III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 18:50   #2431
Coco_Blanco
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Hej mamusie!
Jejku co z tą pogodą? Głowa mi pęka, czuję się jakbym miała mega kaca (a przecież nie mam )

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
sandra23s drewnochronem
dokładnie: lakierobejcą żelową hipoalergiczną , ona jest rozcienczalna wodą i posiada norme EN 71.3 bezpieczeństwa zabawek czyli nie zawiera metali ciężkich a podczas schnięcia nie wydziela szkodliwych substancji lotnych co czyni je odpowiednią dla dzieci oraz osób cierpiących na alergię.

Łóżeczko bedziemy malować jeszcze w tym miesiącu więc porządnie wyschnie i nie bedzie pachniało ( ta lakierobejca w ogóle i tak nie ma zapachu) już nią malowaliśmy nasze łóżko).
Dobrze wiedzieć, bo też zamierzam malować łóżeczko

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

a ja lipiec 88
a ja maj 88
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:50   #2432
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

zmykam na razie bo mąż zobaczył w telewizji reklamę sosów i zachciało mu się spaghetti więc ja, jako dobra żona, biorę się zaraz do roboty

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:53
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:53   #2433
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Tylko ze względu na brak skurczy nie zostawił mnie w szpitalu.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

Z dobrych wieści. Meluna ma 2340g
Jaka Melcia już duża. Super, że pięknie rośnie, a skurczy nie ma, za to szyjka mogłaby sobie odpuścić takie psikusy. Colds odpoczywajcie jak najwięcej, bo chcemy Was jak najdłużej w dwupaku.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zmykam na razie bo mąż zobaczył w telewizję reklamę sosów i zachciało mu się spaghetti więc ja, jako dobra żona, biorę się zaraz do roboty
A ja właśnie zjadłam wielką porcję spaghetti od mamci mojej
Stary 2012-07-30, 18:56   #2434
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

To super, że nie ma tak silnych skurczy jak były no i że nie zostałąś w szpitalu
Jejku jaka Melania już duża dziewczynka
Stary 2012-07-30, 19:00   #2435
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ale ja stara jestem - maj 84
też jestem rocznik 84 ale październik
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ile sztuk? I te premium?
tak premium: dwójka 156 sztuk

http://www.biedronka.pl/artykuly_spo...erta_tygodnia/

Cytat:
Zaraz nadrobię.

super, że skurcze odpuściły i Melcia już taka duża

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:03   #2436
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Miałaś się oszczędzać, bo szyjka krótka. Zaraz na dupsko dostaniesz!!

Tak właśnie mam napisane na wyniku z polnej - małowodzie.... # litry - strasznie dużo, ale musze się zmusić.... Może na poczatek postawie sobie warunek - 1,5 itra, a potem coraz więcej...
Oszczędzam się . Zaprawiam słoiki na półleżąco

Co do picia wody.. Jak miałam problem z acetonem w moczu to właśnie wypijałam, tak jak Konczita, 3litry wody. Postawiłam sobie najpierw jedną butelkę picia przed sobą, czasem się nawet do niej przytulałam , i bez jakiegoś zmuszania wypijałam. Choć nienawidzę samej wody!

muminek - Fajowe autko!

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziś ja i mój wiercik w brzuchu rozpoczynamy 34 tydzień!!!!!

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Witam się w pierwszym dniu 32 tygodnia !

Dearlie - Nie wiem, co poradzić na TŻa. Z pewnością u nas hormony robią swoje, a wielu mężczyzn nie potrafi tego zrozumieć . Do mojego TŻa wiele dotarło gdy pojechał ze mną na jedno z pierwszych KTG i tam położna zaczęła Mu tłumaczyć wszystko.. No i zaczął też pracę z ludźmi, którzy mają już rodziny, w większości.
Sam chciał wszystko odłożyć na ostatnią chwilę, ale uświadamiałam Go, że przecież na końcu nie da mi, ot tak, kilku tysięcy złotych na skompletowanie wyprawki. . Musiałam wysłuchiwać też gadania mojej babci, że niepotrzebnie kupuje już, bo zapeszę. Przepraszam bardzo, jakbym miała wierzyć w zabobony to do porodu, bym bez czegokolwiek pojechała . No, ale cóż. Ludziom nie przemówisz. Jak już mają coś utarte we łbie to kaplica.
Stary 2012-07-30, 19:07   #2437
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Colds ale duza pannica juz z Twojej Melci to teraz maxymalnie odpoczywaj bys dotrwala jeszcze te pare tygodniu w dwupaku

a ja cos dzis nie do zycia jestem, wszystko mnie boli, pachwiny mnie jakos dziwnie ciagna i eh o kant dzis wszystko roztrzasc

rany ale mnie mala kopnela, to bolalo

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:10   #2438
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja nic nie kupuję, małemu kładłam kocyk taki cieńszy na dno i na to na wysokości główki pieluszkę flanelową, a później spłaszczonego jaśka do przykrywania kocyki mam akrylowe 2 grube i kilka cienkich
O. Bo ja jako niedoświadoczona matka też wpadłam na taki pomysł .
Uważam, że kołderka do wózka to niepotrzebny wydatek.
Mam kocyki, cienką poduszkę pod główkę i rożek, którym też będę mogła dziecko przykryć.

angel166 - Mi z mojej wyprawki właśnie też zostały tylko gacie i wielkie podpaski. A, i to rosa coś tam do przemywania
No i ja już dzisiaj byłam spakowana, jakby mnie zostawić chcieli. Więc większość rzeczy przerzucę tylko do większej torby, dołożę wszystko konkretnie porodowe i mogę spać spokojnie
Stary 2012-07-30, 19:19   #2439
Konczita
Zakorzenienie

Tamlin wróciła !! super ! brakowało Cię tu !

Cytat:
Cytat:
ja też rocznik 84
Cytat:
no faktycznieja 2 mce młodsza - lipiec 84
to i ja rocznikowo się przyłącze - lutowiec jestem

Cytat:
Zaraz nadrobię.

Melunia ślicznie rośnie !! odpoczywaj, dbaj i leżakuj tak ??

podczytałam ale nie odpisuję mam strasznie płaczliwy dzień ... tak bez powodu
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:21   #2440
zielona1911
Zakorzenienie

kochane mam pytanie,bo wlasc mi zadzwonila,ze wszystko ok,tylko ze musi umowe podpisac od miesiaca sierpnia ze wzgledu na to ze musi odprowadzic podatek do US.
Moze sie orientuje ktoras ile ten podatek wyniesie,tzn jaki procent. Ja jej place 600zl odstepnego + 400zl czynsz w sumie tysiac jej daje do reki.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:21   #2441
muminek88
Zadomowienie

ciesze sie ze autko wam sie podoba,mi tez jako tako chociaz volvo lepsze
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki
trzymam kciuki za wizytę!
ja się nie mogę doczekać usg. dopiero 14.08 jestem umówiona i ciągle się zastanawiam, czy w dwupaku dotrwamy i czy Zuzia pozostanie Zuzią czy okaże się Tadzikiem
do 7mca miałam usg robione co 2-3 tygodnie a teraz od ponad 2 mce przerwy i aż mi dziwnie bez podglądania małej mej kruszynki
ja mam nastepne usg 8 a potem tez 14 czy jakos tak

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

ja dzis leze od poludnia bo jakas nieprzytomna jestem po tej ciezkiej nocy.mam nadzieje ,ze dzisiejsza bedzie lepsza....
ciezko mi z tym brzuchem i mam wrazenie jakby opadl troche,ale nadal ciezko mi sie oddycha
mki tez dzis duszno i slabo,noce mam straszne bo nie umiem spac na brzuchu,dobrze ze mam chociaz rogala.dzis w dzien z malymi spalam 1,5 godz

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a ja lipiec 88
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
gda ja też sierpień 88
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
to ladnie nas tutaj z rocznika 88
Cytat:
Ja jestem grudzień 88.
Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość

a ja maj 88
Cytat:
Dużo tu moich rówieśniczek, a mój tż też 84
no sporo nas, a moj 85

Cytat:
co tam te pare latek,ja mam 4 lata po slubie i na 3 i 4 dziecko czekamy

ja po wizycie,moj gin na urlopie wiec bylam u kolegi co maja razem gabinet.Zrobil i usg dopochwowe,szyjka ma w 25+3 47 mm ,małe mają 780 i 820g,wsio jest ok ale żelazo mam 10,2 i dostalam leki. A ktg mi nie zrobil bo powiedzial ze wsio ok to po co mnie meczyc i zrobia mi za 2 tyg

Fotka z urodzin mojego dwulatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3653.jpg (99,6 KB, 51 załadowań)
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:25   #2442
Katee27
Zadomowienie

Hej!Nadrobiłam,ale nie mam weny do pisania........gdyby ktoś za mnie klikał w tą klawiaturę...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:28   #2443
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Fotka z urodzin mojego dwulatka
ale calus soczysty

super ze wizyta udanabedziesz brac leki i wszystko bedzie w normie napewno

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:31   #2444
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
O. Bo ja jako niedoświadoczona matka też wpadłam na taki pomysł .
Uważam, że kołderka do wózka to niepotrzebny wydatek.
Mam kocyki, cienką poduszkę pod główkę i rożek, którym też będę mogła dziecko przykryć.

angel166 - Mi z mojej wyprawki właśnie też zostały tylko gacie i wielkie podpaski. A, i to rosa coś tam do przemywania
No i ja już dzisiaj byłam spakowana, jakby mnie zostawić chcieli. Więc większość rzeczy przerzucę tylko do większej torby, dołożę wszystko konkretnie porodowe i mogę spać spokojnie
otóż to
ja muszę dokupić tylko podpaski na okres poszpitalny bo z tymi mega podkładami to tylko w szpitalu będę się męczyć, rywanol i cicatridine

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:32   #2445
zielona1911
Zakorzenienie

Sara_m7
sprzatac te trociny jeszcze zniose,ale te piski jak otwieram lodowke to juz nie. nawet 20 min po jedzeniu jak slyszy ze otwieram lodowke albo poczuje jedzonko to wrzeszczy ze uszy bola.
Myslalam ze ja oddac do zoologicznego,ale podobno moze stac sie pokarmem dla węża,wiec jej nie oddam. Zreszta moj tz jak mu powiedzialam ze ja oddam to na mnie naskoczyl wiec chyba swinka zostanie z nami.
Stary 2012-07-30, 19:33   #2446
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Witaj "babciu" ja sierpień 84

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja już po pracy.

My z TŻ-tem jesteśmy oboje 87 TŻ niecałe 2 miesiące starszy ode mnie.

Nie zgadniecie co ja dzisiaj odwaliłam w pracy Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody. Oczywiście znając mnie musiałam to zrobić w trakcie... czyli nie zdążyłam jej zakręcić. Wpadłam w panikę... woda się leje, jedna klientka na fotelu, druga w poczekalni, TŻ w trasie, faceta mojej mamy nie było na miejscu. Na szczęście klientki uratowały mi sytuację. Jedna z nich zadzwoniła szybko po syna, który zakręcił mi główny zawór ( same nie byłyśmy w stanie tego zrobić, bo jest za kibelkiem, strasznie nisko, że ledwo można tam sięgnąć)... i tak oto zostałam bez wody i mam przymusowy dzień wolny jutro, bo dopiero TŻ się tym zajmie, gdy wróci, więc najprędzej w środę. Aż się boję jak się skończy ten tydzień, skoro tak go zaczynam Wydawało by się, że ciężarna to taka słaba kobitka.

Tak też myślałam, że to bzdura wyssana z palca. Mnie Antek już teraz ciśnie na pęcherz, gdy chodzę, a co dopiero, gdy macica jeszcze bardziej opadnie. Dziękuję za takie zakupy, gdzie zamiast skupić się na wyborze czegokolwiek to będę wiecznie rozglądać się za kibelkiem.

A Twój też ułożony teraz główką po lewej na wysokości pępka lub proszkę powyżej i kręgosłupem i dupką w dół? Jeżeli tak, to mój ginek tłumaczył mi, że Mały będzie się przesuwał najprawdopodobniej w górę, później zrobi półobrót wzdłuż pępka, a później już po prawej będzie schodził główką w dół. Staram się wierzyć w Antosia, że mały akrobata z niego i da radę przebyć tę trasę w najbliższym czasie. Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało.

Hahaha już mówię Dostałam od szacownego TŻ-ta wykład na temat teorii wicia gniazda oraz tego, że lęk przed nadchodzącym rozwiązaniem i tym jak to wszystko będzie to teraz normalne i może wywoływać skoki nastrojów. Na koniec stwierdził, że w tej sytuacji moje ataki paniki, że z niczym nie zmieszczę się w czasie, są normą, którą będzie się starał zaakceptować i pomóc mi to zwalczyć. I pomyśleć, że z wykształcenia jest dyplomatą, a nie specjalistą od zachowań kobiet w ciąży w III trymestrze.

Kochana ja myślę, że to złuszczanie to dobry znak. Trzymam mocno kciuki cały czas za Oskarka, bo serce pęka jak się patrzy na tę jego buźkę. Całe szczęście, że go to nie boli.

Ja ostatnio w weekend próbowałam tego chodzenia na czwarakach, ale u nas wszędzie albo płytki, albo panele i myślałam, że kolana mi odpadną... po jakiś 2 minutach poddałam się. Teraz to sobie rzeczywiście odpuszczę... poczekam co się będzie dalej działo.
Kochana nieźle narozrabiałaś z tą wodąa moja lili jest identycznie ułożona jak twój synuś a raczej chyba była do wczoraj i raczej robi obrót dołem, bo teraz czuję jej nogi mocno po prawej stronie i czasem jednocześnie łapki po lewej na dole no i na górze brzuch jest mięciutki a dołem twardszy, więc ona tam sobie leży na bank no i w środę zaczynam 32 tydzień i mam nadzieję, że małej ten obrót się uda, bo też wolę uniknąć cc, choć jak inaczej nie da rady to wszystko zniosę, aby mała zdrowa była, reszta jest mi obojętna

Cytat:
Zaraz nadrobię.

Rośnie Melunia w siłę i dobrze, że nie ma skurczy. A czy skracanie się szyjki przed porodem nie jest czymś naturalnym?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:34   #2447
zielona1911
Zakorzenienie

wlasnie doczytalam ze 8,5 procenta sie placi podatku tylko teraz pytanie czy z samego odstepnego czy odstepnego wraz z czynszem?
Tamlin gdzie jestes,Ty wszystko wiesz
Stary 2012-07-30, 19:38   #2448
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
No rzeczywiście...
Ja 81
Szacun Ale za to masz Paule a dla mnie to pierwsza dzidzia.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:40   #2449
m_moni
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:

Pogoda była cudna do wczoraj, bo wczoraj padało. Dojechaliśmy do Kołobrzegu i tam przyjechał Kropek z moim tatą i bratem. No ale padało w sumie cały dzień. Poza tym mam dość samochodu, przez te 5 dni zrobiłam prawie 1000km, a ja nie lubię prowadzić.
Chyba zagonię dziś Kropka aby zaczął zrywać tapety w tym trzecim pokoju...
no to dzielna jesteś

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wiem, że już pisałyście o tym, ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć, jak to było, więc będę wdzięczna za podpowiedzi tzn. ile jakich pieluszek powinnam mieć.
Na razie mam 1 opakowanie dada w rozmiarze jeden (2-5kg)- 28 sztuk
i jedno opakowanie dwójek (3-6kg)- 86 sztuk
teraz planuję te dady kupić tylko nie wiem, czy dwójki czy trójki (4-9kg)?
chyba jeszcze lepiej kupić dwójki bo trójki mogą być za duże, a jak by były za duże, to pewnie by gdzieś bokami przeciekało, nie?
no to ja zaszalałam, bo kupiłam z 4/5 paczek jedynek najwyżej sprzedam po promocyjnej cenie

aga_ton współczuję Ci bardzo tej glukozy...to było coś najgorszego, co piłam kiedykolwiek i modliłam się żeby nie zwymiotować, a panie mnie tylko pospieszały żebym piła duszkiem. dobrze, że ich nie posłuchałam

enigma ślicznie wyglądasz
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:52   #2450
Grosi0603
Raczkowanie

Cześć dziewczyny przyszłam sie przywitaćwiem,że wiele z was kupowało butelke antykolkowa z tomme tippe i mam pytanie nie wiem czy już o tym pisałyście bo ja jak zawsze z doskoku i zastanawiam sie czy gotować ta butelke w garku czy wyparzyc wrzatkiem..nie wiem czy ten srodek nie ulegnie zniszczeniu pod taka temperatura chyba,że wyciagnac ten dups? bo czytam na forum i nic konkretnego tam nie pisze..?)może już ktoras z was przetestowała ?

Edytowane przez Grosi0603
Czas edycji: 2012-07-30 o 19:57
Grosi0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:55   #2451
zielona1911
Zakorzenienie

jak ktos ma HBO2 to tam o 20.05 leci fajny film "och zycie" na Filmweb.pl ma wysokie oceny wiec chyba warty obejrzenia.

A co do ruchow to u mnie maly juz nie kopie tylko sie rozpycha,czasami to nawet oddychac nie moge.
Stary 2012-07-30, 19:56   #2452
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja znowu mam nerwy. Bo mialam sobie zalatwiac dotacje do czynszu i prosilam wlascicielke zeby dopisala do umowy swoj pesel itd i miala mi dostarczyc to dzisiaj.To nie odpisuje mi wogole na smsy,a jutro jest ostatni dzien/ Za wczasu sie cieszylam ze 400zl zostanie mi w kieszeni.
☠☠☠☠a mac!

Cytat:
Też tego konika ostatnio upatrzyłam i na pewno go kupię.
My mamy świetlika. Takiego jak na zdjęciu.

Cytat:
A mnie jak ma buzię między piersiami mamy, jak takie maleństwo oddycha wciśnięte między te cyce?

Ja jestem rocznik '79. Chyba najstarsza na wątku.

Cytat:
Nie zgadniecie co ja dzisiaj odwaliłam w pracy Wyrwałam kran! Tak, dosłownie... wyrwałam go przy zakręcaniu zimnej wody. Oczywiście znając mnie musiałam to zrobić w trakcie... czyli nie zdążyłam jej zakręcić. Wpadłam w panikę... woda się leje, jedna klientka na fotelu, druga w poczekalni, TŻ w trasie, faceta mojej mamy nie było na miejscu. Na szczęście klientki uratowały mi sytuację. Jedna z nich zadzwoniła szybko po syna, który zakręcił mi główny zawór ( same nie byłyśmy w stanie tego zrobić, bo jest za kibelkiem, strasznie nisko, że ledwo można tam sięgnąć)... i tak oto zostałam bez wody i mam przymusowy dzień wolny jutro, bo dopiero TŻ się tym zajmie, gdy wróci, więc najprędzej w środę. Aż się boję jak się skończy ten tydzień, skoro tak go zaczynam Wydawało by się, że ciężarna to taka słaba kobitka.
Masz krzepę kobieto.

Cytat:
Hahaha już mówię Dostałam od szacownego TŻ-ta wykład na temat teorii wicia gniazda oraz tego, że lęk przed nadchodzącym rozwiązaniem i tym jak to wszystko będzie to teraz normalne i może wywoływać skoki nastrojów. Na koniec stwierdził, że w tej sytuacji moje ataki paniki, że z niczym nie zmieszczę się w czasie, są normą, którą będzie się starał zaakceptować i pomóc mi to zwalczyć. I pomyśleć, że z wykształcenia jest dyplomatą, a nie specjalistą od zachowań kobiet w ciąży w III trymestrze.
No dyplomata pełną gębą.
Ja mam takie wahania nastrojów, że sama mam siebie dosyć. I wszystko niby z wyprawki pokupowane, ale ciągle czuję niepokój, że o czymś zapomniałam i czuje ciągle przymus żeby coś jeszcze dokupić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gloworm.jpg (14,1 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-07-30 o 19:58
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:06   #2453
aga_ton
Wtajemniczenie

m_moni, mam prośbę.
pamiętam, że kupowałaś kosz na pampersy, mogłabyś dać linka gdzie go zamawiałaś?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

dziewczyny, wrzućcie jeszcze raz linka do tego konika, bo bardzo mi się spodobał a teraz przeglądam wcześniejsze posty i nie mogę odnaleźć
Stary 2012-07-30, 20:10   #2454
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
m_moni, mam prośbę.
pamiętam, że kupowałaś kosz na pampersy, mogłabyś dać linka gdzie go zamawiałaś?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

dziewczyny, wrzućcie jeszcze raz linka do tego konika, bo bardzo mi się spodobał a teraz przeglądam wcześniejsze posty i nie mogę odnaleźć
konik
http://allegro.pl/listing.php/search...k+fisher+price

a ten kosz to CHYBA o taki chodzilo
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
Stary 2012-07-30, 20:10   #2455
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez myslalam,ze do 36 na 100%sie spakuje ale nadal jestem w proszku....ale wczoraj poprasowalam koszule,wiec krok do przodu.no i sie zorientowalam,ze nie mam żadnej torby(a walizki nie wezme) i nie mam w co sie spakowaca tż mowi ,zebym sie w reklamowke z lidla zapakowala
i musze jezcze szlafrok i kosmetyczke kupic
już cię widzę z tą reklamówką ja jak już się spakuję to do takiej torby weekendowej. Ale żeby mieć tam co wlożyć trza iść na zakupy

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Nie tylko wy tak macie... Moje spanie też trudno nazwac spaniem. Ciągłe kursy do toalety, a potem przewracanie się z boku na bok przez pół nocy. Ani wygodnej pozycji znaleźc, a jak już usnę to w jednej pozycji nie wyleże długo i się budzę...
Dokładnie

Cytat:
wy sie śmiejecie z matek co tak przegrzewają dzieci... ja jak Kubusia urodziłam - w marcu, wyszliśmy 7 dnia na dwór i ubrany był tak: body z długim i półśpiochy, na to dresik welurowy na to kombinezon misiowy i zapakowany w gruby koc akrylowy z opcją spięcia go na rękawki i nogawki....a było ok 20 stopni i tak chyba ze 3 razy wyszłam....potem zmądrzałam, ale jak patrzę na fotkę z pierwszego spaceru to mnie pusty śmiech ogarnia....człowiek uczy sie na błędach - jestem tego przykładem
Też mam tendencję, że dziecku będzie za zimno i już mnie mama przeszkoliła, żebym bejbika za bardzo nie pakowała

Cytat:
krew mi leci z nosa
Mi prawie całą ciążę leci i jeszczę z dziąsła. Może stad ta anemia u mnie

Cytat:
acha
ja i tak nie chce z malym wychodzic ze wzgledu na to ze ludzie sie na niego patrza i niewiem jak zachowywaly by sie mamusie w parku wiec wole mu tego oszczedzic. teraz to wyglada tak:
Oj biedny ten twój Oskarek

Cytat:
Ha ha .... jakby powiedział mój brat: fakt, pora umierać

Cytat:

To u mnie na odwrót było Wczoraj wieczorem padłam na twarz więc Kropek mnie rano wykorzystał

No rzeczywiście...
Ja 81
Ja też 81 i jeszcze za 10 dni będzie 1 po trójce

Ja jak się dałam wykorzystać na urlopie to myślałam, że urodzę więc się już nie dam

Cytat:
Zaraz nadrobię.

No to już pokaźna kruszyna, ale mimo wszystko obyście w dwupaku jeszcze jakiś czas pobyły

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:14   #2456
Enigmama
Raczkowanie

m_moni dziekuje

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:17   #2457
colds
Zakorzenienie

maggie - Dziękuje

Cytat:
A teraz tak na szybko bo po Paulę muszę iść. Urlop udał się wspaniale, poleżałam na plaży w Ustce, poplumkałam się w lodowatym morzu i basenach w Jarosławcu, opaliłam się pięknie, nachodziłam. I cieszę się że jestem w domu, jakaś zmęczona przyjechałam Trzeba teraz by wziąść wolne aby odpocząć po urlopie
Pogoda była cudna do wczoraj, bo wczoraj padało. Dojechaliśmy do Kołobrzegu i tam przyjechał Kropek z moim tatą i bratem. No ale padało w sumie cały dzień. Poza tym mam dość samochodu, przez te 5 dni zrobiłam prawie 1000km, a ja nie lubię prowadzić.
Chyba zagonię dziś Kropka aby zaczął zrywać tapety w tym trzecim pokoju...
Witamy spowrotem Zazdroszczę wypoczynku

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie!I odrazu mam pytanko do dziewczyn z krótką szyjką.Czy czujecie w jakiś sposób że się ona skraca?Ja czasem czuję takie kłucie w pipce i nie wiem co to jest,a czasem to mnie tam normalnie boli jakby się rozchodziła czy jak.Następną wizytę mam dopiero 20.Jutro zaczynamy 33 tydzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...
U mnie skracanie się szyjki jest z powodu skurczy i nacisku Małej.
I po prostu.. boli mnie cipka.

Cytat:
No no no, sporą masz już córcię. Teraz pozostaje chyba maksymalne oszczędzanie się nie?
Doktorek stwierdził, że Mała zwolniła z przyrostem, bo swego czasu była olbrzymem porównując do tygodni. Względem wagi, oczywiście
Staram się, choć akurat teraz czuje, że mogę góry przenosić . A mówią, że to przywilej II trymestru, ściemniacze

Cytat:
Jaka Melcia już duża. Super, że pięknie rośnie, a skurczy nie ma, za to szyjka mogłaby sobie odpuścić takie psikusy. Colds odpoczywajcie jak najwięcej, bo chcemy Was jak najdłużej w dwupaku.
Ojjj, mogłyby W końcu ile można się zamartwiać.. .

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
To super, że nie ma tak silnych skurczy jak były no i że nie zostałąś w szpitalu
Jejku jaka Melania już duża dziewczynka
W ogóle brzydali nie powinno być . Bo kto to widział odczuwalne skurcze przy największej dawce fenka?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Colds ale duza pannica juz z Twojej Melci to teraz maxymalnie odpoczywaj bys dotrwala jeszcze te pare tygodniu w dwupaku

a ja cos dzis nie do zycia jestem, wszystko mnie boli, pachwiny mnie jakos dziwnie ciagna i eh o kant dzis wszystko roztrzasc

rany ale mnie mala kopnela, to bolalo
Już dzisiaj właśnie zaczęłam maxymalne odpoczywanie.. Pół dnia przespałam
A to właśnie przez to, że jakoś kijowo się czułam. Jakby mnie ktoś cegłą w łeb p**rdalnął.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Melunia ślicznie rośnie !! odpoczywaj, dbaj i leżakuj tak ??

Leżakowanie będzie moją mantrą na najbliższe tygodnie.

Też kilka dni temu miałam taki dzień. TŻ odebrał mnie rano z domku mojego, bo tam spałam, i niby hihi haha hehe, a po godzinie to niesamowity ryk do poduszki.. I tak już mi na resztę dnia zostało
Stary 2012-07-30, 20:18   #2458
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

tak zachwalałyście tego konika więc i ja się skuszę
Stary 2012-07-30, 20:21   #2459
aaliyah
Zakorzenienie

Wiecie ja się zastanawiam nad prześcieradełkami do gondoli. Pościel wydaje mi się zbędna ale takie małe prześcieradła na gumce mogą byc praktyczne. Nie wiem jak jest u WAs ale w naszej gondoli jest materacyk wyciągany więc by sie sprawdziły. Jak myślicie?

Tak wyglądają: http://www.amazon.co.uk/Fitted-Moses...=3AW2A1OTWTPGF
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:24   #2460
tamlin111
Zakorzenienie

Boli mnie podbrzusze Myję się i do łóżka, muszę odpocząć po wojażach.
Cytat:
A ja właśnie zjadłam wielką porcję spaghetti od mamci mojej
Też dziś spagetti na obiad robiłam.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Tamlin wróciła !! super ! brakowało Cię tu !

Och jak miło mi to przeczytać. To pierwsze oczywiście, a do drugiego to tulę mocno, nieraz taki dzień nadchodzi

Cytat:
kochane mam pytanie,bo wlasc mi zadzwonila,ze wszystko ok,tylko ze musi umowe podpisac od miesiaca sierpnia ze wzgledu na to ze musi odprowadzic podatek do US.
Moze sie orientuje ktoras ile ten podatek wyniesie,tzn jaki procent. Ja jej place 600zl odstepnego + 400zl czynsz w sumie tysiac jej daje do reki.

Cytat:
wlasnie doczytalam ze 8,5 procenta sie placi podatku tylko teraz pytanie czy z samego odstepnego czy odstepnego wraz z czynszem?
Tamlin gdzie jestes,Ty wszystko wiesz
Jezdem, jezdem Z tego co wiem to rzeczywiście 8,5 % płaci jeśli ryczałtowo się rozlicza z fiskusem. Powinna płacić zawsze, a nie tylko jak ma umowę. podatek płci od swojego zarobku, czyli bez czynszu, ale umowa musi być tak skonstruowana. Na przykład: opłata za wynajem wynosi 600zł, dodatkowo wynajmujący zobowiązany jest pokrywać wszystkie koszty opłat eksploatacyjnych mieszkania ( czynsz, prąd, gaz itp. ) Ważne aby było rozgraniczone co dla tej baby idzie a co jest opłatą za mieszkanie. Bo jeśli napisze że opłata za wynajem wynosi 1000zł to wtedy od tej kwoty płaci podatek. Z tym że nie jestem pewna czy opieka wymaga umowy. Wydaje mi się że ja nie dawałam, no i jeszcze jedno, nie jest powiedziane że dostaniesz 400zł. Ja miałam 408 czynszy a dodatku miałam 260zł. Wszystko zależy od Waszych dochodów, wywiadu, wydatków i puli jaką ma opieka na ten cel. W umowie może wpiszcie niższą kwotę za wynajem, bo wtedy i podatek niższy a opieka wynajmu nie finansuje, tylko opłaty eksploatacyjne może pokrywać. Ja to nawet tych pieniędzy nigdy nie widziałam bo szły bezpośrednio do spółdzielni.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
no to dzielna jesteś
No ba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości