|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
ja sie dopiero co obudzilam
![]() Oprocz tego obudzilam sie jeszcze przed 5 do kibelka i troche myslalam, nie radze sobie z ta swinka.Chyba ja komus oddam. Co drugi dzien wymieniam jej trociny w klatce,myje ta klatke,swinke kapie czasem,obcinam pazurki,codziennie przez nia musze odkurzac bo tak biega po klatce ze trociny wysupuje na podloge i przerazliwie piszczy i w nocy i w dzien bo wiecznie jest glodna! daje jej sianko,nosze mlecze,daje jej ogorka,marchewki,salate bo ta mala rura nie chce jesc karmy wogole! kupowalam juz takie z najwyzszej polki i za kazdym razem przewraca miske. |
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
cześć
Iwonka, Almariel za nowe tygodnie ![]() Oj nie, nie dziewczynki to nie 8 pralek na już. To ciuszki gdzieś tak do 1,5 roczku. Trudno dokładnie opisać rozmiarowo, bo bratowa maniakalnie wycinała metki Poza tym były tam dwa rożki i 3 kombinezony na zimę Niektóre rzeczy nie zniszczone, inne troszkę tak po domu bardziej, bo w końcu dwie dziewczynki się w tym chowały więc wiecie.Anesh jak ja się cieszę, że z dzidzią ok Tamlin jak było?? A myśmy byli w Zieleńcu tj. w pobliżu Duszników Zdroju. Fajnie, taki konec świata tylko górki wszędzie. Czułam się w miarę, ale upał był mega. Okupowałam ławeczki gdzie się da i bez przerwy szukałam kibelka Najważniejsze, że miałam męża tylko dla siebie. Raz pojechaliśmy do Czech na zamki i już myślałam, że nasza dzidzia zostanie obywatelem czeskim. Najadłam się strachu Mąż był bardzo czuły dla brzuszka. Nawet obserwował jak spałam i nie mógł uwierzyć, że jak się tak wierciła to mnie nie obudziła Maluszkowa się spisała, daje znać co jakiś czas o sobie żebym się nie stresowała. Jak mi przyłożyła z boku w żebra to myślałam, że skonam. Oj bolało. I dalej gmera mi w pipce ![]() Od zeszłego tygodnia wiem co to znaczy nie móc ogolić bobra, byłam zszokowana, że już nic nie widzę ![]() Katee wcześniej widziałąm, że lekarz nie dał ci Isoptinu. Nie doczytałam jeszcze, ale na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że mi gin też ograniczył Staveran (to działa tak samo). W sumie jem raz dziennie przed fenkiem prze dzień. Pozostałe dwie dawki przyjmuję jak jeszcze albo już jestem w łóżku więc nie odczuwam skutków fenka. Dziś mi się zdarzyła trzęsawka akurat, ale tak to organizm dobrze toleruje.
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Sandra chciałas łóżeczko więc proszę
a wózka jeszcze nie mam niestety ale myślę że to kwestia 2tygodni.Tamllin powitać ![]() opowiadaj jak tam to nasze Polskie morze pogoda się udała?? ![]() Musze dziś kupić firanki i zasłony do sypialni naszej bo Zośka będzie z nami w pokoju mieszkać i tak jakoś łyso z samymi roletami w oknach i weźcie mi kochane doradźcie- ściany są w kolorach śliwka- turkus (na zdjęciu kiepsko to widać bo telefonem robione) jaki kolor zasłon???
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mam nadzieje , że sie pogodzicie biedulko
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zasłony to bym sobie wybrała dla kontrastu, tzn. jak ściana śliwka to zasłony turkus i na odwrót.
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Żyrafka jest beżu.
|
#2320 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
nie było mnie tylko jeden dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez bym tak chciała u mnie niestety taka przemiana materii ze juz zawsze będę musiała uważać na to co i ile jem żeby dobrze wyglądać Cytat:
Cytat:
ja miałam raptem 2 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nooo i tak Niegrzeczna spóznione zyczenia urodzinowe ![]() Mój kochany Tzet puscil mnie na zakupy do wrocka zrobiłam mu niespodziankę bo nic nie mówiłam o tym ze jemu cos przywioze.. jego mina bezcenna jak sie ucieszyl zmieniam mu troche styl ubierania bo mnie ten jego cuagly mlodziezowy denerwuenj a jakos przyszly szef wielkiej firm y musi sie jakos prezentowac ![]() na taki weiloryby jak ja ciuchow nie robia wiec musialam pocieszyc sie lodami
|
||||||||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wydaje mi się, że serduszko biło dzisiaj znacznie wyżej niż jeszcze 2 tygodnie temu na wizycie u lekarza, więc może mały rozpoczął "wędrówkę" ![]() Pogodzić, to już się pogodziliśmy tylko jak to po kłótniach... zawsze jakiś niesmak pozostaje. TŻ stwierdził wczoraj, że poczytał sobie o III trymestrze i podobno moje obawy i paniki są normalne. Ciekawe czy jego brak poczucia uciekającego czasu to też norma w tym okresie. Dzisiaj pojechał w trasę do Holandii, więc mam nadzieję, że będzie miał wystarczająco dużo czasu, aby zrobić porządek z swojej główce.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-30 o 09:39 |
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
ja tez myslalam,ze do 36 na 100%sie spakuje ale nadal jestem w proszku
....ale wczoraj poprasowalam koszule,wiec krok do przodu .no i sie zorientowalam,ze nie mam żadnej torby(a walizki nie wezme) i nie mam w co sie spakowaci musze jezcze szlafrok i kosmetyczke kupic sojka sliczne łóżeczko,a posciel mega poprostu ![]() ale co ja dzisiaj odwalilam to poprostu az wstyd ciążowe odmóżdżenie daje sie we znaki...poszlam mlodego zaprowadzic po wakacjach do przedszkola i...pocalowalam klamke bo przedszkole od jutra otwarte .a jeszcze mowie do niego"wstawaj szybciutko,bo sie spóznisz do przedszkola".....musze go za to na lody zabrac
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
Zaczęłam cytować, ale mnie wywaliło To tak co pamiętam:zielona mam nadzieję, że leki pomogą i że Oskar będzie je przyjmował. Trzymam kciuki ![]() konczita moja mała też się tak wypina - czuję dupkę, nóżkę i kręgosłup - wszystko jest ok - nie martw się duvel witaj m_moni Gratuluję udanej wizyty |
|
|
|
#2324 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie kupuje. ten materacyk co mamy w wóżku jest dosc gruby wiec tylko ewentualnie jakis kocyk a i mysle, że rożek wykorzystam ![]() Cytat:
i moja tez nie jest jeszcze główką w dół tzn nie była tydzien temu na usg a ja nie wiem jak poznac czy sie obrocila juz czy nie. caly czas czuje duze ruchy w dole brzucha a w okolicy pepka i nad pepkim wyninanie( wypinanie w sumie od niedawna) caly czas o tym mysle, i nie chce cc. a ja juz w 32 jestem![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo nie jakas bycza o wiele lepiej sie sprawdzaja niz torby. ja mam taka nieduza walizke na kółkach i ja spakuje.gratuluje dziewczyny ropoczetych tygodni
|
||||||
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz już mi nie zlecił kolejnej krzywej, dlatego zrobiłam tę hemoglobinę bo ona daje najlepszy wynik jeśli chodzi o cukrzycę. W zasadzie to ja po dwóch godzinach miałam wynik 105 więc idealny. A aż tak bardzo diety nie przestrzegałam. Jedynie co to nie jem słodyczy. Ale jak mam ochotę to nie odmawiam sobie. Ostatnio miałam ochotę na ciasto. Zjadłam dwa kawałki i po godzinie zmierzyłam cukier i wyszło mi 102. Czyli nie przekroczone. Jeśli chodzi o częstotliwość to przez trzy dni pod rząd robię sobie badanie godzinę po każdym posiłku. Dzisiaj rano po zjedzeniu 3 kromek białego pieczywa z dżemem śliwkowym własnej roboty i wypiciu kubka kawy z mlekiem i łyżeczką cukru - zmierzyłam cukier, który po godzinie wynosił 89. Teraz nie dawno zjadłam półtorej kromki chleba z żółtym serem plus udzik z kurczaka na zimno też z kromką chleba. i zamierzam niedługo zmierzyć sobie cukier czyli o 11:25 bo mniej więcej o tej porze zjadłam.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-07-30 o 11:15 |
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka co Ty w mojej sypialni robiłaś??
![]() myślę że białe bądź ecri firaneczki będą śliczne .. ja tez mam tylko rolety ale tam nie zakładam nic .. mała później zamieszka u siebie więc tu będzie miała swoje królestwo idę na zakupy chce mi się krokietów ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- doczytałam, że do wózeczka to albo pościel abo kocyk bądź rożek hmm no właśnie mam dylemata ... jak to rozwiązać
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle choco gdzie obiecane zdjęcia
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
Asiuulka89
![]() Już piszę dziewczyny podróż była nie fajna co prawda w droge DO zatrzymaliśmy się na półtorej godziny u rodzinki, prócz tego co 2 godziny przerwa, ale to jest i tak bardzo męczące. Za to droga powrotna jechaliśmy z nad morza prosto w góry.Drugi raz bym się nie zdecydowała na takie szaleństwo napewno po za tym wracać mi było ciężej o dziwo to tylko 2 tygdodnie a czuje ze przytyłam poszerzyłam sie mam wiecej dolegliwosci niz w dniu wyjazdu.Morze nasze polskie cudowne, mielismy 3 dni pogody , 2 dni mieszane 1 dzien deszczu. Moze to i lepiej bo teraz w gorach upały byly przez tydzen i juz mi ciezko palce u dłoni mi puchną... na szczęscie tylko palce. Czułam sie caly czas bardzo dobrze, procz jednego dnia kiedy cisnienie fiksowało, no i prócz dnia gdy wybralismy się do leśnego parku niespodzianek i po powrocie mialam przez godzine twardnienia brzucha co 10 miut, no-spa pomogla na szczęscie, ale mialam stracha, pozniej juz maksymalnie odpoczywalam i sie oszczedzalam i tak do teraz, bo jednak bywają dni, zeczasami mi te 8 razy twardnieje brzuch w ciagu dnia, zobaczymy co powie lekarz bo wizyta juz w piatek - nie mogę się doczekać. Tymbadziej ze w nocy jak sie przerzucam z boku na bok czesto pachwiny mnie bolą, i martwie sie czy nie poszaleliśmy za bardzo z tymi wakacjami, choc zapewniam Was ze naprawde wszedzie poruszalam sie powoli, wszsystko spokojnie, ostrożnie, ale jednak sama podróż .... mysle ze do 7 miesiąca taka podróz jest ok ale po 7 juz naprawde ciezko chyba ze ktos ma maly brzuszek. ![]() Zdjęcia dziś wrzuce na maila Nie moglam sie nacieszyc Morzem - ostatnio bylam 12 lat temu! zdjęcia przywiezlismy cudne i naprawde sie c ieszymy ze nam sie udało pojechać.W Górach siedząc nad rzeką zamówiłam przez internet łozeczko takze dziś bedzie do nas wysłane kurierem, klasyczne sosnowe, bez szuflady jednak i będziemy je sami malować.Został nam do opłacenia tylko wózek, ale narazie jesesmy spłukani do zera praktycznie i zaplacimy za miesiąc. Ubrania mi sie zrobiły ciasne wszystkie worki ![]() Ciesze sie ze jestesmy wszystkie 2w1 jeszcze bo chce na bieżąco kibicowac rodzącym
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-07-30 o 16:17 |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
grrrr cześc cytowania szlak mi trafił, bo znów mam problemy z netem
nie mam siły od nowa, więc zz góry kochane przepraszam jak coś pominęłam almariel, iwoncia, katiem kolejnego tygodniadearlie moja teściowa tez uważała bardzo długo, że wyprawkę po porodzie można kupić, bo teraz w w sklepach jest wszystko ![]() najgorzej, że mężul chce, bym pierwszy tydzień po porodzie mieszkała u teściów, a mnie szlak trafia na samą myśl. Gdy usłyszałam ostatnio, że z kosmetyków mydło bambino, oliwka i zasypka to wszystko co dziecku potrzeba ![]() a i, że karmienie piersią to nie polega na dawaniu samego cyca ale też butelki, bo wtedy wiadomo ile dziecko je ![]() a ułożeniem Antosia nie martw się na zapas, jeszcze ma czas się odwrócić ![]() tamlin witam kochana po urlopie catrine za wizyte ![]() sojka co do zasłon to jestem tego samego zdania do elena
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to
dzisiaj o 18:20 mamy wizytę i usg trzymać kochane kciuki, by wszystko było w porządku z malutką i moją szyjką. Strasznie się denerwuje![]() od wczoraj wieczorem pobolewa mnie brzusio dziś do 10 też mnie pobolewał, wzięłam fenka i przeszło. To może być od tego, że skończył mi się aspargin? Dzisiaj go wykupię ale boję się iść sama, a mężul w pracy i dopiero do lekarza przyjedzie ![]() w ogóle wczoraj poprasowałam wszystkie ubranka dla dzidzi i zaczęłam pakować torbę do szpitala musze jeszcze kupic dla dzidzi pampersy i chusteczki i dla siebie zamówić te gacie jednorazowe i podkłady
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie,ze wakacje udane ja nigdzie w tym roku nie bylam nawet do pl nie pojechalismy
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Twoją wizytę i za pozostałe dziewczyny oczywiście rownież. Ja też nie. Odbijemy sobie w przyszłym roku.
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
ale wy jesteście już zaawansowane w kompletowaniu wyprawki, ja jestem w lesie... mam trochę ubranek dla maluszka, jeszcze dostane po synku szwagierki bo on z maja i troszke kosmetyków z jonsona bo jak Wy się zarejestrowałam i dostałam paczuszkę i ostatnio w rossmanie dostałam 3 próbki kremu nivea przeciw odparzeniom i tyle... narazie łóżeczka tylko oglądam, wózki też... ale to wszystko przez mojego tż... on uważa że skoro poród w październiku to mamy jeszcze kupę czasu, że teraz wszystko jest w sklepach więc takie zakupy zrobi się w 15 min, ja będę w szpitalu a on wszystko kupi...zwariował normalnie, ale ja mu pokarzę.. kupię sobie cichaczem wszystko co jest potrzebne do szpitala dla mnie i maluszka a z resztą go przeciągnę po sklepach, zrobię mu listę potrzebnych rzeczy a potem karzę mu część zwrócić bo uznam że będzie złe i musi nowe kupić
wiem wiedźma ze mnie ale może to go w końcu oduczy zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę
|
#2337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte. Zobaczysz, że wszystko będzie ok. A ten brzusio to może faktycznie od braku asparginu? Albo od tego prasowania - może się trochę przeforsowałaś? Najwazniejsze, że dziś zobaczysz dzidzię |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Angel no to 3mamy kciuki z Jasiem
Ja do wózka właśnie posciel badz kocyk bo ja rożka nie zamierzam kupiowac przy Zuzi był zbedny wiec teraz juz nawet o nim nie myśle. M usze wkoncu poscielic Jasiowi łóżeczko bo stoi sobie takie łyse i czeka na mnie.Ja przywiozłam od mamy miskę ogórków, buraczki marchewkę i muszę si e pobawić w zaprawianie i mrożenie ale chwilowo odpoczywam |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
almariel, asiejka, sandra, asiulka dziękuję kochane
hm... za długo nie stałam przy tym prasowaniu, bo o dziwo w godzinkę się z nim uwinęłam ale może to + brak magnezu tak zadziałało dziś do wizyty się lenie gotuję tylko botwinkę w międzyczasie bleee ale czego się nie robi dla mężczyzny![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- co tu taka cisza jak mnie nie było to leciałyście z postami, że hoho, a teraz gdy jestem tak spokojnie na wątku pewnie jak pójdę do apteki to się rozkręcicie i znów będę musiała nadrabiac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

za nowe tygodnie 
Poza tym były tam dwa rożki i 3 kombinezony na zimę

ale myślę że to kwestia 2tygodni.

synusiowi smakowało bo szaleje 

Szkoda, ze te szczepionki są tak cholernie drogie....córkę zamierzam szczepić tym samym systemem
tez bym tak chciała u mnie niestety taka przemiana materii ze juz zawsze będę musiała uważać na to co i ile jem żeby dobrze wyglądać
Ciekawe czy jego brak poczucia uciekającego czasu to też norma w tym okresie. 

ciążowe odmóżdżenie daje sie we znaki...poszlam mlodego zaprowadzic po wakacjach do przedszkola i...pocalowalam klamke bo przedszkole od jutra otwarte
To tak co pamiętam:

bleee ale czego się nie robi dla mężczyzny