III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 16:33   #2401
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a ja lipiec 88

moj ma 28 i tez sie na luzie ubiera i nie wyobrazam go sobie inaczej po co ma sie postarzac ? no tylko to, ze do pracy musi bardziej elegancko bo tam maja akurat taki wymog, zadne krotkie spodnie itd, ale po pracy i w weekend to juz tshirt i jakies kortkie dzisnowe spodnie i ja go takiego lubie
Dużo tu moich rówieśniczek, a mój tż też 84
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:40   #2402
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
no toś my sie zgrały

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dzieczyny,

wczoraj zaczęliśmy 29 tydzień bardzo się cieszę.
dziś byłam w Smyku, przeceny są rzeczywiście bardzo duże. body można kupić już od 5 zł. no i zrobiłam spore zakupy i tym samym zakończyłam wyprawkę ubraniową dla małej teraz wybór wózka i łóżeczka, no i trochę dla siebie rzeczy muszę kupić no i smoczki, butelki, wanienka, kocyki...trochę tego jeszcze jest ale to na dniach przez internet sobie zamówię.
dziś byłam na glukozie. wypić się dało, ale później była masakra. czułam się jakbym odplywała,a po 20 minutach zemdliło mnie i wszystko zwróciłam więc jutro powtórka z rozrywki. ja jem mało slodyczy, nie lubię poprostu, więc nie dziwne że organizm się zbuntował. w jakiej ilości wody to rozrabiałyscie? ja w kubeczku takim małym plastikowym. może powinnam w większej ilości płynu to rozrobić? sama nie wiem....
muszę nadrabić wczorajszy i dzisiejszy dzień.
ja tez miałam rozpuszczone w takim malym kubeczku plastikowym

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
niestety nie mam nic, co mogłabym wrzucić na forum lub maila

bo nie pasujemy stylowo do siebie ja wolę ubierać się bardziej na elegancko (sukieneczki, szpileczki), a jak mi mąż wyskakuje obok w tshircie i np. conversach to wyglądamy śmiesznie

hehehe nam sie to czasem tez zdarza

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:43   #2403
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
moj ma 28 i tez sie na luzie ubiera i nie wyobrazam go sobie inaczej po co ma sie postarzac ? no tylko to, ze do pracy musi bardziej elegancko bo tam maja akurat taki wymog, zadne krotkie spodnie itd, ale po pracy i w weekend to juz tshirt i jakies kortkie dzisnowe spodnie i ja go takiego lubie
Mój do pracy tylko garnitur i koszula, więc ulga jak po pracy ubierze się na luzie.

Enigmama fajne zdjęcia, ślicznie wyglądasz i córeczki też boskie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:46   #2404
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
angel166
kasiam187
dziekuje bardzo! Angel widzę ze slubowaliscie w tym samym dniu co my tylko my kilka lat wcześniej
My początkowo chcieliśmy w sierpniu 2010 roku ale tak jakoś wyszło, że zdecydowaliśmy się wziąśc ślub w święta, bo już wytrzymac nie mogliśmy chrzciny też planujemy na BN

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Cześć dzieczyny,

dziś byłam w Smyku, przeceny są rzeczywiście bardzo duże. body można kupić już od 5 zł. no i zrobiłam spore zakupy i tym samym zakończyłam wyprawkę ubraniową dla małej teraz wybór wózka i łóżeczka, no i trochę dla siebie rzeczy muszę kupić no i smoczki, butelki, wanienka, kocyki...trochę tego jeszcze jest ale to na dniach przez internet sobie zamówię.
dziś byłam na glukozie. wypić się dało, ale później była masakra. czułam się jakbym odplywała,a po 20 minutach zemdliło mnie i wszystko zwróciłam więc jutro powtórka z rozrywki. ja jem mało slodyczy, nie lubię poprostu, więc nie dziwne że organizm się zbuntował. w jakiej ilości wody to rozrabiałyscie? ja w kubeczku takim małym plastikowym. może powinnam w większej ilości płynu to rozrobić? sama nie wiem....
kolejnego tygodnia
wstawiaj fotki ubranek
a co do glukozy to mi też w małym kubeczku to rozrobili w labolatorium

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
hehe mój mężul też 84 rocznik, dokładnie 30 listopada

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:46   #2405
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
gda
nie ma za duzo informacji o liszajcu w ciazy w necie,ale jak sie dotej pory nie zarazilam-pijac razem z butelki to teraz raczej tez nic mi nie grozi
No to dobrze Oby szybciutko zeszło! Pewnie wystawianie na słońce też nie jest wskazane, więc faktycznie lepiej chwilę w domu zostać... A to boli, swędzi?

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie!I odrazu mam pytanko do dziewczyn z krótką szyjką.Czy czujecie w jakiś sposób że się ona skraca?Ja czasem czuję takie kłucie w pipce i nie wiem co to jest,a czasem to mnie tam normalnie boli jakby się rozchodziła czy jak.Następną wizytę mam dopiero 20.Jutro zaczynamy 33 tydzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...
Ja czuję takie kłucia od ostatnich 4 dni czasami w ciągu dnia... Też mam wizytę dopiero 20.08 i mamy teraz skończone 33 tygodnie. Jak tak dalej będzie, to pójdę gdzieś do innego ginekologa i każę mu się obmacać, żeby mieć święty spokój

Cytat:
a ja lipiec 88

A ja sierpień 88

Cytat:
bo nie pasujemy stylowo do siebie ja wolę ubierać się bardziej na elegancko (sukieneczki, szpileczki), a jak mi mąż wyskakuje obok w tshircie i np. conversach to wyglądamy śmiesznie
Hehe, ale to właśnie też jest fajne! Ja też się lubię stroić w sukieneczki, obcasy i lubię wtedy z nim wychodzić, wyglądam wtedy jak dziewczyna rapera haha, nie no żartuję Moim zdaniem to wygląda super, dziewczyna elegancka, a facet na luzie
Chociaż mój styl jest tak różnorodny - od trampek przez espadryle do szpilek, właściwie w szafie mam cały przekrój stylowy, więc gdybyśmy mieli się "dopasować" z partnerem, to bardzo trudno by było
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:55   #2406
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No to dobrze Oby szybciutko zeszło! Pewnie wystawianie na słońce też nie jest wskazane, więc faktycznie lepiej chwilę w domu zostać... A to boli, swędzi?

Ja czuję takie kłucia od ostatnich 4 dni czasami w ciągu dnia... Też mam wizytę dopiero 20.08 i mamy teraz skończone 33 tygodnie. Jak tak dalej będzie, to pójdę gdzieś do innego ginekologa i każę mu się obmacać, żeby mieć święty spokój

A ja sierpień 88

Hehe, ale to właśnie też jest fajne! Ja też się lubię stroić w sukieneczki, obcasy i lubię wtedy z nim wychodzić, wyglądam wtedy jak dziewczyna rapera haha, nie no żartuję Moim zdaniem to wygląda super, dziewczyna elegancka, a facet na luzie
Chociaż mój styl jest tak różnorodny - od trampek przez espadryle do szpilek, właściwie w szafie mam cały przekrój stylowy, więc gdybyśmy mieli się "dopasować" z partnerem, to bardzo trudno by było
a ja luty 88

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:01   #2407
zielona1911
Zakorzenienie

ja listopad 89
a tz grudzien 88

gda
na szczescie nie boli,nie swedzi ani nie piecze
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:09   #2408
ula2689
Wtajemniczenie

gda ja też sierpień 88
a jeśli mogę spytać masz skróconą szyjkę?ile ma dlugości?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:23   #2409
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

to ladnie nas tutaj z rocznika 88
Enigmama slicznie wygladasz cory ale podobne do Ciebie

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-30 o 17:36
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:39   #2410
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
ja dziś znowu przelotem bo wczoraj od mamy zwiozłam kosz papierówek i masę czerwonych porzeczek i robię dżemy

jutro jadę po ogórki i wiśnie więc u mnie przerób na całego

miałam nic nie robić ale znając mnie w zimę bym sobie pluła w brodę, że spiżarka pusta więc powolutku napełniam słoiczki

Cytat:
ja sie dopiero co obudzilam
Oprocz tego obudzilam sie jeszcze przed 5 do kibelka i troche myslalam, nie radze sobie z ta swinka.Chyba ja komus oddam. Co drugi dzien wymieniam jej trociny w klatce,myje ta klatke,swinke kapie czasem,obcinam pazurki,codziennie przez nia musze odkurzac bo tak biega po klatce ze trociny wysupuje na podloge i przerazliwie piszczy i w nocy i w dzien bo wiecznie jest glodna! daje jej sianko,nosze mlecze,daje jej ogorka,marchewki,salate bo ta mala rura nie chce jesc karmy wogole! kupowalam juz takie z najwyzszej polki i za kazdym razem przewraca miske.
z mojego królika taki sam bałaganiarz jak z Twojej świnki i też wysypuje żarcie z miseczki, robi to zazwyczaj jak wyje z niej co lepsze kąski i chce by mu znowu napełnić.
a że mam klatkę cały czas otwartą to miska lata po całym pokoju
ostatnio wymieniłam mu plastikowe miseczki na ceramiczne i tego skubaniec już nie podniesie zębami

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aguś, glukometr jest dobry bo na czczo mam takie wyniki jak zwykle po pobraniu z żyły jeśli chodzi o cukier na czczo. Glukometr mam od mojej mamy cukrzyka i ona musi mieć czuły bo w jej przypadku niedocukrzenie grozi śpiączką a już miała takie przypadki że cukier potrafił jej spaść do 40 i dostawała drgwek.

Wiesz już mi nie zlecił kolejnej krzywej, dlatego zrobiłam tę hemoglobinę bo ona daje najlepszy wynik jeśli chodzi o cukrzycę. W zasadzie to ja po dwóch godzinach miałam wynik 105 więc idealny. A aż tak bardzo diety nie przestrzegałam. Jedynie co to nie jem słodyczy. Ale jak mam ochotę to nie odmawiam sobie. Ostatnio miałam ochotę na ciasto. Zjadłam dwa kawałki i po godzinie zmierzyłam cukier i wyszło mi 102. Czyli nie przekroczone.

Jeśli chodzi o częstotliwość to przez trzy dni pod rząd robię sobie badanie godzinę po każdym posiłku.

Dzisiaj rano po zjedzeniu 3 kromek białego pieczywa z dżemem śliwkowym własnej roboty i wypiciu kubka kawy z mlekiem i łyżeczką cukru - zmierzyłam cukier, który po godzinie wynosił 89.

Teraz nie dawno zjadłam półtorej kromki chleba z żółtym serem plus udzik z kurczaka na zimno też z kromką chleba. i zamierzam niedługo zmierzyć sobie cukier czyli o 11:25 bo mniej więcej o tej porze zjadłam.
Bafi, ja pożyczyłam glukometr od taty bo on też cukrzyk od kilku lat.
a z moimi wynikami dzieję się coś dziwnego np. wczoraj zjadłam 4 buły z masłem i wędliną, do tego słodka herbata i kawałek gorzkiej czekolady i jeszcze popijam to wszystko colą i wynik 132, czyli jeszcze w normie, choć blisko górnej granicy za to dziś zrobiłam eksperyment i na śniadanko zjadłam tylko 2 kromeczki chleba razowego, do tego ogórek i gorzka herbata a wynik miałam wyższy niż po wczorajszym obżarstwie... dochodzę do wniosku, że czekoladka i cola mi służą

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

doczytałam, że do wózeczka to albo pościel abo kocyk bądź rożek hmm no właśnie mam dylemata ... jak to rozwiązać
ja zdecydowałam się na rożek lub kocyk, w zależności od pogody

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to
dzisiaj o 18:20 mamy wizytę i usg WRESZCIE już się nie mogę doczekać trzymać kochane kciuki, by wszystko było w porządku z malutką i moją szyjką. Strasznie się denerwuje
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
jaką farbą/lakierem????

fajnie,ze wakacje udane
ja nigdzie w tym roku nie bylam
ja też nie już mieliśmy zaplanowane wakacje nad morzem ale na ostatniej wizycie lekarz zabronił mi dłuższych wyjazdów. pewnie dopiero za rok się gdzieś wybierzemy.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kobiety moje kochane.
Potrzebuje jeszcze dla Zośki jakieś cieplejsze ubranka i tak myślę gdzie tu można kupić niedrogo jakiegoś pajaca polarowego
potwierdzam co dziewczyny pisały, w smyku są super promocje

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pytałam nawet położną o te ćwiczenia, o których tutaj ostatnio pisała chyba aga_ton, ale ona powiedziała, że mam na własną rękę nic nie robić i nie próbować kombinować, bo mogę tylko zaszkodzić sobie i maleństwu.
Oby te nasze uparchiuchy wkońcu przekręciły dupki!

Jak ja nie znoszę wymądrzania się osób, które same rodziły kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu. Poza tym już teraz drażni mnie takie wpieprzanie się w tego typu sprawy, a co to dopiero będzie jak mały będzie już po drugiej stronie. Chociaż muszę przyznać, że moja mamuśka nic nie lepsza... wlazła mi raz za skórę jak chciałam kupić pampersy, bo "po co teraz? skąd będziesz wiedziała ile on będzie ważył?" Wtedy sprowadziłam ją na ziemię i od tego czasu już złego słowa nie mogę powiedzieć, bo mam w niej olbrzymie wsparcie i widzę, że bardzo się stara pomóc, choć nie do końca wie jak, ale liczą się dobre chęci.
Tylko widzicie... ja widzę kiedy komuś chodzi o to, że chce pomóc, a kiedy ktoś krytykuje dla zasady. Ja i tak chcę mieć gotowe niemalże wszystko przed porodem i nikt mi tego z głowy nie wybije, a co tam.
Darlie, racja, na własną rękę nie ma co kombinować. ja ćwiczyłam pod czujnym okiem położnej a w domu to tylko odważyłam się szorować podłogi na czworaka ale moja mała już leży główką w dół

i ja też nie cierpię dobrych rad od osób, które rodziły w zeszłym stuleciu
ostatnio usłyszałam, że dla dobra dziecka lepiej je urodzić w siódmym niż w ósmym miesiącu, wtedy powikłania są znacznie mniejsze
a przecież każdy lekarz, każda położna mówi, że jeden dzień dłużej w brzuszku mamy działa na jego korzyść

i też bez przerwy, po co Ci przewijak, ja bez tego dałam radę. po co Ci tyle ubranek, przecież możesz prać codziennie, i takie tam dyrdymały

Cytat:
Cześć dzieczyny,

gratuluję kolejnego tygodnia
martusia, jeśli mogę coś doradzić to poczekaj kilka dni by powtórzyć glukozę, z tego co piszesz zwymiotowałaś ją po 20 minutach i może się okazać , że część już przedostała się do krwi, a to może sfałszować wyniki. gdyby wynik był powyżej granicy miałabyś dylemat czy to nie winna dodatkowej porcji glukozy i dla pewności musiałabyś powtórzyć badanie. a przecież do przyjemnych badań ono nie należy

ja w piątek podchodzę po raz trzeci i już mi gorąco na samą myśl

glukozę musiałam rozrobić w 3/4 szklanki letniej wody i wypić ją w przeciągu 5 minut. dużo lepiej piło mi się małymi łyczkami bo gdybym wypiła duszkiem to zwróciłabym od razu...

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-30 o 17:45
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:44   #2411
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
acha
ja i tak nie chce z malym wychodzic ze wzgledu na to ze ludzie sie na niego patrza i niewiem jak zachowywaly by sie mamusie w parku wiec wole mu tego oszczedzic. teraz to wyglada tak:
niestety,ale pewnie tak by było takie mamy społeczeństwo faktycznie lepiej tego dziecku oszczędzić
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie!I odrazu mam pytanko do dziewczyn z krótką szyjką.Czy czujecie w jakiś sposób że się ona skraca?Ja czasem czuję takie kłucie w pipce i nie wiem co to jest,a czasem to mnie tam normalnie boli jakby się rozchodziła czy jak.Następną wizytę mam dopiero 20.Jutro zaczynamy 33 tydzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...
ja miałam skróconą w I ciąży, zaczęła sie skracać bardzo wcześnie bo już w 18 tyg. i w końcu po kilku pobytach w szpitalu założyli mi pessar w 31 i wtedy się udało dotrwać do 37 tyg a jakoś specjalnie to tego nie czułam, miałam kłucia w pipce, ale też bardzo mi twardniał brzuch i to ponoć główną przyczyną skracania było no i masa nerwów, jakie wtedy miałam teraz na szczęście wszystko trzyma, za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że nadal sie nie skraca
Chciałam w łazience przesunąć nogą kosz z praniem - cieżki i coś mi w pachwinie strzeliło i boli jak pieron...nie dość że chodze jak pokraka to teraz już wogóle, wstyd wyjść z domu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:49   #2412
kraven
Zakorzenienie

Ale ja stara jestem - maj 84

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:55   #2413
aga_ton
Wtajemniczenie

Enigmama, wyglądasz prześlicznie

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
ja też rocznik 84
Stary 2012-07-30, 17:56   #2414
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
no faktycznieja 2 mce młodsza - lipiec 84

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:58   #2415
weronika_91
Zakorzenienie

Ello mamuśki

zaciśnięte za dzisiejsze wizyty czekam na relacje

No faktycznie sporo was z rocznika 88 a ja 91

Przez week trochę zaległości w podczytywaniu mi się narobiło więc czas nadrobić
Stary 2012-07-30, 17:58   #2416
kraven
Zakorzenienie

No to nie jest tak źle

Dziewczyny w co Wy sie pakujecie do Szpitala? Czy któraś pakuje się w walizkę? Bo ja nie mam takiej dużej torby tylko walizkę

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:00
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:01   #2417
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Idę obejrzeć siatkarzy.

Chciałam się tylko pochwalić że moja mamusia wyprała mi 8 pralek ciuszków dla bejbika. Od bratowej. Chyba niewiele będę musiała dokupić
Świetny prezent, ja niedawno też taki dostałam, tylko sama będę musiała sobie poprać niestety ale to dopiero jak kupię mebelki dla mlutkiej do pokoju

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na usg, wszystko super, maleńka zdrowa i obróciła się główką do dołu moja kochana córeczka
tak się cieszę, że wszystko w porządku
No to cudne wieści powizytowe. Brawo!

Cytat:
Dzień dobry !

przespałam calusieńką noc - piękne to tylko się pytam jak to możliwe? Pogoda dzisiaj hmm dla mnie ok, zimno jest w nocy tak chłodniutko było, miałam czym oddychać bosko !
dzisiaj też ma być tak jak w nocy to coś zrobię - poprasuję, pranie się nastawi i będzie pięknie
Podzielisz się tym chłodkiem? bo u mnie taka parówa w nocy była, że zapociłam się jak mysz a później spać nie mogłam, na szczęście dziś jest lepiej

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Melduje że żyję.
Ale mam nadrabiania, ło matko. 5 dni a tu tyle stron.
Witaj spowrotem kochana!

Cytat:
Kochane dziękuję za wsparcie!!!

U nas akcje aż na takim poziomie to naprawdę nie częsta sytuacja. A, żeby padały aż takie słowa, ba groźby, to chyba pierwszy raz... tym bardziej tak to wszystko przeżyłam. Mam świadomość, że po części cała ta sytuacja wyniknęła z mojej winy, ale mnie k**wica bierze, że w kółko słyszę "spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu na wszytko". Słyszałam to w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, a teraz kończy się lipiec i ta sama gadka-szmatka. A ja widzę już nad głową wielki, tykający zegar odmierzający czas do godziny 0. Poza tym jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... Co śmieszniejsze, pojechaliśmy wczoraj na te urodziny do brata TŻ-ta, a jego mama też zafundowała mi podobny tekst. Kiedy ja mam kompletować wyprawkę? W ostatnim miesiącu czy może po porodzie? Usłyszałam od niej rewelację, że później jak mi brzuch opadnie to mi będzie łatwiej się poruszać, bo nie będzie już takiego ucisku, to wtedy spokojnie sobie wszystko załatwię... no nóż mi się w kieszeni otwiera. Ogólnie nie mam prawa narzekać na "teściową", bo to naprawdę fajna babka, ale ostatnio jestem taka drażliwa, że tego sama nie ogarniam.

I tak sobie myślę, że to moje wymioty przez ostatnie 3 dni to wcale mogą nie być od upałów, tylko wszystko na tle nerwowym.

Poza tym przed chwilą wyszła ode mnie położna. Też zdziwiła się, że wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Zaniepokoiły ją te moje twardnienia brzucha i powiedziała, że mam to obserwować, a jak będą częstsze niż kilka na dobę i nie ustąpią po położeniu się to od razu mam jechać albo do lekarza, albo do szpitala.

A Antoś nadal ułożony pośladkowo. Położna powiedziała, że mam się nie przejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury.

To standardowo pomarudziłam Wam od poniedziałku.

Tamlin witamy po urlopie! Opowiadaj jak było
To rzeczywiście kiepsko masz z tą wyprawką i głupim gadaniem. Ja tam bym wcale nie czekała tylko sama kupowała wszystko co jest potrzebne, co zresztą robiłam i robię do tej pory, choć już malutko mi zostało. A jak mąż by nie chciał uczestniczyć, to bym mu powiedziała, żeby się w dupkę cmoknął i sama bym kupowała. Na szczęście mój mąż nie marudzi nic a nic na moje zakupy a dziś nawet zrobił mi niespodziankę i kupił takie fajne tabliczki na drzwi z napisem "mama" i "tata" i symbolami obowiązków wobec nowej rodziny i breloczek z imieniem małej też kupił i książeczki do czytania dla mnie, bo to moja pasja i tak mi się milutko zrobiło dzięki tej niespodzianceoby twój też ci wkrótce taką niespodziankę sprawił

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wam też jest cięzko się z łóżka wykulać?

Gratuluję rozpoczetych tygodni

My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył
Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?
Oj ciężko się wykulać, cięzko! i ja bym już się pakowała!

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki,
odwiedziłam już laboratorium, zrobiłam badania i już jestem po śniadanku była buła z pasztetem i ogórkiem małosolnym a na deser drożdżówa z bitą śmietaną i wiśniami synusiowi smakowało bo szaleje

dziś mam wizytę o 17.30, dobrze bo od 2 dni w nocy boli mnie brzuch a przynajmniej zobacze małego i będę spokojniejsza, ale zaczynają boleć mnie stawy zwłaszcza nadgarstki, drętwieją mi palce u rąk, które są grube jak serdelki... i zaczyna mnie boleć tyłek, wczoraj cały dzień nie mogłam siedzieć ani leżeć na plecach. To boli mnie chyba kość ogonowa bo jak się dotykam to chyba to to, bo chyba to nie hemoroidy? zaczynam się bać...
Kość ogonową czuję często i ja niestety, łączę się w bólu
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:04   #2418
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
No to nie jest tak źle

Dziewczyny w co Wy sie pakujecie do Szpitala? Czy któraś pakuje się w walizkę? Bo ja nie mam takiej dużej torby tylko walizkę
w walizkę na kółkach. łatwa do transportu w razie gdybym musiała sama do szpitala jechać i ubrania tak się nie pogniotą jak w torbie
Stary 2012-07-30, 18:07   #2419
Sara_m7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja dziś znowu przelotem bo wczoraj od mamy zwiozłam kosz papierówek i masę czerwonych porzeczek i robię dżemy

jutro jadę po ogórki i wiśnie więc u mnie przerób na całego

miałam nic nie robić ale znając mnie w zimę bym sobie pluła w brodę, że spiżarka pusta więc powolutku napełniam słoiczki

z mojego królika taki sam bałaganiarz jak z Twojej świnki i też wysypuje żarcie z miseczki, robi to zazwyczaj jak wyje z niej co lepsze kąski i chce by mu znowu napełnić.
a że mam klatkę cały czas otwartą to miska lata po całym pokoju
ostatnio wymieniłam mu plastikowe miseczki na ceramiczne i tego skubaniec już nie podniesie zębami

Bafi, ja pożyczyłam glukometr od taty bo on też cukrzyk od kilku lat.
a z moimi wynikami dzieję się coś dziwnego np. wczoraj zjadłam 4 buły z masłem i wędliną, do tego słodka herbata i kawałek gorzkiej czekolady i jeszcze popijam to wszystko colą i wynik 132, czyli jeszcze w normie, choć blisko górnej granicy za to dziś zrobiłam eksperyment i na śniadanko zjadłam tylko 2 kromeczki chleba razowego, do tego ogórek i gorzka herbata a wynik miałam wyższy niż po wczorajszym obżarstwie... dochodzę do wniosku, że czekoladka i cola mi służą

ja zdecydowałam się na rożek lub kocyk, w zależności od pogody

kciuki zaciśnięte

ja też nie już mieliśmy zaplanowane wakacje nad morzem ale na ostatniej wizycie lekarz zabronił mi dłuższych wyjazdów. pewnie dopiero za rok się gdzieś wybierzemy.

potwierdzam co dziewczyny pisały, w smyku są super promocje

Darlie, racja, na własną rękę nie ma co kombinować. ja ćwiczyłam pod czujnym okiem położnej a w domu to tylko odważyłam się szorować podłogi na czworaka ale moja mała już leży główką w dół

i ja też nie cierpię dobrych rad od osób, które rodziły w zeszłym stuleciu
ostatnio usłyszałam, że dla dobra dziecka lepiej je urodzić w siódmym niż w ósmym miesiącu, wtedy powikłania są znacznie mniejsze
a przecież każdy lekarz, każda położna mówi, że jeden dzień dłużej w brzuszku mamy działa na jego korzyść

i też bez przerwy, po co Ci przewijak, ja bez tego dałam radę. po co Ci tyle ubranek, przecież możesz prać codziennie, i takie tam dyrdymały

gratuluję kolejnego tygodnia
martusia, jeśli mogę coś doradzić to poczekaj kilka dni by powtórzyć glukozę, z tego co piszesz zwymiotowałaś ją po 20 minutach i może się okazać , że część już przedostała się do krwi, a to może sfałszować wyniki. gdyby wynik był powyżej granicy miałabyś dylemat czy to nie winna dodatkowej porcji glukozy i dla pewności musiałabyś powtórzyć badanie. a przecież do przyjemnych badań ono nie należy

ja w piątek podchodzę po raz trzeci i już mi gorąco na samą myśl

glukozę musiałam rozrobić w 3/4 szklanki letniej wody i wypić ją w przeciągu 5 minut. dużo lepiej piło mi się małymi łyczkami bo gdybym wypiła duszkiem to zwróciłabym od razu...

To nie jest wynik w normie. Powinnaś mieć max 120. To już deczko za dużo.
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:09   #2420
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Na szczęście mój mąż nie marudzi nic a nic na moje zakupy a dziś nawet zrobił mi niespodziankę i kupił takie fajne tabliczki na drzwi z napisem "mama" i "tata" i symbolami obowiązków wobec nowej rodziny i breloczek z imieniem małej też kupił i książeczki do czytania dla mnie, bo to moja pasja i tak mi się milutko zrobiło dzięki tej niespodzianceoby twój też ci wkrótce taką niespodziankę sprawił
super niespodzianka
szkoda, że mój tż taki niedomyślny i prezentów bez okazji nie dostaję no czasem się zdarzy ale to naprawdę od wielkiego dzwonu...

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
To nie jest wynik w normie. Powinnaś mieć max 120. To już deczko za dużo.
po godzinie mam mieć do 140 a po dwóch do 120. słucham swoich lekarzy
po 2 h mam zazwyczaj poniżej 90.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:12
Stary 2012-07-30, 18:19   #2421
Dearlie
Zakorzenienie

Ja już po pracy.

My z TŻ-tem jesteśmy oboje 87 TŻ niecałe 2 miesiące starszy ode mnie.

Nie zgadniecie co ja dzisiaj odwaliłam w pracy Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody. Oczywiście znając mnie musiałam to zrobić w trakcie... czyli nie zdążyłam jej zakręcić. Wpadłam w panikę... woda się leje, jedna klientka na fotelu, druga w poczekalni, TŻ w trasie, faceta mojej mamy nie było na miejscu. Na szczęście klientki uratowały mi sytuację. Jedna z nich zadzwoniła szybko po syna, który zakręcił mi główny zawór ( same nie byłyśmy w stanie tego zrobić, bo jest za kibelkiem, strasznie nisko, że ledwo można tam sięgnąć)... i tak oto zostałam bez wody i mam przymusowy dzień wolny jutro, bo dopiero TŻ się tym zajmie, gdy wróci, więc najprędzej w środę. Aż się boję jak się skończy ten tydzień, skoro tak go zaczynam Wydawało by się, że ciężarna to taka słaba kobitka.

Cytat:
a co do mojego tz to raczej nic nie przemyslał,bo myslenie nie jest jego mocną stroną

Cytat:
guzik prawda; o ile faktycznie łatwiej się oddycha, to z kolei nacisk na szyjkę jest coraz większy, a to powoduje taki dyskomfort przy chodzeniu, że ja poruszam się w żółwio-ślimaczym tempie i wszystkie babuszki z laseczkami mnie wyprzedzają. a wejście na 4 piętro to od 3 dni dla mnie masakra
Tak też myślałam, że to bzdura wyssana z palca. Mnie Antek już teraz ciśnie na pęcherz, gdy chodzę, a co dopiero, gdy macica jeszcze bardziej opadnie. Dziękuję za takie zakupy, gdzie zamiast skupić się na wyborze czegokolwiek to będę wiecznie rozglądać się za kibelkiem.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Darlie mój synek tez jest jeszcze główka do góry... nie wiem jak on sie obróci w tym brzuchu tez nic nie cwicze i nie zamierzam, moze cos go tam trzyma, moze pępowina i tak musi być, na razie sie nie martwie jakoś bardzo, zobaczę co bedzie we wrzesniu
A Twój też ułożony teraz główką po lewej na wysokości pępka lub proszkę powyżej i kręgosłupem i dupką w dół? Jeżeli tak, to mój ginek tłumaczył mi, że Mały będzie się przesuwał najprawdopodobniej w górę, później zrobi półobrót wzdłuż pępka, a później już po prawej będzie schodził główką w dół. Staram się wierzyć w Antosia, że mały akrobata z niego i da radę przebyć tę trasę w najbliższym czasie. Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Dearlie a jakie odpały mają kobiety w 3cim trymestrze? Znaczy o jakich TZ czytał?
Hahaha już mówię Dostałam od szacownego TŻ-ta wykład na temat teorii wicia gniazda oraz tego, że lęk przed nadchodzącym rozwiązaniem i tym jak to wszystko będzie to teraz normalne i może wywoływać skoki nastrojów. Na koniec stwierdził, że w tej sytuacji moje ataki paniki, że z niczym nie zmieszczę się w czasie, są normą, którą będzie się starał zaakceptować i pomóc mi to zwalczyć. I pomyśleć, że z wykształcenia jest dyplomatą, a nie specjalistą od zachowań kobiet w ciąży w III trymestrze.

Cytat:
acha
ja i tak nie chce z malym wychodzic ze wzgledu na to ze ludzie sie na niego patrza i niewiem jak zachowywaly by sie mamusie w parku wiec wole mu tego oszczedzic. teraz to wyglada tak:
Kochana ja myślę, że to złuszczanie to dobry znak. Trzymam mocno kciuki cały czas za Oskarka, bo serce pęka jak się patrzy na tę jego buźkę. Całe szczęście, że go to nie boli.

Cytat:

Ja ostatnio w weekend próbowałam tego chodzenia na czwarakach, ale u nas wszędzie albo płytki, albo panele i myślałam, że kolana mi odpadną... po jakiś 2 minutach poddałam się. Teraz to sobie rzeczywiście odpuszczę... poczekam co się będzie dalej działo.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:23
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:20   #2422
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jest tak źle

No ja akurat w taką większą torbę ale z tego co zauważyłam to sporo osób bierze do szpitala walizkę na kółkach na pewno jest wygodniej
Stary 2012-07-30, 18:31   #2423
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
Też tego konika ostatnio upatrzyłam i na pewno go kupię.

Cytat:

szkoda że naszej Tamlin nie ma ona znawca ale są tu jeszcze mamusie które doradzają to pewnie skomentują to ładnie nam
74 to na 9 miesięcy jest. Myślę że dla naszych dzieci 68 na zimę będzie dobry.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko 9 tyg postu i mi wali dosłownie bo zamiast tenisa przeczytałam cos calkiem innego

Cytat:
dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?
Ja nie kupuję. Na jesień kocyk a na zimę mam śpiwór po Pauli.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
nie spie od 5 ale najpierw obowiazki potem przyjemnosci
To u mnie na odwrót było Wczoraj wieczorem padłam na twarz więc Kropek mnie rano wykorzystał

Cytat:
a ja sie musze pochwalic,ze dzis normalnie zwariowalam tz mi pisze smsa ze mam wejsc szybko na skype i zobaczyc linki,myslalam ze znowu jakies czesci do auta a tu patrze a tam wozki tako. Chwalil sie ze znalazl tanie.
Normalnie jestem w szoku,ze jednak troche mysli
No popatrz, jednak ma ludzkie odruchy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wy sie śmiejecie z matek co tak przegrzewają dzieci... ja jak Kubusia urodziłam - w marcu, wyszliśmy 7 dnia na dwór i ubrany był tak: body z długim i półśpiochy, na to dresik welurowy na to kombinezon misiowy i zapakowany w gruby koc akrylowy z opcją spięcia go na rękawki i nogawki....a było ok 20 stopni i tak chyba ze 3 razy wyszłam....potem zmądrzałam, ale jak patrzę na fotkę z pierwszego spaceru to mnie pusty śmiech ogarnia....człowiek uczy sie na błędach - jestem tego przykładem
O matko, biedne dziecko

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A najbardziej przeraża mnie widok maluszka przodem do świata i jak się obija kręgosłupem o cycki mamuni
A mnie jak ma buzię między piersiami mamy, jak takie maleństwo oddycha wciśnięte między te cyce?

Cytat:
od dziś w biedronce w promocji są pieluchy dada za 49.99
Ile sztuk? I te premium?

Cytat:
No rzeczywiście...
Ja 81
Stary 2012-07-30, 18:34   #2424
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie zgadniecie co ja dzisiaj odwaliłam w pracy Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody. Oczywiście znając mnie musiałam to zrobić w trakcie... czyli nie zdążyłam jej zakręcić. Wpadłam w panikę... woda się leje, jedna klientka na fotelu, druga w poczekalni, TŻ w trasie, faceta mojej mamy nie było na miejscu. Na szczęście klientki uratowały mi sytuację. Jedna z nich zadzwoniła szybko po syna, który zakręcił mi główny zawór ( same nie byłyśmy w stanie tego zrobić, bo jest za kibelkiem, strasznie nisko, że ledwo można tam sięgnąć)... i tak oto zostałam bez wody i mam przymusowy dzień wolny jutro, bo dopiero TŻ się tym zajmie, gdy wróci, więc najprędzej w środę. Aż się boję jak się skończy ten tydzień, skoro tak go zaczynam Wydawało by się, że ciężarna to taka słaba kobitka.

A Twój też ułożony teraz główką po lewej na wysokości pępka lub proszkę powyżej i kręgosłupem i dupką w dół? Jeżeli tak, to mój ginek tłumaczył mi, że Mały będzie się przesuwał najprawdopodobniej w górę, później zrobi półobrót wzdłuż pępka, a później już po prawej będzie schodził główką w dół. Staram się wierzyć w Antosia, że mały akrobata z niego i da radę przebyć tę trasę w najbliższym czasie. Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało.

Ja ostatnio w weekend próbowałam tego chodzenia na czwarakach, ale u nas wszędzie albo płytki, albo panele i myślałam, że kolana mi odpadną... po jakiś 2 minutach poddałam się. Teraz to sobie rzeczywiście odpuszczę... poczekam co się będzie dalej działo.
to niezłą miałaś przygodę

a Twój mały akrobata da radę, zobaczysz co wieczór ładnie go o to poproś, to może posłucha mamusi

Moja mała też była ułożoną dupką do dołu i wydaje mi się, że wiem kiedy się przekręciła (przynajmniej takie mam wrażenie) jednego dnia była bardzo spokojna, nie czułam zbytnio ruchów, myślałam, że jak tak dalej będzie to polecę na IP. a w nocy obudził mnie ból, czułam jak mała się pręży, wypycha się, jej ruchy były dosyć gwałtowne w porównaniu do tego co czułam wcześniej. a na drugi dzień rano zauważyłam zmianę w umiejscowieniu kopniaków, po raz pierwszy poczułam je wysoko nad pępkiem, w okolicy żołądka

bardzo się cieszę, że mała zmieniła pozycje ale za to teraz powróciły mdłości i wymioty bo mała upodobała sobie mój żołądek i nasuwa go jak w worek treningowy
Stary 2012-07-30, 18:35   #2425
zielona1911
Zakorzenienie

a ja znowu mam nerwy. Bo mialam sobie zalatwiac dotacje do czynszu i prosilam wlascicielke zeby dopisala do umowy swoj pesel itd i miala mi dostarczyc to dzisiaj.To nie odpisuje mi wogole na smsy,a jutro jest ostatni dzien/ Za wczasu sie cieszylam ze 400zl zostanie mi w kieszeni.
☠☠☠☠a mac!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:40   #2426
colds
Zakorzenienie

Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Tylko ze względu na brak skurczy nie zostawił mnie w szpitalu.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

Z dobrych wieści. Meluna ma 2340g

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:42
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:43   #2427
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ile sztuk? I te premium?

to może ja odpowiem bo byłam dziś w biedronce
tak, premium dwójki, 156 sztuk. są też 3, 4 i 5 ale po ile sztuk to nie wiem.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

super, że skurcze odpuściły
a z Twojej małej już całkiem spora kobietka
Stary 2012-07-30, 18:45   #2428
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

Iwonka, Almariel za nowe tygodnie

Oj nie, nie dziewczynki to nie 8 pralek na już. To ciuszki gdzieś tak do 1,5 roczku. Trudno dokładnie opisać rozmiarowo, bo bratowa maniakalnie wycinała metki Poza tym były tam dwa rożki i 3 kombinezony na zimę Niektóre rzeczy nie zniszczone, inne troszkę tak po domu bardziej, bo w końcu dwie dziewczynki się w tym chowały więc wiecie.

Anesh jak ja się cieszę, że z dzidzią ok

Tamlin jak było??

A myśmy byli w Zieleńcu tj. w pobliżu Duszników Zdroju. Fajnie, taki konec świata tylko górki wszędzie. Czułam się w miarę, ale upał był mega. Okupowałam ławeczki gdzie się da i bez przerwy szukałam kibelka Najważniejsze, że miałam męża tylko dla siebie. Raz pojechaliśmy do Czech na zamki i już myślałam, że nasza dzidzia zostanie obywatelem czeskim. Najadłam się strachu

Mąż był bardzo czuły dla brzuszka. Nawet obserwował jak spałam i nie mógł uwierzyć, że jak się tak wierciła to mnie nie obudziła

Maluszkowa się spisała, daje znać co jakiś czas o sobie żebym się nie stresowała. Jak mi przyłożyła z boku w żebra to myślałam, że skonam. Oj bolało. I dalej gmera mi w pipce

Od zeszłego tygodnia wiem co to znaczy nie móc ogolić bobra, byłam zszokowana, że już nic nie widzę

Katee wcześniej widziałąm, że lekarz nie dał ci Isoptinu. Nie doczytałam jeszcze, ale na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że mi gin też ograniczył Staveran (to działa tak samo). W sumie jem raz dziennie przed fenkiem prze dzień. Pozostałe dwie dawki przyjmuję jak jeszcze albo już jestem w łóżku więc nie odczuwam skutków fenka. Dziś mi się zdarzyła trzęsawka akurat, ale tak to organizm dobrze toleruje.
Kochana fajnie, że się mężem nacieszyłaś i dobrze, że nadal w dwupaku jesteście

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Asiuulka89

Już piszę dziewczyny podróż była nie fajna co prawda w droge DO zatrzymaliśmy się na półtorej godziny u rodzinki, prócz tego co 2 godziny przerwa, ale to jest i tak bardzo męczące. Za to droga powrotna jechaliśmy z nad morza prosto w góry.
Drugi raz bym się nie zdecydowała na takie szaleństwo napewno po za tym wracać mi było ciężej o dziwo to tylko 2 tygdodnie a czuje ze przytyłam poszerzyłam sie mam wiecej dolegliwosci niz w dniu wyjazdu.
Morze nasze polskie cudowne, mielismy 3 dni pogody , 2 dni mieszane 1 dzien deszczu. Moze to i lepiej bo teraz w gorach upały byly przez tydzen i juz mi ciezko palce u dłoni mi puchną... na szczęscie tylko palce.

Czułam sie caly czas bardzo dobrze, procz jednego dnia kiedy cisnienie fiksowało, no i prócz dnia gdy wybralismy się do leśnego parku niespodzianek i po powrocie mialam przez godzine twardnienia brzucha co 10 miut, no-spa pomogla na szczęscie, ale mialam stracha, pozniej juz maksymalnie odpoczywalam i sie oszczedzalam i tak do teraz, bo jednak bywają dni, zeczasami mi te 8 razy twardnieje brzuch w ciagu dnia, zobaczymy co powie lekarz bo wizyta juz w piatek - nie mogę się doczekać. Tymbadziej ze w nocy jak sie przerzucam z boku na bok czesto pachwiny mnie bolą, i martwie sie czy nie poszaleliśmy za bardzo z tymi wakacjami, choc zapewniam Was ze naprawde wszedzie poruszalam sie powoli, wszsystko spokojnie, ostrożnie, ale jednak sama podróż .... mysle ze do 7 miesiąca taka podróz jest ok ale po 7 juz naprawde ciezko chyba ze ktos ma maly brzuszek.

Zdjęcia dziś wrzuce na maila Nie moglam sie nacieszyc Morzem - ostatnio bylam 12 lat temu! zdjęcia przywiezlismy cudne i naprawde sie c ieszymy ze nam sie udało pojechać.
W Górach siedząc nad rzeką zamówiłam przez internet łozeczko takze dziś bedzie do nas wysłane kurierem, klasyczne sosnowe, bez szuflady jednak i będziemy je sami malować.
Został nam do opłacenia tylko wózek, ale narazie jesesmy spłukani do zera praktycznie i zaplacimy za miesiąc.

Ubrania mi sie zrobiły ciasne wszystkie worki

Ciesze sie ze jestesmy wszystkie 2w1 jeszcze bo chce na bieżąco kibicowac rodzącym
Najważniejsze, że wyjazd udany, ja teraz też już bym się nie zdecydowała na takie podróże, bo wystarczyło mi do teściów pojechać na weekend 300 km i miałam dość jazdy i braku swojej domowej rutyny i wygód, więc do porodu zostajemy już w domku, bo szkoda mi siebie i niunię męczyć

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to
dzisiaj o 18:20 mamy wizytę i usg WRESZCIE już się nie mogę doczekać trzymać kochane kciuki, by wszystko było w porządku z malutką i moją szyjką. Strasznie się denerwuje

od wczoraj wieczorem pobolewa mnie brzusio dziś do 10 też mnie pobolewał, wzięłam fenka i przeszło.
To może być od tego, że skończył mi się aspargin? Dzisiaj go wykupię ale boję się iść sama, a mężul w pracy i dopiero do lekarza przyjedzie

w ogóle wczoraj poprasowałam wszystkie ubranka dla dzidzi i zaczęłam pakować torbę do szpitala musze jeszcze kupic dla dzidzi pampersy i chusteczki i dla siebie zamówić te gacie jednorazowe i podkłady
Kciuki trzymamy!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:47   #2429
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja znowu mam nerwy. Bo mialam sobie zalatwiac dotacje do czynszu i prosilam wlascicielke zeby dopisala do umowy swoj pesel itd i miala mi dostarczyc to dzisiaj.To nie odpisuje mi wogole na smsy,a jutro jest ostatni dzien/ Za wczasu sie cieszylam ze 400zl zostanie mi w kieszeni.
☠☠☠☠a mac!
ojej, znowu jakieś problemy , coś Cię ostatnio pech nie opuszcza
a jak dzwonisz też nie odbiera? ciekawe czy nie może odpisać czy robi to specjalnie
Stary 2012-07-30, 18:49   #2430
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię.

No no no, sporą masz już córcię. Teraz pozostaje chyba maksymalne oszczędzanie się nie?

Cytat:
to może ja odpowiem bo byłam dziś w biedronce
tak, premium dwójki, 156 sztuk. są też 3, 4 i 5 ale po ile sztuk to nie wiem.
Dziękuję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości