|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
nie nudziliśmy się a kwota to było to też jakieś okolice 300zł
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zakładam, że szkola rodzenia mnie dużo nauczy
bo wiadomo, ze teoria i praktyka często bardzo się od siebie różnią mam nadzieję, że się nie zawiodę |
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę..... ale nie Tobie hehehe ![]() ah jak bym chciała gdzieś sobie polecieć.. to chyba mnie czeka dopiero za wieeeele miesięcy
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki ...
Wyjasnie wam skad moj nick ... przez 7 lat bylam wolonotariuszka w schronisku dla pieskow i tak jakos sie utarlo ... zmienialam tylko cyfre w srodku co jakis czas, jak zakladalam nowego maila .... Jestem straszna psiara, juz dawno doszlamn do wniosku ze wole zwierzeta od ludzi, chyba po tym co widzialam w schronie, co ludzie moga im zrobic .... teraz zawiesilam z racji tego, ze ciaza, ale mam nadzieje, ze jak urodze to uda mi sie wygospodarowac troszke czasu zeby tam jezdzic chociaz 2 x w tygodniu ... Dziekuje za rade w sprawie kremu na celulit, bo juz bym zaczela stosowac ... marsi11 niestety perfecta nie robi nic na celulit, albo u mnie w rosmanie nie bylo, bo stalam chyba z 20 min przed polka, nie mogac sie zdecydowac co wybrac ... z Perfecty wzielam sobie krem do biustu ... nie wiem czy juz pisalam, ze od czasu ciazy moje cycki zaczely zyc wlasnym biustem ... pamietam rozmowe o walce na klaty ... no to chyba moge sie przylaczyc ... przed ciaza mialam duze c ... teraz juz stanki d za male, chodze narazie w takim sportowym elastycznym, bo musze sie wybrac na zxakupy po bielizne ... co do sniadan, nigdy nie przepadalam za parowkami, a teraz codziennie rano 2 parowki z keczupe i majonezem + bulka z serem zoltym + kakao ... to juz sie staje jak rytual
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
aska a ja zupełnie odwrotnie
wcześniej jadłam dość często parówki (Tż uwielbia!!) a teraz nawet zapach mnie drażni :ehemjenyyy.. ja też marzę o jakiejś podróży!! |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam prenataplus i jest napisane, że w trakcie jedzenia.
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
co do podrozy to my niestety musielismy odsprzedac wakacje ... zalatwilismy sobie w kwietniu Turcje, w super promocji, wylot byl 29 czerwca ... jednak ginekolog powiedziala mi, ze musze miec swiadaomosc tego, ze zmiana cisnienia przy starcie i ladowaniu moze byc zagrozeniem ... wiec wakacje odsprzedalismy ... tydzien pozniej wyladowalam w szpitalu z krwawieniem ...
wiec to byla dobra decyzja ... staralismy sie o dziecko prawie rok, wiec wszystko dla jego dobra ... we wtorek chciemy jechac nad nasze polskie morze i zostac do konca tygodnia ... mam tylko nadzieje, ze nie bedzie upalow, bo przez nie jestem nie do zycia ...
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-07-29 o 10:55 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciąża jadłam parówki, a teraz mi nie smakują. To samo jest z kobietami. Przez gardło mi nie przechodzą. |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mi to się marzy podróż taka krajowa, na parę dni. Tylko niestety z braku czasu chyba nic z tego nie wyjdzie. No, ale pocieszam się, że i tak jestem zdechła teraz i mało miałabym siły na zwiedzanie Witam nowe mamusie Wczoraj znowu masakrycznie bolała mnie głowa, miałam dwa dni spokoju i już się łudziłam, że bóle znikną, ale niestety. |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciąża jadłam parówki, a teraz mi nie smakują. To samo jest z jogurtami. Przez gardło mi nie przechodzą. |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
A u nas w Łodzi zaczelo lac ... w koncu upragniony deszcz ... okna pootwierane i wietrze ...
Ktos mnie pytal o termin porodu. bo zapomnialam napisac, mam na 20 stycznia ... bardzo mnie to cieszy, bo zostane mama jeszcze przed 30 ... 7 lutego mam urodziny ...
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi net zaszwankowal i wysłało 2 razy tego samego posta
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A umnie w nocy była burza i lało. I dziś jest 27 stopni. Powiedzmy, że do wytrzymania |
|
|
|
#3973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w papiery wpisują wiek po roku urodzenia, czyli kończysz 30 lat w 2012r. i będziesz miała tyle wpisane bez względu na to, czy to luty czy grudzień by był.
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
hej
sorki ale nie mam siły Was nadrobić Witam nową mamusie ide dalej dogorywać - w takie upały nie funkcjonuję
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
aska27adopcje witaj
tak w ogóle to dzień dobry wszystkim no i wstawiam wreszcie obiecane zdjecie brzuszka - 13 tydz ![]() a on juz taaaki duzy
|
#3976 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś i zaraz będziemy oglądać piękne Dziecię![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czy zobaczy? Wiesz co moja ginka ma tak stary sprzęt, że nie zobaczy nawet w 30 tygodniu Dlatego cieszę się, ze poszłam prywatnie na genetyczne. No i jest jeszcze kwestia lekarza i dziecka czy nie jest wstydliwe![]() Cytat:
Marsi To widzę, że Synowi dostanie się wszystko to co Ty uwielbiasz: słoneczko i pyyyyyszne żarcie Ale leje u mnie:O A mój TŻ pojechał piorunochron robić na dachu wieżowca;o |
||||
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki takbym chciala juz znac plec ... na allegro jest tyle pieknych zestawow ciuszkow ... troszke juz mam, kupowalam body i koszulki w lidlu, zawsze teraz czekam na gazetki i poluje na nowe ubranka ... ale czytajac was w tyg chce jechac do jakis lumpeksow, chcociaz kiedys zarzekalam sie, ze moje dziecko wszystko bedzie mialo nowe, jak popatrzylam na ceny ostatnio, zachecona metkami wyprzedaze to sie troszke zalamalam .... pojdzie zbankrutowac
![]() a sobie kupilam piekne chabrowe rurki dla ciezarowek w hm ... 129,99 cena niezbyt zachecajaca, ale teraz bede miala jak wymierzyc i zamowie sobie z internetu ... w szoku jestem ze na dlugosc dobre, bo ja naleze do tych wysokich 179
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I brawo dla Ciebie za działania w schronisku ![]() A ja dziś już czuje się lepiej, tylko straszny kaszel mnie dopadł i martwię się czy to dziecku nie zaszkodzi ? Przeciesz dla niego to jak trzęsienie ziemi
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Szaja 13,5 czyli 13 i 3 -4 dni?? czy 13 i 5 dni ? a właśnie dziewczyny Wy też jeszcze macie plaski brzuch jak lezycie czy juz odstaje ???
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35570757]13 i 3 i pół dnia buhahah no na to by wygladało
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
a ja chcialam sie pochwalic, ze po 2 miesiacach niepalenia i nie picia napojow energetycznych, bo bylam od nich uzaalezniona, kupilam sobie wczoraj pieknego rozowego smartfona, samsung galaxy 2 ...
ale mozecie mnie zlinczowa, ale czasami popalam i nie umiem przestac zupelnie ... kliedys sama gadalam na palace matki, a sama czasami jeszcze fajke od kogos wysepie i zapale
|
|
#3984 |
|
Konto usunięte
|
O, tak dbasz o dziecko? Super.
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I położyłam się żeby sprawdzić czy się już nie zapada Nie zapada się![]() A czy któraś chodziła sama do Szkoły Rodzenia? Bo u mnie TŻ nie będzie miał na pewno czasu a już w ogóle ochoty Chociaż może powinnam go zapytać a nie z góry zakładam![]() Aśka Ostatnio była tutaj burza na temat alkoholu i papierosów-jesteśmy wątkiem bardzo anty... Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-07-29 o 12:07 |
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mi jeszcze opada ale juz pewnie nie dlugo
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój brat jest właśnie w alicante, poleciał za jakieś grosze mnie to sie Kreta marzy ![]() no ale w przyszłym roku na pewno gdzieś wyskoczymy już z Baby a we wrzesniu za rok lecę na wiczór panieński do Hiszpanii Cytat:
http://www.nokaut.pl/kosmetyki-ciazo...wy-150-ml.html a co do fajek to niestety nikt tu Cię po głowie nie pogłaszcze kilka dni temu właśnie była ostra wojna kiedy wyraziłam swoje zdanie ![]() dla mnie głupota i egoizm- opisywałam jak mojej przyjaciółki synek urodził się ze złozoną wadą serca bo mamusia zapewniła mu dostęp do nikotyny przez 9 miesięcy maluszek zmarł zaraz po operacji resztę możesz sobie sama dopowiedzieć albo się uda albo się nie uda |
||
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za te slowa, musze sie zebrac w koncu w garsc ... a taki opieprz na mnie zawsze dzialal ... zamowilam, sobie tego epapierosa jutro ma przyjsc, do tego 0 olejki, ginekolog pozwolila mi to popalac .... ja wiem ze to zadne wytlumaczenie, ale przed ciaza palilam 2 paczki dziennie ... strasznie mi wstyd, ale chcialam byc z wami szczera, dlatego sie przyznalam
![]() Marsi dziekuje za linka, bede musiala chyba przez internet zamowic, bo w rosmanie nie mieli, a musze czyms ten celulit smrowac, bo az mi sie dziory porobily
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Wady u maleństwa od nikotyny są kwestią przypadku - albo coś się stanie, albo nie, na tej zasadzie... Ale ja bym nigdy w życiu nie ryzykowała i nie mówiła sobie "A może nic nie będzie, bo XXX paliła i jej dziecko urodziło się zdrowe."... Dla mnie to jest szczyt nieodpowiedzialności i głupoty... Ciąża trwa tylko 9 miesięcy - ile to jest w porównaniu do tego, co już przeżyłyśmy i co jeszcze przeżyjemy? Tyle, co nic... Naprawdę nie da się wytrzymać bez papierosa przez ten czas? Przecież żyjesz dla kogoś, z kimś pod sercem - jesteś odpowiedzialna za drugiego człowieka, za jego zdrowie, rozwój, spokój... Nie funkcjonujesz już sama dla siebie...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-29 o 12:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Chciałam wieczorem wczoraj coś Wam napisać, ale usnęłam w trakcie nadrabiania
a kwota to było to też jakieś okolice 300zł