|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
My zaproszenia wręczymy. Fakt,że będą tylko dziadkowie+ rodzice chrzestni i my,ale nasze rodziny zbierają takie "pamiątki"
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń, to ja nie planuję w ogóle czegoś takiego. Zresztą nawet ie wiedziałam że takowe istnieją, dopóki Soleilka nie wkleiła linków do aukcji. Zaprosiłabym telefonicznie lub osobiście, przecież to nie ślub ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie popatrzyłam na listę mamuś lipcowych i do dziś wszystkie powinny się rozpakować
Co to za trzymanie kolejki? Może wszystkie rodzicie teraz? Cała ósemka mam na porodówce?
|
|
|
|
#2405 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaproszenia podobają mi się II. Cytat:
a zastanawiam się w jakich pozycjach na tym cudzie można rodzić...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
norniczka, żeby w końcu znalazł się jakiś mądry lekarz i Ci pomógł ![]() Opuchlizna z nóg mi nie zeszła, nogi dalej bolą, pojawiają się delikatne skurcze z tych przepowiadających i tak mija dzień. Trochę popadało, trochę się ochłodziło i można funkcjonować. A teraz znowu nadchodzi moja ulubiona pora dnia...
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-29 o 20:02 |
|||||||
|
|
|
#2406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie wiedziałam,czy to normalne czy nie
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to utwierdziłyście mnie w przekonaniu, żeby dać sobie spokój z zaproszeniami Cytat:
![]() ponoć ten fotel umożliwia przyjęcie niemal dowolnej pozycji do rodzenia. W sumie teraz to żałuję, że nie poprosiłam studentki żeby mi jakiś przykładowe pokazała
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
No, własnie się zastanawiałam czy nie lepiej się na nim prze w jakiejś innej pozycji niż leżąca...
Idziemy z Małżem na spacer, do później |
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie burza. Dziś już druga. Niech ta pogoda w końcu się zdecyduje...
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
jestem już. od wczoraj gościłam babcię i właśnie przed chwilą mąż ją odwiózł. Teraz mogę trochę poleżeć i odpocząć
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia też ma takie pamiątki-na razie oprócz szatki i nie wiem czy tym razem będzie szampan ![]() Cytat:
Za to większe ciuszki wystarczą na dłużej![]() Cytat:
Byliśmy pierwszy raz w kościele z Marysią-nakarmiłam ją przed samą mszą i obudziła się dopiero w domu |
|||
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wk.ur.wio.na !!!! I to bez powodu!!! Wszystko mnie w☠☠☠☠ia! A najbardziej mąż. Niby wiem, że chce dobrze, ale ku.rw.a ileż można? Rzygać mi się chce jak pomyślę jeszcze o tym remoncie. I mam w
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
dzisiaj moj termin z OM ale niestety nic się nie dzieje... Na szczęscie weekend spedziłam całkiem fajnie i chwilowo się nie przejmuję tym faktem, ze nie rodzę. Pewnie jutro jak znów zostanę sama to zacznę się niecierpliwić... Balbinka, Norniczka trzymam kciuki kochane aby się rozkreciło na dobre
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Jestem taka zła, bo net mi zanika na całe dnie i jak tylko mam chwile i usiłuję do was wrócić, to szlag trafia łącze i dupa, po nadrabianiu. Także jak tak dalej pójdzie, to będę mieć dwutygodniowe zaległości nie do opanowania... Malutka usiłuje zasnać, a ja wykorzystuję dosłownie chwilę, by napisać do was kilka słów. Przeżyłam przez jeden dzień horror początków zapalenia piersi - mówię wam, nikomu nie życzę. Stało się to nagle mimo nagminnego odciągania pokarmu i karmienia małej. Jedna piers się przyblokowała i koniec, zaczęła puchnąć, pokarm się mnożył, a nie chciał zejść. Na szczęście poradziłam sobie, choć myślałam, że skonczy się to antybiotykiem. Mój sposób to: masowanie tych kamieni non stop, ugniatanie i maltretowanie okładanie mrożonkami i kapustą, koniecznie zimną i rozgniecioną ciepły i zimny prysznic naprzemiennie odciąganie laktatorem przykładanie dzidziusia do tej piersi Więcej napiszę jak zadzwonię do providera internetowego i go *&^%$# za ten brak neta !!!!!! |
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, nie było mnie pól dnia, dopiero wróciliśmy znad wody. Kochane, jak mnie tz dziś zaskoczył
wchodzę do pokoju...a tu łóżeczko małego rozłożone, bo przeczytał ze trzeba wcześniej żeby zapach nowości wykurzyć ![]() tylko teraz już w tym naszym pokoju na nic miejsca nie ma idę Was nadrobić
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumas moze właśnie te problemy przez zbyt częste odciąganie?
Ja się boję właśnie tak na maxa rozkręcić laktację. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Norniczka wymęczysz się bidulko, kciuki za Was ogromne. Oby się ruszyło. Mój TŻ mi właśnie przypomniał, że o 4 rano na Izbie Przyjęc (urodziłam o 6.40 rano) zapytałam lekarza "czy jest konieczność żebym tu zostawała". Nie wiem co ja sobie wyobrazałam. |
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać.
Nic się u mnie nie zaczęło ani nie zaczyna ![]() za lipcóweczki. Dziewczyny, oby się rozkręciło bo to czekanie to irytujące. Dobrej nocy i do przeczytania rano
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, właśnie chyba nie, bo w ogóle wcześniej nie było problemu z tym, bo odpróżniałam każdą pierś do końca. No ale widzisz, cosik się przytkało. Moja gin powiedziała, że widocznie spałam na tym boku, że mam unikać przyciskania piersi przez dłuższy czas, bo mogą pojawić się zatory. Więc znów uczę się spać na plecach
|
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za Balbinke
Lipcoweczki, coś sie obijacie.... do roboty! ![]() Jak ostatnie dwa dni tak i dziś, puchną mi stopy wrrrr, nie mogę chodzić!
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od spania "na piersi" mogło się tak zrobić jak najbardziej jesteśmy skazane na spanie na plecach
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny milion razy uslyszycie, ze tych kamieni nie wolno masowac, wciskac bo dostaniecie zapalenia - g. prawda! Mialam to samo, w obu piersiach. Ogromny bol. Mialam podobne sposoby. Masowalam, ugniatalam, wrecz wyciskalam, ale: Najpierw goracy prysznic na piersi (latwiej leci), w miedzyczasie masowanie itd. Pozniej zimne. Po tym jak porzadnie "wyciskalam" wszystko co bylo w piersi - zimne oklady z kapusty, wymieniane jak najczesciej, ale nie polecam tego komus, kto chce karmic, bo ogolnie to wszystko to byl moj sposob na pozbycie sie pokarmu - zadzialalo dosc szybko, chociaz kropelki pojawialy sie u mnie przez pare miesiecy.
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem możliwe, że tak było, sama nie wiem. Anyway, rozkręcenie laktacji to dobra sprawa, mam zamrozone ok. 2 litry pokarmu
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odciagalam wlasnie jak najczesciej, jak tylko poczulam ze mi sie mleko zbiera i po tym przykladalam zimna kapuste (wczesniej ja ubijalam leciutko tluczkiem). I wlasnie te zimne oklady troche hamuja wydzielanie. W kazdym razie takie odciaganie (na poczatku, jak byly kamienie w piersiach, wczesniej oblewalam piersi goraca woda, albo nawet robilam takie "parowki" - samo lecialo od pary ) + zimny podklad PO bardzo szybko podzialaly na zahamowanie laktacji, a niestety od poczatku mleka mialam za duzo, pare dzieci bym wykarmila
|
|
#2426 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za opinię Cytat:
![]() dziękuję za opinię ![]() omg jak pomyślałam, że to mogła być kupa dziękuję za opinię Cytat:
![]() i dziękuję za opinię Cytat:
żeby akcja szybko poszłafotel kosmiczny ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Super Cytat:
Mam nadzieję, że w końcu coś tam zrobią a nie takie olewanie...Cytat:
nie uwierzyłabym ginowi za chiny ludowe... Ile jest przypadków, że tak mówią, a później kobitka w ciąży![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2427 | ||
|
Zadomowienie
|
No
![]() zabejcowałam deski (rozbudowujemy bibliotekę o kolejny pion) podczas gdy małż usypiał małą i robił sałatkę. Taki podział obowiązków lubię ![]() Cytat:
nie podoba mi się (może dlatego, że rodząc przyjmowałam instynktownie te w/w pozycje )Cytat:
ja też trochę jakbym o sobie czytała - ale żeby się tym śpiewaniem (w koło tej samej kołysanki) nie zanudzić na śmierć, to aż sobie odświeżyłam teksty kilku innych, niż tylko 'kotki dwa' |
||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Info od natee (sprzed godziny, ale dopiero teraz przeczytałam
):Zaczęło się jestem na porodówce trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla męża, jeśli chodzi o puchnięcie to możemy porywalizować. Z tym, że prawą mam bardziej spuchniętą. W życiu nie myślałam, że moje stopy osiągną takie rozmiary Mam pytanie czy ten osławiony czop jeśli odchodzi w kawałkach to jest to też jakaś tam zbita forma czy większa ilość wydzieliny o konsystencji białka kurzego?? natee
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-29 o 23:58 |
|
|
|
|
#2430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

za te co są w szpitalach i te co oczekują na akcję, oby się rozkręcało jak najszybciej
) Przyjęcie po kosztach, nie planujemy restauracji, chcieliśmy u siebie w mieszkaniu zorganizować, ale moja mama się zaoferowała, że możemy zorganizować u nich, i takie rozwiązanie pod wieloma względami faktycznie będzie lepsze.
Cała ósemka mam na porodówce?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

):