|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Twój też P?
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Brumek przedsmak
to Ja już podziękuje,Nie to dziecko.Wszystko płaczem wymusza,dosłownie WSZYSTKO, wiem że doskonale rozumie słowo NIE WOLNO i tak ryczy i chce. No nic trzeba mieć cierpliwości jeszcze więcej ![]() Pokaż bransoletkę ![]() Ja poprosiłam męża, żeby mi na ur kupił właśnie łańcuszek i serduszko i na nim D i E |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys słyszałam ze najgorszy jest bunt dwulatka wlasnie i potem długo długo nic i jeszcze gorszy BUNT NASTOLATKA!
|
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jańcio właśnie poszedl na drzeme przed wielką eskapadą do Warszawy ![]() to my zobaczymy bronsoletke na żywo
|
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
w temacie wymuszania-żanetka łączę się w bólu bo u nas jest tak samo. Hanka się zrobiła przepaskudnym wymuszaczem. ryczy mi o wszystko. ale najgorsze jest to, że tylko MI tak ryczy
mąż mówił, że jak mnie nie ma w domu i on jest z nią sam to jest cudna. nie marudzi, potrafi się super bawić, jest "grzeczna" (nie lubię tego określenia, ale wiecie o co chodzi). niania tak samo mówi, że Hanka jest cudna, ale do momentu, aż ja wrócę z pracy. wtedy jest tragedia. tylko ręce. a spróbuj nie wziąć! albo spróbuj odłożyć! albo w ogóle spróbuj mamo nie dać cyca, spróbuj nie dać pilotów od telewizji, spróbuj nie dać gazety, którą czytasz... wtedy jesteś straszną mamą i trzeba to oznajmić całemu światu wielkim rykiem!!!!
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko niestety jakos musze z tym żyć... nie chce sie zamykać w domu.. bedąc w Austrii tez raz dostałam ataku, to było zaraz po wypadku samochodowym.. 5-minutowy przejazd karetką kosztował mnie 580 euro.. na szczescie nfz wszystko pokrył. ataki mam rzadko, ostatni po Lili chrzcinach i przeważnie w nocy lub nad ranem.
Oliweczko postaram się napisac jakikolwiek przepis o ile mi moja córcia pozwoli ![]() Wszystko robię troche po swojemu i "na oko" wiec tak z grubsza Ci napisze.. Zupa gulaszowa: Mięso kroje w kostkę, chwile podduszę. Dorzucam do tego pokrojoną papryke czerwoną i żółta, cebule, ogórki kiszone/na occie, pieczarki, zalewam wszystko wywarem, gotuje aż wszystko będzie miekkie, daje troche przecieru pomidorowego, doprawiam i gotowe zagęszczam też trochę mąką, ale to jak kto woli. Czasami robię ostrzejszą - dodaje papryki ostrej w proszku. Zupa fasolowa: z zielonej fasoli. Do wywaru (jak nie mam to daje po prostu koste rosołową ) wrzucasz posiekaną zielona fasolę (ja ją zawsze tak "ścinam" na palcu - kładę wzdłuż palca wskazującego lewej ręki i scinam pod skos na cienkie plasterki... nie mam pojecia jak to wytłumaczyć tak jakbyś ostrzyła koniec patyka! w każdym razie wychodzą takie cienkie talarki), ziemniaki w kostke i gotujesz aż bedą miękkie. dodajesz białą zasmażkę, doprawiasz, gotowe czasami dodaje do niej parówki krojone w plasterki lub jakieś cienkie kiełbaski.Zupa ziemniaczana: Do wywaru (kostki rosołowej) wrzucasz drobno pokrojone ziemniaki, 1 większą marchewkę i gotujesz. podsmażasz cebule tak żeby się zarumieniła i dodajesz do ziemniaków. dorzucasz 1 - 2 listki laurowe i 2-3 kulki ziela angielskiego. kiedy ziemniaki i marchewka będą ugotowane wyławiasz listki i ziele, zgniatasz wszystko tłuczkiem do ziemniaków, doprawiasz. do ziemniaczanej zawsze daje parówke lub kiełbaski w plasterki. Zupa cebulowa: Ja robię zawsze z niecałego 0,5 kg cebuli. cebule obrac, pokroic w talarki. Do garnka wlewasz troche oleju lub oliwy, wrzucasz celubę i dusisz, ma być lekko brązowa ale nie przypalona! dusisz na bardzo małym ogniu ok 30min. pod koniec duszenia możesz dodac ząbek czosnku (posiekany lub przeciśnięty przez praskę) jesli lubicie. Wlewasz ok szklankę białego wina i delikatnie mieszasz żeby odkleić cebule od dna garnka. gotujesz tak długo aż ok połowa wlanego wina "wyparuje". dolewasz wody lub bulionu, doprawiasz pieprzem i odrobina soli i gotujesz jeszcze 20min. Wlewasz zupe do bulionówek lub większych miseczek. podpiekasz tosty, kladziesz na zupe, na to serek zolty i do piekarnika aż ser sie zarumieni. pycha jedyny minus- dlugotrwale przygotowanie...szybsza wersja bez wina: cebule pokroic, poddusić na bardzo małym ogniu aż się zarumieni, dolać wody z kostką rosolową/bulionem lub sama wode, pogotowac, doprawić. do miseczek, tost, serek, piekarnik ![]() Przepraszam że tak chaotycznie ale z moim dzieckiem inaczej się nie da... jak czegos nie zrozumialas to pisz bo z pewnoscia wyszlo mi niezrozumiałe masło maslane
|
|
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Julek wiadomo co robi o tej porze... śp;i za to ja coś dziś tyłka z miejsca ruszyć nie potrafię. Bola mnie oczy, głowa, gardło, jakby życie ze mnie uszło Brumek znów zakrztuszenie? Straszne przeżycia. Carmela ja jak patrzę na Julka to też myślę, że chyba już bunt dwulatka przechodzi. Dziś zaczął wspinać się na łóżku, wczoraj sam zszedł, co raz bardziej garnie się do chodzenia. Pieleszka Juluś ma tak samo jak Twoja Hanka. Skacze po mnie, ściąga mi spodnie, gryzie, piszczy, histeryzuje. Tragedia. Ostatnio jestem ciągle wykończona. Agulaa straszna ta epilepsja. Współczuję Normalnie nie mam siły a tu obiadu nie ma, na zakupy trzeba jechać, chatke posprzątać.
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Piotr
Cytat:
Jak mi się uda cyknąć fotkę, to pokażę
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
ostatnio mam totalny brak weny pisaniowej... Cytat:
żeby takie numery z kotem się skończyły trzeba wykastrować
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko IDENTYCZNIE identycznie
tylko, że Ja nauczyłam się wyłączać na jej ryk,bo do głowy można dostać... jeżeli wiem, że wymusza kucam i mówię że tak nie wolno, że jak się uspokoi wezmę na ręce oczywiście to nie pomaga od razu,ale nie podnoszę na zawołanie,bo nie o to chodzi...wcześniej tak robiłam i wzięłam an ręce a zaraz mi się wyrywa, nie ze mną takie gierki.Tłumaczę w sumie jak do ściany,ale wiem że mnie rozumie tylko że jej to nie pasuje ,więc Ja stwierdzam że bunt dwulatka mi się już zaczął ![]() Monika i tych buntów w sumie RYKÓW się najbardizej obawiam;/ Dama na wycieczce
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
hEJ!
dziubku wszystkiego naj naj najlepszego! i spełnienia marzeń! z tym czajnikiem, to nie jednorazowe... i poprzebijały Lenie czwórki a juz widzę,że nie długo jej trójka prawa górna pójdzie... Lila juz ładnie stoi... i z nią jeszcze w listopadzie do neurologa, a z Lenką juz nie
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A my jutro rano mamy bioderka. P. idzie z Julcią-już drugi raz sam. Ciekawe ile jeszcze razy trzeba chodzić? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-01 o 12:58 |
||
|
|
|
#2383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko trwało z tydzień, w ogóle nie chciał nic jesć, tylko pił mleko i jadł jogurty bo każda prób gryzienia kończyła się płaczem. Smarowaliśmy mu jakimś antybiotykiem, ale nie pamiętam nazwy... Cytat:
jeszcze nie znalazłam żadnej kwatery bo moja upatrzona nie ma wolnych miejsc noc szukam dalej..najwyżej pojedziemy w ciemno i będziemy szukac na miejscu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- kurcze my jeszcze nie byliśmy na MMR , zapomniałam
|
|
#2384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu podasz mi link do swojego bloga kulinarnego?
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zamiast zupy zjadł danonka dużego, rano kasze, na drugie danie ma potrawke z kurczaka zmieloną oby zjadł. Jestem załamana i zmęczona. Jak mu pędzluje to krew na gaziku jest. On jest i tak mega dzielny, ale ja już wysiadam. Płacze, na rękach ciągle chce być. Nam antybiotyku nie dała. Ale jak do jutra nie przejdzie to mamy przyjść po antybiotyk. Mamy zrobiony płyn do pędzlowania z nystatyną. I nystatyne na zewnątrz buziaka. Aha no i całe dziąsła są tym gówne zaatakowane. (((
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-08-01 o 13:23 |
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam zazdroszczę spotkania...
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Brumku Lena i zęby to lajtowy temat. gorzej Lili przechodzi, ' a my na mmr za tydzień o ile znów coś nie wyskoczy, tj przeziębienie...
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
to dzis spotkaniowo... ja dzis sie ze Stapelka i Zuzia widze....
|
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Jesteśmy właścicielami pięknej działki . Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nadal jestem podekscytowana. A na tych 16 arach będę mieć między innymi:
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
O! Fajnie, dawno tu Stapelki nie było-pozdrowienia dla Niej i dla Zuzi
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz ruszam w trasę, jadę z Malwiś do rodziców. Do zobaczenia wieczorkiem.
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
a Karo ślicznie!
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja też wypompowana, ale to żadna nowość. Jadę z tąd na kilka godzin do mamy jak Sara wstanie, może mi się polepszy.. Dakaro wow jak to się stało że ktoś sprzedał działkę z urządzonym ogrodem, kostką? tam nie ma żadnego domku? ślicznie!! mega!! Brumek kurcze ale stres tak się przestraszyłaś, wyobrażam sobie, Sara często śliną się krztusi, raz miałam akcję taką nietęgą i mu serce stanęło..Udanego spotkania dziewczyny!
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wózku)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-01 o 14:01 |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski, my od wczoraj w Poznaniu.
Najpierw mega radocha z powrotu, a później mega kłótnia z tż- moja konkluzja jest taka, że Hania jest naszym pierwszym i ostatnim dzieckiem. Do tego branie dwóch antybiotyków naraz (przez mój nieszczęsny stan zapalny dziąseł) przyczynił się do strasznych bóli żołądka, dreszczy, gorączki (głupia zapomniałam brać czegoś osłonowego) no i na dokładkę @ spowodowały u mnie syndrom bomby (nie dotykaj bo wybuchnę). Jednym słowem humor do dupy... Jak dojdę do siebie to odniosę się do postów i wstawię jakieś zdjęcia z wyjazdu. |
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Monika moja jak idę z nią do sklepu obuwniczego to każdego buta dosłownie musi dotknąć i zmienia im ułożenia jeden tam drugi tam trzeci koło kasy,ale szczerze pozwalam jej ma radochę a Ja na spokojnie przymierzę buty, a potem podkładam to co poprzemieniała
![]() Zaraz jedziemy do stomatologa ![]() zapisałam się na kurs fotograficzny Zmalowana a możesz zrobić zdjęcia buzi Filipa? chciałabym wiedzieć jak to wygląda aby ewentualnie w przyszłości szybko zadziałać i iść do lekarza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dekaro to kiedy parapetówką ? ładny ogródek !Marzena
|
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
% nie raguje na to, poryczy i przestanie jaka powaga i skupienie slicznota malaWitam sie po pracy - ehh niby ludzi nie ma ale widmo przyszlego roku w mojej firmie nie nastraja. Chyba czas zaczac szukac czegos innego. Wczoraj gotowalam kapustke i stwierdzam, ze pyszna ugotowalam ![]() Mery spi jeszcze, wiec ide poloze sie i poczytam ksiazke. Zaczelam w pracy ukradkiem czytac i polecam !!!! Jodi Picoult - przemiana. Kojarzy mi sie troszke z zielona mila, ale nie do konca. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- DaKAro gratki za dzialeczke - moze jakis grill?? marzenka spokojnie przejdzie Wam. Oliweczko co do fotek, wszystkie z tego szalu sa swietne, reszta na FB zamieszczona
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co lżej mi jak wiem, że nie jestem sama z tym marudzeniem Emilie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

to Ja już podziękuje,

) wrzucasz posiekaną zielona fasolę (ja ją zawsze tak "ścinam" na palcu - kładę wzdłuż palca wskazującego lewej ręki i scinam pod skos na cienkie plasterki... nie mam pojecia jak to wytłumaczyć
jedyny minus- dlugotrwale przygotowanie...

Zakończone: 2

ja już wymiękam. Mam to pędzlować 7 razy dziennie, a on wyje i nie daje, więc na siłe... 

tak się przestraszyłaś, wyobrażam sobie, Sara często śliną się krztusi, raz miałam akcję taką nietęgą i mu serce stanęło..

12.06.2010