|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]() ![]() żółtka albo ucieram z cukrem i zjadam ![]() ![]() Nigdy nie widziałam duzych paczek tych pieluchomajtek ![]() Brumku współczuje ![]() Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
![]() brumek, ale się strachu najedliście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
brumku ale mieliscie przygode, dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo. Biedny Tymus i Wy tyle strachu.
telik no to faktycznie Jasiowy wujek nie podpasowal ![]() A my... najprawdopodobniej lecimy do UK z koncem pazdziernika. Bilety znalazlam za grosze, za nasza 3 wyjdzie w obie strony juz ze wszystkimi oplatami i wejsciem priorytet na poklad 484 zl. Tylko wylot jest z tego nowego lotniska pod Warszawa. Moj TZ nie dostal urlopu w sierpniu, bo kierownik uzasadnil to tym iz byl na tacierzynskim i nie ma mowy. Wiec ja musze swoj przesunac, bo po co mi urlop bez TZ.
#2014 | |||
Zadomowienie
|
Mogę się dołączyć do Waszej grupy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kochane.
Brumku miałam niedawno takie samo przejście ![]() ![]() DaKaro niedaleko Wiślicy jeździmy na działkę ![]() Kobitki doradźcie plissss ![]() ![]() No i ostatnio przypaliły mi się od dołu i w ogóle ta mąka mi się zjarała. Czym to od spodu posmarować albo cuś ![]() Edit. Podeślecie mi na szybko przepis na te piersi? Bo w pracy jestem i nie mam, a muszę listę zakupów uaktualnić :P
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-07-28 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wam też tak szwankuje wielocytowanie? Naczytałam się, pozaznaczalam i nie ma
![]() Brumku matko kochana! Przeżyliście chyba najgorsze chwile w Waszym życiu... Pamiętam jak Lili się zakrztusiła obiadkiem.. miała zatkany nosek przez katar i nie mogła sobie poradzić z oddychaniem, dobrze że szwagier był w domu bo ja zaczelam panikowac... Chyba jednak nici z naszego wyjazdu do Pl ...smutno mi jakos ![]() Ide nie smece.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Wtajemniczenie
|
Jaś i Antoś ![]() ![]() Jacieeee: Składniki (dla dwóch głodnych osób): 1 pierś z kurczaka, ciastko francuskie (2 płaty o wymiarach ok. 15x25 cm), 2 plastry żółtego sera, 2 plasterki szynki, kilka pieczarek, 1 cebula, 1 jajko, oregano, sól i pieprz. tu caly przepis: http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-28 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Jaciee dla dwóch osób poszło mi 1 opakowanie ciasta i 1 pierś. I dla mnie to nie jest jakaś mega duża porcja
![]() Z jednego opakowania ciasta nie wyjdzie Ci więcej jak 2 piersi, zostaje taki kawałek ciasta wolny ale nic z tego nie zrobisz ( chyba że z paru opakowań połączysz kawałki bo to jeszcze coś zrobisz- to taka wersja oszczędna, bo jak na 12 osób to trochę wyjdzie, kupić piersi , ciasto) I ja jak piekłam do dałam na blachę papier do pieczenia, i nic się nie przypaliło i nie przywierało. A co teściówka życzy sobie gorący obiad? już coś dogadała? rób po swojemu i nie sugeruj sie jej gadkami. A jak Domek ten korek prawie połknął? przecież to duże. Brumek ola boga, ale stres, współczuję. Straszne to było, pewnie przykleiło sie gdzieś do gardła. Hej, Wykończą mnie takie noce, Sara od kilku dni jęczy przez sen, straszne to ![]() ![]()
#2021 |
Zakorzenienie
|
Brumek jak czytałam to przestałam oddychać. Boże, wiem co to znaczy, Igor jak przegryzł termometr to myślałam, że zejdę na zawał. Było jeszcze innych sytuacji takich. To wtedy człowiek dałby sobie najgorsze zrobić, byle tylko dziecku nic nie było. Nie do opisania to jest.
Hej kobiety. Ząb mnie j e b i ś c i e boli.... Zatruty jest, i gośc mówił, ze może boleć, ale nie że aż tak ![]() Coś miałam pisać i co? nie wiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja sama nie wiem jak on ten korek tak głęboko wepchnął. Od umywalki mamy taki mały, ale mimo wszystko. U Nas noce podobne ostatnio ![]()
![]() |
#2023 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nasza noc koszmarna, Julu spi, ja siedzę, tż na podworku. A mi pot po pu**e płynie za przeproszeniem tak gorąco... a trzeba jeszcze posprezątać na 18 jedziemy do moich rodziców, mają byc u nich jakieś dzieciaki z belgii w tym dziewczynka o pięknym imieniu Anabell ![]() Łolaboga! Cytat:
Ale to tylko rozzczochrance były, przecież... Trudno jakoś się z tym pogodzę ![]() 2. toz to rarytasy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z żółtek ja robię jajecznicę ![]() Cytat:
co do wody to u nas przegotowana kranówa Cytat:
Wysyłali mnie nawet do szkoły muzycznej, teatralnej,żeby tam studiować, zawsze chodziłam na jakieś recytacje itp., bo podobno mam "dobrą dykcję która ładnie komponuje się z moim altem" i zawsze musiałam odwalać czarną robotę na rocznicach, akademiach i konkursach, recytując i prowadząc jakieś pierdy. męza masz faktycznie uzdolnionego też bym takiego chciała haha ![]() Do dziś pamiętam jak po 30 razy musiałam mówić "Brama brandenburska"... krew mnie zalewała. Straszne przeżycia miałaś Brumciu ![]() Cytat:
2. ![]() 3. ja też, jak tylko widzę że Julek ma coś małego w ręce to od razu mu zabieram.
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-07-28 o 10:02 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Jaciee to może kup takie większe piersi i zrób 3 porcje z jednej? nie wiem... Albo i ćwiartki, czyli na 4 jedną dużą pierś. Bo faktycznie, dużo kasy wydasz robiąc takie porcje normalne. A jak przekąska, to może być mała porcyjka.
Jak to gadanie ![]() Wkurza mnie taka pogoda. Co z tego że jest słonecznie, jak nie ma żadnej przyjemności z wyjazdu nad jezioro czy gdziekolwiek, tylko się człowiek męczy a dziecko jeszcze bardziej. I siedzenie w domu do 18 ![]()
#2025 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pada.. super bo powietrze się ochłodzi przynajmniej. w nocy byla mega burza, chyba druga tego lata, ale kilka razy chyba gdzieś w pobliżu pioruny biły bo ludzie aż na balkony wychodzili, ktos krzyczał itd nie wiem czy faktycznie coś się stało a nie chce mi się zejść na dół po gazete
![]() Jeju jak mi się nic nie chce... ide sprzatac bo mnie mąż z domu wyrzuci! i gotowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja gotuję rzadko, a to z racji przebywania u teściowej, która do swojego królestwa wpuszcza mnie przeciętnie co 3 tygodnie na 4 dni. Tęsknię za wspólnym gotowaniem z TŻtem, choć jakimś maestro kulinarnym nie jestem. Malwiś usnęła. Poszłam spać o 1.30, po powrocie od znajomych oglądaliśmy jeszcze otwarcie igrzysk. Minia przebudziła się o 4, harcowała do 5, po czym w najlepsze obudziła się o 7 ![]() ![]() Po co Wam te głupoty piszę ![]() Marlenka i spółka może spykniemy się w poniedziałek po południu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuję Wan za otuchę, nie ma to jak inne mamy ![]() Tymek oczywiście i na szczęście nic nie pamięta, ale nam się czasem przypomina... Jak się zaczął siny robić, to naprawdę... nawet nie umiem napisać co czułam. Ja nie jestem typem panikary i żeby się waliło i paliło, to zawsze najdłużej zachowuję zimną krew. Wcześniej jak Tymek się czymś krztusił, to męża paraliżowało, a ja mu pomagałam, nawet jeśli wyglądało niefajnie. Ale to wczoraj było ponad moje siły. Tzn tak z zzzewnątrz to nie panikowałam, ale to co mi się w środku zrobiło, to była najdziwniejsza i najgorsza rzecz, jaką przeżyłam. Dobrze że mąż tam był i tym razem on przejął pałeczkę. Cytat:
![]() ![]() A to chyba do Carmelki musisz uderzyć, bo ona tam rządzi ![]() Cytat:
![]() A piersi ja teraz robię z ćwiartek właśnie. Tzn. 1 cała pierś daje 4 porcje. Jedno opakowanie ciasta z lidl czy biedronki to u nas max. 3 porcje ale lepiej liczyć że 2. Albo 2 i pół i z tych skrawków, które zostają, sklecić cały kawałek ![]() Żeby się nie przypalał i nie przywierało kładę pod nie papier do pieczenia. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- No i najważniejsze:
Jasiulek mój słodki i Antoś - sto lat w dniu ostatniej niemowlęcej miesięcznicy!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-28 o 11:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Wtajemniczenie
|
Wiem, że nie pytałaś, ale pisałaś o tej pielgrzymce z Wiślicy i tak zagadnęłam. Dla podtrzymania rozmowy
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ok, zaraz ją zacznę nagabywać ![]() Cytat:
![]() Musze się wziąć za pisanie magisterki. W październiku muszę oddać co najmniej pierwszy rozdział, a nie mam nawet zdania skleconego ![]() Teściówka zrobiła bigos z cukinii ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
mogę i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
Da Karo jak się robi bigos z cukinii?
Dziewczyny widzicie mój podpis na dole ... ![]() Klikajcie ![]() ![]()
#2033 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki mielczanki to spotkajmy sie u mnie ( bo wiecie gdzie mieszkam
![]() ![]() Pomyślałam, że Słoneczko mogłaby zgarnąć DaKaro i agęwoo i zapałeczkę ( bo ze smoczki są, chociaż nie wiem czy się pomieszczą wszystkie. ). A Beti zaraz napiszę. chyba, że wolicie spotkać się gdzieś na smoczce, dla mnie i tak dobrze i tak.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Malwinka lepiej się czuje ![]() Cytat:
![]() Ja jak byłam malutka to wyciągnełam dziadkowi z kieszeni 2 zł czy 1 zł (te stare jeszcze) i bawiłam sie tą monetą leżąc na podłodze. Mama z babcią ogladały film (nie zauważyły, że mam pieniążka). I ta moneta wpadła mi do buzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jaś, Antoś - najlepszego ![]() ![]() ![]() Ja mam dziś jakiś wisielczy nastrój ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie jak pisałam Wam o 14latce zaciążonej z mojej wsi? będzie miała blizniaki. Ma mieć cesarkę na dniach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak normalny bigos, tylko zamiast kapusty cukinia ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z tatusiem? za seks z 14 latka pewnie miał sprawę czy jakieś zarzuty.. poczuwa się wogóle do odpowiedzialności? ta dziewczyna to z normalnej rodziny? Jak mnie boli głowa. A ta mała glizdeczka nie chce spać wcale. Jak się ochłodzi i będzie można pójść na spacer to pewnie wtedy padnie ( a na dworze ostatnio nie umie spac, za dużo ciekawych rzeczy dookoła) Wczoraj więc nie było spaceru z wyżej opisanego powodu.
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja chirurga mam w poniedzialek po południu (znowu) :/ Zaraz coś pomyslę, jak to logistycznie zorganizować, tylko dajcie znać, czy ta 14-ta czy inna.
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-28 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
no masakra z tą dziewczyną... szkoda słów. Pewnie odda te dzieci, bo w domu jest u niej nieciekawie...tatuś ma 28 lat i na razie nie wiem nic co z nim...
super DaKaro! to może wezmiesz jedną dziewczynkę ze smoczki , a słoneczko drugą ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.