|
|
#2311 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie miałam zamiaru się karać. Długo byłam poza domem i może dlatego tak wyszło. W każdym razie wielkie dzięki za spojrzenie. Cytat:
![]() Czy mi się wydaje, czy ostatnio na obiad było to samo? Jeśli mam rację to przydałoby się jakieś urozmaicenie. Mieszkasz sama czy nie jesz tego co reszta domowników? Popatrz co dziewczyny jedzą na obiady, jest dużo opcji. Też trochę mi głupio wklejać swoje jadłospisy i liczyć na oceny, samej nie komentując, ale stwierdziłam, że chyba lepiej nie będę się wypowiadać o innych, skoro sama przykładem nie błyszczę. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Milka1224 Prowadzisz jakiegoś bloga kulinarnego? Myślę, że wiele osób chętnie by go odwiedzało - tyle u cibei różnorodnych, smakowicie brzmiących rzeczy zawsze .
|
||
|
|
|
#2314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie ma co czuć się winną ![]() Jesz zamiast mięsa białko roślinne? Soczewica, ciecierzyca, soja? Cytat:
Napisałaś tylko o chińszczyźnie (dla mnie to jest równe mieszance warzyw chińskich). Jeśli faktycznie był też ryż i mięso, to ok, cofam zastrzeżenie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-30 o 20:48 |
||
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
r
i jak?
|
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dance makabre, staram się jeść soję, pod postacią mleka albo jogurtów. Tylko że to nie jest tak, że ja stoję pod mięsnym z transparentem ''Wolność dla zwierząt!'' tylko po prostu nie lubię mięsa i uważam, że to jest lekkie okrucieństwo. Jednak np nie kumam wegan-jajka kury dają, bo to jest w ich genach zapisane, a jak się krowy nie wydoi to zdechnie...więc po co to? Tak, dziewczyny, a ja ciągle z tym plackiem tak go ostatnio polubiłam. Jutro się postaram coś innego zrobić.
|
|
#2317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka z lodówki (5 łyżek płatków górskich, pół szklanki ciepłego mleka, łycha domowego twarożku, łyżeczka masła orzechowego, pół banana) + dodana rano łycha jogurtu greckiego, gorące jagody (pół szklanki) i łyżeczka płatków migdałowych ; kawa rozpuszczalna z mlekiemjabłuszko, garść mirabelek 2. Pół woreczka brązowego ryżu z piersią z kurczaka, pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem i fetą (podsmażone wszystko na jednej patelni na maśle); pomidory z cebulą, jogurtem greckim i natką pietruszki; kilka różyczek gotowanego brokuła 3. 2 małe gruszki, nektarynka, solidna garść fistaszków 4. Jajecznica z dwóch jaj na maśle z połową awokado i szczypiorkiem (moje pierwsze awokado - wyszło pyyycha); kromka chleba '7 ziaren' z serkiem śmietankowym, sałatą lodową, plastrem gotowanego kurczaka (taka wędlina ), kiełkami brokuła, pomidorem, ogórkiem, papryką i świeżą bazylią
|
#2319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
R:
1h orbitrek Ś: owsianka ( 3 czubate łyżki płatków owsianych, 1 łyżka czubata otrębów owsianych ) zalane wrzątkiem do napęcznienia i dolane mleko 0, 5 % wkrojony cały banan IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z twarogiem chudym i wędliną drobiową; 2 rzodkiewki; kawa z mlekiem O: zupa pomidorowa z ryżem brązowym i mięsem drobiowym ćwiczenia K: twarożek lekki z różnymi warzywami i wędliną drobiową, posypany pestkami dyni zdrowo? a i czy na R- można np. po treningu pozwolić sobie na masło orzechowe, jak tak to jaka jest najlepsza pora na moje uzależnienie?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Moja R/U
1.Owsianka na mleku z Inką,lnem mielonym,jabłkiem prażonym z cynamonem,kokosem,sezamem . 2.Waniliowy deser sojowy + garść orzechów włoskich 3.Fasolka szparagowa podsmażona z minutke na masle roślinnym posypana dużą ilością sera półtłustego + kilka ogórków gruntowych4.Jabłka prażone + kilka orzechów bieganie 30 minut 5.Twaróg półtłusty +cały serek homo 0 % + kilka ogórków i przyprawy 6.Szklanka mleka 1,5%
|
|
#2322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znam się za bardzo na posiłkach okołotreningowych (ogólnie mało kto na R o nie dba), ale wrzuciłabym masło orzechowe do śniadania, które powinno dawać kopa na cały dzień i rozbujać metabolizm, jeśli jeść kalorycznie, to tylko rano Cytat:
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-31 o 09:26 |
||
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest redukcja, muszę jeszcze spalić BF. Deserek jest cholernie słodki + orzechy i można sie zapchać.Muszę go jakoś zmęczyć,bo dostałam kilka kubków w prezencie.Do fasolki szparagowej była łyzka bułki tartej Ser do obiadu to twaróg półtłusty, super smkuje z fasolką. W sumie przez cały dzień zjadłam 250 g twarogu. Jem za mało mięsa i ryb !!!
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-31 o 10:13 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
r/u
Ś: gofr otrębowy z łyżką konfitury czereśniowej, i łyżką figowej, łyżką serka homo, kawa z mlekiem pół godzinki tenisa o: sałata, pomidor, papryka, oliwki, kurczak, fasola czerwona (sałatka) p: wiejski z ogórkiem K: tuńczyk chyba |
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie orzechy,nasiona,ryby, mięso ;]Moim zdaniem za mało jesz tak jak ja
|
|
|
#2326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-31 o 11:11 |
||
|
|
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
U:
I. Owsianka na mleku sojowym z borówkami, malinami i płatkami migdałowymi; kawa z mlekiem II. Kajzerka żytnia: - z masłem orzechowym i konfiturą z czarnej porzeczki - zapieczona z mozarellą, pomidorem, oliwkami i bazylią + mix sałat z oliwą z oliwek i ziołami III. Warzywne leczo z kurczakiem, kabaczkiem, papryką itp. + pół woreczka brązowego ryżu sporo śliwek, kawa mrożona z lodami waniliowymi IV. Chłodnik na maślance z botwinką i jajkiem na twardo + kromka razowca z masłem; kubek kakao na mleku, marchewy do pochrupania, trochę śliwek
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie odnośnie takich produktów na R?
- ser feta light - ser żółty - mozzarella - ser typu włoskiego - płatki barn flakes, kukurydziane, fitness - ryż jaśminowy, paraboiled, basmati - makron orkiszowy, darum - soki owocowe z kartonów - kakao - czekolada gorzka, batoniki musli - ser typu camembert light - almette - masło - margaryna light - dżem - masło orzechowe - wędliny inne niż drobiowe - mięso inne jak drób - jogurty, serki, kefiry itp. owocowe, z ziarnami, actiregularis itp napisałam produkty, które nie są typowe dla R, ale jak wy oceniacie je? może coś da się przemycić, chodzi o to by było zdrowe.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym klucz jest w czytaniu składów, bo batonik batonikowi nie równy. Te naturalniejsze, zdrowsze, mniej słodzone znajdziesz w sklepach ze żywnością ekologiczną, niestety ceny potrafią zabić
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście durum.jak robisz granole swoją? np? i kakao deco mare byłoby dobre?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-07-31 o 13:58 |
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie w niedziele kupiłam w Carrefourze 11 kostek sera Brie i jedną camemberta i zapłaciłam tylko 6 zł
|
#2332 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w czasie podwieczorku nie jestem zbytnio głodna po moich dosyć obfitych obiadach. ale generalnie takie jedzenie mi pasuje i lubię jeść teraz w takie gorące dni więcej owoców zamiast jakichś konkretów. dzięki za spojrzenie. Cytat:
nie podajesz konkretnych ilości, ale całość bardzo mi się podoba.
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a paczka ciasteczek 6.99 już nie wspominam o wafelkach Sante, które są bardzo dobre i zdrowe (słodzone fruktozą) i kosztują 4 zł za 90 g. ![]() Tak, ceny to zabijają.
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, niestety po moim ostatnim sukcesie w odchudzaniu, waga 1,5 roku stala w miejscu, ale w ciagu ostatnich 2-3 mcy wskoczylo dodatkowe 4,5 kg;/ odstawiam piwko, przekaski i od nowa zaczynam zdrowiej jesc. prosze o ocene. niestety dzisiaj kiepsko z czyms normalniejszym bo caly dzien w biegu:
sn; 2 kromki ciemnego chleba z wedlina drobiowa, pomidor, czerwona hrrbata, kawa z 1 lyz cukru. II sn: niestety tylko jogurt odtłuszczony< ogolnie ok 140kcal> bo poza domem bylam obiad: udko z kurczaka gotowane, bez skóry. salatka z pomidórow<w zasadzie 4 pomidory z ziolami> czerwona herbata, kawa z 1/2 łyz cykru podwieczorek: 2 małe kromki ciemnego chleba z wedlina i 5 pomidorkow koktajlowych:d Tutaj mam zamiar zmiescic 2h jazde na rowerze ![]() kolacja: przypuszczalnie serek wiejski i warzywka jakies do tego wcisne. dodatkowo woda mineralna. teraz zauwazylam ze caly dzien na pomidorach jade ups.
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
Moje R:
I śniadanie : bułka sojowa z 3 plsterkami szynki, brzoskiwnia + kawa z mlekiem II śniadanie : banan, 2 wafle ryżowe obiad : 2 gołąbki w sosie pomidorowym, 1 kromka chleba razowego podwieczorek : jabłko kolacja : jogurt naturalny z borówkami W ciągu dnia dużo wody. I jak? |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I jogurt naturlany 200g z pełną garścią zdrowego błonnika,pełną garśćią pszenicy w miodzie (i jak dla mnie za słodka i mi nie smakuje ), orzechami laskowymi, 2 śliwkami czerwonymi II 3 drożdzowe duże waniliowe bułki na mleku ryżowym III dużo fasolki szparagowej z masłem i bułką tartą IV 2 drożdzowe waniliowe bułki, serek wiejski V pewnie twarożek naturlany wymieszany z kakao bez cukru, 2 śliwkami, 2 pełnymi garścmi pszenicy w miodzie
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą to moze i założyłabym ale nie mam talentu do robienia dobrych zdjęć nawet wypasionym aparatem ![]() dzisiaj U: I 2 parówki sojowe, 2 grzanki z żytniego razowca ze słonecznikiem z własnymi mini pomdorkami żółtymi, ketchup, musztarda z płatkami papryki + duża kawa parzona II jogurt naturalny z płatkami zdrowy błonnik, domową granolą i zmiksowanymi zamrożonymi malinami III chinszczyzna - makaron ryżowy smazony na oleju arachidowym z krewetkami, ostrą papryczką, papryką, brokułem, porem i sosem sojowym i posypany podprazonym sezamemswieży sok jabłkowy 350ml IV bedzie szarlotka na ciepło z lodami kawowymi (albo nawet 2 kawałki jak dobrze pójdzie )do picia: woda, herbata zielona |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakiego przepisu robilaś granolę? wyszły Ci takie duze kawałki pozlepiane ?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

ja polecam to z Reala, mają dostawy z USA i naprawdę, wielkie kawałki orzechów
, i zjadła większe śniadanie.
) 1 szklanka mleka gorącego mleka krowiego (nie mogę spać w nocy!
) i warzywa świeże. tu trochę mało. nie sądzę, że mleko ułatwi zasypianie. prędzej twaróg, serek wiejski czy jajecznica + wywietrzony na wieczór pokój.

Kierowca 

; kawa rozpuszczalna z mlekiem
), kiełkami brokuła, pomidorem, ogórkiem, papryką i świeżą bazylią

), orzechami laskowymi, 2 śliwkami czerwonymi