|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej..
dziewczyny czuje się okropnie..jestem taaakaa chora ![]() wszystko mnie boli ..gardło to normalnie jakbym miała drut kolczasty.. katar ..głowa mi pęka.. oczy zalewają się wręcz łzami.. noc ..hmm. mały spał nawet grzecznie tylko 3 karmienia takie szybkie i łóżeczku sobie spał ale Ja przez to jak się czułam w ogóle nie spałam..walcze o każdy oddech ![]() ![]() i jeszcze ten upał sprawia jakbym miała 40 stopni gorączki ![]() to się pożaliłam.. a najgorsze to to..ze muszę iśc na pocztę i do banku ..a to kawał drogi i to przez całe miasto łącznie z wiaduktem..i chyba wezmę małego do auta ale trochę się boje bo nie prowadziłam samochodu już od ciąży.. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-28 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
mówisz masz ![]() Kurde podczytuje Was czasem, chcę coś napisać, ale zawsze coś... ![]() a potem głupio mi się odezwać po takim czasie i kółko się zamyka! ![]() Tity gratuluję decyzji ! trzymam kciuki!! ![]() kwartalinko jak się czujesz?? mordka wow dopiero teraz dostalas @ zazdroszczę A u nas leci dzień za dniem, aktualnie mam wakacje a od października mgr, Fabiano ma 12 zębów, szaleje sobie, biega, uwielbia malować, nabil sobie guza w nocy ładnie śpi i jest mlecznym potworem ![]() ![]() jak ktoś chce NAS zobaczyć to zapraszam do albumu..... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#873 | |||
Zadomowienie
|
hej
w końcu mam chwilkę żeby odpisać co nieco ![]() ![]() my calutki dzień spędziliśmy na świeżym powietrzu u babci, w ogrodzie. Mateusz miał tam raj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() miał kilka dni takich że prawie cały czas na palcach chodził a dziś tylko raz przez chwilkę mu się zdarzyło ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli więcej czasu na wizaż będziesz miała ![]() Cytat:
![]() przede wszystkim obawiam się czy ten cały plastik co łączy kółka nie będzie np. wadził o krawężniki bo jakoś tak nisko mi się wydaje ![]() poza tym ma maluteńkie kółka, wąskie siedzisko, brak pałąka jestem w stanie przeżyć ![]() ale za to wygląda bajecznie ![]() a tak w ogóle to jak na razie wszystkie moje wymogi spełnia baby jogger ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oszczędzać się proszę i dbać o siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś to byłam zawsze zadowolona z zakupów bo prawie zawsze fajnie ten zakup na mnie wyglądał ![]() ![]() ![]() ![]() a z długością to już w ogóle, jakoś wszystko takie krótkie i tylko mój cellulit wygląda spod sukienki zadowolony ![]() ![]() Cytat:
oby szybko minęło ![]() nigdy cię nie puścili na imprezę ![]() a ja myślałam że moi mnie krótko trzymali ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak poważnie, raz próbowałam pasteryzacji i mi się słoiki nie pozamykały. a naprawdę się przyłożyłam do tego bo to Mateusza obiadki były ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my to na studiach taką z balkonem mieliśmy ![]() Cytat:
![]() uwielbiam placki z cukinii ![]() Cytat:
zdrowiej szybko i wracaj do sił ![]() a ja tak czytam i myślę : na pocztę i do banku ![]() ![]() i dopiero po chwili dotarło do mnie jaki dziś dzień ![]() Cytat:
![]() bronisz się w przyszłym roku czy zaczynasz mgr? fajnie że Fabianek lubi malowanie, faktycznie posiedzi chwilę i rysuje? Mateusz coś tam pobazgroli i zaraz zjada kredki więc u nas rysowanie trwa 2min ![]() czegoś mi nie pocytowało, ale już trudno. nie chce mi się wracać ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
ada zdrowiej!
![]() Montii świetny facet z Fabianka ![]() ![]() marta tak na prawdę, to nie ma aż tak dużo roboty, Zrobienie solanki to woda z solą. Zalewę robi się 3 minuty ![]() My ciągle mamy gości. Zaraz lecę spać, bo już padam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też tak na ostatnią chwilę na doczepnego jedziemy z kuzynem i jego żoną... Tak to pewnie całe lato w mieście ![]() ![]() Myślałam, że tylko Filipowi tak smakują kredki, a tymczasem widzę, że jest więcej smakoszy... Chociaż raz udało nam się namalować coś w rodzaju wielkiej szaro-pomarańczowo-żółto-zielonej chmury ![]()
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
witam z kawą
U nas ostatnio nieludzkie upały. Młoda ostanie 3 dni bez drzemki, była, ale dzisiaj w końcu poszła spać. Choć nie powiem miło, jak idzie spać o 19 ![]() Przez to wykorzystaliśmy okazję, i jak wcześnie zasnęła, to w piątek wyszliśmy z mężem na randkę, w końcu ![]() Było bardzo miło.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj chcialam zebysmy poszli bo siostra cioteczna do nas przyjechala i chciala zebysmy gdzies wyszli.. No ale tż stwierdzil ze on zostanie z małą i przy okazji poprawi sobie jeszcze prace inż a ja mialam iść z dziewczynami..No niby fajnie w babskim gronie posiedzialysmy wypilysmi drinki itd. ale moze to glupie ale brakowalo mi tego mojego męża...Malo spedzamy razem czasu i tak bardzo chcialam zebysmy arzem poszli ale coż sila wyzsza... ale szybko wrocilam i jeszcze posiedzielismy sobie z tym moim kochaniem ![]() ps. ktorej dzieciatko chodzi na palcach? Bo moja mała od niedawna tez stawia stopke na palcach i wydaje mi sie ze za szeroko stawia w ogole nozki...tż twierdzi ze znow panikuje i ze przeciez ona dopiero od 1,5 ms samodzilenie chodzi, ale dla (mojego) świetego spokoju zgodzil sie na wizyte u ortopedy i w srode jedziemy sprawdzic czy wszystko ok, mam nadzieje ze lekarz nie stwierdzi ze za wczesnie przyjechalismy..po prostu wole dmuchac na zimne... miłej niedzieli lece ![]()
![]() |
![]() |
#879 | ||||
Zadomowienie
|
hej
u nas ciut chłodniej dziś bo fajny wiaterek wieje ale słońce właśnie wyszło i znów zaczyna prażyć ![]() Mateusz pospał dziś 2,5h i chyba nie będzie drugiej drzemki. na szczęście zdążyłam łazienkę umyć bo aż się prosiła o sprzątanie już. ale prasowania nie tykam bo chyba bym się rozpłynęła z gorąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam się tej myśli cały czas ![]() Cytat:
![]() my sobie wczoraj zrobiliśmy randkę w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w nerwach, bo moja mama miała wylew...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tity...myśl pozytywnie!!! będzie wszystko dobrze ![]() ![]() bardzo Ci współczuje .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | ||
Raczkowanie
|
hej
ja tak tylko na chwilkę, resztę doczytam innym razem Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze, trzymam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko na chwilkę.. po to.. żeby pocieszyć koleżanki!! ![]() przesłodko urocze .. ![]() jejku kwartalinko spojrzałam na Twój suwaczek "jesienne słoneczko".. Tobie do rozwiązania zostało tylko 12 tygodni ![]() ..choc pewnie trochę mniej bo drugie "niby"w 38tc na świat przychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jednak działa... wpadaj częściej .. na nowo rozkręćmy nasz wątek.. bo teraz to się będzie działoooo.. bunt dwulatka się zbliża.. to dopiero przyjście na świat ![]() Fabianek śliczny chłopczyk ![]() Cytat:
![]() dziś dopiero kupiłam sobie lek ..taki dla mam karmiących.. tabletki na bazie aronii i czosnku ![]() może cosik da..chociaż pan w aptece powiedział że powinnam iśc do lekarza bo marnie wyglądam ![]() ![]() ![]() dziś za to na pewno niedziela.. ale w tesco apteka otwarta ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-29 o 21:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | ||
Zadomowienie
|
hej
ja właśnie przeżyłam armagedon ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak poważnie to faktycznie mogłabyś odwiedzić lekarza. może coś sensownego ci przepisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |||
Zakorzenienie
|
Hej, my zaraz wyruszamy na miasto w poszukiwaniu butów
![]() sandałki które kupiłam w maju są za małe... szukałam w deichmanie, brak r 23, w bartku, geoxy i inne... fatalnie leżą.. masakra.. :/ Cytat:
w lipcu broniłam licencjata ![]() Fabi też je kredki, muszę go pilnować, nie wiem smakosz kredkowy czy co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Meldujemy się, wróciliśmy, żyjemy, ale jakoś tak bez sił i chęci na nic. Rano padało, nie wychodziliśmy na dwór i Młody już przed 9 marudził, ale nie chciał iść spać. W końcu o 10 wlazł do łóżeczka i zasnął, więc ani to jedna drzemka dziś, ani dwie, zobaczymy co będzie ![]() ![]() Nadrobię zaraz, albo jednak postanowię za sprzątanie się zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
jeden plus tego wczorajszego późniejszego pójścia spać to taki że dziś dziecię obudziło się przed 8 ![]() ![]() Monti Fabianek już r.23 ![]() ![]() to już jedną obronę masz za sobą ![]() ![]() Kasiunia fajne te wyjazdy na wieś macie. Dawid się wylata a ty pewnie też masz chwilę oddechu ![]() a właśnie Monti mi przypomniała w Biedronce są farbki do malowania palcami 10 kolorów za 9,99. tzn były w zeszłym tyg. może jeszcze są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ada mam nadzieje,ze już lepiej sie czujesz???? A ja byłam wczoraj sama na rowerze.Jeździłam bez przerwy 1,5h.Pojechałam ściezka rowerową na chronione stawy,mnóstwo rowerzystów,piekna przyroda,cudne widoki.Karmiłam łabędzie ![]() Naszła mnie taka refleksja,że kurde mam takie cuda rzut beretem i rzadko tam jestem.Muszę to koniecznie zmienić.I duzo jeździć z Lilką na rowerze,bo już obczaiłam gdzie są krowy to jej pokaże ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
no właśnie, ada jak się czujesz?
Cytat:
fajnie tak sobie pojeździć, a jak w pięknej okolicy to tym bardziej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ma długą a chudą nóżkę więc problem z butami, 21 jest na styk, 22 nie opłaca się kupować, tak jakby przeskoczył ten rozmiar wiec zostaje nam 23 ![]() ale to też zależy od buta i marki oczywiście, dzisiaj mierzyłam mu jedne elefanteny 23 na jesień i były sporo za duże aż nienaturalnie ten bucik na stópce wyglądał ![]()
![]() |
![]() |
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tity- ![]()
![]() |
![]() |
#893 | ||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Maja już śpi co jej się nigdy nie zdarza. Tyle, że w dzień spała tylko godzinkę i już o 18 chciała iśc spac no ale jakoś ją przetrzymałam i padła o 19.20 Ciekawe o której jutro będę miała pobudkę? Cytat:
No ale fajnie, że tak mogliście sobie wyskoczyc, jak gołąbeczki dwa hehe Cytat:
![]() Ada jak tam dziś samopoczucie? No to Ci pan w aptece powiedział komplement, nie ma co ![]()
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dzięki za pocieszenie. Dzisiaj byłam u mamy, bardzo źle widzi i nie wiadomo czy widzenie wróci do poprzedniego stanu. Jest osłabiona i musi 2 tygodnie leżeć plackiem. Dopiero potem będzie miała badanie i stwierdzą czy konieczna jest operacja usunięcia krwiaka w mózgu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej hej.. pisałam w dzień
nie wiem która była ale mi mały z prądu kompa wyłączył ( a tyle juz napisałam) i nie denerwując się absolutnie postanowiłam że pójdziemy na zakupy które i tak były w planie.. no to jestem dopiero teraz ![]() Cytat:
![]() co ty.. ja sama jestem sobie lekarzem od wielu lat ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() coś o dużych stópkach wiem he he ..moje starsze ma jak wiecie 15 lat a "girę" ma w rozmiarze 47 ![]() Cytat:
cześc kasiunia... ![]() a kto takiego bajzlu Ci w domku narobił jak Was nie było? ![]() Cytat:
jaka przyczyna była tego wylewu u Mateuszka? jak to zauważyłaś? czy te wszystkie cwiczenia na które uczęszczacie mają za zadanie wspomóc czy całkowicie usprawnic małego? czy w ogóle grozi Mateuszkowi jakaś niesprawnośc?? przepraszam że taka jestem ciekawa i na prawdę nie musisz mi odpowiadac..z całego serca uszanuje Twoje zdanie ![]() oo..dziękuje ![]() jest mi o niebooo lepiej ![]() zazdroszczę takich rowerowych atrakcji ![]() nie jeździłam już bagatelka 10 lat ![]() czy ja jeszcze pamiętam w ogóle jak się jeździ na rowerze?! wątpliwe! tylko pamiętaj żeby powiedzieć Lilusi że krówka robi "mmmuuuu" dziękuję ![]() gorączka spadła całkowicie i ze mnie i na dworze niestety też ![]() kaszel lzejszy ..tylko katar jeszcze trochę męczy ale to już pikuś z tym co było jeszcze wczoraj ![]() Cytat:
![]() ![]() a z tym panem to Ja sobie jeszcze pogadam ![]() wtedy to ja w gorączce i ledwo go widziałam to i sił na kontratak nie miałam ![]() trzymam kciuki żeby Majeczka jednak dała pospać mamie jak najdłużej ![]() tity i jak tam u mamy ![]() trzymaj się kochana ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
ooo. doczytałam.. no przykro mi bardzo tity.. zobaczysz nabierze sił i będzie dobrze.. wiem że to trudne ..szczególnie jak zdarza się to naszym mamom..ale pozytywne myślenie i wiara.. sprawią że wszystko się uda ..i będzie dobrze ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Ada fajnie, że już lepiej się czujesz. Najgorzej jak człowieka rozkłada i nic konkretnego wziąc nie może tylko witaminki i babcine sposoby.
Hehe współczuję Panu z apteki przy następnym spotkaniu z Tobą ![]() Tity kurcze nieciekawie z tym wzrokiem. Oby tak było, że wszystko wróci do normy. Mocno trzymam kciuki za to ![]() Aaaaaaaaaa zapomniałam się pochwalic, że Mai wyszły kolejne dwa ząbki. Górna i dolna trójeczka. W sumie to mamy już ich 15 czyli zostało jeszcze 5 ![]()
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo.. tak rozprawie się z nim.. powiem mu że.. fatalnie wygląda w tym białym kitlu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dużo macie już tych zębów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |||||
Zadomowienie
|
hej wieczornie
![]() dziś Mateusz padł o 21 bez problemu. trochę pośpiewałam i tyle ![]() a ja sobie siedzę i herbatkę zieloną piję Cytat:
![]() a że nogi ma długie to na fotkach już widać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza problemami z widzeniem jest wszystko ok? tzn z mową, kończynami? jak nieduży krwiak to może sam się wchłonie? 3mam kciuki żeby mama doszła szybko do siebie ![]() ty też się trzymaj dzielnie i myśl pozytywnie ![]() Cytat:
![]() hehe, biorąc pod uwagę fakt że w większości lekarze teraz na wszystko antybiotyk dają to się nie dziwię że ci się nie spieszy tam iść. ja do lekarza też od święta idę ![]() 47? o mamo, i stopa ciągle rośnie ![]() pewnie że możesz pytać ![]() przyczyna na 100% nie jest znana. podejrzewają że winą była hypotrofia z jaką Mati się urodził i słabe naczynia krwionośne. jak zauważyłam? niepokojący był straszny płacz, wręcz krzyk (a wcześniej nie płakał prawie w ogóle) przez jakieś 2 tyg przed przyjęciem do szpitala. ale myślałam że to kolki się zaczęły bo miał wtedy jakieś 4tygodnie. poza tym objaw zachodzącego słońca o którym wtedy nie miałam zielonego pojęcia. a do lekarza trafiliśmy po tym jak zaczął strasznie wymiotować, było chyba z 5wymiotów w ciągu 2h i potem już się nie powtórzyły. po 24h doszła gorączka, której nie dawało się zbić. 3dnia przyjęli nas na oddział do szpitala na obserwację bo nikt nie wiedział co jest Mateuszowi. porobili badania i 4dnia już była diagnoza i transport karetką do Łodzi. to w skrócie wiesz Mateusz rozwija się super jak na jego obciążenie. jest sprawny i fizycznie i umysłowo więc te wszystkie zajęcia raczej jako wspomaganie są. rehabilitację Bobath zaczęliśmy jak miał 2,5mca bo wtedy nie wiadomo było czy w ogóle będzie chodził i jak będzie się rozwijał więc była koniecznością. potem doszły pozostałe zajęcia ze względu na nadpobudliwość(logopeda,K nill,hydroterapia,od środy znów rehabilitacja ruchowa, czasem Weronika i wizyta u pani pedagog) które służą bardziej stymulacji układu nerwowego i wyłapaniu jakiś nieprawidłowości. ja traktuję to bardziej jak rozrywkę dla Mateusza bo on kocha dzieci i lubi tam chodzić a przy okazji jako wspomaganie rozwoju ![]() czy coś grozi? pewnie że tak. z większości pewnie nawet sobie sprawy nie zdaję i nawet nie pytam lekarzy bo to tak jak wróżenie z kart ![]() ![]() nie masz za co przepraszać ![]() trochę się rozpisałam ale krócej nie umiałam ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() już bliżej niż dalej do zakończenia męki ząbkowania ![]() u nas jest chyba prawie 12 ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko..tak myślałam że sporo przeszłaś..pewnie płakałaś dzień i noc .. mimo tego wszystkiego bardzo dobrze się zaadaptowałaś z tą sytuacją i potrafisz z dystansu na to patrzec..podziwiam Cię kobieto..jesteś niesamowita.. pewnie to też zasługa tego że jednak Mateuszek codziennie Ci przypomina że już jest wszystko dobrze i gorzej już nie będzie.. a z opisów.. przez te wszystkie miesiące.. które jesteśmy razem.. świadczy że jest jak najbardziej w porządku i tak na pewno już będzie.. tego Ci kochana życzę ..żebyś już nigdy nie musiała doświadczać takiego "bólu " jakim jest zamartwianie się o własne dziecko w chorobie .. ![]() dzielnaaaa kobieta jesteś ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-30 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | ||||||||
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
Za nami bardzo intensywny weekend, mieliśmy niespodziewanych, przyjezdnych gości, o których mąż powiedział mi w sobotę o 13...a mieli przyjść o 16. ahhh ci faceci, wydaje się im, że wszystko da się zrobić tak na pół gwizdka i w 5 min ![]() a dziś od rana miałam 4-letnią Martynkę do pilnowania i z przykrością stwierdziłam, że moje dziecko nie umie się zbytnio bawić z innymi dziećmi, muszę go więcej do dzieci zabierać bo mi taki mały dzikus rośnie ![]() ale również stwierdziłam, i tu z radością, że Mieszko należy raczej do tych "grzecznych"- porównując do tego małego, zdegenerowanego brzdąca-ona to typowy chodzący przykład rozpieszczonego, bogatego i rozkapryszonego dzieciaka. Nic jej nie pasuje, a jak Mieszko dotyka jej zabawki to odrazu go bije ![]() a teraz piję sobie winko i ponadrabiam trochę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tak, tam imprezy to odrazu takie, że przez całe życie chyba będę pamiętać ![]() Placki były pyszne, tylko trochę mało wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co ciekawego studiujesz? jeśli można spytać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.