Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 21:21   #1381
lagerfeldised
Rozeznanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czyje jak czyje, ale komentarze facetów na temat cellulitu uważam za wysoce niestosowne - kobiecy cellulit wiąże się tylko z hormonami, dopiero bardzo otyli faceci z zaburzeniami hormonalnymi go mają. I naprawdę ciężko się go pozbyć - ja ćwiczę dosyć intensywnie a wciąż go mam nad kolanami i pod pośladkami - i mogłabym jęczeć i stękać a nic na to nie poradzę.
Dużo zależy od tego jakie ma się relacje w swojej "paczce" często jest tak, że bliscy przyjaciele mówią sobie wszystko bezpośrednio, mają cięty żart wobec siebie i tak dalej. Są tacy co się tym przejmują i zwykle da się to wyczuć i się do takich osób w ten sposób nie żartuje (np. do mnie ) a są tacy, którzy mają to gdzieś. Nie chodziło mi bynajmniej o to, że koleżance było jakoś przykro, tylko o to, że takie rzeczy się zauważa i to zauważam tak samo ja, kobieta jak i tamci kumple, więc też nie jest tak, że tylko jedna płeć zwraca uwagę. Moja mama np. wiecznie mi powtarza, że ten swój cellulit to tylko ja widzę, niestety tak nie jest.
Stary 2012-07-31, 21:30   #1382
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Moja mama np. wiecznie mi powtarza, że ten swój cellulit to tylko ja widzę, niestety tak nie jest.
Moja mama też mi to mówi, odnośnie różnych "mankamentów" - taki urok mamy
Ja zauważam dopiero naprawdę duży cellulit, taki falujący na wszystkie strony, ale i tak uważam, że to sprawa tej osoby. U osób szczupłych (powiedzmy w granicach prawidłowego BMI) jest to faktycznie o wiele mniej widoczne, zauważam to dopiero wtedy, kiedy np. stoję za tym kimś w kolejce i po prostu nie da się gdzieś nie zawiesić oka.

W moim Gdańsku teraz rewia wpadek modowych z okazji Jarmarku Dominikańskiego i ogólnie panującej wakacyjnej atmosfery - ale jednak hitem jest dupa na wierzchu w półprześwitujących legginsach - naprawdę widok powszechny.
Z rozwalaczy bardziej wartych opisywania śmieszna scena była w aptece - stałam w kolejce za czterema paniami w wieku 55-65 lat, wszystkie wyglądały identycznie - czarne rybaczki, tunika z wzorkami i do tego sportowe sandały, do tego krótka, farbowana, kręcona fryzura. Istny atak klonów.
Stary 2012-07-31, 21:38   #1383
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Nie jestem gruba. Mam rozmiar 36 a niestety cellulitu z pośladków się chyba nigdy nie pozbędę. Regularnie jeżdżę na rowerze czy smaruję się jakimiś specyfikami. Nic nie pomaga. Tak samo jak na rozstępy. Oczywiście nie chodzę w jakiś za krótkich szortach ale nie krępuje się na plaży. Trzeba akceptować siebie
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:05   #1384
funk_you
Wtajemniczenie

Mam nadzieję że znacie fejsbukową stronę faszyn from raszyn, oglądam ją codziennie i nie wierzę w to co widzę. Moja mama często mówi: No pokaż Justi co tam nowego
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:21   #1385
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezarna_zakonnica Pokaż wiadomość
Mnie to kiedyś też ruszało. Mam naprawdę DUŻE podrażnienie na nogach od golenia właśnie, więc te nogi niejednokrotnie wyglądają no cóż.. różnie.
I tak przez chyba dwa lata - latem właśnie - chodziłam w długich spodniach/ rajstopach (sic!). Ale potem stwierdziłam, że OSTATNI RAZ. Ani one nie były posiniaczone, ani krzywe, wszystko z nimi okej, tylko o nieszczęsne podrażnienie (bydle wielkości traktora )... No od dwóch lat nie wyobrażam sobie, jak mogłam zakładać długie spodnie. Kto o podrażnieniu wie, to wie, kto nie wie, to nawet nie zauważy... Poza tym, kto w upał patrzy na czyjeś podraznione nogi. a ja tego zrozumieć naprawdę długo nie mogłam. I z dwojga złego, wolę już w upał wyjść nieraz z tymi rankami, niż w jeansach - po ściągnięciu spodni, a już tym bardziej rurek, miałam taki armagedon na łydkach, taki ból, że nie mogłam np. w nocy zasnąć. Także ja uważam, że naprawdę, trzeba przełamać wstyd. Ostatecznie naprawdę nikt nie jest idealny, a z fotoszopem na nogach się wyjść, cóż, nie da. :P (aczkolwiek słyszałam o ludziach, którzy na codzień robią sobie makijaż... na nogach właśnie. )
Zazdroszczę odwagi Ja bym nie wyszła bo ja nie goliłam nóg, robiłam to raz na 2 tygodnie, może ponad, aż wszystkie ranki się zagoiły bo naczej nie mogłam, maszynka darła strupy i robiły się jeszcze większe rany a pianka na nogach robiła się czerwona, samo golenie nóg strasznie bolało i piekło Nakładałam krótkie spodenki w dzień, w którym ogoliłam nogi zanim nic jeszcze nie było pokaleczone, ale drugiego dnia już zaczynała się plaga. Chociaż po maszynce elektrycznej nie miałam tego problemu to i tak dość szybko przerzuciłam się na depilator.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ciezarna_zakonnica, dziewczyny które mają problem z podrażnieniami nóg po goleniu - ja ostatnio znalazłam świetny sposób na podrażnienia spowodowane goleniem nóg maszynką Zawsze po goleniu miałam nogi całe czerwone, piekące i w krostki przez jakieś 3 dni, więc kiedy wyglądały już normalnie, to musiałam je znowu golić... i tak się błędne koło zamykało Dopiero niedawno, kiedy przed którymś weselem byłam zdesperowana, postanowiłam nasmarować nogi po goleniu czymkolwiek, byle tylko złagodziło pieczenie... szczęście chciało, że była to akurat oliwa z oliwek i wystarczyło pół godziny, by nogi kompletnie zbladły, a pieczenie zniknęło Od tej pory po każdym goleniu smaruję nogi oliwą z oliwek (tylko trzeba nałożyć jej na tyle dużo, by nie trzeć mocno skóry) i żadne podrażnienia się już nie pojawiają. Dla mnie to wybawienie od przymusu noszenia długich spodni w lecie, gorąco wam polecam wypróbować
Jeśli chodzi o mnie to ja nie mam podrażnień po goleniu, tylko rany, strupy i czasami ropne krosty spowodowane odrastaniem grubych (jak u chłopa) kłaczków, które kaleczą mi skórę do tego stopnia, że robią się strupy tzn robiły.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
DZIĘKI! wypróbowałam zdaje się wszystko, co było możliwe. Nawet nie chodzi o kropki owe, tylko to, że mnie to podrażnienie po prostu perfidnie BOLI. I to jest sęk. Ale oliwy nie próbowałam, pomysłu nie słyszałam, wiec chyba trzeba wypróbować. dziękuje za nowy pomysł
Tak też miałam, nie mogłam nigdzie siąść bo podrażnienia występowały na tylnej części ud i w bikini, którego linia zeszła mi do kolana Jak sobie to teraz przypominam to zastanawiam się jak ja wtedy funkcjonowałam. Jako młode dziewcze zastanawiałam się jak ja znajdę męża, któremu nie będzie przeszkadzała ta moja kująca szczecina, która nawet jego mogłaby pokaleczyć ^.^

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-08-01 o 09:25
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:39   #1386
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli ktoś ma jakieś bardzo widoczne niedoskonałości, czy chociażby bardzo "zaawansowany" cellulit i się tego wstydzi, to moim zdaniem lepiej wyjść w tych jeansach, jeżeli nie powodują podrażnień, niż się cały dzień czuć skrępowanym, zestresowanym i zawstydzonym odkrytymi nogami... Nie da się czymś przestać przejmować na zawołanie.
O własnie. Ja jak ubiorę spodenki/spódnicę to ciągle myślę o tym, że wszyscy patrzą na moje nogi itd. i czuję straszny dyskomfort psychiczny. Wolę się gotować w spodniach jak jest 30 stopni niż ubrać coś krótkiego.
Stary 2012-08-01, 09:49   #1387
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
O własnie. Ja jak ubiorę spodenki/spódnicę to ciągle myślę o tym, że wszyscy patrzą na moje nogi itd. i czuję straszny dyskomfort psychiczny. Wolę się gotować w spodniach jak jest 30 stopni niż ubrać coś krótkiego.
dyskomfort psychiczny jest gorszy od tego fizycznego, zawsze można go ukryć i udawać, że go nie ma. Ja przez swój kompleks zaczęłam mieć problemy właśnie z psychiką, zwłaszcza po tym jak szukałam pomocy u endokrynologa, który bezczelnie powiedział mi, że mi nie pomoże bo taka moja uroda długie spodnie zawsze były jedynym i najlepszym rozwiązaniem

Stary 2012-08-01, 10:59   #1388
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Jak już wypróbujesz to koniecznie daj znać, czy działa Im szybciej na nogi po goleniu nakładam, tym lepiej i szybciej moim zdaniem działa.
Wcześniej myślałam, że dla moich nóg nie ma ratunku, bo np. po balsamie nawilżającym Ziaji (masło kakaowe bodajże) tak mnie piekło, że siedziałam pod zimnym prysznicem z pół godziny potem Pomysł przyszedł mi do głowy po natrafieniu na bloga o naturalnej pielęgnacji, gdzie zauważyłam, że wszystkie naturalne balsamy do ciała są na bazie olejów i maseł i że nawet atopowcy ich używają
no to chyba mamy mniej więcej to samo, ja prawie płaczę, jak posmaruje je czymkolwiek. mam jeden balsam, po którym moge się np. przykryć kołdrą, a jeśli nim nie posmaruje, to cóż, różnie to ze spaniem jest. W takim razie tym bardziej muszę wypróbować. jeszcze raz WIELKIE dzięki - na zapas.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
A co, w upał ludzie gorzej widzą?

Jak ktoś ma jakieś niewielkie niedoskonałości, których szczególnie nie widać i "nikt nie zauważy", to o czym my tu mówimy?

Jeżeli ktoś ma jakieś bardzo widoczne niedoskonałości, czy chociażby bardzo "zaawansowany" cellulit i się tego wstydzi, to moim zdaniem lepiej wyjść w tych jeansach, jeżeli nie powodują podrażnień, niż się cały dzień czuć skrępowanym, zestresowanym i zawstydzonym odkrytymi nogami... Nie da się czymś przestać przejmować na zawołanie.

Jak ktoś ma potężny cellulit na nogach i chodzi w szortach, to ja to momentalnie widzę i uważam to za niefajny widok. Mam kilku takich bezpośrednich kumpli, którym się zdarzyło powiedzieć do koleżanki (niby w żartach, ale jednak), że ma cellulit i musi poćwiczyć. Dziewczyna faktycznie ma, ale też się chciała "nie przejmować".
Uwierz mi na słowo - jest BARDZO źle, a ludzie może to i widzą, już mnie to w sumie nie interesuje. ale latem akurat ktoś patrzy na cudze nogi, jak mu się za przeproszeniem pot po tyłku leje. Znaczy każdy ocenia według siebie - a ja naprawdę na coś takiego, jak podrażnione nogi nie zwracam u uwagi. Wiem, jak mnie to męczy, tym bardziej nie wpatruje się w nogi innych dziewczyn. Znaczy inaczej - przestało mnie męczyć pod względem psychicznym - cóż, jest, raczej nic na to nie poradzę, mi pozostaje dbać o swoje nogi tak, jak jest to tylko możliwe. Uważam też, że dla innej dziewczyny może to być bardzo krępujące, jak zaczne jej się wpatrywać w łydki - no nie i już. Dziewczyna, która wie, że ma defekt na nogach i tak ma wrażenie, że wszyscy to widzą - przynajmniej ja tak miałam - i troche się czuje skrępowana.
Ale tak, jak już to wcześniej napisałam - naprawdę, po stokroć bardziej wolałam przełamać wstyd zwiazany z pokazaniem tych podrażnionych łydek, niż założyć jeansy w upał i potem spać np. całą noc z nogami na ścianie, bo jest zimna i nogi nie dotykały prześcieradła z kory.

Edytowane przez ciezarna_zakonnica
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:07
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:10   #1389
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że znacie fejsbukową stronę faszyn from raszyn, oglądam ją codziennie i nie wierzę w to co widzę. Moja mama często mówi: No pokaż Justi co tam nowego
o coś nowego, muszę zajrzeć

powinnyśmy robić zdjęcia "naszych" rozwalaczy i tam podsyłać

Edytowane przez Paulima
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:12
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:56   #1390
Paulima
Wtajemniczenie

Niedawno pisałam, że widziałam babkę w takich, a dziś proszę na blogu K. - http://2.bp.blogspot.com/-Dwsifww1-X...z11701920X.jpg :P
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:56   #1391
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Niedawno pisałam, że widziałam babkę w takich, a dziś proszę na blogu K. - http://2.bp.blogspot.com/-Dwsifww1-X...z11701920X.jpg :P
Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuję. Od tego czasu jak tu weszłam zaczęłam codziennie zaglądać na bloga K., już sama nie wiem co mną kieruje, jakaś masochistyczna ciekawość czy co... Te buty też widziałam i uważam, że są straszne.
Co do strony feszyn from raszyn... nie do końca podoba mi się idea robienia zdjęć ludziom na ulicy czy w autobusie i umieszczania ich (nawet jeśli zasłoni się twarz) w internecie dla wyszydzania przez ogół internautów. Co innego pisanie tutaj o stylach czy trndach, lub nawet skopiowanie zdjęcia kogoś, kto już wcześniej sam daną fotkę umieścił w necie.

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:07   #1392
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Co do strony feszyn from raszyn... nie do końca podoba mi się idea robienia zdjęć ludziom na ulicy czy w autobusie i umieszczania ich (nawet jeśli zasłoni się twarz) w internecie dla wyszydzania przez ogół internautów. Co innego pisanie tutaj o stylach czy trndach, lub nawet skopiowanie zdjęcia kogoś, kto już wcześniej sam daną fotkę umieścił w necie.
Moim zdaniem jak ktoś wychodzi tak ubrany na ulicę już wystawia się na opinię chociażby Raszyna (czyli w sumie połowy Warszawy), do tego żyjemy w takich czasach, że bycie sfotografowanym to też żaden wysiłek. Dodatkowo i tak oglądają je inni ludzie, którzy konkretnej osoby nie znają, więc bólu nie ma. A może jak ktoś sie tam zobaczy to się następnym razem 3 razy zastanowi i spojrzy w lustro zanim wyjdzie na ulicę. A jeśli ktoś jest zadowolony z tego jak wygląda to i tak go to nie powinno obrażać.
Stary 2012-08-01, 19:14   #1393
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem jak ktoś wychodzi tak ubrany na ulicę już wystawia się na opinię chociażby Raszyna (czyli w sumie połowy Warszawy), do tego żyjemy w takich czasach, że bycie sfotografowanym to też żaden wysiłek. Dodatkowo i tak oglądają je inni ludzie, którzy konkretnej osoby nie znają, więc bólu nie ma. A może jak ktoś sie tam zobaczy to się następnym razem 3 razy zastanowi i spojrzy w lustro zanim wyjdzie na ulicę. A jeśli ktoś jest zadowolony z tego jak wygląda to i tak go to nie powinno obrażać.
No niby masz rację, ale takie publikowanie wydaje mi się nieetyczne po prostu.

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:25   #1394
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
ee chyba nie do konca
to, że ktoś wyszedl na ulice tak a nie inaczej, nie oznacza, że mozna go fotografowac i rozpowszechniac fotki w necie, trzeba miec zgode lub tak robic zdjecia, aby byly czescia pewnej calosci, np. krajobrazu, grupy ludzi na jakims spotkaniu itp.
znalazłam coś takiego, przystępnie wyjaśnione klik

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:43   #1395
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
ee chyba nie do konca
to, że ktoś wyszedl na ulice tak a nie inaczej, nie oznacza, że mozna go fotografowac i rozpowszechniac fotki w necie, trzeba miec zgode lub tak robic zdjecia, aby byly czescia pewnej calosci, np. krajobrazu, grupy ludzi na jakims spotkaniu itp.
znalazłam coś takiego, przystępnie wyjaśnione klik
Nigdzie nie napisałam że jest to słuszne i legalne - doskonale wiadomo, że jest to nie do końca krystalicznie czyste prawnie i moralnie. Inna rzecz że taka osoba musiałaby udowodnić że fragment osoby ujawnionej na zdjęciu pozwala na jej zidentyfikowanie, z czym byłby problem. Ja napisałam po prostu że jest to moim zdaniem jedyny sposób żeby w mniej bezpośredni sposób zwrócić uwagę niektórym, że lustro nie gryzie.
Stary 2012-08-02, 00:19   #1396
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Nigdzie nie napisałam że jest to słuszne i legalne - doskonale wiadomo, że jest to nie do końca krystalicznie czyste prawnie i moralnie. Inna rzecz że taka osoba musiałaby udowodnić że fragment osoby ujawnionej na zdjęciu pozwala na jej zidentyfikowanie, z czym byłby problem. Ja napisałam po prostu że jest to moim zdaniem jedyny sposób żeby w mniej bezpośredni sposób zwrócić uwagę niektórym, że lustro nie gryzie.
Nie chcę się wtrącać w dyskusję, bo nie o to mi chodzi, ale z racji mojej profesji wiem, że fragment osoby na zdjęciu nie musi pozwalać na jej zidentyfikowanie, by można było dochodzić swoich praw w przypadku bezprawnego "rozporządzania wizerunkiem" (bez zgody) Wystarczy że dana osoba się zidentyfikuje (np. na podstawie unikalnego układu pieprzyków ).

Edytowane przez blackandblue
Czas edycji: 2012-08-02 o 00:24
blackandblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:12   #1397
Testarosa
Raczkowanie

Widziałyście najmłodszą modową blogerkę? :P
http://harperbeckhamfashion.blogspot.com/
Testarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:54   #1398
emememsik
po prostu Em :)

Ciężko ją nazwać blogerką.
Stary 2012-08-02, 12:39   #1399
MadSyndrome
Zadomowienie

Co to jest i jakim prawem ktoś to licytuje

http://allegro.pl/jedyne-takie-w-pol...tml#tabsAnchor

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:48   #1400
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość

trampy na obcasach widzialam i juz mnie nie dziwia (acz nie podobaja mi sie bardzo) - ale trampojaponki to dla mnie nowosc .
Stary 2012-08-02, 12:49   #1401
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
trampy na obcasach widzialam i juz mnie nie dziwia (acz nie podobaja mi sie bardzo) - ale trampojaponki to dla mnie nowosc .

najzwijmy je.. TRAMPONKI! "Jedyne takie w Polsce"! = trzeba wydać 550zł?!??

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:31   #1402
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Prawie jak trampolinki
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:10   #1403
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Poza oczywistą opinią na temat tych butów najbardziej zmroziła mnie cena... jestem ciekawa czy to ktoś naprawdę zalicytował czy kolega kolegi żeby nie było ze nikt nie licytuje.
Stary 2012-08-02, 15:29   #1404
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Wcale nie przeczytałam TAMPONIKI, wcale. DD

Mój dzisiejszy hit, bo aż się muszę pochwalić tego, co ujrzałam.
Dziewczyna około 30, z jakimś mężczyzną. Facet, jak facet, żaden szok, spodenki, koszulka, skarpetki, adidaski, no jak większość. Ale dziewczyna pobiła wszystkich - dziadek, który obok odpinał rower mało się ze śmiechu nie poszczał.
Klapki -japonki, czerwone, gumowe, takie, jak z gazety. W ręku torebka, malutka, torebusia, lakierowana, pumy - kiedyś bardzo popularne. Na czubku głowy związany koczek - włosów było niewiele, więc bardziej było widać TAKĄ gumkę do włosów (różową) -> http://www.horstsc.pl/image_func.php...th=350&lang=pl i teraz najlepszy moment. Na sobie miała tiulowy szaliczek na ramionka - czerwony, zapięcie od stanika (szarego) gdzieś pomiędzy łopatkami, a zwieńczeniem dzieła była SATYNOWA KOSZULKA NOCNA, taka ciut za pośladki - dokładnie identyczna, jak ta - http://srvimg02.tablica.pl/images_ta...b-warszawa.jpg
O dziarze na łydce już nie wspominam. Pani generalnie była z siebie dumna i zadowolona, a wyglądała na zasadzie "wstałam i poszłam".
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:56   #1405
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Pani generalnie była z siebie dumna i zadowolona, a wyglądała na zasadzie "wstałam i poszłam".
a moze ona faktycznie wstala i poszla, narzucajac jedynie szaliczek?
Stary 2012-08-02, 18:55   #1406
Dzejd
Raczkowanie

No, dziewczyny może po prostu ta kobieta jest tak zabiegana, że pozostaje jej chodzenie w koszulce satynowej, bo niema się czasu bidulka ubrać porzadnie
Stary 2012-08-02, 20:41   #1407
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:

KLIK
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:20   #1408
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Juś Pokaż wiadomość
Oooo tak.. często znajoma komentuje mój strój, że "babciny" albo jakiś inny, a jakiś czas później ubiera się tak samo, bo taka jest moda.. Kiedyś dostałam od babci fajne jazzówki granatowe (ok 4 lata temu). Koleżanki dziwnie się zawsze uśmiechały, a teraz same w takich śmigają
Ja mam podobnie, nieraz dziewczyny z Pl dziwia sie co ja mam na sobie a np rok pozniej to samo nosza tutaj na ulicach

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Żeby tylko włosy...dla mnie niestety wygląda jak uciekinierka z domu dziecka.
ja myslalam na poczatku, ze to manekin

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Takie?

Rok temu już były, to chyba dla tych co samochodem do pracy w zimę podjeżdżają
A to nie kapcie?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja tez. one sa nawet ladne, gdyby wlasnie nie to, ze sa WSZEDZIE

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Hmm niewiem czemu ale skojarzylo mi sie to z pewna osoba

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
DZIĘKI! wypróbowałam zdaje się wszystko, co było możliwe. Nawet nie chodzi o kropki owe, tylko to, że mnie to podrażnienie po prostu perfidnie BOLI. I to jest sęk. Ale oliwy nie próbowałam, pomysłu nie słyszałam, wiec chyba trzeba wypróbować. dziękuje za nowy pomysł
Ja od jakis 2-3 lat nogi depiluje tylko i wylacznie kremem do depilacji, i nie mam zadnych podraznien, i dzieki temu tez rzadziej depiluje nogi, bo wlosy wolniej odrastaja i ogolnie sa jakby slabsze..

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Amen.

Mnie śmieszą takie komentarze z ust facetów, bo na ogół ci, kórzy móiwą takie rzeczy nie są jakimiś wyfircykowanymi metroseksualistami bynajmniej... Uważająże kobiety powinny być zawsze wydepilowane, zrobione, uczesane a sami golą twarz od święta a fryzurę mają "czasem ścinam, czasem odrasta" a nawet często wyraźnie unikają grzebienia i szamponu.
Szczególnie młodzi faceci maja skłonność do wygadywania takich głupot... nie ma co się tym przejmować.
Dzisiaj jak szlam ulica, to przechodzil kolo mnie facet, ktory przez telefon opowiadal o jakiejs dziewczynie jaka brzydka jest, a sam wygladal tak, ze szkoda gadac.. zalosne to bylo

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Testarosa Pokaż wiadomość
Widziałyście najmłodszą modową blogerkę? :P
http://harperbeckhamfashion.blogspot.com/
hehe slodziutka jest

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:31   #1409
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Ja od jakis 2-3 lat nogi depiluje tylko i wylacznie kremem do depilacji, i nie mam zadnych podraznien, i dzieki temu tez rzadziej depiluje nogi, bo wlosy wolniej odrastaja i ogolnie sa jakby slabsze..
Zbrankrutowałabym na krem na całe nogi który i tak depilował mniej niż połowę włosków a jak odrastały to efekt jak po maszynce, ropne krostki, rany, strupki :/ jak musiałam kolejny raz wydepilować nogi, to nie mogłam bo nic się nie zagoiło, syzyfowa praca

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-08-02 o 22:32
Stary 2012-08-02, 22:47   #1410
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Zbrankrutowałabym na krem na całe nogi który i tak depilował mniej niż połowę włosków a jak odrastały to efekt jak po maszynce, ropne krostki, rany, strupki :/ jak musiałam kolejny raz wydepilować nogi, to nie mogłam bo nic się nie zagoiło, syzyfowa praca
Ja miesiąc temu chciałam wrócić do kremu, biorąc pod uwagę, że moich włosów na udach po prostu nie widać, więc depiluję nogi od kolan w dół, a na to jakoś dużo by nie zeszło. I niestety bardzo się przejechałam - nie trzymałam nawet wyznaczonego czasu, a zaczęło palić. Ostatecznie krem do skóry wrażliwej zrobił mi straszne rany na nogach...dopiero teraz się zagoiło

Rozwaliła mnie dzisiaj dziewczyna w pomarańczowej sukience z dekoltem w szpic, pod którą założyła białą bluzkę na bardzo cienkich ramiączkach, wręcz naciągniętą pod szyję, a z tyłu odsłaniającą cały stanik...do bokserek
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości