|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
licze na to, bo od dawna sie na nia czaje
![]() to trzymam kciuki by sie udalo Cytat:
Szarlotke? a ja wlasnie objadlam sie artbuzem![]() Cytat:
Nie przewialo go czasem? Jak masz sie martwic to idz do lekarza Cytat:
Przerwalam sama, bo ja to bardziej tylko ze wzgledu na dziecko karmilam
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mielismy Dzidziusia i tak jak piszesz nie dosc ze niedrogi to jeszcze pieknie pachnie (dla mnie najladniej) a na pizze zapraszam i na salatki rowniez bo zostalo jeszcze ![]() Cytat:
dawac przepis i to juz!!! ![]() a ja wczoraj wyszlam na babski wieczor z przyjaciolka......po urodzeniu dziecka (jej) jakos nam sie ochlodzily jakos stosunki...ona nie miala czasu wiec po pewnym czasie poprostu przestalam ja prosic o spotkanie (a mieszkamy doslownie przez ulice bo ja z okien widze jej okna i tak strasznie mi bylo smutno ) no i bylo super ) no ale ucieszylam sie bardzo!!! tylko znowu sie zdolowalam ze ja nie mam prawka jaka ja jestem glupia
|
||
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Butter w sumie ok już
![]() Aaby to w tym samym czasie będziemy działać ![]() u nas słonko wyszło, jedziemy nad jeziorko pochodzić
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale cudownie leniwa niedziela ![]() Nie mówiłam Wam, a mieliśmy jechać do koleżanki do Gdańska bo nas zaprosiła na weekend, ale pogoda mnie zmogła i nie miałam ochoty, więc weekend przeleniuchowany ![]() Mój tż mnie zaskakuje, głaszcze mnie po brzuchu z rana i pyta czy jego dzieciątko się wyspało Cytat:
U mnie wraz z II trymestrem nadeszła poprawa samopoczuciaŻabciu, jaaaka fuuura! Marzenie Mam nadzieję, że z oczkiem małego wszystko dobrze Kotek, fajnie że wieczór udany ![]() Strong, galaretki pyszne, prawie wszystko wrąbaliśmy ![]() Madzia, fajny taki wyjazd
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, już Ci odpowiadam
![]() Zabieg robiłam we Wrocławiu, przez wizaż na wątku o prostowaniu znalazłam dziewczynę która tam robiła, widziałam zdjęcia i byłam oczarowana. Co do ceny, pytałam w Poznaniu- życzą sobie 1600, a tam gdzie ja robiłam 700 za długie włosy. Odrosty będę robić już 2 raz, ostatnio robiłam w kwietniu w zeszłym roku. Sam zabieg jest trochę męczący, musi być przeprowadzany przez 2 fryzjerów i trwa 5 godzin. Odrosty tak samo. Przez 3 dni nie można umyć głowy, spinać lub brać bza ucho bo odgniecenie może zostać, po 3 dniach trzeba umyć głowę i gotowe Wygoda niesamowita.Pokaże Ci zdjęcia, przed, po i po roku z odrostami. |
|
|
|
#667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie wiemy, że to za wcześniej - więc bierzemy na wstrzymanie Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Te krostki to na pewno nie od upałów, bo mam je od paru m-cy. Tak się teraz zastanawiam, czy ich pojawienie nie zbiegło się z odstawieniem hormonów. Ogólnie po odstawieniu cera mi się mocno pogorszyła Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
Super efekt! Niestety cena też powala...
|
|
#668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Butter,
Cytat:
Cytat:
Kamil ok, dziś mamy dużo wolnego bo był z dziadkami na dwóch spacerkach, potem wujek się nim zajmował a teraz nosi go prababcia, więc mi go tylko do cycusia przynoszą.Gosia, uciekł Ci już mąż... i znów się nacieszycie sobą kiedy zamierza wrócić na stałe.a ciąża każda jest inna musisz przetrwać ![]() Blonde, super ta walizka a to już się pakujecie taa?? ![]() Monika, Cytat:
Żabcia, Cytat:
![]() o własnie Blonde, widzę też za rumiankiem. Cytat:
robię to dla kamila i dla osczędności, ale żebym jakoś była zafascynowana tą formą karmienia to nie. No chyba że mi się odmieni.Kotek, Cytat:
super że odnowiłaś kontakty z przyjaciółką, tym bardziej że mieszkacie tak blisko. A na prawko się zapisuj i już my będziemy trzymac kciuki to zaraz zdasz pewnie nawet bez egzaminu ![]() Onyks, ja dopiero dziś robię galaretki, ale ciesze się że Tobie smakowały takie strongowe galaretki ![]() Aaby, rzeczywiście nie drogi ten dresik i bardzo fajny ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- idziemy kąpać małego, trzymajcie kciuki.
|
|
#669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczotaj mielismy w planah jechac w trojke ale pogoda nie dopisala niestety.Bardzo udana!! ![]() Cytat:
Juz myslenie sie nam zmienilo teraz najwazniejsze sa nasze pociechy dziekuje Pewnie dawajcie! Im nas wieej bedzie tym weselej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze chyba nie , pisalam na watku mamusiek i ich dzieciaki tez mialy takie problemy z oczkami.![]() Cytat:
dziekuje slicznie Dzwonilam do lekarza powiedzial zeby robic cieple obklady i masowac oczko mozliwe ze jest to niedroznosc kanalikow. Ze dzieciaczki tak czesto maja jesli jutro dalej bedzie problem to mamy przyjechac na wizyte , pewnie bedzie Nam chcial przepisac jakies kropelki. Chodz znalazlam informacje na necie ze mozna tez przemywac oczko mlekiem z piersi takze poprobuje miejmy nadzieje ze bedzie poprawa
|
|
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym sie pakowac, ale to zdecydowanie za wczesnie Tydz przed zaczne segregowac rzeczy i wykladac do pakowania ![]() Plusem tego calego pakowania jest to,ze jedziemy samochodem i nie musze patrzec na bagaz Bo tak to wszystko na wage szlo![]() Co do karmienia czułam sie dokładnie tak samo ![]() Powodzenia ![]() My juz po kapieli, Seba juz spi Dzis byl dzien bez drzemki, wiec zasnal szybciej i tym sposobem mamy wolny wieczor![]() Onyks szczena mi opadla, efekt piekny ![]() Kotku to na prawo jazdy fruuuu Fajnie,ze spotkanie udane![]() Ja juz planuje spotkanie klasowe z dziewczynami z technikum Uwielbiam takie spotkania po latach ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki by szybko to zniknelo Spróbuj z mlekiem, to podobno dobre na wszystko ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Pisze wam ze szpitala. Bylam dzis rano na tym badaniu z polozna.Zbadala szyjke i juz szyjka zanikla,a rozwarcie na prawie 2 palce. Podlaczyla mnie pod KTG i mialam juz dosc mocne skurcze,ale ich nie czulam,tylko lekkie twardnienie brzuszka. polezalam tak 40 min i nagle poczulam ze mi mokro... Pekly mi wody plodowe no i juz musialam zostac w szpitalu. Od tej pory czekam na bolace skurcze i narazie nic sie nie dzieje. Z malutkim wszystko w porzadku i mam nadzieje ze bedzie chcial szybko wyjsc,bo takie czekanie w szpitalu wcale noe jest fajne. Ide pod prysznic i zobacze potem co dzis naskrobalyscie
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
woooow
gratulacje a ile masz wzrostu?Fajnie, że wyjazd udany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Przykro mi I nie jesteś głupia tylko to oczekiwanie jest zwyczajnie męczące.. |
||
|
|
|
#673 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2. a powiedz mi sprawiało Ci karmienie przyjemność? Czy robiłaś to tylko dla dziecka? Bo tak się zastanawiałam czy każda kobieta lubić karmić? Cytat:
Jejkuś jak ja kocham pizze To może spróbuj zrobić prawo jazdy, bo widzę, że to Cię gdzieś martwi. A takie strachy i lęki trzeba w życiu przełamywać. Będziesz bardzo szczęśliwa i dumna z siebie jak już będziesz mogła siąść za kierownicą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam proste druty i zawsze marzyłam o kręconych ![]() Cytat:
i co posprzątałaś w końcu?? ![]() A jeżeli chodzi o bladość to ja jestem bladziok świata! Nawet jak z wakacji wracam to jestem dalej blada, bo opalam się od razu na czerwono a potem moja "opalenizna" szybko schodzi ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Powodzenia Kochana Trzymam za Ciebie mocno kciuki.
|
|||||||
|
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh powaznie? Maz na mnie patrzyl jak na wariatke a ja poprostu jak pomyslalam o malym to mi same lzy polecialy , nie sadzilam ze byscie mama mnie tak zmieni. Cytat:
Aaaa to trzymam mocno kciuki za Was kochana tomalinka - jak nie bedzie poprawy to mamy przyjechac jutro na wizyte ![]() Zaraz zmykamy do rodzicow na obiad a pozniej do parku ![]() Zostawilam Wam cos w K
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie sprawialo mi to przyjemnosci, poczatkowo karmilam wbrew sobie, bo nie dosc ze poczatki byly bardzo ciezkie, meczarnia, sporo wylanych łez, bol, to wszyscy na okolo mi trabili zebym nie dawala butelki, bo mały poczuje ze latwiej leci jedzonko i nie bedzie chciał juz piersi A wcale tak nie było Poczatkowo karmilam mieszanie,az laktacja mi sie rozwineła![]() Pozniej traktowalam to juz normalnie, ze tak musi byc, ale jak juz pisalam na koniec jak juz przestalam bylo mi jakos dziwnie i smutno ![]() powaznie, tyle ze od samego poczatku bylismy z dala od rodziny, liczylismy tylko na siebie, wiec jak pierwszy raz poleciałam z malym do Pl to strasznie dziwnie mi było go zostawic, choc wiedzialam,ze nic mu sie nie stanie i jest pod dobra opieka, ale tak juz jest...zakupow spokojnie nie robilam, wszystko w biegu i z zegarkiem w reku...
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bliziutko mam ![]() a te odrosty ile kosztują? Myjesz włosy i masz peoste? moje marzenie muszę przemysleć bo mam dość prostowania co rano kudłów a mam takie do połowy pleców Zabcia ![]() Aaby a to nie wiedziałam, że w tym samym wieku
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
blonde nie, nie. To działka mojej cioci.
Butter a szkoda, bo mazurki sa super. Gosiu Mona trzymam kciuki aby się udało. ja uwielbiam karmic piersią. Kotku to może razem pójdziemy na prawko?? ja na przypomnienie muszę ![]() Zabcia zapalenie spojówek?? Onyks super , ze maż taki czuły. Tomalinko dziękuję mam 170 ![]() Kasiu aaaaa
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa -Lenka każdej cioci przesyła całusy
![]() walczymy z zaparciami, które są zawsze rano i niestety sutki mam trochę popękane, smaruję MALTANEM,ale nie wiele pomaga.Cytat:
kolejne dzieciątko się pcha na świat
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-07-29 o 20:55 |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko z twoimi czy Lenki zaparaciami??
![]() Ja smarowałam kilka pierwszych dni tym http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html ale to dosłownie max 5 dni jak jeszcze była siara + początki mleka i super pomogło więc polecam. Potem jak już było mleko to mnie sutki nie bolały bo mała już tak mocno nie musiała ssać. |
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze na zakrecenie , bo marza mi sie takie loczki jak ma Zaabciaaaa, bo poczatkowo mysllam, ze byliscie normalnie na plazy ![]() Cytat:
A na zaparcia to niewiem co mozna dac masowac brzuszek to napewno troszke pomoze, przyciagac nozki do brzuszka itp.no ewentualnie termometr uzyc,ale to juz hardcore jak dla mnie aczkolwiek wiem,z e to pomaga
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-07-29 o 21:06 |
||
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko a co ile ona te kupki robi?? Wiesz, ze jak karmisz piersią to niby nie musi codziennie.
Blonde wiesz to jest w sumie dzika działka. To znaczy nic tam takiego nie ma, tyle że bardziej ustronne miejsce + pomost. Bo nawet domku tam nie ma, mediów itp. Bika widzę cię ![]() 5 tyg nie jadam już nabiału. Maja ma super cerę więc dziś postanowiłam, ze ryzykuję i zjadłam jogurt. Teraz poczekam ze 2 dni i zobaczę czy nic nie będzie. |
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymam kciuki by nie było zadnej niepozadanej reakcji
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. Oby skaza minęła. Bo tak mi już nabiału brakuje
|
|
|
|
|
#684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, troszku was przeleciałam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szybko minie, masz Wojtusia przy sobie i maleństwo w brzuszku, więc nie jesteś sama, oni zajmą ci czas Cytat:
co do zdjęć w k. to cudnie wygląda Dominiś, a ty cała rozpromieniona, superMadzia super, że wyjazd udany a ja już jutro do pracy
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-07-29 o 21:23 |
||||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko dziękuję
![]() Czy któraś z was ma kontakt z Kasią?? Ciekawa jak jej idzie
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dziękuje za słowa pocieszenia
no ale kobieca ciekawość wygrała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Emilko, a czemu myślisz ze to zaparcia?Dzieci na piersi nie muszą robi kupki codziennie, więc może to nie to? Madziu, super że wyjazd udany ![]() Kasiu, super że się zaczęło !!! i oby szybko poszło
|
||
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko Dziękuję
Trzymam kciuki aby @ nie przyszła
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie, w dodatku bardzo gęste=król lew
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:28,s:0,i:207
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super te loki. Pokaż swoje zdjęcie. Masz je naturalne?? Bo pamiętam Ciebie jak miałaś takie proste i krótkie.
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiu jesteśmy z Tobą Ma ktoś ewentualnie numer do Kasi? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

bardzo fajna ta walizka 
Dzisiaj w nocy obudzil sie na karmienie i tak mial zaropiale ze nie dal rady otowrzyc. Szybko przemylismy mu je przegotowana woda i zeszlo. Ale jak teraz sie obudzil to ma troszke powieke podpuchnieta i zaczerwieniona 
ale kurde gdzie tam... dopiero za 6 miesięcy
Teraz Ci już pewnie niepotrzebny
dawac przepis i to juz!!! 
) no i bylo super
) no ale ucieszylam sie bardzo!!! tylko znowu sie zdolowalam ze ja nie mam prawka

Brawa dla meża
za pyszne sniadanko
Super efekt! Niestety cena też powala...

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

moje marzenie 
masowac brzuszek to napewno troszke pomoze, przyciagac nozki do brzuszka itp.no ewentualnie termometr uzyc,ale to juz hardcore jak dla mnie