|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponad 2 tygodnie ....Nie chce Ci się spać? |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już powolutku szykuję się do spania... Dobranoc, spokojnej przespanej nocy
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
15 minut przed północą urodziłam sn córeczkę Joasie
3460 i 56cm czujemy sie dobrze ,malutka ślicznie sie przyssala![]() Skurcze co 7 min miałam od 14 a w szpitlu wyladowalismy o 19 z 5 cm potem akcja sie rozkrecila do b mocnych skurczy co 3min ale rozwarcie nie postepowalo Poszliśmy z tz na piłkę pod prysznic nA pól godz i po powrocie urodziłam w pól godZ ogólnie akcja dluzszA niż pierwszy poród ale parte szybciutkoJestem strasznie dumna z tz kolejny raz udowodnił ze zawsze mogę na niego liczyć Kochany Moj O 9 przyjedzie tz z ZosiA Mam nadzieje ze będzie ok
|
|
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Jaka Joasia punktualna ![]() Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-30 o 07:24 |
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
ja już nie śpię. Mąż idzie do pracy na 8.00 i już mi się po domu kręci. Noc lekko do Dziś mam kolejną wizytę u gina w szpitalu gdzie będę rodzić. Może będzie miał jakieś dobre wiadomości? ![]() za kolejne tygodnie za wizyty Oby same pomyślne wieści
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
linzey
gratulacje! dużo zdrówka dla Was i brawa dla TZta |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
LINZEY
gratulacje! ![]() AGUNIA gratulacje ukończenia połogu NORNICZKA trzymam kciuki aby cię nie męczyli i aby było już po wszystkim BALBINKA I NATEE za akcję sorki, ale niestety więcej nie wiem i raczej nie uda mi się nadrobić nie wiem co tam u was i strasznie mnie to smuci mała jest tak absorbująca że nie mam czasu kompletnie na nic czasu jak mam chwilę, to pranie sprzątanie , gotowanie. Kiedy nie mam nic do roboty to wykorzystuje czas maksymalnie na odpoczynek. Mała w dzień mało śpi i trzeba ją czymś zajmować. Dużo płacze. Ja nie wiem czy z nudów czy taki charakter nocki na szczęście mamy ładne. Tak kąpanie ok. 20,21 potem jedzonko i spanie do 1,2 a potem przed 4 jest już rozbudzona. Ehh ciężko z nią... O 6 zjadła i płacz... Już nie wiedziałam co zrobić to wsadziłam ją w rożek, pobujałam i wsadziłam w leżaczek to jakoś śpi... Wczoraj wieczorem chyba z 3 godziny płakała. Ale to nie kolka, bo miała miękki brzuszek i jak się ją głośniej zagadało to przestawała... Ale tak to płacz, może nawet lament... Mogłam się mniej denerwować w ciąży... Dobra , już nie marudze...
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybką akcję Super, że już po dla tz za obecność i to, że możesz na niego liczyć ![]() Imię dla córki przecudne! najpiękniejsze na świecie zawsze chciałam mieć córkę Joasię Może następnym razem się uda
|
||
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
jak zwykle od rana oczy mam jak 5 zł ![]() w sumie nie mam co pisac, co się u mnie dzieje, bo narazie nic sie nie dzieje ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaz jedno dzieciątko jest terminowe
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hej dziewczyny mam pytanie czy temp 37 u dziecka mozna juz traktowac jako goraczke czy jak?? bo moja ma....
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Linzey!!!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Dzieci czesto maja stan podgoraczkowy, albo nawet goraczke - przy zabkowaniu chociazby
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nic Jej nie jest. teraz ładnie spi, wczoesniej pojadła, i polezała sobie bez kwekania z godzinke przy pozytywce. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- kurde ja nie wiem jak mam Ją ubierac. Boje sie ze sie przeziebi albo przegrzeje
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze ja po prostu za cieplo ubierasz po domu Nam juz przyszlo lozeczko, wczoraj je zlozylismy, jest wieeelkie, jakies 177cm dlugosci, komoda fajna, wygodna, no i szuflada na dole. Nie zaluje ze wlasnie takie wzielismy. Jedyny minus to niestandardowe wymiary samego lozeczka (na dole jest lozko na 177cm) - 120 x 80. Zobaczymy jak to bedzie z posciela i wszystkim innym, ale juz mowie ze komoda na lozku (czyli taka "przywiercona" do lozeczka) to super sprawa, na nia polozymy przewijak, w gornej szufladzie damy najpotrzebniejsze rzeczy, pozniej komode sie sciagnie i bedzie w pokoju dzieciaczkow
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide dzis na miasto i znowu niewiem jak ubrac. masakra......
|
|
#2448 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiadomość od Balbinki:
Dziś o godzinie 1.05 urodził sie Mikołaj! 3740g, 57cm! Gratulujemy kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() Super sie spisałaś!!!! Cytat:
:kciuki :![]() Cytat:
Bardzo gratuluję No, chyba się kolejka odblokowała
|
||
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje ![]() Czyli zostało jeszcze sześcioro lipcowych dzieci (jeśli dobrze liczę) ![]() żeby też zechciały wyjść
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() ![]() A u nas czas zacząć przygotowywać wszystko - mam prasowania trochę, dopakować torbę i to co tygryski lubią najbardziej czyli pokoik ale to najprzyjemniejsze nie wcześniej niż za 2 tyg. bo rodzice
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Jeju, gratuluje, to sie posypało dzieciaczkow
dziś jeszcze lipiec.....która następna?
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wcale nie zaluje, ze wzielam sie na ostatnia chwile. Wlasciwie wszystko kupilismy w tamtym tygodniu ![]() Teraz zostalo glownie pranie i poukladanie wszystkiego w szafkach. Nie moge sie doczekac az skonczymy Zebym tylko dotrzymala do 17 (planowane CC), bo termin mam na 20
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ostanio wcale do Was nie zaglądam ale maly caly czas ma kolke i po prostu momentami wymiekam. Wchodze na fb czesciej bo kontaktuje sie z ludzmi z uczelni. Poza tym chodze prawie jak zomb bo w nocy jak nei Marekdokucza to Amelka sie budzi i placze Po porstu mam juz dosc. W dzień tez daja sie we znaki. Młodego usypiam godz a spi 15 min, Amelka cały czas cos chce. Już momenatmi nerwowo nie wytrzymuje i pare razy krzyknełam na Amusie a pozniej mi bylo z tym okropnie ![]() No ale nie weszlam do Was zeby sie zalic tylko pozytac co tam u Was wiec ide poczytac, moze mi si euda
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie byś dotrzymała a ja już bym chciała mieć gotowy pokoik ![]() ale muszę czekać...może to i dobrze
|
|
#2457 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
U mnie noc jak już pewnie będzie każda do samego porodu - nieprzespana. Zresztą po porodzie też tak będzie, więc czas się przyzwyczaić . Wczoraj teść przyniósł mi z sadu liście malin, żebym sobie napary robiła . A mój mąż wczoraj jak był w pracy napisał do mnie sms o treści: rodzisz już czy nie rodzisz? Bo ja mam już dość...On też to przeżywa. Diś mam kolejne ktg, a w środę zaczynamy 40 tydzień, więc znając moją Gosię i tak nic się nie będzie działo. Niepotrzebnie lekarze (dodam, że 3 różnych ginów mnie badało i stwierdzili poród lada chwila, na dniach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby w końcu urodziła!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:!
|
||||||
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
na wstępie ogromne gratulacje dla Linzey i Balbinki!!! natee trzymam kciukaski-oby szybko poszło.... ja właśnie zjadłam śniadanie i będę się zbierać na wizytę w szpitalu, w końcu omówię co i jak z tym moim porodem zobaczymy jak tam z ZZO itd.itp.....pogoda chyba ok...Słońce już hula, ale chyba upału nie ma ![]() czekam na wieści o nowych porodach
|
#2459 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o zimne okłady/zimny prysznic, to z tym ostrożnie, nie wolno na pewno tego robić jeśli nie doszło do zapalenia, bo właśnie przez to zapalenie może się zrobić. Na piersi trzeba bardzo uważać i nie można ich przeziębić. Położna mi mówiła, że paradoksalnie łatwiej zapalenia można się nabawić latem, bo się człowiek wydekoltuje, zawieje wiaterek i zapalenie gotowe. Dlatego lepiej nie zakładać bluzek z dekoltem jak jest wietrznie czy jak wiatr jest chłodniejszy Cytat:
Cytat:
A tak poza tym, jakby na nim rodzić (a wiem, że jak nie ma komplikacji to na nim rodzą w tym szpitalu) to i tak personel musi niemal pełzać, bo to siedzisko jest baaaaaardzo nisko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-30 o 10:37 |
||||||
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Długo mnie nie było. Przede wszystkim gratulacje dla nowych mamuś i ich Dzieciaczków ![]() Ja 11 lipca o godz. 8:35 urodziłam Paulinkę. Ważyła 2460g i miała 51cm. Jest cudowna i taka malutka ![]() Niestety nie dam rady Was nadrobić. Ledwo mam czas na posiłki i łazienkę. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za kolejne mamusie. Może za niedługo uda mi się częściej tu zaglądać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Ponad 2 tygodnie ....
Ale już powolutku szykuję się do spania... Dobranoc, spokojnej przespanej nocy
3460 i 56cm czujemy sie dobrze ,malutka ślicznie sie przyssala
klask i: