|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
A jak tą maść neomycynę się stosuje, jak to smarować?
|
|
|
|
#932 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
miał 25 dni waga 5600 6tyg 6400 12tyg 8200 6m-cy 9700 1r1m 11kg 2 lata 14kg 4 lata 18kg dzis waży 20kg wiem jedno i do dzisiaj tego nie zapomnę śmiali się ze mnie w sklepie ze kupuję ciuchy na półtoraroczne dziecko a Filip miał 6,7 m-cy ![]() Cytat:
Śliczna ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Zapomniałam powiedziec ze mam pierwsze moje działeczkowe ogórki które będę robic jutro a dzisiaj walczę z buraczkami ![]() A Filip pojechał na wycieczkę z tym kolegą co pisałam wczoraj że zbierał pszenicę z nim z Tomkiem,wziął go nad morze,do znajomego i do wesołego miasteczka Powsinoga się robi no i chciał z nim zamieszkac rano mówił
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-29 o 17:24 |
||||
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Teraz przydalby mi sie odpoczynek w psychiatryku, no ale jakby teraz poszla
a potem znowu...to wole przecierpiec i pojsc w przyszlym roku raz a porzadnie ehhh jak sobie pomysle jak jedno bedzie mialo rok a drugie pare tygodni,albo jedno dwa lata a drugie rok....czeka mnie masakra,ale jakby bylo dwa lata roznicy to nie byloby wcale latwiej,a 3 lata roznicy juz nie moze byc-wzgledy zawodowe-nie chce mi sie tlumaczyc
|
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
ania, kusisz tym drugim dzidziolem
Chyba muszę sprawę jeszcze raz przemyśleć Tak myślałam, że jak Hania jest malutka, to ciężko będzie w ciąży wszystko ogarnąć. Bo wypadałoby nie nosić, ogólnie nie przemęczać się, a przy małym dziecku, to trochę trudne do zrobienia Z drugiej strony co mi da, że rok poczekam, jak Hania i tak będzie malutka, tylko trochę cięższa Kobiety, to jednak są harpagany
|
|
|
|
#935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam ale z porodówki do psychiatryka jak ja mam różnicy 4lata 4 m-ce i czasami ręce opadają.Dlatego podziwiam świadomą decyzję o posiadaniu kolejnego dziecka w takim odstępie czasu Wyobrazcie sobie dziewczyny wyjście na spacer gdzie to starsze jeszcze nie chodzi(bo różne są dzieci)
|
||
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Anulka
zapisalam sobie jak rosl Filipek, bede z ciekawosci porownywala ) moj wazyl 3800 i w tym tyg ma szczepienie, bedzie max 7200 wiec kg mniej od Filipka )oby sie tylko zdrowo chowal, moze byc wielki
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Z tym wychodzeniem jestem przerazona...ale mamy ogrod meeega wielki i tam bede chodzic,zamkne wszystkie wyjscia,maz zrobi hustawki i piaskownice i zadne mi nie ucieknie
nosidelko sie sprawdza z dwumiesiecznym wiec jak mlodszy bedzie mial 2-3 miesiace to Mario bedzie juz chodzil....no bedzie masakra. Do tego kupuje autko i bede wpychac je do auta i nie bede musiala korzystac z komunikacji. Zobaczymy,wstepne roboty na koniec wrzesnia Gorzej,ze bede musiala lezec,ale tak czy siak kiedy bysmy nie robili bede musiala lezec i wtedy bedzie przyjezdzala do mnie moja mama i pomoze przy Mariuszku, w sumie taki plan zeby przyjezdzala az mlodsze skonczy rok.---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie
Dobrze to ujęłaś Dzisiaj chyba nie mam dnia na kulinarne ekscesy. Śniadanie średnio mi smakowało, na szczęście P smakowało. Była pasta serowo rybna. Rosół wyszedł mi dobry ![]() Ciasto na drożdżówki z jagodami jakieś takie za bardzo klejące mi wyszło. Musiałam podsypać mąką i teraz chyba znowu jest za ciężkie i nie chce mi wyrosnąć ![]() Sernik jakiś taki rzadki. Nie wiem, czy w ogóle stężeje ![]() Hania dzisiaj cały dzień śpi Budzi się tylko na cycusia, kwęknie z dwa razy i idzie dalej spać.
|
|
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba wiecej dzieci nie planuje, jak już to los zadecyduje ![]() niby też bym chciała kiedys miec kolejne, ale ten moj porod i 9 miesięcy rzygania, to podziękuje |
|
|
|
|
#941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna!! gratulacje ![]() Cytat:
ja dzemów też w tym roku nie robię. za gorąco, a poza tym mamy zapasy. co do drugiego dziecka, my też chcemy nie chcemy dużej różnicy, ale chcę poczekać aż skończę karmić i trochę zregeneruję organizm czyli w sumie pewnie jeszcze z rok-półtora.
|
||
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Bu jakie tu pustki...
Ja walcze nadal z buraczkami ale już tylko wekuję,niech to się skończy-spac mi się chce..M włąsnie poszedł do roboty tzn do Mana Filipek padnięty zasypia a Szymon śpi od 20.30
|
|
|
|
#943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też nienawidzę 5... Piotrek ostatnio regularnie budzi się po 3. A później 7, tylko ja o 5 szykuję męża do pracy... Cytat:
![]() Mój też marudny, w sumie ciągle... Wczoraj pewnie z gorąca. Pić chiał bez przerwy. Dziś już trochę lepiej, ale popadało... Śliczna!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Jutro ważymy... ![]() Oglądam mecz siaty jednym okiem... Jak pomyślę, że znowu będzie noc i kolejny dzień, a potem znowu noc i kolejny dzień, to łapię doła... A jakbym miała 2 maleńkich dzieciątek, to pewnie bym zupełnie nie dała rady... |
|||||
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ty musisz częściej wychodzic sama |
|
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zawsze zamiast biszkoptów możesz dać cały biszkopt (upieczony bądź kupiony).
|
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak też zrobiłam, że odczekałam z godzinkę, aż masa trochę stężała. I tak był problem, bo jak wlałam galaretkę na wierzch, to ciut wypłynęło poza formę
![]() Z tym biszkoptem spróbuję następnym razem Bułki wyszły pyszne Ciasto jednak wyrosło, bułki się pootwierały w piekarniku ale i tak są pycha. Jutro spróbujemy sernik. Może też się udał ![]() Jedziemy jutro na kontrolne badanie bioderek. Jestem padnięta. Dobranoc. |
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry z kawką rzecz jasna
![]() Szymono paputał o 01.40 i przebudził się o 4.30 dałam mu herbatki i spał do 6 ![]() Śmiem twierdzic lub podejrzewac że Szymonowi idą zęby Ślini sie chłopak,dziąsła białe i pcha rączki do buzi,memla ja i płacze tak przerazliwie jakby go zabolało.A w kuchni mam burdello po burakach że chyba tam nie wejdę dzisiaj Wczoraj juz mi sie nie chciało sprzątac.Wyniki rezonansu kręgosłupa nie są zadowalające bo nie znamy przyczyny bóli M,przez kontakty wiemy od innego neurologa że to co on ma z kręgosłupem nie powoduje takich bóli w jakich on żyje i trezba szukac dalej i boję się że to może byc ...Życie znowu zaczyna mnie przytłaczac Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-30 o 08:08 |
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Onething, ale z rabarbaru do słoiczków? bo ja chciałam kompot na zimę
![]() Pola_m jak znajdę na ryneczku papierówki, to spróbuję ![]() U nas też magiczna 5 dzień w dzień, a właściwie 4.30 ale nie jest tak źle, bo śpi ciągiem od 21![]() Dziś rano mała kaszlała dobrze, że idziemy na kontrolę. Stresuję się okropnie w życiu bym nie pomyślała, że macierzyństwo sprawi, że będę tak chuchała, dmuchała i stresowała się, mówi to ta, która niczym się nie przejmowała kiedyś
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() i ja się witam z kawką ![]() mała pospała do 3:30 (bo zasnęła po 22), po jedzonku jeszcze spała do 7:20 hihimąż ma teraz po pracy kurs i cały dnie w tym tyg go nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
ja mam póki co jeden kompot z papierówek włąsnie. mam smaka na kompot z gruszek |
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba pozytywnie myśleć i znaleźć jak najszybciej przyczynę tych bóli. Wiem, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić (i mówi to ta, która przejmuje się byle kaszelkiem u dziecka ). Przytulam![]() Już zęby???? |
|
|
|
|
#951 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem o co chodzi z tą 5,ale u mnie to samo. Mikołaj śpi już ok. 20.00-20.30, o 1.00 budzę go na jedzenie - budzi się koło 4 na kolejne jedzenie i ZAWSZE!!!!!!!!!!! musi się obudzić 5.00-5.30 - masakra jakaś.
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z mężam trudno zrobic bo on jak wiadomo pracuje,jego praktycznie nie ma,kolejki do lekarzy ale 3 sierpnia i tak pójdzie do neurologa i jak nie bedzie wiedział co mu jest to M będzie nalegał żeby ten połozył go do szpitala,tam znajdą przyczynę tego wszystkiego.Zdowie najważniejsze ale ja niestety wtedy zgine bo M pracuje na umowę zlecenie i wiadomo kasy braka le niech robi z soba porzadeczek póki ja mam jakieś lepsze pieniądze bo pózniej będzie dupaNie wiem czy to zęby na pewno tak podejrzewam.Szymon szybcioch jest,już gaworzy,piszczy,sztywno sie trzyma w pionie,zmienic mu pampersa już nie lada wyczyn bo podnosi dupsko do góry,macha nogami a mi to utrudnia zmianę pampka.Każde dziecko rozwija się we własnym tepie mój Filipek był ze wszystkim póznej za to Szymon chyba będzie szybszy.Ale ząbka u Filipka zobaczyłam jak miał 4m-ce |
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() pisze bo nie wiem czy się martwić czy cieszyć ![]() Nasza mała przesypia 10 h w noc nie budząc sie na jedzenie. Ja dostanie jeść o 20-21 to prześpi do 7 rano bez budzenia się, i nie wiem czy jest to normalne.... Mama mi powtarza że nie powinnam się martwić, no ale ja matka się przejmuje, bo jak na 2,5 miesięczne niemowle o chyba powinna jeszcze jeść w nocy. Drugi problem jest u nas związany z kupką, a mianowicie je brakiem, nie robi kupki po 3-4 dni męcząc się przy tym.... Ja bardzo uważam na swoją dietę żeby nic jej nie zaszkodziło. Przypomnę że małą karmię moim mlekiem, odciągam i daje z butli. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() ![]()
|
|
|
|
#954 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kupki, to dziecko na piersi może ją robić raz na tydzień nawet. Moja jak się męczyła z kupkami, to pomagało: masowanie, leżenie na brzuszku, przepajanie wodą ewentualnie w kryzysowych sytuacjach rumianek i jeszcze do tej pory nie musiałam używać czopka czy termometru, choć było ciężko czasem...---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dobra, spadam do lekarza. Oczywiście nie spisałam godzin, w których przyjmuje, więc idziemy na chybił trafił, bo oczywiscie dodzwonić się do przychodni graniczy z cudem |
||
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nie wiem co z tym moim dzieckiem, ale wczoraj przespała praktycznie cały dzień, całą noc spała z dwoma pobudkami na jedzonko, spałyśmy do 8:30, a teraz sobie Hania leży, obserwuje wszystko dookoła, gada do siebie i zaraz chyba odpłynie Wszystko mogę przy tej mojej Córeczce zrobić ![]() Jagodzianki są pycha, ale już chyba o tym pisałam ![]() Na 12 jedziemy zbadać bioderka. Trzymajcie kciuki. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Męża, to nie myśl o najgorszym. Wiem co przeszliście, ale już limit chorób z serii "straszne" wyczerpaliście. Trzymam kciuki za szybką diagnozę i zwalczenie bólu
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas noc spokojna, jedno karmienie o 4, to już standard, czy pójdzie spać o 20 czy o 21 tak budzi się ok 4, a potem ok 7. Dziś jej pozwoliłam pić z cyca tyle ile chciała dwie godz to trwało i sama ją odłożyłam do łóżeczka i nie domagała się więcej, bo ona nie piła tylko sobie od czasu do czasu pociągnęła. No i karm tu babo piersią w moim przypadku, siedzisz cały dzień z cyckiem na wierzchu, a dziecko i tak się nie naje. Wypiła butlę, a że jedna mała butla już jej nie starcza, to potem dopija z piersi. No i masakra, dwie godz na cycku to ja lecę jej podgrzać moje mleczko, przychodzę a ona śpi Cytat:
w mojej przychodni tak jest położna zdradziła mi ten sekret ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- W Biedronce jest pościel za 39,99zł, chcieliśmy kupić dwa takie same komplety, teściowa nam po nie poszła o 7 i co?? Mieli z każdego po 1komplecie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, my właśnie wstaliśmy
Aaaa... to nie pomogę, bo ja nigdy w życiu słoików nie robiłam, a z rabarbaru to taki na już ![]() Cytat:
Kupka...dziecko na mleku matki może robić kupki bardzo rzadko,a to oznacza, że mleko matki jest w pełni trawione. Mój jak się męczył to dawałam Bobotic rano i wieczorem. I choćbyś nie wiem jaką dietę trzymała to te problemy kupkowe mogą się pojawiać. |
|
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Gatta, jeśli dobrze przybiera to ja bym nie budziła w nocy. Mojej Hani też czasem uda się przespać całą noc bez pobudki na karmienie. Średnio śpi w nocy 6h ciągiem. I to mnie bardzo cieszy. Wkleję Wam zdjęcie mojej niuni z kuzynem. Moja to ta czarnulka. Robione tydzień temu.
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie wyglądają
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka jest różnica między nimi?? urocze dzieciaczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Odpowiedziałam mu że może mu się tyle w sumie uzbiera
Ale jak teraz powiedział że chce kredki, to oczywiście kupię kredki i coś jeszcze. Może jakąś koszulę fajną, bo w koszulach świetnie wygląda, taki mały przystojniak
)

Tak myślałam, że jak Hania jest malutka, to ciężko będzie w ciąży wszystko ogarnąć. Bo wypadałoby nie nosić, ogólnie nie przemęczać się, a przy małym dziecku, to trochę trudne do zrobienia
Z drugiej strony co mi da, że rok poczekam, jak Hania i tak będzie malutka, tylko trochę cięższa

Nie cierpie tej godziny
i chyba definitywnie koniec karmienia piersią 

trzeba pozytywnie myśleć i znaleźć jak najszybciej przyczynę tych bóli. Wiem, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić (i mówi to ta, która przejmuje się byle kaszelkiem u dziecka
Z mężam trudno zrobic bo on jak wiadomo pracuje,jego praktycznie nie ma,kolejki do lekarzy ale 3 sierpnia i tak pójdzie do neurologa i jak nie bedzie wiedział co mu jest to M będzie nalegał żeby ten połozył go do szpitala,tam znajdą przyczynę tego wszystkiego.Zdowie najważniejsze ale ja niestety wtedy zgine bo M pracuje na umowę zlecenie