|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hej
.Ale naskrobałyście od wczoraj
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Włączyli nam internet
Ja mam nadzieje, że te hormony na prawde przestaną wariować po porodzie, bo mó TZ jest tak cierpliwy, że jak mi przechodzi to zaczynam ryczeć, że ja taka zołza jestem, a On taki spokojny. Dziewczyny co myślicie o tym leżaczku? Wydaje mi się , że nadawałaby się od urodzenia. http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...502550822.html
|
#2254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A tak odnośnie lotów samolotem z malutkim dzieckiem - bo ostatnio o tym rozmawiałyśmy. Teściowa właśnie wróciła z wakacji i mówiła, ze jakieś małżeństwo właśnie miało ze sobą w samolocie takiego malucha - ok. 3 miesięcy. Strasznie płakało przy starcie
![]() .A tż się pakuje i jtr. wyjeżdża - na miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Chodziło mi o to, że dla mnie drogi, skoro się na dodatek rozwala:P ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za 8 miesiąc ![]() My będziemy mieli nosidło, ale nie wiem jakie niestety. Kuzynka mi kupiła jakiejś francuskiej firmy, nie wiem jakiej dokładnie, bo jeszcze mi nie dała, tylko pisała, że kupiła. Cytat:
. Cytat:
![]() A od kiedy dokładnie wzięłaś sobie ten macierzyński, jeśli mogę wiedzieć? Od razu od 27 tygodnia, tak jak można?Cytat:
![]() Myślę, że wózek i tak Ci się przyda, nawet jakbyś za często nie wychodziła. Nawet na 10 minut warto wychodzić z takim maluchem. |
|||||
|
|
|
#2255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu jej czymś dosrała.co ona sobie myśli!!! acha.zapomniałam anesh super że maleńką wszystko dobrze.trzymałam kciuki Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-07-29 o 17:37 |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ryczałam półtorej godziny. Leżaczek bardzo ładny. Zielona, moja córka też ma chyba liszaja. Ma takie dwie plamy na brodzie i taka skorupka jej sie na wierzchu robi. Jutro do lekarza po antybiotyk...
|
||
|
|
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny melduje sie po wakacjach, napisze wiecej pozniej..
jestem zmeczona urlopem jak to mozliwe???dzis zaczynamy 8 miesiąc
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Nadrobiłam w zasadzie po łebkach, bo miałam zaległości chyba dwa dni. jak nie lepiej. Anesh gratuluje- wiedziałam że musi być dobrze Niegrzeczna wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin ![]() Tym które mają problemy z głupimi tekstami i idiotycznym zachowaniem TŻtów bardzo ale to bardzo współczuje. Nie dajcie się bo to wy teraz jesteście najważniejsze i wasze maleństwa padam, normalnie padam, nie mam na nic siły, najchętniej przesypiałabym całe dnie. w nocy praktycznie wcale nie śpie przewracam się z boku na bok. Co gorsza nie moge prostować nóg w pozycji leżącej bo potwornie ciągnie mnie w pachwinach. Do tego pojawiają się jakieś dziwne bóle podbrzusza, nawet nie potrafie tego opisać, trwają kilka sekund są silne, ale zupełnie inne od tego co uważam u siebie za B-H. a za tydzień równo i ja będę się urodzinować, ale powiam wam szczerze że strasznie nie lubie tego dnia.. może dlatego że wtedy przypominam sobie i najbardziej odczuwam to że tak na prawdę nigdy nikt z rodziny o tym dniu nie pamięta i tak jest odkąd skończyłam jakieś 16lat. Wczoraj z TŻ złożyliśmy łóżeczko, oczywiście rozpakować karton musiałam JA co się skończyło tym że ciachnełam sobie nożem po nodze ;/
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ stwierdził, że On przemeblowanie w pokoju + rozstawianie łóżeczka będzie robił sam gdy ja będę w szpitalu. Mhm, chcę to widzieć
Przyjechała moja chrzestna.. Przywiozła pełne wiadro fasolki i ogórków A wcześniej uraczyła nas dwiema skrzyniami jabłek ![]() A więc idę zaprawiać! ![]() Aaaaa. Ale co do jabłek. Zrobiłyśmy z mamą mus - przepyszny! ![]() Już drugi dzień zajadam z nim bułki |
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak ktos robi samemu np.kołyske,łóżeczko lub przewijak taki drewniany to trzeba jakims specjalnym lakierem lakierowac???
bo mi meza koledzy maja zrobic taki fajny przewijak,tylko nie wiem jaki lakier kupic ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- sojka pokaz lozeczko ![]() a wózek juz masz? ja mam lozeczko jeszcze w pl(mialam miec je tu juz w czwartek ale nie wypalilo )
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-07-29 o 19:08 |
|
|
|
#2263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym autyzmem - mimo, że nie jestem specjalistą to miałam okazję być na wykładach dot.autyzmu i ani słowem nie wspomniano tam o szczepieniach, więc zgadzam się Tobą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2264 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko,że nie każdy śpi na kasie... ![]() Ja pierwszego synka rodziłam na Żelaznej w św.Zofii i teraz też tam planuje,choć mój gin tam już nie pracuje od pewnego czasu(zresztą to niezawsze jest przepustką)Byłam z małym po porodzie 17dni,bo miał wysoką żółtaczkę i dużo widziałam.Nie mogę im nic zarzucić Jedynie za co płaciłam to znieczulenie zewnątrzoponowe na żądanie,500zł. Szwagierka chce rodzić na Karowej,bo tam pracuje jej lekarz. Gratuluję tygodni,dla mnie waniliowe i kawałek ciasta ze śliwkami jeśli mogę prosić![]() Czemu na spacer nie pójdziesz?wolisz kisić dziecko w domu?Nie rób tego... śpioszka podesłała dobry artykuł,jest wszystko w nim co powinnaś wiedzieć na temat zimowych spacerów. Mojej siostry dzieci rzadko były w zime na dworze i ciągle jej chorowały i chorują,ciągłe przeziębienia,syropy,ba! antybiotyki,bo już nic na nie nie działa,a w domu napalone w centralnym,że nie ma czym oddychać.Zapomniałam dodać,że ona nie jest za tym,by w zimie wietrzyć mieszkanie(podobnie moja mama)Mi to się w głowie nie mieści. Myślę,że podejmiesz słuszną decyzję w tej sprawie. Anesh dzięki Zielona oby pomogli Oskarkowi i szybko to zdiagnozowali[/QUOTE] Katee a jak się czułaś po tym znieczuleniu? w trakcie porodu znaczy się?opisz coś więcej, bo ja też chcę je wziąć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- nadrobiłam, w międzyczasie pojadłam a teraz zmykam się myjkać i spać, bo jutro do pracki a na 12 do dentysty Zielona, całe szczęście, że małemu zaczyna się to powoli goić, bo wyglądało przerażająco Dobranocka! |
|||||||
|
|
|
#2265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Będzie dobrze - na pewno
|
||||||
|
|
|
#2266 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zielona kobieto czy Ty nie możesz chwilkę nie rozrabiać? ehh .. zrób peeling powinno trochę pomóc Cytat:
dobrze że mamy tak wspaniałych mężów .. Cytat:
najważniejsze jest aby było wsparcie, to ciepło i czułość ... bardzo pomaga na co dzień i też od święta Cytat:
o mamuśka mówisz - fajny kocyk Cytat:
Właśnie chyba te rogale są różne, któraś już zakupiła by zdać relację? Cytat:
ile płaciłaś za rota i pneumo?? ta 5w1 to około 300 zł tak ???? ehh no niestety faceci czasem inaczej pojmują wiele spraw ... ale oby im się odmieniło mnie to troszkę na początku potrafiło wystraszyć ... ale teraz już się przyzwyczaiłam a nie lubię jak dusia się nie rusza a przy czkawce szaleje - wyrodna matka jestem ![]() Cytat:
Ogólnie przedmioty TL są dla mnie rewelacyjnie !!! bardzo mi się podoba ich funkcjonalność i wykonanie, ten leżaczek bardzo fajny od pierwszych chwil Cytat:
![]() za 8 miesiąc kochana!Cytat:
Ty masz tak ?? ja miałam około 13,3 i był alarm więc jesteś w granicy bo jest od 6 do 24 ale pij więcej aby wzrosły, zmuś się tak jak ja - stawiam sobie szklaneczkę i uzupełniam ją co chwilkę i w ten sposób wypijam uwaga ponad 3 litry dziennie wody i soków teraz mogę zmniejszyć tak do 2-2,5 więc już lepiej ale w takie upały to nie sztuka więcej pić - postaraj się aby nie było małowodzia ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- gdzie anusiaaniaanusia i Iwcia ?
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita
Jakby u mnie byl dzien zebym nie miala problemow to bym chyba z nudow umarla
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh Ty to masz numery .. zrobiłaś peeling ?? pomogło coś?
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... Jak on tak mówić może, przecież to człowiek żywy jest, a nie rzecz, której można nie chcieć .Cytat:
.Grad wielkości piłeczek do tenisa.... masakra.... |
|||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
jutro rano bede robic,bo nie lubie sie tak czesto kapac bo mi to skore wysusza
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- ansh to tylko kropla w morzu. Obciach nawet o nim pisac tutaj na forum
|
|
|
|
#2271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35575752]
anesh super że maleńką wszystko dobrze.trzymałam kciuki Jeszcze raz wszystkim razem i każdej z osobna dziękuję ![]() ![]() .Cytat:
Cytat:
. Jak było? Cytat:
Cytat:
Cytat:
. # litry - strasznie dużo, ale musze się zmusić.... Może na poczatek postawie sobie warunek - 1,5 itra, a potem coraz więcej...
|
|||||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona jak z synkiem?
Teraz będziemy kibicować siatkarzom. Maggie mam nadzieje, że samochód przetrwał.
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie ciezko powiem szczerze. Tego antybiotyku tez nie chce-nawet z cola. Slyszalam ze jest jakas penicylina w zastrzyku bo wydaje mi sie ze lekami nigdy go nie wylecze. |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
http://www.google.de/imgres?hl=de&cl...w=1366&bih=597
matko 9 tyg postu i mi wali dosłownie bo zamiast tenisa przeczytałam cos calkiem innego ![]() ![]() bo to chyba przynosi szczescie co nie ?? obkupilam dzis dziewczynk iw takie strwikte bliźniaczkowe ciuszki bo do teraz mialam wsyztsko pojedyncze...jakie to slodkie takie same tuniczki itd |
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dziekuje Wam dziewczyny za zyczenia
a ja wrocilam od tesciow, przejedzona jeszcze bylismy na dzialce u cioci i jestem padnieta.. jutro ide do fryzjera ![]() a teraz kibicujemy siatkarzom ![]() |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona jest Zincef w zastrzykach, bo penicyliny to dawno nie widziałam, żeby ktoś przepisywał.
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak napisalam bo wiedzialam ze sie domyslisz.Chodzilo mi o cos podobnego do leku ktorego niechce pic.Wystarczy jeden zastrzyk czy trzeba wiecej i jak mam je dostac i kto mi to zrobi? |
|
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Wróciłam ale chyba nadrobię jutro
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
u nas w de kosztują 20e,ja kupialm uzywany za 5 a drugi dostalam za darmo
ja mam i nie wyobrazam sobie spania bez niego,.brzuch nie ciazy i wogole daje go niedzy kolana i jest super wygodnie,nie tak jak na brzusiu ale dzieki niemu jako tako spię |
|
|
|
#2280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmuś się do picia dasz radę .. szklaneczka szybciej staje się pusta niż butelka ja jak widzę butelkę mam dość a ze szklaneczki znika szybki i uzupełniam ![]() Cytat:
![]() no proszę jaki wozik super!!!oby się dobrze Wam podróżowało ![]() Cytat:
a duży masz? też chcę rogala
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

.

Ma takie dwie plamy na brodzie i taka skorupka jej sie na wierzchu robi. Jutro do lekarza po antybiotyk...

.