|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
musimy chyba stworzyć słownik włosowych określeń ;D mięsiste, lejące, sprężyste, tafla ... jeszcze jakieś propozycje?
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym teraz idealny czas na kryzys włosowy po zmianie pielęgnacji ![]() Cytat:
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
hehe dobry pomysł
każdy troszke inaczej rozumie pewne określenia.A mnie przed sekundą olśniło, że mam gdzieś w moim kalendarzu zapisane ile cm miały moje włosy jak je mierzyłam pare miesięcy temu. Bo ogólnie to nie mierzę włosów regularnie. Znalazłam tą kartkę w kalendarzu i 1. stycznia miały 58 cm a teraz mierzyłam i mam 67 ![]() ![]() w między czasie trochę podcinałam końcówki. Będę jeszcze podcinać bo chcę zupełnie zejść z cieniowania i pozbyć się zupełnie końcówek które zniszczyłam rok temu rozjaśnianiem, ale to dopiero później. chcę je wyhodować do talii i obciąć trochę poniżej zapięcia od stanika i już wtedy ładnie wyrównać na prostokascysko nie uważam , że wszelki to zło, jednak póki co przeszłam na bezzsilikonową pielęgnację i na razie naprawdę mi to służy. Kiedyś używałam silikonów namiętnie i niestety kondycja włosów po dłuższym czasie stosowania się pogorszyła. Na razie silikonów nie używam, ale na pewno kiedyś do nich wrócę. Czytałam również na Twoim blogu o pułapkach bezsilikonowej pielęgnacji i z wieloma rzeczami się zgadzam ![]()
PM 2016 <3 Edytowane przez Caarroolliinnee Czas edycji: 2012-07-31 o 22:34 |
|
|
|
#995 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
o właśnie
![]() Cytat:
jak ich na mokro palcami nie "rozczesze" ehhh
|
|
#997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
zgłupiałam już z tymi Waszymi określeniami
jak to każdy inaczej rozumie dane słowo
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
tak , dokladnie
![]() mnie sie wydaje say ze ty masz mięsiste włoski
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lanolina, masło shea (rozpuszczone w mikrofali ) oliwa z oliwek, rycyna(:love) dpantenol i gliceryna do tego potters i babassu![]() Trzymam pod czepkiem i zmyję za jakąś godzinkę
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przypuszczam, że u mnie pójdzie tylko połowa saszetki, bo włosy ledwo do ramion i rzadkie Coś widzę, że ostatnio często bawisz się w czarownicę i kręcisz takie mikstury, że ho ho
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak sobie kręce co kilka dni jakąś nowa miksturkę A z rycynki jestem mega zadowolona i nie mogę uwierzyć że dopiero teraz ja kupiłam
|
|
#1003 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() glutek mi psikusa zrobił na moich druciakach mam takie pseudo fale i wyglądam jak meduza jakaś nawet ciekawie to wygląda szkoda że te pasma co zdążyły wyschnąć już proste są bo miałabym dobry sposób na odmiane fryzury
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Człowiek wyjedzie na weekend i ma do nadrobienia 25 stron, raczej nie dam rady wszystkiego doczytać, cofnęłam się tylko do momentu w jakim pojawiła się Red by zobaczyć jak mają się jej piękne włosy i się nie zawiodłam
Ponieważ byłam nad morzem pod namiotem to wzięłam ze sobą tylko facelle i maskę z silikonami + psikadło gliss kura i kapelusz, chciałam jakoś ochronić moje włosy przed słońcem i słoną wodą, wczoraj je oczyściłam barwą i wracam do mojego rytuału bo oleju to one już tydzień nie widziały może to od tego rumianku, czuję się teraz taka nijaka bo mam jasne oczy, jasną karnacje, jasne (żółtawe) włosy. I co tu teraz zrobić, myślałam o farbowaniu ale po ostatnim Castingu końcówki mi się posypały a nie chce znowu zaczynać pielęgnacji "od nowa" a mój kolor mi nie pasuje.Ostatnio spodobał mi się taki kolor (nie patrzcie na stan włosów ) jak na tym zdjęciu ale pewnie nigdy się nie odważę
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-08-01 o 01:23 |
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może włoski tez od słońca się troszkę rozjaśniły ?Wrócisz kilka dni do starej pielęgnacji i zobaczysz czy coś się nie zmieni ![]() A włoski ze zdjęcia ładniusie
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Ja rownież chce mieć grube, ciężkie i mięsiste włosy
niewiem czy kiedykolwiek coś ruszy w tym temacie u mnie.. a jak na zlośc moja 6 letnia corka ma takie wlosy ![]() ostatnio kremowałam wlosy tym kremem isana kakaowym i średni efekt bo niby były nawilzone ale jeszcze troche szorstkie i lekkie, odżywka b/s marion jedwabna kuracja do łamliwych w psikaczu troche lepsza, włosy ciezkie ale jeszcze cos brakuje od isany wygladzajacej mam mniej wlosów i sa oklapniete ![]() żóltko + isana = sztywny oklap ![]() biovax do zniszczonych - super włoski ale w połowie opak. wypadaly ![]() seboradin do wypadajacych - horror i straszliwa katastrofa kisiel z siemienia lnianego nałożylam na wlosy jak odżywke- siano, wiec czym ja mam te swoje marne kudełki zreperować żeby były gładsze i z życiem? bo są w dotyku takie szorstkie i lekkie, zupełnie nie elastyczne, zastanawiam sie nad jakimś olejem ale ciągle sie boje. ![]() Szukałam dziś odżywki b/s ziaja z olejkiem rycynowym ale nie bylo, a marion mi sie konczy i koniecznie musze coś mieć właśnie bez spłukiwania, no i maski nie mam wogóle
|
|
|
|
#1008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wielokrotnie czytałam coś w tym stylu : nie odpowiada mi zupełnie, ale muszę wykończyć lub cieszę się, że widzę dno butelki, bo ten kosmetyk był dla mnie tragiczny i dobrze, że już kończę. Wielokrotnie pytałam, jak można używać czegoś, co krzywdę nam czyni ? Odpowiedzi nie uzyskałam i dalej nie wiem . Moim włosom nie służyła . Miałam z firmy Khaja . Cytat:
}. Dla mnie ta odżywka taką jest . Teraz, kiedy raz w miesiącu oczyszczam włosy zajzajerem, ponownie {przez Was namówiona} ją kupiłam . Znowu fiasko . Cytat:
O srebrze nic nie wiem . Alg {spirulina} używam regularnie do twarzy i czasem podkarmiam nimi włosy . Jak doczytałam : http://sklep.spirulina.pl/algi-c-21.html są i do łykania . |
|||
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi nie podeszła ale mojej przyjaciółce tak ![]() Myślę, że warto ją spróbować bo może się okazać dla Waszych włosków rewelacyjna. Cały czas chodzi za mną zapach tej maski
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja męcze maski Bingo z keratyną bo zamówiłam 2, i ona mnie lekko obciąża włosy :P
Caarroolliinnee kogo masz w avku ?
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
co Ci nie pasowało?
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Niesamowite obciążenie. Włosy były sztywne, druciaste. Dawałam jej szansę ale nie wyszło. Po odstawieniu Argande i zastosowaniu ukochanej Mili wszystko wróciło do normy
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Właśnie tego obciążania najbardziej nie lubię. ![]() Dlatego jak tylko widzę ten efekt, od razu odstawiam.
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale to było tak diabelnie denerwujące, w dodatku ciągle musiałam się pilnować, żeby odruchowo nie pozbyć się tych supełków, np. poprzez ich urwanie![]() Na szczęście, supełkowanie minęło po jakichś dwóch tygodniach, a ja wytrzymałam z powiązanymi włosami aż do ścięcia Muszę wam powiedzieć, że moja głupota zatriumfowała ![]() Strasznie się napaliłam na to, żeby włosy ściąć dwa dni przed pełnią (zabobon (?), który mówi, że włosy po takim ścięciu będą szybciej rosły) - może to dziecinne i niezbyt mądre, ale bardzo chciałam spróbować, a nóż się uda Chyba trzy poprzednie terminy pełni mi nie odpowiadały - a to sesja, a to niedziela, a to obóz. W końcu się udało, nadszedł idealny czas. Już od bardzo dawna miałam upatrzony miniony poniedziałek, jako ten termin - poszłam, ścięłam, wyszłam szczęśliwa. A dziś patrzę w kalendarz pełni i co? Ano pełnia w czwartek, czyli do fryzjera powinnam pójść we wtorek, a nie poniedziałek
Edytowane przez vivinn Czas edycji: 2012-08-01 o 09:26 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Spaceroholiczka
|
Na noc zostawiłam sobie oliwę z oliwek
- oliwę z oliwek - olej rycynowy - sok z aloesu - miód, kawę, jaja, cukier - w glicerynę mogę się dziś zaopatrzyć Na bogato ![]() Da coś radę z tego ukręcić? |
|
|
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
oo
czasem się jaram końcówkami, że są właśnie takie jędrne to może coś w tym jest ![]() Cytat:
masz rafinowane czy jakieś tam ekologiczne organiczne z certyfikatami i innymi bzdetami? ![]() Cytat:
lekko prostuje i wygładza włosy.Cytat:
ale jakoś w końcu do tego nie doszło
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodajesz glicerynę, aloes i/lub miód do prostej maski= maska nawilżająca. Maska z olejem i/lub z jajem= proteinowo-emolientowa. Płukanki z sokiem z aloesu, płukanki z kawy. Psikacze z sokiem aloesowym pod olej. Możliwości pierdyliony.
|
|
#1017 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
No nie przesadzaj
Nie ociekam jakąś szczególną zajedwabistością![]() Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem tego kończenia kompletnie nietrafionych kosmetyków.Cytat:
A resztę do maski ![]() Była dyskusja o OCM, więc napisałam notkę, jakby ktoś sobie życzył
|
|
#1019 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A na powaznie mozna dodac do maski/odzywki miodu, gliceryny, jajko. Do soku aloesowego dodac gliceryne i psikac pod olej. Z kawy i cukru zrobic peeling ale to juz nie do wlosow ![]() Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj dobry wlosowy dzien (nawalilam d/s lecytyny, Garniera AiK, przez dwa dni trzymalam olej z pestek winogron) wiec az zaraz zrobie im jakies foty do przechwalnego i lece sie lansowac do galerii handlowej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

), czasami "odgniotę" je w dłoniach.

i jak tak patrze na końcówki, to znajduję pojedyncze włoski z zawiązanym supełkiem 

może to od tego rumianku, czuję się teraz taka nijaka bo mam jasne oczy, jasną karnacje, jasne (żółtawe) włosy. I co tu teraz zrobić, myślałam o farbowaniu ale po ostatnim Castingu końcówki mi się posypały a nie chce znowu zaczynać pielęgnacji "od nowa" a mój kolor mi nie pasuje.
?