|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
, a mój tż też 84![]()
|
|
|
|
|
#2402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
no toś my sie zgrały
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehehe nam sie to czasem tez zdarza
|
||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enigmama fajne zdjęcia, ślicznie wyglądasz i córeczki też boskie.
|
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrzciny też planujemy na BN![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
kolejnego tygodniawstawiaj fotki ubranek ![]() a co do glukozy to mi też w małym kubeczku to rozrobili w labolatorium ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- hehe mój mężul też 84 rocznik, dokładnie 30 listopada
|
|
#2405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybciutko zeszło! Pewnie wystawianie na słońce też nie jest wskazane, więc faktycznie lepiej chwilę w domu zostać... A to boli, swędzi? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż mój styl jest tak różnorodny - od trampek przez espadryle do szpilek, właściwie w szafie mam cały przekrój stylowy, więc gdybyśmy mieli się "dopasować" z partnerem, to bardzo trudno by było
|
||||
|
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
ja listopad 89
a tz grudzien 88 gda na szczescie nie boli,nie swedzi ani nie piecze |
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
gda ja też sierpień 88
![]() a jeśli mogę spytać masz skróconą szyjkę?ile ma dlugości? |
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
to ladnie nas tutaj z rocznika 88
![]() Enigmama slicznie wygladasz cory ale podobne do Ciebie
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-30 o 17:36 |
|
|
|
#2410 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ja dziś znowu przelotem bo wczoraj od mamy zwiozłam kosz papierówek i masę czerwonych porzeczek i robię dżemy ![]() jutro jadę po ogórki i wiśnie więc u mnie przerób na całego ![]() miałam nic nie robić ale znając mnie w zimę bym sobie pluła w brodę, że spiżarka pusta więc powolutku napełniam słoiczki ![]() Cytat:
i też wysypuje żarcie z miseczki, robi to zazwyczaj jak wyje z niej co lepsze kąski i chce by mu znowu napełnić.a że mam klatkę cały czas otwartą to miska lata po całym pokoju ![]() ostatnio wymieniłam mu plastikowe miseczki na ceramiczne i tego skubaniec już nie podniesie zębami Cytat:
a z moimi wynikami dzieję się coś dziwnego np. wczoraj zjadłam 4 buły z masłem i wędliną, do tego słodka herbata i kawałek gorzkiej czekolady i jeszcze popijam to wszystko colą i wynik 132, czyli jeszcze w normie, choć blisko górnej granicy za to dziś zrobiłam eksperyment i na śniadanko zjadłam tylko 2 kromeczki chleba razowego, do tego ogórek i gorzka herbata a wynik miałam wyższy niż po wczorajszym obżarstwie... dochodzę do wniosku, że czekoladka i cola mi służą Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale moja mała już leży główką w dół i ja też nie cierpię dobrych rad od osób, które rodziły w zeszłym stuleciu ![]() ostatnio usłyszałam, że dla dobra dziecka lepiej je urodzić w siódmym niż w ósmym miesiącu, wtedy powikłania są znacznie mniejsze a przecież każdy lekarz, każda położna mówi, że jeden dzień dłużej w brzuszku mamy działa na jego korzyść ![]() i też bez przerwy, po co Ci przewijak, ja bez tego dałam radę. po co Ci tyle ubranek, przecież możesz prać codziennie, i takie tam dyrdymały ![]() Cytat:
gratuluję kolejnego tygodnia martusia, jeśli mogę coś doradzić to poczekaj kilka dni by powtórzyć glukozę, z tego co piszesz zwymiotowałaś ją po 20 minutach i może się okazać , że część już przedostała się do krwi, a to może sfałszować wyniki. gdyby wynik był powyżej granicy miałabyś dylemat czy to nie winna dodatkowej porcji glukozy i dla pewności musiałabyś powtórzyć badanie. a przecież do przyjemnych badań ono nie należy ja w piątek podchodzę po raz trzeci i już mi gorąco na samą myśl ![]() glukozę musiałam rozrobić w 3/4 szklanki letniej wody i wypić ją w przeciągu 5 minut. dużo lepiej piło mi się małymi łyczkami bo gdybym wypiła duszkiem to zwróciłabym od razu... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-30 o 17:45 |
||||||||
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie lepiej tego dziecku oszczędzićCytat:
no i masa nerwów, jakie wtedy miałam![]() Chciałam w łazience przesunąć nogą kosz z praniem - cieżki i coś mi w pachwinie strzeliło i boli jak pieron...nie dość że chodze jak pokraka to teraz już wogóle, wstyd wyjść z domu
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja stara jestem - maj 84
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Ello mamuśki
![]() zaciśnięte za dzisiejsze wizyty czekam na relacje ![]() No faktycznie sporo was z rocznika 88 a ja 91 Przez week trochę zaległości w podczytywaniu mi się narobiło więc czas nadrobić
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie jest tak źle
![]() Dziewczyny w co Wy sie pakujecie do Szpitala? Czy któraś pakuje się w walizkę? Bo ja nie mam takiej dużej torby tylko walizkę
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-07-30 o 18:00 |
|
|
|
#2417 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dopiero jak kupię mebelki dla mlutkiej do pokojuCytat:
Cytat:
bo u mnie taka parówa w nocy była, że zapociłam się jak mysz a później spać nie mogłam, na szczęście dziś jest lepiejCytat:
Cytat:
i breloczek z imieniem małej też kupił i książeczki do czytania dla mnie, bo to moja pasja i tak mi się milutko zrobiło dzięki tej niespodziance oby twój też ci wkrótce taką niespodziankę sprawiłCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ubrania tak się nie pogniotą jak w torbie
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest wynik w normie. Powinnaś mieć max 120. To już deczko za dużo. |
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda, że mój tż taki niedomyślny i prezentów bez okazji nie dostaję no czasem się zdarzy ale to naprawdę od wielkiego dzwonu...---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() po 2 h mam zazwyczaj poniżej 90. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-30 o 18:12 |
||
|
|
|
#2421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po pracy.
My z TŻ-tem jesteśmy oboje 87 TŻ niecałe 2 miesiące starszy ode mnie. Nie zgadniecie co ja dzisiaj odwaliłam w pracy Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody. Oczywiście znając mnie musiałam to zrobić w trakcie... czyli nie zdążyłam jej zakręcić. Wpadłam w panikę... woda się leje, jedna klientka na fotelu, druga w poczekalni, TŻ w trasie, faceta mojej mamy nie było na miejscu. Na szczęście klientki uratowały mi sytuację. Jedna z nich zadzwoniła szybko po syna, który zakręcił mi główny zawór ( same nie byłyśmy w stanie tego zrobić, bo jest za kibelkiem, strasznie nisko, że ledwo można tam sięgnąć)... i tak oto zostałam bez wody i mam przymusowy dzień wolny jutro, bo dopiero TŻ się tym zajmie, gdy wróci, więc najprędzej w środę. Aż się boję jak się skończy ten tydzień, skoro tak go zaczynam Wydawało by się, że ciężarna to taka słaba kobitka. ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie Antek już teraz ciśnie na pęcherz, gdy chodzę, a co dopiero, gdy macica jeszcze bardziej opadnie. Dziękuję za takie zakupy, gdzie zamiast skupić się na wyborze czegokolwiek to będę wiecznie rozglądać się za kibelkiem.Cytat:
Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało. Cytat:
Dostałam od szacownego TŻ-ta wykład na temat teorii wicia gniazda oraz tego, że lęk przed nadchodzącym rozwiązaniem i tym jak to wszystko będzie to teraz normalne i może wywoływać skoki nastrojów. Na koniec stwierdził, że w tej sytuacji moje ataki paniki, że z niczym nie zmieszczę się w czasie, są normą, którą będzie się starał zaakceptować i pomóc mi to zwalczyć. Cytat:
Cytat:
Teraz to sobie rzeczywiście odpuszczę... poczekam co się będzie dalej działo.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-30 o 18:23 |
||||||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jest wygodniej
|
|
#2423 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To u mnie na odwrót było Wczoraj wieczorem padłam na twarz więc Kropek mnie rano wykorzystał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ile sztuk? I te premium? No rzeczywiście... Ja 81
|
|||||||
|
|
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Twój mały akrobata da radę, zobaczysz ![]() Moja mała też była ułożoną dupką do dołu i wydaje mi się, że wiem kiedy się przekręciła (przynajmniej takie mam wrażenie) jednego dnia była bardzo spokojna, nie czułam zbytnio ruchów, myślałam, że jak tak dalej będzie to polecę na IP. a w nocy obudził mnie ból, czułam jak mała się pręży, wypycha się, jej ruchy były dosyć gwałtowne w porównaniu do tego co czułam wcześniej. a na drugi dzień rano zauważyłam zmianę w umiejscowieniu kopniaków, po raz pierwszy poczułam je wysoko nad pępkiem, w okolicy żołądka bardzo się cieszę, że mała zmieniła pozycje ale za to teraz powróciły mdłości i wymioty bo mała upodobała sobie mój żołądek i nasuwa go jak w worek treningowy
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu mam nerwy. Bo mialam sobie zalatwiac dotacje do czynszu i prosilam wlascicielke zeby dopisala do umowy swoj pesel itd i miala mi dostarczyc to dzisiaj.To nie odpisuje mi wogole na smsy,a jutro jest ostatni dzien/ Za wczasu sie cieszylam ze 400zl zostanie mi w kieszeni.
☠☠☠☠a mac! |
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm. Tylko ze względu na brak skurczy nie zostawił mnie w szpitalu. Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca.. Z dobrych wieści. Meluna ma 2340g
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-07-30 o 18:42 |
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
to może ja odpowiem bo byłam dziś w biedronce ![]() tak, premium dwójki, 156 sztuk. są też 3, 4 i 5 ale po ile sztuk to nie wiem. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() a z Twojej małej już całkiem spora kobietka
|
|
|
|
|
#2428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dzwonisz też nie odbiera? ciekawe czy nie może odpisać czy robi to specjalnie
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

po co ma sie postarzac ?
no tylko to, ze do pracy musi bardziej elegancko bo tam maja akurat taki wymog, zadne krotkie spodnie itd, ale po pracy i w weekend to juz tshirt i jakies kortkie dzisnowe spodnie i ja go takiego lubie 

kolejnego tygodnia

cory ale podobne do Ciebie

np. wczoraj zjadłam 4 buły z masłem i wędliną, do tego słodka herbata i kawałek gorzkiej czekolady i jeszcze popijam to wszystko colą i wynik 132, czyli jeszcze w normie, choć blisko górnej granicy
za to dziś zrobiłam eksperyment i na śniadanko zjadłam tylko 2 kromeczki chleba razowego, do tego ogórek i gorzka herbata a wynik miałam wyższy niż po wczorajszym obżarstwie... dochodzę do wniosku, że czekoladka i cola mi służą 

zaciśnięte za dzisiejsze wizyty
synusiowi smakowało bo szaleje
Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody.