|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
A tej położnej nie możesz wynająć za kasę? Wtedy miałabyś jak w niebie, ktoś znajomy z personelu to skarb...
|
||
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem młoda, ale znając mnie to po porodzie, jakbym już miała siły, to zrównałabym ją z ziemią, składała skargi gdzie się da, aż do skutku... Wkurza mnie to, taka położna nie pracuje za darmo przecież, więc niech się łaskawie rozpędzi i zrobi baranka o ścianę, jeśli ma jakiś problem, a nie wyżywa się na ludziach. |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałam ubaw- pokarało ją znieczulica jest wszędzie |
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej, mój gin też pracuje w szpitalu. U mnie w mieście jest tylko jeden szpital, więc problemu z wyborem nie mam
Cytat:
Cytat:
To skandal, że Cie tam tak potraktowali
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Nareszcie ktoś kto nie lubi spać z oknem na wschód! U mnie t wszyscy twierdzili, że to widzimiś jakiś mój, a jak się człowiek obudzi t po prostu wstaje. Spoko, tylko ja się budziłam przed 5 i już nie mogłam zasnąć czasem jak duchota była straszna. A po co wstawać o takiej godzinie jak do roboty na 12 szłam... Teraz nie wejdę do sypialni jak nie mam jakiejś zasłonki na oczy bo po prostu mnie słońce oślepia Marsi współczuję położnej. Ja tego nie pojmuję, też pracowałam z ludźmi, tez miałam zły dzień i też musiałam wielokrotnie zostać dłużej i nigdy się na pacjentach nie wyżywałam. I ja chyba będę rodzić w szpitalu bez mojej lekarki, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
czytam was od samego poczatku, ale jeszcze nie mam odwgi sie ujawnic, zeby nie zapeszyc. trzymam kciuki za wszystkie Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz o sobie![]() Ahh dopiero teraz zrozumiałam, że miałaś Aniołka... Trzymam kciuki za Ciebie!Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-07-31 o 11:09 |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie mogę uwierzyć
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przy pierwszym porodzie wcale się nie umawiałam z lekarzem i go nie było, tak naprawdę to od położnej więcej zależy - ja trafiłam na taką która chciała mi pomóc i pomogła. Lekarz przyszedł po porodzie i był też chamski - ale było na niego tyle skarg w szpitalu, że już nie pracuje tam
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
bo generalnie jest taki przepis, że kobieta w ciąży i dziecku przysługuje darmowa opieka lekarska (w tym poród) bez względu na to czy masz ubezpieczenie czy nie. Koleżanka w maju tam rodziła i zachwycona była.
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, a jakby na upartego jechał to się jeszcze może akcja w samochodzie zakończyć.. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4.Czy jeśli całą ciażę chodzę zupełnie do innego lekarza to czy mogę u Państwa rodzić ?Czy to będzie jakiś problem ? Nie, ma żadnego problemu, do porodu nie potrzeba też skierowania. Wystarczy przyjechać. 5.Czy muszę się wcześniej do porodu umówić czy poprostu można przyjechać? Jakie rzeczy zabrać dla dziecka? Wystarczy przyjechać. Nie trzeba się umawiać, nigdy nie spotka się Pani z odmową przyjęcia. Proszę zabrać podstawowe środki higieny dla siebie, najważniejsze dokumenty: karta ciąży i badania. Wszystko co jest potrzebne dziecku w pierwszych dniach jest dostępne w szpitalu. Jak pisałam żona kolegi rodziła tam jakoś w kwietniu i bardzo pozytywnie się wyrażał. Spokojnie, zdążysz dojechać
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-31 o 11:21 |
|
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, jeżeli zima będzie tak jak w zeszłym roku, to masarnia
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, pierwszy raz rodziłam w Brzesku, swoją drogą to był teraz remont oddziału noworodkowego więc będzie równie przytulnie
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ja mam taką samą odległość Brzesko czy Roztoka i co któraś koleżanka rodzi to w Roztoce więc chyba tam się wybiorę... W Brzesku wogóle nie dają znieczulenia a w Roztoce tak, chociaż ja o znieczuleniu nie myślę - raz urodziłam w bólach naturalnie bez znieczulenia to i drugi raz urodzę, tak myślę... Najwyżej się podrę trochę... |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no bez przesady, nigdy nie miałam problemów żeby tam wyjechać. Gorzej jest jak się jedzie do Kamiannej przez Kotów - tam nie ma szans wyjechać - samochód się ślizga, okręca, cofa itp
Można jechać jeszcze przez Gródek, ale tam droga gorsza jeszcze po tych powodziach. Chyba nie wyremontowali. Zastanawia mnie jednak, jak to potem jest z dokumentami, jak się dziecko urodzi w innej miejscowości, czy w ogóle w innym województwie. Chyba w tamtejszych urzędach się załatwia dokumenty (np. przed ślubem).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-31 o 11:31 |
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
do Kamiennej nigdy nie jeździłam, ale w zimie mam ciężko pod dom dojechać bo wyślizgana górka przeważnie jest... eh, nie cierpię zimy...
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
ja znalazłam taką oto opinię u jednej z tarnowskich mamusiek:
"Przede wszystkim szpital ten posiada drugi stopień referencyjności, a stopnie oznaczają stopień wyspecjalizowania szpitala, wg: I- dla kobiet z niepowikłaną ciążą II- odpowiedni dla kobiet z zagrożoną ciążą ( mają sale dla wcześniaków) III- placówki kliniczne najwyżej wyspecjalizowane ( wysokie zagrożenie ciąży, maluchy z wada rozwojową, wczesniaki przed 31 tyg ciąży) Tak więc stopień II w Roztoce w zupełności mi odpowiada. Usłyszałam od położnej że w Roztoce neonatolodzy pełnią stałe dyżury, opieka jest w stu procentach zapewniona. Wystrój szpitala - pierwsza klasa, zero szpitalnego smrodku, sale jedno i dwuosobowe - super. Baaaardzo przyjazna atmosfera - wręcz domowa, swobodna, opieka jak w prywatnej klinice - to moje pierwsze spostrzeżenia. Ja na sto procent będę tam rodzić." |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tez kwestia ewentualnych późniejszych formalności urzędowych mnie zastanawia.
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
moj oswiadczyl, ze miesiac pred porodem wynajmie pokoj w hotelu zaraz obok szpitala w oxfordzie, zeby zdazyl mnie odstawic na porodowke. zrszta ja nie mam wyboru co do szpitala, tylko oxford ze wzgledu, ze ykryto u mnie paciorkowca grupy b, ktory jest chwilowo uspiony, ale moze zagrazac dziecku w czasie porodu. moj uczy sie teraz trazy na pamiec bo co 2 tygodnie jestesmy w szpitalu na badaniach i usg. jestem teraz w 1 tygodnu ciazy. miala 3 poronienia i jestem pod tz intensywna opieka szpitala. ostatnio sie rozesmialam, bo uslyszalam "w twoim wieku i przy twojej wadze....". polozna mnie rozbawila. termin mam na 3 lutego. wiekszosc dna mam polegiwac i sie nie przemeczac. ucieszylam sie bardzo, bo jak zaczelam 6 tydzien musielismy sie przeprowadzac. zdobylam z tego powodu sprawnosc dyrygowania ludzmi
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale nie ma czegoś takeigo jak umawianie się na poród, poza CC. Zaczyna się akcja porodowa to jedziesz do szpitala i muszą Cię przyjąć. Przecież nie wiesz kiedy się akcja zacznie więc jak się masz umówić?
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i te formalności... Myślisz że sajgon by z nimi był? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko zgłasza się do UC w miejscu urodzenia, zatem potem trzeba będzie tam jeździć jak będzie potrzebne świadectwo urodzenia, np. przed slubem. Najlepiej niech się wypowie któraś, która ma doświadczenie w tej kwestii
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

A tej położnej nie możesz wynająć za kasę? Wtedy miałabyś jak w niebie, ktoś znajomy z personelu to skarb...
chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu
To skandal, że Cie tam tak potraktowali
22.05.2008
14.08.2011

jakoś nie mogę uwierzyć