|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Norniczka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do żywych hell yeah !! Nadrabianie was zajmie mi chyba cały dzień, ale się postaram ! A tymczasem lecę zobaczyć, kto urodził
|
|
|
|
#2884 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój w zeszłym tygodniu do Gosi powiedział, żeby się szybciej urodziła: Gocha, wyłaź! - i mała obraziła się na tatę i siedzi do dziś Powiedz Twojemu, że musi przeprosić synka .Cytat:
za mamę! I za pomyślną wizytę - by już mały zechciał wyjść na ten świat! Cytat:
za Was, żebyście szybko wyszły do domku (oczywiście po szybkim i bezbolesnym porodzie!). Trzymaj się kochana Cytat:
!
|
||||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
taaa, u nas też, ale akurat nie wtedy jak mama z pojemniczkiem czatuje
dzisiaj rano założyłam jej woreczek i też lipa ![]() Jutro kolejne podejście, wyniki musimy mieć do przyszłego czwartku, może w końcu kiedyś się uda
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa! Wiec zaczynamy sierpniowe rozpakowywanie
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie co, tak sobie właśnie pomyślałam, że niedługo będę miała własną rodzinę! Wiem, że to żadne odkrycie, ale ten fakt staje się coraz bardziej realny |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uciekam do fryzjera |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam zobaczyć czy ktoś urodził
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę powodzenia z wizytą i z Mamuśką Norniczka gratulacje!!!! w końcu masz swoją Dzidzię obok....
|
|
#2891 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za rozkręcenieCytat:
My dzisiaj 39 tydzień...Cytat:
![]() Cytat:
za mamę i za wizytę Cytat:
Hej Ja zaraz idę budzić małża, bo dostał wezwanie na zrobienie badań w kierunku astmy, którą zdiagnozowali u niego, jak wylądował ostatnio w szpitalu i powoli musimy się zbierać. A jutro przylatuje moja siostra Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni za rychłe porody
|
|||||
|
|
|
#2892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------
|
|||
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka gratulacje!!!!!
Kathi noe wiem czy mozna czy noe ale ja myje :p zaraz poczytam na butelce to Ci napisze
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpela, która jest biochemikiem napisała mi, że kosmetyki johnsona mają najbardziej dziadowski skład jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci, a cena jest zupełnie nieadekwatna do jakości, tylko marketing robi swoje.
Może lepiej zainwestować w tego hippa, ewentualnie ziajkę? Też mają dobre kosmetyki
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzisiaj jest Światowy Dzień Karmienia Piersią
![]() http://dziecisawazne.pl/1-sierpnia-s...ienia-piersia/ |
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o myciu maleństw, ja myję aktualnie mydełkiem z Babydream, a później oliwkuję oliwką. Wcześniej umyłam kilka razy tym płynem 3w1 z JJ i ze skórą Małego było ok, próbowałam też płynu z Musteli, ale jak dla mnie za bardzo się pienił. Czekam aż Fabi skończy miesiąc, bo mam ten płyn z szamponem z Nivea Baby
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dostają gratisy w formie reklamy
|
|
|
|
|
#2899 | ||||
|
Raczkowanie
|
W końcu znalazłam trochę czasu by napisać
Cały czas Was podczytuję ale zazwyczaj nie piszę bo zazwyczaj jestem zbyt padnięta. Na dodatek złapało mnie jakieś przeziębienie i jestem ledwo żywa. Niestety mały też ode mnie je złapał ale nie ma całe szczęście jakiś silnych objawów.Cytat:
Woda bardzo go uspokaja ![]() Cytat:
Sebuś nie ma żadnych zaparć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję również wszystkim rozpakowanym w ostatnich dniach Mamusiom ![]() A ja wczoraj podczas kąpieli przeżyłam szok bo wyleciał ze mnie spory kawałek "czegoś". Wydaje mi się, że najprawdopodobniej jest to łożysko Odkąd mi to wypadło to pojawiły się bolesne skurcze macicy... Na dodatek tydzień temu zmagałam się z infekcją więc domyślam się, że to "coś" to spowodowało. Nie wiem tylko czy nie będzie już więcej niespodzianek tego typu
|
|
#2900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A że był przy tej rozmowie mój TŻ, to teraz jak tylko mały zaczyna kwękać czy popłakiwać, to już słyszę tekst "daj mu cyca" jakby to było lekiem na całe zło. No szlag mnie trafia czasami normalnie, wczoraj wieczór już tak miałam dość, że zakończyło się to dziką awanturą ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- U nas znowu w szpitalu odradzają J&J jako kosmetyki, które często uczulają noworodki. Ja używam żelu 2w1 Nivea, kremu przeciw odparzeniom z tej samej serii i oliwki bambino i jest ok. |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
kathi to jet chyba jedno i to sano. niestety w uk nie ma zbyt wielkiego wyboru jezelic chodzi o kosmetyki dla dzieci kroluje JJ . mam jeszcze z innej firmy do kapania SIMPLE al to sa mocno nawilzajace i nie chce ich n razie uzywac. poki co jj u nas sie sprawdza
|
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Norniczka-gratulacje
pumas-jesteś już w Krakowie czy nadal w Tarnowie?musimy się w końcu wybrać na wspólny spacer. Może jutro? ale mam apetyt, kiedys na śniadanie wystarczyły mi 2 kromki lub jedna bułka, a teraz to jem 3x więcej i schudnij tu człowieku. A za tydzień chrzciny u brata, potem wesele u kolegi, we wrześniu kolejne wesele i chrzciny Poli. Nie mam się w co ubrać! Niby tylko 3 kg mi zostało po porodzie ,ale po ciuchach wydaje się że dużo więcej. Najgorzej z cyckami i brzuchem.W weekend jakiś shopping planuje. Tż mówi że w sumie mam urodziny za 2 dni wiec jest okazja, a 6 sierpnia rocznica ślubu więc zaszaleje .Hania-pocieszyłaś mnie z tym spalaniem do 500 kalorii przy karmieniu piersią A dziś z tz idziemy na spacer wybrać pielęgniarkę środowiskową. Nie wiem po co ona jest? chyba tylko po to by stwierdzić czy dziecko nie jest maltretowane. U nas jest odwrotnie - to dziecko maltretuje nas - swoim płaczem , zwłaszcza w nocy i nad ranem.
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się karmi to trzeba dostarczyć sobie 500kcal więcej i to tyle dziecko potem z nas wyciąga![]() U nas pielęgniarka środowiskowa to jest właśnie health visitor. W poniedziałek była u nas pierwszy raz-zważyła małą, obejrzała pępek. Zostawiła książeczkę zdrowia i ulotki, wypełniła mnóstwo papierów Pytała o moje samopoczucie, czy ktoś w domu pali papierosy, przypomniała że mam regularnie jeść i pić etc. Nie wiem jak w Polsce, ale może jest podobnie
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak jak Soleilka uzywałam z J&J ten płyn 3w1 i było ok. Tylko skura (kurde zapomniałam przez jakie "u") się wysuszała. Ale główkę myjemy w płynie z ziajki.
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pospałam!! teraz za obiad się muszę brać
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
haniau nas od tego jest położna środowiskowa, była już 3x i w sobotę ma przyjść po raz 4. A pielęgniarka środowiskowa to przychodzi później.
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
Jak tam u Was? Ja zrobiłam leczo po czym stwierdziłam, że nie mam na nie ochoty ![]() Urodził ktoś czy nadal zastój? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Widzę, że Norniczka urodziła Super wiadomość !!! Gratuluję!!!! Brawa dla niej i dla małej Amelki, że w końcu wyszła
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hv tu się opiekuje dzieckiem jak już położna skończy. Nie pamiętam jak długo przychodziła do Dorotki, ale wydaje mi się że aż skończyła roczek. Najpierw odwiedziny były 2-3 razy w miesiącu a potem mniej więcej raz na miesiąc. Potwierdziło się to, co mówiła moja położna-będzie nas odwiedzać ta sama hv co przy Dorotce Teraz w poniedziałek była inna, bo moja jest na wakacjach w... Wietnamie
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
ja oliwkuję, też oliwką babydream. Ale nie używam dużo tej oliwki, jak to mi moja położna powiedziała - nie smarujemy taką warstwą, żeby dziecko przypominało kurczaka w marynacie, tylko tyle o ile, żeby natłuścić
Cytat:
jak się rejestrowałam w przychodni to mi powiedzieli, że mam wybrać pielęgniarkę środowiskową w razie, gdyby była potrzeba wykonania jakichś zabiegów jak pobranie krwi w domu
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na forach sporo sie czyta, ze NAN powoduje zaparcia - nie u wszystkich.Inni narzekaja na Bebiko, ze tanie to i beznadziejne. Jeszcze inni zle mowia o Bebilonie Jak ze wszystkim, najwazniejsze zeby naszym dzieciom ktores odpowiadalo.Karmisz tylko MM czy piersia tez? A to nie jest ten slynny "kawalek watrobki" o ktorym sie mowi? ![]() Tylko dziwne, ze tak pozno, w kazdym razie takie duuuze skrzepy sie zdarzaja, sama takie mialam na poczatku. To nie moze byc lozysko, oni bardzo dokladnie do tego podchodza, jesli kobieta nie urodzi calego to pozniej ja dodatkowo czyszcza, tak samo przy CC dokladnie czyszcza zeby nic nie zostalo, to wazne Zawsze mozesz sie upewnic u lekarza - dla wlasnego spokoju ![]() Zdrowka zycze ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
A lekarza u Was jeszcze nie bylo? Kurcze u mnie jakos mniej tych wizyt bylo, max 3 razy polozna, zaraz pozniej lekarz, a pielegniarka nie pamietam kiedy, wiem ze wizyty byly rozlozone na miesiace, sprawdzala raz dziecko przed rozszerzeniem diety - miala opowiedziec co dawac, ile itd. pozniej gdzies przy raczkowaniu miala zobaczyc postepy i gdzies po roczku miala przyjsc albo zadzwonic, ale jakos to zalatwilismy przy szczepieniu. Ciekawa jestem jak bedzie tym razem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Przecież to jest nieludzkie
.
Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić 

I obstawiam, że pierwsza będzie Malwina lub Karolka 

torba też nie spakowana...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Odkąd mi to wypadło to pojawiły się bolesne skurcze macicy... Na dodatek tydzień temu zmagałam się z infekcją więc domyślam się, że to "coś" to spowodowało. Nie wiem tylko czy nie będzie już więcej niespodzianek tego typu