|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hej mamusie!
Jejku co z tą pogodą? Głowa mi pęka, czuję się jakbym miała mega kaca (a przecież nie mam )Cytat:
![]() a ja maj 88
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
zmykam na razie bo mąż zobaczył w telewizji reklamę sosów i zachciało mu się spaghetti
więc ja, jako dobra żona, biorę się zaraz do roboty
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-30 o 18:53 |
|
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że pięknie rośnie, a skurczy nie ma, za to szyjka mogłaby sobie odpuścić takie psikusy. Colds odpoczywajcie jak najwięcej, bo chcemy Was jak najdłużej w dwupaku. Cytat:
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i że nie zostałąś w szpitalu ![]() Jejku jaka Melania już duża dziewczynka
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
też jestem rocznik 84 ale październik
tak premium: dwójka 156 sztuk http://www.biedronka.pl/artykuly_spo...erta_tygodnia/ Cytat:
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zaprawiam słoiki na półleżąco ![]() Co do picia wody.. Jak miałam problem z acetonem w moczu to właśnie wypijałam, tak jak Konczita, 3litry wody. Postawiłam sobie najpierw jedną butelkę picia przed sobą, czasem się nawet do niej przytulałam ![]() muminek - Fajowe autko! Cytat:
![]() Dearlie - Nie wiem, co poradzić na TŻa. Z pewnością u nas hormony robią swoje, a wielu mężczyzn nie potrafi tego zrozumieć . Do mojego TŻa wiele dotarło gdy pojechał ze mną na jedno z pierwszych KTG i tam położna zaczęła Mu tłumaczyć wszystko.. No i zaczął też pracę z ludźmi, którzy mają już rodziny, w większości. Sam chciał wszystko odłożyć na ostatnią chwilę, ale uświadamiałam Go, że przecież na końcu nie da mi, ot tak, kilku tysięcy złotych na skompletowanie wyprawki. . No, ale cóż. Ludziom nie przemówisz. Jak już mają coś utarte we łbie to kaplica.
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds ale duza pannica juz z Twojej Melci
![]() a ja cos dzis nie do zycia jestem, wszystko mnie boli, pachwiny mnie jakos dziwnie ciagna i eh o kant rany ale mnie mala kopnela, to bolalo
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Uważam, że kołderka do wózka to niepotrzebny wydatek. Mam kocyki, cienką poduszkę pod główkę i rożek, którym też będę mogła dziecko przykryć. angel166 - Mi z mojej wyprawki właśnie też zostały tylko gacie i wielkie podpaski. A, i to rosa coś tam do przemywania ![]() No i ja już dzisiaj byłam spakowana, jakby mnie zostawić chcieli. Więc większość rzeczy przerzucę tylko do większej torby, dołożę wszystko konkretnie porodowe i mogę spać spokojnie
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin wróciła !! super ! brakowało Cię tu !
to i ja rocznikowo się przyłącze - lutowiec jestem ![]() Cytat:
![]() Melunia ślicznie rośnie !! odpoczywaj, dbaj i leżakuj tak ??podczytałam ale nie odpisuję mam strasznie płaczliwy dzień ... tak bez powodu
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mam pytanie,bo wlasc mi zadzwonila,ze wszystko ok,tylko ze musi umowe podpisac od miesiaca sierpnia ze wzgledu na to ze musi odprowadzic podatek do US.
Moze sie orientuje ktoras ile ten podatek wyniesie,tzn jaki procent. Ja jej place 600zl odstepnego + 400zl czynsz w sumie tysiac jej daje do reki. |
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
ciesze sie ze autko wam sie podoba,mi tez jako tako chociaz volvo lepsze
Cytat:
Cytat:
![]() no sporo nas, a moj 85 co tam te pare latek,ja mam 4 lata po slubie i na 3 i 4 dziecko czekamy ja po wizycie,moj gin na urlopie wiec bylam u kolegi co maja razem gabinet.Zrobil i usg dopochwowe,szyjka ma w 25+3 47 mm ,małe mają 780 i 820g,wsio jest ok ale żelazo mam 10,2 i dostalam leki. A ktg mi nie zrobil bo powiedzial ze wsio ok to po co mnie meczyc i zrobia mi za 2 tyg ![]() Fotka z urodzin mojego dwulatka
|
||
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Hej!Nadrobiłam,ale nie mam weny do pisania........gdyby ktoś za mnie klikał w tą klawiaturę...
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
ale calus soczysty
![]() ![]() super ze wizyta udana bedziesz brac leki i wszystko bedzie w normie napewno |
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę dokupić tylko podpaski na okres poszpitalny bo z tymi mega podkładami to tylko w szpitalu będę się męczyć, rywanol i cicatridine
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Sara_m7
sprzatac te trociny jeszcze zniose,ale te piski jak otwieram lodowke to juz nie. nawet 20 min po jedzeniu jak slyszy ze otwieram lodowke albo poczuje jedzonko to wrzeszczy ze uszy bola. Myslalam ze ja oddac do zoologicznego,ale podobno moze stac sie pokarmem dla węża,wiec jej nie oddam. Zreszta moj tz jak mu powiedzialam ze ja oddam to na mnie naskoczyl wiec chyba swinka zostanie z nami. |
|
|
|
#2446 | ||
|
Zadomowienie
|
Witaj "babciu" ja sierpień 84
![]() Cytat:
Cytat:
i dobrze, że nie ma skurczy. A czy skracanie się szyjki przed porodem nie jest czymś naturalnym?
|
||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie doczytalam ze 8,5 procenta sie placi podatku tylko teraz pytanie czy z samego odstepnego czy odstepnego wraz z czynszem?
Tamlin gdzie jestes,Ty wszystko wiesz
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Szacun
Ale za to masz Paule a dla mnie to pierwsza dzidzia.
|
#2449 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
najwyżej sprzedam po promocyjnej cenie ![]() aga_ton współczuję Ci bardzo tej glukozy...to było coś najgorszego, co piłam kiedykolwiek i modliłam się żeby nie zwymiotować, a panie mnie tylko pospieszały żebym piła duszkiem. dobrze, że ich nie posłuchałam ![]() enigma ślicznie wyglądasz
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny przyszłam sie przywitać
wiem,że wiele z was kupowało butelke antykolkowa z tomme tippe i mam pytanie nie wiem czy już o tym pisałyście bo ja jak zawsze z doskoku i zastanawiam sie czy gotować ta butelke w garku czy wyparzyc wrzatkiem..nie wiem czy ten srodek nie ulegnie zniszczeniu pod taka temperatura chyba,że wyciagnac ten dups? bo czytam na forum i nic konkretnego tam nie pisze..? )może już ktoras z was przetestowała ?
Edytowane przez Grosi0603 Czas edycji: 2012-07-30 o 19:57 |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktos ma HBO2 to tam o 20.05 leci fajny film "och zycie" na Filmweb.pl ma wysokie oceny wiec chyba warty obejrzenia.
A co do ruchow to u mnie maly juz nie kopie tylko sie rozpycha,czasami to nawet oddychac nie moge. |
|
|
|
#2452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy świetlika. Takiego jak na zdjęciu. Cytat:
Ja jestem rocznik '79. Chyba najstarsza na wątku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam takie wahania nastrojów, że sama mam siebie dosyć. I wszystko niby z wyprawki pokupowane, ale ciągle czuję niepokój, że o czymś zapomniałam i czuje ciągle przymus żeby coś jeszcze dokupić.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-07-30 o 19:58 |
||||
|
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
m_moni, mam prośbę.
pamiętam, że kupowałaś kosz na pampersy, mogłabyś dać linka gdzie go zamawiałaś? ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- dziewczyny, wrzućcie jeszcze raz linka do tego konika, bo bardzo mi się spodobał a teraz przeglądam wcześniejsze posty i nie mogę odnaleźć |
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...k+fisher+price a ten kosz to CHYBA o taki chodzilo http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 |
|
|
|
|
#2455 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi prawie całą ciążę leci i jeszczę z dziąsła. Może stad ta anemia u mnie ![]() Cytat:
Ha ha .... jakby powiedział mój brat: fakt, pora umierać ![]() Cytat:
i jeszcze za 10 dni będzie 1 po trójce ![]() Ja jak się dałam wykorzystać na urlopie to myślałam, że urodzę więc się już nie dam Cytat:
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
m_moni dziekuje
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2457 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
maggie - Dziękuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I po prostu.. boli mnie cipka. ![]() Cytat:
![]() Staram się, choć akurat teraz czuje, że mogę góry przenosić . A mówią, że to przywilej II trymestru, ściemniacze ![]() Cytat:
W końcu ile można się zamartwiać.. . Cytat:
. Bo kto to widział odczuwalne skurcze przy największej dawce fenka? Cytat:
![]() A to właśnie przez to, że jakoś kijowo się czułam. Jakby mnie ktoś cegłą w łeb p**rdalnął. Cytat:
![]() Też kilka dni temu miałam taki dzień. TŻ odebrał mnie rano z domku mojego, bo tam spałam, i niby hihi haha hehe, a po godzinie to niesamowity ryk do poduszki.. I tak już mi na resztę dnia zostało
|
|||||||
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak zachwalałyście tego konika więc i ja się skuszę
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja się zastanawiam nad prześcieradełkami do gondoli. Pościel wydaje mi się zbędna ale takie małe prześcieradła na gumce mogą byc praktyczne. Nie wiem jak jest u WAs ale w naszej gondoli jest materacyk wyciągany więc by sie sprawdziły. Jak myślicie?
Tak wyglądają: http://www.amazon.co.uk/Fitted-Moses...=3AW2A1OTWTPGF |
|
|
|
#2460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie podbrzusze
Myję się i do łóżka, muszę odpocząć po wojażach.Też dziś spagetti na obiad robiłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ba
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

(a przecież nie mam
)

więc ja, jako dobra żona, biorę się zaraz do roboty
. # litry - strasznie dużo, ale musze się zmusić.... Może na poczatek postawie sobie warunek - 1,5 itra, a potem coraz więcej...

. Do mojego TŻa wiele dotarło gdy pojechał ze mną na jedno z pierwszych KTG i tam położna zaczęła Mu tłumaczyć wszystko.. No i zaczął też pracę z ludźmi, którzy mają już rodziny, w większości.

Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało. 

Też kilka dni temu miałam taki dzień. TŻ odebrał mnie rano z domku mojego, bo tam spałam, i niby hihi haha hehe, a po godzinie to niesamowity ryk do poduszki.. I tak już mi na resztę dnia zostało