|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja gin kazała mi przyjść na pierwszą wizytę 2 tyg po pozytywnym teście, bo wtedy już może potwierdzić ciążę. No i mi się jeszcze udało, że serducho już było. A byłam na wizycie dokładnie miesiąc po owu. Myślę, że ty około 10 sierpia możesz się wybrać A tak w ogóle to kiedy macie ślub? Pewnie pisałaś, ale nie zakodowałam Jeśli za kilkatygodni, to ja absolutnie poszlabym na wizytę przed ślubem Poza tym - zbyt szybkie tańce z obrotami na weselisku - a wiemy, że starsi wujkowie to uwielbiają - nie są wskazane w zbyt dużej ilości, tak więc musisz mieć jakiś wykręt![]() Cytat:
A już myślałam, że może jednak
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4353 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dziś 15dc. No i czekam, czekam, czekam........ To czekanie najgorsze. |
||||
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jestem u niego to za każdym razem robi mi usg i robi porządny wywiad, także jak narazie jest ok. Wcześniej chodziałm do dr Rzepki ale on przyjmuje tylko prywatnie i tylko z tego względu przeszłam do Kłokockiego na NFZ.
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pon: 8-12 wt: 7:30-13 śr:8-11,30 czw: 13-18 Dzisiaj jak byłam rano to byłam druga i po mnie nie było nikogo. Idziesz w dzień wizyty i rejestrujesz się na miejscu. Jak byłam u niego 3 razy to ani razu nie widziałam kolejek. Możesz spróbować i sama ocenisz, na NFZ nic nie tracisz
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4358 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę,że plan jest dobry... jeżeli przestaniesz się nakręcać to zapewne raz dwa zaciążysz życzę Ci tego z całego serca![]() Cytat:
![]() Witam z rana Mnie obudzona z rana telefonem,musiałam iść w końcu załatwić ubezpieczenie auta, zaraz muszę iść się wykąpać no i na 15 do pracy a muszę wychodzić godzinę wcześniej bo pół Poznania jest rozkopane W ogóle to od piątku idę na L4 tygodniowe... muszę odpocząć, i ten remont i w przyszłym tygodniu badania zrobić a nie mam na to kompletnie czasu więc już postanowiłam... ![]() Ciekawe jak tam Nasza Luna wypoczywa?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Maru - szkoda, że nie wyszło. Niestety miałaś rację ale jakem niewierząca pełną gębą, to w TO wierzylam bardzo.
Dmoc - trzymam kciuki żeby ze zdrówkiem już zawsze było ok. Już swoje przeszłaś... Kathe - gratuluję Lady - super, że na uczelni się udało i powodzenia na praktykach! Isia ja też w tej drugiej ciąży od razu miałam widoczny bebech a w pierwszej do 5 mca nie było widac... taka chyba babska natura. Witam się z rana. U mnie czekanie na @. Brzuch jakoś nie boli, cycki nie bolą ale przy schodzeniu ze schodów czuję dyskomfort, sama nie wiem jak to opisać. Sluzu nadal dużo. ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- hehe, może się nawet w czekalni spotkacie. Fajnie by bylo
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A którego dc zazwyczaj masz owulke?
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
musze sie dzisiaj zorentowac jak gin do ktorego chce isc przyjmuje. bo chce isc na nfz
|
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam do pracy, dziś siedzę niestety do 22...
Miłego popołudnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
zaraz_a fajny avatar....
|
#4364 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję. No teraz to już z górki, praca Cię wciągnie a przecież to lubisz, więc na pewno szybko się tam zaaklimatyzujesz. Dojdzie do tego nauka i Lady zniknie nam z wizazu. A staranek nie odkładaj, z ciążą czasami to jest tak, że przychodzi w najmniej odpowiednim momencie.Cytat:
Miłej pracy kochana Maru- no szkoda, a swoją drogą ciekawe co się tam u Ciebie dzieje? Myślisz, że w ciągu miesiąca mogła Ci tak prolaktyna podskoczyć, że nie masz @? To chyba powinno jakoś tak powoli rosnąć a nie tak - buch - i już? Sprawdź to lepiej. Szejda, Dedra - spotkanie w poczekalni sobie urządzicie? Ale by było, co?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ziółka już mam Isiaczku, będę się poiła od następnego cyklu, no chyba, że okaże się, że nie muszę.
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety po # cięzko juz jakiemukolwiek zufac...
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do jakiego chodziłaś do tej pory? Ja miałam kiedyś świetnego dr Wojciech Głąbowski, ale przyjmuje tylko prywatnie w Vitrolive. |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja do tej pory miałam normalne cykle i objawy owu, jeśli już coś było nie tak to raczej pęcherz nie pękał po prostu (może właśnie przez prolaktynę) a tym razem nawet nie urósł żaden. Namieszałam trochę, ale chyba da się zrozumieć ![]() W sensie mam na myśli, że prolaktyna mogła w tym cyklu nie mieć nic na rzeczy, a mogła i mieć, anyway jak tylko wróci @ to zaczynam znów brać Castagnus no i to Clo nieszczęsne. Kwitka! testuj!
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-31 o 15:37 |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak a kto jeszcze ze Szczecina>> Chodziłąm do Świderskiego- opinie ma cud, miod i orzeszki!! Niestety podpadł mi troche...grzeczy, miły, tłumaczy ale jak go teraz poprosiłam o interpretacje wyników hormonów przez maila to powiedział, ze musze przyjsc na wizyte... Kasy zostawiłam u niego sporo wiec chociaz pare zdań mogł się wysilic. Moj mąż w dodatku jakos go obwina o # . Chyba pozostał mu po prostu niesmak
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki znów sie nie odzywałam ale niestety wylądowałam w szpitalu...Zaczeło sie wrecz od krwotoku i jak sie okazalo mam odklejenie kosmówki i krwiaka;( i już sie dziś cieszyłam, że wszystko dobrze i krwawienie ustapiło i znów sie pojawiło....normalnie tak się boję,że szok....czy któraś z was to miała???
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz leżeć i pachnieć ![]() Nie martw sie bo kosmówka sie przyklei. Waże jest to jaka masz krew. Jesli brązowa to spokojnie, jesli czerwona to ciut gorzej. Mi sie odklejała i niestety straciłam dzidzie, ale to raczej nie był powód, także spokojnie. U mnie serduszko przestało być, ale kosmówka sie przykleiła. |
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Kathe!
Kasiaczek, odpoczywaj duzo! ja nie mam nic nowego do napisania, wiec tylko was czytam. Moj czas na staranie dopiero za jakies 17 dni (ale dlugie mam te cykle...) a i tak nie wiaodmo czy sie uda, bo TZ zapracowany jak nie wiem co w ogole z roboty nie wychodzi, wiec chyba nic z tego w tym mies nie bedzie
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Na początku była bardzo czerwona...od wczoraj tylko taki brazowe plamienie a dzis poszlam odniesc talerze z obiadu i polecialo troche krwi ale juz byla brazowa....podobno u mnie jest z tym dobrze ze nie mam boli...nic mnie nie boli, żadnych skurczy...bo inaczej to bym poronila....niby z dzieckiem wszystko dobrze...serducho bije ale nie dali mi posluchac;/
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
to ja jeszcze na wieczór tak napiszę, że dziś u mnie 30 dc i właśnie zaczęła mi się miesiączka (( i brzuch boli i zaczęłam delikatnie plamić.no więc czekam na kolejny, czwarty cykl i owulację i dalej będę próbować. |
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdopodobnie się juz wchłania jesli sa brązowe, ale musisz leżeć, nie wychodzic, nie dzwigać...leż i pachnij tak jak napisałam wcześniej! Będzie dobrze-zobaczysz |
|
|
|
|
#4376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja sobie dziś zakupiłam testy na allegro i jeszcze witaminki dla planujących. Będę łykać
|
|||
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
aaa
nie jestem ze szczecina, ale jakies 100km od niego wiec prawie jak w szczecinie;D tam studiowalam przez jakis czas![]() kasia kocurek dobrze radzi nie wylaz z lozka i delektuj sie usprawirdliwionym lenistwem
|
|
|
|
#4378 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Wczoraj miałam wieczór prasowania, nienawidzę prasować![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
Będzie dobrze
|
||||
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień Dobry Ja tylko na chwilkę bo uciekam do pracy... Widzę,że mafia Szczecińska tutaj Nam się utworzyła hihiMiłego Dzionka laski
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
hej. Czuję się beznadziejnie
Wczoraj ok 17 zaczęło mnie boleć podbrzusze, a z czasem ból zaczął promieniować do góry aż do nerki z tyłu. Tak więc najprawdopodobniej bolało mnie od nerek. Jakby mi coś z niej schodziło. Zrobiłąm termofor, wzięłam nospęx2 i się położyłam (po 2 rozmowach z mężem i mamą- co by mnie trochę uspokoili bo ja już wpadłam w panikę..) obudziłam się o 6:30 i już zasnąć nie mogłam. Na 11 idę na praktyki, a jestem jak zwłoki. Na dodatek mam biegunkę i nie wiem czy coś jeść bo boję się, że na tych praktykach to nie dam rady. A gdzie podziała się LunaO ?? Kasiaczek89- leż, wypoczywaj. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Domciątko- szkoda, że w tym cyklu się nie udało. Dobrze, że nie tracisz nadziei.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

jestem przerazaona, za zarazem sie ciesze
Moja gin kazała mi przyjść na pierwszą wizytę 2 tyg po pozytywnym teście, bo wtedy już może potwierdzić ciążę. No i mi się jeszcze udało, że serducho już było. A byłam na wizycie dokładnie miesiąc po owu. Myślę, że ty około 10 sierpia możesz się wybrać
A tak w ogóle to kiedy macie ślub? Pewnie pisałaś, ale nie zakodowałam
Jeśli za kilkatygodni, to ja absolutnie poszlabym na wizytę przed ślubem

A już myślałam, że może jednak

A staranek nie odkładaj, z ciążą czasami to jest tak, że przychodzi w najmniej odpowiednim momencie.

Będzie dobrze