III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 09:20   #2311
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

ja sie dopiero co obudzilam
Oprocz tego obudzilam sie jeszcze przed 5 do kibelka i troche myslalam, nie radze sobie z ta swinka.Chyba ja komus oddam. Co drugi dzien wymieniam jej trociny w klatce,myje ta klatke,swinke kapie czasem,obcinam pazurki,codziennie przez nia musze odkurzac bo tak biega po klatce ze trociny wysupuje na podloge i przerazliwie piszczy i w nocy i w dzien bo wiecznie jest glodna! daje jej sianko,nosze mlecze,daje jej ogorka,marchewki,salate bo ta mala rura nie chce jesc karmy wogole! kupowalam juz takie z najwyzszej polki i za kazdym razem przewraca miske.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:24   #2312
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

cześć

Iwonka, Almariel za nowe tygodnie

Oj nie, nie dziewczynki to nie 8 pralek na już. To ciuszki gdzieś tak do 1,5 roczku. Trudno dokładnie opisać rozmiarowo, bo bratowa maniakalnie wycinała metki Poza tym były tam dwa rożki i 3 kombinezony na zimę Niektóre rzeczy nie zniszczone, inne troszkę tak po domu bardziej, bo w końcu dwie dziewczynki się w tym chowały więc wiecie.

Anesh jak ja się cieszę, że z dzidzią ok

Tamlin jak było??

A myśmy byli w Zieleńcu tj. w pobliżu Duszników Zdroju. Fajnie, taki konec świata tylko górki wszędzie. Czułam się w miarę, ale upał był mega. Okupowałam ławeczki gdzie się da i bez przerwy szukałam kibelka Najważniejsze, że miałam męża tylko dla siebie. Raz pojechaliśmy do Czech na zamki i już myślałam, że nasza dzidzia zostanie obywatelem czeskim. Najadłam się strachu

Mąż był bardzo czuły dla brzuszka. Nawet obserwował jak spałam i nie mógł uwierzyć, że jak się tak wierciła to mnie nie obudziła

Maluszkowa się spisała, daje znać co jakiś czas o sobie żebym się nie stresowała. Jak mi przyłożyła z boku w żebra to myślałam, że skonam. Oj bolało. I dalej gmera mi w pipce

Od zeszłego tygodnia wiem co to znaczy nie móc ogolić bobra, byłam zszokowana, że już nic nie widzę

Katee wcześniej widziałąm, że lekarz nie dał ci Isoptinu. Nie doczytałam jeszcze, ale na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że mi gin też ograniczył Staveran (to działa tak samo). W sumie jem raz dziennie przed fenkiem prze dzień. Pozostałe dwie dawki przyjmuję jak jeszcze albo już jestem w łóżku więc nie odczuwam skutków fenka. Dziś mi się zdarzyła trzęsawka akurat, ale tak to organizm dobrze toleruje.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:25   #2313
Sojka1990
Zadomowienie

Sandra chciałas łóżeczko więc proszę a wózka jeszcze nie mam niestety ale myślę że to kwestia 2tygodni.

Tamllin powitać
opowiadaj jak tam to nasze Polskie morze pogoda się udała??

Musze dziś kupić firanki i zasłony do sypialni naszej bo Zośka będzie z nami w pokoju mieszkać i tak jakoś łyso z samymi roletami w oknach i weźcie mi kochane doradźcie- ściany są w kolorach śliwka- turkus (na zdjęciu kiepsko to widać bo telefonem robione) jaki kolor zasłon???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00009.jpg (32,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00010.jpg (30,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-07-30, 09:25   #2314
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję za wsparcie!!!
I tak sobie myślę, że to moje wymioty przez ostatnie 3 dni to wcale mogą nie być od upałów, tylko wszystko na tle nerwowym.

Poza tym przed chwilą wyszła ode mnie położna. Też zdziwiła się, że wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Zaniepokoiły ją te moje twardnienia brzucha i powiedziała, że mam to obserwować, a jak będą częstsze niż kilka na dobę i nie ustąpią po położeniu się to od razu mam jechać albo do niego, albo do szpitala.

A Antoś nadal ułożony pośladkowo. Powiedziała, że mam się nieprzejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury.
Ułożeniem się jeszcze nie denerwuj. Mój się odwrócił między 31 a 34 tygodniem.
I mam nadzieje , że sie pogodzicie biedulko

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:26   #2315
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki,
odwiedziłam już laboratorium, zrobiłam badania i już jestem po śniadanku była buła z pasztetem i ogórkiem małosolnym a na deser drożdżówa z bitą śmietaną i wiśniami synusiowi smakowało bo szaleje

dziś mam wizytę o 17.30, dobrze bo od 2 dni w nocy boli mnie brzuch a przynajmniej zobacze małego i będę spokojniejsza, ale zaczynają boleć mnie stawy zwłaszcza nadgarstki, drętwieją mi palce u rąk, które są grube jak serdelki... i zaczyna mnie boleć tyłek, wczoraj cały dzień nie mogłam siedzieć ani leżeć na plecach. To boli mnie chyba kość ogonowa bo jak się dotykam to chyba to to, bo chyba to nie hemoroidy? zaczynam się bać...
a już myslałam, ze tylko ja na to cierpię...ból jest nie do zniesienia, zwłaszcza w nocy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:30   #2316
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wam też jest cięzko się z łóżka wykulać?

Gratuluję rozpoczetych tygodni

My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył
Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?
No ja bym już była spakowana

Stary 2012-07-30, 09:30   #2317
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a już myslałam, ze tylko ja na to cierpię...ból jest nie do zniesienia, zwłaszcza w nocy
no widzisz nie tylko Ty... w nocy jest gorzej nawet mnie ból potrafi obudzić, jeszcze tylko 85 i będzie dobrze

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:32   #2318
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Sandra chciałas łóżeczko więc proszę a wózka jeszcze nie mam niestety ale myślę że to kwestia 2tygodni.

Tamllin powitać

Musze dziś kupić firanki i zasłony do sypialni naszej bo Zośka będzie z nami w pokoju mieszkać i tak jakoś łyso z samymi roletami w oknach i weźcie mi kochane doradźcie- ściany są w kolorach śliwka- turkus (na zdjęciu kiepsko to widać bo telefonem robione) jaki kolor zasłon???
śliczne, też mam takie już na all wybrane. A ta żyrafka jest na bialym czy różowym ??

A zasłony to bym sobie wybrała dla kontrastu, tzn. jak ściana śliwka to zasłony turkus i na odwrót.

Stary 2012-07-30, 09:34   #2319
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
śliczne, też mam takie już na all wybrane. A ta żyrafka jest na bialym czy różowym ??

A zasłony to bym sobie wybrała dla kontrastu, tzn. jak ściana śliwka to zasłony turkus i na odwrót.
Żyrafka jest beżu.
Stary 2012-07-30, 09:37   #2320
Asiuulka89
Zakorzenienie

Nadrobiłam nie było mnie tylko jeden dzień

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie mam siły nadrabiać. Może wieczorkiem.
upał niemiłosierny... przed chwilą przeszła burza z gradem wielkości piłeczek do tenisa - ciekawe w jakim stanie przetrwał to nasz samochód mężul zaraz leci sprawdzać...
przed chwilą zamówiliśmy wózek - oby przyszedł szybko i taki, jak chcę.
i buteleczkę tt

no i wczoraj zaczęłyśmy z Zuzią 36tydzień a to już 9 mc:boję się, bo to coraz bliżej godzina "0".
od jutra odstawiam wspomagacze lekowe. zostaje tylko magnez + buscopan (nospa) + witaminy... oby dzidzia jeszcze ze 2 tygodnie posiedziała
Gratulacje: i jak samochód przeżył??
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no właśnie ja małego szczepiłam skojarzonymi 5 w 1 i dodatkowo rota i pneumo. Myślę, że dobry pakiet wybrałam chciano mnie jeszcze na meningo namówić i na ospę, ale te wydają mi sie zbędne Szkoda, ze te szczepionki są tak cholernie drogie....córkę zamierzam szczepić tym samym systemem
identycznie szczepiłam Zuzkę tylko bez rota i tak samo zamierzam postąpić z Jasiem. U nas też mniej czasu na takie przytulanie brzucha czy coć. Ale mi to nie przeszkadza bo ja za bardzo nie lubię jak mnie ktoś dotyka po brzuchu Tzet si e o mnie troszczy i to jest najważniejsze.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A swoją drogą, to zazdroszcze Wam
braku apetytu w te upały... Ja mam nadal tak samo duży jak przez całe życie. Miałam być na diecie, ale zupełnie mi nie wychodzi
Cholera całe życie się obżerałam jak szalona i byłam chuda, a teraz nie potrafię się powstrzymać!!! Na szczęście chodzę dużo, może to mi pomoże nie przybierać tak na wadze
To ja zazdroszczę Tobie tego że mogłaś jesc, jesc i nie tylas tez bym tak chciała u mnie niestety taka przemiana materii ze juz zawsze będę musiała uważać na to co i ile jem żeby dobrze wyglądać
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduje sie po wakacjach, napisze wiecej pozniej.. jestem zmeczona urlopem jak to mozliwe???
dzis zaczynamy 8 miesiąc
z dwójką dzieci i trzecim w brzuchu masz prawo być zmęczona
Cytat:
Idę obejrzeć siatkarzy.

Chciałam się tylko pochwalić że moja mamusia wyprała mi 8 pralek ciuszków dla bejbika. Od bratowej. Chyba niewiele będę musiała dokupić
ooo matko 8 pralek ja miałam raptem 2
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana cudne wieści !!!!!!! ciesze się bardzo

idę w poduchy ale pewnie zawitam tu wkrótce nie ?
dobrej nocy
Cytat:

dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?
ja mam kołderkę i poduszkę
Cytat:
[B]

A Antoś nadal ułożony pośladkowo Położna powiedziała, że mam się nie przejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury.

To standardowo pomarudziłam Wam od poniedziałku.

Tamlin witamy po urlopie! Opowiadaj jak było
Bidna nie denerwuj się. Jesli to na tle nerwowoym musisz troszkę wyluzować wiem że mi się to łatwo mówi ale teraz spokój jest najważniejszy. a co do ułożenia nie martw się mój się obrócił dopiero w 33 tygodniu.. a tak ciągle był ułożony pośladkowo. głowa do góry.

Nooo i tak

Niegrzeczna spóznione zyczenia urodzinowe dzisiaj bo wczoraj mnie nie bylo

Mój kochany Tzet puscil mnie na zakupy do wrocka bo on teraz twierdzi że takie eskapady to juz za pozno ale wczoraj powiedzial ze mam brac przyjaciolke i jechac wiec obkupiłam Zuzię i jego zrobiłam mu niespodziankę bo nic nie mówiłam o tym ze jemu cos przywioze.. jego mina bezcenna jak sie ucieszyl zmieniam mu troche styl ubierania bo mnie ten jego cuagly mlodziezowy denerwuenj a jakos przyszly szef wielkiej firm y musi sie jakos prezentowac

na taki weiloryby jak ja ciuchow nie robia wiec musialam pocieszyc sie lodami
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:37   #2321
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ułożeniem się jeszcze nie denerwuj. Mój się odwrócił między 31 a 34 tygodniem.
I mam nadzieje , że sie pogodzicie biedulko
O, a ja myślałam, że mamy czas do 32 tygodnia. W takiej sytuacji bardzo się cieszę, że jest jeszcze dla nas nadzieja Poza tym wydaje mi się, że serduszko biło dzisiaj znacznie wyżej niż jeszcze 2 tygodnie temu na wizycie u lekarza, więc może mały rozpoczął "wędrówkę"

Pogodzić, to już się pogodziliśmy tylko jak to po kłótniach... zawsze jakiś niesmak pozostaje. TŻ stwierdził wczoraj, że poczytał sobie o III trymestrze i podobno moje obawy i paniki są normalne. Ciekawe czy jego brak poczucia uciekającego czasu to też norma w tym okresie. Dzisiaj pojechał w trasę do Holandii, więc mam nadzieję, że będzie miał wystarczająco dużo czasu, aby zrobić porządek z swojej główce.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-30 o 09:39
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:07   #2322
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
No ja bym już była spakowana
ja tez myslalam,ze do 36 na 100%sie spakuje ale nadal jestem w proszku....ale wczoraj poprasowalam koszule,wiec krok do przodu.no i sie zorientowalam,ze nie mam żadnej torby(a walizki nie wezme) i nie mam w co sie spakowaca tż mowi ,zebym sie w reklamowke z lidla zapakowala
i musze jezcze szlafrok i kosmetyczke kupic

sojka sliczne łóżeczko,a posciel mega poprostu

ale co ja dzisiaj odwalilam to poprostu az wstyd ciążowe odmóżdżenie daje sie we znaki...poszlam mlodego zaprowadzic po wakacjach do przedszkola i...pocalowalam klamke bo przedszkole od jutra otwarte....mialam gdzies kartke na ktorej bylo napisane do kiedy maja wolne,ale ją wyrzucilam a w kalendarzu nie zapisalam.a jeszcze mowie do niego"wstawaj szybciutko,bo sie spóznisz do przedszkola".....
musze go za to na lody zabrac

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:11   #2323
asiejka86
Rozeznanie

Nadrobiłam Zaczęłam cytować, ale mnie wywaliło To tak co pamiętam:

zielona
mam nadzieję, że leki pomogą i że Oskar będzie je przyjmował. Trzymam kciuki

konczita moja mała też się tak wypina - czuję dupkę, nóżkę i kręgosłup - wszystko jest ok - nie martw się

duvel witaj To zostało ci juz tylko jakieś 5 tyg. i będziesz tulić swoją dzidzię Spokojnego dalszego przebiegu ciąży.

m_moni Gratuluję udanej wizyty
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:26   #2324
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Włączyli nam internet
Ja mam nadzieje, że te hormony na prawde przestaną wariować po porodzie, bo mó TZ jest tak cierpliwy, że jak mi przechodzi to zaczynam ryczeć, że ja taka zołza jestem, a On taki spokojny.

Dziewczyny co myślicie o tym leżaczku? Wydaje mi się , że nadawałaby się od urodzenia. http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...502550822.html
śliczny i ma wybiracje !!! a maluchy je podobno uwielbiaja. i kolorek ładny!! w ogole tiny love ma super rzeczy, ja juz mam od nich mate upatrzona i karuzele.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ktos robi samemu np.kołyske,łóżeczko lub przewijak taki drewniany to trzeba jakims specjalnym lakierem lakierowac???

bo mi meza koledzy maja zrobic taki fajny przewijak,tylko nie wiem jaki lakier kupic

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

sojka pokaz lozeczko
a wózek juz masz?

ja mam lozeczko jeszcze w pl(mialam miec je tu juz w czwartek ale nie wypalilo)a wozek zamawiam dopiero 15-go(chociaz chcialabym juz)
wydaje mi sie ze tak! my przy zakupie łóżeczka ostaliśmy certyfikat na farbe, że jest jakaś tam ekologiczna i bezpieczna.

Cytat:

dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?

ja nie kupuje. ten materacyk co mamy w wóżku jest dosc gruby wiec tylko ewentualnie jakis kocyk a i mysle, że rożek wykorzystam

Cytat:
Kochane dziękuję za wsparcie!!!

U nas akcje aż na takim poziomie to naprawdę nie częsta sytuacja. A, żeby padały aż takie słowa, ba groźby, to chyba pierwszy raz... tym bardziej tak to wszystko przeżyłam. Mam świadomość, że po części cała ta sytuacja wyniknęła z mojej winy, ale mnie k**wica bierze, że w kółko słyszę "spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu na wszytko". Słyszałam to w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, a teraz kończy się lipiec i ta sama gadka-szmatka. A ja widzę już nad głową wielki, tykający zegar odmierzający czas do godziny 0. Poza tym jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... Co śmieszniejsze, pojechaliśmy wczoraj na te urodziny do brata TŻ-ta, a jego mama też zafundowała mi podobny tekst. Kiedy ja mam kompletować wyprawkę? W ostatnim miesiącu czy może po porodzie? Usłyszałam od niej rewelację, że później jak mi brzuch opadnie to mi będzie łatwiej się poruszać, bo nie będzie już takiego ucisku, to wtedy spokojnie sobie wszystko załatwię... no nóż mi się w kieszeni otwiera. Ogólnie nie mam prawa narzekać na "teściową", bo to naprawdę fajna babka, ale ostatnio jestem taka drażliwa, że tego sama nie ogarniam.

I tak sobie myślę, że to moje wymioty przez ostatnie 3 dni to wcale mogą nie być od upałów, tylko wszystko na tle nerwowym.

Poza tym przed chwilą wyszła ode mnie położna. Też zdziwiła się, że wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Zaniepokoiły ją te moje twardnienia brzucha i powiedziała, że mam to obserwować, a jak będą częstsze niż kilka na dobę i nie ustąpią po położeniu się to od razu mam jechać albo do lekarza, albo do szpitala.

A Antoś nadal ułożony pośladkowo. Położna powiedziała, że mam się nie przejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury.

To standardowo pomarudziłam Wam od poniedziałku.

Tamlin witamy po urlopie! Opowiadaj jak było
kochana strasznie mi przykro, ze tz taki mam nadzieje, że to sie jakos ułoży

i moja tez nie jest jeszcze główką w dół tzn nie była tydzien temu na usg a ja nie wiem jak poznac czy sie obrocila juz czy nie. caly czas czuje duze ruchy w dole brzucha a w okolicy pepka i nad pepkim wyninanie( wypinanie w sumie od niedawna) caly czas o tym mysle, i nie chce cc. a ja juz w 32 jestem

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Tamllin powitać

śliczne łożeczko a najbardziej to ta pościel

Cytat:
ja tez myslalam,ze do 36 na 100%sie spakuje ale nadal jestem w proszku....ale wczoraj poprasowalam koszule,wiec krok do przodu.no i sie zorientowalam,ze nie mam żadnej torby(a walizki nie wezme) i nie mam w co sie spakowaca tż mowi ,zebym sie w reklamowke z lidla zapakowala
i musze jezcze szlafrok i kosmetyczke kupic

sojka sliczne łóżeczko,a posciel mega poprostu
nam na szkole rodzenia połozna powiedziała, że najlepiej z walizka wiadomo nie jakas bycza o wiele lepiej sie sprawdzaja niz torby. ja mam taka nieduza walizke na kółkach i ja spakuje.

gratuluje dziewczyny ropoczetych tygodni

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:37   #2325
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Bafi, dzięki za wskazówki
a ile razy dziennie mierzysz cukier, po każdym posiłku?

tak się właśnie zastanawiam czy przypadkiem Twój lekarz nie za szybko postawił diagnozy, jeśli chodzi o cukrzycę... z tego co pamiętam to po pierwszych wynikach kazał Ci przejść na dietę a dopiero za jakiś czas powtórzyć badanie z 75 g. a może powinnaś powtórzyć to badanie ale bez żadnych ograniczeń jeśli chodzi o jedzenie?

druga sprawa to glukometr. nie wierzyłam, że wyniki na nich mogą być tak różne... powiem Ci szczerze, że mam 2 z czego jeden pokazuje błędny wynik, i jest to dość duża różnica, bo 30-40

najlepiej sprawdzić działanie glukometru, tzn. o tej samej porze pobrać krew w laboratorium i zrobić pomiar swoim glukometrem. jak wyniki wyjdą takie same lub bardzo podobne to wiadomo, że działa jak należy

pochwal się wózeczkiem
Aguś, glukometr jest dobry bo na czczo mam takie wyniki jak zwykle po pobraniu z żyły jeśli chodzi o cukier na czczo. Glukometr mam od mojej mamy cukrzyka i ona musi mieć czuły bo w jej przypadku niedocukrzenie grozi śpiączką a już miała takie przypadki że cukier potrafił jej spaść do 40 i dostawała drgwek.

Wiesz już mi nie zlecił kolejnej krzywej, dlatego zrobiłam tę hemoglobinę bo ona daje najlepszy wynik jeśli chodzi o cukrzycę. W zasadzie to ja po dwóch godzinach miałam wynik 105 więc idealny. A aż tak bardzo diety nie przestrzegałam. Jedynie co to nie jem słodyczy. Ale jak mam ochotę to nie odmawiam sobie. Ostatnio miałam ochotę na ciasto. Zjadłam dwa kawałki i po godzinie zmierzyłam cukier i wyszło mi 102. Czyli nie przekroczone.

Jeśli chodzi o częstotliwość to przez trzy dni pod rząd robię sobie badanie godzinę po każdym posiłku.

Dzisiaj rano po zjedzeniu 3 kromek białego pieczywa z dżemem śliwkowym własnej roboty i wypiciu kubka kawy z mlekiem i łyżeczką cukru - zmierzyłam cukier, który po godzinie wynosił 89.

Teraz nie dawno zjadłam półtorej kromki chleba z żółtym serem plus udzik z kurczaka na zimno też z kromką chleba. i zamierzam niedługo zmierzyć sobie cukier czyli o 11:25 bo mniej więcej o tej porze zjadłam.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-30 o 11:15
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:39   #2326
Konczita
Zakorzenienie

Sojka co Ty w mojej sypialni robiłaś??
myślę że białe bądź ecri firaneczki będą śliczne .. ja tez mam tylko rolety ale tam nie zakładam nic .. mała później zamieszka u siebie więc tu będzie miała swoje królestwo

idę na zakupy chce mi się krokietów

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

doczytałam, że do wózeczka to albo pościel abo kocyk bądź rożek hmm no właśnie mam dylemata ... jak to rozwiązać
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:49   #2327
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

tak w ogóle choco gdzie obiecane zdjęcia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:06   #2328
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Sojka co Ty w mojej sypialni robiłaś??
myślę że białe bądź ecri firaneczki będą śliczne .. ja tez mam tylko rolety ale tam nie zakładam nic .. mała później zamieszka u siebie więc tu będzie miała swoje królestwo

idę na zakupy chce mi się krokietów

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

doczytałam, że do wózeczka to albo pościel abo kocyk bądź rożek hmm no właśnie mam dylemata ... jak to rozwiązać
Kuźwa, miało się nie wydać że my w tej samej sypialni..

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tak w ogóle choco gdzie obiecane zdjęcia
No właśnie
Stary 2012-07-30, 11:15   #2329
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

nam na szkole rodzenia połozna powiedziała, że najlepiej z walizka wiadomo nie jakas bycza o wiele lepiej sie sprawdzaja niz torby. ja mam taka nieduza walizke na kółkach i ja spakuje.

gratuluje dziewczyny ropoczetych tygodni
a ja mam w domu 2 takie wielkie walizki....bede musiala cos pozyczyc albo kupiic

Stary 2012-07-30, 11:20   #2330
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

witaj, jak było? foty prosimy !!
za 8 miesiąc kochana!

[/B][/COLOR]
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Za 8 miesiąc .
Jak było?
Asiuulka89

Już piszę dziewczyny podróż była nie fajna co prawda w droge DO zatrzymaliśmy się na półtorej godziny u rodzinki, prócz tego co 2 godziny przerwa, ale to jest i tak bardzo męczące. Za to droga powrotna jechaliśmy z nad morza prosto w góry.
Drugi raz bym się nie zdecydowała na takie szaleństwo napewno po za tym wracać mi było ciężej o dziwo to tylko 2 tygdodnie a czuje ze przytyłam poszerzyłam sie mam wiecej dolegliwosci niz w dniu wyjazdu.
Morze nasze polskie cudowne, mielismy 3 dni pogody , 2 dni mieszane 1 dzien deszczu. Moze to i lepiej bo teraz w gorach upały byly przez tydzen i juz mi ciezko palce u dłoni mi puchną... na szczęscie tylko palce.

Czułam sie caly czas bardzo dobrze, procz jednego dnia kiedy cisnienie fiksowało, no i prócz dnia gdy wybralismy się do leśnego parku niespodzianek i po powrocie mialam przez godzine twardnienia brzucha co 10 miut, no-spa pomogla na szczęscie, ale mialam stracha, pozniej juz maksymalnie odpoczywalam i sie oszczedzalam i tak do teraz, bo jednak bywają dni, zeczasami mi te 8 razy twardnieje brzuch w ciagu dnia, zobaczymy co powie lekarz bo wizyta juz w piatek - nie mogę się doczekać. Tymbadziej ze w nocy jak sie przerzucam z boku na bok czesto pachwiny mnie bolą, i martwie sie czy nie poszaleliśmy za bardzo z tymi wakacjami, choc zapewniam Was ze naprawde wszedzie poruszalam sie powoli, wszsystko spokojnie, ostrożnie, ale jednak sama podróż .... mysle ze do 7 miesiąca taka podróz jest ok ale po 7 juz naprawde ciezko chyba ze ktos ma maly brzuszek.

Zdjęcia dziś wrzuce na maila Nie moglam sie nacieszyc Morzem - ostatnio bylam 12 lat temu! zdjęcia przywiezlismy cudne i naprawde sie c ieszymy ze nam sie udało pojechać.
W Górach siedząc nad rzeką zamówiłam przez internet łozeczko takze dziś bedzie do nas wysłane kurierem, klasyczne sosnowe, bez szuflady jednak i będziemy je sami malować.
Został nam do opłacenia tylko wózek, ale narazie jesesmy spłukani do zera praktycznie i zaplacimy za miesiąc.

Ubrania mi sie zrobiły ciasne wszystkie worki

Ciesze sie ze jestesmy wszystkie 2w1 jeszcze bo chce na bieżąco kibicowac rodzącym

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-07-30 o 16:17
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:20   #2331
angel166
Zakorzenienie

grrrr cześc cytowania szlak mi trafił, bo znów mam problemy z netem
nie mam siły od nowa, więc zz góry kochane przepraszam jak coś pominęłam

almariel, iwoncia, katiem kolejnego tygodnia
dearlie moja teściowa tez uważała bardzo długo, że wyprawkę po porodzie można kupić, bo teraz w w sklepach jest wszystko ale na całe szczęście jej przyjaciółka, która nie dawno została babcią, szybko wyprowadziła ją z błędu
najgorzej, że mężul chce, bym pierwszy tydzień po porodzie mieszkała u teściów, a mnie szlak trafia na samą myśl. Gdy usłyszałam ostatnio, że z kosmetyków mydło bambino, oliwka i zasypka to wszystko co dziecku potrzeba najlepiej nawet nie puder tylko mączka ziemniaczana
a i, że karmienie piersią to nie polega na dawaniu samego cyca ale też butelki, bo wtedy wiadomo ile dziecko je bo jej przyjaciółki córka tak robi poskarżyłam się mężulowi ale mówi cały czas, że jego mama się nie będzie wtrącała i z nią pogada itp.
a ułożeniem Antosia nie martw się na zapas, jeszcze ma czas się odwrócić
tamlin witam kochana po urlopie
catrine za wizyte
sojka co do zasłon to jestem tego samego zdania do elena

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:25   #2332
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do wózka na pewno nie będę kupowac pościeli. Podobnie jak dziewczyny mam zamiar wykorzystac rożek oraz kocyk.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:26   #2333
angel166
Zakorzenienie

a tak w ogóle to
dzisiaj o 18:20 mamy wizytę i usg WRESZCIE już się nie mogę doczekać trzymać kochane kciuki, by wszystko było w porządku z malutką i moją szyjką. Strasznie się denerwuje

od wczoraj wieczorem pobolewa mnie brzusio dziś do 10 też mnie pobolewał, wzięłam fenka i przeszło.
To może być od tego, że skończył mi się aspargin? Dzisiaj go wykupię ale boję się iść sama, a mężul w pracy i dopiero do lekarza przyjedzie

w ogóle wczoraj poprasowałam wszystkie ubranka dla dzidzi i zaczęłam pakować torbę do szpitala musze jeszcze kupic dla dzidzi pampersy i chusteczki i dla siebie zamówić te gacie jednorazowe i podkłady

Jagódka
Stary 2012-07-30, 11:27   #2334
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Asiuulka89

Już piszę dziewczyny podróż była nie fajna co prawda w droge DO zatrzymaliśmy się na półtorej godziny u rodzinki, prócz tego co 2 godziny przerwa, ale to jest i tak bardzo męczące. Za to droga powrotna jechaliśmy z nad morza prosto w góry.
Drugi raz bym się nie zdecydowała na takie szaleństwo napewno po za tym wracać mi było ciężej o dziwo to tylko 2 tygdodnie a czuje ze przytyłam poszerzyłam sie mam wiecej dolegliwosci niz w dniu wyjazdu.
Morze nasze polskie cudowne, mielismy 3 dni pogody , 2 dni mieszane 1 dzien deszczu. Moze to i lepiej bo teraz w gorach upały byly przez tydzen i juz mi ciezko palce u dłoni mi puchną... na szczęscie tylko palce.

Czułam sie caly czas bardzo dobrze, procz jednego dnia kiedy cisnienie fiksowało, no i prócz dnia gdy wybralismy się do leśnego parku niespodzianek i po powrocie mialam przez godzine twardnienia brzucha co 10 miut, no-spa pomogla na szczęscie, ale mialam stracha, pozniej juz maksymalnie odpoczywalam i sie oszczedzalam i tak do teraz, bo jednak w ciagu dnia czasami mi te 8-10 razy twardnieje brzuch, zobaczymy co powie lekarz bo wizyta juz w piatek - nie mogę się doczekać. Tymbadziej ze w nocy jak sie przerzucam z boku na bok czesto pachwiny mnie bolą, i martwie sie czy nie poszaleliśmy za bardzo z tymi wakacjami, choc zapewniam Was ze naprawde wszedzie poruszalam sie powoli, wszsystko spokojnie, ostrożnie, ale jednak sama podróż .... mysle ze do 7 miesiąca taka podróz jest ok ale po 7 juz naprawde ciezko chyba ze ktos ma maly brzuszek.

Zdjęcia dziś wrzuce na maila Nie moglam sie nacieszyc Morzem - ostatnio bylam 12 lat temu! zdjęcia przywiezlismy cudne i naprawde sie c ieszymy ze nam sie udało pojechać.
W Górach siedząc nad rzeką zamówiłam przez internet łozeczko takze dziś bedzie do nas wysłane kurierem, klasyczne sosnowe, bez szuflady jednak i będziemy je sami malować.
Został nam do opłacenia tylko wózek, ale narazie jesesmy spłukani do zera praktycznie i zaplacimy za miesiąc.

Ubrania mi sie zrobiły ciasne wszystkie worki

Ciesze sie ze jestesmy wszystkie 2w1 jeszcze bo chce na bieżąco kibicowac rodzącym
jaką farbą/lakierem????

fajnie,ze wakacje udane
ja nigdzie w tym roku nie bylamnawet do pl nie pojechalismy

Stary 2012-07-30, 11:37   #2335
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to
dzisiaj o 18:20 mamy wizytę i usg WRESZCIE już się nie mogę doczekać trzymać kochane kciuki, by wszystko było w porządku z malutką i moją szyjką. Strasznie się denerwuje

od wczoraj wieczorem pobolewa mnie brzusio dziś do 10 też mnie pobolewał, wzięłam fenka i przeszło.
To może być od tego, że skończył mi się aspargin? Dzisiaj go wykupię ale boję się iść sama, a mężul w pracy i dopiero do lekarza przyjedzie

w ogóle wczoraj poprasowałam wszystkie ubranka dla dzidzi i zaczęłam pakować torbę do szpitala musze jeszcze kupic dla dzidzi pampersy i chusteczki i dla siebie zamówić te gacie jednorazowe i podkłady
Mi też zostało dokupic pampersy i chusteczki.
Trzymam za Twoją wizytę i za pozostałe dziewczyny oczywiście rownież.

Cytat:
ja nigdzie w tym roku nie bylam
Ja też nie. Odbijemy sobie w przyszłym roku.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:40   #2336
caterinazeta jones
Raczkowanie

ale wy jesteście już zaawansowane w kompletowaniu wyprawki, ja jestem w lesie... mam trochę ubranek dla maluszka, jeszcze dostane po synku szwagierki bo on z maja i troszke kosmetyków z jonsona bo jak Wy się zarejestrowałam i dostałam paczuszkę i ostatnio w rossmanie dostałam 3 próbki kremu nivea przeciw odparzeniom i tyle... narazie łóżeczka tylko oglądam, wózki też... ale to wszystko przez mojego tż... on uważa że skoro poród w październiku to mamy jeszcze kupę czasu, że teraz wszystko jest w sklepach więc takie zakupy zrobi się w 15 min, ja będę w szpitalu a on wszystko kupi...zwariował normalnie, ale ja mu pokarzę.. kupię sobie cichaczem wszystko co jest potrzebne do szpitala dla mnie i maluszka a z resztą go przeciągnę po sklepach, zrobię mu listę potrzebnych rzeczy a potem karzę mu część zwrócić bo uznam że będzie złe i musi nowe kupić
wiem wiedźma ze mnie ale może to go w końcu oduczy zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:41   #2337
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
a tak w ogóle to

kciuki zaciśnięte. Zobaczysz, że wszystko będzie ok. A ten brzusio to może faktycznie od braku asparginu? Albo od tego prasowania - może się trochę przeforsowałaś? Najwazniejsze, że dziś zobaczysz dzidzię
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:48   #2338
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
a tak w ogóle to

Stary 2012-07-30, 11:52   #2339
Asiuulka89
Zakorzenienie

Angel no to 3mamy kciuki z Jasiem

Ja do wózka właśnie posciel badz kocyk bo ja rożka nie zamierzam kupiowac przy Zuzi był zbedny wiec teraz juz nawet o nim nie myśle. M usze wkoncu poscielic Jasiowi łóżeczko bo stoi sobie takie łyse i czeka na mnie.

Ja przywiozłam od mamy miskę ogórków, buraczki marchewkę i muszę si e pobawić w zaprawianie i mrożenie

ale chwilowo odpoczywam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:22   #2340
angel166
Zakorzenienie

almariel, asiejka, sandra, asiulka dziękuję kochane
hm... za długo nie stałam przy tym prasowaniu, bo o dziwo w godzinkę się z nim uwinęłam ale może to + brak magnezu tak zadziałało
dziś do wizyty się lenie gotuję tylko botwinkę w międzyczasie bleee ale czego się nie robi dla mężczyzny

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

co tu taka cisza jak mnie nie było to leciałyście z postami, że hoho, a teraz gdy jestem tak spokojnie na wątku pewnie jak pójdę do apteki to się rozkręcicie i znów będę musiała nadrabiac

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości