III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 20:25   #2461
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Fotka z urodzin mojego dwulatka
Jaki całuśnik!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Sara_m7
sprzatac te trociny jeszcze zniose,ale te piski jak otwieram lodowke to juz nie. nawet 20 min po jedzeniu jak slyszy ze otwieram lodowke albo poczuje jedzonko to wrzeszczy ze uszy bola.
Myslalam ze ja oddac do zoologicznego,ale podobno moze stac sie pokarmem dla węża,wiec jej nie oddam. Zreszta moj tz jak mu powiedzialam ze ja oddam to na mnie naskoczyl wiec chyba swinka zostanie z nami.
Przepraszam, ale.. Dla mnie świnki, chomiki to zawsze głupiutkie,bezmyślne zwierzątka były. Dopiero od kilku lat, może dwóch, ludzie uświadamiają mnie, że byłam w błędzie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Rośnie Melunia w siłę i dobrze, że nie ma skurczy. A czy skracanie się szyjki przed porodem nie jest czymś naturalnym?
Pytałam właśnie o to, bo dla mnie samej było dziwne to, że tak panikują .
Doktorek wytłumaczył mi to tak, że to normalne, że szyjka się skraca, ale nie w tak szybkim tempie. I oni próbują mi to zahamować lekami, abym dotrwała do końca, jednak nie zatrzymają tego zupełnie.
Jeżeli już mowa o długościach.. To u mnie wszystko było okej, cały czas normalnie funkcjonowałam. Dopiero od momentu nacisku na szyjkę, skurczy zauważyliśmy szybkie skracanie się.
No bo z 28mm po dwóch tygodniach zrobiła się 24mm. Po następnych 2tygodniach miała już 18mm, a teraz,po trzech dniach od wizyty, ma 17.
Więc w sumie w ciągu 4tygodni i 3dni skróciła się ona o 16mm.
Stary 2012-07-30, 20:28   #2462
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Dearlie - Nie wiem, co poradzić na TŻa. Z pewnością u nas hormony robią swoje, a wielu mężczyzn nie potrafi tego zrozumieć . Do mojego TŻa wiele dotarło gdy pojechał ze mną na jedno z pierwszych KTG i tam położna zaczęła Mu tłumaczyć wszystko.. No i zaczął też pracę z ludźmi, którzy mają już rodziny, w większości.
Sam chciał wszystko odłożyć na ostatnią chwilę, ale uświadamiałam Go, że przecież na końcu nie da mi, ot tak, kilku tysięcy złotych na skompletowanie wyprawki. . Musiałam wysłuchiwać też gadania mojej babci, że niepotrzebnie kupuje już, bo zapeszę. Przepraszam bardzo, jakbym miała wierzyć w zabobony to do porodu, bym bez czegokolwiek pojechała . No, ale cóż. Ludziom nie przemówisz. Jak już mają coś utarte we łbie to kaplica.
O widzisz, mi się wydaje, że otoczenie bardzo warunkuje zrozumienie sytuacji. Mój TŻ ma w większości znajomych, którzy są singlami, albo w związkach bez dzieci. Można wręcz powiedzieć, że w jego "paczce" przecieramy szlaki. Chociaż w sumie ma jednego kumpla, który ma 2-letniego synka i tak teraz myślę, że chyba go wyślę na jakieś piwo z nim.
Oj, tekst o zapeszaniu to mój "ulubiony"!

Colds, a czy mogłabyś na liście dopisać naszemu chłopakowi imię Antoś? Z góry dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
podczytałam ale nie odpisuję mam strasznie płaczliwy dzień ... tak bez powodu
Trzymam kciuki, żeby jutro po tym paskudnym dniu, przyszedł dzień euforii i uśmiechu.

Cytat:

ja po wizycie,moj gin na urlopie wiec bylam u kolegi co maja razem gabinet.Zrobil i usg dopochwowe,szyjka ma w 25+3 47 mm ,małe mają 780 i 820g,wsio jest ok ale żelazo mam 10,2 i dostalam leki. A ktg mi nie zrobil bo powiedzial ze wsio ok to po co mnie meczyc i zrobia mi za 2 tyg

Boskie zdjęcie! Najważniejsze, że szyjka dzielnie trzyma, bo dziewczynki jeszcze mają mnóstwo czasu. Spokojnie, ja nie miałam jeszcze ani razu ktg, tyle, że u Ciebie pewnie przy bliźniakach inaczej to wszystko działa.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kochana nieźle narozrabiałaś z tą wodąa moja lili jest identycznie ułożona jak twój synuś a raczej chyba była do wczoraj i raczej robi obrót dołem, bo teraz czuję jej nogi mocno po prawej stronie i czasem jednocześnie łapki po lewej na dole no i na górze brzuch jest mięciutki a dołem twardszy, więc ona tam sobie leży na bank no i w środę zaczynam 32 tydzień i mam nadzieję, że małej ten obrót się uda, bo też wolę uniknąć cc, choć jak inaczej nie da rady to wszystko zniosę, aby mała zdrowa była, reszta jest mi obojętna
No proszę, jaką masz zdolną córę! Czyli wychodzi na to, że nie ma zasady, w którą stronę maluchy się przesuwają. Ja za radami aga_ton od dziś na dobranoc będę ładnie prosiła Antka o fikanie.

Cytat:
jak ktos ma HBO2 to tam o 20.05 leci fajny film "och zycie" na Filmweb.pl ma wysokie oceny wiec chyba warty obejrzenia.
A to nie czasami o tej parze, która przejmuje opiekę nad małą córeczką znajomych, którzy zginęli? Jeżeli tak to my z TŻ-tem oglądaliśmy ten film kilka dni temu właśnie na HBO. Polecam,bo choć nie widzieliśmy od początku to bardzo mi się podobał
Stary 2012-07-30, 20:28   #2463
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ha ha .... jakby powiedział mój brat: fakt, pora umierać

Ja też 81 i jeszcze za 10 dni będzie 1 po trójce
Cóż, trącimy już świerkiem
Stary 2012-07-30, 20:30   #2464
zielona1911
Zakorzenienie

tamlin
ona z mezem maja firme,wiec pewnie sporo zarabiaja. Ich bedzie kierowac ich ksiegowa.
Co do papierow do opieki to potrzebuje ta umowe najmu.
A mysle ze sa w stanie zaplacic mi nawet calosc czynszu bo dochody udokumentowane to 1136zl na 3 ludzi.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:33   #2465
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

no i gdzie ta nasza Angel

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:35   #2466
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O widzisz, mi się wydaje, że otoczenie bardzo warunkuje zrozumienie sytuacji. Mój TŻ ma w większości znajomych, którzy są singlami, albo w związkach bez dzieci. Można wręcz powiedzieć, że w jego "paczce" przecieramy szlaki. Chociaż w sumie ma jednego kumpla, który ma 2-letniego synka i tak teraz myślę, że chyba go wyślę na jakieś piwo z nim.
Oj, tekst o zapeszaniu to mój "ulubiony"!

Colds, a czy mogłabyś na liście dopisać naszemu chłopakowi imię Antoś? Z góry dziękuję.
My też inaczej podchodzimy do tego, bo nosimy te dzieciaczki pod serduchami, czujemy ruchy. Dla faceta to dziwne jak można odczuwać kopniaki, nawet te minimalne, czy przesuwanie się dzidka. W końcu oni je tylko widzą, nie mają aż takiego przywiązania do maluchów jak my.
Masz rację, otoczenie dużo robi, może zmienić. Powiem Ci, że mój TŻ wolał właśnie słuchać kumpli, już teraz piszę o tych dzieciatych znajomych , niż np. swojej czy też mojej matki, które są za kompletowaniem wyprawki wcześniej. Więc może to piwo to nie taki głupi pomysł

Pewnie, dopiszę
Stary 2012-07-30, 20:35   #2467
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin
ona z mezem maja firme,wiec pewnie sporo zarabiaja. Ich bedzie kierowac ich ksiegowa.
Co do papierow do opieki to potrzebuje ta umowe najmu.
A mysle ze sa w stanie zaplacic mi nawet calosc czynszu bo dochody udokumentowane to 1136zl na 3 ludzi.
A mieszkanie jest na firmę? Jeśli nie to muszą się prywatnie z tego rozliczać. Co do dochodów to na pewno będziecie mieli wywiad i pani będzie dokładnie wypytywała o zarobki i wydatki. Uważaj żebyś za dużo wydatków nie powiedziała bo nie przyznają, no bo niby z czego żyjecie. Ja musiałam trochę wydatków odjąć i dopisałam pomoc rodziców bo by mi nie przyznali tylko oszustwo podejrzewali.
Stary 2012-07-30, 20:36   #2468
zielona1911
Zakorzenienie

colds
chomiki sa glupie,bo nawet swojego ugryza. A moja swinka w gruncie jest fajna bo nie gryzie i wtula sie we mnie czesto i ma taka glupia zabawe ze ja klade sie na dywanie a ona biega w kółko mnie a jak widzi ze nadchodzi pogromca zwierzatek Oskar to spinkala za meble.
I generalnie obrzydliwe jest to ze gryzonie jedza swoje odchody spod siebie

Dearlie
tak to ten film
Stary 2012-07-30, 20:41   #2469
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
No to nie jest tak źle

Dziewczyny w co Wy sie pakujecie do Szpitala? Czy któraś pakuje się w walizkę? Bo ja nie mam takiej dużej torby tylko walizkę
jaa!!

Cytat:
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Tylko ze względu na brak skurczy nie zostawił mnie w szpitalu.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

Z dobrych wieści. Meluna ma 2340g
Melania juz duża pannica teraz tylko wypoczywaj, tesciowy nie sluchaj

Cytat:

no wczesnie chlopak zaczyna

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przyszłam sie przywitaćwiem,że wiele z was kupowało butelke antykolkowa z tomme tippe i mam pytanie nie wiem czy już o tym pisałyście bo ja jak zawsze z doskoku i zastanawiam sie czy gotować ta butelke w garku czy wyparzyc wrzatkiem..nie wiem czy ten srodek nie ulegnie zniszczeniu pod taka temperatura chyba,że wyciagnac ten dups? bo czytam na forum i nic konkretnego tam nie pisze..?)może już ktoras z was przetestowała ?
mozesz gotowac w garnku, nic sie nie stanie, a jest to wskazane takie odparzanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
m_moni, mam prośbę.
pamiętam, że kupowałaś kosz na pampersy, mogłabyś dać linka gdzie go zamawiałaś?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

dziewczyny, wrzućcie jeszcze raz linka do tego konika, bo bardzo mi się spodobał a teraz przeglądam wcześniejsze posty i nie mogę odnaleźć
zamawiała dokładnie ten http://allegro.pl/angelcare-captiva-...453740185.html

i skus sie na konika skus bo na prawdę warto

elena
z Ciebie to też chudzinka a brzuszek juz calkiem spory

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-30 o 20:46
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:41   #2470
elena_100
Wtajemniczenie

W końcu nadrobiłam pocztę a tam same laski

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:41   #2471
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A mieszkanie jest na firmę? Jeśli nie to muszą się prywatnie z tego rozliczać. Co do dochodów to na pewno będziecie mieli wywiad i pani będzie dokładnie wypytywała o zarobki i wydatki. Uważaj żebyś za dużo wydatków nie powiedziała bo nie przyznają, no bo niby z czego żyjecie. Ja musiałam trochę wydatków odjąć i dopisałam pomoc rodziców bo by mi nie przyznali tylko oszustwo podejrzewali.
wiem tylko tyle ze firma jest na ten moj adres zarejestrowana.
jestes pewna ze mops przychodzi do domu? wydaje mi sie ze te papiery wystarcza.Ale kurde bezsensu zebyz wszystkiego sie rozliczac na szczescie mam za prad 50zl i 80zl za gaz na 2 mies i nic wiecej jej nie powiem,nie musi wiedziec o ratach. a moze siekrzywo patrzec na plazme na scianie czy inne udogodnienia?
Stary 2012-07-30, 20:47   #2472
colds
Zakorzenienie

Cytat:
colds
chomiki sa glupie,bo nawet swojego ugryza. A moja swinka w gruncie jest fajna bo nie gryzie i wtula sie we mnie czesto i ma taka glupia zabawe ze ja klade sie na dywanie a ona biega w kółko mnie a jak widzi ze nadchodzi pogromca zwierzatek Oskar to spinkala za meble.
I generalnie obrzydliwe jest to ze gryzonie jedza swoje odchody spod siebie
Haha . Pociesznie masz z tym zwierzątkiem.
Mi ostatnio mojego kundelka szkoda.. Bo po remoncie taka wyszolona.. Nie potrafi sobie bidulka miejsca znaleźć A znowu nasz sharp pei ma coś z uszami.. Któryś raz pod rząd.. I najgorsze jest to, że w nocy, i tylko w nocy!, strasznie mordą telepie. Spać normalnie nie idzie. . W każdym razie do weta musimy się z nim wybrać.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

kasiam - Czekam tylko aż w końcu do mnie wrócimy, bo teściowa to mi już tyłkiem wychodzi. I w dodatku babsko ma teraz urlop.. Trzeba będzie zwijać manatki

Cytat:
Ja wchodzę na pocztę raz na ruski rok i wtedy to mi kopara zjeżdża.
Stary 2012-07-30, 20:49   #2473
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

elena
z Ciebie to też chudzinka a brzuszek juz calkiem spory
A dziś jest chyba jeszcze większy. Ciężko mi się oddycha, ale co tam, mam nadzieję, że to Maluszkowa rośnie a nie tylko ja

Stary 2012-07-30, 20:50   #2474
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny padnięta jestem, więc tylko uściskam wszystkie Was i dzieciaki mocno.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:54   #2475
duvel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość

duvel witaj To zostało ci juz tylko jakieś 5 tyg. i będziesz tulić swoją dzidzię Spokojnego dalszego przebiegu ciąży.
Dzięki Asiejka Tobie również tego życzę, ostatnie miesiące są chyba najgorsze.

Właśnie przejechałam 5 godzin pociągiem i czuję się jak jajko na twardo. Ale Wy szalejecie z tym pisaniem, nie da się Was nadrobić
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:55   #2476
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
martusia, jeśli mogę coś doradzić to poczekaj kilka dni by powtórzyć glukozę, z tego co piszesz zwymiotowałaś ją po 20 minutach i może się okazać , że część już przedostała się do krwi, a to może sfałszować wyniki. gdyby wynik był powyżej granicy miałabyś dylemat czy to nie winna dodatkowej porcji glukozy i dla pewności musiałabyś powtórzyć badanie. a przecież do przyjemnych badań ono nie należy

ja w piątek podchodzę po raz trzeci i już mi gorąco na samą myśl

glukozę musiałam rozrobić w 3/4 szklanki letniej wody i wypić ją w przeciągu 5 minut. dużo lepiej piło mi się małymi łyczkami bo gdybym wypiła duszkiem to zwróciłabym od razu...

no w sumie masz rację. trudno, na najbliższą wizytę pójdę bez wyników, a badanie zrobię w piątek. współczuje przechodzenia tego po raz trzeci a Ty też czułaś się tak fatalnie po wypiciu? ja miałam niesamowity odlot i to było w tym wszystkim najgorsze. nagle zrobiłam się potwornie zmęczona i czułam jakbym traciła kontakt z rzeczywistością. jeszcze z godzine nie mogłam dojść do siebie.
Stary 2012-07-30, 21:03   #2477
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, same piękne, szczupłe brzuchatki. A ja taki słoń. Swoich fotek nie dam

Cytat:
wiem tylko tyle ze firma jest na ten moj adres zarejestrowana.
jestes pewna ze mops przychodzi do domu? wydaje mi sie ze te papiery wystarcza.Ale kurde bezsensu zebyz wszystkiego sie rozliczac na szczescie mam za prad 50zl i 80zl za gaz na 2 mies i nic wiecej jej nie powiem,nie musi wiedziec o ratach. a moze siekrzywo patrzec na plazme na scianie czy inne udogodnienia?
Jestem pewna że przychodzą, muszą wywiad przeprowadzić. A plazma, cóż w wyposażeniu mieszkania była

Cytat:
Napisane przez duvel Pokaż wiadomość
Właśnie przejechałam 5 godzin pociągiem i czuję się jak jajko na twardo. Ale Wy szalejecie z tym pisaniem, nie da się Was nadrobić
Co się nie da????????? 5 dni mnie nie bylo i dałam radę, także nowa koleżanko bez wymówek mi tu
Stary 2012-07-30, 21:06   #2478
zielona1911
Zakorzenienie

tamlin
no wlasnie w umowie jest dokladnie wyszczegolnine co znajduje sie w mieszkaniu.
Najwyzej powiem ze to prezent slubny,a xboxa i laptopa schowam i tez powiem ze mama mi pomaga czasem
Stary 2012-07-30, 21:08   #2479
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Iwoncia, gratuluję!

guzik prawda; o ile faktycznie łatwiej się oddycha, to z kolei nacisk na szyjkę jest coraz większy, a to powoduje taki dyskomfort przy chodzeniu, że ja poruszam się w żółwio-ślimaczym tempie i wszystkie babuszki z laseczkami mnie wyprzedzają. a wejście na 4 piętro to od 3 dni dla mnie masakra

Katiem, zauważyłam i gratulowałam (albo przynajmniej miałam taki zamiar)
też już chyba powinnam zacząć pakować torbę...

samochód przetrwał grad w stanie nienaruszonym
podobnie, jak Ty staram się zmienić młodzieżowy styl mojego męża. 28 lat już do czegoś zobowiązuje, a nie tylko spodenki krótkie (najlepiej a la plażowe) lub jakieś szerokie jeansy + tshirt i bluza... na dodatek wszyscy u niego w pracy tak chodzą. programiści...

Angel, z tą mąką ziemniaczaną to podobno prawda. położna mówiła, że zdecydowanie poleca w razie odparzeń kremik + właśnie mąka ziemniaczana.
a wiecie, że sudocremem nie należy smarować pachwin maluszka, bo bardzo wysusza skórę i pieluszka może podrażnić pachwinki aż do małych ranek

również nie kupuję pościeli do wózka. kocyk będzie wystarczający

a dlaczego prasowałaś na stojąco
też dziś boli mnie brzuch.. ciekawe, czy to, że odstawiłam "wspomagacze" może mieć jakiś wpływ?

Sojeczko, a kocyk nie wystarczy? na siłę nie ma co kupować a w sierpniu zimno bardzo nie będzie przecież

Kajka, w jakim szpitalu będziesz rodzić? Bo w każdym co innego trzeba ze sobą zabrać
no właśnie chcialabym taką wyprawke standardowa bo co wtedy jak w danym szpitalu brak miejsc????
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:10   #2480
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin
no wlasnie w umowie jest dokladnie wyszczegolnine co znajduje sie w mieszkaniu.
Najwyzej powiem ze to prezent slubny,a xboxa i laptopa schowam i tez powiem ze mama mi pomaga czasem
No i gitara
Uciekam do łóżka. Kropek mi tu z penisem przed oczami gania, matko znów na coś liczy czy co
Do jutra.
Stary 2012-07-30, 21:10   #2481
elena_100
Wtajemniczenie

Tamlin ja cię proszę jak ostatnio wrzucałaś zdjęcie to żadnego słonia nie widziałam

Konczi zdjęcia zrobię jak już przywiozę te rzeczy do domu. Byłam dziś u mamy i powiedziała, że będzie prała jeszcze raz bo jej bratowa powiedziała, że za dużo Dzidziusia (płynu do płukania) dała Ja to się chyba tej wyprawki nie doczekam. A tak bym już policzyła i wiedziała co dokładnie dokupić, choć wątpię że coś trza.

Stary 2012-07-30, 21:12   #2482
duvel
Przyczajenie

Cytat:
Dokładnie, same piękne, szczupłe brzuchatki. A ja taki słoń. Swoich fotek nie dam

Jestem pewna że przychodzą, muszą wywiad przeprowadzić. A plazma, cóż w wyposażeniu mieszkania była

Co się nie da????????? 5 dni mnie nie bylo i dałam radę, także nowa koleżanko bez wymówek mi tu
Nadrabiam, nadrabiam
Co do słoni - ja się czuję jak Godzilla:P. Przytyłam już 15 kg, a startowałam z dość wysokiej wagi, bo się upasłam przed ciążą. Nie mam pojęcia, jak to zrzucę No ale jeszcze parę tygodni i się przekonamy

--

Dobrej nocy dla wszystkich

Edytowane przez duvel
Czas edycji: 2012-07-30 o 21:15
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:14   #2483
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
No i gitara
Uciekam do łóżka. Kropek mi tu z penisem przed oczami gania, matko znów na coś liczy czy co
Do jutra.
haha
przynajmniej cos sie dzieje,ja nie mam regularnego sexu chyba od poltorej roku
musze sie nacieszyc raz,gora dwa razy w miesiacu.I wogole zastanawiam sie jakim cudem udalo mi sie tak szybko zajsc w ciaze
Stary 2012-07-30, 21:18   #2484
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczyny strasznie się źle dziś czuje i nie mam siły ani weny pisać.Wrzuce Wam zaraz na maila pare fot ze ślubu jak obiecałam.Niestety nie dam rady Was nadrobić
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:25   #2485
elena_100
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35599784]Dziewczyny strasznie się źle dziś czuje i nie mam siły ani weny pisać.Wrzuce Wam zaraz na maila pare fot ze ślubu jak obiecałam.Niestety nie dam rady Was nadrobić[/QUOTE]

Odpoczywaj przede wszystkim I ponieważ nie miałam wcześniej okazji to życzę Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ja też już spadam.

Stary 2012-07-30, 21:42   #2486
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duvel Pokaż wiadomość
Nadrabiam, nadrabiam
Co do słoni - ja się czuję jak Godzilla:P. Przytyłam już 15 kg, a startowałam z dość wysokiej wagi, bo się upasłam przed ciążą. Nie mam pojęcia, jak to zrzucę No ale jeszcze parę tygodni i się przekonamy

--

Dobrej nocy dla wszystkich
ja też się czuję i wyglądam jak słonio-godzilla też prztyłam już 15 kg a dopiero zaczęłam 28 tydzień w sobotę idę na wesele (dostałam pozwolenie ale bez tańców) i nic nie mogę na siebie znaleźć..we wszystkim wyglądam tragicznie

jestem po wizycie, z synusiem wszystko dobrze, tętno w porządku, ułożony główką w dół, szyjka dalej się nie skraca, nie otwiera, jak bedę dalej się oszczędzać to będzie wszystko dobrze
ale mam iść na konsultację do diabetologa z uwagi na tą glukozę...poleciła mi też zajrzeć na stronę www.slodkiemamy.edu.pl i poczytanie o diecie..może Wam też się coś z tej stronki przyda..

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:56   #2487
zielona1911
Zakorzenienie

Choco gratulacje

ja tez dodalam zdjecie ze lsubu-jest w roboczych na mailu, zeby podtrzymac ten romantico klimat
Stary 2012-07-30, 22:10   #2488
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ja listopad 89
a tz grudzien 88

gda
na szczescie nie boli,nie swedzi ani nie piecze
ja tyż grudzień 88

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
niestety,ale pewnie tak by było takie mamy społeczeństwo faktycznie lepiej tego dziecku oszczędzić
ja miałam skróconą w I ciąży, zaczęła sie skracać bardzo wcześnie bo już w 18 tyg. i w końcu po kilku pobytach w szpitalu założyli mi pessar w 31 i wtedy się udało dotrwać do 37 tyg a jakoś specjalnie to tego nie czułam, miałam kłucia w pipce, ale też bardzo mi twardniał brzuch i to ponoć główną przyczyną skracania było no i masa nerwów, jakie wtedy miałam teraz na szczęście wszystko trzyma, za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że nadal sie nie skraca
Chciałam w łazience przesunąć nogą kosz z praniem - cieżki i coś mi w pachwinie strzeliło i boli jak pieron...nie dość że chodze jak pokraka to teraz już wogóle, wstyd wyjść z domu
Biedna... ile razy a się powstrzymuję, żeby czegoś nie dźwignąć lub przesunąć sama.... ach...

Cytat:
Ale ja stara jestem - maj 84
Nie jesteś

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ello mamuśki

zaciśnięte za dzisiejsze wizyty czekam na relacje

No faktycznie sporo was z rocznika 88 a ja 91

Przez week trochę zaległości w podczytywaniu mi się narobiło więc czas nadrobić
Ale młodziutka jesteś. Jtr. właśnie moja siostra kończy 21 lat.

Cytat:
No to nie jest tak źle

Dziewczyny w co Wy sie pakujecie do Szpitala? Czy któraś pakuje się w walizkę? Bo ja nie mam takiej dużej torby tylko walizkę
Ja chyba w walizkę na kółkach

Cytat:
Zaraz nadrobię.
Najpierw tylko napiszę, że miałam dzisiaj wizytę na oddziale. Skurcze wychodziły max 40, szyjka skróciła się w ciągu 4dni z 18mm na 17mm.
Za tydzień mam przyjechać na wizytę kontrolną. Wtedy też mam odebrać wynik paciorkowca..

Oszczędzać mi się!!!
A dla Melanii
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:15   #2489
kraven
Zakorzenienie

Czyli nie muszę kupować nowej torby. Będzie walizka na kółkach.

Choco nie wiem jak ja to przegapiłam ale wzystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:26   #2490
katiem
Wtajemniczenie

Hej laseczki
Jak zwykle wieczornie.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki
trzymam kciuki za wizytę!
ja się nie mogę doczekać usg. dopiero 14.08 jestem umówiona i ciągle się zastanawiam, czy w dwupaku dotrwamy i czy Zuzia pozostanie Zuzią czy okaże się Tadzikiem
do 7mca miałam usg robione co 2-3 tygodnie a teraz od ponad 2 mce przerwy i aż mi dziwnie bez podglądania małej mej kruszynki

to dobrze, że sam nie drapie.
moja siostra, jak była mała chorowała na ospę i strasznie się drapała i teraz ma taką bliznę między oczami
moja pensja też w całości idzie na rachunki, kredyt i inne opłaty
A co? ginek jeszcze nie ma pewnosci co do płci?

Cytat:
No to nie jest tak źle

Ja mam taka torbe sportowa.

Cytat:
super niespodzianka
szkoda, że mój tż taki niedomyślny i prezentów bez okazji nie dostaję no czasem się zdarzy ale to naprawdę od wielkiego dzwonu...[COLOR=Silver]
U mnie tak samo. Ja to nawet na okazję dostaję po fakcie bo sama muszę wybrac. Ale to tylko dlatego, że mamy naprawde rozbiezny gust. tż na maksa praktyczny, a ja próżna baba

Cytat:
A mnie jak ma buzię między piersiami mamy, jak takie maleństwo oddycha wciśnięte między te cyce?
:
Zależy od wielkości cyców
Jesteś przeciwniczką chust?

Cytat:
Zaraz nadrobię.

Duża córcia kochana

Ale dużo młodych mamuś

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości