|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Czseść,
podczytuję Was już trochę czasu i pora się ujawnić Jutro mija 8 tydzien mojej ciązy Pierwsza zakończyła sie niepowodzeniem w grudniu 2011 w 5 tygodniu- Dzidziuś się nie rozwijał-tzw. puste jajo płodowe Na szczęsacie przyszedł dla nas czas radości, ale i pełen niepokojów...Byłam juz na 2 wizytach w 5 tygodniu i w 7 widziałam i słyszałam serduszko Fasolka rośnie, ale przez pierwsze poronienie jestem do końca I trymestru na zwolnieniu lekarskim. Ponadto biorę duphaston, no-spe i magnez.Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będe tu z Wami do marca Termin mam na 13.03.2013 Pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona![]() Ze spraw bieżących ogólnie mam mały baaardzo biust, a w ciąży piersi rosną jak szalone, ale nie bolą Czy witaminy dla kobiet w ciąży bierzecie same, czy lekarz Wam przepisał? Mi kazał tylko brać te leki +folik, a zapomniałam się zapytac o inne-a nastepna wizyta pod koniec sierpnia... |
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko i tak się stresujeCytat:
|
|
|
#663 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja ubóstwiam jego żurek, więc już się nie mogę doczekać pory obiadowej żeby wciągnąć go troche![]() Cytat:
Ale ogolnie nie jest źle, bo z muszlą się jeszcze nie całowałam;pCytat:
Czasem mnie przeraża myśl, że nawet się nie obejrzę a tu już do porodu będę się szykować... Póki co nawet o tym nie myślę, żeby się nie stresować przedwcześnieCytat:
Ja jestem na początku 7mego tygodnia. Mi gin kazała brać narazie tylko folik. No i biorę luteinę. Dała mi też na ostatniej wizycie jakieś gratisowe witaminy, ale sama powiedziała, że jeszcze by się wstrzymała z ich braniem ze 2-3 tygodnie, bo przyjmowanie tych wszystkich witamin nasila mdłości. Tak więc jej posłuchałam![]() A tak w ogóle, to przy ostatniej wizycie gin powiedziała, że luteinę mam jeszcze brac do kolejnej wizyty, 9tego sierpia, a jak wtedy będzie wszystko ok, to ją odstawimy... I tak się zastanawiam czy to nie za wczesnie na odstawienie? Bo czytałam trochę o jej przyjmowaniu i dziewczyny piszą, że jeśli już się zaczęło brać, to wskazanym byłoby przyjmowanie jej do końca pierwszego trymastru... Powiem Wam, że jakoś tak pewniej się czuję jak ją biorę... No ale zobaczymy, wierzę że moja gin wie co robi
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez mam torbiel 4cm ;/ ale pani doktor powiedziala ze to sie zdarza i do teraz nie pamietam ale chyba do 17tyg ma sie sama wchlonac. jakby bolalo to mam odpoczywac
Cytat:
no ja tez jak czuje mokro to sprawdzam ale na szczescie zawsze to sluz. brawo za 11 tydzien
|
|
|
#665 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam wczoraj kawę bezkofeinową i jestem zachwycona smakiem- zero różnicy. I tak mieszam pół na pół z Inką, żeby na dobre się odzwyczaić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wow! piękny zgrabny brzyszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dość zapachów dookoła mnie. Kupiłam niedawno promocyjne saszetki zapachowe w Rossmannie- otwieram szafę i chce mi się .. ....Kupiłam dezodorant- to samo, muszę zmienić na jakiś bezzapachowy, płyn do płukania- śmierdzi jak nigdy, najgorzej kiedy idę ulicą za kimś mocno wyperfumowanym i nie ma gdzie uciekać
|
||||||
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno bedzie okey a mi piersi nie chca rosnąć ![]() co do witamin to na poczatku bralam jakies firmy ale sie skonczyly i od tyg biore tylko kwas.
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zobaczyłam ją na USG to się okropnie wystarszyłam bo dzieciątko taki przecineczek a ta cysta wielka (3,5cm). Ale chyba po raz pierwszy poczytałam w sieci różne pierdoły i się uspokoiłam... Co do witaminek wcinam magneB6 i kwas foliowy w większej dawce (5mg) zapisany przez gin... powiedział mi, żeby do folika wrócić jak skończę ten mocniejszy - czyli za miesiąc. OGÓRKOWA! o tak!!!
|
|
|
|
#668 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja właśnie niedawno wylazłam z łóżka, u mnie są 2h godziny różnicy czasu z Polską - czyli teraz mam np. 11.50. Dobrze się dziś czuje, nic nie boli, na dole czysto. Czytam sobie "M jak mama" i jakoś nastrój mi się poprawia. A jeszcze znalazłam info, że gazetkę można też prenumerować internetowo . Byle do jutra
|
|||||
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zjadłam pączka od Bliklego z korniszonem... Pychota.
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie pisałam....
Mam chyba śpiączkę z przerwami na sen.... ![]() ![]() . ...jestem poprostu nieobecna,wiecznie zmęczona...ciągle głodna i ciągle mi niedobrze...Do tego chyba na samo słowo "ciąża"-tyję...,brzucha już nie mogę wciągnąć,robie co mogę aby jeszcze nie było widać...jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy...Mieliśmy iść do kina wieczorem na batmana ale już teraz czuję ,że nie dam rady...poprostu nie mam siły... Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-07-31 o 14:49 |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mialam zrobic zapiekanke ale nie dam rady, beda pierogi ;/
|
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
______________ byłam dziś na usg, widziałam i słyszałam serduszko. wg OM jestem w 7t0d, a wg USG 6t4d. Niestety z tych emocji zapomniałam zapytać o termin porodu, a lekarz też chyba zapomniał o tym. |
||
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie!
Co do smaków to ja też mam ochotę na wyraźne i kwaśne, przerabialismy już żur, kapusniak i pomidorową na przecierze... Mdłości miewam, ale na szczęście bez wymiotów. Powiedzcie, mówiliście już najbliższym o Waszych maleństwach? U nas wiedzą tylko rodzice i w pracy- musiałam powiedzieć, bo zaniosłam ciązowe zwolnienie... Z resztą podzielimy sie tą nowiną po I trymestrze, a jak u Was? Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-07-31 o 16:08 |
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna czyżbyś była z Lublina
czy skrót LBN oznacza inne miasto?U nas to mieliśmy w tą sobotę wesele mojej siostry i mąż oczywiście musiał się podzielić radosną nowiną z młodszą częścią mojej rodziny choc mówiła że ma być cicho monika.g jakie ty sliczności różne robisz ![]() i brawa za pozytywną wiztyę USG
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, LuBliN. Zobaczyłam własnie Twój Świdnik i postanowiłam też się ujawnić
miastowo Gdzie chodzisz do lekarza ??Dziewczyny a Jak wielkość Waszych fasolek? U mnie na USG 5T6d CRL-0,30cm, a za 10 dni 7 T i 4d. już 1,27cm szaleńcze tempo wzrostu Nie sądziłam, że może być taka różnica, to normalne? Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-07-31 o 16:13 |
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bylam w 6t2d i było 5,08mm. dzis mam 9 tydzień i wyczytalam na necie ze powinno byc ok 2,5cm!! rosnie szybko ;p
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-07-31 o 16:46 |
||
|
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja biorę Femibion Natal 1, poleciła go gin, dała mi próbkę na początek 7 tabletek chyba. Dość drogie są bo 39,99zł:/
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ciekawa czy jutro dostane jakies probki w lux medzie. mam nadzieje ze ta baba bedzie w porzadku.
|
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() To i ja się dopisze. O ciąży dowiedziałam się dokładnie 23.07 . Byłam na imprezie i cały następny dzień spędziłam w łazience ,mama się śmiała że pewnie przeholowałam właśnie na imprezie ,ale w tym rzecz że byłam kierowcą ,wiec jak. Wiec zgoniłam to na jelitówke. Jako że do rano poniedziałkowego nie przeszło ,to umówiłam się do rodzinnego ,żeby mi coś poradził. Gdy lekarka badała mi brzuch uciskała iwg padło pytanie czy byłam już u ginekologa bo mam strasznie twarde podbrzusze i to może być jakaś choroba ,albo właśnie ciąże. A że ja ciąże od razu wykluczyłam ,to ze strachem od razu się wepchałam w kolejkę. I lekarz mi oznajmił że ciąży chorobą się raczej nie nazwie. Od razu mi zrobił USG i już usłyszałam serduszko dzidziusia. Termin mi wyliczył na 17.03 . ![]() A teraz się przedstawienie. Mam na imię Martyna ,w tym roku mam dopiero 20 lat. Jestem z Smolnika.
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Bree 09 Witaj
Widze, że mamy podobny termin Ja na 13.03
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!! No i miałaś szczęście już usłyszeć serduszko,dzięki temu jest łatwiej uwierzyć...Gratuluje !!!- i głowa do góry,będzie fajnie ....Ja z pierwszym maluszkiem też miałam wpadkę(a brałam tablet.!) i tak zwariowałam na punkcie dzieci,że właśnie czekam na trzeciego szkraba... |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#683 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
podwójna radość najwyżej.. ![]() ale mi się bliźnięta marzą.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja się boję jak moja córa gumę rozpuszczalną je, żeby się nie zadławiła.. nie mówiąc o innych sprawach.. urok rodzicielstwa ![]() Cytat:
męczące.. kciuki za usg.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzeba też mieć trochę taktu i serca w takiej sytuacji, a nie paplać co ślina na język przyniesie.. ale cóż.. niektórym tego brak.. super wiadomości.. zazdraszczam serduszka.. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- ja dzisiaj cały dzień u mamy.. pierogi z borówkami robiła.. uwielbiam.. to się załapałam..
|
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Chwile mnie nie bylo
wiec chyba juz nie nadrobie co tu za te pare dni popisalysicie, bo oczywiscie po wyjezdzie tyle zaleglej roboty mnie czeka, ze nie wiem kiedy z tym sie ogarne:/ Bylismy z mezem 5 dni w Karpaczu. Powiem wam ze sie troche umeczylam, bo nie ta kondycja co dawniej:/ ale na Sniezke wyszla o wlasnych silach wiec i tak jestem z siebie dumna, bo myslalam, ze bedzie ciezko:P Na szczescie zadne nowe dolegliwosci mi nie doskwieraly, wiec bylam happy, poza tym ze ostatnio mam wstret na ser zółty w postaci stopionej i kazda pizza, zapiekanka czy tost odpadaja..dziwne.. A jutro powrot do szarej rzeczywistosci i praca..praca..ehh Cytat:
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz nas coraz wiecej
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w luxmedzie nigdy nie dostałam żadnych próbek, a chodzę tam od wielu lat. |
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia 88 a ja jestem druga i w dodatku zaliczyłam już badanie krwi
|
|
|
|
|
#689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
witamy i gratulujemy!
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana..
![]() Mam pytanie do mamuś w drugiej ciąży odnośnie spodni ciążowych z allegro.. Czy któraś z was kupowała? Jeśli tak to jakie były, warto, czy nie? Ja tam nie kupowałam, dlatego pytam..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-08-01 o 08:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

Jutro mija 8 tydzien mojej ciązy
Pierwsza zakończyła sie niepowodzeniem w grudniu 2011 w 5 tygodniu- Dzidziuś się nie rozwijał-tzw. puste jajo płodowe
Na szczęsacie przyszedł dla nas czas radości, ale i pełen niepokojów...Byłam juz na 2 wizytach w 5 tygodniu i w 7 widziałam i słyszałam serduszko

ale mimo wszystko i tak się stresuje
05.07.2008
chyba dziś wieczór spędze w kuchni dopóki mnie zapachy nie pogonią
....Kupiłam dezodorant- to samo, muszę zmienić na jakiś bezzapachowy, płyn do płukania- śmierdzi jak nigdy, najgorzej kiedy idę ulicą za kimś mocno wyperfumowanym i nie ma gdzie uciekać
napewno bedzie okey 

czy skrót LBN oznacza inne miasto?
,mama się śmiała że pewnie przeholowałam właśnie na imprezie ,ale w tym rzecz że byłam kierowcą ,wiec jak. Wiec zgoniłam to na jelitówke. Jako że do rano poniedziałkowego nie przeszło ,to umówiłam się do rodzinnego ,żeby mi coś poradził. Gdy lekarka badała mi brzuch uciskała iwg padło pytanie czy byłam już u ginekologa bo mam strasznie twarde podbrzusze i to może być jakaś choroba ,albo właśnie ciąże. A że ja ciąże od razu wykluczyłam ,to ze strachem od razu się wepchałam w kolejkę. I lekarz mi oznajmił że ciąży chorobą się raczej nie nazwie. Od razu mi zrobił USG i już usłyszałam serduszko dzidziusia. Termin mi wyliczył na 17.03 .
No i coś w tym pewnie jest