|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Szkoda dzieci
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko dajcie znać o której i co i jak dokładnie
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, że możemy zmienić godzinę. Jak Wam pasuje!
![]() Cieszę się, że będziemy w komplecie ![]() A mama dzwoniła, moja babcia jest w szpitalu, ma gruzlicę ( już 4 tydz. leży ) i lekarze nie dają już nadziei. Aż się popłakałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ja tez biore udzial wiec poprosze o kliki czasami
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2047 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
My weekendowo we Wrocławiu Tż ma wolne wiec spacerujemy i cieszymy sie soba! W końcu!!!Byliśmy dzisiaj w nowej bobolandii na Bielanach...najwieksza... fakt robi wrazenie-ale strefa maluszka malutenka!!!!!!!!!!!!!!!T ylko box z kulkami!!!Pani na wejsciu przekonywała nas, ze bedzie mnostwo atrakcji dla roczniaka No i wjazd 19zł...cena promocyjna...pobuszowaliś my w kulkach, poskakalismy w trojke na trampolinie i koniec![]() Telik W takim razie zoo, sierpien-jezeli sie cos wykluje to my jestesmy wstepnie chetne i niech brumek lepiej nie leci OLT ![]() a co do mieszkania to tak, jednak nie Olesnica...tesciowa przeszła włąsnie na emeryture wiec mam opiekunke we Wrocławiu Ewa tez sie boi niektórych mezczyzn ![]() Tak brumku, poskładalismy kase i tak jakos sie udalo systemem gospodarczym...bralismy kredyt(zabrakło nam na wyposazenie) ale na szczescie nie jest na 30 lat Zaraz go splacimy i walczymy o zdolnosc ![]() A listek...całe szczescie ze mial odruch wymiotny...mnie porazaja zakrztuszenia... Cytat:
i jeszcze chyba marzena pytała a nie zacytowało,dom spróbujemy wynajac...nie pokryje to wynajmu we Wrocławiu ale zawsze mniej a dom nie moze stac pusty Fantastyczny ten przespis na zupe z cukinii!!!!Moze zrobie na roczek-albo jakis ciekawszy chłodnik-ma ktoras przepis?Na nietypowy chłodnik? Stronczek Ja leciałam raz z mama, ktora nie zna angielskiego i ciezko mi bylo to ogarnac...a z dzieckiem...na rece...jestem pelna pdziwu! Samodzielna i odwazna mama z Ciebie
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-07-28 o 20:59 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U mnie przygotowania pełną parą. Jutro tylko dekoracja tortu i beze robię ( z żółtkami to zostawiam na inne ciasto, albo makaron) Emilie ma katar Wczoraj byłam u lekarza z damą, bo bałam się że katar jej się osiada bo ewidetnie flegma jej się robiła,na szczęście nic nie siedzi na płucach, ale doktorka ( był inny lekarz niż ten do którego chodzimy) odradziła Nam już butlę na noc...bo widzi już że coś ze szczęką dolną się dzieje, do przodu niby wychodzi i teraz pytanie za 100 pkt jak przejść fajnie bez problemów z butli an kaszkę Emilie teraz wychodzi druga dwójka dolna, która sprawia wiele problemów no i nie wiem co dalej... Natka bo ja dopiero w tym tyg się ogarnełam na nosidło. Chcemy jechać do Szklarskiej i raczej wózek nie zda egzaminu ,na dłuższe spacer bo szklachach itd. Brumek wyobraziłąm sobie ta sytuacją...Ja pamiętam jak Emilie wodą się zachłysnęła,nogi dokładnie tak jak TY miałam - z waty. Nie życzę nikomu...
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-07-28 o 21:52 |
|
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jasiu, Antosiu,
za 11 miesięcy!wiadomość dnia - Adaś zaczął chodzić ![]() Mimo że TŻ na weekendy tylko, to w zasadzie nic go ni ominęło jak na razie - i pierwszy ząbek, wstawanie, raczkowanie, chodzenie, wszystko to się pojawia w obecności TŻa - cwaniak Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak dziś wymęczyłam dziecko, że zasnęło w rowerku, kiedy wieczorem wracaliśmy z placu zabaw A, no i mój syn kocha zjeżdżalnie ![]() A poza tym dziś pierwszy raz jadł jogurt Najpierw spróbował i aż się wzdrygnął, że takie kwaśne. Ale jak przełknął, to otwierał paszczę po jeszcze. A jak mu po 3 łyżeczkach zabrałam, bo pomyślałam, że na pierwszy raz tyle starczy, to się popłakał ![]() Cytat:
Kliknięte ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czy to babcia od tego dziadka, z którym byłaś tak blisko? Się wie ![]() Adrij - pytałaś o tę huśtawkę-worek z Ikei i zapomniałam Ci odpisać. On jest jednak duży i żeby się choć trochę pobujać, to - na moje niewprawne oko - chociaż dwóch miejsca metrów potrzeba. Czyli po metrze w przód i w tył. A że to się buja też na boki, w zasadzie dookoła, to tam też miejsce by się przydało. Więc nie wiem, jak mały jest ten Wasz pokoik, ale jeśli bardzo, bardzo mały, to raczej się nie sprawdzi. W samej Ikei jest taki patent, że ona oczywiście wisi na suficie, ale jest też przywiązana w jednym punkcie do podłogi. Po to żeby ograniczyć zasięg bujania. Ewentualnie więc można tak problem rozwiązać. Ale wtedy to się naprawdę malutko buja i dużej frajdy z tego nie ma ![]() Youyou - gdzie się podziewasz? I kiedy wraca Justyna? Dziwnie tu bez niej ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
, ale tylko wtrącę, że może jednak poczekać na zmiany, jak ta dwójka wyjdzie. To pewnie kwestia dni, może kilku, może kilkunastu... A teraz, jak boli i cierpi, to raczej nie będzie chętnie współpracowała. Tak sobie myślę.Cytat:
![]() Ale wiadomość
|
|
#2051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy Wiki miala 3 m-ce i wieksza czesc lotu przespala, nie wiem co bedzie teraz najwyzej puszcze ja niech lazi po samolocie ![]() ADAS
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-28 o 22:05 |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w krzakach i czytam na bieżąco wiem wszystko co się tu dzieje ![]() Ale jakoś mi weny brak na odpisywanie, wypadłam z obiegu
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta jak to ze zgryzem już widzi wadę? Adaś brawo !!
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W domu siedzicie, czy gdzieś urlopujecie? ![]() Patik - miałam Cię pytać: jak palec? Dalej boli? Bo mój o niebo lepiej, ale i tak nie ma szans, żebym but na tę stopę założyła
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Adaś brawa za nowe umiejętności
.Marinka tulę mocno Dziewczyny, mogłybyście napisać przykładowe menu Waszych pociech? Malwinka na zamorzoną nie wygląda, ale mam wrażenie, że za mało jej daję jeść . Mam wrażenie, że zjadła by tyle ile jej dam.Ech, doła załapałam. Z mężem znowu na wojennej ścieżce . Uciekam spać.
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Radek ma krzywe dolne jedynki, tak mu środek do środka wchodzi
![]() Może to dlatego, że jemu wyszła najpierw jedynka prawa, później dwójka lewa, dwójka prawa i na końcu jedynka lewa. Tak co drugi. |
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
P.S. Klikam Wam dziewczyny, gdy tylko pojawi się Wasz nowy post.
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale miała przygody ( Nigdy nie sądziłam, że można się tak martwić o dziecko. Mam zbijać nurofenem dalej i dawać dużo pić. Maly dopiero padł. Ja też padam, na pysk. Do jutra
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bijcie dziewczyny
![]() Tż dziś kelneruje na weselu więc znowu jestem słomiana wdowa, wróci jutro rano i będzie odsypiał... a ja znowu sama cały dzień z dzieciakami ![]() Po całym dniu zdążę przeczytać co u Was ale już nie mam siły na pisanie... Upały mnie wykańczają, choć moje dzieci mimo tego, zwiercone jak zawsze Lilki z oka spuścić nie mogę bo zaraz gdzieś się wspina, biega, wchodzi do szafek, ostatnio wyszłam do łazienki, wracam a ona wdrapała się na stół w kuchni
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana to skad taka wysoka goraczka? Piszesz, ze gardlo i pluca sa ok. Cos czesto dzieciaki laduja na IP, ostatnio Marzena tez miala przygode.
Youyou masz racje, spuscic z oka na sekunde nie mozna. Malwis zlapalam w ostatniej chwili, prawie spadla z lozka (TZt jej pilnowal ). Zdazylam reke pod glowke podlozyc i w powietrzu Minke obrocic. Najadlam sie strachu.
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
laski My po imprezie.Dzieciaki usnęły w aucie.Przy przenoszeniu do domu nawet się nie obudziły
![]() u Nas B tez nie można z oka spuścić dodałam zdj w klubie |
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kurczę, o co chodzi Trzydniówkę już mieliście, bo nie pamiętam?Cytat:
![]() Ale numerantka! Po krześle itp?
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
od samego powrotu wziełam sie za moja terrorystke-histeryczke. Zostało mi 6 stron do nadrobienia. TESKNIŁAM! Nadal nie mam tv i neta :'(
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna my tez tesknilysmy. Nawet dzis Brumkowa pisała ze dziwnie tu bez Ciebie. Fajnie ze Jestes
Oooo tak tak, po urlopie obowiązkowo trzeba odpocząć
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co, Zuz dał Wam popalić na wywczasach?
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() W poniedziałek postaram się Was nadrobić! Napiszę tylko parę słów: Spotkanie z Vaniliova, Dziubkiem i dzieciaczkami udane, było baaaardzo miło, dziewczyny są super, chłopcy też. Było mi bardzo miło Was poznać ![]() Aniu, ![]() ![]() klask i: dla mojego kochanego Adasia!!! Mówiłam, że lada dzień pójdzieBrumku, jejku współczuję przeżycia Zmalowana, Więcej nie pamiętam, ale obiecuję że nadrobię! Jutro mnie nie będzie bo jedziemy do Wisły ![]() Dobranoc. |
|
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Niedziela i pobudka o 6 Miłego dnia ( poproszę o kliknięcie )
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Lila obudziła się dziś o 7:20, zaraz potem wrócił tż, więc jaa wstałam ,a on poszedł spać ![]() Idę na kawę bo długi dzień przed nami. Dziś moja siostra robi imieninowego grilla (Anka) , akurat u nas w ogrodzie, więc mała imprezka się szykuje. Zmalowana kurcze współczuję a co Filipkowi w końcu jest??jak noc? dokładnie , ją fascynuje wchodzenie na krzesła, bo chyba by chciała tak samo na krześle siedzieć jak Filip więc po krześle dała na stół....![]() Cytat:
odzywaj się do mnie
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Szkoda dzieci

) tak w pon. koło 14 albo o której chcecie.

No i wjazd 19zł...cena promocyjna...pobuszowaliś my w kulkach, poskakalismy w trojke na trampolinie i koniec

A ten dom to sami budowaliście?

i teraz pytanie za 100 pkt jak przejść fajnie bez problemów z butli an kaszkę

ja wiem że obiecywałam że wtedy to ostatni raz, ale to silniejsze ode mnie.

. Mam wrażenie, że zjadła by tyle ile jej dam.

klask i: dla mojego kochanego Adasia!!! Mówiłam, że lada dzień pójdzie