|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Czesć,
Ja mam robiony biust przed ciążą. Po operacji lekarka zaleciła, zeby nie zachodzić w ciążę przez 2 lata od operacji. Co do ciąży i wpływu na cycuchy to jest to trochę jak loteria. Moja znajoma miała 'robine' piersi 5 lat temu i ciaża wogole nie wpłynęła na ich wygląd tyle że wg mnie jej piersi podczas ciazy mało sie powiekszyły (wyjściowke miała bardzo małą). Może sie jednak zdarzyć że piersi podczas ciąży sie rozciągna a potem opadna i implant bedzie po ciaży pieknie sterczał a np sutki po karmieniu troche opadna i bedzie trzeba poprawiac, albo cięzki cycuch razem z implantem sie zsunie pod wpływem grawitacji, jednak to wszystko kwestia indywidualna i nie da sie przewidzieć jak to będzie w Twoim czy Moim przypadku bo moga byc skrajnie rożne. Pewnie metoda implantacji (pod gruczoł lub pod miesien:całkowicie lub czesiowo) też jest istotna. Z tego co się orientuję to dziewczynom nierodzącym raczej lekarze zalecaja pod mięsień bo mięsien dodatkowo 'trzyma' implant i zapobiega jego zsuwaniu sie (np pod wplwem grawitacji lub kiedy cycuchy puchna w ciązy . Sa tez inne zalety/wady każdej metody implantacji ale my nie o tym dzisiaj . Mi pod mięsien jako nierodzącej dr nie chciała dawać za dużego implantu, podobno niezalecane przed ciąża (wiec jak chcesz cycuchy Dodowe z małej wyjściówki to możliwe że aż tak wielkich się nie da) ale może to też kwestia lekarza...Pewnie reszta dziewczyn tez ci cos odpisze takze bedziesz miała porównanie. Odnośnie cięcia to jeszcze gdzies czytałam, że nierodzącym to tylko zazwyczaj robi się cięcie w fałdzie podpiersiowym a nie wokół otoczki (sutka) żeby nie poprzecinać gruczołów doprowadzających pokarm do sutka...Pozdrawiam serdecznie!Cytat:
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Ja osobiście mogę polecić Dr Wilgusa z Eurokliniki w Katowicach Bardzo dobry specjalista - w mojej galerii widać efekt jego pracy nade mną Jestem przed ciążą, obecnie nie planuję, ale w przyszłości zapewne nadejdzie i na to czas co do piersi - ciężko przewidzieć co się będzie z nimi działo w trakcie ciąży- nikt nie da gwarancji że poprawka nie będzie konieczna. Pozdrawiam
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Tusia Twoje piersi są imponujące! Jak dla mnie wielkość i kszałt jest idealna
Jeśli któraś zechciałaby się pochwalić swoimi to chętnie obejrzę Mogłabym to robić całymi dniami. Chyba mam jakąś obsesję.. iBoże nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała mieć już takie cycuszki ![]() Tasha mam dopiero 20 lat, więc licząc na to, że zrobię swoje piersi chociażby za rok a 2 lata po operacji nie można zachodzić w ciąże to jak dla mnie nie ma problemu, bo o dziecku myślałam dopiero po studiach a ewentualnie pod ich koniec. Więc jak dla mnie było by idealnie
Edytowane przez Fuksja132 Czas edycji: 2012-07-30 o 16:00 |
|
|
|
#1174 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie martw sie moje tez po tygodnu robią sie trochę krzywusy wiec po dwoch pewnie beda jak 'jedno oko na maroko a drugie na kaukaz'
bo juz zauważam ,ze leweusek chyba bedzie schodził szybciej niż prawusek Daj im przynajmniej 6 miesiecy a nawet do roku czasu i ewentualnie wtedy panika Mi moja pani dr powiedziała ,ze jeszcze nie widziała pacjentki u ktorej piersi osadzałyby sie rownoczesnie, to niezmierna rzadkość i najcześciej jeden goni drugi. Jedynie podkreśliła żeby prostować plecy bo inaczej za bardzo w dół pojda i znowu bedę miała ryzyko,że za pare lat obwisna.Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Tusia, a ty miałaś pod mięsien czy pod gruczoł? Pozdrawiam. Cytat:
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy znacie jakis godny polecenia krem BB (te tak teraz rozreklamowane)? Do kupienia w Polsce a nie przez internet.
|
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
pod mięsień
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
miło mi czytać takie komentarze - cieszę się że już są ze mną, aczkolwiek bardziej będę się cieszyć jak je uwolnię (ze stanika)
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole napiszcie jakich podkladow uzywacie?
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Kasik moje piersi są asymetryczne, więc zawsze mam problem z dobraniem odpowiedniego stanika (kupuje 70B, bo taki w miarę leży na moich maleństwach), ale jedna jest takie malutkie A a druga B
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam Astor Skin Match fusion make up. A do tego bazy pod makijaż Lirene, ten drugi kosmetyk mam od niedawna i stosuje tylko kiedy robię taki makijaż na wieczór czy na wyjście. A co do BB to niektórzy chwala Garniera BB, jest dostępny w każdym Rossmanie, Naturze czy itp
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam baaardzo sucha skore. i w sumie uwielbiam HM serum bourjois a ostatnio clinique superbalanced |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY Właśnie skonczylam czytac 17 stron miałam do nadrobienia KASIKK jestem AGATU ja tez ciagle mam proble z dobrem podkładu mam juz kilka butelek , które stoją użyte tylko kilka razy BOLSENO bielizna jest boska w moim guście , tylko moj Tż jeszcze do takich majteczek nie dojrzał , bo mówi ze jak u starej baby ANDZIKUS ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Ja ten z ASTORA tez mam i dla mnie to masakra , nawet jak sie go cieńko nałoży to wyglada jak tapete na maxa . Ostatni kupiłam ten z loreala lumi czy jakoś tak i tez porażka , jak smalec na twarzy ze niby takie rozswietlenie , i do tego bardzo nietrwaly jest , znika z twarzy . z fajnych które moge polecić to loreal trud match , clarins illusion i shiseido ten z filtrem 40spf tez jest fajny . |
||
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie mozna przeoczyć czegoś, bo potem człowiek "nie w temacie" A co do pokładu, to ja nie mam jakiejś mega wymagającej skory, chociaż tez już kilka przetestowalam i jak dla mnie ten który mam teraz jest spoko. Nie robi mi tzw. efektu maski, chociaż prawda jest tez taka, ze zbyt wiele go nie nakładam No ale żadna ze mnie specjalistka w tych sprawach
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
ja używam Loreala True Match albo Infallible. próbowałam przeróżne ale jakoś niewiele mi służy
często potrzebuje coś przymaskować a nienawidze mieć tapety na twarzy.
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tapety nie lubie...i teraz tego cliniqua odkrylam
![]() poki co cudo, zobaczymy jak na dłuzsza mete. |
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie mnie wałkowanie w kółko tego samego drażni, nie wchodzę tu po to żeby czytać laboraty obrażających wzajemnie sie stron.
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no szok
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Wrzuciłam zdjęcia dwutygodniowych krzywusów . Możecie ocenić fachowymi oczkami, czy wsio git?
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko kobietki: Dlaczego niektóre kliniki nie wykonują powiększenia piersi przed 21 rokiem życia? Z czym to jest związane?
Ps. Wysłałam większości z Was zaproszenia i jeśli niektórym nie przeszkadza Wam to, że jestem tu tak krótko to proszę o zaakceptowanie A jeśli przeszkadza-to cierpliwie poczekam Bardzo chciałabym zobaczyć Wasze wyjściowki i efekt po operacji.
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kobietki, ja dziś zostałam ZDEMASKOWANA !!! Przez moją siostrę. Pisałam kiedyś, że ona na pewno się zorientuje. Dzisiaj przyjechała do mnie (mieszka za granicą, więc rzadko się widzimy). Gadamy sobie, gadamy, widzę, że co rusz mi w cycki zerka... W końcu, po jakiejś godzinie mówi do mnie: "No dobra, to teraz gadaj, co z cyckami zrobiłaś ". No i wyśpiewałam wszystko jak na spowiedzi ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Kasik, znikają, znikają
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny was tez bolal zoladek po tych lekach??ja chyba sie przejde do apteki po kolejny hehhe regeneracyjny lek bo mi coraz czesciej bole doskwieraja szczegolnie wieczorkiem trzeba chyba na jakas lekka dietke przejsc na jakis czas...przyda sie tez po tym 10 dniowym leniostwie po op
a anik zdemaskowana to tak je widac przez bluzke?? ![]()
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, Ty masz AZS, więc Garniery i te inne drogeryjne raczej odpadają. Ja mam na twarzy ŁZS + AZS i mnie nie podrażnia LRP Unifiance (ale podkreśla skórki), fajny jest LRP Toleriane Teint (ten bardzo dobrze kryje), a z takich lekkich w sam raz na lato Avene Couvrance (ale raczej słabo kryje).
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha;D świetna jest!!
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Kasik, a nasze słynne siemię lniane???? Najlepsze na takie problemy
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
AA no takk zapomnialam o nim ale szcerze to nie probowalm jeszcze
![]() ![]() chcialam cos bardziej znosnego typu tabletka lyk i po pro blemie )---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() tez mi sie podoba jest tak szczera heheh![]()
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ja tez jestem na forum żeby sie ze wszystkim zapoznać , bo plan mam taki żeby piersi zrobic po drogim i ostatnim dziecku, a możliwe ze jest juz w drodze I szczerze to nie znam sie na tym tak jak niektóre z dziewczyn , ale odradzalabym robić piersi przed dziećmi . No chyba ze nie planujesz ich przez najbliższych kilka lat i nie chcesz czekać tak długo . Bo może być tak ze będzie ok a może być tak ze cycki opadą do pęka i konieczna będzie poprawka , moim zdaniem szkoda kasy i zdrowia na kolejna operacje . |
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie - co to znaczy że" stanik trzyma piersi od środeczka " Cokolwiek to znaczy - czy potrzebne to jest i innym osobom po operacji![]() Cytat:
- który ma za zadanie robić tło, kierować dyskusję na odpowiednie tory i zadawać takie a nie inne pytania No tylko ze strategią kiepskoCytat:
I nie będziesz widziała ich postów. Co do podkładu- to nie pomogę przeważnie w pracy nie mogę używać więc po prostu nie kupuję. Mam tam coś na wyjście- ale pewnie nie najlepsze
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-07-30 o 23:09 |
|||
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
littaleya a ile masz lat
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

. Sa tez inne zalety/wady każdej metody implantacji ale my nie o tym dzisiaj

". No i wyśpiewałam wszystko jak na spowiedzi