|
|
#2341 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Co do śniadania to było też pół pomidora, zapomniałam napisać. Wiem, że nie jest tak jak powinno być, ale zmieniłam nawyki żywieniowe dopiero niedawno i nadal się uczę. Wcześniej nie jadłam śniadań, a żywiłam się słodyczami i innymi małowartościowymi bzdurkami. I chudnąć nie chudnę raczej, waga na razie stoi w miejscu po początkowym zrzuceniu 2 kg. Ale też nie napinam się i nie zależy mi na ekspresowym chudnięciu, bo nie mam nadwagi - ważę 51 kg przy wzroście 158 cm. Ale nie chce też przeholować i jeść zbyt dużo, bo z przyczyn zdrowotnych do końca wakacji będę miała mało ruchu i ćwiczeń. Ryby lubię i na pewno dorzucę do posiłków, to samo z warzywami. Dzięki za wskazówki
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
U
I: 4 racuchy smażone na niewielkiej ilości oleju rzepakowego, serek wiejski, jabłko II: duża ćwiartka arbuza, 2 banany III: 2 domowe tortlille z sałatą, kurczakiem, pomidorem, papryką, ogórkiem i sosem czosnkowym IV: 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem 82%, sałatą, wędliną, papryką i szczypiorkiem, brzoskwinia I jak? |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza R
I- jajecznica z dwóch jajek z kawałkami papryki czerwonej oraz pieczarek, smażona na oliwie z oliwek; dwa pieczywa chrupkie graham; banan; zielona herbata II- dwie kanapki z chleba pełne ziarno z żurawiną z kapustą pekińską i szynką z kurczaka; koktajl z mleka ryżowego i borówek amerykańskich III- talerz zupy brokułowej w wkrojonym ziemniakiem i marchewką zabielony jogurtem naturalnym IV- roladki z plastrów kapusty pekińskiej, twarogu chudego i szynki z piersi z kurczaka 1,5 litra wody jak myślicie ?
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2012-07-31 o 20:44 |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja dzisiejsza Rka ![]() woda z sokiem z cytryny, trochę miodu I owsianka na mleku z 3 łyżek płatków, łyżki otrębów, trochę miodu, wkrojony banan, garstka ziaren słonecznika II bułka z ziarnami, odrobina masła, sałata lodowa, jajko plus sok z buraków, marchewki i selera z imbirem III Połowa piersi z kurczaka gotowanej na parze, pół woreczka kaszy gryczanej, sałatka z sałaty lodowej, pomidorów i rzodkiewki z odrobiną oliwy z oliwek IV około szklanka maślanki V sałatka z sałaty lodowej, połowy piersi z kurczaka z obiadu, papryka, rzodkiewka
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
pomoze ktos?
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TO NIE JEST R! Jesz za mało, poprzestawiane masz posiłki, śniadanie nie ma węgli. Weź Ty się się stuknij w głowę i zajmij się najpierw nią, a potem chudnięciem. Musiałam
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwilkę Was uściskać i znów zaraz zmykam poza dom, dlatego jadłospisy częściowe, no ale musiałam tu wlecieć
![]() Wczoraj nareszcie domowy obiad (a właściwie obiadokolacja) po powrocie z praktyk: 2 kopiaste talerze zupy jarzynowej (fasola szparagowa żółta i zielona, brokuły, marchew, kalarepa, pietruszka, ziemniaki) z mięsem z pstrąga. A wieczorem podżerany łychą z lodówki tatowy mus z papierówek ![]() Dzisiaj na śniadanie były pszenne placuszki twarogowe z płatkami owsianymi, podane z rzeczonym zimnym musem z papierówek Do tego kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki. A na 2gie śniadanie będą lody waniliowe z pudełeczkiem 250g borówek amerykańskich
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
nie wysilaj się, Irish Lady od kilku ładnych lat nie potrafi ogarnąć podstawowych zasad i wstawia non stop menu typu kabanos + pasztet; swoją drogą to zaczynam myśleć, że to hipertroll bo to niemożliwe żeby ktoś przez kilka lat wchodził na taki wątek, zamieszczał regularnie jadłospisy i nie zastosował się do ŻADNEJ ze wskazówek dalej z uporem maniaka wklejając pseudojadłospisy z pytaniem "i jak?"
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rozumiem, że ograniczasz słodzenie, tak? może spróbuj słodzić miodem albo stewią. a jeśli nie, to rozumiem, jak wolisz. tylko poddpowiadam.
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: owsianka( 3 czubate łyżki płatków owsianych; 1 łyżka otrębów owsianych) zalane wrzątkiem do napęcznienia dolane mleko 0, 5 %, wkrojona brzoskwinia i dorzucone suszone morele IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba razowego zdrowie życia z sałatą, wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; małe jabłko papierówka; kawa parzona z mlekiem O: kasza gryczana biała, mix warzyw; pierś z kurczaka gotowana 2 h ćw K: twarożek domowy piątnicy cały z różnymi warzywami, wędliną drobiową i pestkami słonecznika i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj gdzies wyczytałam,że trzeba jeść dla zdrowotności 7 orzechów włoskich dziennie. o, tu artukuł http://wyborcza.pl/1,75476,9329484,O...jzdrowsze.html jeden orzech ma ok 27 kcal
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-01 o 09:30 |
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj wieczorek od Was uciekam... wstawię jeszcze przed wyjściem (czyli pewnie koło 20) dzisiejszy jadłospis, a potem baj baj Wizażu, do 1 września
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje wczoraj niestety wszystko było "na szybko" zazwyczaj dorzucam do surówki lyzeczke oliwy, albo 2. ale chyba bede musiała zrezygnowac z czerwonej herbaty bo po niej mam takie spadki cisnienia ze szok, chcialam pocwiczyc a tu nie ma szans, czuje sie jak wypluta. a co do slodzenia, to musze sprobowac miodem, o stewii czytałam ale niestety troche drogo wychodzi. kolezanka mi mowila ze slodzenie cukrem waniliowym jest lepsze bo przez swoj aromat sprawia on ze uzywamy go znacznie mniej, wiecie cos o tym?
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
dance makabre dzięki za ocenę
najadłam się połową piersi z kurczaka bo duża była, a co do maślanki to byłam wtedy z TŻtem na zakupach i spacerze więc wpadła tylko ta maślanka
|
#2357 |
|
Przyczajenie
|
R
I. kasza jaglana (50g) na mleku 1,5% (200ml) z orzechami ziemnymi (15g) i kiwi II. sałatka z tuńczyka wsw , 2 jajek , szczypiorku , ogórków konserwowych i 3 łyżek jogurtu naturalnego III. pieczona pierś z kurczaka z brokułami , ryżem brązowym (100g) i fasolką szparagową IV. serek wiejski lekki (150g) z siemieniem lnianym (20g) i pomidorem V. twaróg chudy (200g) |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziś pochwalę obiadem zapiekana cukinia faszerowana szpinakiem i kaszą jaglaną pod pierzynką z pomidorów
+ ogórasy z sosem tzatziki dance pozdrów ode mnie mazury
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-01 o 15:38 |
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Hej jestem nowa,dlatego prosze o zrozumienie i poradę.
Przytycie. sniadanie 2 kromki razowego(2cm grubosci) plastersera zoltego,salata,pomidor 1/3 opakowania serka"moj ulubiony" ogorek mleko 350ml+3 lyzki kaszy manny II sniadanie jogurt naturalny+2jablka+garsc rodzynek+garsc migdalow obiad udko pieczone z kurczaka 6 ziemniakow salatka ze smietana winogrono+jabłko kolacja jajecznica z cebulka 2 jaja L polowa grahamki z serem i pomidorem+ogorek polowa grahamki z serem zoltym,szynka,pomidorem,o gorkiem,cebulka |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do dziewzyn które jadły parówki sojowe.... smaczne ?
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
mnie bardzo smakują
tylko ja nie jadam tych zwykłych, ale te z dodatkiem chili
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
teraz w kauflandzie mają podobno być. Gdzie ich szukać w lodówce czy na półce ze zdrową zywnością ? Jadłas tyle te chilli ?
|
#2363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jadłam zwykłe i mi nie smakowały, takie mdłe są
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
A to sie je na zimno czy ciepło ?
i czytałam ze zwykłe nieco sztuczne ale te wędzone całkiem całkiem ;D
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie cena to jadłabym je codziennie
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można i tak i tak .Moim zdaniem są całkiem smaczne. Chilli, wędzone - najlepsze, classic - ujdą, a śniadaniowe najgorsze.
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli warto kupić i to te wędzone ? W Kauflandzie mają byc po niecałe 5 zł
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi smakowały baaardzooo! Więc jeśli wędzone jeszcze lepsze zdaniem innych to kupuj śmiało
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. owsianka (4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb) z serkiem wiejskim, winogronami, połową banana i orzechami włoskimi II. scones cynamonowe z serkiem wiejskim, pozostałą częścią banana i orzechami włoskimi III. ryż biały z gulaszem z piersi kurczaka i cukinii IV. 2 jajka sadzone z przyprawami i natką pietruszki, połową puszki szprotek w sosie pomidorowym |
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawiło mnie zawsze czemu się nazywają "kiełbaski" wędzone, skoro wyglądają jak parówki. ![]() Ale moim zdaniem wędzone (i chilli) są najlepsze.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Co do śniadania to było też pół pomidora, zapomniałam napisać. Wiem, że nie jest tak jak powinno być, ale zmieniłam nawyki żywieniowe dopiero niedawno i nadal się uczę. Wcześniej nie jadłam śniadań, a żywiłam się słodyczami i innymi małowartościowymi bzdurkami. I chudnąć nie chudnę raczej, waga na razie stoi w miejscu po początkowym zrzuceniu 2 kg. Ale też nie napinam się i nie zależy mi na ekspresowym chudnięciu, bo nie mam nadwagi - ważę 51 kg przy wzroście 158 cm. Ale nie chce też przeholować i jeść zbyt dużo, bo z przyczyn zdrowotnych do końca wakacji będę miała mało ruchu i ćwiczeń. Ryby lubię i na pewno dorzucę do posiłków, to samo z warzywami. Dzięki za wskazówki