|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Lekarze dają po połogu czyli po 6 tygodniach. Niby tyle powinna trwać wstrzemięźliwość więc i zagrożenia ciążą nie powinno być. No ale te 6 tyg celibatu różnie wychodzi
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Tamlin bardzo mądrze napisane. mam nadzieje, że uda na m się to wprowadzić w życie.
Siatkarze chcą żebyśmy przedwcześnie urodziły czy co?
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Asiulka Angel oszczędzajcie sie dziewczynki
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918] to jest ta kołyska http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE] bardzo ładna. ale ma 65cm dł. nie boisz się, że za krótka? myslałam o takim koszu mothercare, bardzo mi się podobał, ale jednak będzie łóżeczko. Cytat:
także z 3/4 magnezów chyba przejdę w końcu na te 6dodatkowo juz bardziej sztywnieją mi palce, także jak nie będę tu zaglądać to znaczy, że komp juz nie czyta moich linii papilarnych
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nieźle.A byłaś nacinana? Ja pamiętam, ze kurde mnie chyba ze 3 miesiące bolało. Ale można sobie inaczej radzić prawda? ![]() Właśnie co do chusty to nie wiem jak będzie teraz. Młodego nosiłam od 3-4 miesiąca. Kupiłam ją jako zdesperowana matka dziecka nietolerującego wózka . I chyba też będę się bała takiego zupełnie malenkiego nosić. Ale widze ze babeczki nosza.
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam zapytanie niegrzecznej jak coś mogę podać wam swój numer tel i mozecie pisac.. jak pisałam ja bede miała ciagly dostepn oprocz kilki godzin na porodowce
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, mądrze prawisz
trzeba to sobie wbić do głowy i pamiętać!gratulacje! Cytat:
no chyba... następny będzie lepszy i już przegrana na olimpiadzie się nie zdarzy ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Asiulka, to podeślij mi na pw
|
|
|
#2619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na pewno inaczej podejde do sprawy ![]() A to, ze dostałam okres dopiero po odstawieniu to po prostu łud szczescia
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie i Bartusiakalpana ![]() weronika mi gin powiedział, że do następnej wizyty mam brać. 20 będzie akurat 36 tygodni skończonych. Mam wtedy odstawic fenek i magnez, nie wiem jak z żelazem
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja idę teraz na wizytę w 35 tyg więc pewnie będzie mi też mówił o odstawieniu luteiny i asparginu ... bo żelazo to myślę że śmiało będzie można łykać
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
No to najwyżej będę miała drugiego bobasa.
A tak serio, wiem że zdarzają się przypadki zajścia przy tabletkach, ale ja tam nie zamierzam popadac w paranoję. Jak decyduję się na tabsy to po to żeby gumek nie używać właśnie. Nie wiem w sumie nic o tabsach dla karmiących, jak to wygląda itd. ale o tym porozmawiam z gin już po porodzie, na razie o tym nie myślę za bardzo.
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bardzo. ja w lidlu kupiłam lovelę 2,8kg za 23 czy 24,99
|
|
#2624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam dziś chwilkę w pracy i teraz umieram z bólu kości ogonowej
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
to jeszcze tylko 10 tygodni do końca![]() ja jak zakończę karmienie to też będę tabletki brała pewnie przez jakiś czas. Jak na razie to nie zamierzam mieć więcej dzieci. Chyba, że cos mi się zmieni za jakiś czas. Ale chcę odchować teraz synka i trochę pokorzystać z życia (wiem, że jestem egoistką)... ja po prostu nie przepadam za byciem w ciązy
02.05.2009 Ola 19.10.2009 Edytowane przez aloy Czas edycji: 2012-07-31 o 15:18 |
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Męczyłam się z usypianiem dziewczynek bardzo długo, w końcu powiedziałam sobie dość- wystarczyło 2 wieczory "przetrzymac" dziewczyny. pierwszej nocy trwało to jakieś 10 minut (to nie był nawet płacz- to była histeria i to wymuszona strasznie) drugiego dnia po 3 minutach sobie odpuścily i grzecznie poszły spać. Było ciężko tego słuchać, nie powiem że nie, ale nie żałuje.
|
|
#2627 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki wszystkim za komplementyW Kudowie Zdroju. Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za jak najdłuższy dwupak ![]() Cytat:
Angel najważniejsze, że jest ok, bo jakby nie bylo to pewnie byś w szpitalu wylądowała więc spokojnie ![]() Aga_ton a ty to chyba nie powinnaś tak zasuwać co??? ![]() Zresztą ja sama nie lepsza. Ale co tam tygodnie lecą a mi gorzej nie jest więc wyprałam gondolkę, zrobiłam pranie pralką Nie wiem jak z antykoncepcją. Tabletki brałam lat wiele i mi się obrzydły. Gumy obrzydły mi się jeszcze bardziej. Chyba mi zostanie npr. W końcu i tak chcę mieć dwójeczkę a potem to już się w końcu swoją pracą chcę zająć. Zresztą najmlodsza nie jestem więc wzbraniać się za bardzo nie będę. Pewnie to co właśnie napisałam życie samo zweryfikuje jak już urodzę ale na razie takie mam podejście.
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli wiem,ze mojemu dziecku nie dzieje sie zadna krzywda,ma sucho,jest nakarmione a placze poprostu dlatego,ze ma takie widzimisie to napewno nie bede od razu leciala i brala na rece.strasznie mnie wkurzalo jak mlody nieraz tylko jeknął w lozeczku i tesciowie odrazu do niego lecieli....on chcial tylko zwrócic na siebie uwage a oni juz odrazu na rece bo pewnie kolke ma albo cos i byl spokój
|
|
#2630 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie byłaś jak Cie nie było? |
||
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też nie mogę narzekać. Ginek wprawdzie wolałby, żebym sobie odpoczywała, leżała z książką, a go zapytałam czy zajmie się moim synkiem w tym czasie kiedy ja będę leżeć
|
|
|
|
|
#2633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614025]ja sie tamlin z tym nie moge zgodzić.jest to dla mnie troche okrutne ale oczywiscie każda mama bedzie robiła jak bedzie chciała[/QUOTE] Ale co jest okrutne? Wyjaśnij nam, bo kilka mam ma takie samo zdanie jak ja więc pewnie też nie wiedzą o co chodzi. No nie gadaj, że taki zaścianek jeszcze gdzieś funkcjonuje |
||||
|
|
|
#2634 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się dziwiłam że zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki za odpowiedź Jeszcze sobie poczytam o tych tabletach.I ja się zgadzam z tym płaczem i noszeniem na rękach. Obym tylko umiała tak postępować, bo wiadomo - rozsądek swoją drogą, a emocje matki swoją
|
|||
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
o to tamlin chodzi że dziecko takie maleńkie nigdy nie płacze bez powodu.dziecko zawsze płacze z jakiegos powodu i zawsze trzeba podejsc i uspokoic.nawet jesli chce na Tobie coś wymusić.takie maleństwo tylko poprzez płacz może zwrócić na siebie uwage.ja jestem bardzo całym sercem za rodzicielstwem bliskosci i nie miesci mi sie w głowie że jak dziecko płacze to mozna go tak olać po prostu.polecam bardzo fajną książke Margot Sunderland "Mądrzy rodzice".Obojętność na płacz i przeżywane przez dziecko trudności zdaniem wielu naukowców i badaczy zagadnienia może sprawić, że mózg nigdy nie osiągnie "stanu gotowości". Poza tym reagowanie na płacz dziecka buduje zaufanie
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak coś to możecie pisać do mnie. Mam termin pod koniec października, zamierzam się go trzymać, więc gdy wiekszość z Was będzie już tulić swoje Skarby ja jeszcze bedę wolna
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci Tamlin, że u mnie w szkole rodzenia, położna też zaczęła gadkę o "niepłodności laktacyjnej", aż musiałam wtrącić, że jednak warto się zabezpieczać, bo nie wiadomo kiedy wróci owulacja i możemy się mocno zdziwić... Ale mnie ścisnęło wtedy, że się pakuje tym ciężarnym takie bzdury do głów, a potem nagle ciąża po ciąży i jest problem... |
|
|
|
|
#2638 |
|
Konto usunięte
|
ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Choco pisałam wyraźnie, że jak nauczymy się dziecka to będzie pięknie, wtedy będziemy wiedziały kiedy płacze bo coś się dzieje a kiedy bo akurat ma na to ochotę, bo nic ciekawszego się nie dzieje. Każda z mam robi po swojemu, ja tylko jako położna a przede wszystkim matka zwróciłam uwagę na latanie na każde kwilnięcie dziecka. Cóż mogę być wedlug Ciebie okrutną matką, ale nie mam zamiaru reagować na każdy płacz synka, kiedy wiem że nie ma prawa mu nic być poza nudą. Ja też się nie raz nudzę i jakoś to znoszę. Nic się nie stanie. Dziecku można na miliony sposobów okazać miłość, troskę, nie koniecznie stróżując przy nim. Jak ma nauczyć się jakie jego zachowania wywołują określoną reakcję? Jak na każdy płacz będzie brane na ręce, lulane? Dla niego będzie to jak rozkaz płaczę - leci i mnie nosi. Ja nie mam zamiaru doprowadzić dziecka ani siebie do takiego stanu. Mam koleżankę która tak właśnie reagowała na płacz córki, mala zakwiliła ona już jak wierny pies przy łóżeczku, teraz mała ma ponad rok a matka z nią nawet za przeproszeniem wysrać się chodzi. Nie mówiąc już o tym że w małżeńskiej sypialni nie ma miejsca dla męża bo mama wolała mieć córcię przy sobie. Fajnie, ale córcia mogła spać w łóżeczku obok a nie na miejscu taty w łóżku. No ale powtórzę po raz kolejny, takie jest tylko moje zdanie ( i kilku innych dziewczyn na wątku ), każda z nas zrobi po swojemu.
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() A do drugiego Odebrać jej prawa wykonywania zawodu ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614866]ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat[/QUOTE] Takie maleństwo z dnia na dzień rośnie, a utarte przyzwyczajenia zostają. Jeśli od początku skacze się nad takim maluchem to później myślisz że dasz radę to zmienić? Pomyśl co wtedy to dziecko poczuje, jeśli mama która była na każde skinienie palcem nagle się buntuje. |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35614866]ja tam uwazam że jesli mówimy o takich maleństwach to nie możemy mówić o wychowywaniu.nie reagować na każde kiwnienie to ja moge jak maluch jest większy ale z taką malizną to jest okrucieństwo.takie mam zdanie na ten temat[/QUOTE]
Ale bardzo ważną zdolnością jest też umiejętność dziecka do samouspokojenia się. Kiedy cicho kwili i wiemy, że nic mu się nie dzieje, dajmy mu szansę, żeby spróbował się sam uspokoić. To jest naprawdę bardzo ważna umiejętność, którą maleństwo może ćwiczyć od pierwszych tygodni życia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Jestem żonką 
także z 3/4 magnezów chyba przejdę w końcu na te 6

To nieźle.

za Ciebie i Bartusia

dzięki wszystkim za komplementy

Odebrać jej prawa wykonywania zawodu