III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 14:42   #2611
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
No właśnie teraz czytam, że są. A od kiedy można zacząć je brać?
Lekarze dają po połogu czyli po 6 tygodniach. Niby tyle powinna trwać wstrzemięźliwość więc i zagrożenia ciążą nie powinno być. No ale te 6 tyg celibatu różnie wychodzi
Stary 2012-07-31, 14:42   #2612
kraven
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Tamlin bardzo mądrze napisane. mam nadzieje, że uda na m się to wprowadzić w życie.

Siatkarze chcą żebyśmy przedwcześnie urodziły czy co?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:44   #2613
m_moni
Zadomowienie

Asiulka Angel oszczędzajcie sie dziewczynki

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918]
to jest ta kołyska
http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html

poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE]

bardzo ładna. ale ma 65cm dł. nie boisz się, że za krótka?
myslałam o takim koszu mothercare, bardzo mi się podobał, ale jednak będzie łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dzien dobry rano
Nad ranem złapal mnie taki skurcz w łydce ze myslalam ze oszaleje!
moj mezulek tez 84
mnie tez także z 3/4 magnezów chyba przejdę w końcu na te 6

dodatkowo juz bardziej sztywnieją mi palce, także jak nie będę tu zaglądać to znaczy, że komp juz nie czyta moich linii papilarnych
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:44   #2614
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te co mają odstawione leki na podtrzymanie ... gin Wam kazał je odstawić w danym tyg czy same odstawiłyście ? do 36 tyg muszą być one już odstawione ?

ja mam brać do skończonego 37 tygodnia.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:47   #2615
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Stary 2012-07-31, 14:47   #2616
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale ja pisałam, że jak widzę te wiszące dzieci to mi się słabo robi. Dobrze zawiązana pewnie dobrze trzyma, mimo wszystko ja bym się nie odważyła noworodka włożyć do chusty ani nosidła. Ale to jest tylko moje zdanie.

Ja brałam tabletki, a do formy wróciłam bardzo szybko, bo już dwa tygodnie po porodzie baraszkowaliśmy
2 tygodnie To nieźle.
A byłaś nacinana? Ja pamiętam, ze kurde mnie chyba ze 3 miesiące bolało.
Ale można sobie inaczej radzić prawda?

Właśnie co do chusty to nie wiem jak będzie teraz. Młodego nosiłam od 3-4 miesiąca. Kupiłam ją jako zdesperowana matka dziecka nietolerującego wózka. I chyba też będę się bała takiego zupełnie malenkiego nosić. Ale widze ze babeczki nosza.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:48   #2617
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ponawiam zapytanie niegrzecznej jak coś mogę podać wam swój numer tel i mozecie pisac.. jak pisałam ja bede miała ciagly dostepn oprocz kilki godzin na porodowce
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:52   #2618
maggie123
Zakorzenienie

Tamlin, mądrze prawisz trzeba to sobie wbić do głowy i pamiętać!
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej. Wpadłam się pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 30 tydzień
gratulacje!
Cytat:
Dziewczyny te co mają odstawione leki na podtrzymanie ... gin Wam kazał je odstawić w danym tyg czy same odstawiłyście ? do 36 tyg muszą być one już odstawione ?
mi gin kazał odstawic po skończonym 35 tygodniu
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
no chyba... następny będzie lepszy i już przegrana na olimpiadzie się nie zdarzy i będzie złoto!

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ponawiam zapytanie niegrzecznej jak coś mogę podać wam swój numer tel i mozecie pisac.. jak pisałam ja bede miała ciagly dostepn oprocz kilki godzin na porodowce
Asiulka, to podeślij mi na pw

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:55   #2619
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
KARMIENIE PIERSIĄ NIE JEST ANTYKONCEPCJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak więc można zajść w ciążę karmiąc. Takie było przeświadczenie za czasów naszych mam, stąd na przykład mam brata.
Nie to miałam na mysli. Nie uwazaliśmy bo bylo nam obojetnie.
Teraz na pewno inaczej podejde do sprawy
A to, ze dostałam okres dopiero po odstawieniu to po prostu łud szczescia

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-31, 14:57   #2620
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Nie martw się tym łożyskiem, bo nie ma sensu. Jedno dojrzewa wcześniej, drugie później. U mnie to wyszło podczas badania w 31/32tygodniu. Wtedy gin stwierdził, że moje łożysko jest jak w 33/34 tygodniu. Powiedział, że wszystko wskazuje na to, że poródu mogę spodziewać się nawet 2 tygodnie wcześniej. Nic kompletnie nie zlecił i wizytę umówił za 3 tygodnie. Mam zrobić morfologie i mocz i to tyle. Ide teraz 7 sierpnia, bardzo się boje co z tego wyjdzie. A mam jeszcze krótką szyjkę 24mm. Biore tylko 2 razy dziennie po 1 tabletce asparginian i tyle samo Calperos 500 - czyli jony wapnia. Konsultowałam się z innym ginem, byłam badana i stwierdził, że jestem dobrze prowadzona.

A na wychodne ginek powiedział, żebym torbe spakowała do szpitala i jakby wody odeszły to nie czekać, tylko zmykać na IP. Wtedy to zrobiłam się zielona i zaczęłam panikować strasznie.
Więc angel nic się nie martw, stres gorzej szkodzi
dziękuję kochana za wyczerpującą odpowiedź. Nie będę się także na zapas stresowała, bo co ma być to i tak będzie, a moje nerwy na pewno Jagódce nie pomogą za Ciebie i Bartusia
kalpana
weronika mi gin powiedział, że do następnej wizyty mam brać. 20 będzie akurat 36 tygodni skończonych. Mam wtedy odstawic fenek i magnez, nie wiem jak z żelazem

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:02   #2621
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam brać do skończonego 37 tygodnia.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

mi gin kazał odstawic po skończonym 35 tygodniu
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika mi gin powiedział, że do następnej wizyty mam brać. 20 będzie akurat 36 tygodni skończonych. Mam wtedy odstawic fenek i magnez, nie wiem jak z żelazem
Ok dzięki dziewczyny ja idę teraz na wizytę w 35 tyg więc pewnie będzie mi też mówił o odstawieniu luteiny i asparginu ... bo żelazo to myślę że śmiało będzie można łykać
Stary 2012-07-31, 15:04   #2622
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

no kochana żebys sie nie zdziwiła
No to najwyżej będę miała drugiego bobasa. A tak serio, wiem że zdarzają się przypadki zajścia przy tabletkach, ale ja tam nie zamierzam popadac w paranoję. Jak decyduję się na tabsy to po to żeby gumek nie używać właśnie.
Nie wiem w sumie nic o tabsach dla karmiących, jak to wygląda itd. ale o tym porozmawiam z gin już po porodzie, na razie o tym nie myślę za bardzo.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:14   #2623
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja właśnie na swojego maila dostałam gazetkę z Rossmanna. Od jutra w promocji min. kilka produktów z niebieskiej linii Babydream oraz Johnsona i pojedyncze kosmetyki innych marek dla maluchów. Poza tym Lovela 1,8kg za 22,99... (opłaca się?) i w prezencie można dostać przy zakupie proszku płyn do płukania Loveli 750ml.

Poniżej daję link do gazetki, gdyby ktoś był zainteresowany:

http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120730

nie bardzo. ja w lidlu kupiłam lovelę 2,8kg za 23 czy 24,99
Stary 2012-07-31, 15:15   #2624
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

brawa za wizytę
też korzystam z tej strony, skarbnica wiedzy
a jak wyglądają Twoje wyniki jeśli można wiedzieć?
aga_ton moje wyniki to: na czczo 84,24, po 1h 138,06, a po 2h 154,62, po 2 h mam przekroczony i mam odwiedzić diabetologa...

byłam dziś chwilkę w pracy i teraz umieram z bólu kości ogonowej zaraz wog ole nie będę mogła usiąść ani na chwilkę tragedia...

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:15   #2625
aloy
Raczkowanie

Cytat:
to jeszcze tylko 10 tygodni do końca

ja jak zakończę karmienie to też będę tabletki brała pewnie przez jakiś czas. Jak na razie to nie zamierzam mieć więcej dzieci. Chyba, że cos mi się zmieni za jakiś czas. Ale chcę odchować teraz synka i trochę pokorzystać z życia (wiem, że jestem egoistką)... ja po prostu nie przepadam za byciem w ciązy

Ola 19.10.2009

Edytowane przez aloy
Czas edycji: 2012-07-31 o 15:18
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:15   #2626
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
He he nie ma tak łatwo. Każde dziecko inne, ale ogólnie nie nastawiajmy się na nie przespane noce, na kolki, na bolesne ząbkowanie. Nie chce mi się wierzyć że ja byłam taką farciarą co nic z w/w nie przeszła. Po prostu chyba jak coś było nie tak to wiedziałam jak pomóc małej aby było dobrze. Nie chciała zasnąć, bralam ją do nas a później przekładałam, nie chciała mleka, dostawała je przez sen, zaczęły wychodzić zęby to mrożone gryzaki i maść i spokój był, kolki - moja dietka lekka i nie było. Po prostu to my musimy nauczyć się dziecka, ono nas nie, a jak już poznamy co jaki grymas na buźce oznacza będzie pięknie. I najważniejsze moim zdaniem nie uczmy lulania, noszenia na rękach. Taki malec szybciutko wyczuje jak jest fajnie i będzie się tego domagał. A taki mały terrorysta to coś strasznego. Paula była brana na ręce do karmienia, podczas przenoszenia itp. Ale nigdy nie była noszona ot tak bez powodu, tak samo zasypianie, kładłam ją do łóżeczka i spała, nieraz musiałam po prostu być koło niej aby mnie widziała. Wiadomo ciężko. bo takiego malca to najchętniej by się z rąk nie wypuszczało, ale nie utrudniajmy sobie życia kobietki. Acha i ważna rzecz - od płaczu nikt jeszcze nie umarł, jak sobie dziecko popłacze chwilkę to nic mu nie będzie. Nie trzeba lecieć od razu i ratować, bo mały terrorysta będzie to wykorzystywał. Ważne aby ułatwiać sobie życie z malcem, dlatego kochane proszę nie skupiać się ślepo na dziecku. Ot koniec moich mądrości, a jak będzie... zobaczymy.
Zgadzam się na całej linii.

Męczyłam się z usypianiem dziewczynek bardzo długo, w końcu powiedziałam sobie dość- wystarczyło 2 wieczory "przetrzymac" dziewczyny. pierwszej nocy trwało to jakieś 10 minut (to nie był nawet płacz- to była histeria i to wymuszona strasznie) drugiego dnia po 3 minutach sobie odpuścily i grzecznie poszły spać.

Było ciężko tego słuchać, nie powiem że nie, ale nie żałuje.
Stary 2012-07-31, 15:27   #2627
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

elena aleś Ty zgrabna ! Śliczna piłeczka
dzięki wszystkim za komplementy

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
elenko super zdjęcie, gdzie to jest?

W Kudowie Zdroju.

Cytat:
Hej

My z Jaśkiem dziś wkraczamy w 35 tydzień
Oj chciałabym już 9 sierpień i wizytę jestem ciekawa ile mały waży skoro w 32 tyg miał 1995g

Z racji 35 tyg wstawiam zdjęcie brzucha
Gratulacje, śliczny brzuszek i masz wizytę w moje urodziny

Cytat:

więc tak. Byłam wczoraj na tym ktg i miałam zawieżc badania żeby sprawdzić co brakuje. Więc przyszedł mój lekarz sprawdził kazał pobrać krew po czym powiedział że widzi mnie za chwilkę na badaniu (co nie było ustalone więc nawet nie byłam przygotowana ) i sprawdza gmera i mówi że było już tak dobrze i sieskończyło. Szyjki praktycznie brak no i półtora tygodnia mam znowu leżeć bo jeśli szyjka puści to nawet w tym tygodniu możemy sie zobaczyć i niestety wiem teraz ze to moja wina bo jak było okej z szyjką tośmy z tzetem poszallei w łozku i prosze znowu przymusowy odpoczynek niestety no ale powiedział że dzieciaczek jak się teraz urodzi będzie okej że o to mam sie n ie maretwić tylko że przynajmniej z takim wcześniaczkiem będę siedzieć w szpitalu 2 tygodnie muszę wytrzymać do skończonego 37 tygodnie wiec poltora tygodnia trzymajcie kciuki aby tak było.

trzymam kciuki za jak najdłuższy dwupak
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry....
czy ja oby nie chwaliłam się że ostatnio była boska noc? dzisiaj masakra, brzuch mi się napinał mała się napinała jakieś skurcze czułam szok .. co to będzie jak w sobotę fenka odstawię? masakra ... już zaczynam mieć obawy czy lepiej nie brać go do 38t ???
Mąż dzisiaj chce składać łóżeczko bo jakby jego córcia szybciej na świat przyszła to gdzie ona będzie spała - trzymajcie mnie bo mu krzywdę wyrządzę .... jeszcze mamy ponad miesiąc do terminu z OM a on już chce składać wszystko litości ...

-
Konczi jutro będziesz się z tego śmiała.

Angel najważniejsze, że jest ok, bo jakby nie bylo to pewnie byś w szpitalu wylądowała więc spokojnie

Aga_ton a ty to chyba nie powinnaś tak zasuwać co???

Zresztą ja sama nie lepsza. Ale co tam tygodnie lecą a mi gorzej nie jest więc wyprałam gondolkę, zrobiłam pranie pralką sałatkę z cukinii a teraz się do prasowania przymierzam.

Nie wiem jak z antykoncepcją. Tabletki brałam lat wiele i mi się obrzydły. Gumy obrzydły mi się jeszcze bardziej. Chyba mi zostanie npr. W końcu i tak chcę mieć dwójeczkę a potem to już się w końcu swoją pracą chcę zająć. Zresztą najmlodsza nie jestem więc wzbraniać się za bardzo nie będę. Pewnie to co właśnie napisałam życie samo zweryfikuje jak już urodzę ale na razie takie mam podejście.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:28   #2628
Konczita
Zakorzenienie

dzięki babeczki, już mi lepiej jest .. chyba w ciąży jestem bo mam takie humory ... ucałowałam męża za łóżeczko i poszliśmy na spacer - pomogło .. wróciliśmy z pampersami dada z biedronki .. zakupiliśmy 2 chyba się opłacało bo któraś tu poruszała ten temat
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:30   #2629
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Męczyłam się z usypianiem dziewczynek bardzo długo, w końcu powiedziałam sobie dość- wystarczyło 2 wieczory "przetrzymac" dziewczyny. pierwszej nocy trwało to jakieś 10 minut (to nie był nawet płacz- to była histeria i to wymuszona strasznie) drugiego dnia po 3 minutach sobie odpuścily i grzecznie poszły spać.

ja tez sie zgadzam w zupełnosci
jesli wiem,ze mojemu dziecku nie dzieje sie zadna krzywda,ma sucho,jest nakarmione a placze poprostu dlatego,ze ma takie widzimisie to napewno nie bede od razu leciala i brala na rece.strasznie mnie wkurzalo jak mlody nieraz tylko jeknął w lozeczku i tesciowie odrazu do niego lecieli....on chcial tylko zwrócic na siebie uwage a oni juz odrazu na rece bo pewnie kolke ma albo cos.....no to im tż uwage zwrócil to sie obrazili i byl spokój

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:31   #2630
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

bardzo ładna. ale ma 65cm dł. nie boisz się, że za krótka?
myslałam o takim koszu mothercare, bardzo mi się podobał, ale jednak będzie łóżeczko.

nie.zamierzamy później kupić łóżeczko. takie bujanie dla dzidzi jest ponoć bardzo wzkazane i kojarzy im sie z czasem brzuszkowa

Cytat:
He he nie ma tak łatwo. Każde dziecko inne, ale ogólnie nie nastawiajmy się na nie przespane noce, na kolki, na bolesne ząbkowanie. Nie chce mi się wierzyć że ja byłam taką farciarą co nic z w/w nie przeszła. Po prostu chyba jak coś było nie tak to wiedziałam jak pomóc małej aby było dobrze. Nie chciała zasnąć, bralam ją do nas a później przekładałam, nie chciała mleka, dostawała je przez sen, zaczęły wychodzić zęby to mrożone gryzaki i maść i spokój był, kolki - moja dietka lekka i nie było. Po prostu to my musimy nauczyć się dziecka, ono nas nie, a jak już poznamy co jaki grymas na buźce oznacza będzie pięknie. I najważniejsze moim zdaniem nie uczmy lulania, noszenia na rękach. Taki malec szybciutko wyczuje jak jest fajnie i będzie się tego domagał. A taki mały terrorysta to coś strasznego. Paula była brana na ręce do karmienia, podczas przenoszenia itp. Ale nigdy nie była noszona ot tak bez powodu, tak samo zasypianie, kładłam ją do łóżeczka i spała, nieraz musiałam po prostu być koło niej aby mnie widziała. Wiadomo ciężko. bo takiego malca to najchętniej by się z rąk nie wypuszczało, ale nie utrudniajmy sobie życia kobietki. Acha i ważna rzecz - od płaczu nikt jeszcze nie umarł, jak sobie dziecko popłacze chwilkę to nic mu nie będzie. Nie trzeba lecieć od razu i ratować, bo mały terrorysta będzie to wykorzystywał. Ważne aby ułatwiać sobie życie z malcem, dlatego kochane proszę nie skupiać się ślepo na dziecku. Ot koniec moich mądrości, a jak będzie... zobaczymy.
ja sie tamlin z tym nie moge zgodzić.jest to dla mnie troche okrutne ale oczywiscie każda mama bedzie robiła jak bedzie chciała
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:37   #2631
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Angel skoro dziewczyny piszą, że to normalne, że łożysko się starzeje to proszę nie zamartwiaj się na zapas.

A ja właśnie na swojego maila dostałam gazetkę z Rossmanna. Od jutra w promocji min. kilka produktów z niebieskiej linii Babydream oraz Johnsona i pojedyncze kosmetyki innych marek dla maluchów. Poza tym Lovela 1,8kg za 22,99... (opłaca się?) i w prezencie można dostać przy zakupie proszku płyn do płukania Loveli 750ml.

Poniżej daję link do gazetki, gdyby ktoś był zainteresowany:

http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120730
Lovella w Biedronce u mnie 2,8 kg jest za 24,99 zł, a tu jest1,8 kg za 22,99 zł, ale nie wiem ile kosztuje płyn 750 ml, pewnie wyjdzie kilka złotych taniej.

Cytat:
KARMIENIE PIERSIĄ NIE JEST ANTYKONCEPCJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak więc można zajść w ciążę karmiąc. Takie było przeświadczenie za czasów naszych mam, stąd na przykład mam brata.
Podobno jest. Miałam na wykładach z podstaw metodologii.

Cytat:

Gdzie byłaś jak Cie nie było?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:43   #2632
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

widze ze coraz gorzej teraz kobiety przechodza ciaze.Ja naszczescie mam szyjke wysoko i zamknieta,ale wszystko moze sie jeszcze zdarzyc z moim trybem zycia.
)
Też mi się tak wydaje.
I też nie mogę narzekać. Ginek wprawdzie wolałby, żebym sobie odpoczywała, leżała z książką, a go zapytałam czy zajmie się moim synkiem w tym czasie kiedy ja będę leżeć

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-31, 15:52   #2633
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
2 tygodnie To nieźle.
A byłaś nacinana? Ja pamiętam, ze kurde mnie chyba ze 3 miesiące bolało.
Ale można sobie inaczej radzić prawda?
Byłam nacinana, lekko ale byłam, szwy już miałam ściągnięte od 10-ciu dni, były był delikatny i jakoś poszło

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Nie to miałam na mysli. Nie uwazaliśmy bo bylo nam obojetnie.
Teraz na pewno inaczej podejde do sprawy
A to, ze dostałam okres dopiero po odstawieniu to po prostu łud szczescia
A już wszystko rozumiem

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

No właśnie o to chodzi. Dziecko maleńkie ale jak sprytne

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzięki babeczki, już mi lepiej jest .. chyba w ciąży jestem bo mam takie humory ... ucałowałam męża za łóżeczko i poszliśmy na spacer - pomogło .. wróciliśmy z pampersami dada z biedronki .. zakupiliśmy 2 chyba się opłacało bo któraś tu poruszała ten temat
Też właśnie wróciłam z paką 2. Paula jedną wzięła do zabawy i powiem Wam że fajne. Jak pampersy w dotyku, zrobię później test chłonności na orginalu i na dada.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614025]ja sie tamlin z tym nie moge zgodzić.jest to dla mnie troche okrutne ale oczywiscie każda mama bedzie robiła jak bedzie chciała[/QUOTE]
Ale co jest okrutne? Wyjaśnij nam, bo kilka mam ma takie samo zdanie jak ja więc pewnie też nie wiedzą o co chodzi.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Podobno jest. Miałam na wykładach z podstaw metodologii.
No nie gadaj, że taki zaścianek jeszcze gdzieś funkcjonuje
Stary 2012-07-31, 15:54   #2634
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no nasza giulia jest tabletkowa przy regularnym zażywaniu przez 3 lata, brak wymiotów czy biegunki. tak widocznie miało być, sama z siebie nie wiem kiedy bym sie na dziecko zdecydowała
No to los zdecydował za Ciebie A ja się dziwiłam że zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu...

Cytat:
Mi mój gin też mówił że ja będę karmić dostanę inne tabsy.. tyle że ja nie będę i problemu nie ma
A ja mam nadzieję że będę

Cytat:
Lekarze dają po połogu czyli po 6 tygodniach. Niby tyle powinna trwać wstrzemięźliwość więc i zagrożenia ciążą nie powinno być. No ale te 6 tyg celibatu różnie wychodzi
Hah, no właśnie widzę że różnie to bywa
Dzieki za odpowiedź Jeszcze sobie poczytam o tych tabletach.

I ja się zgadzam z tym płaczem i noszeniem na rękach. Obym tylko umiała tak postępować, bo wiadomo - rozsądek swoją drogą, a emocje matki swoją
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 15:59   #2635
Konto usunięte

o to tamlin chodzi że dziecko takie maleńkie nigdy nie płacze bez powodu.dziecko zawsze płacze z jakiegos powodu i zawsze trzeba podejsc i uspokoic.nawet jesli chce na Tobie coś wymusić.takie maleństwo tylko poprzez płacz może zwrócić na siebie uwage.ja jestem bardzo całym sercem za rodzicielstwem bliskosci i nie miesci mi sie w głowie że jak dziecko płacze to mozna go tak olać po prostu.polecam bardzo fajną książke Margot Sunderland "Mądrzy rodzice".Obojętność na płacz i przeżywane przez dziecko trudności zdaniem wielu naukowców i badaczy zagadnienia może sprawić, że mózg nigdy nie osiągnie "stanu gotowości". Poza tym reagowanie na płacz dziecka buduje zaufanie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:01   #2636
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny jak coś to możecie pisać do mnie. Mam termin pod koniec października, zamierzam się go trzymać, więc gdy wiekszość z Was będzie już tulić swoje Skarby ja jeszcze bedę wolna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:01   #2637
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co jest okrutne? Wyjaśnij nam, bo kilka mam ma takie samo zdanie jak ja więc pewnie też nie wiedzą o co chodzi.

No nie gadaj, że taki zaścianek jeszcze gdzieś funkcjonuje
Okrutne to jest zostawianie dziecka "żeby się wypłakało". Ale na pewno nie jest okrutnym nie reagowanie na każde kwilenie

Powiem Ci Tamlin, że u mnie w szkole rodzenia, położna też zaczęła gadkę o "niepłodności laktacyjnej", aż musiałam wtrącić, że jednak warto się zabezpieczać, bo nie wiadomo kiedy wróci owulacja i możemy się mocno zdziwić... Ale mnie ścisnęło wtedy, że się pakuje tym ciężarnym takie bzdury do głów, a potem nagle ciąża po ciąży i jest problem...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:08   #2638
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Okrutne to jest zostawianie dziecka "żeby się wypłakało". Ale na pewno nie jest okrutnym nie reagowanie na każde kwilenie
ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat
Stary 2012-07-31, 16:13   #2639
tamlin111
Zakorzenienie

Choco pisałam wyraźnie, że jak nauczymy się dziecka to będzie pięknie, wtedy będziemy wiedziały kiedy płacze bo coś się dzieje a kiedy bo akurat ma na to ochotę, bo nic ciekawszego się nie dzieje. Każda z mam robi po swojemu, ja tylko jako położna a przede wszystkim matka zwróciłam uwagę na latanie na każde kwilnięcie dziecka. Cóż mogę być wedlug Ciebie okrutną matką, ale nie mam zamiaru reagować na każdy płacz synka, kiedy wiem że nie ma prawa mu nic być poza nudą. Ja też się nie raz nudzę i jakoś to znoszę. Nic się nie stanie. Dziecku można na miliony sposobów okazać miłość, troskę, nie koniecznie stróżując przy nim. Jak ma nauczyć się jakie jego zachowania wywołują określoną reakcję? Jak na każdy płacz będzie brane na ręce, lulane? Dla niego będzie to jak rozkaz płaczę - leci i mnie nosi. Ja nie mam zamiaru doprowadzić dziecka ani siebie do takiego stanu. Mam koleżankę która tak właśnie reagowała na płacz córki, mala zakwiliła ona już jak wierny pies przy łóżeczku, teraz mała ma ponad rok a matka z nią nawet za przeproszeniem wysrać się chodzi. Nie mówiąc już o tym że w małżeńskiej sypialni nie ma miejsca dla męża bo mama wolała mieć córcię przy sobie. Fajnie, ale córcia mogła spać w łóżeczku obok a nie na miejscu taty w łóżku. No ale powtórzę po raz kolejny, takie jest tylko moje zdanie ( i kilku innych dziewczyn na wątku ), każda z nas zrobi po swojemu.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Powiem Ci Tamlin, że u mnie w szkole rodzenia, położna też zaczęła gadkę o "niepłodności laktacyjnej", aż musiałam wtrącić, że jednak warto się zabezpieczać, bo nie wiadomo kiedy wróci owulacja i możemy się mocno zdziwić... Ale mnie ścisnęło wtedy, że się pakuje tym ciężarnym takie bzdury do głów, a potem nagle ciąża po ciąży i jest problem...
Co do pierwszego
A do drugiego Odebrać jej prawa wykonywania zawodu

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614866]ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat[/QUOTE]
Takie maleństwo z dnia na dzień rośnie, a utarte przyzwyczajenia zostają. Jeśli od początku skacze się nad takim maluchem to później myślisz że dasz radę to zmienić? Pomyśl co wtedy to dziecko poczuje, jeśli mama która była na każde skinienie palcem nagle się buntuje.
Stary 2012-07-31, 16:13   #2640
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614866]ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat[/QUOTE]

Ale bardzo ważną zdolnością jest też umiejętność dziecka do samouspokojenia się. Kiedy cicho kwili i wiemy, że nic mu się nie dzieje, dajmy mu szansę, żeby spróbował się sam uspokoić. To jest naprawdę bardzo ważna umiejętność, którą maleństwo może ćwiczyć od pierwszych tygodni życia.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości