Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 21:50   #2821
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nowe wiadomości od Malwiny

Już po ktg, tętno ma dobre, skurczów brak. Już spokojna jestem. Straszą mnie, że jak to 39 tydzień to będę kiblować do końca już. Dzięki za pozdrowienia.

Uffff, całe szczęście, że wszystko dobrze Oby jednak ją puścili, zawsze to w domu lepiej. Chociaż dzidzia najważniejsza
co za ulga...

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Norniczka:
"Wczoraj miałam oksytocynę, nie podziałała. Wody wczoraj czyste, a dzisiaj nawet pani doktor nie mogła sprawdzić, bo już nawet rozwarcia na jeden palec nie mam. Założyli mi po raz trzeci ten cewnik i chodzę po schodach. Trzymajcie kciuki, żeby zadziałało"

Masakra jakaś!!!
matko, ale ją męczą

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak dziecko ma 4 tyg idzie sie do ortopedy, trzeba miec skierowanie? czy jak?? równo 4 tyg musi miec czy moze troche wiecej??[COLOR="Silver"]
Cytat:
aaaaaa kupiłam dzis w biedronce pampki te dada. ale 2 te od 3-6 kg. Nie te jedynki. I mimo iz ciuit wieksze to mysle ze ssą juz w miare ok. Wy uzywacie dada? ciekawe jak sie sprawdzą
pytałam pediatry i najlepiej iść na usg bioderek między 6 a 8 tygodniem.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:56   #2822
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Branzoletka fajnie, że się odezwałaś Jeśli chodzi o ciążę donoszoną, to uznaje się ją za taką wraz z rozpoczęciem 38 tygodnia. Tak mi mówił mój gin i wszyscy lekarze i położne w szpitalu

(...) a jesteś pewna, że to darcie się to z głodu było?
Moja też tak się darła często przy cycu, też myślałam, że z głodu, ale po przystawieniu nie jadła tylko ciumkała sobie, potem się odsuwała i ryk, aż mnie w końcu oświeciło - ona chciala sobie cyca tylko possać a nie jeść, i ryk był w momencie jak mleko zaczynało lecieć zbyt dużym strumieniem

Jak se czytam o takich akcjach, to jednak stwierdzam, że kupuje smoczek i trudno

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja mam już + 20kg. a jak wstaje z łóżka, to wydaje mi się, że to jest wyczyn na skalę światową. Budzę się w nocy na siku raz ale za to już nie zasypiam snem głębokim, bo bolą mnie boki ud i się kręcę w te i nazad. Generalnie mam dość i chciałabym już urodzić

Cytat:
Treść usunięta
Ja też czekam ale każdy dzień, to dla mnie udręka
Sukienka ładna
Na opuchnięciach się nie znam, bo mam sporadycznie i szybko znikają.

Cytat:
Norniczka:
"Wczoraj miałam oksytocynę, nie podziałała. Wody wczoraj czyste, a dzisiaj nawet pani doktor nie mogła sprawdzić, bo już nawet rozwarcia na jeden palec nie mam. Założyli mi po raz trzeci ten cewnik i chodzę po schodach. Trzymajcie kciuki, żeby zadziałało"
O jezuu! Norni jak mi cię szkoda mocno żebyś jednak urodziła jak najszybciej

Cytat:
mam ochote zrobic sobie tipsy. Myslicie ze przy maluszku mozna miec?? takie krótkie nie ostre>>??
Wiesz nosiłam tipsy(żelki) wieeele lat i nikt mi nie powie, że są niebezpieczne jak się je odpowiednio opiłuje. Sama bym je założyła(może kiedyś jak kasa swoja będzie), bo moje naturalne są ostre(cieńkie) i nie wiem jak to będzie, bo nie ważne jaką długość mają i tak mogę nieźle podrapać
Śmiało zakładaj i się nie martw opiniami innych(bo mogą być).

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
kurde ciekawe jak tam u Muminkow...
Też ostatnio o nich myślę, bo dłuugo muminkowa mama się nie odzywa Pewnie dopadł ja baby blues, oby szybko się pozbierała.

Cytat:
Właśnie zadzwoniłam do męża. Oto rozmowa:
Mąż - Cześć, rodzisz?
Ja - Nie, a co:
Mąż - to zadzwonię później bo nie mam czasu. I nie dzwoń jak nie rodzisz bo się denerwuję
I odłożył słuchawkę Ale jak nigdy odebrał po pierwszym sygnale
Biedne te nasze chłopy

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Fajnie, że się odezwałaś, mam nadzieję, ze się dobrez czujesz i wszystko gra
W sumie wszystko gra ale naprawdę już mam dość szczególnie zmęczenia i niedołęstwa Jak nie przyjdzie osławiona energia do wicia gniazda przed porodem to nie dam rady wyprasować małemu ciuszków W poprzedniej ciąży dwa dni przed porodem jeszcze baldachim szyłam z uśmiechem na twarzy a teraz... szkoda gadać

Cytat:
Idę z królikiem do ogrodu - niech się zwierz popasie trochę
Wypożycz go nam nie trzeba będzie kosić trawnika na działce

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Małż mi przywiózł laptopa i mobilnego neta, więc jestem z wami.
Ale ten szpital to porażka, o 18 miałam mieć tętno mierzone małej i co? 18:30 piguła przynosi mi karte na wizytę a tam tętno 140, ciekawa jestem skąd
Przyjmują mnie bo nie czuję ruchów a tutaj taka kpina.
Na ktg mi wyszedł jeden skurcz na poziomie 50 i po badaniu się dowiedziałam, że na poród się nie zapowiada. A piguła mi mówi, że bedą mnie trzymać do porodu, chyba powariowali tutaj.
Ani zlecenia na siku, ani na krew bo kasy nie mają, jeść też nie dostanę bo nie mają takiej diety na brak jajek i mleka Na sali nawet tv nie ma

Z dobrych wiadomości to tyle, że Agatka się rusza, widocznie jej się przysneło na dłużej i mamusie zestresowała
Dobrze, że z mała ok. ale szpital to jakaś kpina i jakbyś miała inny szpital nie daleko, to bym jednak się ewakuowała z tego co jesteś

Kurcze rozklejam się z'dietą' w sensie, że jest mi już obojętne ile słodkiego danego dnia zjadłam. Mam nadzieje, ze jak nadejdzie czas zbiorę się w sobie jak zawsze i zrzucę to czego nie spalę przez karmienie(jak się uda oczywiście)
Przepraszam, że tak wpadłam i od razu smęce ale musiałabym w ogóle się do porodu nie odezwać, bo raczej już lepiej nie będzie a kłamać, że jest cudnie nie będe. Oki mały rozpoczyna swoją porę aktywności więc spadam pośmiać się przez'łzy' Dobrej nocy mamusie na tyle ile to jest możliwe

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:59   #2823
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jestem już

mały waży 2700 kawał chłopa rośnie
już żadnych badań robić nie muszę, wszystko w normie, uff
jeszcze pozamykana jestem
super wieści

Cytat:
Z dobrych wiadomości to tyle, że Agatka się rusza, widocznie jej się przysneło na dłużej i mamusie zestresowała
i to jest najważniejsze

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
phdwao
moja nadal się drze przy przewijaniu, chociaz coraz rzadziej, ale nadal nie lubi...
a kąpieli wręcz nienawidzi...
Leon to samo

Cytat:
chusteczkami wycieracie pupe???????/ ja ostatnio tez zaczelam...
tak i dodatkowo wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:01   #2824
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Jeny moja Dziecina na wieczór zaczyna szaleństwa- grzebie mi tak nisko....i wali główką po szyjce-chyba szuka wyjścia

depoison pościel z PL-firma Amy, jak byś była zainteresowana,mogę podać namiarki

ja zakupiłam chusteczki z HIPP i wydają mi się takie mięciutkie....mam nadzieję, że będą odpowiednie do pupki mojej Córci

red_scorpio, nel_a a ja nie miałam ani razu zgagi nie wiem jak to się stało-ale chyba moje Dziecię będzie łyse
takiej to dobrze
no to nie patrz na księżyc w pełni bo na bank nie będzie mieć kłaczków

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:01   #2825
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
też bywa że odczuwam niepokój ale staram się żeby to jak najszybciej minęło.
zgaga też mnie męczy i to od kilku miesięcy. Tonę migdałów już zjadłam pozostaje jeszcze unikać pewnych rzeczy - kawa, mocna herbata, mocno doprawione ziołami, pikantne, kwaśne, smażone no żyć nie umierać
Ale ja się wody napiję i mam

Cytat:
Jeny moja Dziecina na wieczór zaczyna szaleństwa- grzebie mi tak nisko....i wali główką po szyjce-chyba szuka wyjścia

depoison pościel z PL-firma Amy, jak byś była zainteresowana,mogę podać namiarki

ja zakupiłam chusteczki z HIPP i wydają mi się takie mięciutkie....mam nadzieję, że będą odpowiednie do pupki mojej Córci

red_scorpio, nel_a a ja nie miałam ani razu zgagi nie wiem jak to się stało-ale chyba moje Dziecię będzie łyse
Jeju, to ja Maćkowi jutro jakieś spinki kupię - na zaraz po porodzie
A tak na poważnie - cieszę się, że moje dziecię będzie miało włosy - tak mniemam po tej zgadze

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:02   #2826
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Jak se czytam o takich akcjach, to jednak stwierdzam, że kupuje smoczek i trudno
:
ja kupilam az 3 i co z tego jak moje dziecie go nie chce :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:06   #2827
agunia82
Zakorzenienie

Ja zgagi w ciąży nie uświadczyłam, a urodził mi się mały kudłacz
za to co to zgaga poznałam... po porodzie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:09   #2828
chce_byc_mama
Zakorzenienie

oj ja mialam zgage, na poczatku ciazy i pod koniec gdzies od 7 m-ca myslalam ze oszaleje :P

Amelcia
Stary 2012-07-31, 22:13   #2829
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Chyba na Twoim miejscu zostałabym w szpitalu, to już 40 tydzień i nie będziesz się martwić jak dojechać.
Zobaczę co jutro Pani Doktor powie.

Cytat:
jestem już

Cytat:
Czesc dziewczyny
Ale ten szpital to porażka, o 18 miałam mieć tętno mierzone małej i co? 18:30 piguła przynosi mi karte na wizytę a tam tętno 140, ciekawa jestem skąd
Na ktg mi wyszedł jeden skurcz na poziomie 50 i po badaniu się dowiedziałam, że na poród się nie zapowiada. A piguła mi mówi, że bedą mnie trzymać do porodu, chyba powariowali tutaj.
Ani zlecenia na siku, ani na krew bo kasy nie mają, jeść też nie dostanę bo nie mają takiej diety na brak jajek i mleka Na sali nawet tv nie ma

Najważniejsze, że z malutką wszystko w porządku .
żeby Was wypuścili do domku!

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
bebe jak się dziś czujesz? A co do diabetologa i szpitala to może weź to pod uwagę tym bardziej, że możesz mieć problem z dojazdem. Bynajmniej torbę weź ze sobą. Może tam też jakiś gin Cię przebada i powie czy jest sens zostania w szpitalu.

My też mieliśmy dziś wizytę ale bez usg - tylko ktg i badanie gin. Ogólnie szyjka długa, rozwarcie na palec, skurczy brak czyli póki co będziemy się bujać.... Następna wizyta za tydzień a wtedy ktg i mierzenie przepływów itd. Dostałam zwolnienie nie do tp tylko na tydzień dłużej.
Zobaczę co jutro lekarz powie, może akurat mnie nie położy .
za wizytę!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:15   #2830
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nakarmilysmy sie i zabieram sie za lecha free z sokiem z czarnej porzeczki

Amelcia
Stary 2012-07-31, 22:19   #2831
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dziś mam wrażenie, że cały świat się na mnie uwziął...

Charakterny Dobrze, że miał Ci kto pomóc bo jakoś wizualizacja kobietki w 9 mcu ciąży pełzającej w okolicach samochodu mi się nie powiodła

A Młody urządził sobie z pęcherza - trampolinę

Jakoś źle się czuję... niby nogi bolą jak zwykle ale mam jakiegoś takiego wewnętrznego nerwa, taki niepokój. Od 3 dni dobrze śpię i chyba dopada mnie wątpliwość czy dziś się po raz kolejny uda wyspać... jaki człek durny a do tego od samego rana mam mega zgagę. Co nie zjem, czego się nie napiję - płonę żywym ogniem.
ALe się wyżaliłam
Widok byłby niezły jakbym ja się miała schylać pod to auto Ale menda jedna jak widział mnie z prawej to uciekał na lewą, i odwrotnie, a ja kilometry w koło auta..

Ja ze zgagą nie pomogę bo nie miałam i nie mam.

Cytat:
też bywa że odczuwam niepokój ale staram się żeby to jak najszybciej minęło.
zgaga też mnie męczy i to od kilku miesięcy. Tonę migdałów już zjadłam pozostaje jeszcze unikać pewnych rzeczy - kawa, mocna herbata, mocno doprawione ziołami, pikantne, kwaśne, smażone no żyć nie umierać
Czyli wszystko co jesz ma być nijakie? Współczuję Tym bardziej, że ja aktualnie to najchętniej wsuwałabym ogórki kiszone nawet z dżemem

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ja mam już + 20kg. a jak wstaje z łóżka, to wydaje mi się, że to jest wyczyn na skalę światową. Budzę się w nocy na siku raz ale za to już nie zasypiam snem głębokim, bo bolą mnie boki ud i się kręcę w te i nazad. Generalnie mam dość i chciałabym już urodzić

Biedne te nasze chłopy

W sumie wszystko gra ale naprawdę już mam dość szczególnie zmęczenia i niedołęstwa Jak nie przyjdzie osławiona energia do wicia gniazda przed porodem to nie dam rady wyprasować małemu ciuszków W poprzedniej ciąży dwa dni przed porodem jeszcze baldachim szyłam z uśmiechem na twarzy a teraz... szkoda gadać

Wypożycz go nam nie trzeba będzie kosić trawnika na działce

Kurcze rozklejam się z'dietą' w sensie, że jest mi już obojętne ile słodkiego danego dnia zjadłam. Mam nadzieje, ze jak nadejdzie czas zbiorę się w sobie jak zawsze i zrzucę to czego nie spalę przez karmienie(jak się uda oczywiście)
Przepraszam, że tak wpadłam i od razu smęce ale musiałabym w ogóle się do porodu nie odezwać, bo raczej już lepiej nie będzie a kłamać, że jest cudnie nie będe. Oki mały rozpoczyna swoją porę aktywności więc spadam pośmiać się przez'łzy' Dobrej nocy mamusie na tyle ile to jest możliwe
Ja tam smoczki kupiłam i będę z nich korzystać Wiem, że później problem z odstawieniem tego, ale to się będę martwić później. A jak dzieciak chce to niech sobie pociumka

Ja mam +17kg i zdecydowanie mi się to nie podoba Najgorsze jest wstawanie z łóżka rano po nocy - wszystkie kości zastane i całe ciało zdrętwiało - tragedia.

Może i biedne te nasze chłopy, ale bez niego bym w ciąży nie była Ja jestem w ciąży, on może mieć lekkiego stresa jak dzwonię, nic mu nie będzie

Ja też liczę na syndrom, bez niego będzie ciężko...

Mańka nie wypożyczam ale polecam kupić własnego Króliki to najfajniejsze zwierzaki świata

Nie martw się, będzie dobrze

Cytat:
Ale ja się wody napiję i mam

Jeju, to ja Maćkowi jutro jakieś spinki kupię - na zaraz po porodzie
A tak na poważnie - cieszę się, że moje dziecię będzie miało włosy - tak mniemam po tej zgadze
Kurde, to jak nie mam zgagi to dziecko będzie łyse? Nie wiedziałam... Ale rozwiąże się problem nieobcinania włosów do roku żeby głupie nie było Jak ja lubię te przesądy ciążowe

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:29   #2832
red_scorpio
Rozeznanie

wiktoria tam zaraz głupie przesądy - pewnie zazdrosna jesteś

Stary 2012-07-31, 22:32   #2833
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wiktoria tam zaraz głupie przesądy - pewnie zazdrosna jesteś
No i odkryłaś mój sekret
Też chcę mieć dziecko z włosami ale to chyba niemożliwe - mąż łysy

Stary 2012-07-31, 22:35   #2834
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
No i odkryłaś mój sekret
Też chcę mieć dziecko z włosami ale to chyba niemożliwe - mąż łysy
Uśmiałam się do łez... dzięki No i nasłużyłam na spotkanie z pieszczotką, ihhhhhaaaaa

Stary 2012-07-31, 22:44   #2835
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Uśmiałam się do łez... dzięki No i nasłużyłam na spotkanie z pieszczotką, ihhhhhaaaaa
ejjjj, to ma być za karę, a nie w nagrodę grrr

Stary 2012-07-31, 22:51   #2836
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
ejjjj, to ma być za karę, a nie w nagrodę grrr
Ja już dziś w jednej skrajności w drugą wpadam

Stary 2012-07-31, 22:54   #2837
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już dziś w jednej skrajności w drugą wpadam
Dobrze, że się rozumiemy

Padam na pyszczek, idę spać.
Dobrej nocy mamuśki. A lipcóweczki macie jeszcze godzinę... ale już chyba będziecie sierpniówkami

Dobrej nocy i do przeczytania rano

Stary 2012-07-31, 22:56   #2838
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mam wrażenie, że cały świat się na mnie uwziął...

Charakterny Dobrze, że miał Ci kto pomóc bo jakoś wizualizacja kobietki w 9 mcu ciąży pełzającej w okolicach samochodu mi się nie powiodła

A Młody urządził sobie z pęcherza - trampolinę

Jakoś źle się czuję... niby nogi bolą jak zwykle ale mam jakiegoś takiego wewnętrznego nerwa, taki niepokój. Od 3 dni dobrze śpię i chyba dopada mnie wątpliwość czy dziś się po raz kolejny uda wyspać... jaki człek durny a do tego od samego rana mam mega zgagę. Co nie zjem, czego się nie napiję - płonę żywym ogniem.
ALe się wyżaliłam
współczuję Ja ani razu nie miałam zgagi w ciąży

Cytat:

moje chyba też będzie w takim razie łyse
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:03   #2839
red_scorpio
Rozeznanie

Toż to, na jakąś epidemie łysych zakrawa

Mój Mąż już śpi a ja znowu jak pogięta nie wiem co ze sobą zrobić

Chciałabym kupić jakieś małe opakowanie mleka początkowego, tak na wszelki wypadek żeby mieć w domu. Boję się sytuacji, że jak się przydarzy jakaś nieoczekiwana akcja to będzie trzeba szukać apteki nocnej.
Tylko, że w ogóle się nie znam i nie wiem co kupić....Bebilon, rossmanowskie, enfamil (chyba) .... tyle tego jest...

Stary 2012-07-31, 23:17   #2840
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
jestem już

Ojej chłop jak dąb Ci rośnie
Cytat:
Czesc dziewczyny

Porażka ten szpital
Dobrze, że Agatka się rozruszała
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasze maluchy jak miały kilka dni też wrzeszczały przy przewijaniu??? mój normalnie sie trzęsie, strasznie sie boi tego
Tylko jak jest głodny
Cytat:
chusteczkami wycieracie pupe???????/ ja ostatnio tez zaczelam...
, od początku

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:59   #2841
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Norniczka:
o matko, nie wierzę
a nie mogą jej tam czymś innym tego porodu spróbować wywołać, skoro oksytocyna nie działa?

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Martynka dziś cały dzień nie spała. No miała 2 drzemki po 1,5 godziny... A tak to od 9 rano do 20 wieczorem "na nogach"
Pozmieniało jej się, bo do 14 dnia życia przesypiała całe dnie - oczywiście z przerwami na karmienie
ja tak miałam już od 8 dnia życia, ech. Na początku byłam przerażona, teraz już się trochę przyzwyczaiłam, ale łatwo nie jest, jak dziecko od 7 do północy na nogach (z przerwami na 2-3 półgodzinne drzemki, podczas których nie wiem, czy sobie zrobić kanapkę, czy siku, czy iść się umyć... )

Cytat:
Chciałabym kupić jakieś małe opakowanie mleka początkowego, tak na wszelki wypadek żeby mieć w domu. Boję się sytuacji, że jak się przydarzy jakaś nieoczekiwana akcja to będzie trzeba szukać apteki nocnej.
Tylko, że w ogóle się nie znam i nie wiem co kupić....Bebilon, rossmanowskie, enfamil (chyba) .... tyle tego jest...
moja położna (ta dziwna i niepunktualna, ale jeśli chodzi o wiedzę nie mam jej nic do zarzucenia) twierdziła, że to w sumie jeden pies. Czy Milupa, czy Bebilon, czy Nestle itp. Ważne, by to pierwsze mleko było oznaczone jako PRE (nie 1)

Phdwao - moja przy przewijaniu się nie drze. Przy myciu też nie. Ba! mogłabym jej pół godziny wkładaną przez głowę bluzkę ubierać, a na niej też nie zrobiłoby to wrażenia.
Za to urządza koncerty nie wiadomo o co - więc w sumie zdecydowanie wolałabym awantury na przewijaku

A pupę myję chusteczkami, chyba że się bardzo mocno obrobi. W szpitalu używałam wody i.. hmm.. waciki to nie były, raczej coś w rodzaju jednorazowych dość mocnych ręczniczków - potem zaczęłam przechodzić na chusteczki (z wygody) i obserwować, czy nic się nie dzieje. Nie dzieje się - dupsko jak malowane, blade i gładkie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 00:25   #2842
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a nie mogą jej tam czymś innym tego porodu spróbować wywołać, skoro oksytocyna nie działa?
W Polsce? Pomarzyć można

Oglądam serial do końca i spać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 01:37   #2843
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kathi ja mam jj fioletowy bed time i jest super i nas ni uczula do tego zaczelam uzywac teraz oliwke jj bo mala ma sucha skore w zagieciach i tez jest spoko.

Amelcia
Stary 2012-08-01, 07:10   #2844
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ojej chłop jak dąb Ci rośnie

Porażka ten szpital
Dobrze, że Agatka się rozruszała

Tylko jak jest głodny

, od początku
Chyba po moim ojcu

Dzień dobry wszystkim
ja już spać od godziny nie mogę. Siku, głód, mały kopał

Stary 2012-08-01, 07:27   #2845
eninka84
Zadomowienie

Dzień dobry a ja pól nocy nie spalam obudzilam sie na siku i już nie mogłam zasnąć, jestem wykończona, idę kupić gniazdka, wlaczniki, klamki....kurrrr mam dosyć.... ;(
Stary 2012-08-01, 07:27   #2846
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Toż to, na jakąś epidemie łysych zakrawa

Mój Mąż już śpi a ja znowu jak pogięta nie wiem co ze sobą zrobić

Bebilon, mamy do dzisiaj i jest super
Na mleko lepiej nie oszczedzac. O NAN duzo czytalam, ze powoduje zaparcia...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:34   #2847
prince_polo
Zakorzenienie

ja od 6 na nogach bo się już spac nie chciało mojej królewnie

może dziś przyjdzie ten konik

no i mogę napisać że moja niunia nie lubi bardzo jak się jej kozy z Noska wyciąga pobiła mnie swoimi Raczkami wczoraj wieczorem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:44   #2848
mysza nova
Raczkowanie

Hej. Chciałam się zapytać czy miałyście jakieś objawy przed terminem porodu? Bo ja mam termin na 10 sierpnia a już od wczoraj co 4 godziny boli mnie w bokach brzucha i rwie w krzyżu. Dziś natomiast delikatnie pobolewa mnie brzuch tak jak na okres i kłuje w krzyżu. Oczywiście jest to takie falowe. Na chwilę poboli potem znów przestaje i tak od nowa. Brzuch mam czasem tak twardy jhak kamień.
Miałyście któreś takie objawy albo inne?
mysza nova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:52   #2849
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza nova Pokaż wiadomość
Hej. Chciałam się zapytać czy miałyście jakieś objawy przed terminem porodu? Bo ja mam termin na 10 sierpnia a już od wczoraj co 4 godziny boli mnie w bokach brzucha i rwie w krzyżu. Dziś natomiast delikatnie pobolewa mnie brzuch tak jak na okres i kłuje w krzyżu. Oczywiście jest to takie falowe. Na chwilę poboli potem znów przestaje i tak od nowa. Brzuch mam czasem tak twardy jhak kamień.
Miałyście któreś takie objawy albo inne?
masz skurcze
licz co ile i jak długo trwają

Stary 2012-08-01, 07:57   #2850
agunia82
Zakorzenienie

Hej
Musiałam wstać małej spróbować siuśki do analizy zbadać, ale chyba nic z tego nie wyjdzie, bo jakoś nie chce jej się sikać więc się chyba zaraz znowu spać położe

Cytat:
Treść usunięta
hmmm dziwne, to są kosmetyki rossmanowskie więc powinni je mieć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości