|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój facet jest ...gruby
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ano racja, 180 stopni. Przepraszam, że się tak okrutnie ośmieszyłam.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Tu cie nikt nie zna. Nie rozumiem za co przepraszasz. Chyba przyznasz, że takie błędy nie świadczą najlepiej o człowieku, szczególnie w sytuacjach gdy chce dobrze wypaść. To, że poprawiłam twoją wypowiedź zobaczą także inni i może zapamiętają, bo często można spotkać się z tymi 360 stopniami.
,,SZCZEROŚĆ TO NAJPIĘKNIEJSZA FORMA GŁUPOTY`` Edytowane przez Isabella90 Czas edycji: 2012-07-30 o 16:38 |
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Buc
|
Cytat:
ja po TAKIM błędzie to już chyba dalej nie umiałabym żyć.
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,,SZCZEROŚĆ TO NAJPIĘKNIEJSZA FORMA GŁUPOTY`` Edytowane przez Isabella90 Czas edycji: 2012-07-30 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda,ze miłość tak szybko przechodzi
![]() najpierw nic nie przeszkadza,a potem kują wady
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Na tyle minut, ile masz lat
![]() Ale wady wychodzą, gdy mija pierwsze zauroczenie i kończy się idealizowanie partnera. Tutaj mamy związek dłuższy i wiele z nas jest ciekawych, co się stało, że tak nagle autorce zaczął brzuch faceta przeszkadzać. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, prosimy odpowiedz jak to było. Bo żem serio ciekawa
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
dołączam do pytania poprzedniczek, co się stało, że Ci zaczęło przeszkadzać? wiem, że zauroczenie mija i zaczynamy dostrzegać wady, ale chyba wcześniej, a nie dopiero po 3 latach.
Co do samego problemu, powiedziałabym wprost: wyglądasz jak mój dziadek, tylko on ma X lat, może czas wziąć się za siebie? Nie chcesz go urazić mówiąc tak bezpośrednio? Zrób jakieś aluzje odnośnie jakiegoś fajnie wyglądającego faceta w tv, gazecie czy mijanego na ulicy. Jak będzie coś komentował odp, że owszem podoba Ci się, ale podobałby się bardziej mając X kg mniej Ja swojemu powiedziałam kiedyś, że jak jest nieogolony wygląda jakby był niedomyty i mi się to nie podoba. Tak, wiem, że jestem wredna, ale dlaczego mam udawać, że jest inaczej? Tż przyjął do wiadomości, nie obraził się i od tamtej pory regularnie usuwa zarost, a nie co 2-3 dni żeby nie było, on też mi zwrócił raz czy dwa na coś uwagę i ja nie robiłam tragedii, w końcu jeśli z własnym Tż nie możemy być szczere to z kim? |
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie odzywałam się chwilę bo nie miałam kiedy odpisać. Niestety ale coś takiego właśnie ma. Oczywiście ma rozstępy jak kobieta ciężarna, tylko że już białe. W dodatku ten brzuch mu po prostu obwisa. Jak siądzie to naprawdę przypomina mojego dziadka z brzuchem jak balon... Dzisiaj byliśmy na pizzy to ochrzanił mnie, że wzięłam lekką pizzę, którą powiedział, że on się nie naje. Jestem naprawdę u kresu sił. O seksie nie może być mowy... Kiedyś kochaliśmy się jak szaleni (te hormony...), ale cóż, po 3 latach chyba odpadły mi klapki. Co do diet to nie bardzo, on od razu czuje się słaby, wymyśla setki problemów, alergie pokarmowe, a jak raz go wzięłam na zakupy ze zdrowymi produktami to już w drodze flugał i mówił, że nie będzie wpieprzać serków... |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam Wasze odpowiedzi. Tak, od dłuższego czasu przeszkadza mi ten jego brzuch. Naprawdę nie jest uroczy :/. Kiedyś mi się wydawało, że nawet nie był taki wielki... Zresztą on sam jako człowiek ujął mnie swoim charakterem, zainteresowaniami itd. I tak, szukałam po prostu sobie kogoś. Nie brałam nikogo "z łapanki", po prostu się zakochałam... Zostaliśmy parą i tak wyszło... I od samego początku brzuch mu towarzyszył, że tak powiem.
Powiedziałam mu, że musi coś z tym zrobić, bo nie zamierzam zostać młodą wdową, gdy ten dostanie miażdżycy i zawału. Powiedziałam mu, że to mi się nie podoba. Rzucam aluzje, że ktośtam jest przystojny i szczupły albo że JA muszę się wziąć za siebie, bo mam cellulit (chociaż to nieprawda). Jest mi przykro, że nie może zrzucić tych paru kg dla mnie ani dla samego siebie. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstydzisz się go, bo koleżanki mają przystojniejszych/szczuplejszych facetów? Czy naprawdę wcześniej Cie to nie ruszało
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Może też się roztyj wtedy nie będziesz tak przysłaniać urodą Twojego faceta. Serio, nie czaję. Był gruby od zawsze - może lubi, albo taki już jest. Faktycznie tragedia. Jeśli dla Ciebie tak to znajdź jakiegoś Apolla i wsio.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
"grubas, obleśny, sadło, widziały gały co brały, mnie by taki nie pociągał w ogóle" ?!?! Co to w ogóle ma być dziewczyny?! Nie sądzę że autorka wątku chciała to tu przeczytać i o taką radę prosiła !! :| Niektóre teksty są poniżej jakiegokolwiek poziomu... ale nie o tym...
Autorko, proponuję abyście wybrali wspólnie jakąś dyscyplinę sportu i uprawiali ją razem (rowery? bieganie? może taniec towarzyski?) trochę ruchu na pewno dobrze zrobi Wam obojgu. Do tego gotuj nadal zdrowo, słodycze zastępuj owocami. Ja bym też przygotowała taki mini wykład może poparty zdjęciami? żeby było ciekawiej i bardziej poruszająco, ale nie zaczeła rozmowy od tego jak niektórzy radzą "że nie będzie sexu jak nie schudnie" albo "że nie podoba ci się jego sadło" tylko po prostu normalnie, aby go nie uradzić bo może po sobie nie da poznać ale na pewno byłoby mu przykro to usłyszeć, a tym bardziej jakbyś go zostawiła po 3 latach tylko dlatego, że obudziłaś się że faktycznie ma nadwagę... zacznij spokojnie, że chcesz porozmawiać o jego zdrowiu, że się martwisz, wiele chorób zaczyna się od nadwagi itd. itp. i że kochasz go bez względu jaki jest bo nie chodzi tu o jego wygląd zewnętrzny, ale o to jakim jest człowiekiem, że go doceniasz, ale że musi wziąść się za siebie i ty chcesz mu w tym pomóc i może mieć w Tobie oparcie i powiedz mu że od dziś będziesz gotować zdrowo, na parze, lżejsze potrawy dla Was a przede wszystkim w trosce o jego zdrowie i że nie chciałabyś aby za Twoimi plecami podjadał hamburgery - choć jeśli jadł je w dużych ilościach to nie sądzę że tak od razu się od nich odetnie, może dodatkowo wykład na temat fast foodów jakie to są świństwa, może filmiki lub zdjęcia bardziej go przekonają... Powiedz mu że jak zobaczysz że się stara, dba o siebie to od czasu do czasu pozwolicie sobie na mały grzeszek w postaci hamburgera czy pizzy, ale razem, a nie żeby podjadał na boku. Powodzenia!! |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając ten tekst po prostu słowa same mi się cisnęły na usta i tyle co mam do powiedzenia
![]() Mój TeŻet jest gruby obficie, Dawniej nie przeszkadzało - teraz boli skrycie. Żre jak głupi tą bułkę z kotletem powoli traci swoją kobietę. Do tego jeszcze ta tłusta kiełbasa jest coraz większy powyżej pasa! I tak się z tym grubym chłopem boryka posłała go nawet do dietetyka! Wysłuchał i się nie zastosował a po powrocie zaczął od nowa. "Moje cudowne, kochane kotlety to nie jest takie proste. Niestety! Znajome współczują, bo jest z nim biedna Moja diagnoza jest tylko jedna: Wkrótce dziewczyna zostanie sama bo nie chce TeŻeta hipopotama!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze to jak już rozmowa nie podziałała to pokaż mu że te jedzenie serków też może być fajne, rób mu kolorowe kanapki z ciemnego pieczywa, jeśli lubi podjadać to kup wafle ryżowe, zamiast chipsów albo chipsy te dietetyczne suszone jabłka czy banany. Do serka dodawaj różne dodatki, a to szyneczkę w kostkę, szczypiorek. Powiedz mu że efekty same nie przyjdą a on nim sie obróci to bedzie juz za późno na cokolwiek. Teraz powiedz że chcesz podjąc te wyzwanie i walczyć z nim i być dla niego oparciem ale jesli odrzuci twoją pomoc to niestety nie wiesz jak dalej potoczą się wasze losy, bo kochasz go, ale nie możesz patrzeć jak sam siebie świadomie krzywdzi... |
|
|
|
|
|
#53 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do drugiej części: super, złote rady. Ale autorka napisała wyraźnie, że próbowała juz zmienić dietę chłopakowi, a on wyraźnie dał jej do zrozumienia, że nic z tego. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- M917 ok zgodzę się że widziały gały co brały, ale już po fakcie, dziewczyna o tym wie to po co jej to wytykać... Ktoś pisze z problemem a większość ma z tego fajny ubaw i zabawę i wymyślają coraz to "śmieszniejsze" komentarze... nie wiem ale ja widocznie mam inne poczucie humoru... |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli facet autorki faktycznie wygląda jak ten na zapodanym przez którąś wizażankę demotywatorze- to tak, jest obleśny i zaniedbany. Dla mnie takie zapuszczenie się jest obrzydliwe na równi z niezmienianiem codziennie majtek, nie podmywaniem się, tłustymi włosami etc. A rady typu 'gotuj mu zdrowo, dbaj o jego dietę'- myślę, że tu jak z alkoholikiem, tudzież innym uzależnionym, który nie zdaje sobie sprawy z tego, że ma problem. Jak sam nie będzie chciał schudnąć, zadbać o siebie, to choćby i autorka całe dnie spędzała w kuchni gotując mu te zdrowe i niskokaloryczne potrawy- on tak czy siak, wyjdzie na miasto z kolegami/zrobi się głodny, to wpie*przy tego hamburgera czy pizzę i zapije colą. Wystarczy, że dziewczyna spuści go z oczu. Bo na razie to jest tak, że ona truje mu du*pę, a jemu jest dobrze, jak jest, nie ma ochoty nic zmieniać. Jak pisałam- dopóki dziewczyna będzie go pilnowała, gotowała- może i zachowa pozory. A potem jak pies spuszczony ze smyczy, rzuci się z powrotem na te tłuste, niezdrowe żarcie, które tak uwielbia. Zakazany owoc smakuje najlepiej.
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli facet sam nie zechce schudnąć, NIC nie zrobisz; będzie dla świętego spokoju przy tobie jadł sałatę, by potem rzucić się na śmieciowe żarcie; tyle że np. nie wyobrażam sobie , aby na mnie w łóżku zwaliło się takie sadło i brzuszyskiem mnie przygniotło, grubi, tłuści i brzuchaci faceci (nie mówiąc o tak młodych!!!) działają na mnie aseksualnie.
Porównaj sama :http://demotywatory.pl/3461723/Dobrze-zbudowany-facet drugi facet: a fuj |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda. Z tym, że gdyby pan po lewej miał nawet nieco większy brzuszek, lecz mniejszy od pana po prawej, to dla mnie też ok ![]() Mnie dziwi takie zachowanie po tylu latach. Ja sama czułabym się urażona, gdyby facet przez tyle lat zachwycał się mną, był zadowolony, a po latach chciał zmieniać. Tym bardziej, że np wiedziałby jak jest i świadomie w to wchodził. Także, ja nie widzę wielkich szans powodzenia, trochę tak, cienko.. Mogłaś w każdym razie myśleć o tym wcześniej. Jeżeli chodzi o zmianę to już decyzja Twojego faceta, do niczego go nie zmusisz. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek jeśli facet ma fatalne nawyki żywieniowe, to będzie tył. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.