Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 16:05   #661
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez xmonikax27 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

może jeszcze trafisz bardzo fajna ta walizka

smacznego
licze na to, bo od dawna sie na nia czaje

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
walizka super

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
chciałby za 4 tyg, ale czy się uda - zobaczymy
to trzymam kciuki by sie udalo

Cytat:
wiecie co ta moja ciąża jest jakaś "dziwna", od kąd zaczełam II trymest - to zaczeły się mdłości! Dziwne
i strasznie mnie w nocy nogi bolą :/ Nawet nie umiem tego uczucia opisać, takie dziwne i nieprzyjemne :/
a dziś od rana - mam mega ból pleców, chodzę jak paralityk :/
No to się pożaliłam :P
A z obrych rzeczy - mam mega pyszną szarlotkę - zapraszam

Szarlotke?a ja wlasnie objadlam sie artbuzem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej kochane.
Moje dziecie ma jakis problem z oczkiem Dzisiaj w nocy obudzil sie na karmienie i tak mial zaropiale ze nie dal rady otowrzyc. Szybko przemylismy mu je przegotowana woda i zeszlo. Ale jak teraz sie obudzil to ma troszke powieke podpuchnieta i zaczerwieniona Bede dzwonila do pediatry mam nadzieje ze nas przyjmie dzisiaj.
Zaabcia sprobuj rumiankiem przemyc
Nie przewialo go czasem?
Jak masz sie martwic to idz do lekarza

Cytat:
bardzo Wam zazdroszczę karmienia piesia, ja karmiłam Majke tyko 2 miesiace, bałam się ze Majka nie dojada i podawałam butle, jesli uda mi się mieć drugie dziecko to chce karmić tak do pół roku 8 miesiecy
ja karmilam 6 miesiecy, tyle sobie wyznaczylam na poczatku i tyle sie udaloPrzerwalam sama, bo ja to bardziej tylko ze wzgledu na dziecko karmilam
Stary 2012-07-29, 16:05   #662
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Hej kochane.
Moje dziecie ma jakis problem z oczkiem Dzisiaj w nocy obudzil sie na karmienie i tak mial zaropiale ze nie dal rady otowrzyc. Szybko przemylismy mu je przegotowana woda i zeszlo. Ale jak teraz sie obudzil to ma troszke powieke podpuchnieta i zaczerwieniona Bede dzwonila do pediatry mam nadzieje ze nas przyjmie dzisiaj.
to na pewno nic poważnego. ale pamietaj dawac nam znać na bieżąco!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 17:20   #663
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Mona_ja wiem, że dzidziuś ma atrakcyjną cenę i ładny zapach dzidziusiowy czego np. nie ma lovela, a mimo tego zapaszku nie znalazłam opini żeby uczulał czy coś.

Kotek, dla mnie alko ale kurde gdzie tam... dopiero za 6 miesięcy

i na pizze się wpraszam

my mielismy Dzidziusia i tak jak piszesz nie dosc ze niedrogi to jeszcze pieknie pachnie (dla mnie najladniej)

a na pizze zapraszam i na salatki rowniez bo zostalo jeszcze
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć
Po pierwsze, Kotku, przepraszam, że nie napisałam Ci przepisu. Kompletnie nie umiałam się zebrać Teraz Ci już pewnie niepotrzebny
jak to nie potrzebny dawac przepis i to juz!!! przeciez niejedna impreza przed nami

a ja wczoraj wyszlam na babski wieczor z przyjaciolka......po urodzeniu dziecka (jej) jakos nam sie ochlodzily jakos stosunki...ona nie miala czasu wiec po pewnym czasie poprostu przestalam ja prosic o spotkanie (a mieszkamy doslownie przez ulice bo ja z okien widze jej okna i tak strasznie mi bylo smutno ) no i bylo super tylko przy okazji dowiedzialam sie ze w czwartek zdala prawo jazdy........i kurcze smutno mi sie zrobilo ze nie powiedziala ze bedzie zdawala (a pare miesiecy temu pytalam jej czy by nie poszla ze mna razem zdac to mowila ze nie, a tu prosze ) no ale ucieszylam sie bardzo!!! tylko znowu sie zdolowalam ze ja nie mam prawka jaka ja jestem glupia jakies wahania nastroju mam no ale do domu wrocilam o 2:30 a o 3:05 obudzila sie Maja i juz nie spalam do 7 wiec wyobrazcie sobie jak wygladam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 17:40   #664
kaska87
Zakorzenienie

Butter w sumie ok już

Aaby to w tym samym czasie będziemy działać

u nas słonko wyszło, jedziemy nad jeziorko pochodzić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 17:41   #665
onyks
Zakorzenienie

Hej

Ale cudownie leniwa niedziela

Nie mówiłam Wam, a mieliśmy jechać do koleżanki do Gdańska bo nas zaprosiła na weekend, ale pogoda mnie zmogła i nie miałam ochoty, więc weekend przeleniuchowany

Mój tż mnie zaskakuje, głaszcze mnie po brzuchu z rana i pyta czy jego dzieciątko się wyspało

Cytat:
wiecie co ta moja ciąża jest jakaś "dziwna", od kąd zaczełam II trymest - to zaczeły się mdłości! Dziwne
i strasznie mnie w nocy nogi bolą :/ Nawet nie umiem tego uczucia opisać, takie dziwne i nieprzyjemne :/
a dziś od rana - mam mega ból pleców, chodzę jak paralityk :/
No to się pożaliłam :P
A z obrych rzeczy - mam mega pyszną szarlotkę - zapraszam
A miałam Cię pytać, jak się czujesz U mnie wraz z II trymestrem nadeszła poprawa samopoczucia

Żabciu, jaaaka fuuura! Marzenie
Mam nadzieję, że z oczkiem małego wszystko dobrze

Kotek, fajnie że wieczór udany

Strong, galaretki pyszne, prawie wszystko wrąbaliśmy

Madzia, fajny taki wyjazd

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 17:55   #666
onyks
Zakorzenienie

Kasiu, już Ci odpowiadam

Zabieg robiłam we Wrocławiu, przez wizaż na wątku o prostowaniu znalazłam dziewczynę która tam robiła, widziałam zdjęcia i byłam oczarowana. Co do ceny, pytałam w Poznaniu- życzą sobie 1600, a tam gdzie ja robiłam 700 za długie włosy. Odrosty będę robić już 2 raz, ostatnio robiłam w kwietniu w zeszłym roku. Sam zabieg jest trochę męczący, musi być przeprowadzany przez 2 fryzjerów i trwa 5 godzin. Odrosty tak samo. Przez 3 dni nie można umyć głowy, spinać lub brać bza ucho bo odgniecenie może zostać, po 3 dniach trzeba umyć głowę i gotowe Wygoda niesamowita.

Pokaże Ci zdjęcia, przed, po i po roku z odrostami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed prostowaniem.jpg (105,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po prostowaniu.jpg (92,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po roku2.jpg (115,1 KB, 40 załadowań)

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:55   #667
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ja głupia jestem.... oczywiście niecierpliwość mnie zżera, więc zrobilam dziś test - oczywiście negatywny czego się można było spodziewać bo pewnie nawet jeśli coś, to za wcześnie jeszcze na test no ale mi się przykro zrobiło
Nie głupia, tylko pełna nadziei
Wszystkie wiemy, że to za wcześniej - więc bierzemy na wstrzymanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaby niestety nie było tam warunków aby z małą zostać na dłużej. Kochana dziękuję za miłe słowa Brawa dla meża

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aaby bardzo fajne ubranka, szczegolnie brazowa bluza
Dziękuję Bluza jest szara - zdjęcie lekko przekłamuje kolor.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Ja mam godzine do 3 city ta sama autostrada
za pyszne sniadanko
na lepsze samopoczucie
Piekne ubranka
Dziękuję

Cytat:
Aaby, zazdroszczę, my mamy wszędzie daleko, jedynie na taką jednodniową wycieczkę to do Wisły można by jechać albo na jakieś kąpielisko do Czech. Ale to nie to samo co morze czy ciepłe jezioro na mazurach.

najbledsza to jestem ja, a nogi... no pocieszę Cię że moje już nawet nie wołają bo im usta tłuszcz zakrył.

może od upałów? Chociaż odżywanie też może mieć wpływ bo wiem że jak ja robiłam diety oczyszczające takie 3 dniowe, to zawsze mi potem syfy wychodziły.

Ciuszki kupiliście świetne, powiedz mi ile taki dresik stoi? Bo kamilowi bym chciała coś takiego na jesień kupić. I tam są spodenki czy śpioszki?
No widzisz, a my za to w góry czy do Czech mamy wnet całą Polskę do przejechania...

Eee, gdyby chciały, to by wołały. Widocznie nie czują potrzeby

Te krostki to na pewno nie od upałów, bo mam je od paru m-cy. Tak się teraz zastanawiam, czy ich pojawienie nie zbiegło się z odstawieniem hormonów. Ogólnie po odstawieniu cera mi się mocno pogorszyła

Dziękuję Za dresik zapłaciliśmy 30zł. W komplecie są spodnie. Uważam, że rozwiązanie fajne, bo pod spód założysz bodziaka i dziecko nie ma w sumie trzech warstw (bodzik + śpioszki + bluza).

Cytat:
no i pojechał

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Aaby to w tym samym czasie będziemy działać
I jesteśmy w tym samym wieku

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Kasiu, już Ci odpowiadam

Zabieg robiłam we Wrocławiu, przez wizaż na wątku o prostowaniu znalazłam dziewczynę która tam robiła, widziałam zdjęcia i byłam oczarowana. Co do ceny, pytałam w Poznaniu- życzą sobie 1600, a tam gdzie ja robiłam 700 za długie włosy. Odrosty będę robić już 2 raz, ostatnio robiłam w kwietniu w zeszłym roku. Sam zabieg jest trochę męczący, musi być przeprowadzany przez 2 fryzjerów i trwa 5 godzin. Odrosty tak samo. Przez 3 dni nie można umyć głowy, spinać lub brać bza ucho bo odgniecenie może zostać, po 3 dniach trzeba umyć głowę i gotowe Wygoda niesamowita.

Jaka różnica! Super efekt! Niestety cena też powala...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:03   #668
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter,
Cytat:
Co do bladości nóg - moje są mega blade - ogólnie jestem cała blada! Ale już przywykłam - mam taką karnację i tego nie zmienię Muszę bardzo uważać na słońce, bo łatwo mogę się poparzyć - wiadomo - rude włosy, jasna karnacja i 4 miliardy piegów
podaję Ci rękę, ja pigment mam tylko w pieprzykach, a mam ich mnóstwo wszędzie. Do tego uczulenie na słońce, więc jak dłużej się wyleguje na slońcu to zaraz czerwone plamy mam. Porażka....

Cytat:
Strong, jak tam maluszek? Dobrze, że z karmieniem coraz lepiej
dziękuję że pytasz Kamil ok, dziś mamy dużo wolnego bo był z dziadkami na dwóch spacerkach, potem wujek się nim zajmował a teraz nosi go prababcia, więc mi go tylko do cycusia przynoszą.

Gosia, uciekł Ci już mąż... ale wróci i znów się nacieszycie sobą kiedy zamierza wrócić na stałe.

a ciąża każda jest inna musisz przetrwać

Blonde, super ta walizka a to już się pakujecie taa??

Monika,
Cytat:
bardzo Wam zazdroszczę karmienia piesia, ja karmiłam Majke tyko 2 miesiace, bałam się ze Majka nie dojada i podawałam butle, jesli uda mi się mieć drugie dziecko to chce karmić tak do pół roku 8 miesiecy
ja też chcę karmić chociaż 6 miesięcy, potem już zobaczymy.

Żabcia,
Cytat:
ja bym przemyła rumiankiem. Oby wszystko było dobrze

o własnie Blonde, widzę też za rumiankiem.

Cytat:
ja karmilam 6 miesiecy, tyle sobie wyznaczylam na poczatku i tyle sie udaloPrzerwalam sama, bo ja to bardziej tylko ze wzgledu na dziecko karmilam
też tak zamierzam, bo ja też jakoś specialnie nie czuję się super że karmię robię to dla kamila i dla osczędności, ale żebym jakoś była zafascynowana tą formą karmienia to nie. No chyba że mi się odmieni.

Kotek,
Cytat:
my mielismy Dzidziusia i tak jak piszesz nie dosc ze niedrogi to jeszcze pieknie pachnie (dla mnie najladniej)
no ja żałuję że mi się go nie udało kupić. Ale jak się lovela skończy to będę szukać bo powiem szczerze że z loveli nie jestem zadowolona.

super że odnowiłaś kontakty z przyjaciółką, tym bardziej że mieszkacie tak blisko. A na prawko się zapisuj i już my będziemy trzymac kciuki to zaraz zdasz pewnie nawet bez egzaminu

Onyks, ja dopiero dziś robię galaretki, ale ciesze się że Tobie smakowały takie strongowe galaretki

Aaby, rzeczywiście nie drogi ten dresik i bardzo fajny

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

idziemy kąpać małego, trzymajcie kciuki.
Stary 2012-07-29, 20:11   #669
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie myslami bylas z malym co?
Przynajmniej ja tak mialam z poczatku jak zostawialam malego
Dokladnie tak , co chwile pisalam mamie sms albo zerkalam na tel czy przypadkiem nie dzwoni. Az w aucie sie mezowi rozplakalam

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Pewnie cały czas myślałaś co u Dominika. A Twoja mama często zostaje z małym?

I jak wycieczka do kościoła? Udana?
Caly czas myslalam jak tam syncio sie ma. Pierwszy raz z nim zostala na dluzej nie raz jak musze podjechac do sklepu a maz jest w pracy to mama zostaje z nim ale tak max na 30min Wczotaj mielismy w planah jechac w trojke ale pogoda nie dopisala niestety.

Bardzo udana!! Domino super przespal cala msze dopiero pod koniec sie obudzil

Cytat:

ani mi nie mów... ja idę jutro do fryzjera, i TŻ z małym jadą ze mną, będą spacerować w wózeczku w tym czasie co ja będę u fryzjera, a i tak się jakoś boję... ach Żabcia, co te dzieciaki robią z nami
.
Taka rola mam Juz myslenie sie nam zmienilo teraz najwazniejsze sa nasze pociechy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Zaaabcia, ale fura! Mój mąż powiedział "Za.je.bista!" Adoptujesz nas?

dziekuje
Pewnie dawajcie! Im nas wieej bedzie tym weselej

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Żabciu, super fura To TŻ poszalał Będzie na pewno wygodnie, żeby spakować wszystko co potrzebne dla Dominika, jak będziecie się gdzieś wybierać
dziekuje dokladnie tak w starym aucie ledwo wozek sie miescil do bagaznika

Cytat:

Zaabcia sprobuj rumiankiem przemyc
Nie przewialo go czasem?
Jak masz sie martwic to idz do lekarza
Wlasnie musze sobie rumianek kupic Kurcze chyba nie , pisalam na watku mamusiek i ich dzieciaki tez mialy takie problemy z oczkami.

Cytat:
to na pewno nic poważnego. ale pamietaj dawac nam znać na bieżąco!

Cytat:

Mój tż mnie zaskakuje, głaszcze mnie po brzuchu z rana i pyta czy jego dzieciątko się wyspało

Żabciu, jaaaka fuuura! Marzenie
Mam nadzieję, że z oczkiem małego wszystko dobrze

dziekuje slicznie

Cytat:

Żabcia, ja bym przemyła rumiankiem. Oby wszystko było dobrze

Dzwonilam do lekarza powiedzial zeby robic cieple obklady i masowac oczko mozliwe ze jest to niedroznosc kanalikow. Ze dzieciaczki tak czesto maja jesli jutro dalej bedzie problem to mamy przyjechac na wizyte , pewnie bedzie Nam chcial przepisac jakies kropelki. Chodz znalazlam informacje na necie ze mozna tez przemywac oczko mlekiem z piersi takze poprobuje miejmy nadzieje ze bedzie poprawa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:19   #670
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, super ta walizka a to już się pakujecie taa??

też tak zamierzam, bo ja też jakoś specialnie nie czuję się super że karmię robię to dla kamila i dla osczędności, ale żebym jakoś była zafascynowana tą formą karmienia to nie. No chyba że mi się odmieni.

[/COLOR]idziemy kąpać małego, trzymajcie kciuki.

Chcialabym sie pakowac, ale to zdecydowanie za wczesnie
Tydz przed zaczne segregowac rzeczy i wykladac do pakowania
Plusem tego calego pakowania jest to,ze jedziemy samochodem i nie musze patrzec na bagazBo tak to wszystko na wage szlo

Co do karmienia czułam sie dokładnie tak samoale wiesz,ze jak postanowilam przerwac, po 6 miesiacach to jakos mi smutno bylo...takie dziwne troszke, bo za tym nie przepadalam

Powodzenia

My juz po kapieli, Seba juz spiDzis byl dzien bez drzemki, wiec zasnal szybciej i tym sposobem mamy wolny wieczor

Onyks szczena mi opadla, efekt pieknyTylko ta cena

Kotku
to na prawo jazdyfruuuuFajnie,ze spotkanie udane
Ja juz planuje spotkanie klasowe z dziewczynami z technikum
Uwielbiam takie spotkania po latach

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:

Dzwonilam do lekarza powiedzial zeby robic cieple obklady i masowac oczko mozliwe ze jest to niedroznosc kanalikow. Ze dzieciaczki tak czesto maja jesli jutro dalej bedzie problem to mamy przyjechac na wizyte , pewnie bedzie Nam chcial przepisac jakies kropelki. Chodz znalazlam informacje na necie ze mozna tez przemywac oczko mlekiem z piersi takze poprobuje miejmy nadzieje ze bedzie poprawa
Byc moze ,ale spokojnie
Trzymam kciuki by szybko to zniknelo
Spróbuj z mlekiem, to podobno dobre na wszystko

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Dokladnie tak , co chwile pisalam mamie sms albo zerkalam na tel czy przypadkiem nie dzwoni. Az w aucie sie mezowi rozplakalam

tez tak mialam
Stary 2012-07-29, 20:22   #671
xxKasiax
Wtajemniczenie

Hej.
Pisze wam ze szpitala.
Bylam dzis rano na tym badaniu z polozna.Zbadala szyjke i juz szyjka zanikla,a rozwarcie na prawie 2 palce. Podlaczyla mnie pod KTG i mialam juz dosc mocne skurcze,ale ich nie czulam,tylko lekkie twardnienie brzuszka.
polezalam tak 40 min i nagle poczulam ze mi mokro... Pekly mi wody plodowe no i juz musialam zostac w szpitalu.
Od tej pory czekam na bolace skurcze i narazie nic sie nie dzieje.
Z malutkim wszystko w porzadku i mam nadzieje ze bedzie chcial szybko wyjsc,bo takie czekanie w szpitalu wcale noe jest fajne.
Ide pod prysznic i zobacze potem co dzis naskrobalyscie
Stary 2012-07-29, 20:22   #672
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaa i dziś wchodzę na wagę a tam 53,8 kg
woooow gratulacjea ile masz wzrostu?
Fajnie, że wyjazd udany

Cytat:
Jak napisałaś, że jedziecie na Mazury, to pomyślałam o całym tygodniu, ewentualnie weekendzie - pewnie dlatego, że ja mam na Mazury sporo km i patrzę ze swojej perspektywy My mamy 1,5h do Trójmiasta (autostradą) i też mi się marzy, że jak już będzie maluch, to będziemy co jakiś czas wyskakiwać na jednodniowe wycieczki
Widziałam zdjęcia - śliczne! I Ty jak super wyglądasz! Absolutnie nie powiedziałabym, że jesteś parę tygodni po porodzie
Marzę o takiej figurze

Też tak pomyślałam ale wiesz ze śląska to kilka km jest
My za to mamy w miarę blisko w górki: Wisła, Ustroń. Też bym chciała z dzieckiem wyjeżdżać na jednodniowe wycieczki. Ale zobaczymy jak nam to wyjdzie..

Cześć dziewczynki!
Czy u Was też jest taki upał? Od piątku temperatura w dzień nie schodzi poniżej 30-32 stopni, odczuwalna jest jeszcze wyższa I nie zapowiada się ani jedna kropla deszczu...
Także ja wymiękam. Lubię lato, ale kleić się cały dzień już niespecjalnie...

Wczoraj było 30 stopni dziś ok. 25 ale baaardzo duszno. I my mielismy jechac na rower ale w takim duchocie to mi się nie chciało

Mąż dziś przywitał mnie pysznym śniadankiem - chlebek, szyneczka, papryka, pomidorki, jajka... A na deser owoce Pierwsze niedzielne "inne niż musli" śniadanie zaliczone Czyli za tydzień moja kolej

Kochany mąż mój też czasem mi zrobi niedzielne śniadanko do łóżka

Wczoraj po południu wybraliśmy się na spacer i na lody. Był taki upał, że wyciągnęłam moją jeansową spódniczkę przed kolano - stwierdziłam, że już lepszy ten cellu niż gotowanie się w spodniach. I nie wiem, czy był to dobry wybór, bo nie czułam się komfortowo. Nie dość, że jestem chyba najbledszą osobą na świecie (w tygodniu koniecznie solarium!), to jeszcze moje nogi wołają o pomstę do nieba Nigdy nie miałam tak otłuszczonych i tak ocellulitowanych nóg. A przecież mam dopiero 25 lat Chyba znów przeproszę się z Ewą. Choć jak tak pisałyście o bieganiu i jego zbawiennym wpływie na sylwetkę, to i ten sport zaczęłam brać pod uwagę...
W dodatku na udach mam mnóstwo takich krostek, taka kaszka... Kwestia odżywiania? Kiedyś tak nie miałam, mam tak od paru m-cy. Nienawidzę swojego utycia i siebie za takie zapuszczenie

Wiesz co pocieszę Cię że cellulit ma wiekszosc kobiet bez względu na wagę! Też mam problem wyjsc w spódniczce czy krótkich spodenkach bo mam meeega wielkie, obcellulitowane łydki. Ale co zrobić trzeba o tym zapomnieć ładnie sie pomalować, ubrać bluzkę z dużym dekoltem i tyle Ogolnie żeby trochę poprawić skórę to polecam (oprócz diety i ćwiczeń) pić dużo wody mineralnej, ograniczyć maksymalnie czekoladę, peelingować, smarować ciało. No i niech małżonek Ci robi masaże
A w ogole nie smutaj się

To pomarudziłam.

Na osłodę - wieczorem pojechaliśmy do CH kupić jakieś prezenty dla maluchów, do których niedługo idziemy.

Malinowy pajac i szara jesienna bluza dla córeczki naszych przyjaciół
Załącznik 4799109

i zielono-błękitny dres dla synka znajomych
Załącznik 4799110

Słodkie
Słodkości! Mogłabym już dla swojego malucha kupować...
Kupiliśmy w Smyku, jest jeszcze dużo wyprzedaży, więc udało nam się dorwać wszystko w fajnych cenach
Też już bym chciała kupować maluchowi ciuszki..
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, w piątek pojechalismy do znajomych na parapetówkę po raz pierwszy Marysia spała bez nas poza domem (u moich rodziców) i bawiła się świetnie ale jak juz przyjechaliśmy po nią następnego dnia to momentalnie zaczęła zbierać wszystkie rzeczy do torby i zakładała buty

a ja głupia jestem.... oczywiście niecierpliwość mnie zżera, więc zrobilam dziś test - oczywiście negatywny czego się można było spodziewać bo pewnie nawet jeśli coś, to za wcześnie jeszcze na test no ale mi się przykro zrobiło
1. No to koniecznie musicie to powtórzyć, bo pewnie wszyscy zadowoleni. Marysia z zabawy z babcią, babcia z kontaktu z wnuczką no i Wy z chwili odpoczynku
2. Przykro mi ale wiesz, że to jeszcze o niczym nie świadczy.
I nie jesteś głupia tylko to oczekiwanie jest zwyczajnie męczące..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:25   #673
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane.
Ojejku i co przyjmie Was?

Cytat:
Szarlotke?a ja wlasnie objadlam sie artbuzem

1. A ja dziś się objadłam borówkami
2. a powiedz mi sprawiało Ci karmienie przyjemność? Czy robiłaś to tylko dla dziecka?
Bo tak się zastanawiałam czy każda kobieta lubić karmić?

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

a ja wczoraj wyszlam na babski wieczor z przyjaciolka......po urodzeniu dziecka (jej) jakos nam sie ochlodzily jakos stosunki...ona nie miala czasu wiec po pewnym czasie poprostu przestalam ja prosic o spotkanie (a mieszkamy doslownie przez ulice bo ja z okien widze jej okna i tak strasznie mi bylo smutno ) no i bylo super tylko przy okazji dowiedzialam sie ze w czwartek zdala prawo jazdy........i kurcze smutno mi sie zrobilo ze nie powiedziala ze bedzie zdawala (a pare miesiecy temu pytalam jej czy by nie poszla ze mna razem zdac to mowila ze nie, a tu prosze ) no ale ucieszylam sie bardzo!!! tylko znowu sie zdolowalam ze ja nie mam prawka jaka ja jestem glupia jakies wahania nastroju mam no ale do domu wrocilam o 2:30 a o 3:05 obudzila sie Maja i juz nie spalam do 7 wiec wyobrazcie sobie jak wygladam

Jejkuś jak ja kocham pizze

To może spróbuj zrobić prawo jazdy, bo widzę, że to Cię gdzieś martwi. A takie strachy i lęki trzeba w życiu przełamywać.
Będziesz bardzo szczęśliwa i dumna z siebie jak już będziesz mogła siąść za kierownicą

Cytat:
Jaki kochany Twój Tż miłe to jest jak partner przeżywa razem z kobietą ciąże

Cytat:
Kasiu, już Ci odpowiadam

Fajny efekt ale ja bym nigdy takiej zbrodni nie zrobiła!!
Ja mam proste druty i zawsze marzyłam o kręconych

Cytat:
dziękuję że pytasz Kamil ok, dziś mamy dużo wolnego bo był z dziadkami na dwóch spacerkach, potem wujek się nim zajmował a teraz nosi go prababcia, więc mi go tylko do cycusia przynoszą.
To super, że Ci rodzinka pomaga i co posprzątałaś w końcu??

A jeżeli chodzi o bladość to ja jestem bladziok świata! Nawet jak z wakacji wracam to jestem dalej blada, bo opalam się od razu na czerwono a potem moja "opalenizna" szybko schodzi

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej.
Pisze wam ze szpitala.
Bylam dzis rano na tym badaniu z polozna.Zbadala szyjke i juz szyjka zanikla,a rozwarcie na prawie 2 palce. Podlaczyla mnie pod KTG i mialam juz dosc mocne skurcze,ale ich nie czulam,tylko lekkie twardnienie brzuszka.
polezalam tak 40 min i nagle poczulam ze mi mokro... Pekly mi wody plodowe no i juz musialam zostac w szpitalu.
Z malutkim wszystko w porzadku i mam nadzieje ze bedzie chcial szybko wyjsc,bo takie czekanie w szpitalu wcale noe jest fajne.
ojejkuś no to czekamy.... Powodzenia Kochana Trzymam za Ciebie mocno kciuki.
Stary 2012-07-29, 20:30   #674
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
o 19:14 ----------
Byc moze ,ale spokojnie
Trzymam kciuki by szybko to zniknelo
Spróbuj z mlekiem, to podobno dobre na wszystko

tez tak mialam
Bede wlasnie probowac z mlekiem i przemywac przegotowana woda jak nie pomoze sprobuje rumianek , antybiotyki to juz koniecznosc.

Heh powaznie? Maz na mnie patrzyl jak na wariatke a ja poprostu jak pomyslalam o malym to mi same lzy polecialy , nie sadzilam ze byscie mama mnie tak zmieni.

Cytat:
Hej.
Pisze wam ze szpitala.

Aaaa to trzymam mocno kciuki za Was kochana Bedzie dobrze!

tomalinka - jak nie bedzie poprawy to mamy przyjechac jutro na wizyte

Zaraz zmykamy do rodzicow na obiad a pozniej do parku

Zostawilam Wam cos w K

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:39   #675
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Pisze wam ze szpitala.
Mocno trzymam kciuki i powodzenia!

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

1. A ja dziś się objadłam borówkami
2. a powiedz mi sprawiało Ci karmienie przyjemność? Czy robiłaś to tylko dla dziecka?
Bo tak się zastanawiałam czy każda kobieta lubić karmić?

.
wole jagody

Nie, nie sprawialo mi to przyjemnosci, poczatkowo karmilam wbrew sobie, bo nie dosc ze poczatki byly bardzo ciezkie, meczarnia, sporo wylanych łez, bol, to wszyscy na okolo mi trabili zebym nie dawala butelki, bo mały poczuje ze latwiej leci jedzonko i nie bedzie chciał juz piersiA wcale tak nie byłoPoczatkowo karmilam mieszanie,az laktacja mi sie rozwineła
Pozniej traktowalam to juz normalnie, ze tak musi byc, ale jak juz pisalam na koniec jak juz przestalam bylo mi jakos dziwnie i smutno

Cytat:
Heh powaznie? Maz na mnie patrzyl jak na wariatke a ja poprostu jak pomyslalam o malym to mi same lzy polecialy , nie sadzilam ze byscie mama mnie tak zmieni.

powaznie, tyle ze od samego poczatku bylismy z dala od rodziny, liczylismy tylko na siebie, wiec jak pierwszy raz poleciałam z malym do Pl to strasznie dziwnie mi było go zostawic, choc wiedzialam,ze nic mu sie nie stanie i jest pod dobra opieka, ale tak juz jest...zakupow spokojnie nie robilam, wszystko w biegu i z zegarkiem w reku...
Stary 2012-07-29, 20:50   #676
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, już Ci odpowiadam

ooo Wrocław bliziutko mam
a te odrosty ile kosztują?
Myjesz włosy i masz peoste? moje marzenie
muszę przemysleć bo mam dość prostowania co rano kudłów a mam takie do połowy pleców

Zabcia i super zdjęcia

Cytat:
I jesteśmy w tym samym wieku
Aaby a to nie wiedziałam, że w tym samym wieku

Stary 2012-07-29, 20:51   #677
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

blonde nie, nie. To działka mojej cioci.

Butter a szkoda, bo mazurki sa super.

Gosiu

Mona trzymam kciuki aby się udało. ja uwielbiam karmic piersią.

Kotku to może razem pójdziemy na prawko?? ja na przypomnienie muszę

Zabcia zapalenie spojówek??

Onyks super , ze maż taki czuły.

Tomalinko dziękuję mam 170

Kasiu aaaaa

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:52   #678
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Dziękuję za wszystkie miłe słowa -Lenka każdej cioci przesyła całusy
walczymy z zaparciami, które są zawsze rano i niestety sutki mam trochę popękane, smaruję MALTANEM,ale nie wiele pomaga.

Cytat:
Hej.
Pisze wam ze szpitala.
TRZYMAM KCIUKASY
kolejne dzieciątko się pcha na świat

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-07-29 o 20:55
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:58   #679
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko z twoimi czy Lenki zaparaciami??

Ja smarowałam kilka pierwszych dni tym http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html ale to dosłownie max 5 dni jak jeszcze była siara + początki mleka i super pomogło więc polecam. Potem jak już było mleko to mnie sutki nie bolały bo mała już tak mocno nie musiała ssać.

Stary 2012-07-29, 21:05   #680
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ooo Wrocław bliziutko mam
a te odrosty ile kosztują?
Myjesz włosy i masz peoste? moje marzenie
muszę przemysleć bo mam dość prostowania co rano kudłów a mam takie do połowy pleców
ja to znowu mam takie proste ze mi zaden zabieg nie potrzebny
No chyba ze na zakrecenie, bo marza mi sie takie loczki jak ma Zaabcia

Cytat:
blonde nie, nie. To działka mojej cioci.
aaa, bo poczatkowo mysllam, ze byliscie normalnie na plazy

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie miłe słowa -Lenka każdej cioci przesyła całusy
walczymy z zaparciami, które są zawsze rano i niestety sutki mam trochę popękane, smaruję MALTANEM,ale nie wiele pomaga.

ja sutki smarowalam mascia lansiloh
A na zaparcia to niewiem co mozna dacmasowac brzuszek to napewno troszke pomoze, przyciagac nozki do brzuszka itp.no ewentualnie termometr uzyc,ale to juz hardcore jak dla mnieaczkolwiek wiem,z e to pomaga

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-07-29 o 21:06
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:08   #681
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko a co ile ona te kupki robi?? Wiesz, ze jak karmisz piersią to niby nie musi codziennie.

Blonde wiesz to jest w sumie dzika działka. To znaczy nic tam takiego nie ma, tyle że bardziej ustronne miejsce + pomost. Bo nawet domku tam nie ma, mediów itp.

Bika widzę cię

5 tyg nie jadam już nabiału. Maja ma super cerę więc dziś postanowiłam, ze ryzykuję i zjadłam jogurt. Teraz poczekam ze 2 dni i zobaczę czy nic nie będzie.

Stary 2012-07-29, 21:12   #682
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde wiesz to jest w sumie dzika działka. To znaczy nic tam takiego nie ma, tyle że bardziej ustronne miejsce + pomost. Bo nawet domku tam nie ma, mediów itp.

5 tyg nie jadam już nabiału. Maja ma super cerę więc dziś postanowiłam, ze ryzykuję i zjadłam jogurt. Teraz poczekam ze 2 dni i zobaczę czy nic nie będzie.
wiesz, w sumie fajnie, bo tak z dzieckiem to omineliscie tłumy
To trzymam kciuki by nie było zadnej niepozadanej reakcji
Stary 2012-07-29, 21:14   #683
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, w sumie fajnie, bo tak z dzieckiem to omineliscie tłumy
To trzymam kciuki by nie było zadnej niepozadanej reakcji
No dokładnie. Bo tak to leżeć na pomoście z takim maleństwem jak dookoła masa ludzi to nie za dobry pomysł by był. A tak to było tak kameralnie i bardzo fajnie

Dziękuję. Oby skaza minęła. Bo tak mi już nabiału brakuje

Stary 2012-07-29, 21:21   #684
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry, troszku was przeleciałam
Cytat:
Hej.
Pisze wam ze szpitala.
trzymam kciuki kasiu, oby maluszek szybciutko wyszedł na świat żebyś mogła go już tulić w ramionach. Dużo sił życzę przy porodzie

Cytat:
Kasiu, już Ci odpowiadam

włoski super się prezentują, bardzo duży efekt jest, tylko cena trochę duża, ale spokój masz na trochę

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

jak to nie potrzebny dawac przepis i to juz!!! przeciez niejedna impreza przed nami

fajnie, że udało się wyjść z koleżank. pamiętam jak moja przyjaciółka urodziła to też miałyśmy niej czasu dla siebie, czasami nie oddzwaniała, zapominała o spotkaniach ale ja byłam cierpliwa i wiedziałam, że to przez dzidzię tym bardziej że równocześnie studiowała, ale jakoś przetrwałyśmy, ja małego jej zabierałam na spacery, potem chodziłyśmy na siłownię a teraz jest już świetnie. Szkoda jak ludzie całkowicie odgradzają się od przyjaciół, oby wasz kontakt teraz się polepszył na stałe

Cytat:
no i pojechał
szybko minie, masz Wojtusia przy sobie i maleństwo w brzuszku, więc nie jesteś sama, oni zajmą ci czas

Cytat:
Hej kochane.
oby szybko mu przeszło, biedny Dominiczek co do zdjęć w k. to cudnie wygląda Dominiś, a ty cała rozpromieniona, super

Madzia super, że wyjazd udany Majka wygląda bosko

a ja już jutro do pracy ale urlop szybko zleciał

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-07-29 o 21:23
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:23   #685
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko dziękuję

Czy któraś z was ma kontakt z Kasią?? Ciekawa jak jej idzie

Stary 2012-07-29, 21:25   #686
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, dziękuje za słowa pocieszenia moja głupota to robienie testu tak wcześnie, mogłam poczekać na termin @ i wtedy robić, a to przecież tylko 3-4 dni no ale kobieca ciekawość wygrała

Cytat:
Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
ja tez dziewczynom zazdroszcze bo ja tez musialam podawac butle bo mlody nie dojadal i ciagle mi plakal.....
przepraszam że dopytuje, ale mnie to zaciekawiło.... były jakieś problemy z przyrostem wagi, że przeszłyście szybko na mm?

Emilko, a czemu myślisz ze to zaparcia?Dzieci na piersi nie muszą robi kupki codziennie, więc może to nie to?

Madziu, super że wyjazd udany no i kciuki trzymam, żeby skaza przeszła

Kasiu, super że się zaczęło !!! i oby szybko poszło
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:33   #687
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natalko Dziękuję Trzymam kciuki aby @ nie przyszła

Stary 2012-07-29, 21:43   #688
kaska87
Zakorzenienie

ja mam takie, w dodatku bardzo gęste=król lew
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:28,s:0,i:207

Stary 2012-07-29, 21:45   #689
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu super te loki. Pokaż swoje zdjęcie. Masz je naturalne?? Bo pamiętam Ciebie jak miałaś takie proste i krótkie.

Stary 2012-07-29, 21:49   #690
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

powaznie, tyle ze od samego poczatku bylismy z dala od rodziny, liczylismy tylko na siebie, wiec jak pierwszy raz poleciałam z malym do Pl to strasznie dziwnie mi było go zostawic, choc wiedzialam,ze nic mu sie nie stanie i jest pod dobra opieka, ale tak juz jest...zakupow spokojnie nie robilam, wszystko w biegu i z zegarkiem w reku...
A jak teraz jest? Macie na kogo liczyć w razie jakieś nagłej potrzeby?

Kasiu jesteśmy z Tobą
Ma ktoś ewentualnie numer do Kasi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości