Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 20:09   #961
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Aa przepraszam, jakoś mi umknęła ta Isana i Gloria.
Czyli może coś innego na zmianę? Może Bingo z masłem shea? ja używam jako odżywki d/s, jako maskę po prostu trzymam dłużej. To jest dobry nawilżacz.
Nie ma u mnie w Tesco tej Bingo. Chyba, że zamówiłabym na stronie.
Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
ja też na początku po odstawieniu silikonów miałam fatalne włosy, byłam załamana i chciałam się poddać, jednak dalej upracie pielęgnowałam bez silikonów i teraz jest rewelka.. potrzebujesz pewnie jeszcze troszkę czasu.
W sumie to rozważam. Jakby ktoś mi pokazał takie zdjęcia i jeszcze powiedział, że to miesiąc pielęgnacji, to zabiłabym go śmiechem
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kaveri, ja bym radzila jakas inna odzywke (tresciwsza) bo wg mnie i Gloria i Isana nie robily szalu. Z takich latwodostepnych bardzo podpasowal mi Garnier AiK. Albo czesciej uzywaj Bingo. I moze czesciej olejuj...
Zawsze myślałam, że ten Garnier AiK będzie dla mnie za "ciężki/tłusty", a to możliwe, iż moje wybawienie
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja isany używam po każdym myciu na kilka minut a poza tym od czasu do czasu (ok 2-3 razy w tygodniu) wieczorem na dłużej nakładam stuningowaną maskę bingo albo waxa. Jak mam to z Apteczki Babuni z miodem albo jajeczną
Może issana i gloria to za mało

A dodajesz do nich jakies półprodukty?
Nie posiadam jeszcze żadnych półproduktów.
Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
jakby bardziej przesuszone są po lewej... kurcze, faktycznie dziwna sprawa mam taką obawę (przyznam szczerze), że moje też po miesiącu pielęgnacji będą wyglądac gorzej niz na początku hihi i to fatalne przesuszenie..... chciałam nakładac Khadi cassię (bezbarwną hennę), ktora niby odżywia i mam cały czas obawę a co do pielęgnacji Twoich, to najlepiej niech wypowiedzą się większe ekspertki
Z moją lewą strona zawsze było coś nie tak...
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny wyżej napisały: Gloria i Isana to za mało. Glorii nie używałam, ale raczej mało treściwa jest, a Isana wg mnie to dobra odżywka, ale lepiej wypada Garnier AiK, dla mnie to niemal KWC odżywkowe no i treściwsza od Isany

A robisz jakieś psikacze? Bo pochwalę się, że dziś wyjątkowo jestem zadowolona z włosów. Wczoraj poszła mieszanka humektantów i emolientów, czyt. troszkę Pottersa aloesowego, 2-3 krople gliceryny, ziarenko grochu maści sutkowej i 3 kropelki olejku Alterry migdał i papaja. Całość dopełniłam wodą do 30 ml i potrząsałam. Popsikane 4 h przed myciem i voila!
Nie, nie potrafię, a nawet nie mam sprzętu. Jedyne co posiadam w domu to sok z aloesu.
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
nie załamuj sie tylko i pielęgnuj dalej, poprostu musisz utrafic w pielęgnacje trzymam kciuki i licze na to ze kiedys nam sie tu pochwalisz jakie masz piękne włosy!

Cytat:
Napisane przez little_thing Pokaż wiadomość
Kaveri glutka lnianego może spróbuj
Spróbuję.

Bardzo dziękuję wszystkim dziewczynom za wszelkie rady i podpowiedzi! Jutro, jeżeli mi się uda, popędzę po tego Garniera AiK i będę wierzyć, że te moje ciumkanie coś da.

(Zauważyłyście? Na każde pytanie znalazłam odpowiedź-wymówkę. Jacie! To tak jakby mi nie zależało na ładnych i zdrowych (!) włosach... )
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:17   #962
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
O tej masce argande ktoś pisał na wątku o pokazywaniu swoich kosmetyków włosowych, opinia była średnia ale i ja mam chęć na tą maskę więc koniecznie daj znać jak jej użyjesz
poszukałam tej opinii - Wizażance obciążała włosy, ja się akurat obciążenia nie boję bo mam raczej puszyste włosy i właśnie lubię takie treściwe 'obciążające' produkty które mi je trochę ujarzmią więc mam nadzieję że będzie ok
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:19   #963
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Nie ma u mnie w Tesco tej Bingo. Chyba, że zamówiłabym na stronie.

W sumie to rozważam. Jakby ktoś mi pokazał takie zdjęcia i jeszcze powiedział, że to miesiąc pielęgnacji, to zabiłabym go śmiechem

Zawsze myślałam, że ten Garnier AiK będzie dla mnie za "ciężki/tłusty", a to możliwe, iż moje wybawienie

Z moją lewą strona zawsze było coś nie tak...

Nie, nie potrafię, a nawet nie mam sprzętu. Jedyne co posiadam w domu to sok z aloesu.

Spróbuję.

Bardzo dziękuję wszystkim dziewczynom za wszelkie rady i podpowiedzi! Jutro, jeżeli mi się uda, popędzę po tego Garniera AiK i będę wierzyć, że te moje ciumkanie coś da.

(Zauważyłyście? Na każde pytanie znalazłam odpowiedź-wymówkę. Jacie! To tak jakby mi nie zależało na ładnych i zdrowych (!) włosach... )
Oj tam. Z psikadłami samoróbnymi masz duże pole do popisu. Możesz przecież wykorzystać Isanę albo Glorię, dodać parę kropelek oleju i już coś będzie. Na upartego dokupić glicerynę, która dużym wydatkiem nie jest: 1 zł z groszami. Albo pokombinować z innymi półproduktami, które być może masz nawet w kuchni

Garnier AiK nie jest za tłusty, a mówi to osoba, której skalp się szybko przetłuszcza (oczywiście nie kładę odżywek na skalp), ale włosy mimo, iż zdrowsze to nadal kochają AiK jak przedtem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:26   #964
Caarroolliinnee
Raczkowanie

to ja już wiem jaki będzie mój kolejny zakup tym bardziej, że końszy mi się moja Alterra z pszenicą d/s :P:P:P ciekawe czy się sprawdzi na moich kudłach.. a nawet jeśli troszkę je obciąży to ok.
ja w ogóle chciałabym uzyskać efekt takich mięsistych włosów a nie lekkich piór tym bardziej, że mam cienkie włosy, ale nie wiem jak :P

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:30   #965
karmazynka99
Zakorzenienie

nie wiecie czy srebro lub algi mają jakokolwiek wpływ na wlosy bo mam zamiar zazywac od września

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
to ja już wiem jaki będzie mój kolejny zakup tym bardziej, że końszy mi się moja Alterra z pszenicą d/s :P:P:P ciekawe czy się sprawdzi na moich kudłach.. a nawet jeśli troszkę je obciąży to ok.
ja w ogóle chciałabym uzyskać efekt takich mięsistych włosów a nie lekkich piór tym bardziej, że mam cienkie włosy, ale nie wiem jak :P
ta alterra była nawet spoko jak ja uzywałam

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:31   #966
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
poszukałam tej opinii - Wizażance obciążała włosy, ja się akurat obciążenia nie boję bo mam raczej puszyste włosy i właśnie lubię takie treściwe 'obciążające' produkty które mi je trochę ujarzmią więc mam nadzieję że będzie ok
No dlatego ja też nie straciłam ochoty na tą maskę

Muszę wam powiedzieć, że jest jeden super efekt szamponu GP - zawsze po myciu miałam mega suchą skórę na czole, tak suchą, że na skórze głowy zaraz przy czole miałam łupież... przy GP problem zniknął i chyba moja skóra głowy go nawet lubi, ale reszta włosów wręcz przeciwnie... nawet jeśli tylko przeciągam pianę na końcówki.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:33   #967
Caarroolliinnee
Raczkowanie

srebro ma silne właściwości przeciwbakteryjne, ale czy wpływa na włosy? raczej wątpię. a algi to nie wiem

a wracając do mięsistości włosów o której pisałam to ponoć farbowanie henną daje taki efekt, ale ja jakoś nie mogę się przekonać... więc szukam jakiegoś innego sposobu, ale póki co cała moja kuracja sprawia, że włosy są w super londycji, ale takie właśnie lekkie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 20:34   #968
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
No dlatego ja też nie straciłam ochoty na tą maskę

Muszę wam powiedzieć, że jest jeden super efekt szamponu GP - zawsze po myciu miałam mega suchą skórę na czole, tak suchą, że na skórze głowy zaraz przy czole miałam łupież... przy GP problem zniknął i chyba moja skóra głowy go nawet lubi, ale reszta włosów wręcz przeciwnie... nawet jeśli tylko przeciągam pianę na końcówki.
No to może w przypadku tego szamponu sprawdzi się OMO??
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:38   #969
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
srebro ma silne właściwości przeciwbakteryjne, ale czy wpływa na włosy? raczej wątpię. a algi to nie wiem

a wracając do mięsistości włosów o której pisałam to ponoć farbowanie henną daje taki efekt, ale ja jakoś nie mogę się przekonać... więc szukam jakiegoś innego sposobu, ale póki co cała moja kuracja sprawia, że włosy są w super londycji, ale takie właśnie lekkie
własnie ja chciałam przeprowadzic kuracje oczyszczająca ale to raczej na cere si sie zastanawiam czy włosy tez na tym zyskają

moze bardziej obciążajęce/ treściwe maski?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-07-31, 20:39   #970
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
No to może w przypadku tego szamponu sprawdzi się OMO??
Robię OMO z olejem najczęściej, jednak jakoś mam opory tak nawet nie przejechać tą pianą po końcach, boję się że niedomyję...
Stary 2012-07-31, 20:42   #971
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Moja droga, chodzi o Jaśminową? Byłam tam dzisiaj z TŻ ok 14 i wzięłam właśnie maseczkę mariona do blond. W koszyku widziałam już tylko dwie sztuki. Byłaś przede mną i je zostawiłaś?
Żałuję, że znowu lepiej się nie rozejrzałam, ale miałam masę spraw do załatwienia, i to u boku TŻ...
ale byłam troszkę po tobie bo około 15
Prawie sie spotkałyśmy
Ja musze tam znów uderzyć po to co musiałam zostawić
Cytat:
Twoja historia mi przypomniała, że w sobotę TŻ dał mi swój dowód do portfela i ciągle go mam, a on teraz na drugim końcu Polski, mam nadzieję, że nie będzie mu potrzebny
Już odebrałam swoją zgube
Cytat:
Może warto zainwestować w jakiś dpantenol i keratynkę

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 20:46   #972
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Cytat:
Mi podpasowal patent z lecytyna taka z Mazidel czy tam ZSK. Czasami dodaje odrobinke do maski/odzywki i zmywam dokladnie po 15 min. Sprawia, ze wlosy sa miesiste ale moich nie obciaza - oczywiscie nie gwarantuje sukcesu

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ta akurat jest piękna pod względem składu
I zapachu

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
A w rzeczywistości wychodzi Ci jaśniejszy niż na zdjęciach, czy to ten blond tak przyciemnia, bo oglądałam ich palete i zakochałam sie w ciemnym tycjanie, poprostu boski, ale bałabym się, że na włosach wyszedłby mi ciemny, brązowy wręcz, a ten b. jasny tycjan jest naprawdę bardzo jasny, mi niestety w jasnych rudościach nie jest ładnie, właśnie chodze w wypłukanej rudości, mało komfortowe i twarzowe w moim przypadku
Niestety wychodzi mi duuuzo ciemniejszy niz na palecie, nie wiem czy to wina blondu czy ogolnie Chantala bo samego tycjana jeszcze nie nakladalam.

Cytat:
Napisane przez little_thing Pokaż wiadomość
Redhaired Witch bossskie włosy zawsze mi się taki kolor marzył o skręcie nie wspomne bo na moje druciaki nic nie działa
Dziekuje ja oczywiscie marze o prostych, ktore wystarczy uczesac i fryzura gotowa. A dzis mam wyrafinowane upiecie rodem z Twojego avatara

Cytat:
ale piękne i urosły dużo!
Dzieki, tak duzo to niestety nie
Ja natomiast widzialam dzisiaj Twoje w watku "przechwalnym" Piekne jak zawsze!

Cytat:
Dokładnie się zgadzam

Nawalilam kolejna porcje oleju z pestem winogron, musze byc jutro piekna bo ide miedzy ludzi

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:48   #973
rozwydrzona
Zadomowienie

Kaveri, daj znać, jak włosy zareagują na nawilżacze, co najlepiej się sprawdza.

Olej lniany będzie wędrował już chyba tylko na skórę głowy, trochę wysuszył, a ja jednak potrzebuję sporego nawilżenia, kolejnym razem wypróbuję więc na długość nałożyć włoską oliwę
Stary 2012-07-31, 20:50   #974
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a ta odżywka Garniera AiK jak wygląda składowo? nada się do naturalnej pielęgnacji bez silikonów?? bo się chyba napaliłam ale jakoś mi się wierzyć nie chce , że Garnier mógł zrobić coś typu "natural" bo wszystkie te firmy stawiają raczej na efekt natychmiastowy = silikon
bez silikonu - awokado i masło karite
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:51   #975
Caarroolliinnee
Raczkowanie

karmazynka99 teraz używam maskę Alterry z granatem, ale szukam czegoś nowego, tylko nie mam pojęcia na co się zdecydować... za dużo tego i za dużo rozbieżnych opinii

Stary 2012-07-31, 20:52   #976
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Mi podpasowal patent z lecytyna taka z Mazidel czy tam ZSK. Czasami dodaje odrobinke do maski/odzywki i zmywam dokladnie po 15 min. Sprawia, ze wlosy sa miesiste ale moich nie obciaza - oczywiscie nie gwarantuje sukcesu

Dzieki, tak duzo to niestety nie
Ja natomiast widzialam dzisiaj Twoje w watku "przechwalnym" Piekne jak zawsze!

badzo dziekuję

o lecytyna, musze sobie cos o niej poczytac

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-07-31, 20:54   #977
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
ale byłam troszkę po tobie bo około 15
Prawie sie spotkałyśmy
Ja musze tam znów uderzyć po to co musiałam zostawić

Już odebrałam swoją zgube

Oj to szkoda
A pytanie a propos tych maseczek mariona: mam już w większości naturalne ciemne blond, reszta parę cm jeszcze farbowane. Nakładać maseczkę niemal na całej długości, a nawet na skórę głowy? Bo na KWC w większości to recenzje do brązów i rudych.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:56   #978
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Oj tam. Z psikadłami samoróbnymi masz duże pole do popisu. Możesz przecież wykorzystać Isanę albo Glorię, dodać parę kropelek oleju i już coś będzie. Na upartego dokupić glicerynę, która dużym wydatkiem nie jest: 1 zł z groszami. Albo pokombinować z innymi półproduktami, które być może masz nawet w kuchni

Garnier AiK nie jest za tłusty, a mówi to osoba, której skalp się szybko przetłuszcza (oczywiście nie kładę odżywek na skalp), ale włosy mimo, iż zdrowsze to nadal kochają AiK jak przedtem
Zrobię listę i w najbliższym czasie coś ukręcę.
Cytat:

Cytat:

Nawalilam kolejna porcje oleju z pestem winogron, musze byc jutro piekna bo ide miedzy ludzi
Tak, tak, Ty się śmiej, pięknowłosa, z biednej koleżanki
Ilekroć widzę u siebie na mieście bilbordy z bajką "Merida waleczna" na myśl mi przychodzisz

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
Kaveri, daj znać, jak włosy zareagują na nawilżacze, co najlepiej się sprawdza.
Pewnie.

Wszystkie jesteście kochane
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:57   #979
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
karmazynka99 teraz używam maskę Alterry z granatem, ale szukam czegoś nowego, tylko nie mam pojęcia na co się zdecydować... za dużo tego i za dużo rozbieżnych opinii
racja co włos to inne działanie maski...
ja lubie waxa kamille mam po nim fajne włos, alew najbardziej mięsiste miałam po pierwszym uzyciu płukanki lnanej

a co do maseczki z mariona to miałam ją kiedyś ale chyba nie polubiłam, nawet chyba mam jeszcze w domu jakies opakowanie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-07-31, 21:05   #980
say-hello
Zakorzenienie

pluskotka, karmazynka, little_thing
dziękuję dziewczyny takie miłe słowa dużo znaczą po całym tygodniu zwątpienia we włosy

Cytat:
a ja do tej pory nie wiem, jakie to są "mięsiste włosy"
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:08   #981
karmazynka99
Zakorzenienie

mięsiste to takie spręzyste, elastyczne w dotyku ,zbite, prznajmniej ja tak to odbieram

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-07-31, 21:09   #982
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
a ta maska to jest bezsilikonowcem?

mi mięsistość daje maska z żółtkiem i olejem

Edytowane przez kuleczkka
Czas edycji: 2012-07-31 o 21:12
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:10   #983
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja chyba wiem, ale nie potrafię wytłumaczyć

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:12   #984
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
mięsiste to takie spręzyste, elastyczne w dotyku ,zbite, prznajmniej ja tak to odbieram
tak jakby jędrne?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:14   #985
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Oj to szkoda
A pytanie a propos tych maseczek mariona: mam już w większości naturalne ciemne blond, reszta parę cm jeszcze farbowane. Nakładać maseczkę niemal na całej długości, a nawet na skórę głowy? Bo na KWC w większości to recenzje do brązów i rudych.
Ja staram się nakładać na całe włosy ze szczególnym uwzględnieniem końcówek (niestety opakowanie jest małe a moich włosów dużo nakładam na raz 2 saszetki). Pierwszy raz się przelękłam jej kolorem ale było ok no i jak wiesz ja mam farbowane włoski

- 25 kg
Stary 2012-07-31, 21:14   #986
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo tlumaczen tez nie wiem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:16   #987
Papiszynka
Zakorzenienie

Ja po nafcie i Bingo pomieszanej z Biovaxem, moje włosy są bez-na-dziej-ne! i jak tak patrze na końcówki, to znajduję pojedyncze włoski z zawiązanym supełkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 21:16   #988
Kinga_Jana
Raczkowanie

Cytat:
tak jakby jędrne?
takie nasycone, zbite

w teorii, w praktyce osobiście takich jeszcze nie doświadczyłam

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:16   #989
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja mam mięsiste włosy po keratynie
Są grube, sztywne i czuć je w ręce a nie przelewają się przez palce

- 25 kg
Stary 2012-07-31, 21:22   #990
Caarroolliinnee
Raczkowanie

tak, dokładnie, jakby grubsze sztywne i ciężkie, a nie takie piórka lekkie i miękkie jak puch
dobra nieważne ja chyba jak zwykle chce niemożliwego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości