Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 10:08   #2671
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Paula - Vestis nie pytała o sens stałego zabawiania dziecka, tylko o zostawianie noworodka samego w pokoju.

Moja córka nie potrzebuje wiecznego noszenia na rękach, ale mojej obecności w pobliżu na razie tak. Najchętniej zasypia na mnie, ale na szczęście akceptuje już swoje łóżeczko i w nocy tylko czasem protestuje już chwilę po włożeniu jej do niego. W dzień jest trochę gorzej, bo woli spać na łóżku.
Dodam, że dopiero pod koniec ciąży zdecydowałam, że łóżeczko ma stać obok łóżka, a nie w sąsiednim pokoju, ale za kilka miesięcy i tak zamierzam je tam przenieść.
Mi chodzilo o to, ze od tego sie czasami zaczyna A bo nie zostawisz samego - pozniej bedzie plakac za kazdym razem jak wyjdziesz z pokoju. Przeciez nie mozna przeginac w zadna strone.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:08   #2672
chmielinka
Zadomowienie

phdwao a jak tam sprawa z Twoim PZU?

bo wyobraź sobie że ja ostatni pobyt w szpitalu zgłaszałam przez internet tydzień temu (24.07) a wczoraj rano już miałam kasę na koncie. Na wypisie ze szpitala miałam diagnozę "zagrażający poród przedwczesny". Jak chciałam ten wniosek wypisać u naszej księgowej to mi powiedziała że za pobyt w szpitalu z powodu ciąży mi się nic nie należy ale ja się uparłam i powiedziałam że nie ona decyduje kto i za co ma wypłacone pieniądze. Wzięłam od niej nr polisy i kaska już jest

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:10   #2673
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

bo wyobraź sobie że ja ostatni pobyt w szpitalu zgłaszałam przez internet tydzień temu (24.07) a wczoraj rano już miałam kasę na koncie. Na wypisie ze szpitala miałam diagnozę "zagrażający poród przedwczesny". Jak chciałam ten wniosek wypisać u naszej księgowej to mi powiedziała że za pobyt w szpitalu z powodu ciąży mi się nic nie należy ale ja się uparłam i powiedziałam że nie ona decyduje kto i za co ma wypłacone pieniądze. Wzięłam od niej nr polisy i kaska już jest
super
ja dostalam te pieniądze po tym jak zadzowniłam do PZU spytac co z moja sprawa i nagle w tym dniu była kasa

dzis mąz zalatwi akt urodzenia i zgłaszamy się teraz do swiadczenia z ur dziecka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:12   #2674
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Super ze sie udalo

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-31, 10:13   #2675
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

zaczęliśmy dziś 36 tydzień czyli 9 miesiąc

coraz bliżej
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzis mąz zalatwi akt urodzenia i zgłaszamy się teraz do swiadczenia z ur dziecka
Dajecie drugie imię?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:15   #2676
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mi chodzilo o to, ze od tego sie czasami zaczyna A bo nie zostawisz samego - pozniej bedzie plakac za kazdym razem jak wyjdziesz z pokoju. Przeciez nie mozna przeginac w zadna strone.
dokładnie
moja kuzynka nawet do kibelka wyjść nie mogła.
młoda bardzo ja wymęczyła przez pierwsze lata
przez dłuuugi czas (do 6r.ż) nie zostawała sama w pokoju, jak sie bawiła to trzeba było przy niej siedzieć.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

coraz bliżej

Dajecie drugie imię?

weź mnie nie stresuj
wystarczy że mnie skurcze stresują

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:16   #2677
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, u nas koncert od 8, łącznie z ulewaniem skiśniętym mlekiem Nie wiem po czym to moje dziecko tak ma. Wczoraj też mu się ulało w ilościach ogromnych, bałam się że w łóżeczku uleje i się tym zachłyśnie, więc spał z nami...
Wspolczuje... Z tego co pamietam dzieci maja prawo ulewac gdzies do 6 miesiaca i nie ma w tym nic zlego, mialam to samo, chyba wlasnie do 6 miesiaca ulewal, teraz nie pamietam, w kazdym razie pediatrze zglosilam i pozniej sie pytala na wizytach czy dalej ulewa. Niby dopiero jak minie ten okres kiedy dzieci moga ulewac, to moze byc cos zlego, a tak nie ma sie co martwic, przy karmieniu butelka mozna troche zagescic mleko - pomaga, ale Twoj jest chyba tylko na piersi?
Piszecie o tych problemach z maluchami, az zaczynam sie bac jak to bedzie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-31, 10:20   #2678
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

weź mnie nie stresuj
wystarczy że mnie skurcze stresują
Miałam tak samo, bałam się porodu, dziecka, a teraz? Nie wyobrażam sobie, że kiedyś Fabiego nie było
Będzie git majonez!
Cytat:
Wspolczuje... Z tego co pamietam dzieci maja prawo ulewac gdzies do 6 miesiaca i nie ma w tym nic zlego, mialam to samo, chyba wlasnie do 6 miesiaca ulewal, teraz nie pamietam, w kazdym razie pediatrze zglosilam i pozniej sie pytala na wizytach czy dalej ulewa. Niby dopiero jak minie ten okres kiedy dzieci moga ulewac, to moze byc cos zlego, a tak nie ma sie co martwic, przy karmieniu butelka mozna troche zagescic mleko - pomaga, ale Twoj jest chyba tylko na piersi?
Tylko cycek
No właśnie mnie to dziwi, bo on od jakiegoś tygodnia dopiero ulewa Też będę musiała to zgłosić, zobaczymy co na to powie. Ale o karmienie cyckiem będę walczyć

Bloguję
Stary 2012-07-31, 10:23   #2679
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Postaram się napisać więcej jutro i może wrzucić jakieś zdjęcia, a póki co poprawię Wam humor rewelacjami od położnej środowiskowej, która nas odwiedziła. Oboje z mężem prawie umarliśmy w trakcie jej wizyty i na koniec byłam w stanie tylko kiwać głową i mówić "uhm", żeby nie wybuchnąć śmiechem.

Zwracała się tylko do mnie, nawet jak poszłam do drugiego pokoju nakarmić małą, a ona miała z mężem wypełnić papiery -- uparcie go ignorowała, jakby obok niej stało powietrze.

Najweselsze jednak są jej teorie, i tak:
- widząc małą śpiącą spokojnie i otuloną szczelnie otulaczkiem zdiagnozowała u niej, kolejno, dysplazję bioder, potówki, łuszczącą się skórę na rękach i nogach wymagającą oliwkowania i potencjalną ciemieniuchę, jeśli nie będziemy jej dokładnie oliwkować głowy i szczotkować Aha, i jeszcze przepuklinę po odpadnięciu pępka, bo pępowina była jej zdaniem duża.
- na dysplazję nakazała, oczywiście, "szeroko pieluchować" i za 8 tygodni powtórzyć USG bioder, bo na pewno pomoże (nieważne, że pierwsze USG wykazało wynik prawidłowy)
- po rozwinięciu małej i zobaczeniu jej odnotowała w końcu, że ani nic jej się nie łuszczy, ani nie ma potówek i innych wysypek, ale oczywiście mogłaby mieć, więc oliwkować, koniecznie, codziennie, i wietrzyć. No i szczotkować, wiadomo!
- pępek kazała nam przemywać spirytusem Pomijam już to, że pępek małej w szpitalu oglądało z 15 osób i zagrożenia przepukliną nie widziało, ona tymczasem dostrzegła je rentgenem przez pieluchę.
- flanela (100% bawełny) jej zdaniem nie oddycha (no tak, potówki!)
- próbowała nas namawiać na szczepionki skojarzone i dodatkowe (wiadomo, kasa dla przychodni), przy czym zachęcała nas w dziwny sposób, mówiąc np. że można oszczędzić i wziąć dwie dawki z trzech i też będzie dobrze
- okropnie groźnym głosem powiedziała do mnie: "o diecie karmiących pani słyszała?!" i pouczyła, że mam zacząć od jedzenia prawie niczego i stopniowo wprowadzać nowości.
- dziecko ubrane w body z krókim rękawem i otulone flanelowym otulaczkiem (...przecież flanela nie oddycha!) uznała za ubrane zbyt grubo. Przegrzewamy je strasznie i tyle.
- nie zważyła małej i nie wyglądała na zainteresowaną tą kwestią

Aha, na koniec zapowiedziała się na kolejne wizyty i dodała, że mam się nie bać, bo na pewno mnie nie zostawi.

No, teraz to się autentycznie boję, tyle że odwrotnie. Tego, że mnie nie zostawi!
Skąd ona się urwała
Tez bym się jej bała skoro widzi rzeczy których nie ma
Cytat:
O jaaa to pewnie teść dużo złomu znosi Mój TŻ ma to samo, muszę nawet majtki te do wyrzucenia chować

Dziewczyny dostałam paczkę z Loveli, przyszła w takim stanie
Niestety tak Mozę 5% jest przydatne, jakieś retro wieszaki, metaloplastyka, ale po 1 należałoby to odnowić żeby było ładne, a po 2 pozostałe 95% to naprawdę złom

Co oni robili z tą paczką, bili się nią
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co robić.... Koło 2 w nocy obudziłam się bo bolał mnie brzuch, ale tylko trochę. Teraz nie śpię już od godziny, bo boli bardziej, ale jak dla mnie to jest ból ciągły i to w okolicy pępka i trochę pod nim. Najpierw myślałam, że to z głodu, więc zjadłam kanapkę, ale nie pomogło. Wzięłam no-spę, też nie pomaga... Nie wiem co to jest i co z tym robić
Może się zaczęło ale dziwne, że ból jest ciągły...
Miałam już kiedyś taki silny ból który nie przechodził po nospie, prezszło kiedy (za radą Blu) pochodziłam na czworakach, poćwiczyłam koci grzbiet, widać dzidziuś na coś mnie ucisnął i po takim działaniu zmienił pozycję
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Była wczoraj u nas moja babcia i na wstępie mnie wkurzyła. Była odwiedzić prawnuczkę już w szpitalu i pierwsze co do mnie powiedziała, no zaraz po gratulacjach było: ale masz duży brzuch. No ok.
Jednak wczoraj to samo: masz duży brzuch. Se po myślałam noż ku.wa. a do babci: w ciąży byłam, dziecko dopiero co urodziłam. No tak, ale to było w czwartek a ty masz taki duży brzuch....
Nie ma to jak kochająca rodzinka, a moja babcia we wszystkim ma tyle taktu i wyczucia, że pożal się boże.
No też bym się wkurzyła za takie teksty, ona już pewnie zapomniała jaki miała kilka dni po porodzie, dlatego tak pier..li
Cytat:
Hej, u nas koncert od 8, łącznie z ulewaniem skiśniętym mlekiem Nie wiem po czym to moje dziecko tak ma. Wczoraj też mu się ulało w ilościach ogromnych, bałam się że w łóżeczku uleje i się tym zachłyśnie, więc spał z nami...
Biedny Fabiś...a próbowałaś go układać z główką wyżej (np. na na klinie) albo na boczku z wałeczkiem z poduszki, może by tak nie ulewał
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się!!! Babcie mają tyle wyczucia co słoń w składzie porcelany.
Pocieszyć Cię?
Już pisałam, że jak wychodziłam za mąż (miałam 29lat) to babcia mi powiedziała, że w moim wieku już sukienka ślubna nie wypada - powinnam kupić garsonkę, najlepiej kremową albo błękitną... a biała suknia zdecydowanie odpada.
A jak pojechałam do niej pierwszy raz z, wtedy, moim narzeczonym to patrząc na niego powiedziała do mnie - wiesz, ja rozumiem, że może chcesz mieć dziecko, ale żeby od razu męża??? Mina mojego, teraz męża, bezcenna...

Takich historii jest mnóstwo...
OMG, co za teksty...cóż można zwalić jedynie na to, że na starość niektórym ludziom po prostu odwala, bo nie wiem jak to wytłumaczyć...chyba, że zawsze była taka "miła"
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:23   #2680
Soleilka
Zakorzenienie

Wietrzymy nogę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0180.jpg (103,5 KB, 99 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-07-31, 10:25   #2681
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Co oni robili z tą paczką, bili się nią

Biedny Fabiś...a próbowałaś go układać z główką wyżej (np. na na klinie) albo na boczku z wałeczkiem z poduszki, może by tak nie ulewał
Może siedzieli na niej

Dziś leżał na boczku, to ulał mi prosto w twarz Aż mi w oko wpadło. Odrzut ma niezły

Bloguję
Stary 2012-07-31, 10:26   #2682
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam tak samo, bałam się porodu, dziecka, a teraz? Nie wyobrażam sobie, że kiedyś Fabiego nie było
Będzie git majonez!

Tylko cycek
No właśnie mnie to dziwi, bo on od jakiegoś tygodnia dopiero ulewa Też będę musiała to zgłosić, zobaczymy co na to powie. Ale o karmienie cyckiem będę walczyć
pewnie że będzie
nie ja pierwsza i nie ostatnia

Stary 2012-07-31, 10:27   #2683
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie git majonez!

Tylko cycek
Tak jak pisalam, moj ulewal dlugo, niby to nic zlego wiem ze przy piersi tez byl jakis sposob, chyba przed jedzeniem sie dawalo na lyzeczce jeden preparat zmieszany z woda, juz nie pamietam, w kazdym razie u nas minimalnie takie zageszczanie pomagalo, a duzo nie sypalam, bo nie chcial takiej kaszki pic, wolal plynne...
Wiem jak to meczy, nic milego ogladac jak dziecku sie ciagle ulewa... Pociesza tylko mysl, w koncu przejdzie (wczesniej lub pozniej).
I jasne, walcz o karmienie piersia, nawet jesli dziecko ulewa nikt Ci nie da gwarancji, ze na MM mu przejdzie, nawet zageszczonym (bo moze jak moj - protestowac i nie pic gestego).
Bedzie dobrze

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-31, 10:31   #2684
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
super
ja dostalam te pieniądze po tym jak zadzowniłam do PZU spytac co z moja sprawa i nagle w tym dniu była kasa

o to świetnie że się udało. Szkoda byłoby to odpuścić bo teraz jednak każdy grosz się przyda

Cytat:
no właśnie tak piszecie o tych różnych przypadkach i też sama się tak zastanawiam, że chyba będę co chwilę biegać do łóżeczka i sprawdzać czy wszystko ok
ale z drugiej strony nie da się być non stop przy dziecku. Choćby w nocy śpiąc.... przecież zawsze wszystko może się wydarzyć. Jejku najpierw się martwimy o dzieci w brzuszkach czy wszystko w porządku a po narodzinach też każda truchleje o swoje maleństwo
Taki los rodzica

Franuś
Stary 2012-07-31, 10:32   #2685
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Wietrzymy nogę
Slodko

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-31, 10:37   #2686
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Wietrzymy nogę
hihi słodziak

Franuś
Stary 2012-07-31, 10:37   #2687
blueberry88
Zakorzenienie

Natee, gratuluję! Tak się cieszę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:40   #2688
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas dziś niespokojna noc Mały nie mógł spać. Chyba miał kolkę Prężył się i stękał. Dziś przychodzi do nas pediatra, to zapytam czy powinnam mu coś na to podawać czy na razie tylko obserwować. W sumie nie płacze, ale jest niespokojny, wierci się i nie może przez to spać.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Opieka nad dzieckiem to ciężka praca. I teraz już nikt mi nie powie,że kobieta która zajmuje się dzieckiem i domem nic nie robi i ma mase wolnego czasu.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
aha, czyli piszczenie to normalka
Znikam na spacerek
Leoś też piszczy

Cytat:
Zeszła Wam już ta brązowa kreska z brzucha? Bo u mnie dalej jest, a pępek znowu taki ciemny się zrobił w środku...
Nie zeszła. Słyszałam, ze nawet pół roku może się utrzymywać

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A ja się chwalę, że nie mam zatrucia ciążowego. Wynik crp - 0.97, gdzie norma jest do 5. Czyli nawet moje pobolujące gardziołko nie powoduje w organizmie żadnej akcji chorobowej.:j upi:
super

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe
oto Lilutkowy Kącik:
ślicznie jest

Cytat:

Powiedzcie mi jak odgrzewacie odciagniety pokarm?
wkładam butelkę do gorącej wody.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Była u nas hv-wszystko oczywiście w porządku
Marysia od czwartku przybrała 140g i waży już 3110g
:

Cytat:
Kurcze no, zapomniałam zapytać hv o witaminę D Mama przywiezie mi dziś kapsułki z wit. D-to się codziennie podaje dziecku? Mam nadzieję, że będzie jakaś ulotka
codziennie po 1 kapsułce
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:45   #2689
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
o to świetnie że się udało. Szkoda byłoby to odpuścić bo teraz jednak każdy grosz się przyda

no właśnie tak piszecie o tych różnych przypadkach i też sama się tak zastanawiam, że chyba będę co chwilę biegać do łóżeczka i sprawdzać czy wszystko ok
ale z drugiej strony nie da się być non stop przy dziecku. Choćby w nocy śpiąc.... przecież zawsze wszystko może się wydarzyć. Jejku najpierw się martwimy o dzieci w brzuszkach czy wszystko w porządku a po narodzinach też każda truchleje o swoje maleństwo
Taki los rodzica
Ja zawsze, za wszelka cene staram sie miec dosc spokojne podejscie, bez paniki. Chociaz nie zawsze sie da, ale zawsze mam obok TZ, ktory na wiekszosc odpowiada "nic mu nie bedzie"

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-31, 10:46   #2690
Paulaaa23
Rozeznanie

Oczywiście to nie było to, choć ból ciągły przerodził się w skurcze co 10min. Było kilka takich skurczy, ale po kąpieli wszystko ucichło A zdążyłam sobie już narobić nadziei.... Idę poczytać, co tam się działo jak mnie nie było

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:51   #2691
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze, za wszelka cene staram sie miec dosc spokojne podejscie, bez paniki. Chociaz nie zawsze sie da, ale zawsze mam obok TZ, ktory na wiekszosc odpowiada "nic mu nie bedzie"
no ja póki co zakładam zdrowy rozsądek i mam nadzieję że mi nie odbije po porodzie ale teraz to ja sobie mogę gdybać. Okaże się wszystko w praniu

Paulaa23 ale to już dobry znak. Coś się zaczyna dziać jeszcze trochę cierpliwości

Franuś
Stary 2012-07-31, 10:51   #2692
Irmusia81
Zakorzenienie

Wiadomość od natee:

Natanek jest słodki i silny. Ja miałam czyszczenie, bo łożysko nie wyszło całe. Będę mieć też transfuzję krwi ze względu na osłabienie porodem.

[/QUOTE]

Biedna Natee

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku? U mnie była wczoraj szwagierka w odwiedzinach i zwróciła mi uwagę, że dziecko nie może być cały czas przy rodzicach. A dziś TŻ był w pracy, ja zostałam z małym sama, poszłam na chwilkę do łazienki, a jak wróciłam to mały był cały w wymiotach, nawet w nosku miał pełno
Przestraszyłam się nieźle i po prostu mam już obsesję, żeby zawsze ktoś był w pokoju, nawet jak śpi.
Jak to u Was wygląda?
Oczywiście, że zostawiam Leonkowi się nawet lepiej śpi jak jest sam w pokoju i ma przymknięte lub całkowicie zamknięte drzwi. Co jakiś czas do niego zaglądam i tyle. A jak się boisz zakrztuszenia to kładź dzidzię na boku.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu nadal pewnie do porodu mnie nie wypuszczą
przytulam

Cytat:
ja zostawiam chociaż mam czasem stracha, bo małej się ulewa i do tego najczęściej jak ją położę na boczku to i tak się przekręca na plecy mimo tego, że daje pod plecki podparcie. Z niej jest straszna akrobatka i wędruje po całym łóżeczku, czasem jak rano do niej wstaje to ona leży w poprzek łóżeczka. Ale nie zdarzyło jej się jeszcze zakrztusić
hehe, Leon też jest bardzo ruchliwy. Przekręca się z pleców na bok i odwrotnie, z brzuszka na plecy, podnosi głowę jak leży na brzuszku. Zadziwia mnie, że jest aż tak silny.

Cytat:
Kurcze zadzwonili do nas z przychodni, że u małej w wynikach krwi wyszło, że ma trochę za małą liczbę płytek, niby niewiele, ale mamy to omówić z pediatrą na najbliższej wizycie
Mam nadzieję, że to nic złego Ja chyba zrobię Leonkowi morfologię za tydzień, bo się obawiam o płytki właśnie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:00   #2693
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wietrzymy nogę
Chyba nogi bo ja wiedzę dwie - dużą i małą

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
OMG, co za teksty...cóż można zwalić jedynie na to, że na starość niektórym ludziom po prostu odwala, bo nie wiem jak to wytłumaczyć...chyba, że zawsze była taka "miła"
Hm... zawsze była miła Np. do tej pory mówi moim rodzicom, że źle podłogi w domu położyli (mieszkają w tym domu od 20 lat i tyleż mają podłogi), bo parkiet powinien być na górze, a mozaika na dole

Ale jest starą kobietą po mastektomii i mieszka sama więc ja uruchamiam bullshit deflektory i się nie przejmuję

Właśnie wsunęłam jakieś 0,5 kg arbuza i czuję się pojedzona Dobrze mi. I koledzy z pracy dzwonili żeby zapytać co u mnie Będę musiała jakieś ciacho im zawieść bo często się odzywają

http://socialer.pl/?p=212&d=s

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-07-31 o 11:03
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:04   #2694
anna99302
Zadomowienie

Czesc. my wciąż w dwupaku. wlasnie siedze w mieszkaniu w tym bałaganie po przeprowadzce i pilnuje dwoch ekip remontowych ze szpitala wyszłam wczoraj ale nie miałam neta. probowałam pisac z telefonu i nie wiem czy mi sie wysłało. ogólnie caly czas lekko plamię i mam malutkie skurczyki, ale pan ordynator wolał mnie wypuscic jak juz wszystko uporzadkuje w mieszkanku to może się rozhulac na dobre
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:08   #2695
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc. my wciąż w dwupaku. wlasnie siedze w mieszkaniu w tym bałaganie po przeprowadzce i pilnuje dwoch ekip remontowych ze szpitala wyszłam wczoraj ale nie miałam neta. probowałam pisac z telefonu i nie wiem czy mi sie wysłało. ogólnie caly czas lekko plamię i mam malutkie skurczyki, ale pan ordynator wolał mnie wypuscic jak juz wszystko uporzadkuje w mieszkanku to może się rozhulac na dobre
Witam Fajnie, że w domku. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Coś mi się wydaje, że się pokulamy w tej ciąży jeszcze trochę

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:15   #2696
anna99302
Zadomowienie

Nate, Linzey, Balbinka! GRATULUJĘ!!!!

Ale widzę, że Norniczka jeszcze nie?? Biedactwo

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

O Matko Natanek jaki kawał chłopa!!!!! Natee jak ty to zrobiłaś ? )))

Mi lekarz mówi, że jak donosze do terminu to będzie ok 4 kg ale raczej stawiają , że w przyszłym tyg powinnam się rozsypac. W każdym razie cieszę się, że moje dziecię jest wychowane i nie pcha się lipcówkom w kolejkę :P

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Witam Fajnie, że w domku. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Coś mi się wydaje, że się pokulamy w tej ciąży jeszcze trochę
No własnie kurcze, nastraszyli mnie ale lekami zbili mi calą akcję..więc teraz zobaczymy...mam trochę porządkowania w domu więc może to coś da przynajmniej wszystko będzie uporządkowane w mieszkanku po mojemu mąż właśnie skręca mebelki frankowskiego a bluźni przy tym jak szewc haha przysłali nam bez instrukcji ...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:16   #2697
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Nate, Linzey, Balbinka! GRATULUJĘ!!!!

Ale widzę, że Norniczka jeszcze nie?? Biedactwo

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

O Matko Natanek jaki kawał chłopa!!!!! Natee jak ty to zrobiłaś ? )))

Mi lekarz mówi, że jak donosze do terminu to będzie ok 4 kg ale raczej stawiają , że w przyszłym tyg powinnam się rozsypac. W każdym razie cieszę się, że moje dziecię jest wychowane i nie pcha się lipcówkom w kolejkę :P

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

No własnie kurcze, nastraszyli mnie ale lekami zbili mi calą akcję..więc teraz zobaczymy...mam trochę porządkowania w domu więc może to coś da przynajmniej wszystko będzie uporządkowane w mieszkanku po mojemu mąż właśnie skręca mebelki frankowskiego a bluźni przy tym jak szewc haha przysłali nam bez instrukcji ...
dziś po północy może już cisnąć

Stary 2012-07-31, 11:20   #2698
karolka110
Wtajemniczenie

Witam się już po śniadanku

dziś na 15 mam wizytę-najpierw KTG, potem badanie-liczę na jakieś rozwarcie, albo chociaż skrócenie szyjki:pros i:zobaczymy....

wciąż czekam na nowe Dzieciaczki

Soleilka ale ten Twój Fabik słodki

depoison hmm cudowny rooming-in....nie wiedziałam, że ty byłaś do tego aż tak przymuszonatroc hę to jakieś nieludzkie....a jak zapytałam wczoraj lekarkę, jak funkcjonuje opieka bez roomingu, to miała niezłą minę"w zasadzie nie ma takiej możliwości"- hihihi.....czyli czy się czujesz dobrze, czy masz wszystkiego dość- masz się zająć Dzieciem!!! co za polityka....
Stary 2012-07-31, 11:21   #2699
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe
oto Lilutkowy Kącik:
Cudowny kącik

Cytat:
Kobieta, która zajmuje się dzieckiem/dziećmi ma kupę czasu... z przewagą kupy Szkoda, że wiedzą to tylko te kobiety i mało osób docenia taką pracę... a powinni
Święta prawda

Cytat:

Natanek jest słodki i silny. Ja miałam czyszczenie, bo łożysko nie wyszło całe. Będę mieć też transfuzję krwi ze względu na osłabienie porodem.

Biedna

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej
po wizycie poloznej mala wazy 3280 Haniu to prawie jak Twoja :P
Zarejstrowalismy mala i jest oficjalnie Amelia Susan T. :P
nie udalo mi sie ostac do dentysty, dostalam leki od lekarza rodzinnego, jutro bede probowala sie dostac,
nici z sesji bo jestem spuchnieta i w bolu.... a 4 godzinna sesja to ostatnia rzecz o ktorej mysle, sama mal obfoce.
Oby ząb szybko przestał boleć

Cytat:
Kurcze zadzwonili do nas z przychodni, że u małej w wynikach krwi wyszło, że ma trochę za małą liczbę płytek, niby niewiele, ale mamy to omówić z pediatrą na najbliższej wizycie
Aguś,pewnie przy takich maluszkach jak Lusia bardziej uważają na takie spadki?

My mamy jutro pierwszą wizytę u pediatry- a stresuje się ,jakbym szła na jakiś egzamin

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku? U mnie była wczoraj szwagierka w odwiedzinach i zwróciła mi uwagę, że dziecko nie może być cały czas przy rodzicach. A dziś TŻ był w pracy, ja zostałam z małym sama, poszłam na chwilkę do łazienki, a jak wróciłam to mały był cały w wymiotach, nawet w nosku miał pełno
Przestraszyłam się nieźle i po prostu mam już obsesję, żeby zawsze ktoś był w pokoju, nawet jak śpi.
Jak to u Was wygląda?
U nas Patryś z reguły jest "na widoku" wiadomo jak idę do łazienki,czy schodzę po schodach do przedpokoju to nie biorę go ze sobą. Ale w ciągu dnia staram się aby był w miejscu gdzie widzę co robi.

Cytat:
Dzień dobry

ale miałam w pokojach lodówę w nocy rewelacyjnie się spało
dziś wizyta u gin - ciekawe ile mały waży
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Była wczoraj u nas moja babcia i na wstępie mnie wkurzyła. Była odwiedzić prawnuczkę już w szpitalu i pierwsze co do mnie powiedziała, no zaraz po gratulacjach było: ale masz duży brzuch. No ok.
Jednak wczoraj to samo: masz duży brzuch. Se po myślałam noż ku.wa. a do babci: w ciąży byłam, dziecko dopiero co urodziłam. No tak, ale to było w czwartek a ty masz taki duży brzuch....
Nie ma to jak kochająca rodzinka, a moja babcia we wszystkim ma tyle taktu i wyczucia, że pożal się boże.
Babcia widzę taktowna

Słuchamy sobie z Patrysiem RMF Muzyka Klasyczna - nigdy bym nie pomyślała,że będę tego słuchała .

U nas nocka do . Patryś między 2 a 3 postanowił sobie ,że spędzi ten czas na brzuszku.Jak go kładłam na boczek,albo plecki to płakał, a jak na brzuszek to był spokojny.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:28   #2700
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja mojego już z tydzień codziennie wykorzystuję....i co i nic....tzn. ja nic nie czuję-żadnych zmian, dziś lekarka niech tam zajrzy i powie

co do wstawania-TAK Kochana mam podobnie-przy każdym wstawaniu z wyrka bolą mnie kolana, stopy w śródstopiu, a dłonie i palce to już ponad miesiąc- stopy i dłonie to efekt zatrzymywania się wody-po mnie niby nic nie widać, ale jest....no a kolana to chyba z większego ciężaru ciała....podobnie jak i u Ciebie mam już sporą sumkę na plusie(chociaż na szczęście jakoś u mnie tego nie widać

eninka zapomniałam skomentować- śliczny pokoik dla Twojego Synusia!!!bardzo ładne kolorki-takie świeże, ciepłe i przytulne

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-07-31 o 11:30
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości