|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby rzeczywiście tym razem też było cc...chociaż w sumie to mi wszystko jedno..przeżyłam okrutny ból po cc to i taki jednorazowy też bym dała radę
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów. Padła nam lodówka i na gwałt trzeba było kupić następną
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zadnego bolu przy karmieniu nie czulam i sutki tez nie byly naruszone ![]() Cytat:
a najgorzej z całego porodu wspominam szycie ![]() Marsi no to synek wróci jak mulat po tej kolonii ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- bokeh sliczne zaproszenia i bardzo orginalne ![]() ja kokardke bym dala albo jasniutka niebieska albo rozowa tak zeby sie wyrozniala
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie dziewczyny...dzisiaj w ikei byłyśmy...szafki nocne kupiłam i stolik na kółkach itp (sama montowałam i myślałam, że się pochlastam jak część szafki nocnej tył na przód nałożyłam...i wszystko od nowa)
![]() ale...co ciekawe, kupiłam sobie klopsiki z żurawinką...no i nie dałam rady...tak mnie muliło po tym i muliło...że niestety w domku ![]() masakra
|
|
|
|
#4536 |
|
Konto usunięte
|
Sweterek:
|
|
|
|
#4537 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my planowaliśmy w tym roku Czarnogórę, ale jak dowiedziałąm się o ciąży, to sobie odpuściłam, bo szkoda by mi było jakbym nie mogła korzystać z wszystkiego na tyle jakbym nie była w ciązy; a teraz mi szkoda, że zrezygnowaliśmy![]() Cytat:
Cytat:
ja to się ciągle łudzę, że do stycznia jeszcze coś wymyślą i znajdą inny sposób na wyciągnięcie dzidziaka![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak małż zobaczył co czytam, to najpierw się pukał po głowie, że jakieś stare romansidła, a potem, że książki dla dzieci; ale jak obejrzał ze mną którąś część harrego, to jednak stwierdził, że to nawet ciekawe (ale tylko w wersji do oglądania)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ale przynajmniej blada nie była
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się nie myśleć jeszcze o porodzie, tak po cichu łudze się że będzie jeszcze łatwiejszy jak ten pierwszy
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dziś w pewnym sklepie z akcesoriami dziecięcymi, akurat u mnie na osiedlu otworzyli nowy więc wzięłam męża pod pache i poszlismy się rozejrzeć. Cudowne mebelki z białego drewna robione i projektowane przez tą facetkę ze sklepu, w ogóle mnóstwo rzeczy tam było o któych nie miałam pojęcia że istnieją np takie coś na materac z siateczką w środku gdzie maluch leży i nie odkształc sobie głowki,nie zachłyśnie się przy tym itp nie umiem tego wytlumaczyć moze Wam pokaze http://allegro.pl/lifenest-sleeping-...498005518.html cos takiego , drogie cholerstwo ale moze i przydatne? Ta kobitka robi też odlewy z gipsu np brzuszka ciążowego i mozna u niej zamowic taką rzeźbę i przyjezdza nawet do domu klientki,odlewy stopy maluchow i rączek tez- w sumie nawet fajniej to wygląda niż te brzuszki. To znaczy jak kto woli mi np. cos takiego się podoba ale tez droga sprawa 800 zl ogólnie sklep bardzo drogi a akcesoria bardzo nowoczesne, w sumie to bardziej gadżety ale jak ktoś lubi to polecam Mąż gotuje gołąbki według tego przepisu co Szaja kiedyś umieściła, mam nadzieję ze Mu wyjdą bo ja tu głodem przymieram ![]() I kupiłam sobie dziś słoneczk i sobie dlubię właśnie , dobra sprawa na nudę ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Marsi a takie kombinezony Kłapouszki widziałaś moze? Uwielbiam go w kazdym wydaniu i jakby byl taki stroj to kupię za kazda cenę |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to takie wciągające jest
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35620890]Sweterek:[/QUOTE]
Fajny ![]() ![]() Cytat:
Jakiii przepis ja nic nie wiem
|
|
#4542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
SŁonko, ale IDENTYCZNY efekt osiągasz podkładając pod łóżeczko lub materac zwinięty koc na przykład u nas przez półtora roku pod materacem były 2 nieużywane firanki zrolowane A stosuje się to gdy dziecko mocno ulewa lub ma refluks. |
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok dziołchy, ja oczywiście idę już na pozycję leżącą Tylko zajrzę do kuchni, bo tam chyba nie pomyte gary na nie czekają...Dobranoc
|
||
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dziś w sklepie z wózkami, łóżeczkami itp. Wydawało mi się, że ok 300 zł na Allegro to tanio, a tam widziałam po niecałe 200 zł Bukowe
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-31 o 21:14 |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za pocieszenie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35620890]Sweterek:[/QUOTE] oj cudownyyyy
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
tylko potem paluchy brudne i nie idzie tego doczyścić
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
szczotka druciana i do przodu
zmykam spaciu bo zmęczona jestem. Może poczuję Bąbelka ![]() |
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Wizyta za mną. Z prenatalnych wyszło, że dzidziuś zdrowiutki. Główka prawidłowa, przezierność karkowa też, kość nosowa również, żołądek, kręgosłup, rączki, nóżki, mózg - wszystko gra. Pobrali jeszcze krew i wszystko potwierdzą dopiero wyniki, ale ja już i tak jestem spokojniejsza. A wierciło się maleństwo, że hej. Niestety, jeszcze ani pisiorka ani dziurki nie widać było. Za wcześnie. Następna wizyta 04 września. Pozdrawiam.
A na koniec dnia smutna wiadomość. Siostra w szpitalu wylądowała, właśnie wyrostek jej wycinają. Jutro jadę do Zielonej Góry, muszę przy niej trochę posiedzieć. Mam tylko jedną siostrę, więc muszę troszkę o nią zadbać. |
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ta kobita ze sklepu mówiła że to zamiast tego podkładania tych rzeczy pod materacyk to coś sie stosuje- ale w sklepie nie widziałam tej ceny i jednak szok trochę. Ale właśnie jeśli mozna to czymś zastąpić za darmo i na to samo wychodzi no to jednak wybiorę opcję za darmo
Szajaa Twoja córcia spała w łóżeczku od początku? Bo jeszcze istnieje to ryzyko tej nagłej śmierci łóżeczkowej i ten specyfik miałby od tego uchronić, czy może monitoiry oddechu były by lepsze? Mam jeszcze takie pytanie odnośnie ruchów dziecka, czy to możliwe że będąc w 15 tyg czułam takie jakby bańki w brzuchu w okolicach pępka czy to może być dzidziol czy to za wysoko? W ogóle w którym miejscu czuje się te ruchy ? Może głupie to pytanie ale na prawdę nie wiem , tak bardzo bym chciała żeby to juz był Maluch i tak się wsłuchuje we wszystkie rzeczy ze środka |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, a ja Ci pozazdrościłam fajnej koszulki ze stópkami i zrobiłam sobie podobną.
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż boję się to napisać.... o co chodzi z tą śmiercia łóżeczkowa?
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może go obudziłam
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że wczoraj poczułam jak siedziałam na kibelku
ale nie jestem pewna, czy to na pewno Maluch, raz mi ewidentnie podskoczył/a ale potem ani razu już czegoś takiego nie czułam mam nadzieję, że to już kwestia czasu tylko
|
#4554 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zapamiętam i się zastosuję bo naprawdę mnie kiedyś wykończą te wschody słońca ![]() Cytat:
Cytat:
Chodź ze mną do Bogucic, terminy mamy podobne, razem raźniej Dziś właśnie oglądałam na necie jaki mają wypasiony ten oddział po remoncie ![]() Zaproszenia prześliczne ![]() Cytat:
Ja dziś większość dnia poza domem, właściwie niedawno wróciłam. Jutro też pewnie będę latać cały dzień i wieczorkiem na wizytę, ciekawe jak tam moja hemoglobina. W ogóle dziewczyny jestem w szoku. Byłam ostatnio wymieniać dokumenty i czekała mnie wizyta w NFZ, po nowa kartę. Ile ja się nasłuchałam od ludzi jakie tam warunki panują, jacy niemili ludzie pracują itp. Aż mi było niedobrze ze strachu przed wejściem. A w środku miły pan, powiedziałam czego potrzebuję i od ręki dostałam nowy dokument. Normalnie jestem w szoku
|
|||||
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A knajpa jest na placu wolności nazywa się ZAKS ![]() Eh a mój chop poszedł pić niby na jedno piwko po pracy mhmmm
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-07-31 o 21:54 |
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
a mój doopiero wraca z pracy
strasznie mi go żal i tęsknię za nim okropnie
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Knajpa fajna, tak czułam w kościach, że o to miejsce może chodzić jak napisałaś, że w pobliżu urzędu ![]() Może się skończy na jednym, w końcu środek tygodnia jutro
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zawsze strasznie tęsknie no bo ilez można samemu w domu siedziećCytat:
![]() A jak wróci wcześniej to będę dumna
|
|
#4559 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od początku Cytat:
![]() No ja trafiłam super, to z SH za dychę
|
||
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
wstawać spiochy
![]() bo nie ma komu pisać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

ale zadnego bolu przy karmieniu nie czulam i sutki tez nie byly naruszone 

my planowaliśmy w tym roku Czarnogórę, ale jak dowiedziałąm się o ciąży, to sobie odpuściłam, bo szkoda by mi było jakbym nie mogła korzystać z wszystkiego na tyle jakbym nie była w ciązy; a teraz mi szkoda, że zrezygnowaliśmy