|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Zeszła Wam już ta brązowa kreska z brzucha?
Bo u mnie dalej jest, a pępek znowu taki ciemny się zrobił w środku...
|
|
|
|
#2553 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale za to nic mnie nie bolało przy usuwaniu a funkcję spełnił ![]() I nie martw się - już niedługo maluch będzie z Tobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę do szpitala na wizytę trzymajcie się, a przeterminowane - sio, kierunek porodówka
|
|||||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻ przed remontem mieliśmy w pokoju meble mające 30 lat, masakra... Remontu wg nich też nie ma po co robić, bo po co tracić kasę ![]() Najlepszy dziadek TŻ - podczas remontu rozwaliliśmy te meble, bo to stare i się sypało. A dziadek wparował do pokoju i z tekstem "ja na to pracowałem przez lata, macie mi oddać moje 80 tysięcy, bo tyle za nie dałem" Zapytałam go czy w starym bilonie mu odpowiada, bo jak coś to znajdę u babci w szafie to mu oddam I się zamknął Kurtek też nie chcą wyrzucać, TŻ miał przypaloną (na sylwestra fajerwerk na niego poleciał, zatrzymał się na kurtce) i nie chcieli wyrzucić
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale moj ojciec m to samo, nie lubi niczego wyrzucc, dlatego ammy wielki strych i 2 garaze w starych meblach, garczkach i innych starociach. A jak teraz dom buduje to mowi ze nam siw w glowach przewróciło, na co komu tyle nowoczesnosci....nie mamy na co pieniedzy wydawac tylko na podswietlenie schodów....takie glupoty gada ze szok, jeszcze nie powiedzial ze mu sie cos podoba, tylko wszedzie widzi wyrzucone pieniadze. Acha i najwieksza głupota bylo wziecie kredytu, bo przeciez po co, mozna dom budowac za gotowke, on nam pomoze....ale nie mysli o tym ze w tym czasie bedziemy mieli dziecko i w 1 pokoiku juz kiepsko z miejscem bedzie... ehhh z takim to sie nie pogada![]() aaaa!! Co do ubran, moja Mama zobaczyla co wyrzucam w reklamówce i nakrzyczała na mnie ze przeciez wyrzucam dobre ciuchy, na to ja ze TZ nie bedzie w tym chodził bo mu sie juz nie podoba, wiec wziela, przejrzala cala reklamowke z ciuchami i wyjela prawie wszytsko bo bedzie ojciec chodzil bo to nie zniszczone, a jak zniszczone to Ona zaceruje ![]()
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-07-30 o 15:08 |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra rada, że żadna z nas na to wcześniej nie wpadła ![]() A ja się chwalę, że nie mam zatrucia ciążowego. Wynik crp - 0.97, gdzie norma jest do 5. Czyli nawet moje pobolujące gardziołko nie powoduje w organizmie żadnej akcji chorobowej. Idę gotować obiad bo zaraz mąż wraca
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana takiego miałam plana-ale nic nie wyjszło....
Ginka powiedziała, że po tp czekają 6 dni-wtedy 6. dają jakiś koktajl, po którym ma się ruszyć....a jak nie to 7 dnia wywoływanko.... oby do tego nie doszło ![]() :pros i:a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe ![]() oto Lilutkowy Kącik:
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie w niczym takim nie chodzi. Czesc jest za mala, czesc za duza (ale ma zamiar schudnac, lub z drugiej strony bedzie tez miala ciuchy jak przytyje), czesc jest brzydka, ale to sie wezmie do chodzenia na dzialce... I nie da sobie wytlumaczyc, ze lepiej to wyrzucic ![]() A to naprawde niezbyt ladne ciuchy, wlasnie takie w stylu osob kolo 50-60tki z USA.
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
oglądam porody na Youtube i az zaczął mnie brzuch bolec....
i sie popłakałam jak sie urodziło jedno
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta komoda boska. też mam lampkę z ikei ale biedronkę - fajny pomysł z tą łodygą
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-30 o 15:36 |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny!!!!!Ide porobic wreszcie zdjęcia mojego domku
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stare majtki też by wzięła i cerowała? ![]() Cytat:
![]() No to super ![]() Cytat:
Ale ślicznie ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Moje dziecko mnie zadziwia Popatrzył na mnie i sam obrócił się całym ciałkiem na bok A ostatnio coraz częściej obraca się z brzuszka na plecki (pierwszy raz zrobił to mając tydzień)
|
|||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moja niunia po spacerze oproznia moje cyce do zera!!! taki ma apetyt!
![]() Cytat:
Cytat:
moja Niunia tez z 11 lipca jest urodzila sie pol godz pozniej:PCytat:
gratuluje![]() Cytat:
![]() i miałczy i sobie mruczyCytat:
a pepek mam brazowy
|
|
#2567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Hejdziewczyny! Maly spi wiec mam chwile
w nocy udalo nam sie pospac, maly jad tylko i spal, zero placzu i piskow Powiedzcie mi jak odgrzewacie odciagniety pokarm? |
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie panele w pokoju Mlodego, i lozeczko jeszcze w starym domku, wlasnie zauwazlam ze kolory sa identycze jak na scianach
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas hv-wszystko oczywiście w porządku
![]() Marysia od czwartku przybrała 140g i waży już 3110g Tż pojechał z Dorotką na lotnisko po moją mamę |
|
|
|
#2571 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że wiedzą to tylko te kobiety i mało osób docenia taką pracę... a powinni ![]() Cytat:
Cytat:
A moi teściowie... No kurde, wszystko potrzebne - stary koc, kurtka, sweter, kawałek deski, WSZYSTKO!!!! A co do mebli to jak robiliśmy remont piętra (teściowie mieszkają na parterze, a my z mężem mamy piętro i poddasze ale jeszcze nie wykończone bo na razie nie ma potrzeby) to wyrzucaliśmy wszystko. W salonie stała stara meblościanka (chyba bieszczady), która ma pewnie ze 35 lat. No i oczywiście miała wylecieć na śmietnik. A gdzie tam - teść sobie ją wziął i wstawił do pokoju. To nic, że musiał ją od nowa zbijać i dokupić zawiasy i inne rzeczy bo się rozlatywała... Meblościanka stoi ale jest tragiczna ![]() A teraz mamy remont łazienki i skuwane były stare płytki. Teściowa się prawie popłakała, że to robimy i, uwaga, poprosiła żeby kilka płytek skuć tak żeby nie uszkodzić bo się jeszcze mogą przydać No umarłam w butach ![]() Cytat:
za wyniki ![]() Cytat:
![]() A pokoik cudny Bardzo mi się podoba, taki przytulny ![]() Ja po wizycie u gina. Następna za tydzień. Wyniki badań dobre. Dostałam tylko antybiotyk bo leukocyty w moczu są coś nie tak. Poza tym super. Rozwarcie jakie było takie jest. Szyjki brak. Główka wysoko. Lekarz twierdzi, że jeszcze pochodzę w ciąży Ale ja to im już nie wierzę, każdy mówi co innego... Dziecko oceniono na ok 3,5 kg, ale przed porodem jeszcze sprawdzą.---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
I kolory pasują
|
||||||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no, zapomniałam zapytać hv o witaminę D
|
|
|
|
#2573 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a moja nie jest bledsza ![]() No to skoro Ty masz jeszcze, to u mnie też długo będzie ![]() Albo w kąpieli wodnej (wkładasz do ciepłej wody pojemnik z mlekiem) albo musi samo dojść do temp. pokojowej Cytat:
Szkoda, że mojemu TŻ turystyczne się nie podobająCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Soleilka! Jestes ciocia dobra rada- zawsze pomozesz
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak wlece w słowo, choć ostatnio mało się udzielam (choć czasem podczytuje, ale jedną reką z dzieckiem przy cycku ciężko się piszę, wiec nie piszę wcale
) no więc przechodząc do rzeczy: mamuśki nosicie dzieciaczki już w chustach? jak tak to w jakiej pozycji i ile czasu? tzn. jednorazowo. Moja córcia niecierpi wózka, a chuste uwielbia ale boje się długo ją nosić, wiec nie robie takich spacerów z nią... służy mi jak na razie tylko żeby "wyskoczyć" do mamy do której mam 3 min drogi... wkładam małą, wychodzę z domu a ona już śpi przytulona bo tak jej dobrze
|
|
|
|
#2576 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nam też ogromnie się podoba-wciąż na niego patrzymy, poprawiamy.... Komoda z Ikei-dość droga bo 199 euro, ale super pojemna!! no i ładna i jakościowo fajna ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ale myślę, że nawet długie noszenie w chuście jest ok podsyłam linka z wiązaniami i innymi infami: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja Powodzenia!!!
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu dzieciom zaraz po porodzie dają zastrzyk z wit. K. Te kapsułki też mają być otwierane, tylko nie wiedziałam czy to codziennie się daje ![]() Wiadomość od natee: Natanek jest słodki i silny. Ja miałam czyszczenie, bo łożysko nie wyszło całe. Będę mieć też transfuzję krwi ze względu na osłabienie porodem.
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
biedna Natee
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i fajnie, ze będziesz miała mamę obok siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Bo u mnie dalej jest, a pępek znowu taki ciemny się zrobił w środku...
Ale za to nic mnie nie bolało przy usuwaniu a funkcję spełnił 

A tak jakbyś wczoraj rodziła 
Wyciągnęłam laktator, będę odciągać, bo niedługo cycki mi do kolan zwisną jak będą takie ciężkie