Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 13:18   #691
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Mielnus, a właśnie ja nie dość że miałam już dość tego oczyszczania to jeszcze nic mi ono nie pomogło. Nawet na kibel nie siadałam Chyba że na siku Tzn...myślałam że taki będzie skutek. A może się myliłam

Czbasia, łosoś w folii lub grillowany Jessssuuuuu...Jadłabym często, tylko to drożyzna

Co do diety SB - sama chciałam ją wprowadzić w życie ale wydała mi się po prostu za droga
W ogóle zauważyłam, że zdrowe odżywianie kosztuje. Tzn..tak i nie...Bo np. nie kupuję żadnych sosideł, nie smażę, rzadko smaruję chleb tłuszczem, więc i tego sobie nie kupuję (TŻ kupuje ten kilogramowy szit z Lidla, ale mówi, że mu to pasuje bo to lekkie), jak kupię wafle ryżowe i owsiankę to mam je na ponad tydzień, wieśniaka też dzielę na pół, no ale warzywa i owoce, szczególnie poza sezonem to już czuć po portfelu że się kupiło

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:22
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:20   #692
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

S_Candall ale z Ciebie laseczka i w dodatku śliczna super masz figurkę i wcale nie powiedziałabym, że masz w udach 53cm wydają się szczuplutkie
Stary 2012-07-30, 13:24   #693
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Medzik dzięki,ale niestety tylko się wydają,bo również mam szerokie biodra.
Dzisiaj miało być jogurtowo,ale na śniadanie zjadłam mini-grahamke z pomidorem
dalej nie wiem co.Kupiłam borówki i jogurt nat.to coś się wykombinuje.
Dla mnie South Beach też odpada.
Stary 2012-07-30, 13:31   #694
meeedzik
Zakorzenienie

S_Candall a ile masz lat jeśli można spytać ? Może już o tym pisałaś, ale gdzieś mi umknęło
Stary 2012-07-30, 13:37   #695
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Mielnus, a właśnie ja nie dość że miałam już dość tego oczyszczania to jeszcze nic mi ono nie pomogło. Nawet na kibel nie siadałam Chyba że na siku Tzn...myślałam że taki będzie skutek. A może się myliłam

Czbasia, łosoś w folii lub grillowany Jessssuuuuu...Jadłabym często, tylko to drożyzna

Co do diety SB - sama chciałam ją wprowadzić w życie ale wydała mi się po prostu za droga
W ogóle zauważyłam, że zdrowe odżywianie kosztuje. Tzn..tak i nie...Bo np. nie kupuję żadnych sosideł, nie smażę, rzadko smaruję chleb tłuszczem, więc i tego sobie nie kupuję (TŻ kupuje ten kilogramowy szit z Lidla, ale mówi, że mu to pasuje bo to lekkie), jak kupię wafle ryżowe i owsiankę to mam je na ponad tydzień, wieśniaka też dzielę na pół, no ale warzywa i owoce, szczególnie poza sezonem to już czuć po portfelu że się kupiło

mi po tym oczyszczaniu zeszła ładnie, zrobilam tylko 2 dni, nie dałam rade dłużej.

Sb jest drogie i ma strasznie dużo wyżeczeń. NIe można nawet ketchupu używać, tylko przecier ( a mi to nie smakowało nawet). Zero owocowych herbat, zero cytryny, zero owoców przez 2 tygodnie. Jak dla mnei za skomplikowane gotowanie...np. nie można marchewki gotowanej tylko surową.
Stary 2012-07-30, 13:42   #696
meeedzik
Zakorzenienie

Monia pisz nam co u Ciebie słońce
Stary 2012-07-30, 13:46   #697
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
mi po tym oczyszczaniu zeszła ładnie, zrobilam tylko 2 dni, nie dałam rade dłużej.

Sb jest drogie i ma strasznie dużo wyżeczeń. NIe można nawet ketchupu używać, tylko przecier ( a mi to nie smakowało nawet). Zero owocowych herbat, zero cytryny, zero owoców przez 2 tygodnie. Jak dla mnei za skomplikowane gotowanie...np. nie można marchewki gotowanej tylko surową.
JA Z TAKICH DIET RYGORYSTYCZNYCH TO KOPENHASKA STOSOWALAM- podziekuję. Chociaz nei wiem czy mozna porównywać. . Owszem schudlam. Co prawda niewiele bo jakiej 5 kg ale przytylam pozniej 10 A przed kopenhaska wazylam 54 kg. I tak sobei tym rozwalilam metabolizm ze teraz schodze z 61 kg Malymi kroczkami i zdrowo do celu. Nie ma czegos takeigo jak dieta -cud

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:47
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:14   #698
monika01011986
Zakorzenienie

hej laseczki

Teściowa w sobotę o 18stej pojechała. Dziś mąż poszedł rano do pracy i wróci ok. 17stej a o 18 idzie na kurs niemieckiego i wróci po 21 :/ także cały dzień będę sama z dzieciakami. On ma te kursy w poniedziałki, wtorki i czwartki także w tygodniu mało się widzimy :/ jedynie wieczorami
No ale cóż.... przynajmniej jedno z nas musi umieć niemiecki.
Ja miałam iśc na kurs ale okazało się że w tej chwili nie ma kursu dla początkujących bo te kursy zaczynają się w maju. Także w tej chwili jakbym chciała dołączyć do tego kursu musiałabym sporo nadrobić sama, albo przynajmniej umieć troche. Ogólnie też stwierdziłam że jednak nie dam Kolina do przedszkola ponieważ jest on za mały i szkoda mi go będzie o 7 rano zrywać z łóżka. Posiedzę ten rok w domku z Kolinem.
Oskar idzie do przedszkola od września i będę musiała odbierać go codziennie o 14stej z przedszkola. Jeszcze nie wiemy jak to będę robiła, bo przedszkole jest bardzo daleko od naszego domu ( w tych bliższych przedszkolach miejsca nie było już ) a mąż jeździ samochodem do pracy. Mamy więc problem. Myślimy nad kupnem drugiego samochodu.
Remont na chwilę obecną stoi w miejscu. Czekamy na wypłatę męża i wtedy ruszymy dalej. Musimy podłogę połozyć z salonie i kuchni i dokończyć jeszcze trochę kuchnię m.in. kupić zlew,kran, ustawić i powiesić meble itd. Zostanie nam już później tylko dzieciaków pokój i przedpokój. Na końcu zrobimy łazienkę i trochę sypialnię. Może do końca roku nam się uda wszystko zrobić
Dzieci zadowolone z nowego domu i miasta. Bardzo im się tu podoba. Oskar na placu zabaw normalnie się z niemieckimi dziećmi bawi, sam je zaczepia mówiąc "Halooo" i potem jakoś zabawa się kręci troche słówek poznał już i umie się przedstawić i zapytać jak ktoś ma na imię.
Pójdzie do przedszkola to moment się niemca nauczy
Ja się dogaduje po angielsku wszędzie, problemu nie ma, udaje mi się wszystko załatwić to co potrzebuję. Np. ostatnio byłam w salonie T-mobile i bez problemu zrobili mi to co chciałam czyli skonfigurowali telefon, wyłączyli pocztę głosową i włączyli mi neta. Byłam też w aptece po pare leków, w przedszkolu wypełnić dokumenty Oskara, na poczcie wysłac list, w banku zrobić przelew. Tragedii więc nie ma
Okropnie mi się tu podoba, ludzie są cudowni! Strasznie mili i przyjaźnie nastawieni. Miasto piękne, widoki i krajobrazy boskie. Tutaj życie aż kipi energią - całkowite przeciwieństwo mojego miasta w Polsce. Co weekend są tu jakieś festiwale, mase ludzi jeszcze dodatkowo przyjeżdza. Klimat jak nad morzem, bo idąc po mieście pełno barów, kawiarni, ludzi siedzących przy stolikach na dworze. Rosną tu nawet palmy! Więc jak w tropikach jakiś Na prawdę jestem wniebowzięta że tu mieszkam i za chiny do Polski nie wrócę!
ALE najważniejsze - jesteśmy SAMI ! nikt nam się z rodziny nie wtrąca i wiecie że to jest najlepsze co może się takiemu małżeństwu przytrafić? Mamy spokój i cisze, mąż wie, że ma tylko nas i cały swój czas poświęca rodzinie a nie kumplom czy swoim rodzicom. Bardzo nas to zbliża do siebie. W końcu jest tak jak powinno być w każdej normalnej rodzinie.

Co do JEDZENIA nie mam jakiś napadów na słodycze, w ogóle ich nie jem. Już nawet chodząc po sklepach nie zwracam uwagi na pułki ze słodyczami, dzieciakom kupuję tylko kanapki mleczne z Kinder i czasami jakieś ciastka typu Delicje. Nie faszeruję ich słodyczami bo wiem, że to nie zdrowe. Najlepsze jest to że one nawet nie chcą i nie lubią jeść słodyczy. Raz na jakiś czas im wystarczy.
Jem tu zdrowo więc nie tyję a nawet i mam wrażenie że schudłam ale dawno się nie ważyłam. Dziś miałam ochotę się zważyć ale zapomniałam Dopóki nie czuję, że mi dupa rośnie i czuję się "akurat" to w ogóle się nie ważę. Mój mąż też schudł i waży teraz 77 kg!!! przy wzroście 178 cm więc jak na faceta to super waga! Dodam że ważył wcześniej 86 kg! Teraz o wiele bardziej mi się podoba chudzina moja haha

Jezuuu mogłabym Wam tu pisać i pisać, ale nie chcę Was już zanudzać

Madzia śliczne foteczki mulatko Ty nasza i widzę nowy strój kąpielowy?? gdzie go w końcu kupiłaś?

Zelka ja Cię uwielbiam w loczkach!!! słodko wtedy wyglądasz - tala laleczka śliczna

Babcia Mirka Witam kochana przykro mi że z wagą nie wychodzi za bardzo :/ ale najważniejsze że jesteś zdrowa i pełna życia!
A jak brat się czuję???

Basia remont łazienki teraz robicie?? Nas też to czeka... Kafelki też nowe kładziecie?? Pewnie pełno kurzu i bałaganu w domu co?? Przy remoncie łazienki to zawsze rewolucja w całym domu :/

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:16
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:23   #699
aszuelka
Zakorzenienie

Monika a gdzie mieszkacie, bo ja nieogarnieta

A tego lososia to chyba upieke i tyle, zjem z brokulami, ziemniaki tylko dla chlopakow

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:24   #700
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
medzik ktoś podał mój jeden jadłospis do moderatora. było 980 kcal i za to dostałam to ostrzeżenie... no trudno..
no ale za co? Przecież dziewczyny już nie raz pisały swoje jadłospisy i było w nich nawet czasami 700 kcal i nigdy ostrzeżenia nie dostały. Przecież każdy ma inny dzień i np. gdy są upały człowiekowi się jeść w ogóle nie chce, albo jak się źle czuje czy coś.

Przez wszystkie 7 części tego wątku nigdy nie spotkałam się z czymś takim szok normalnie.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 14:27   #701
czbasia
Zakorzenienie

o bosheee... net mi przewalo i glupoty wyszly

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:44
Stary 2012-07-30, 14:30   #702
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia6245 Pokaż wiadomość
mysle,zeby zapisac sie na tenisa jak wroce do polski, co o tym myslicie?widzialam, ze jedna dziewczyna pisala,ze uczy sie grac i teraz zaczelo mnie to krecic wczoraj bylam na malych zakupach, kupilam sobie 3 nowe sukienki w rozmiarze 10, wiec dwa rozmiary juz zlecialam w dol spadly mi boczki, brzuszka juz w ogole nie mam, a jeszcze nad nogami pracuje

Monia pisz do nas, tesknimy za Toba, wszystkie Twoje posty przeczytalam i motywowalas mnie i nie tylko mnie!!! brakuje nam Ciebiei Ciesze sie,ze zostajesz z nami!
Pewnie że tak! Jeśli masz okazję to się zapisz na tenisa Ja bym się chętnie na basen gdzieś zapisała, np. na jakies lekcje pływania profesjonalnego ale kurde dzieci nie mam z kim zostawiać :/ muszę poczekac jeszcze pare lat.....
Gratuluję spadku dwa rozmiary to świetny wynik !!! Rozmiar 10 to M tak? dobrze kojarzę?

Dziękuję ślicznie mi też Was brakowało i to strasznie! Cieszę się, że w końcu mam neta i mogę z Wami pisać

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Monia
Już myślałam, że zostałam skazana na banicje^^
Powinnaś być skazana za takie myślenie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 14:45   #703
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Kurcze jaka ja jestem pogryziona przez komary wszystko mnie swędzi nad jeziorem w nocy tak mnie pogryzły, że szok ! Cała w bąblach jestem

Monia cieszę się, że wróciłaś ja też miałam sobie odpuścić, bo co to za przyjemność udzielać się jak taka atmosfera nie przyjemna, ale na szczęście już jest coraz lepiej nie mogę się doczekać aż napiszesz co tam u Ciebie
Dziękuję za kliki

uuu bidulka Musisz sobie coś kupić na komary i nosić w torebce.
Ja przed wyjazdem w Biedronce kupiłam sobie taki malutki spray przeciw komarom i w razie czego noszę przy sobie.

No na szczęscie jest po staremu już i mam nadzieję że tak zostanie
Tęskniłam za Wami strasznie Napisałam już co u mnie więc będziesz miała co czytać

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
o jej...a ja w poniedziałek jadę na tydzień nad morze...no nic Będę miała dużo do nadrabiania jestem bardzo ciekawa jak Ci się tam żyje, jak chłopaki dają sobie radę w nowym miejscu i jak z mężem Ci się układa cieszę się że jesteście w komplecie, rodzina powinna być razem buziaki
Dziękuję
Troszkę wyżej napisałam spory post o naszym życiu w Niemczech więc tam wszystkiego się dowiesz OGólnie jest super, wszystko się dobrze układa i jesteśmy szczęśliwi

Fajnie, że jedziesz nad morze a gdzie się konkretnie wybierasz?
Życzę więc idealnej pogody !! czyli samego słońca i 35 stopni w cieniu

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Monika a gdzie mieszkacie, bo ja nieogarnieta

A tego lososia to chyba upieke i tyle, zjem z brokulami, ziemniaki tylko dla chlopakow
Mieszkamy w Niemczech na południu niedaleko francuskiej granicy. Przepiękne tereny są tutaj, takie górzyste i cieplutki klimat

Ooo łosoś! Uwielbiam! Brokuły też ale ja bym z dwa ziemniaczki dorzuciła do tego łososia i brokułów

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Basiu chyba coś nie wyszło Ci z postem bo tylko jest tam "wycinek" mojej wypowiedzi. Napisz kochana co chciałaś napisać

Heroine a co tam u Ciebie!! Jak w pracy? Awansowałaś już na szefową czy dalej Cie tak ganiają jak wcześniej? Urlop jakiś będziesz miała czy coś? Kiedy masz koniec stażu w ogóle?

Zosia współczuję Ci tych napadów może powinnaś w dzień więcej jeść? wtedy na wieczór była byś najedzona bardziej?
A jak zdrówko? lepiej już? wyszło coś z tych badań?
A jak z TŻ ? układa się wam jakoś lepiej?
Coś wyczytałam, że nie będziesz juz pracowała? O co chodzi?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 14:46   #704
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hej laseczki

Basia remont łazienki teraz robicie?? Nas też to czeka... Kafelki też nowe kładziecie?? Pewnie pełno kurzu i bałaganu w domu co?? Przy remoncie łazienki to zawsze rewolucja w całym domu :/
Mooniaa!! Super ze jestes!! Brakowalo tu Ciebie.. Mnie nie zanudzasz tymi wypracowaniami, hahaha.. Moge czytac i ciagle i wciąż:
A remont zaczniemy po powrocie z Chorwacji tj. w polowie sierpnia. Masakra bedzie. Chociaz powinnam sie przyzwyczaic po salonie jadalni i sypialni

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
no ale za co? Przecież dziewczyny już nie raz pisały swoje jadłospisy i było w nich nawet czasami 700 kcal i nigdy ostrzeżenia nie dostały. Przecież każdy ma inny dzień i np. gdy są upały człowiekowi się jeść w ogóle nie chce, albo jak się źle czuje czy coś.

Przez wszystkie 7 części tego wątku nigdy nie spotkałam się z czymś takim szok normalnie.
wezzz.. jakis zyczliwy sie trafił
Stary 2012-07-30, 14:48   #705
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia pisz nam co u Ciebie słońce

No wyżej wszystko napisałam
A Ty kiedy się wybierasz do Niemiec ?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
o bosheee... net mi przewalo i glupoty wyszly
hehehe no widziałam właśnie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 14:50   #706
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu chyba coś nie wyszło Ci z postem bo tylko jest tam "wycinek" mojej wypowiedzi. Napisz kochana co chciałaś napisać
Wlasnie zauwazylam. Neta mi przewalo i sie porobilo
Kurcze jeszcze 40 min w pracy a ja wariuje. Nic mi sie nie chce i juz nie bede pracowac Zreszta w poniedzialek nie wolno przesadzac z praca.
Jak to mówią jaki poniedziałek taki cały tydzien. Pozniej bede zapiep..rzac do konca tygodnia. NEVER!!

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:53
Stary 2012-07-30, 14:54   #707
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Mooniaa!! Super ze jestes!! Brakowalo tu Ciebie.. Mnie nie zanudzasz tymi wypracowaniami, hahaha.. Moge czytac i ciagle i wciąż:
A remont zaczniemy po powrocie z Chorwacji tj. w polowie sierpnia. Masakra bedzie. Chociaz powinnam sie przyzwyczaic po salonie jadalni i sypialni
dziękuję
"wypracowaniami" hahaha ale się uśmiałam
No w sumie walnęłam posta giganta więc to jak wypracowanie hehe
Aaa czyli dopiero zaczniecie remont. My też za jakiś czas zaczniemy łazienkę robić... także rzeźnia w domu się szykuje pewnie i ja i Ty będziemy siedzieć przed kompem całe upierdzielone w kurzu
Do Chorwacji jedziecie??? ALE super !!! Kiedy wyjeżdzacie i na ile?
Koniecznie porób foteczki dla nas Mojego męza kolega ze swoją żoną wrócił z Chorwacji kilka dni temu - czarni jak murzyni !!! Tak się zjarali że masakra!!! A ta żona to blondynka więc ciężko jej się tak mocno opalić ale tam zjarała się okropnie i to na brąz! Także weź ze sobą dużo dobrych kremów do opalania

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 14:58   #708
meeedzik
Zakorzenienie

Monia cieszę się, że tak super się Wam tam układa no i najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa dobrze, że znasz ten angielski to bez problemu możesz się dogadać, a z biegiem czasu to i niemca się nauczysz
A dziękuję kochana strój kupiłam w Nysie ( 20km od mojego miasta ) w promocji z 80zł na 40zł ale tylko raz miałam go na sobie jakoś przyzwyczaiłam się do starego
A co do komarów to wczoraj kupiłam sobie taki preparat w kulce do smarowania po ugryzieniu, muszę jeszcze coś w sprayu kupić
Buziaki Skarbula też tęskniłam
Stary 2012-07-30, 14:59   #709
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie zauwazylam. Neta mi przewalo i sie porobilo
Kurcze jeszcze 40 min w pracy a ja wariuje. Nic mi sie nie chce i juz nie bede pracowac Zreszta w poniedzialek nie wolno przesadzac z praca.
Jak to mówią jaki poniedziałek taki cały tydzien. Pozniej bede zapiep..rzac do konca tygodnia. NEVER!!
szybko zleci malutko już zostało i zaraz będziesz w domku
Masz rację! teraz sobie odpoczywaj Co za dużo to nie zdrowo hehe
A ja zaraz idę do pracy tzn. robić obiad mężowi i dzieciom no ale zawsze to jakaś "praca" samo się nie zrobi

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 15:00   #710
meeedzik
Zakorzenienie

Monia ja do Niemiec jadę 8 września kurcze właśnie niedawno się dowiedziałam, że nie będę tam miała neta szef się wkurzył bo ktoś ściągał nielegalnie filmy i zapłacił za to karę a tak się cieszyłam, że będzie
Stary 2012-07-30, 15:03   #711
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
"wypracowaniami" hahaha ale się uśmiałam
No w sumie walnęłam posta giganta więc to jak wypracowanie hehe
Aaa czyli dopiero zaczniecie remont. My też za jakiś czas zaczniemy łazienkę robić... także rzeźnia w domu się szykuje pewnie i ja i Ty będziemy siedzieć przed kompem całe upierdzielone w kurzu
Do Chorwacji jedziecie??? ALE super !!! Kiedy wyjeżdzacie i na ile?
Koniecznie porób foteczki dla nas Mojego męza kolega ze swoją żoną wrócił z Chorwacji kilka dni temu - czarni jak murzyni !!! Tak się zjarali że masakra!!! A ta żona to blondynka więc ciężko jej się tak mocno opalić ale tam zjarała się okropnie i to na brąz! Także weź ze sobą dużo dobrych kremów do opalania
Wyjeżdamy w piątek albo w sobotę na noc i na tydzien jedziemy. Wogole nie wiem jak to bedzie- jedziemy w ciemno w 9 osób. MAm nadzieje ze znajdziemy gdzies nocleg-mielismy awaryjnie brac namioty, ale wiekszosc zdecydowala ze na kwatery sie nastawiamy. W najgorszym wypadku na plazy albo a samochodach bedziemy spacc Zamierzamy wziąc troche jedziena z Pl zeby zaoszczedzic . No i slyszalam ze woda droga, wiec bedziemy to wszystko brac no i piweczka. Wiec na namioty w aucie juz nie bedzie miejsca
Noo az sie boje tego slonca i upalow. JA nie za dobrze gorac znosze. Najwyzej bede chodzic po klimatyzowanych sklepach, albo knajpach
Stary 2012-07-30, 15:08   #712
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia cieszę się, że tak super się Wam tam układa no i najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa dobrze, że znasz ten angielski to bez problemu możesz się dogadać, a z biegiem czasu to i niemca się nauczysz
A dziękuję kochana strój kupiłam w Nysie ( 20km od mojego miasta ) w promocji z 80zł na 40zł ale tylko raz miałam go na sobie jakoś przyzwyczaiłam się do starego
A co do komarów to wczoraj kupiłam sobie taki preparat w kulce do smarowania po ugryzieniu, muszę jeszcze coś w sprayu kupić
Buziaki Skarbula też tęskniłam
Dziękuję Madziulko moja
Ten angielski to mi życie tu normalnie ratuje. Bez niego nie byłoby nawet sensu z domu wychodzić i bym chyba w deprechę popadła siedząc ciągle w domu.
Niemiecki pomału zaczynam kumać, ale jeszcze powiedzieć coś po niemiecku to nie ma szans. Kompletnie nie umiem zbudować jakiegoś zdania choć już sporo słówek i zwrotów znam. 8 lat w szkole Niemiecki miałam ale zupełnie nic nie pamietam. Muszę sobie wszystko przypomnieć. Mam zamiar się sama zacząć w domu troche uczyć. Mam kurs dla początkujących na płycie więc coś tam sobie poprzypominam może.
No to świetna okazja Ci się z tym strojem trafiła! Ja też juz wróciłam do starego stroju, tego co kupiłam w tamtym roku nie noszę już bo w ogóle w nim nie mam cycek. Także teraz noszę ten co mam w albumie na zdjęciu w tych błękitnych spodenkach u mnie w mieszkaniu w PL. Za rok kupię sobie jakiś nowy z push-upem.
Na Tobie super ten nowy strój leży, ale pewnie coś nie do końca Ci pasuje skoro wróciłaś do starego?
Też tęskniłam i to strasznie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 15:36   #713
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja wlasnie sama nie wiem jak to się stało... powodem ostrzeżenia był jadłospis który miał mniej niż 1000 kcal... pomyślałam WTF?? heheh ale rybka mi to...

chyba lepiej czasem wogóle nie pisac jadłospisów

Cytat:
Wyjeżdamy w piątek albo w sobotę na noc i na tydzien jedziemy. Wogole nie wiem jak to bedzie- jedziemy w ciemno w 9 osób. MAm nadzieje ze znajdziemy gdzies nocleg-mielismy awaryjnie brac namioty, ale wiekszosc zdecydowala ze na kwatery sie nastawiamy. W najgorszym wypadku na plazy albo a samochodach bedziemy spacc Zamierzamy wziąc troche jedziena z Pl zeby zaoszczedzic . No i slyszalam ze woda droga, wiec bedziemy to wszystko brac no i piweczka. Wiec na namioty w aucie juz nie bedzie miejsca
Noo az sie boje tego slonca i upalow. JA nie za dobrze gorac znosze. Najwyzej bede chodzic po klimatyzowanych sklepach, albo knajpach
jeju... jak super Takie wyprwy w nieznane mogą być naprawde ekstra... przygoda do opowiadania dzieciom i wnukom Bedziecie mieli co wspominać późnie... tylko pozdazdrościć.

ja chciałam sobie zrobić jutro oczyszczenie, ale to chyba faktycznie nie ma sensu. Dzisiaj na śniadanie miałam kawałek ciasta z imprezy. Doskonale wiem że nie powinnam no ale zostały resztki...Zaraz mam obiad- też pozostałości z imprezy. Planuje zjeść jakiś kawaweł w miare chudego miesa i do tego gotowane warzywka, czyli 100% dietetycznie.. a na kolacje wiesniak z pomidorem.... o 20 planuje Killera.. oby się udało.

My z TŻ planujemy na nasze 2,5 roku jechać w góry. W weekend mieliśmy znowu spięcia, powiedział bardzo brzydko na moją mamę cyt. "jak tak dalej pójdzie to będziesz musiała swojej mamusie nawet d... wycierać". Wkur.. się że szok. Wybaczyłam. On jest facetem który mówi co myśli i czasem ma problem z ważeniem słów...

lece na obiadosa
Stary 2012-07-30, 15:38   #714
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Medzik Mam 26lat,wiec juz do najmłodszych nie należę ale ile Ty masz i reszta dziewczyn???Dzięki za koment pod zdjeciem
Stary 2012-07-30, 15:45   #715
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cindy, super że z dziadkiem ok Co do TŻ...hmm...wiesz, ja jestem chyba w podobnej sytuacji do Twojej. CIągle jestem z TŻ (rok po zaręczynach) ale czuję się niespełniona...I czasem tutaj dziewczynom smęcę, aż mi głupio...I czasem sama nie wiem co z tym zrobić...
Ja byłam narzeczoną od 2 lat wiesz to nie chodziło o to, że byłam niespełniona tylko o to jak on mnie traktował, jak do mnie mówił, jak nie szanował...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
meeedzik , Paula dzięki za optymistyczne słowa- ja bardzo lubię owoce i w takim razie będę jadła także wieczorem. W sumie do tej pory zawsze jadłam ale jak już się podjęłam próby odchudzania to wolałam się upewnić bo teraz tyle różnych jest teorii , że głowa mała i nie wiadomo komu wierzyć, a osobom , którym już się to udało to jakoś bardziej ufam Obecnie mam fazę na borówki ( bo jest sezon i cena z 40zł na kg zeszła do 15zł więc można zaszaleć) i nektaryny
Co do spraw damsko-męskich to ja w ogóle lepiej nie będę się wypowiadać bo ja całe życie "wybrzydzałam" i jak mi ktoś nie pasował to zrywałam szybko i bez żalu ( w sensie jak jest źle to ja nie wierze, że facet się o 180 stopni zmieni i wole się nie męczyć bo wg mnie szkoda życia) . No ale ile osób tyle podejść do związków.
Zazdroszczę Ci Twojego podejścia. Też bym tak chciała

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:55   #716
meeedzik
Zakorzenienie

Monia a ten Twój wcześniejszy strój tez mi się podobał i nawet sama się zastanawiałam nad takim a ja wróciłam do starego bo ten nowy ma miseczki takie dziwne, że jak zakładam go w domu to jest niby wszystko ok i dobrze leży a jak jestem nad wodą to nie wiem czy cycki mi się kurczą ale odstaje mi i mnie to krępuje, bo co chwila muszę poprawiać, no i majtki trochę za głębokie, też właśnie jak z wody wychodzę to tak się jakoś naciągają dziwnie aż wiszą muszę powiedzieć mamie, żeby majteczki mi przerobiła a ten stary jest super wygodny i nie jest aż taki stary, bo z zeszłego roku ten może będzie dobry jak kieeeeedyś kieeeedyś będę troszkę grubsza mam nadzieję, że nie prędko, bo nie chcę przytyć
Aaa no to jak masz kurs na płytce to pewnie szybko załapiesz ja tez uczyłam się niemca w szkole, nawet maturę zdawałam, ale już wszystko zapomniałam, może gdybym w Niemczech była dłużej i była zmuszona do porozumiewania się to bym sobie poprzypominała, a tam gdzie jeżdżę to sami Polacy są i nie potrzebuję za wiele po niemiecku gadać, choć jak trzeba w sklepie czy z szefostwem to jakoś daję radę

S_Candall młodziutko wyglądasz myślałam, że masz koło 20 ja 10 sierpnia kończę 23
Stary 2012-07-30, 16:01   #717
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po imprezce rodzinnej całkiem spoko, bo zjadłam tylko pół kawałka torta i trochę sałatki jarzynowej z wędliną, a potem to już dietetycznie w miarę

Cindy przykro mi niefajnie z jego strony... Ale na takie coś to tylko czas pomoże. Ewentualnie spotykanie się z ludzmi, żeby jakoś zabić tą pustkę

Asia093 ja teraz jestem na utrzymaniu, ale jak jeszcze się odchudzałam to 4-5 razy w tygodniu skakałam na skakance, hula hop starałam się codziennie po 30 minut, czasem basen i przysiady

Zelka mi się w kręconych bardziej podobasz

Heroine dziękuje
No ostatnio też miał mi czas pomóc ... i po 10 miesiącach do niego wróciłam. Sama do niego napisałam... spotkaliśmy się i się całowaliśmy i to był wielki come back nawet się nie starał o mnie...

Stary 2012-07-30, 16:10   #718
meeedzik
Zakorzenienie

Dziękuję kochane za kliki
Stary 2012-07-30, 16:21   #719
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
ooo no to przygoda Was czeka pewnie nocleg znajdziecie bo tam pełno hoteli, kwater itd. Przecież Chorwacja żyje głównie z tego.
Dobrze, że weźmiecie swoje jedzenie bo faktycznie tak kupować wszystko to zbankrutowac mozna! W takich kurortach to wszystko strasznie drogie.
Ojjj tam! Dasz radę będziesz cały dzień w wodzie leżeć i będzie git Ty masz tam wypoczywać a nie po sklepach łazić przecież

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Monia ja do Niemiec jadę 8 września kurcze właśnie niedawno się dowiedziałam, że nie będę tam miała neta szef się wkurzył bo ktoś ściągał nielegalnie filmy i zapłacił za to karę a tak się cieszyłam, że będzie
oo to już nie długo.
Jeju nie będziesz jednak neta miała? to już przesądzone? nic nie da się wykombinować ? a w telefonie czy cuś?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
no ja wlasnie sama nie wiem jak to się stało... powodem ostrzeżenia był jadłospis który miał mniej niż 1000 kcal... pomyślałam WTF?? heheh ale rybka mi to...

chyba lepiej czasem wogóle nie pisac jadłospisów
Jezu masakra normalnie.... Przecież Ty nikomu nie karzesz jeść tak samo czyli według Twojego jadłospisu.... A ZRESZTĄ nie każdy wie ile dokładnie ma co kalorii przecież więc skąd nie którzy mają wiedzieć czy jest więcej niż 1000 kcal czy mniej????????????????????
Po to wrzucają tu swoje jadłospisy aby inni mogli im doradzić czy jest dobrze czy za mało.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-07-30, 16:24   #720
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
hej laseczki

Teściowa w sobotę o 18stej pojechała. Dziś mąż poszedł rano do pracy i wróci ok. 17stej a o 18 idzie na kurs niemieckiego i wróci po 21 :/ także cały dzień będę sama z dzieciakami. On ma te kursy w poniedziałki, wtorki i czwartki także w tygodniu mało się widzimy :/ jedynie wieczorami
No ale cóż.... przynajmniej jedno z nas musi umieć niemiecki.
Ja miałam iśc na kurs ale okazało się że w tej chwili nie ma kursu dla początkujących bo te kursy zaczynają się w maju. Także w tej chwili jakbym chciała dołączyć do tego kursu musiałabym sporo nadrobić sama, albo przynajmniej umieć troche. Ogólnie też stwierdziłam że jednak nie dam Kolina do przedszkola ponieważ jest on za mały i szkoda mi go będzie o 7 rano zrywać z łóżka. Posiedzę ten rok w domku z Kolinem.
Oskar idzie do przedszkola od września i będę musiała odbierać go codziennie o 14stej z przedszkola. Jeszcze nie wiemy jak to będę robiła, bo przedszkole jest bardzo daleko od naszego domu ( w tych bliższych przedszkolach miejsca nie było już ) a mąż jeździ samochodem do pracy. Mamy więc problem. Myślimy nad kupnem drugiego samochodu.
Remont na chwilę obecną stoi w miejscu. Czekamy na wypłatę męża i wtedy ruszymy dalej. Musimy podłogę połozyć z salonie i kuchni i dokończyć jeszcze trochę kuchnię m.in. kupić zlew,kran, ustawić i powiesić meble itd. Zostanie nam już później tylko dzieciaków pokój i przedpokój. Na końcu zrobimy łazienkę i trochę sypialnię. Może do końca roku nam się uda wszystko zrobić
Dzieci zadowolone z nowego domu i miasta. Bardzo im się tu podoba. Oskar na placu zabaw normalnie się z niemieckimi dziećmi bawi, sam je zaczepia mówiąc "Halooo" i potem jakoś zabawa się kręci troche słówek poznał już i umie się przedstawić i zapytać jak ktoś ma na imię.
Pójdzie do przedszkola to moment się niemca nauczy
Ja się dogaduje po angielsku wszędzie, problemu nie ma, udaje mi się wszystko załatwić to co potrzebuję. Np. ostatnio byłam w salonie T-mobile i bez problemu zrobili mi to co chciałam czyli skonfigurowali telefon, wyłączyli pocztę głosową i włączyli mi neta. Byłam też w aptece po pare leków, w przedszkolu wypełnić dokumenty Oskara, na poczcie wysłac list, w banku zrobić przelew. Tragedii więc nie ma
Okropnie mi się tu podoba, ludzie są cudowni! Strasznie mili i przyjaźnie nastawieni. Miasto piękne, widoki i krajobrazy boskie. Tutaj życie aż kipi energią - całkowite przeciwieństwo mojego miasta w Polsce. Co weekend są tu jakieś festiwale, mase ludzi jeszcze dodatkowo przyjeżdza. Klimat jak nad morzem, bo idąc po mieście pełno barów, kawiarni, ludzi siedzących przy stolikach na dworze. Rosną tu nawet palmy! Więc jak w tropikach jakiś Na prawdę jestem wniebowzięta że tu mieszkam i za chiny do Polski nie wrócę!
ALE najważniejsze - jesteśmy SAMI ! nikt nam się z rodziny nie wtrąca i wiecie że to jest najlepsze co może się takiemu małżeństwu przytrafić? Mamy spokój i cisze, mąż wie, że ma tylko nas i cały swój czas poświęca rodzinie a nie kumplom czy swoim rodzicom. Bardzo nas to zbliża do siebie. W końcu jest tak jak powinno być w każdej normalnej rodzinie.

Co do JEDZENIA nie mam jakiś napadów na słodycze, w ogóle ich nie jem. Już nawet chodząc po sklepach nie zwracam uwagi na pułki ze słodyczami, dzieciakom kupuję tylko kanapki mleczne z Kinder i czasami jakieś ciastka typu Delicje. Nie faszeruję ich słodyczami bo wiem, że to nie zdrowe. Najlepsze jest to że one nawet nie chcą i nie lubią jeść słodyczy. Raz na jakiś czas im wystarczy.
Jem tu zdrowo więc nie tyję a nawet i mam wrażenie że schudłam ale dawno się nie ważyłam. Dziś miałam ochotę się zważyć ale zapomniałam Dopóki nie czuję, że mi dupa rośnie i czuję się "akurat" to w ogóle się nie ważę. Mój mąż też schudł i waży teraz 77 kg!!! przy wzroście 178 cm więc jak na faceta to super waga! Dodam że ważył wcześniej 86 kg! Teraz o wiele bardziej mi się podoba chudzina moja haha

Jezuuu mogłabym Wam tu pisać i pisać, ale nie chcę Was już zanudzać

Madzia śliczne foteczki mulatko Ty nasza i widzę nowy strój kąpielowy?? gdzie go w końcu kupiłaś?

Zelka ja Cię uwielbiam w loczkach!!! słodko wtedy wyglądasz - tala laleczka śliczna

Babcia Mirka Witam kochana przykro mi że z wagą nie wychodzi za bardzo :/ ale najważniejsze że jesteś zdrowa i pełna życia!
A jak brat się czuję???

Hej Monia cieszę się, że dobrze wam się układa, że wam się podoba tam skąd w ogóle pomysł wyjazdu? macie niemieckie obywatelstwo?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości