Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 17:08   #2581
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dzieki Soleilka! Jestes ciocia dobra rada- zawsze pomozesz
ja tam się za ciocię dobrą radę nie mam. Wręcz sama z rad dziewczyn korzystam, a jedną taką ciocię mamy - Agunię Tej kobiety nie da się zagiąć
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczynki- w imieniu moim i Męża- bo wielka w tym i jego zasługa
Nam też ogromnie się podoba-wciąż na niego patrzymy, poprawiamy....
Komoda z Ikei-dość droga bo 199 euro, ale super pojemna!! no i ładna i jakościowo fajna
Też chcę taką!
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tu dzieciom zaraz po porodzie dają zastrzyk z wit. K. Te kapsułki też mają być otwierane, tylko nie wiedziałam czy to codziennie się daje

Wiadomość od natee:

Natanek jest słodki i silny. Ja miałam czyszczenie, bo łożysko nie wyszło całe. Będę mieć też transfuzję krwi ze względu na osłabienie porodem.

Tutaj też dają jakieś duże dawki witaminy K, bo później w 8 dobie się ją dopiero podaje

Biedna Natee Oby szybko doszła do siebie!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:09   #2582
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Tu dzieciom zaraz po porodzie dają zastrzyk z wit. K. Te kapsułki też mają być otwierane, tylko nie wiedziałam czy to codziennie się daje

Wiadomość od natee:

Natanek jest słodki i silny. Ja miałam czyszczenie, bo łożysko nie wyszło całe. Będę mieć też transfuzję krwi ze względu na osłabienie porodem.

biedna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:12   #2583
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Wiadomość od natee:

Biedna oby jak najszybciej doszla do siebie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:14   #2584
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Sala Jak tam u Was? Macie już imię dla córci?

Bloguję
Stary 2012-07-30, 17:19   #2585
Vestis
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku? U mnie była wczoraj szwagierka w odwiedzinach i zwróciła mi uwagę, że dziecko nie może być cały czas przy rodzicach. A dziś TŻ był w pracy, ja zostałam z małym sama, poszłam na chwilkę do łazienki, a jak wróciłam to mały był cały w wymiotach, nawet w nosku miał pełno
Przestraszyłam się nieźle i po prostu mam już obsesję, żeby zawsze ktoś był w pokoju, nawet jak śpi.
Jak to u Was wygląda?

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:24   #2586
Sala
Rozeznanie

Hej
Podczytuje jedną ręką na telefonie, postaram się odezwać jutro. U nas wszystko super, czekamy na pierwszą wizytację położnej. Uściski dla Was wszystkich i gratulacje dla nowych mam!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:25   #2587
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku? U mnie była wczoraj szwagierka w odwiedzinach i zwróciła mi uwagę, że dziecko nie może być cały czas przy rodzicach. A dziś TŻ był w pracy, ja zostałam z małym sama, poszłam na chwilkę do łazienki, a jak wróciłam to mały był cały w wymiotach, nawet w nosku miał pełno
Przestraszyłam się nieźle i po prostu mam już obsesję, żeby zawsze ktoś był w pokoju, nawet jak śpi.
Jak to u Was wygląda?
Zostawiam, przecież do kibla z nim nie pójdę Tak samo do kuchni, ale mam wtedy drzwi uchylone i Mały śpi na boku, bo jakby mu się ulało to się nie zakrztusi
Jak masz na tyle kasy to kup sobie elektroniczną nianię Dużo dziewczyn chwali sobie Tommee Tippee - Cyfrowa niania elektroniczna z czujnikiem ruchu, tam bodajże nawet kamera jest, że podglądasz dzieciątko

Bloguję
Stary 2012-07-30, 17:32   #2588
red_scorpio
Rozeznanie

wiktoria watek przeczytałam od dechy do dechy, z zapartym tchem i momentami śmiałam sie w głos Podobnie jak historię z kilkoma płytkami dla teściowej
karolka kącik Lilutkowy piękny
eninka też mam turystyczne z babyono oliwkowe z żyrafką

Dzięki za kciuki za wyniki. Dziś zakupiłam ostatnią, brakującą rzecz dla Macieja - wanienkę Poukładałam wszystko rozmiarami w szafkach i okleiłam jaki rozmiar gdzie. Kaftaniki na kaftanikach, śpiochy na śpiochach itd. Jestem z siebie dumna
No i dzisiaj chyba pierwszy raz poczułam co to jest skurcz tak mi się wydaje. No, przyjemne to nie było.... no i wydaje mi się, że młody powoli pełznie w dół...

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:35   #2589
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to u Was wygląda?
Ja uwazam tak jak Twoja szwagierka
Dziecko musi miec tez czas dla siebie i zrozumiec, ze rodzice maja rowniez swoja zycie, tj. zdarza im sie pojsc do lazienki czy przygotowac jedzenie w kuchni - nie mowie o robieniu obiadu, ale np. o szykowaniu kanapek czy czegos do picia.

A tutaj na szaro zachowanie jednego z dzieci, ktore znam Nie mowie ze tak bedzie w przypadku kazdej z nas, ktora chce spedzac jak najwiecej czasu z dzieckiem, po prostu czasami przez nadmierna opieke, wiszenie nad dzieckiem zdarzaja sie takie "kwiatki":

Widzialam takie "rozpieszczone" dziecko, nad ktorym trzeba bylo NON STOP stac z grzechotka czy czymkolwiek, non stop zagadywac, takie dziecko ktore koniecznie musi byc w centrum uwagi. Dzisiaj ma ponad rok i prawie wcale sie nie zmienil, do domu tam nie przychodze praktycznie od poczatku jesli faktycznie nie musze ich odwiedzic - wlasnie ze wzgledu na non stop placzace dziecko. Raz z nim zostalam sama w pomieszczeniu na pare minut. Ja dziekuje
Czasami tez sasiadka ma go pod opieka (chodzi z wozkiem), pare razy chcialysmy porozmawiac na lawce, dzieciak byl okropnie oburzony, ze zajmujemy sie rozmowa, wiec trzeba go bylo chociaz wozic i jednoczesnie zaczepiac. Zaznaczam, ze nie byl taki od poczatku, jak kazde dziecko, czasami wymagal uwagi, czasami nie, ale ze mamusia non stop wisiala nad nim z grzechotka (bo co sie dziecko nudzic bedzie) i non stop do niego mowila - tak sie nauczyl. To troche jak uczenie dziecka spania z rodzicami - pozniej ciezko od tego odejsc.

Ja mojego zostawialam samego jak najczesciej (zwlaszcza jak spal), rowniez dlatego, ze nie chcialam mu przeszkadzac w spaniu, ale mialam dziecko bezglosne - wstawal, patrzyl sie na zabawki i nie dawal znaku zycia, chyba ze juz koniecznie chcial jesc. W pozniejszym wieku jak zaczelo sie gaworzenie - juz slyszalam jak sie budzil, ale w ciagu dnia nie zawsze dokladnie doslyszysz, wiec zdarzalo sie, ze tak sobie troche lezal, bawil sie stopkami itd. Poza tym mysle ze dobrze zrobilam, ze nie latalam do niego non stop, dzieki temu nawet dzisiaj umie chwile poczekac jak wstanie. Zawola mnie, ja mam chwile zeby sie podniesc (teraz mnie wszystko boli ), zdarze jeszcze pojsc do toalety (w miedzyczasie sobie czasami rozmawiamy, ja mowie ze jeszcze ide do toalety, po wyjsciu mowie ze juz do niego lece itd.), on grzecznie czeka, rozmawia itd

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:40   #2590
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ma to po mamie

No a moja nie jest bledsza
)
zblednie moja jeszcze bardzo widoczna tez
Cytat:
Jak to u Was wygląda?
wiesz co ja mialam taka obsesje. W szpotalu nawet sie nie poszłam wykapac niezostawiłam samej małej. Czekałam na tzta albo prosiłam pielegniarke na szczescie w tym drugim szpitalu byly takie fajne ze brały ją do siebie
w domu tez zawsze tz i ja razem sie kapalismy jak on to ja z nim siedzialam i an odwrot a teraz kaze mu siedziec z dzieckiemw pokoju a ja ide sie kapac sama
no ale teraz jak on w pracy a ja sama to niemam wyjscia. Czasem klade Ja w wozek i jedzie z emna do kuchni ale czesciej w pokoju jest sama, lezy na boku tylko i wylacznie.. A ja słysze Ją. Nie ukrywam ze co chwile do niej przychodze jak tyklko zakwiczy
Cytat:
Zostawiam, przecież do kibla z nim nie pójdę Tak samo do kuchni, ale mam wtedy drzwi uchylone i Mały śpi na boku, bo jakby mu się ulało to się nie zakrztusi
Jak masz na tyle kasy to kup sobie elektroniczną nianię Dużo dziewczyn chwali sobie Tommee Tippee - Cyfrowa niania elektroniczna z czujnikiem ruchu, tam bodajże nawet kamera jest, że podglądasz dzieciątko
ile takie cudo kosztuje?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-30, 17:44   #2591
modnisia86
Zadomowienie

Linzey
Balbinka1983
natee
Gratuluje

Ja w szpitalu nadal pewnie do porodu mnie nie wypuszczą
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:46   #2592
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ile takie cudo kosztuje?
Te bez kamerki są od 80-90 zł na allegro, te z kamerką od 300 w górę

Bloguję
Stary 2012-07-30, 17:52   #2593
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to u Was wygląda?
Nasza jak zaśnie to odkładamy ją do kosza-w naszej sypialni. Drzwi mam zamknięte, żeby starsza córka do niej nie chodziła sama. Ale co parę minut i tak tam chodzę i sprawdzam czy wszystko ok Ale nawet jak jej się uleje to daje znać

Ale u nas oberwanie chmury A tż jest w drodze do domu-Dorotka w wózku bez folii
I do tego grad

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-07-30 o 17:53
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:55   #2594
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam się za ciocię dobrą radę nie mam. Wręcz sama z rad dziewczyn korzystam, a jedną taką ciocię mamy - Agunię Tej kobiety nie da się zagiąć
aj tam, da się

Cytat:
Jak to u Was wygląda?
ja zostawiam chociaż mam czasem stracha, bo małej się ulewa i do tego najczęściej jak ją położę na boczku to i tak się przekręca na plecy mimo tego, że daje pod plecki podparcie. Z niej jest straszna akrobatka i wędruje po całym łóżeczku, czasem jak rano do niej wstaje to ona leży w poprzek łóżeczka. Ale nie zdarzyło jej się jeszcze zakrztusić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:57   #2595
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
aj tam, da się
Z której strony? Ty to pewnie nawet kamasutrę masz w małym paluszku

Bloguję
Stary 2012-07-30, 17:59   #2596
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej
po wizycie poloznej mala wazy 3280 Haniu to prawie jak Twoja :P
Zarejstrowalismy mala i jest oficjalnie Amelia Susan T. :P
nie udalo mi sie ostac do dentysty, dostalam leki od lekarza rodzinnego, jutro bede probowala sie dostac,
nici z sesji bo jestem spuchnieta i w bolu.... a 4 godzinna sesja to ostatnia rzecz o ktorej mysle, sama mal obfoce.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:00   #2597
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Te bez kamerki są od 80-90 zł na allegro, te z kamerką od 300 w górę
acha dzieki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-30, 18:02   #2598
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Z której strony? Ty to pewnie nawet kamasutrę masz w małym paluszku
mąż by się ucieszył jakby tak było

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej
nie udalo mi sie ostac do dentysty, dostalam leki od lekarza rodzinnego, jutro bede probowala sie dostac,
nici z sesji bo jestem spuchnieta i w bolu.... a 4 godzinna sesja to ostatnia rzecz o ktorej mysle, sama mal obfoce.
no to po wizycie dobre wieści, brawo
a bólu zęba współczuje

Stary 2012-07-30, 18:03   #2599
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej
Brawo dla Amelki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:04   #2600
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej
Super
Kolejna Zuzanna na drugie imię
Cytat:
acha dzieki
Nie ma za co
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mąż by się ucieszył jakby tak było
To z pewnością

Bloguję
Stary 2012-07-30, 18:09   #2601
agunia82
Zakorzenienie

Kurcze zadzwonili do nas z przychodni, że u małej w wynikach krwi wyszło, że ma trochę za małą liczbę płytek, niby niewiele, ale mamy to omówić z pediatrą na najbliższej wizycie

Stary 2012-07-30, 18:19   #2602
houserka
Rozeznanie

natee- ogromne gratulacje! urodzić tak duże dziecko (jeszcze pierwsze) to nie lada wyczyn: oklaski:, jednocześnie współczuje ciężkiego porodu

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

właśnie skończyłam projekt fotoalbumu Poli, ciężko było zrobić ładnych18 zdjęć w 2 i pół tygodnia.No ale mus to mus, to foto album w ramach reklamacji za mniejszy format albumu ślubnego.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:21   #2603
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Wiadomość od natee:

Gratki i szybkiego powrotu do formy
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:24   #2604
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas jest sloneczko ale wiatr wywalilam malej ciuszki na dwor beda ladnie pachniec swiezoscia
ktos chetny do prasowania na jutro?

Amelcia
Stary 2012-07-30, 18:34   #2605
prince_polo
Zakorzenienie

jutro bede miała urodzinowy prezent od tzta
taki fonik
http://allegro.pl/nowa-nokia-610-lum...505283162.html

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-30, 18:40   #2606
Paulaaa23
Rozeznanie

Ja tylko tak na szybko, może jutro zajrzę na dłużej, poczytam, bo nie mam humoru jakoś dzisiaj
Gratulacje dla Linzey, Balbinki i Natee W końcu się doczekały

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:54   #2607
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
anna , bebe co tam u Was?
Melduję się po ktg, wykazało 2 silne skurcze (były w granicach 50, ale dość je odczułam...). Na wcześniejszych ktg miałam skurcze powyżej 100 a aż tak ich nie czułam . Lekarz mnie dziś nie badał, mam przyjść za 3 dni. Teraz nie czuję się za dobrze, jestem jakaś słaba . Śmiałam się dziś, że jeszcze rodzić nie będę, bo na to siły nie mam. Pobolewa mnie podbrzusze i krzyż... Chyba za dużo dziś chodziłam.

Natee - gratulacje synka! Kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
No więc - nie czuję skurczy, brzuch mi twardnieje głownie w nocy więc ginka obstawiała, że w lesie jeszcze jesteśmy ale po badaniu na fotelu i usg informację były 'lepsze' Mała już jest wstawiona główką w kanał, spojenie mi się rozchodzi stąd ból przy obracaniu się i wstawaniu, brzuch opadł czyli miałam rację parę dni temu jak to z przerażeniem lekkim stwierdziłam szyjki nie mam już zupełnie a rozwarcie na palec. Za tydzień mam prawdopodobnie ostatnią wizytę i dobrze by było jakby się odbyła dlatego mam leżeć i odpoczywać. Wszystkie wyniki mam w porządku więc czekamy

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jestem załamana po wizycie u ginki.

Krążek ściągnięty, ale darłam się jak głupia, po 19 tyg nieźle mi wrósł w szyjkę i czułam się jakby mi ktoś targał żywe mięso

Oznak porodu brak, szyjka jeszcze jest, rozwarcie tylko na palec.
Mam wizytę za tydzień, ale wychodzi na to, że się jeszcze w tej ciąży pobujam, tym bardziej że od 3 dni nawet jednego skurczu nie mam

Mam maltretować męża, dużo chodzić i sprzątać, więc wszystko odwrotnie jak do tej pory. Ale jestem tak zmasaktrowana po ściągnięciu tego krążka, że od męża narazie daleko się trzymam
Współczuję bólu podczas wyciągania krążka...
za wizytę w przyszłym tyg - a może malutka zechce szybciej wyjść na świat?

Cytat:
zrobili mi KTG-wszystko wzorowo....potem sobie z ginką pogadałam, objaśniła mi co nieco o ZZO i całym Rooming-in (który jest obowiązkowy)...
no i jutro mam wizytę normalną u mojej ginki, a w piątek (czyli mój tp) mam iść na kontrolę do szpitala...
także jutro zobaczę czy jakieś zmiany nastąpiły...:prosi :
i za jutrzejszą wizytę!

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A ja się chwalę, że nie mam zatrucia ciążowego. Wynik crp - 0.97, gdzie norma jest do 5. Czyli nawet moje pobolujące gardziołko nie powoduje w organizmie żadnej akcji chorobowej.:j upi:

Cytat:
a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe
oto Lilutkowy Kącik:
Pięknie urządziliście ten pokoik!

Cytat:
Była u nas hv-wszystko oczywiście w porządku
Marysia od czwartku przybrała 140g i waży już 3110g

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u gina. Następna za tydzień.
Wyniki badań dobre. Dostałam tylko antybiotyk bo leukocyty w moczu są coś nie tak. Poza tym super.
Rozwarcie jakie było takie jest. Szyjki brak. Główka wysoko. Lekarz twierdzi, że jeszcze pochodzę w ciąży Ale ja to im już nie wierzę, każdy mówi co innego... Dziecko oceniono na ok 3,5 kg, ale przed porodem jeszcze sprawdzą.
i za wizytę w przyszłym tyg!

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja mojego zostawialam samego jak najczesciej (zwlaszcza jak spal), rowniez dlatego, ze nie chcialam mu przeszkadzac w spaniu, ale mialam dziecko bezglosne - wstawal, patrzyl sie na zabawki i nie dawal znaku zycia, chyba ze juz koniecznie chcial jesc. W pozniejszym wieku jak zaczelo sie gaworzenie - juz slyszalam jak sie budzil, ale w ciagu dnia nie zawsze dokladnie doslyszysz, wiec zdarzalo sie, ze tak sobie troche lezal, bawil sie stopkami itd. Poza tym mysle ze dobrze zrobilam, ze nie latalam do niego non stop, dzieki temu nawet dzisiaj umie chwile poczekac jak wstanie. Zawola mnie, ja mam chwile zeby sie podniesc (teraz mnie wszystko boli ), zdarze jeszcze pojsc do toalety (w miedzyczasie sobie czasami rozmawiamy, ja mowie ze jeszcze ide do toalety, po wyjsciu mowie ze juz do niego lece itd.), on grzecznie czeka, rozmawia itd
Masz super dziecko! Tylko pozazdrościć .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:56   #2608
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jestem załamana po wizycie u ginki.

Krążek ściągnięty, ale darłam się jak głupia, po 19 tyg nieźle mi wrósł w szyjkę i czułam się jakby mi ktoś targał żywe mięso

Oznak porodu brak, szyjka jeszcze jest, rozwarcie tylko na palec.
Mam wizytę za tydzień, ale wychodzi na to, że się jeszcze w tej ciąży pobujam, tym bardziej że od 3 dni nawet jednego skurczu nie mam

Mam maltretować męża, dużo chodzić i sprzątać, więc wszystko odwrotnie jak do tej pory. Ale jestem tak zmasaktrowana po ściągnięciu tego krążka, że od męża narazie daleko się trzymam

A jak jechaliśmy do ginki to nam jedna baba wjechała w drzwi bo cofała i nie zauważyła nas, na szczęście oprócz drzwi nie było innych szkód. Nieźle się zestresowałam bo siedziałam w aucie i widziałam jak babka jedzie w nas.
Ale miałaś dzień, współczuje przeżyc, dobrze, że Wam się nic nie stało
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Musze kupić dziś 75 gniazdek elektrycznych.....ale masakra.......
Oj, gniazdka to taka pierdoła co mocno szarpie po kieszeni
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ja po 14 lecę po wyniki crp, trzymajta kciuki!!
Pewnie spóźnione ale trzymam
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Ja też mam śmieszną historię związaną z moim przyjściem na świat, a dokładnie z dnia wypisu ze szpitala. Szpital ten, znajdował się raptem 2 ulice dalej, od naszego domu, więc kiedy mama zaczęła mnie rodzić, nie musiała zawracać sobie głowy pakowaniem torby itd, bo tata miał jej wszystko donieść. No i kiedy niósł mamy torebkę, kurtkę i chyba jeansy dorwał go patrol policji. Okazało się, że w okolicy zgłoszono kradzież na jakieś kobiecie, więc mundurowi widząc mojego tatę biegnącego z damskimi ciuchami i torebką, wzięli go za poszukiwanego rabusia i bez żadnych słów wstępu zaczęli okładać pałkami i ciągnąć do radiowozu Zanim udało mu się wyjaśnić sprawę, minęło dość sporo czasu i kiedy wreszcie pojawił się w szpitalu, to na wstępie dostało mu się jeszcze od mojej mamy, za to, że musiała tyle na niego czekać
Ale historia
Cytat:
To dziadkowie TŻ- obtłuczone kubki na działkę wiozą "bo się przyda", na śmietniku coś znajdą to przynoszą, pralka popsuta stoi w piwnicy bo może jeszcze się przyda, meble mają po 30-40 lat i szkoda remont zrobić My z TŻ przed remontem mieliśmy w pokoju meble mające 30 lat, masakra... Remontu wg nich też nie ma po co robić, bo po co tracić kasę
Najlepszy dziadek TŻ - podczas remontu rozwaliliśmy te meble, bo to stare i się sypało. A dziadek wparował do pokoju i z tekstem "ja na to pracowałem przez lata, macie mi oddać moje 80 tysięcy, bo tyle za nie dałem" Zapytałam go czy w starym bilonie mu odpowiada, bo jak coś to znajdę u babci w szafie to mu oddam I się zamknął

Kurtek też nie chcą wyrzucać, TŻ miał przypaloną (na sylwestra fajerwerk na niego poleciał, zatrzymał się na kurtce) i nie chcieli wyrzucić
Jezu moi teściowie tacy są zwłaszcza teść Nie dosyć że nic nie wyrzuca jeszcze do domu znosi (prowadzi skład złomu )tragedia i mąż ma tą okropną cechę po nim. Jak coś wyrzucam to ukradkiem, po kryjomu, i muszę dobrze w koszu zagrzebać bo zdarzyło mu się odkryć i wyjąć
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
hahahah ojeju, paranoj jakaś
ale moj ojciec m to samo, nie lubi niczego wyrzucc, dlatego ammy wielki strych i 2 garaze w starych meblach, garczkach i innych starociach. A jak teraz dom buduje to mowi ze nam siw w glowach przewróciło, na co komu tyle nowoczesnosci....nie mamy na co pieniedzy wydawac tylko na podswietlenie schodów....takie glupoty gada ze szok, jeszcze nie powiedzial ze mu sie cos podoba, tylko wszedzie widzi wyrzucone pieniadze.
To Wasz dom i urządzacie go po swojemu. U nas moja mama krytykowała moje urządzanie, bo ja lubię styl rystykalny, rzeczy z duszą, a ona prosty i nowoczesny i też jej się nie podobało (zwłaszcza moje "obtłuczone" płytki w kuchni) w końcu nie wytrzymałąm i jej powiedziałam, że jak będzie swój urządzać to niech sobie robi jak chce a ja mam tak jak lubię i przystopowała
Cytat:
Kochana takiego miałam plana-ale nic nie wyjszło....
Ginka powiedziała, że po tp czekają 6 dni-wtedy 6. dają jakiś koktajl, po którym ma się ruszyć....a jak nie to 7 dnia wywoływanko....

oby do tego nie doszło:pros i:

a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe
oto Lilutkowy Kącik:
Ale ładnie komoda świetna
Cytat:

Bidulka, strasznie mi jej żal...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:18   #2609
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a propo pepka to moj tez jest ciemny w srodku i do tego gleboki jak studnia :P

Amelcia
Stary 2012-07-30, 19:26   #2610
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro bede miała urodzinowy prezent od tzta
taki fonik
http://allegro.pl/nowa-nokia-610-lum...505283162.html
Bardzo fajny prezent

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To Wasz dom i urządzacie go po swojemu. U nas moja mama krytykowała moje urządzanie, bo ja lubię styl rystykalny, rzeczy z duszą, a ona prosty i nowoczesny i też jej się nie podobało (zwłaszcza moje "obtłuczone" płytki w kuchni) w końcu nie wytrzymałąm i jej powiedziałam, że jak będzie swój urządzać to niech sobie robi jak chce a ja mam tak jak lubię i przystopowała
Bardzo mądrze

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Melduję się po ktg, wykazało 2 silne skurcze (były w granicach 50, ale dość je odczułam...). Na wcześniejszych ktg miałam skurcze powyżej 100 a aż tak ich nie czułam . Lekarz mnie dziś nie badał, mam przyjść za 3 dni. Teraz nie czuję się za dobrze, jestem jakaś słaba . Śmiałam się dziś, że jeszcze rodzić nie będę, bo na to siły nie mam. Pobolewa mnie podbrzusze i krzyż... Chyba za dużo dziś chodziłam.

i za wizytę w przyszłym tyg!
Ojj tam, urodzisz w najmniej oczekiwanym momencie I tylko nie wiem czy dzidzia będzie miała na względzie kwestię Twojego zmęczenia Ale życzę Ci z całego serca aby mała miała to na uwadze

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości