|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Jaki całuśnik!
![]() Cytat:
Cytat:
. Doktorek wytłumaczył mi to tak, że to normalne, że szyjka się skraca, ale nie w tak szybkim tempie. I oni próbują mi to zahamować lekami, abym dotrwała do końca, jednak nie zatrzymają tego zupełnie. Jeżeli już mowa o długościach.. To u mnie wszystko było okej, cały czas normalnie funkcjonowałam. Dopiero od momentu nacisku na szyjkę, skurczy zauważyliśmy szybkie skracanie się. No bo z 28mm po dwóch tygodniach zrobiła się 24mm. Po następnych 2tygodniach miała już 18mm, a teraz,po trzech dniach od wizyty, ma 17. Więc w sumie w ciągu 4tygodni i 3dni skróciła się ona o 16mm. |
||
|
|
|
#2462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Chociaż w sumie ma jednego kumpla, który ma 2-letniego synka i tak teraz myślę, że chyba go wyślę na jakieś piwo z nim. ![]() Oj, tekst o zapeszaniu to mój "ulubiony"! Colds, a czy mogłabyś na liście dopisać naszemu chłopakowi imię Antoś? Z góry dziękuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli wychodzi na to, że nie ma zasady, w którą stronę maluchy się przesuwają. Ja za radami aga_ton od dziś na dobranoc będę ładnie prosiła Antka o fikanie. ![]() Cytat:
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin
ona z mezem maja firme,wiec pewnie sporo zarabiaja. Ich bedzie kierowac ich ksiegowa. Co do papierow do opieki to potrzebuje ta umowe najmu. A mysle ze sa w stanie zaplacic mi nawet calosc czynszu bo dochody udokumentowane to 1136zl na 3 ludzi. |
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do maluchów jak my. Masz rację, otoczenie dużo robi, może zmienić. Powiem Ci, że mój TŻ wolał właśnie słuchać kumpli, już teraz piszę o tych dzieciatych znajomych , niż np. swojej czy też mojej matki, które są za kompletowaniem wyprawki wcześniej. Więc może to piwo to nie taki głupi pomysł ![]() Pewnie, dopiszę
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
A mieszkanie jest na firmę? Jeśli nie to muszą się prywatnie z tego rozliczać. Co do dochodów to na pewno będziecie mieli wywiad i pani będzie dokładnie wypytywała o zarobki i wydatki. Uważaj żebyś za dużo wydatków nie powiedziała bo nie przyznają, no bo niby z czego żyjecie. Ja musiałam trochę wydatków odjąć i dopisałam pomoc rodziców bo by mi nie przyznali tylko oszustwo podejrzewali.
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
colds
chomiki sa glupie,bo nawet swojego ugryza. A moja swinka w gruncie jest fajna bo nie gryzie i wtula sie we mnie czesto i ma taka glupia zabawe ze ja klade sie na dywanie a ona biega w kółko mnie a jak widzi ze nadchodzi pogromca zwierzatek Oskar to spinkala za meble.I generalnie obrzydliwe jest to ze gryzonie jedza swoje odchody spod siebie ![]() Dearlie tak to ten film
|
|
|
|
#2469 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
teraz tylko wypoczywaj, tesciowy nie sluchaj no wczesnie chlopak zaczyna ![]() Cytat:
Cytat:
i skus sie na konika skus bo na prawdę warto ![]() elena z Ciebie to też chudzinka a brzuszek juz calkiem spory
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-30 o 20:46 |
||||
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu nadrobiłam pocztę a tam same laski
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes pewna ze mops przychodzi do domu? wydaje mi sie ze te papiery wystarcza.Ale kurde bezsensu zebyz wszystkiego sie rozliczac na szczescie mam za prad 50zl i 80zl za gaz na 2 mies i nic wiecej jej nie powiem,nie musi wiedziec o ratach. a moze siekrzywo patrzec na plazme na scianie czy inne udogodnienia?
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pociesznie masz z tym zwierzątkiem. ![]() Mi ostatnio mojego kundelka szkoda.. Bo po remoncie taka wyszolona.. Nie potrafi sobie bidulka miejsca znaleźć A znowu nasz sharp pei ma coś z uszami.. Któryś raz pod rząd.. I najgorsze jest to, że w nocy, i tylko w nocy!, strasznie mordą telepie. Spać normalnie nie idzie. . W każdym razie do weta musimy się z nim wybrać.---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- kasiam - Czekam tylko aż w końcu do mnie wrócimy, bo teściowa to mi już tyłkiem wychodzi. I w dodatku babsko ma teraz urlop.. Trzeba będzie zwijać manatki ![]() Ja wchodzę na pocztę raz na ruski rok i wtedy to mi kopara zjeżdża.
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziś jest chyba jeszcze większy. Ciężko mi się oddycha, ale co tam, mam nadzieję, że to Maluszkowa rośnie a nie tylko ja
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
padnięta jestem, więc tylko uściskam wszystkie Was i dzieciaki mocno.
|
|
|
|
#2475 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie przejechałam 5 godzin pociągiem i czuję się jak jajko na twardo. Ale Wy szalejecie z tym pisaniem, nie da się Was nadrobić
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no w sumie masz rację. trudno, na najbliższą wizytę pójdę bez wyników, a badanie zrobię w piątek. współczuje przechodzenia tego po raz trzeci
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, same piękne, szczupłe brzuchatki. A ja taki słoń. Swoich fotek nie dam
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin
no wlasnie w umowie jest dokladnie wyszczegolnine co znajduje sie w mieszkaniu. Najwyzej powiem ze to prezent slubny,a xboxa i laptopa schowam i tez powiem ze mama mi pomaga czasem
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam do łóżka. Kropek mi tu z penisem przed oczami gania, matko znów na coś liczy czy co Do jutra. |
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin ja cię proszę
jak ostatnio wrzucałaś zdjęcie to żadnego słonia nie widziałam ![]() Konczi zdjęcia zrobię jak już przywiozę te rzeczy do domu. Byłam dziś u mamy i powiedziała, że będzie prała jeszcze raz bo jej bratowa powiedziała, że za dużo Dzidziusia (płynu do płukania) dała Ja to się chyba tej wyprawki nie doczekam. A tak bym już policzyła i wiedziała co dokładnie dokupić, choć wątpię że coś trza.
|
#2482 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do słoni - ja się czuję jak Godzilla:P. Przytyłam już 15 kg, a startowałam z dość wysokiej wagi, bo się upasłam przed ciążą. Nie mam pojęcia, jak to zrzucę No ale jeszcze parę tygodni i się przekonamy![]() -- Dobrej nocy dla wszystkich
Edytowane przez duvel Czas edycji: 2012-07-30 o 21:15 |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej cos sie dzieje,ja nie mam regularnego sexu chyba od poltorej roku ![]() musze sie nacieszyc raz,gora dwa razy w miesiacu.I wogole zastanawiam sie jakim cudem udalo mi sie tak szybko zajsc w ciaze
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny strasznie się źle dziś czuje i nie mam siły ani weny pisać.Wrzuce Wam zaraz na maila pare fot ze ślubu jak obiecałam.Niestety nie dam rady Was nadrobić
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35599784]Dziewczyny strasznie się źle dziś czuje i nie mam siły ani weny pisać.Wrzuce Wam zaraz na maila pare fot ze ślubu jak obiecałam.Niestety nie dam rady Was nadrobić
[/QUOTE]Odpoczywaj przede wszystkim Ja też już spadam.
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem po wizycie, z synusiem wszystko dobrze, tętno w porządku, ułożony główką w dół, szyjka dalej się nie skraca, nie otwiera, jak bedę dalej się oszczędzać to będzie wszystko dobrze ale mam iść na konsultację do diabetologa z uwagi na tą glukozę...poleciła mi też zajrzeć na stronę www.slodkiemamy.edu.pl i poczytanie o diecie..może Wam też się coś z tej stronki przyda..
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Choco gratulacje
ja tez dodalam zdjecie ze lsubu-jest w roboczych na mailu, zeby podtrzymac ten romantico klimat
|
|
|
|
#2488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jesteś ![]() Cytat:
. Jtr. właśnie moja siostra kończy 21 lat .Cytat:
![]() Cytat:
A dla Melanii
|
|||||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nie muszę kupować nowej torby. Będzie walizka na kółkach.
Choco nie wiem jak ja to przegapiłam ale wzystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
#2490 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
Jak zwykle wieczornie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś przeciwniczką chust? Cytat:
![]() Ale dużo młodych mamuś
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

i dobrze, że nie ma skurczy. A czy skracanie się szyjki przed porodem nie jest czymś naturalnym?
. 
. Do mojego TŻa wiele dotarło gdy pojechał ze mną na jedno z pierwszych KTG i tam położna zaczęła Mu tłumaczyć wszystko.. No i zaczął też pracę z ludźmi, którzy mają już rodziny, w większości. 

Ja to się chyba tej wyprawki nie doczekam. A tak bym już policzyła i wiedziała co dokładnie dokupić, choć wątpię że coś trza.
zaciśnięte za dzisiejsze wizyty