Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2225 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 16:34   #66721
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

Lokaski, podrzucicie mi link do właściwego Nivea Flexible Curls? Czy chodzi o ten? Napaliłam się na niego i muszę kupić (taa...), ale pamiętam, że w Rossmannie z napisem Flexible Curls widziałam tylko balsam/krem w niebieskim opakowaniu
Jeśli pytasz o odżwykę to już jej nigdzie nie ma
Stary 2012-07-31, 16:46   #66722
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, wyobrażam sobie, uwierz - dopiero trochę ponad miesiąc temu skończyłam kilkuletni maraton prostowania włosów

Lokaski, podrzucicie mi link do właściwego Nivea Flexible Curls? Czy chodzi o ten? Napaliłam się na niego i muszę kupić (taa...), ale pamiętam, że w Rossmannie z napisem Flexible Curls widziałam tylko balsam/krem w niebieskim opakowaniu
ja to samo.. od czerwca
ale fryzjerka już zauważyła poprawę w kondycji włosów, więc radocha jest
i ten Nivea mnie też kusi, ale jakoś nie mogę się przekonać

dzisiaj u mnie OMO, tylko nie tą odżywkę co trzeba wzięłam na drugie O i zobaczymy co z tego wyjdzie. jutro lecę na zdjęcia do dowodu, więc dzisiaj żel konieczny, na noc ze 4-5 ślimaczków i muszą być jutro piękne fale! bo jak nie to.....
rozważę scięcie

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:59   #66723
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Kochana, a co Ty się przejmujesz skoro zapuszczasz włosy i masz dużą różnicę między warstwami, trochę to musi potrwać, poza tym zaczynasz dopiero przygodę z cg, trzeba czasu-swoją drogą ciekawe jaką fryzurę ma tamta "dziwna"osoba. Długość masz taką, że nie pasuje 'ni w kij ni w oko' ani na długą ani na krótką, trzeba być cierpliwym
To tak jak ja bym chciała wygolić sobie raz boczek, a potem zapuszczanie??!!(co za fryz już sobie wyobrażam hahaha)
A żebyś wiedziała, że sobie wygoliłam rok temu całkiem spory kawałek z boku głowy... Oj, trochę szalałam z fryzurami, a teraz zachciało mi się kobiecości nagle i się muszę męczyć - a nożyczki kuszą! To dlatego za krótko obcięłam sobie grzywkę. Ja po prostu uwielbiam skracać sobie włosy, zupełnie inaczej, niż reszta społeczeństwa. Lubię dużo uciąć, radość mi to sprawia...
http://imageshack.us/photo/my-images/149/t4t4t4.jpg/ - jaka piękna grzywka... chyba sobie taką zrobię! Albo raczej - zapuszczę

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:35   #66724
Malwina_89
Zakorzenienie

Zioło a kiedy pokażesz nam włoski? W ogóle ta sukienka z Bershki z ostatniego wpisu na blogu - piękna Nie wiesz, czy można ją jeszcze dostać?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:39   #66725
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jeśli pytasz o odżwykę to już jej nigdzie nie ma
Hmmm, a to nie był po prostu preparat do stylizacji - coś o działaniu żelu tylko o innej konsystencji? Bo to właśnie kremowa konsystencja mnie kusi - niczym tak przyjemnie i efektywnie nie stylizuje mi się włosów, jak odżywką, tylko wtedy efekt nie jest trwały. Ja nawet żelem podczas wgniatania potrafię robić sobie puch, po prostu pojedyncze włoski przyklejają mi się do dłoni, a po wyschnięciu odstają jak głupie
Stary 2012-07-31, 17:45   #66726
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Zioło a kiedy pokażesz nam włoski?
Chciałabym pokazywać wam moje kudełki codziennie, ale ani się to ładnie układa, ani wygląda... jak zdobędę odżywkę d/s i b/s oraz żel, to będę pokazywała efekty Bo na ten moment noszę głównie spięte, a dziś nawet spięte wyglądają dziwnie.

Cytat:
W ogóle ta sukienka z Bershki z ostatniego wpisu na blogu - piękna Nie wiesz, czy można ją jeszcze dostać?
Dziękuję! Można Ja zamawiałam ze strony, bo szczerze nie znoszę chodzić po sklepach, szczególnie podczas wyprzedaży - odstraszają mnie te ciuchy i buty walające się po podłodze... to wszystko jest brudne, obsługa tylko wieczorem otrzepie pobieżnie i z powrotem powiesi na wieszak, a Ty taką rzecz kupujesz jako nową i pełnowartościową Jak zamawiam ze strony, to przynajmniej dostaję rzeczy z magazynu.
Mam nawet do niej link: http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bna%2Bplecach

Stary 2012-07-31, 17:46   #66727
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Która, która? Zrobiłyśmy z Basią aktualizację listy analizowej, może znajdziesz?
Ale lista świeżynka - mucha nie siada
Super, dziekujemy!

Wiecie dziewczyny co zauwazylam... Wiele moich kolezanek, ktore na codzien sa prostowlose (susza, ukladaja jak proste, prostuja i nawet maja calkiem zadbane te wlosy) na plazy czy gdziekolwiek po zmoczeniu wlosow robia sie falowłose i to niektore tak nawet calkiem konkretnie. I wiedza o tym, ale widocznie wolą czesac i nosic proste. Zaczelam myslec, ze moze nasze fryzury wcale nie sa jakies rzadziej spotykane niz proste i ze moze wcale nie jest to tak duzy atut jak mi sie wydawalo, skoro tyle dziewczyn ma takie wlosy ale im sie nie podobaja i wybieraja noszenie prostych... Takie jakies glupie mysli mnie dopadly Przedtem mi sie wydawalo, ze posiadanie fal w jakis sposob jednak wyroznia z tlumu, a teraz dotarlo do mnie, ze nie tylko moze nie wyrozniac, ale tez ludzie moga odbierac to jako chodzenie z nieuczesanymi, nieulozonymi wlosami. Co o tym sadzicie?
W zwiazku z powyzszym bardzo bym chciala odzyskac moje dawne loczki, niektore z Was moze pamietaja jak kiedys wstawilam zdjecie moich wlosow sprzed 4 lat, wtedy byly jeszcze ciemnobrazowe, prawie czarne i dziwnie obciete Ale nie mam pojecia, dlaczego ten skret utracilam i dlatego tez nie wiem, jak moglabym sprawic, by wrocil Bo CG jesli do teraz w tym nie pomoglo to juz raczej nie pomoze...

Tak w ogole to mam jakis dziwny okres w mojej wlosomanii, zawsze nachodzi mnie ochota zeby cos porobic z wlosami jak sa dopiero co umyte albo dzien po myciu, a jak juz mam z kolei je myc to nic mi sie nie chce z nimi robic i tylko myje, ds, bs i do widzenia

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:53   #66728
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Trzymam kciuki za przyszłe dobre ścięcie
Nie dziękuję
Ja dziś jestem prostowłosa. Po tym jak zobaczyłam jak wyglądają włosy zostawione na całą noc w ślimaczkach. Horror z tragedią. Umyłam szybko odżywką i wysuszyłam na szczotce.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 18:44   #66729
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Chciałabym pokazywać wam moje kudełki codziennie, ale ani się to ładnie układa, ani wygląda... jak zdobędę odżywkę d/s i b/s oraz żel, to będę pokazywała efekty Bo na ten moment noszę głównie spięte, a dziś nawet spięte wyglądają dziwnie.

Dziękuję! Można Ja zamawiałam ze strony, bo szczerze nie znoszę chodzić po sklepach, szczególnie podczas wyprzedaży - odstraszają mnie te ciuchy i buty walające się po podłodze... to wszystko jest brudne, obsługa tylko wieczorem otrzepie pobieżnie i z powrotem powiesi na wieszak, a Ty taką rzecz kupujesz jako nową i pełnowartościową Jak zamawiam ze strony, to przynajmniej dostaję rzeczy z magazynu.
Mam nawet do niej link: http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bna%2Bplecach
O, dziękuję za linka Ja mam ten problem, że wszystko muszę przymierzyć przed kupnem... Niby na metce XS, a tu odstaje, u za szeroko a S czasem jest za duże... Jak tylko będę miała możliwość, to zajrzę do Bershki, bo ta sukienka naprawdę boska jest.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-07-31, 18:53   #66730
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
O, dziękuję za linka Ja mam ten problem, że wszystko muszę przymierzyć przed kupnem... Niby na metce XS, a tu odstaje, u za szeroko a S czasem jest za duże... Jak tylko będę miała możliwość, to zajrzę do Bershki, bo ta sukienka naprawdę boska jest.
Znam to - zwężam prawie wszystkie ciuchy, które kupuję Na szczęście Bershka ma malutkie ubrania, więc w XS się nie utopiłam - w talii będzie miała jakieś 60cm, w biuście około z 85cm, nie wiem jak inne rozmiary
Fajne jest tam to, że można sobie zamówić ubrania z odbiorem ze sklepu, więc za przesyłkę nic nie płacisz, a oddać możesz również do sklepu do 30 dni od daty wysłania.

Stary 2012-07-31, 19:01   #66731
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Jakie śliczne! Widać, że chcą się jeszcze bardziej pofalować i pokręcić, byle do przodu! Wiem, jak trudny jest etap zapuszczania, bo właśnie się z nim męczę
Dziękuję
To zapuszczanie to mordęga, wyglądają jakby stały w miejscu. Może jeszcze jakiejś inne wcierki spróbuję, albo picia tych ohydnych drożdży...

Cytat:
Naprawdę dużo wywalczyłaś Nie przestawaj tylko
Dziękuję Nie przestanę na pewno bo w końcu mi się podobają Tylko niech rosną szybciej
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:22   #66732
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to - zwężam prawie wszystkie ciuchy, które kupuję Na szczęście Bershka ma malutkie ubrania, więc w XS się nie utopiłam - w talii będzie miała jakieś 60cm, w biuście około z 85cm, nie wiem jak inne rozmiary
Fajne jest tam to, że można sobie zamówić ubrania z odbiorem ze sklepu, więc za przesyłkę nic nie płacisz, a oddać możesz również do sklepu do 30 dni od daty wysłania.
Cm w talii będą w porządku, za to w biuście za luźno Jak zawsze zresztą

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-07-31, 19:43   #66733
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Dziewczyny! nie wiem czy to dobry wątek ale spróbuję od niedawna jestem w UK, nie mam chwilowo możliwości kupienia mojego szamponu Hipp czy odżywki Graniera, czy któraś z Was jest może w UK i stosuje metodę CG? zależy mi na szamponie bez silikonów i sls i bezsilikonowej odżywce...
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:45   #66734
topsecri
Raczkowanie

Hej kochaniutkie moje, wpadłam pochwalić się, że na początku sierpnia wyjeżdżam z lubym do Zakopca jestem przeszczęśliwa, bo nigdy tam nie byliśmy. Ale oczywiście już myślę o tym, co z włosowych kosmetyków powinnam zabrać na tydzień macie jakieś typy? Planujemy chociaż spróbować połazić po Tatrach, zobaczyć Morskie Oko itp. Więc za wiele czasu na pielęgnację nie będzie. Macie jakieś sprawdzone specyfiki urlopowe?
Stary 2012-07-31, 19:45   #66735
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Ja tę sukienkę dałam do zwężenia w biuście o jakieś 5cm... W talii mogłaby być dosłownie 1-2cm węższa, ale stwierdziłam, że taka też może być i nie ma co za takie minimalne zwężenie płacić.
Gorzej jest z sukienkami dopasowanymi na biodrach i tyłku, bo tam gdzie talia i biust są idealnie, to zadek nie wchodzi

Stary 2012-07-31, 19:52   #66736
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam za to odwrotny problem, w talii pięknie pasuje, a w cycochach za ciasno i się zmieścić nie mogę. Właśnie tak niewymiarowo Bershka szyje ostatnio kupiłam przepiękną maxi dress za 35 zł, z metką wzięłam L-kę, żeby w biuście jak największa była i do krawcowej dać chciałam na zwężenie w talii. Jednak okazało się, że to jest materiał niepracujący, płótno czy coś tam i za cholibkę się nie da zwężyć, żeby fasonu nie straciła. Tym oto sposobem cudowna sukienka wisi w szafie a w biuście i tak za mała się okazała porażka.
Stary 2012-07-31, 20:46   #66737
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Ja mam za to odwrotny problem, w talii pięknie pasuje, a w cycochach za ciasno i się zmieścić nie mogę. Właśnie tak niewymiarowo Bershka szyje ostatnio kupiłam przepiękną maxi dress za 35 zł, z metką wzięłam L-kę, żeby w biuście jak największa była i do krawcowej dać chciałam na zwężenie w talii. Jednak okazało się, że to jest materiał niepracujący, płótno czy coś tam i za cholibkę się nie da zwężyć, żeby fasonu nie straciła. Tym oto sposobem cudowna sukienka wisi w szafie a w biuście i tak za mała się okazała porażka.
Mam wrażenie, że ubrania produkowane są na nieistniejące kobiety - nie znam nikogo, kto by nie narzekał, że tu za luźne, tam za ciasne, albo w ogóle XS-ki za duże czy XL-ki za małe.
No chyba, że to my takie niewymiarowe jesteśmy, za grube i za chude jednocześnie

Stary 2012-07-31, 21:13   #66738
Karen15
Zakorzenienie

Hej

Długo się nie odzywałam, ale wątek czytam regularnie.

Widziałyście nowości do włosów od Ziaji? Jest seria Oliwkowa i kakaowa. Jestem ciekawa składów, bo maski mnie bardzo, bardzo kuszą
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:17   #66739
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Kobietki, sio na plotkowy, taki tu też mamy

Też mam odżywkę algową CeCe. Chatul chyba też myła nią włosy jak Ajrisz. Ja co prawda włosów nią nie myję, ale jako odżywka jest fajna.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-07-31 o 22:08
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:03   #66740
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Jestem prrrawie spokojna.
Można tak do ludzi wyjść?..
Pewnie, że można.

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Nałożyłam dzisiaj żel lniany, więc prawdopodobnie to jego sprawka, ale włosy mi się jeszcze bardziej pofalowały. I to na wierzchu o dziwo, a od spodu tym razem jakby mniej.
Normalnie się cieszę
I czuję się taka szczęśliwa, kiedy wreszcie te fale pokazały się nieco bardziej.
Smootly, falujemy
Pierwsze zdjęcie to włosy z głową w dół. Jakoś kiepsko te zdjęcia wychodzą. :|
Ale ładnie się prezentują!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Chwalam się znowu

nowy nabytek - odżywka Cece Salon z algami - jako do mycia
nowa metoda od Małgosi - 2xO (bogata odżywka na długość i na to odżywka myjąca ) me gusta

a warkoczami będę Was zamęczać chyba do końca świata
po całym dniu: puch stulecia, wycieczka rowerowa - chyba nieźle
Dlaczego za każdym razem, jak tu wejdę, jest lepiej? I jak się święcą, o matko.

Cytat:

Ja też przeżyłam dziś wizytę u fryzjera I muszę powiedzieć, że było naprawdę miło, a pani fryzjerka nie kręciła nosem na loki, pochwaliła nawet, mimo że włosy nie były dziś w najlepszej formie, ale o tym zaraz..
też mam taką świetną fryzjerkę!

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
ja Wam pokażę teraz moje powywijane. praktycznie ciągle w związanych chodzę bo to po domu
bez stylizatora na trzeci dzień

przepraszam, że niewyraźne zdjęcia, ale to telefonem w sztucznym świetle, same wiecie..
Urocze!

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
no to wklejam włosy po fryzjerze , przyzwyczajam się do nowego koloru, ale z obcięcia jestem jak zwykle zadowolona. Co prawda włosy są odczuwalnie krótsze, ale nie mam żadnego problemu z czesaniem, nie robią się kołtuny na końcach, zniszczone zostało obcięte

P.S Użyłam dziś garnier AiK pierwszy raz po dłuuugim czasie i jest super , lubię swój pierdzielnik. Puchu nie ma narazie...
ale objętooość!

Dziewczyny! Strasznie, strasznie, strasznie potrzebuje Waszej rady.
Otóż kusi mnie nałożenie rozjaśniacza na końcówki, tylko dlatego, że nie ma innego sposobu na uzyskanie kolorowych włosów. Jednak boję się, że wtedy definitywnie pożegnam się i z długością (będą się kruszyć. ) i ze skrętem... Ale z drugiej strony, patrzę na włosy Caskady i one mają nieźle, mimo rozjaśnienia... Błagam, wybijcie mi ten pomysł z głowy, albo doradźcie, cokolwiek...

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:27   #66741
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Strasznie, strasznie, strasznie potrzebuje Waszej rady.
Otóż kusi mnie nałożenie rozjaśniacza na końcówki, tylko dlatego, że nie ma innego sposobu na uzyskanie kolorowych włosów. Jednak boję się, że wtedy definitywnie pożegnam się i z długością (będą się kruszyć. ) i ze skrętem... Ale z drugiej strony, patrzę na włosy Caskady i one mają nieźle, mimo rozjaśnienia... Błagam, wybijcie mi ten pomysł z głowy, albo doradźcie, cokolwiek...
zrob sobie probe na pasemku moze?

Szczerze, po jednorazowym rozjasnieniu nie powinny zaczac sie kruszyc tak drastycznie od razu, ale zapewne zobaczysz roznice w kondycji. Przemysl jakie masz wlosy, czy sa grube i odporne, czy raczej cienkie i delikatne. Ja bym nie rozjasniala, bo to zawsze niepotrzebne niszczenie wlosow. A przeciez nie po to o nie dbamy, zeby je niszczyc.
Stary 2012-07-31, 22:32   #66742
vidia9
Zadomowienie

Zioło, mam pytanie jaka jest cena tej bransoletki z ostatniej Twojej notki na blogu? bo na fb nie ma info o cenach ...

Co do moich włosów ostatnio, lenię się i nie chce mi się zrobić żelu lnianego, o dziwo radzą sobie z mrożącym Włosy maja przerwę od Alterry, Isany, jadę teraz na Hegronie i Garnierze głównie, dobrze im ta przerwa robi
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:40   #66743
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny co zauwazylam... Wiele moich kolezanek, ktore na codzien sa prostowlose (susza, ukladaja jak proste, prostuja i nawet maja calkiem zadbane te wlosy) na plazy czy gdziekolwiek po zmoczeniu wlosow robia sie falowłose i to niektore tak nawet calkiem konkretnie. I wiedza o tym, ale widocznie wolą czesac i nosic proste. Zaczelam myslec, ze moze nasze fryzury wcale nie sa jakies rzadziej spotykane niz proste i ze moze wcale nie jest to tak duzy atut jak mi sie wydawalo, skoro tyle dziewczyn ma takie wlosy ale im sie nie podobaja i wybieraja noszenie prostych... Takie jakies glupie mysli mnie dopadly
też to zauważyłam!
a na tych wyjazdach nie mają prostownic i chodzą takie naturalne i kurcze, one są na prawdę śliczne bez prostownicy. a jak wracają z wakacji to znowu to samo
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:55   #66744
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
też to zauważyłam!
a na tych wyjazdach nie mają prostownic i chodzą takie naturalne i kurcze, one są na prawdę śliczne bez prostownicy. a jak wracają z wakacji to znowu to samo
Spotkałam jakiś czas temu znajomą, moim zdaniem wyglądała super : włosy uniesione od nasady, objętość , fale, nawet lekki skręt. Mówię jej, że wygląda inaczej niż zwykle, a ona : wiem, zaspałam i nie wyprostowywałam włosów, czuje się i wyglądam okropnie

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-07-31 o 22:58
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:14   #66745
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Zioło, mam pytanie jaka jest cena tej bransoletki z ostatniej Twojej notki na blogu? bo na fb nie ma info o cenach ...
20zł Cena niczym z sieciówki, ale dziewczyna robi te wszystkie bransoletki sama i może na życzenie nieco je modyfikować - zmieniać kolor kokard, koralików, zaczepek, rzemyczków... do tego jest przemiła i przy zamówieniu kilku bransoletek dołączyła mi dwie w prezencie (nie za reklamę na blogu ani nic w tym stylu)

Cytat:
Spotkałam jakiś czas temu znajomą, moim zdaniem wyglądała super : włosy uniesione od nasady, objętość , fale, nawet lekki skręt. Mówię jej, że wygląda inaczej niż zwykle, a ona : wiem, zaspałam i nie wyprostowywałam włosów, czuje się i wyglądam okropnie
Wydaje mi się, że takim dziewczynom podobają się fale bądź loki... ale nie na ich głowach Poza tym, była jakiś czas temu moda na prosty przyklap roku i wiele osób nadal się tego trzyma. Chyba każdy lubi mieć własne włosy pod kontrolą, a kiedy się wywijają i falują, to dzieje się zupełnie odwrotnie.
Ja też kiedyś namiętnie prostowałam... ale grzywkę. Mówiąc szczerze, kiedy mam bad hair day nadal chcę ją prostować, bo nie ma gorszej grzywki niż pofalowana i dzieląca się

Stary 2012-07-31, 23:29   #66746
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie to jest najgorsze, że one loki traktują jako kłopot, wadę.

u mnie na przykład proste wcale się nie sprawdzają, mam podłużna twarz i do tego duże czoło, dużo osób mówi, że w kręconych mi dobrze, więc akurat natura wie, czym obdarza
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:33   #66747
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Urocze!
dziękuję

moje dzisiaj włosy kiepskie, kiepściutkie, z tego co wstawiam, nie zostało praktycznie nic, zaczynam się wnerwiać coraz bardziej
jedyna nadzieja, że ślimaczki na noc coś pomogą, a jak nie to normalnie ja nie wiem już...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0445.jpg (120,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0446.jpg (129,9 KB, 14 załadowań)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-31, 23:47   #66748
sheep_zonz
Rozeznanie

A mi tak ciężko dzisiaj pisać o tych włosach, bo środek mi dziś nie zafalował... Przynajmniej pod wieczór nic z tego nie zostało. Zrobiłam zdjęcia, ale nawet co pokazywać nie ma.
Najgorzej, że włosy najbardziej falują, jak mają styczność z samą wodą, byle jaką, bez żadnych odżywek, szamponów, cudów niewidów... deszcz, morze, jezioro, ba... basen nawet! - odwdzięczają się nawet pseudo loczkiem na przodzie i pięknymi falami od samej skóry głowy. A tak to muszę kombinować jak za pomocą produktów, półproduktów i nie wiem jeszcze czego, dorobić się takiego efektu, jaki mam po prostu po zwyczajnym deszczu.

Kasiaa87, piękne!
Stary 2012-08-01, 00:16   #66749
smoothly
Zakorzenienie

woda z jakąś lekką odżywką w buteleczkę z atomizerem i psik psik na włoski?

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 00:19   #66750
daria_z
Raczkowanie

Dodanie oleju do BD pomogło. Dzięki

Odnośnie kręconych - moja babcia zawsze mówi mi, że w rozpuszczonych wyglądam jak czarownica i najładniej mi w prostych
A mama jak patrzy i zaczyna rozmyślać to dochodzi do stwierdzenia, że najlepiej mi w upiętych klamrą - wtedy najładniejsze loczki zwisają z pewnej wysokości.
Potem poszłam do szkoły w rozpuszczonych - dziewczyny zrobiły oczy jak pięciozłotówki - od razu padło pytanie czy naturalnie mam takie ładnie lokowane
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości