|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Witam się przelotem i ja
![]() Oli czy ja dobrze widziałam, że Wy w większości na butelce już? Jak Ci się to udało? U nas butla nadal beeee Edit. już doczytałam. W szpitalu i po porodzie brałam ketonal, lekarz mówił, że przy naprawdę silnym bólu można brać przy kp Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-07-27 o 14:50 |
|
|
|
#3782 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Raczkowanie
|
owieczko
oby proces myślowy jednak zakończył się pozytywnym wynikiem ![]() My za chrzciny płaciliśmy chyba 100. Byłyśmy u lekarza - waga 7050 - szału nie ma, ale przybrała 200g przez miesiąc. Córka mi się odstawia, przechodzimy na mm do jedzenia, kp zostawiam na picie/usypianie, bo szkoda mi tak zupełnie zrezygnować, zwłaszcza że pokarm mam. Tak sobie piszę tu do was, a Magda ulała na podłogę a następnie rozmazała wszystko rękoma i nogami Pierwszy ząbek wyszedł właściwie bez szczególnego bólu, tzn trzymała rączki w buzi, ale jakiś większych płaczów nie było. Zresztą ona ogólnie prawie nie płacze. Lekarz mówi, że teraz obie górne jedynki wychodzą - zobaczymy jak będzie. |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
olka-do tej pory była sielanka,ale ostatnio wytrzymac juz nie mozna....
Cytat:
a gdzie ten regulamin??bo chciałbym przeczytacc
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na tace nigdy nie daję ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ksiądz go mu wyjął i pokazał
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny HELP
w cieniu jest 32st, a w sloncu... 51!!! nie wiem co robic ze spacerem. U nas nie ma nigdzie cienia, musielibysmy spacerowac wiekszosc czas uw sloncu. Jest sens pchac sie na dwor w takim razie?? |
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
uciekam bo Fifunio wstał i płacze....
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie bierzcie tego do siebie,ale jak sie juz jest katolikiem,i chce sie zyc w tej wierze,to sie wie ze trzeba pomagac w utrzymaniu kosciola
ja wiem ze ksieza sa rozni,tacy z prawdziwego powolania ktorzy pomoga,udziela sakramentow bez brania kasy,i niestety tacy co tylko by kase chcieli dlatego ja zawsze mam ta symboliczna zlotowke na tace,czasem wiecej ja jak na narazie spotykalam na swojej drodze takich,ktorzy rozumieli ze nie kazdy jest bogaty,i ze sa rozne sytuacje zyciowe W ogole to dzien dobry my witamy sie juz po-spacerowo,po-obiadowo,mala marudzi standard,upal straszny,cos deszczyk pokropil,moze bedzie cos przyjemniej ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- goldika jak w mieszkaniu masz przyjemniej,to moze lepiej zostan,bo takie ostre slonce i upal moga maluszkowi zaszkodzic
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi poczekaj ze spacerem do wieczora.ja tez teraz nie wychodzę,tak o 17 planuje
|
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny to ja nie wiedziałam ze są jacys faceci niepijacy (lub piijacy malo)
nie no zarcik moj pije niemalo musze powiedziec, ale zachowuje sie dobrze (juz) wiec nie mam nic przeciwko, zreszta i tak pije zdecydowanie mniej niz kiedys ja tez lubie sobie wypic drinka albo piwko, znaczy lubiłam![]() głodna jestemmmmm! musze wstawic obiad ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- mhmm Goldi poczekaj |
|
|
|
#3791 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszy raz bo zawsze wędruje przez sen, ale wczoraj zjadł 2 razy więcej niż zwykle plus marchew do ręki - był przerażony ale zjadł całą oprócz tej grubej końcówki jak trzasnął to poleciała przez cały pokój i rozklapciła się na oknie balkonowym ![]() Cytat:
to może malutką czymś zajac i zjeść? mój absorbujący ale jem te 5 posiłków Cytat:
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam rano ale w cieniu teraz czekamy do wieczora
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko czyli u nas niebawem też będzie stukać Jeśli ktoś spełni moje choć jedno zyczenie BŁAGAM O DESZCZ Byłam z młodym na spacerze to tak się zgrzaliśmy aż się z nas lało, po 2h poddałam się i dopóki nie zajdzie słońce nie wychodzę! Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-07-27 o 17:30 |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Młoda wstała z płaczem...na spacer tez dopiero wieczorem idziemy, jakoś sie boje w te upały. A widuję nieraz dzieciaczki nawet bez okryć głowy :/. Do wieczorka
|
|
|
|
|
#3795 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
jesli chodzi o mm z butli to nadal bleeee ale z lyzeczki zje wszystko co jej sie poda więc w ciągu dnia kolejno, rano kaszka, deserek, obiadek i wieczorem przed snem kaszka i dobicie (albo czasem nie) cycem, no i w nocy niezmiennie 2-3 pobudki i wtedy cyc a co do silniejszych leków na szczescie obejdzie się ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to samo, teraz mi odpadło extra gotowanie dla Michała, bo je już z nami, przez to obiad musi być codziennie Idę prasować
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
goldika poczekaj z tym spacerem. U nas zaczął wiać wiatr i robi się całkiem przyjemnie. Zwłaszcza, że niebo zachmurzone, ale parno, pewnie burzą się skończy dzień. A moje najstarsze dziecko jest pod namiotem do jutra - na obozie żeglarskim 10 km od domu
![]() Magda właśnie wciągnęła 6 jeżyn na deser, takich prosto z krzaka, jeszcze krzyczała na mnie, że za wolno jej daję
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem przy okazji różnych sakramentów sprawdzają i róznie to pewnie bywa, ale tak naprawdę nie mam pewności czy te moje parę złotych idzie faktycznie na remont swiątyni czy na nowe auto proboszcza (aktualnie jeździ nową RAV4... ja się pytam, gdzie tu życie w ubóstwie?)
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
alez u nas ukrop, zdesc mozna normalnie, a jutro mielismy jechac do miedzyzdrojow to burze zapowiadaja, a tak sie cieszylam, 2 tyg nie mam do kogo geby otworzyc, to chociaz nad to morze, 4 lata juz nad morzem nie bylam![]() Cytat:
gratki za nowe uzebienie nam te dwojki i trojki chyba nigdy nie wyjda![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() u nas rzadzi kosz w lazience, kapcie, kolka od wozka, kable, standard
|
||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że z kręgosłupem lepiej |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez tak nieraz ma - takie małe a juz wiedzą, ze czasem trzeba krzyknąć, żeby cos wyegzekwować
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() princ my 150 dalismy owieczko trzymaj sie ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- goldi a gdzie na mazury? jesli moge wiedziec ofkors![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- jo tez, chociaz czasami taaak mi sie nie chce, bo ja lubie na spokojnie, a jak mlody mi sie kreci i otwiera wszystkie szafki i szuflady, a mi nog brakuje do trzymania, to i ochota odchodzi na zabawy w kuchni |
||
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
No to sobie poszliśmy...burza
|
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny poradźcie - młoda od dłuższego czasu ma wysypke na twarzy
i w sumie tylko na twarzy, myslałam że to pewnie przez to ze przy kp nie wystrzegałam się nabialu, ale teraz juz sama nie wiem co mysleć - karmię ja już coraz rzadziej a zmiany nie ustepują wiem że cięzko tak na odległośc doradzic, nie widząc "problemu" ale może przychodzi wam cos do glowy?
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odsiecz przybyła
|
|
#3806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poległam ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Na serio ???????? ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
U mni w cieniu o 10 było 32 teraz jest tyle samo ![]() Czekam na tża aż wróci i jedziemy do maka na lody ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Nie mam pojęcia co to może być ale jak się już utrzymuje jakiś czas poszłabym do lekarza
|
||||
|
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliveira super ze czujesz sie lepiej
ok nie idziemy na spacer, nie chce igrac z B ![]() Bylam tylko po zakupy sama bez mlodego. 200m do sklepu... myslalam ze padne po 100metrach... oddychac sie nie da, spocilam sie, zsapalam MASAKRA! wole jednak zeszlotygodniowa pogode 23st.---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Muffi jeszcze nie wiemy dokad dokladnie. A tez sie wybierasz? Dalej jedziemy razem ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- nawet nie wiesz ile bym Ci oddala za ta burze ![]() Oliveira niestety nic nie poradze z wysypka ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Mam koopowe pytanie zmienilam Mlodemu Enfamil (bo podejrzewam ze go zatwardzal mega mocno) na Bebilon. I teraz robi takie plastelinowe krowie placki. Czy to jest OK? Bo teraz sie boje, ze Bebilon go za bardzo rozluznia |
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a no i wlasnie,zapomnialam kochana napsac,ze dobrze ze czujesz sie lepiej mnie tak zlamalo jak mialam 18 lat jakos skonczone,a pozniej w ciazy,ruszyc sie nie da,siedzialam akurat na kszesle w obu przpadkach,i ani wstac,ani spasc,ani sie wyprostwoac ani nic moja czesto takie wlasnie robila i robi jeszcze nadal,myslalam ze to od zupek i owocow,a moze od mleka?my wlasnie na bebilonie jedziemy
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi po burzy jest jeszcze gorzej
.Mala właśnie ma problem z koopalem,ale po czym?lezy bidulka w hustawce i steka ![]() Oli może potowki?jak to wyglada? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

To jest przykazanie Kościelne
oby proces myślowy jednak zakończył się pozytywnym wynikiem 

ja tez lubie sobie wypic drinka albo piwko, znaczy lubiłam

czyli u nas niebawem też będzie stukać
więc w ciągu dnia kolejno, rano kaszka, deserek, obiadek i wieczorem przed snem kaszka i dobicie (albo czasem nie) cycem, no i w nocy niezmiennie 2-3 pobudki i wtedy cyc

ale jak się już utrzymuje jakiś czas poszłabym do lekarza 
.