|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-07-30 o 14:58 |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam oj tam, trochę mi się ostatnio przytyło to i urosły.
A w ogóle to też mam problemy z eghm .. Na zmianę, zaparcia albo totalnie na odwrót. Masakra.
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki jak nic!
|
#4325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W końcu nam się sytuacja wyjaśni. Mokka - mogło jeszcze nie być widoczne serduszko, także się nie przejmuj. Nie wiem jak Ty, ja jestem na L4, i tak nie dałabym rady w takim stanie pracować, a być w pracy, żeby być to dla mnie bez sensu. Jak się czujesz na siłach to pracuj, jak nie to idź na zwolnienie. A u mnie nic nowego. Córka pojechała na kolonie, mąż 600 km ode mnie. Jestem sama o ile nie liczyć kotów. Dzień się wlecze za dniem...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja się przez Was ponakręcam i będzie buba
![]() A to pewnie moja prolaktyna znów zaatakowała albo coś.
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4328 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i oby tak dalej. Ja mam kolejną wizytę 10 i pewnie wtedy usłyszę serduszko. No fakt za długo jak się siedzi samemu w domciu to też nie dobrze ale z drugiej strony skoro czujesz się dobrze to możesz jeszcze popracować trochę.... Ale wszystko zależy od Ciebie samej ![]() Cytat:
![]() No ja ostatnio mam prawie tak samo przeleżałabym cały dzień, muli mnie, głowa mnie boli i spać mi się chce niesamowicie... ![]() Cytat:
malusia kropeczka niczym ziarenko ryżu![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za pozytywny wynik![]() Dziewczyny ja ostatnio tylko podczytuję bo normalnie nic mi się nie chce, spałabym cały czas do tego ból głowy przeszkadza w funkcjonowaniu, a w gardle mam jakby korek i mnie muli na większość zapachów. A mam do was pytanie jeżeli w ciąży są jakieś dolegliwości żołądkowe to można temu jakoś zaradzić, typu np. jakieś kropelki miętowe czy coś? może wiecie coś na ten temat...
|
||||||
|
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY NA TĘ CHWILĘ I MAM NADZIEJĘ, ŻE TAK ZOSTANIE JESTEM ZDROWA
![]() ![]() Dodatkowo w lewym jajniki piękny 14 mm pęcherzyk, w prawym 11mm czekamy do czwartku i dostanę zastrzyk na pękanie i do dzieła ![]() Maru rób ten test Kobieto! Bo mnie pokręci z ciekawości, a jednak mam wrażenie, że to fasolina
|
|
#4330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej Maru- testuj no... 3masz Nas tu wszystkie w niepewności :P ![]() Ładnie naskrobałyscie od rana... ![]() Wczoraj z Tż byliśmy na pizzy i na rowerach ![]() Ja właśnie godzinkę temu z pracy wróciłam i jakoś zmęczona jestem... Jak ja nie lubię poniedziałków... chociaż już połowa dnia za mną. Kurde tak sobie myślę,że lato już na półmetku i zaraz jesień będzie i szaro,zimno i deszczowo... wrrr... nawet nie chcę o tym myśleć bo nie lubię jesieni. A co do forum to faktycznie strasznie nakręca... jak się przeczyta że komuś się udało zafasolkować to zaraz też chce się zatestować ![]() dmoc4- super wieści!! dzialajcie,działajcie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-30 o 17:14 |
||
|
|
|
#4331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) 100 uderzeń.min Tyle, że rozważam ewentualne l4 dlatego, że u nas ostatnio niezły cyrk w pracy. Trzy kobiety doszły do władzy i naprawdę psychicznie wszystkich ich rządy już wykańczają. W przyszły poniedziałek wracam do pracy po urlopie i już wiem, że będą nadgodziny, bo jest wiele rzeczy do zrobienia w krótkim czasie a dwie koleżanki idą na urlop gdy ja wracam... Tak więc tak czy inaczej chyba będę zmuszona już od razu w poniedziałek powiedziec kierowniczce o ciąży i o tym że nie będę zostawać żadnych nadgodzin. Jeśli to zaakceptuje - to rozważę czy jeszcze popracować. Jeśli jednak będzie mieć jakieś aluzje (jak np. przed moim urlopem, gdy nie zostawałam po godzinach), to nie mam zamiaru poświęcać zdrowia Maleństwa po to by zadowolić kogoś, kogo i tak pewnie nie zadowolę. Wiem, że jeśli dowiedzą się w takim momencie o tym, że koleja dziewczyna z wydziału idzie na L4, to się chyba załamią, ale ja mam to gdzieś - naprawdę traktują nas ostatnio jak konie pociągowe więc nie będę miala skrupułów ze zwolnieniem. Pytanie tylko czy moja gin na kolejnej wizycie chociaż spyta czy nie chciałabym pójść... bo na piątkowej wizycie nawet nic nie bąknęła na ten temat[QUOTE=Agateczka*;35593550]No to fajnie że wszystko dobrze i oby tak dalej. Ja mam kolejną wizytę 10 i pewnie wtedy usłyszę serduszko. No fakt za długo jak się siedzi samemu w domciu to też nie dobrze ale z drugiej strony skoro czujesz się dobrze to możesz jeszcze popracować trochę.... Ale wszystko zależy od Ciebie samej ![]() Moje zdjęcie wygląda niemal tak samo malusia kropeczka niczym ziarenko ryżu QUOTE]no to w podobnym terminie mamy wizyty - ja mam 9tego No i trochę się obawiamy, czy takie ciągłe przebywanie ze sobą przez ponad rok nie wpłynie jakoś negatywnie na nasz związek![]() Cytat:
To za kilka dni do dzieła
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-07-30 o 18:00 |
||
|
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakręcacie mnie, oj nakręcacie ![]() Test zakupiony, jutro z rańca zrobię ![]() Cytat:
|
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, ze ostatnio pojawiły się moje "zaległe" posty. Ciekawe, czy ten też zginie w otchłani na jakiś czas?
MarudexuS - budujesz napięcie jak u Hitchcocka Mokka - świetnie, że wszystko w porządku i zazdroszczę tego pierwszego bicia serduszka. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie zobaczymy te wymarzone dwie krechy, a później będziemy tylko o krok za Tobą. pszczoua - u mnie też dzić 5 dc, więc pewnie przez najbliższy cykl bedziemy jechay łeb w łeb ![]() Oddałam dziś w laboratorium pół cysterny krwi i nie podobają mi się moje wyniki. Nawet bardzo. A właściwie to jestem trochę przerażona . Wyglądają tak:prolaktyna 4,93 ng/ml (min. 1,90 - max. 25,00) glukoza na czczo 123,86 mg/dl !!! (min. 74 - max. 106) glukoza po 1 godz. 224,99 mg/dl glukoza po 2 godz. 166,21 mg/dl insulina na czczo 15,7 uU/ml (max. 29,00) insulina po 1 godz. 105 uU/ml insulina po 2 godz. 121 uU/ml FSH 7,09 mlU/ml (1,2 - 9,0 faza lutealna, 5,8 - 21,0 środek cyklu, 2,8 - 11,3 faza folikularna) LH 2,11 mlU/ml (0,5 - 14,7 faza lutealna) TSH 3 Generacji 2,025 mlU/l (min. 0,530 - max. 4,600) Anty TPO 70,9 IU/ml !!!(min. 1,00 - max. 16,00). I to mnie właśnie tak przeraziło. Oczywiście wuguglałam sobie natychmiast chorobę Haschimoto i wszystko co najgorsze. Jak czytam, ze ludzie mają 800, 1000 i 15000 jednostek, to moje 70,9 nie wygląda dramatycznie, ale i tak mnie stres zżera .
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
niestetry nie mam dostepu do neta za bardzo. wiec w sobote zrobilam test wieczorem 2 kreski od razu, w neidziele rano, zeby byc pewnym i to samo jestem przerazaona, za zarazem sie ciesze pow kiedy najlepiej isc do gin? teraz jeste,m troche zajeta przygotowaniami do slubi i mieszkanko w midxy czasie i praca. pracuje na poczcie i wiadomo sa tam paczki, dzisiaj przyjelam kilkanascie i srednia to 10kg, boje sie ze zaszkodzi cos;/kiedy pow swojej mamie o ciazxy?
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ustaw sobie jakiś avatarek,będzie Nam łatwiej Cię "identyfikować",że tak powiem...![]() Cytat:
![]() ![]() No te ciężary to chyba tak nie za bardzo...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-30 o 20:15 |
|||
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe GRATULUJE!!! I NA ZDROWIE
mysle, ze zdrowy rozsadek nalezy zachowac
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Zadomowienie
|
DMOC - trzymam kciuki i do dzieła -
Maru - dawaj jutro z rana znać ile tam miałaś kresek. Cytat:
Cytat:
![]() Staraj się nie przeciążać w pracy, wiem, że to nie jest łatwe, ale chociaż postaraj.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-30 o 21:53 Powód: senność... |
||
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuszek w 6!!! tyg ciąży. W pierwszej ciązy miałam taki w 5 miesiącu, ale słyszałam, że przy 2 ciązy to normalne, że szybciej jest brzuch widoczny. Już nie da się tego ukryć, a to zdjęcie robiłam dziś rano przed śniadaniem. Jak zjem jest bardziej widoczny.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za graltulacje
to byl nasz 1c staran i w sumie nie wierzylam ze tak szybko. troche boje sie, bo przed slubem bedzie duzo spraw do zalatwiania i stres, co w moim przyadku jest bardzo duzy(zawsze sie wszystkim denerwuje)
|
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Wtajemniczenie
|
no najlepiej chcialabym chyba isc po slubie do gin, a;e boje sie ze nie zmieszcze sie w tych 10 tyg, bo 27 czerwca mialam @. a co do L4 to od kiedy planujecie isc na zwolnienei? bo mi w sumie nie opaca sie pracowac, bo dojezdzam a pracuje na pol etatu, chcialabym znalezc cos na pelen etat, ale ciezko ;/
|
|
|
|
#4345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma co,,,Fasolka sie rozpycha ![]() czesc Wam z damego ranca ![]() siedze w pracy i podjadam winogron i borówki ![]() moj cykl bieżący mnie denerwuje. 31dc a tu nie zauwazywalm skoku temppki a dzis to w ogole jakis dziwny spadek. chyba bedzie bez owu. byle sie tylko torbielka nie utworzyla.... kojarzycie czy przy torbielkach temperaturka idzie tez w gore czy nie rosnie? wprawdzie ten cykl byl obserwowany mniej dokladnie niz poprzednie bo wakacje.,..wyjazdy, imprezki itp...ale mimo wszystko do kitu mi wyglada.. Maruuuuu jak tam Twoj tescik? bom ciekawa trzymam kciukasy, za II kreseczki!Kathe gratuluje Fasolki z calego serca co do pracy - staraj sie nie dzwigac... po co szkodzic kropeczce.
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-07-31 o 07:57 |
|||
|
|
|
#4346 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczynki z rana
![]() Kathe- gratuluję ![]() Miałam trochę spraw do załatwiania wczoraj i w sumie nie tylko wczoraj... Od jutra idę na praktyki fryzjerskie i szczerze przyznam, że sram po gaciach. Dosłownie i w przenośni. Dziś w nocy spać już za bardzo nie mogłam Niestety ja to zawsze sie tak nakręcam i nic nie jest w stanie mnie odkręcić. Mam nadzieję jedynie, że szybko uda mi się tam zaaklimatyzować i mój stres związany z przychodzenia tam się chociaż zmniejszy. Dostałam wczoraj list z uczelni z informacją, żę mnie PRZYJĘLI na studia dzienne na tą specjalność na którą chciałam W tym cyklu nie ma za bardzo szansy na bobo... Dziś mój 12 dc. Przytulanki były 8 i 9 dnia. Mąż w delegacji więc najwcześniej w 15 dc możemy coś działać. Ale nie nastawiam się. Coraz częściej myślę sobie, że to nie ten czas i dlatego nic nie wychodzi. Nie chcę się tak mocno spinać, bo tylko sobie wkręcam i świruję. Plan jest taki, że nie staramy się, poprostu nie używamy zabezpieczeń. Do tego lekarza powinnam się przejść ale teraz to już za bardzo nie będę miała kiedy...
|
#4347 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam u gina, zrobił mi usg i powiedział, że jest czysto i to moje plamienia przed okresem to była jakież zaburzenie ale mam się nie martwić, bo wszytsko jest ok. Tż mam wysłać na badanie żołnierzyków i w zależności od wyników to poźniej się weźmie za mnie. Także dzisiaj dzwonię do kliniki i się pytam co i jak i robimy badanie. Boję się ale lepiej wykryć coś teraz, żeby nie było za poźno na jakielkolwiek leczenie. Maru jak tam testowanie? Miłego dnia
|
|||
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
jaki tam widoczny ja przez ten mój głupi cykl (wzdęcia) miałam duużo większy, a normalnie szczupła jestem A no i miałam rację niestety, 1 krecha. Cóż, w czwartek trzeba się wybrać do gina i niech wywołuje @
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
A już myślałam, że będzie fasolka. To w takim przypadku, szybko do gina niech zobaczy co się dzieje.
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak się cieszę, że przez ponad rok miałam w miarę regularne cykle. A no i pewnie prolaktyna podskoczyła znów .. jak tylko dostanę @ zaczynam znów kurację Castagnusem. Swoją drogą jeśli już mi musiała @ zniknąć to lepszej pory nie mogła sobie wybrać @ w takie upały to złooo.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-31 o 09:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

no a poza tym moze @ sama przylezie i będzie spokój.

Od tej pory zdążyłam już zmienić lekarza, który faszerował mnie Dupkiem 3 razy dziennie, po którym to leku serce waliło mi non-stop 100-120 razy na minute. Myślałam że życie skończe. Jak zadzwoniłam do lekarki to wiele sie nie przejęła. Więc zmieniłam ją na inną, z której narazie jestem zadowolona. Co najlepsze powiedziała, że nie widzi podstaw do tego żebym w ogole brała DUPKA i zmniejszyła mi dawka narazie do 2 razy dziennie. Powiedziała, że nie mam torbieli na jajniku, tylko jest to zupełnie naturalny wygląd, bo z niego doszło do owulacji itp. No a mięśniak jest, mały bo mały, ale w centralnej części macicy i on najbardziej mnie martwi. Wiec narazie czekamy jak sie wszystko ułoży. W następny pon. mam wizytę kontrolną.

) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę
No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie

za pozytywny wynik
może wiecie coś na ten temat...

.