|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
Chcemy naszego, a raczej mojego kolegę (ten z kościoła strasznie wyje). I księciu się zgodził pod warunkiem, że parafialnemu też zapłacimy...
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
Równie dobrze ja mogę podpisać umowę z jakąś salą, ktoś rezerwuje ją na przyjęcie i mi musi zapłacić,żeby mieć swojego fotografa wybranego. Ehh, mafia.
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie to przegięcie ![]()
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolałam się nie kłócić, bo przynajmniej nam problemu nie robił z tym, że mieszkamy ze sobą... Po opowieściach kuzynki jak ją księciu z konfesjonału z rykiem wywalił, że jest ladacznicą to podziękowałam Niestety ale nie każdy kościół jest dla ludzi ![]() Dla mnie też W mojej poprzedniej parafii jak młodzi zapytali ile na ofiarę to im ksiądz powiedział "No poprzedni dali 1200 to chyba ich przebijecie??" Padłam jak to usłyszałam!
|
|
#4205 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- PLASTRY - perfumy - agrafka - pastylki miętowe orbit miałam- mocne ![]() - biały- przezroczysty puder matujący- mam z essence świetnie się sprawdzał - woda różana w sprayu- doskonale było się psiknąć na ochłodę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wrócił biega koło mnie jak poparzony.chyba ma moralniaka jak mnie zobaczyl ze szklistymi oczami i wypiekami na twarzy od temperatury przyniósł mi apap i chłodny kompres
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że się udał koncert Cytat:
i bibułki matujące, ale w sumie użyłam ich tylko dlatego ze kupiłam, makijaż miałam tak zrobiony profesjonalnie ze nie potrzebowałam poprawek Np miałam pończochy na zmianę ale nawet nie zauważyłam że te które miałam założone się podarły w międzyczasie (odkryłam to dopiero jak zdjęłam suknię i buty ) więc nie zmieniłam ogólnie nawet nie wiem za bardzo co miałam ostatecznie w niezbędniku bo świadkowa miała go spakować a ja nie miałam czasu jej pilnować Cytat:
ale wszystko przyjęliśmy na klatę, najwyżej do jakiegoś sosu zużyję ![]() My właśnie odpoczywamy do wizycie kompletu rodziców starałam sie jak mogłam, ale ciasto mi wyszło z zakalcem )
|
|||
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny,
gdzie można nabyć te bibułki matujące i które polecacie ? |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady
Robię własnie listę rzeczy, które mam spakować do niezbędnika i nie chcę zapomnieć o niczym. W kwestii "nieudanych" prezentów, TŻta siostra dwa lata temu dostała w jednej z kopert pocięte gazety
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ ma we wtorek urodziny, wymyśliłam, że kupię mu spinki do mankietów. Co sądzicie o tych?
http://www.yes.pl/bizuteria/spinki_d...00-STA-AMCF022 |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehh jaka ja jestem zmęczona ale połowa rzeczy załatwiona:
-kupiliśmy perfumy dla mnie Dior Elixir z moją ukochaną pompeczką o ten http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,4539093.html,miałam już pare Diorów ale ten kocham najbardziej,szkoda tylko że te perfumy są takie drogie Tż sobie wybrał a ja zaakceptowałam Calvina Kleina Euphorie ale tą nowszą wersje Intense,ten zapach działa mi na wyobraznie ![]() Kupiliśmy jeszcze dla mnie majteczki z koronki do sukni ślubnej i prezenty dla dziewczynek w reserved ![]() Nie kupiliśmy koszuli na poprawiny bo sami nie wiemy co chcemy ![]() Trzeba przemyśleć sprawę,teraz jestem padnięta ide pod prysznic i do Tż-cika do łóżka bo jutro już do pracy ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Witam laseczki
Cytat:
Ciekawi mnie ten pure poison.... My właśnie dziś pół dnia chodziliśmy za koszulą dla TŻta....ehhh i wróciliśmy z niczym A majteczki jakie masz? Figi jakieś czy może szorty damskie? Bo ja się nad szortami zastanawiam właśnie....
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też o tym słyszałąm my dostaliśmy jedną kopertę pustą i nawet wiem od kogo wiec sie nie przejełam bo wiedziałam już wcześniej że tak będzie
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że lepiej dać symbolicznie 100zł niż dać pustą kopertę.
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pełnych kosztów czyli koszt pierwszego dnia tzn tego co daliśmy właścicielowi sali w piątek
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam koronkowe figi,wstawie Wam fotki zakupów jutro bo dzis jestem padnieta
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
poczta...
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak tak, oklamalismy ksiedza ) to nam sugerowal, ze trzeba porozmawiac z tymi paniami, zeby nie czuly sie pokrzywdzone (w podtekscie - zaplaccie im cokolwiek) no to TZ pojechal do tych pan i powiedzial im ze rezygnujemy z ich uslug na 07.07 pani byla wsciekla, powiedziala, ze tak nie mozna i czy mamy to uzgodnione z ksiedzem, TZ powiedzial, ze tak i odjechal... W zyciu nie zaplacilabym komus za to, ze go nie bedzie Cytat:
My mielismy 2 koperty nie podpisane + 1 tylko z lotto i 3 osoby/rodziny/pary ktore nie daly, w tym moj brat wiec reszte udalo sie latwo dopasowac
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedzieć, że miło mi się ogląda zdj Chatki na fb, ale chyba nie chcialabym, żeby jakaś koleżanka wrzuciła tyle zdj. z mojego ślubu... Dlatego warto sobie włączyć akceptowanie.
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem kim jest ta dziewczyna dla Chatki, ale osobiście bym nie chciała, żeby ktoś wstawiał tyle zdjęć z mojego ślubu ( i nawet nie był na zdjęciu) Miejmy nadzieję, że Chaciunia nie będzie zła.
|
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
Znowuż się spóźniłam, żeby Wam złożyć życzenia, ale mam nadzieję, że śluby były piękne, wesela niezapomniane, goście zadowoleni a mężowie zakochali się w Was na nowo.
Cały ten weekend zdrowiałam po piątkowym panieńskim. A oto moja relacja: Wieczór panieński miała zorganizować moja siostra, która jest świadkową i moja koleżanka, z którą się świetnie bawię i dogaduję, nazwijmy ją druhną (choć druhen mieć nie będę). Z druhną pracuję w jednej firmie, zatem wczoraj w pracy dałam jej klucze, poszłam do jednej koleżanki się szykować i na 19 miałyśmy się zjawić. Ubrałam się w białą miniówę bo ja miałam być na biało. Miniówa pożyczona, kupiłam do niej majciochy ściągające i czułam się jak milion bagsów , jak mówił mój Sławek - szprycha One miały być na czarno. Mąż tej koleżanki nas odwoził i po drodze mi się przypomniało, że mogłam sobie kupić soczewki na ten wieczór. Ona wysiadła a mnie jej mąż podwiózł do galerii, tam kupiłam i załóżyłam od razu soczewki i przyjechalam do siebie. Powiem Wam, że miałam ogromny stres jak wchodzilam do mieszkania. Drzwi były uchylone i na klamce wisiały rogi z przyczepionym welonem. Pozwoliły mi wejśc gdy go ubrałam. Ponieważ przyszłam jakies pół godziny później niż planowana 19 na wejsćie dostałam karniaka. Powiem Wam, ze ogromnie się ucieszyłam gdy je wszystkie zobaczyłam, było nas razem ze mną 13, a jeszcze jedna koleżanka miała dojść później w klubie. W pokoju było mnóstwo toreb (jak się potem okazało z moimi prezentami) balonów z zadaniami. TZ kilka dni temu dostał pytania i miał odpowiedzieć a ja miałam zgadywać co on powiedział. Pytań było 30 i trudno mi powiedzieć na ile się pomyliłam, ale w mniejszości się myliłam. Niektóre co ciekawsze pytania: Uwielbiam kiedy moniq_87...(ma orgazm); Kto najczęściej zaczyna kłótnie? (teściowa);Było 12 zestawów po 3 pytania. Jeśli dobrze odpowiedzialam to losowałam nagrodę, jeśli źle to losowałam gadżet, ale mialam też karę, Raz miałam wypić pełny kieliszek (ale taki wielki, nie 50), a nastęnym razem miałam wyjść na balkon i krzyknąć jak najgłośniej "Kocham Cię Sławku". Miałam tez takie fajowskie okulary, które miały naklejone oczy i nic przez nie nie widziałam. Miałam pójść do kuchni gdzie miałam przygotować sałatkę z podanych tam składników. Miałam sama zgadnąć jakie tam są składniki, sama z zakrytymi oczami pokroić je i przyprawić. Po papryce, pomidorze i oliwkach odgadłam, że mam zrrobić salatkę grecką, ale oburzyłam się na zrobienie sosu z torebki, za co dostałam brawa Generalnie sałatka wyszla bardzo smaczna, jednak w międzyczasie pojawił się pizzaman, który odwrócił uwagę ich żołądków od mojej sałatki. Kolejnym zadaniem było zrobienie sobie tortu, w kuchni był przygotowany biszkopt, krem, marcepan różowy i czerwony, płatki migdałów, polewa czakoladowa. Na zdjęciach zobaczycie efekt końcowy. Miałam też z zakrytymi oczami odgadywać po zapachu kolejne przyprawy, problemem był jałowiec, oraz rozmaryn i kminek, które pomyliłam ze sobą. Potem jeszcze dziewczyny wysypały mi ten jałowiec i miałam go pozamiatać - w rękawicach bokserskich. Najtrudniejsze zadanie - wiązanie krawata. Miałam z tym ogromny problem, ponieważ TZ sam wiąże sobie krawat, dlatego pomimo tego, że mialam od niech wskazówki, to nie potrafiłam sobie poradzić Ale to chyba nie stanowi jakiejś dużej wady na mojej osobie, gdyż koniec końców otrzymalam Certyfikat Przyszłej Żony. Każda z dziewczyn podpisała się jako członek komisji i jestem teraz pełnoprawną gospochą Potem pojechałyśmy do klubu, gdzie miałyśmy wynajetą lożę. Tam już szła wódeczka i soczek, ale jeszcze po drodze w aucie sączyłyśmy (delikatnie mówiąc) wódkę z pepsi w związku z czym dość szybko traciłyśmy dobre samopoczucie. Ale bawiłam się świetnie, moja przyszła szwagierka na moją prośbę zadedykowała mi moje ulubione aktualnie Tche tchere re tche Uważam, że to był idealny dla mnie panieński, może odrobinę żałuję, że zbyt zybko się skończył (ok 3 nad ranem byłam w domu). Moje dziewczyny spisały się bosko i będę ten wieczór długo i naprawdę dobrze wspominała!!!
Nasz ślub 08. września 2012 Zaręczyny 05. listopada 2011 Razem od 01. stycznia 2006 Edytowane przez moniq_87 Czas edycji: 2012-07-30 o 08:18 |
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
była jedna koperta nie podpisana.. ups ![]() Cytat:
i póki co nikt się nie wyłamuje
|
|
#4226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ też nie tańczy
Cytat:
Cytat:
poka, poka ![]() Cytat:
nie, no niektórzy księża to naprawdę przesadzają z Twoim organistą to też przesada na maxa ![]() Cytat:
ale ludzie są perfidni. Już nie mówię, że każdy ma dawać kasę, bo nie każdy może, ale jak kogoś nie stać, niech da chociaż symboliczną kartkę, kwiatka i tyle, ja bym się tam wcale nie obraziła, gdybym wiedziała, że kogoś nie stać, nie może sobie pozwolić. Cieszyłabym się z takiej kartki nawet, ale żeby pchać gazety??? Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na weselu ale jestem bardzo zawiedziona. Teraz jak sama siedze w tym temacie to bardziej krytycznie na to patrzę. Był to slub cywilny na dworze obok pałacyku, w którym było wesele.
Na "+" Pałac śliczny, pokoje także jedzenia dużo i było rewelacyjne mlodzi wyglądali bardzo ładnie impreza bardzi kulturalna, wiekoszosc ludzi to prezesi, lekarze, adwokaci, nie było nachalnych wujków, pijanych lezących pod stolami ![]() "-" -niespodzianka od rodziców - zespół grający muzykę bałkańską - mlodzi prawei wcale nie tańczyli, Panna młoda siedziała prawie caly czas na zewnątrz ze swoją rodziną, Młody gdzies krążył, przyszli na parkiet o 3 jak już 80 % gosci pojechała lub poszła do pokojów - DJ robił bardzo dlugie przerwy- 3 piosenki, pół godziny przerwy, bardzo malo tańczyłam był kiepskim wodzirejem, prawie sie nie odzywał, muzyke średnia puszczał
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
wyłuskałam trochę fot dekoracji kościoła powiem wam tak było ok ale za niższą cene mieliśmy mieć te same kwiaty nawet wiecej stojaków tu przy ołtarzu po prawej stronie mieczyki się powywalały
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
a napisałam Wam że miałam mieć w kościele białe goździki i zielony akcent, a wchodzimy a na ołtarzu białe lilie i czerwone goździki????? Do czego mi te czerwone goździki pasowały?
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Audrey : Olej... Ale ja bym wspomniala tym, którzy byli za to odpowiedzialni ![]() Super relacja z panieńskiego
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Chcemy naszego, a raczej mojego kolegę (ten z kościoła strasznie wyje). I księciu się zgodził pod warunkiem, że parafialnemu też zapłacimy...
1.09.2012
Co daje kolosalną sumę... 

)

nie, no niektórzy księża to naprawdę przesadzają