Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 09:56   #3841
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Dzien dobry
eeeh rano zadzwonili po Tz i musial jechac do pracy w zastepstwie. A mielismy fajnie razem spedzic dzien.
Ale zaliczylam juz od 8 spacer z mlodym. Upal jest taki, ze 9,30 wrocilismy bo oddychac sie nie dalo. Nie dosc ze slonce grzeje to zadnego ruchu powietrza nie ma! nawet nad woda!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:07   #3842
OlusiaS
Wtajemniczenie

Współczuje upalu ,u nas już po,ochlodzilo się,aż za bardzo !

Dygotko łącze się w bólu ,przebija się druga dwójka i mala dzisiaj jest okropna,nie pasuje jej kompletnie nic,cały czas płacze.za każdym razem tak jest,ze marudzi,jak zeby wylaza,ale znosnie,ale moment przebijania,czyli jakieś 2 dni,jest tragedia...
W ogóle obudziła się o 8,a pare minut po 9 znowu spała
Idę z Maxem sprzątnąć swiniowi,kurde,wczoraj pomyślałam o towarzystwie dla niego,ale to już wtedy mogę zapakowac trzodke i przeprowadzić się na balkon lub do piwnicy .

Kurde,jak słyszę piosenkę Sean Paul "she doesn't mine",to straszne ciarki mam ,przypomina mi się,jak miałam 18-19 lat,bo on wtedy na topie był
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:27   #3843
Oliveira79
Zadomowienie

hej

u nas już wytrzymac nie można - taka duchota

Młoda w samym pampku urzęduje na podłodze - bawi się "odkurzonymi" po Olim zabawkami: garnuszek na klocuszek, kostki FP itp. wszystko praktycznie jak nowe (kurcze, co dzień odkrywam jak dużo zaoszczędzilismy dzieki rzeczom po starszym dzecku i nie tylko o zabawki chodzi)
dzisiaj też rozłozymy jej basenik na balkonie - ciekawa jestem reakcji

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
OMG!!!! 28 stron oszalałyście !!!!!

STRESZCZENIE POPROSZĘ

My wrociłysmy - blo cudnie i fantastycznie....

niestety od wczoraj majenia ma 38,5-39,8 st goraczki- dzis z dworca wprost do lekarza- albo zeby albo zapalenia gardla bo brzydkie jest... jak do jutra tempka nie spadnie to antybiotyk :/

podroz młoda zniosła cudnie.... wszystko wyszlo nawet lepiej niz sadzilam
witaj kochana cieszę się że wakacje się udały należało Ci się

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Starszy ma 11 lat, a młodszy 8 - on był tydzień wcześniej na takim obozie

Jedyne co mi przychodzi na myśl, to to że jak karmisz rzadziej, a nie trzymasz diety to zmiany (o ile są na tle alergicznym) będą dalej się pojawiać. Po prostu wolniej, ale cały czas dawkujesz dziecku alergen, a jego ilość jest nieistotna.
no to o tyle dobrze że jak niedługo przestane karmic to skóra penie wróci do normy

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

fajne otwarcie zrobili na igrzyska
też mi się podobalo

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:29   #3844
owieczka86
Zadomowienie

witam

rano tż mnie zaskoczył jak wstał wziął się za sprzątanie później zabrał Filipka i poszedł po świeży chlebek i zrobił mi kanapki mam nadzieję że to nie jedenorazowo hehe
mieszkanie ogarnięte, pranie sie suszy tz pojechal na chwile na wieś ja nie chciałąm ciągnąć mlodego w taki gorąc autem.Po południu chyba idziemy do znajomych na działkę na grilla a jak nie to rozkładam basen i niech sie Fifi moczy a jutro jedziemy nad wodę odpocząć mam nadzieję że weekend będzie udany
uciekam szykować obiadek
nie piszcie za dużo
miłego dnia życzę ;*

aaaa wczoraj miałam napisać coś o uczuleniu,niestety nie pamiętam komu,przepraszam
Filipowi wyskakują krostki na czole jak zjem za dużo czekolady lub orzechów więc to moze od tego.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:35   #3845
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Oli może potowki?jak to wyglada?
to na pewno nie potówki (niestety ) ma to na policzkach bardziej w kierunku uszu i żuchwy, potówki są bardziej czerwone a to co ma ona to takie bezbarwne

Stary 2012-07-28, 11:41   #3846
agnieszka 0605
Zakorzenienie

hejka

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
rano tż mnie zaskoczył jak wstał wziął się za sprzątanie później zabrał Filipka i poszedł po świeży chlebek i zrobił mi kanapki mam nadzieję że to nie jedenorazowo hehe
oooo jak miło rozpoczęty weekned, super Należało Ci się po ostatnich wyczynach chłopa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:45   #3847
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Oli a kaszki są na mleku mm takze moze być i od mleka.U nas tez głównie na polickach było
kurcze, ale jak to sprawdzić co szkodzi?

Stary 2012-07-28, 11:46   #3848
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hejka

oooo jak miło rozpoczęty weekned, super Należało Ci się po ostatnich wyczynach chłopa

będę nie skromna ale przyznam rację należało mi się
Stary 2012-07-28, 11:51   #3849
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oli to kurcze nie wiem,co to może być .
A z tymi zabawkami i nie tylko po starszaku,to w 100% się zgadzam.wozek,fotelik,wan na i wiele innych rzeczy przechowywalismt i wszystko się przydaje .z ciuszkow może aż tak nie korzystam,znalazlam pare unisex,to je mala nosi

Owieczko trzymam kciuki,zeby tak zostało .

Czy jak macie zły humor,to tez wam się wydaje,ze wszystko jeszcze psikusy robi?normalnie co chwile coś!a jestem wściekła,bo ciocia jedzie,burza hormonów normalnie!
Stary 2012-07-28, 11:51   #3850
Oliveira79
Zadomowienie

owieczko mam nadzieje, że to znak, że proces przetwarzania informacji u tz dobiegł końca i co więcej że "przyjął do stosowania" forever

Stary 2012-07-28, 12:37   #3851
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
owieczko mam nadzieje, że to znak, że proces przetwarzania informacji u tz dobiegł końca i co więcej że "przyjął do stosowania" forever
Też mam taka nadzieję
To chyba Ty pytałaś o krostki ta na czole u dzieck a u nas były jak jadłam czekoladę orzechy w większych ilościach. Sprawdzałam i wiem że u nas to było to
Stary 2012-07-28, 13:30   #3852
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia-a ile zabków macie??u nas idą chyba dwa..
złośliwośc przedmiotów martwych jest straszna zwłaszcza jeśli jestem wkurzona...
az sie boję kiedy u mnie okres sie pojawi

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 14:07   #3853
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dygotka mamy 3 zabki,idzie 1.mala mało dzisiaj je,ale humor po drzemce jakby lepszy.

O właśnie,nie mogłam znaleźć tego określenia "złośliwość rzeczy martwych" w mojej ciężkiej dzisiaj głowie
Stary 2012-07-28, 14:40   #3854
wariateczka88
Zadomowienie

hej
mielismy dzis jechac gdzies nad wode,i ,nic nie wykombinowalismy,nie znamy okolic wrocka,szukalismy wczoraj w googlach czegos ale w ciemno jakos nie moglismy sie zdecydowac,mi tam na wodzie nie zalezalo,tylko zeby w cieniu z mala na kocyku polezec,ale no nic
zabek juz sie chyba powoli przebil,wiec i humor u niej lepszy,a drugiej dwojki dalej brak
uciekam na pozny obiad

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 16:23   #3855
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Byłam w rossmanie z tztem pogadalismy trochę no i dziś jest ok ale weekend i grille przed nami więc zobaczymy jak będzie
Fifi kima tz tv ogląda a ja wpadłam na chwilę i uciekam spać bo jutro mam pełno roboty w domu
Dobranoc i do jutra :-*
to trzymam a jak coś będzie nie teges to bierz go na strone i przypominaj bo TA rasa miewa słabą pamięć
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 17:55   #3856
Oliveira79
Zadomowienie

wizaż mi się zwiesił?! co tu taki zastój?

Stary 2012-07-28, 20:08   #3857
saaraa_lub
Rozeznanie

Heja
Ale u nas upał,prawie cały dzień w domu przesiedzieliśmy bo troszke chłodniej,na dworze masakra.Shandy
A nie przepraszam byliśmy w CH na kawie mrozonej bo tam przynajmniej klima i chłodniej
Oczywiście miałam ambitne plany sprzątania na górze ale tam jak w piekle...
Na polsacie fajny film sie zaczynaUWIELBIAM Jacka Nicolsona!

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-28 o 20:12
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 20:32   #3858
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

My też zaliczyłyśmy tylko rano spacer i cały dzień w domu. OliV pluskała się w misce z wodą 3 razy.
Jutro jeszcze bardziej gorąco

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 20:52   #3859
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Heja
Ale u nas upał,prawie cały dzień w domu przesiedzieliśmy bo troszke chłodniej,na dworze masakra.Shandy
A nie przepraszam byliśmy w CH na kawie mrozonej bo tam przynajmniej klima i chłodniej
Oczywiście miałam ambitne plany sprzątania na górze ale tam jak w piekle...
Na polsacie fajny film sie zaczynaUWIELBIAM Jacka Nicolsona!
jaki film??
a ja posprzątałam cały dom i ledwo żyję....
a w domu shandy brak i nie mam się czym schłodzić...
a od poniedziałku chyba ma być chłodniej

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-28 o 20:54
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:28   #3860
princessskaa
Wtajemniczenie

Hej Mamusie!

Tylko na chwilkę wpadłam, jestem taka wkur..., że szok. Tż pojechał zawieść cisato do restauracji na te jutrzejsze chrzciny, a tam babka do niego, że nie przyjmnie, bo robione w domu.....: mur: No kur... to nie mogli powiedzieć, kiedy menu ustalaliśmy. Była tylko inf "Ciasto sami i alkohol". I jutro rano tż musi jechac ciasto kupić, a te upieczone cztery chyba w d... se wsadze...

Nad jeziorkiem super.

Mała śpi, ja na nerwie chyba nie zasne. Ide się wykąpie...

W poniedziałek zajrzę ciao!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:30   #3861
wariateczka88
Zadomowienie

u nas po intensywnym wietrzeniu w pokoju jest 27 stopni ...
a bylo 33 chyba

my tez spacer rano,a pozniej na spacerek do parku,na kocyk pod drzewko
malej tak sie spodobalo(o dziwo)caly czas sie turlala na trawe i ja probowala zjesc,i powyrywac ile sie da

Wymianka

Stary 2012-07-28, 22:05   #3862
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

O jaaa właśnie pokazałam to tżowi - też sięzdziwił

Dzień udany, cały na wsi, grill, ogólna sielanka. Teraz mimi śpi, a my drinkujemy w sensie sącze jednego cienkiego

Princ, 3mam kciuki aby Roxy na mszy była tak grzeczna jak na co dzień i ogólnie życzę udanej imprezi. Pamiętaj: NOŁ STRES !!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
OMG!!!! 28 stron oszalałyście !!!!!

STRESZCZENIE POPROSZĘ

My wrociłysmy - blo cudnie i fantastycznie....

niestety od wczoraj majenia ma 38,5-39,8 st goraczki- dzis z dworca wprost do lekarza- albo zeby albo zapalenia gardla bo brzydkie jest... jak do jutra tempka nie spadnie to antybiotyk :/

podroz młoda zniosła cudnie.... wszystko wyszlo nawet lepiej niz sadzilam

kurcze to miała takie same wakacji jak my, z tym, że malutka wróciła z gorączką a Michał z ospą...ale ważne że klimat zmieniony

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Baha za chłodno masz w domu że żelaskiem dogrzewasz?;-)

Byłam w rossmanie z tztem pogadalismy trochę no i dziś jest ok ale weekend i grille przed nami więc zobaczymy jak będzie
Fifi kima tz tv ogląda a ja wpadłam na chwilę i uciekam spać bo jutro mam pełno roboty w domu
Dobranoc i do jutra :-*

Moja głupota, lało się ze mnie ale poprasowałam jeeeeee

3mam kciuki aby coś do niego dotarło

A my za tydzień jedziemy na eekend doKarpacza
02.08 mamy 4rtą rocznicę, a dwa lata mieliśmy lekko biedne więc teraz bierzemy bobka i jedziemy wyjeżdżamy w Sobotę rano

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
ehhh ogladam i tesknota za Londkiem mnei ogarnela, mieszkalismy niedaleko tego stadionu. zaraz obok jest kanal nad ktorym zawsze biegalam <chlip>

Nie smutaj się

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
witam

mieszkanie ogarnięte, pranie sie suszy tz pojechal na chwile na wieś ja nie chciałąm ciągnąć mlodego w taki gorąc autem.Po południu chyba idziemy do znajomych na działkę na grilla a jak nie to rozkładam basen i niech sie Fifi moczy a jutro jedziemy nad wodę odpocząć mam nadzieję że weekend będzie udany
uciekam szykować obiadek
nie piszcie za dużo
miłego dnia życzę ;*

aaaa wczoraj miałam napisać coś o uczuleniu,niestety nie pamiętam komu,przepraszam
Filipowi wyskakują krostki na czole jak zjem za dużo czekolady lub orzechów więc to moze od tego.
Pfu, pfu oby zaskoczył na dłużej
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:07   #3863
saaraa_lub
Rozeznanie

Dygotko "Dwóch gniewnych lidzi" czy jakoś tak
Princ w każdym lokalu tak jest.Ewentualnie chcą zaświadczenie,ze bierzesz na siebie całą odpowiedzialność przy ewentualnym zatruciu.Będzie dobrze,trzymam kciuki.
Baha zazdraszczam Karpacza do "Gołąbka" jedziecie?

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-28 o 22:08
Stary 2012-07-28, 22:10   #3864
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Tylko na chwilkę wpadłam, jestem taka wkur..., że szok. Tż pojechał zawieść cisato do restauracji na te jutrzejsze chrzciny, a tam babka do niego, że nie przyjmnie, bo robione w domu.....: mur: No kur... to nie mogli powiedzieć, kiedy menu ustalaliśmy. Była tylko inf "Ciasto sami i alkohol". I jutro rano tż musi jechac ciasto kupić, a te upieczone cztery chyba w d... se wsadze...

Nad jeziorkiem super.

Mała śpi, ja na nerwie chyba nie zasne. Ide się wykąpie...

W poniedziałek zajrzę ciao!

To całkiem bez sensu! Ja bym je mimo wszystko zostawiła, bo co to za różnica kto je robił - jakaś kpina, albo dzwoniłabym do właściciela lokalu z prośbą o wyjaśnienie co to za głupie zasady

W takiej sytuacji trzeba brać na gębę ludzi, bo szkodaWaszej pracy, jej aż sama się zagotowałam

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Dygotko "Dwóch gniewnych lidzi" czy jakoś tak
Princ w każdym lokalu tak jest.Ewentualnie chcą zaświadczenie,ze bierzesz na siebie całą odpowiedzialność przy ewentualnym zatruciu.Będzie dobrze,trzymam kciuki.
Baha zazdraszczam Karpacza do "Gołąbka" jedziecie?

nieeeeeeeeeeeeee za drogo :P jedziemy do Mercure-go :d też ładnie a o ile taniej
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:17   #3865
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
To całkiem bez sensu! Ja bym je mimo wszystko zostawiła, bo co to za różnica kto je robił - jakaś kpina, albo dzwoniłabym do właściciela lokalu z prośbą o wyjaśnienie co to za głupie zasady

W takiej sytuacji trzeba brać na gębę ludzi, bo szkodaWaszej pracy, jej aż sama się zagotowałam [COLOR="Silver"]
Nie tak zupełnie bez sensu bo jak jakaś salmonella czy cuś zaatakuje (dodatkowo upał,kremy) to kto za to ma wziać odpowiedzialnośc?Jak my robiliśmy tez było dla mnie dziwne ale w sumie logiczne.
Stary 2012-07-29, 08:11   #3866
pokszyfka
Zadomowienie

princ za chrzest
może zrobisz poprawiny? mogli jasno zaznaczyć, że mają być kupcze/z cukierni, też bym nie wiedziała...

dzień dobry

nie wiem co dzisiaj tż ma w planie ale już się zapowiada, że będzie można padochnąć proponowałam wyjazd do jakiegoś Auchan, do Rzeszowa po galeriach połazić, albo coś w tym stylu - przynajmniej klime tam mają zobaczymy...miłego dnia
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:51   #3867
saaraa_lub
Rozeznanie

Witamy,
u nas znowu nie ma czym oddychać.Noc kiepska, cały czas Malutki pojękiwał, nie wiem juz czy to zęby czy co...zaraz chyba na basen śmigniemy.
Stary 2012-07-29, 09:05   #3868
wariateczka88
Zadomowienie

Witamy sie i my
wieczorem byla burza,cala noc padalo,otworzylam okno,rześko ahhh świeże powietrze wlecialo,ale juz widze ze slonce wychodzi zza chmur,mam nadzieje ze nie bedzie takiej duchoty jak wczoraj

Wymianka

Stary 2012-07-29, 09:40   #3869
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

podczytuje Was ale mam mało czasu i trudno mi si wbić w temat zeby coś napisać.

Dziewczyny pomocy! dzisiaj rano Helcia wstała cała w małych czerwonych krostach. Wiem że któraś za was ostatnio pisała ze jej dzieć tez ma krosty. Nie wiem czy to uczulenie czy jakaś odra/ospa?
w sumie Helcia je ostatnio więcej różnych rzeczy np bułke memla czy chlebek, wczoraj dostała winogrono.
Ale najdziwniejsze jest to ze ja mam podobne krostki na stopach i dłoniach. Boli to to i swędzi.

W ogóle to nic sie nie da przy niej zjeść bo patrzy błagalnym wzrokiem i ryczy jak się jej nie da. Śmieszna przy tym jest okropnie, bo zaczyna robić minke do płaczu i patrzy na reakcję jak nie reagujemy to zaczyna ryczeć Helcia generalnie mało płacze wiec to jej udawanki sa prześmieszne. Wczoraj zajadała sie ugotowana fasolka szparagowa.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:07   #3870
Oliveira79
Zadomowienie

helo

u nas pół nocy deszczyk padał ale mimo otwartych wszystkich okien, w domu duchota niby w naszym regionie ma dzis byc pochmurno i chlodniej, ale cos w to nie wierzę bo juz jest ponad 20st

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości