|
|
#1381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
) a są tacy, którzy mają to gdzieś. Nie chodziło mi bynajmniej o to, że koleżance było jakoś przykro, tylko o to, że takie rzeczy się zauważa i to zauważam tak samo ja, kobieta jak i tamci kumple, więc też nie jest tak, że tylko jedna płeć zwraca uwagę. Moja mama np. wiecznie mi powtarza, że ten swój cellulit to tylko ja widzę, niestety tak nie jest.
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauważam dopiero naprawdę duży cellulit, taki falujący na wszystkie strony, ale i tak uważam, że to sprawa tej osoby. U osób szczupłych (powiedzmy w granicach prawidłowego BMI) jest to faktycznie o wiele mniej widoczne, zauważam to dopiero wtedy, kiedy np. stoję za tym kimś w kolejce i po prostu nie da się gdzieś nie zawiesić oka. W moim Gdańsku teraz rewia wpadek modowych z okazji Jarmarku Dominikańskiego i ogólnie panującej wakacyjnej atmosfery - ale jednak hitem jest dupa na wierzchu w półprześwitujących legginsach - naprawdę widok powszechny. Z rozwalaczy bardziej wartych opisywania śmieszna scena była w aptece - stałam w kolejce za czterema paniami w wieku 55-65 lat, wszystkie wyglądały identycznie - czarne rybaczki, tunika z wzorkami i do tego sportowe sandały, do tego krótka, farbowana, kręcona fryzura. Istny atak klonów. |
|
|
|
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
Nie jestem gruba. Mam rozmiar 36 a niestety cellulitu z pośladków się chyba nigdy nie pozbędę. Regularnie jeżdżę na rowerze czy smaruję się jakimiś specyfikami. Nic nie pomaga. Tak samo jak na rozstępy. Oczywiście nie chodzę w jakiś za krótkich szortach ale nie krępuje się na plaży. Trzeba akceptować siebie
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję że znacie fejsbukową stronę faszyn from raszyn, oglądam ją codziennie i nie wierzę w to co widzę. Moja mama często mówi: No pokaż Justi co tam nowego
|
|
|
|
#1385 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym nie wyszła bo ja nie goliłam nóg, robiłam to raz na 2 tygodnie, może ponad, aż wszystkie ranki się zagoiły bo naczej nie mogłam, maszynka darła strupy i robiły się jeszcze większe rany a pianka na nogach robiła się czerwona, samo golenie nóg strasznie bolało i piekło Nakładałam krótkie spodenki w dzień, w którym ogoliłam nogi zanim nic jeszcze nie było pokaleczone, ale drugiego dnia już zaczynała się plaga. Chociaż po maszynce elektrycznej nie miałam tego problemu to i tak dość szybko przerzuciłam się na depilator.---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
tzn robiły.---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Jak sobie to teraz przypominam to zastanawiam się jak ja wtedy funkcjonowałam. Jako młode dziewcze zastanawiałam się jak ja znajdę męża, któremu nie będzie przeszkadzała ta moja kująca szczecina, która nawet jego mogłaby pokaleczyć ^.^
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-08-01 o 09:25 |
|||
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
długie spodnie zawsze były jedynym i najlepszym rozwiązaniem
|
|
#1388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie tym bardziej muszę wypróbować. jeszcze raz WIELKIE dzięki - na zapas. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ale tak, jak już to wcześniej napisałam - naprawdę, po stokroć bardziej wolałam przełamać wstyd zwiazany z pokazaniem tych podrażnionych łydek, niż założyć jeansy w upał i potem spać np. całą noc z nogami na ścianie, bo jest zimna i nogi nie dotykały prześcieradła z kory.
Edytowane przez ciezarna_zakonnica Czas edycji: 2012-08-01 o 11:07 |
||
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powinnyśmy robić zdjęcia "naszych" rozwalaczy i tam podsyłać
Edytowane przez Paulima Czas edycji: 2012-08-01 o 11:12 |
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno pisałam, że widziałam babkę w takich, a dziś proszę na blogu K. - http://2.bp.blogspot.com/-Dwsifww1-X...z11701920X.jpg :P
|
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Od tego czasu jak tu weszłam zaczęłam codziennie zaglądać na bloga K. , już sama nie wiem co mną kieruje, jakaś masochistyczna ciekawość czy co... Te buty też widziałam i uważam, że są straszne. Co do strony feszyn from raszyn... nie do końca podoba mi się idea robienia zdjęć ludziom na ulicy czy w autobusie i umieszczania ich (nawet jeśli zasłoni się twarz) w internecie dla wyszydzania przez ogół internautów. Co innego pisanie tutaj o stylach czy trndach, lub nawet skopiowanie zdjęcia kogoś, kto już wcześniej sam daną fotkę umieścił w necie.
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), do tego żyjemy w takich czasach, że bycie sfotografowanym to też żaden wysiłek. Dodatkowo i tak oglądają je inni ludzie, którzy konkretnej osoby nie znają, więc bólu nie ma. A może jak ktoś sie tam zobaczy to się następnym razem 3 razy zastanowi i spojrzy w lustro zanim wyjdzie na ulicę. A jeśli ktoś jest zadowolony z tego jak wygląda to i tak go to nie powinno obrażać.
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to, że ktoś wyszedl na ulice tak a nie inaczej, nie oznacza, że mozna go fotografowac i rozpowszechniac fotki w necie, trzeba miec zgode lub tak robic zdjecia, aby byly czescia pewnej calosci, np. krajobrazu, grupy ludzi na jakims spotkaniu itp. ![]() znalazłam coś takiego, przystępnie wyjaśnione klik
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).
Klasyka nigdy nie wychodzi z mody. Edytowane przez blackandblue Czas edycji: 2012-08-02 o 00:24 |
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście najmłodszą modową blogerkę? :P
http://harperbeckhamfashion.blogspot.com/
|
#1398 |
|
po prostu Em :)
|
Ciężko ją nazwać blogerką.
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Co to jest i jakim prawem ktoś to licytuje
http://allegro.pl/jedyne-takie-w-pol...tml#tabsAnchor
|
#1400 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najzwijmy je.. TRAMPONKI! "Jedyne takie w Polsce"! = trzeba wydać 550zł?!??
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Poza oczywistą opinią na temat tych butów najbardziej zmroziła mnie cena... jestem ciekawa czy to ktoś naprawdę zalicytował czy kolega kolegi żeby nie było ze nikt nie licytuje.
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Wcale nie przeczytałam TAMPONIKI, wcale.
DDMój dzisiejszy hit, bo aż się muszę pochwalić tego, co ujrzałam. Dziewczyna około 30, z jakimś mężczyzną. Facet, jak facet, żaden szok, spodenki, koszulka, skarpetki, adidaski, no jak większość. Ale dziewczyna pobiła wszystkich - dziadek, który obok odpinał rower mało się ze śmiechu nie poszczał. Klapki -japonki, czerwone, gumowe, takie, jak z gazety. W ręku torebka, malutka, torebusia, lakierowana, pumy - kiedyś bardzo popularne. Na czubku głowy związany koczek - włosów było niewiele, więc bardziej było widać TAKĄ gumkę do włosów (różową) -> http://www.horstsc.pl/image_func.php...th=350&lang=pl i teraz najlepszy moment. Na sobie miała tiulowy szaliczek na ramionka - czerwony, zapięcie od stanika (szarego) gdzieś pomiędzy łopatkami, a zwieńczeniem dzieła była SATYNOWA KOSZULKA NOCNA, taka ciut za pośladki - dokładnie identyczna, jak ta - http://srvimg02.tablica.pl/images_ta...b-warszawa.jpg O dziarze na łydce już nie wspominam. Pani generalnie była z siebie dumna i zadowolona, a wyglądała na zasadzie "wstałam i poszłam". |
|
|
|
#1405 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
No, dziewczyny może po prostu ta kobieta jest tak zabiegana, że pozostaje jej chodzenie w koszulce satynowej, bo niema się czasu bidulka ubrać porzadnie
|
#1408 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
który i tak depilował mniej niż połowę włosków a jak odrastały to efekt jak po maszynce, ropne krostki, rany, strupki :/ jak musiałam kolejny raz wydepilować nogi, to nie mogłam bo nic się nie zagoiło, syzyfowa praca
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-08-02 o 22:32 |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozwaliła mnie dzisiaj dziewczyna w pomarańczowej sukience z dekoltem w szpic, pod którą założyła białą bluzkę na bardzo cienkich ramiączkach, wręcz naciągniętą pod szyję, a z tyłu odsłaniającą cały stanik...do bokserek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

) a są tacy, którzy mają to gdzieś. Nie chodziło mi bynajmniej o to, że koleżance było jakoś przykro, tylko o to, że takie rzeczy się zauważa i to zauważam tak samo ja, kobieta jak i tamci kumple, więc też nie jest tak, że tylko jedna płeć zwraca uwagę. Moja mama np. wiecznie mi powtarza, że ten swój cellulit to tylko ja widzę, niestety tak nie jest.

Nakładałam krótkie spodenki w dzień, w którym ogoliłam nogi zanim nic jeszcze nie było pokaleczone, ale drugiego dnia już zaczynała się plaga. Chociaż po maszynce elektrycznej nie miałam tego problemu to i tak dość szybko przerzuciłam się na depilator.
Dopiero niedawno, kiedy przed którymś weselem byłam zdesperowana, postanowiłam nasmarować nogi po goleniu czymkolwiek, byle tylko złagodziło pieczenie... szczęście chciało, że była to akurat oliwa z oliwek i wystarczyło pół godziny, by nogi kompletnie zbladły, a pieczenie zniknęło
tzn robiły.
długie spodnie zawsze były jedynym i najlepszym rozwiązaniem

.