Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 11:37   #2371
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przyszła dziś do mnie bransoletka, którą sobie zamówiłam z wygrawerowanym K,P+T

Pokażesz nam?
Twój też P?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:37   #2372
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Brumek przedsmak to Ja już podziękuje,
Nie to dziecko.Wszystko płaczem wymusza,dosłownie WSZYSTKO,
wiem że doskonale rozumie słowo NIE WOLNO i tak ryczy i chce.
No nic trzeba mieć cierpliwości jeszcze więcej

Pokaż bransoletkę
Ja poprosiłam męża, żeby mi na ur kupił właśnie łańcuszek i serduszko i na nim D i E

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:50   #2373
83monia
Zakorzenienie

kiedys słyszałam ze najgorszy jest bunt dwulatka wlasnie i potem długo długo nic i jeszcze gorszy BUNT NASTOLATKA!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:55   #2374
adrji
Raczkowanie

Dzień dobry

Jańcio właśnie poszedl na drzeme przed wielką eskapadą do Warszawy

to my zobaczymy bronsoletke na żywo
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:03   #2375
pieleszka
Wtajemniczenie

w temacie wymuszania-żanetka łączę się w bólu bo u nas jest tak samo. Hanka się zrobiła przepaskudnym wymuszaczem. ryczy mi o wszystko. ale najgorsze jest to, że tylko MI tak ryczy mąż mówił, że jak mnie nie ma w domu i on jest z nią sam to jest cudna. nie marudzi, potrafi się super bawić, jest "grzeczna" (nie lubię tego określenia, ale wiecie o co chodzi). niania tak samo mówi, że Hanka jest cudna, ale do momentu, aż ja wrócę z pracy. wtedy jest tragedia. tylko ręce. a spróbuj nie wziąć! albo spróbuj odłożyć! albo w ogóle spróbuj mamo nie dać cyca, spróbuj nie dać pilotów od telewizji, spróbuj nie dać gazety, którą czytasz... wtedy jesteś straszną mamą i trzeba to oznajmić całemu światu wielkim rykiem!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:04   #2376
agulaaabar
Zakorzenienie

Marinko niestety jakos musze z tym żyć... nie chce sie zamykać w domu.. bedąc w Austrii tez raz dostałam ataku, to było zaraz po wypadku samochodowym.. 5-minutowy przejazd karetką kosztował mnie 580 euro.. na szczescie nfz wszystko pokrył. ataki mam rzadko, ostatni po Lili chrzcinach i przeważnie w nocy lub nad ranem.

Oliweczko postaram się napisac jakikolwiek przepis o ile mi moja córcia pozwoli
Wszystko robię troche po swojemu i "na oko" wiec tak z grubsza Ci napisze..

Zupa gulaszowa:
Mięso kroje w kostkę, chwile podduszę. Dorzucam do tego pokrojoną papryke czerwoną i żółta, cebule, ogórki kiszone/na occie, pieczarki, zalewam wszystko wywarem, gotuje aż wszystko będzie miekkie, daje troche przecieru pomidorowego, doprawiam i gotowe zagęszczam też trochę mąką, ale to jak kto woli. Czasami robię ostrzejszą - dodaje papryki ostrej w proszku.

Zupa fasolowa: z zielonej fasoli.
Do wywaru (jak nie mam to daje po prostu koste rosołową ) wrzucasz posiekaną zielona fasolę (ja ją zawsze tak "ścinam" na palcu - kładę wzdłuż palca wskazującego lewej ręki i scinam pod skos na cienkie plasterki... nie mam pojecia jak to wytłumaczyć tak jakbyś ostrzyła koniec patyka! w każdym razie wychodzą takie cienkie talarki), ziemniaki w kostke i gotujesz aż bedą miękkie. dodajesz białą zasmażkę, doprawiasz, gotowe czasami dodaje do niej parówki krojone w plasterki lub jakieś cienkie kiełbaski.

Zupa ziemniaczana:
Do wywaru (kostki rosołowej) wrzucasz drobno pokrojone ziemniaki, 1 większą marchewkę i gotujesz. podsmażasz cebule tak żeby się zarumieniła i dodajesz do ziemniaków. dorzucasz 1 - 2 listki laurowe i 2-3 kulki ziela angielskiego. kiedy ziemniaki i marchewka będą ugotowane wyławiasz listki i ziele, zgniatasz wszystko tłuczkiem do ziemniaków, doprawiasz. do ziemniaczanej zawsze daje parówke lub kiełbaski w plasterki.

Zupa cebulowa:
Ja robię zawsze z niecałego 0,5 kg cebuli. cebule obrac, pokroic w talarki.
Do garnka wlewasz troche oleju lub oliwy, wrzucasz celubę i dusisz, ma być lekko brązowa ale nie przypalona! dusisz na bardzo małym ogniu ok 30min. pod koniec duszenia możesz dodac ząbek czosnku (posiekany lub przeciśnięty przez praskę) jesli lubicie. Wlewasz ok szklankę białego wina i delikatnie mieszasz żeby odkleić cebule od dna garnka. gotujesz tak długo aż ok połowa wlanego wina "wyparuje". dolewasz wody lub bulionu, doprawiasz pieprzem i odrobina soli i gotujesz jeszcze 20min.
Wlewasz zupe do bulionówek lub większych miseczek. podpiekasz tosty, kladziesz na zupe, na to serek zolty i do piekarnika aż ser sie zarumieni. pycha jedyny minus- dlugotrwale przygotowanie...

szybsza wersja bez wina:
cebule pokroic, poddusić na bardzo małym ogniu aż się zarumieni, dolać wody z kostką rosolową/bulionem lub sama wode, pogotowac, doprawić. do miseczek, tost, serek, piekarnik

Przepraszam że tak chaotycznie ale z moim dzieckiem inaczej się nie da... jak czegos nie zrozumialas to pisz bo z pewnoscia wyszlo mi niezrozumiałe masło maslane

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:11   #2377
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Julek wiadomo co robi o tej porze... śp;i za to ja coś dziś tyłka z miejsca ruszyć nie potrafię.
Bola mnie oczy, głowa, gardło, jakby życie ze mnie uszło

Brumek znów zakrztuszenie? Straszne przeżycia.
Carmela ja jak patrzę na Julka to też myślę, że chyba już bunt dwulatka przechodzi.
Dziś zaczął wspinać się na łóżku, wczoraj sam zszedł, co raz bardziej garnie się do chodzenia.
Pieleszka Juluś ma tak samo jak Twoja Hanka. Skacze po mnie, ściąga mi spodnie, gryzie, piszczy, histeryzuje.
Tragedia. Ostatnio jestem ciągle wykończona.
Agulaa straszna ta epilepsja. Współczuję

Normalnie nie mam siły a tu obiadu nie ma, na zakupy trzeba jechać, chatke posprzątać.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:14   #2378
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Pokażesz nam?
Twój też P?
Piotr

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pokaż bransoletkę
Ja poprosiłam męża, żeby mi na ur kupił właśnie łańcuszek i serduszko i na nim D i E
A bransoletka to jest taka zwykła, sznurkowa, taniutka, ni żadna tam wielka biżuteria Jak mi się uda cyknąć fotkę, to pokażę
Stary 2012-08-01, 12:16   #2379
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuneczki

ostatnio mam totalny brak weny pisaniowej...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

U nas nic nowego w zasadzie.
Iza czesto charczy,na testy alergiczne ponoć za wcześnie.
Porobiłam na własna rękę badania,wszystko ok,jeszcze myslę o przeswietleniu zatok.
Na pewno to nie jest alergia pokarmowa,na mleko..

A jakie jest prawdopodobieństwo,ze kot uczula?

Kociarki-dlaczego mój kot non stop obsikuje świeżo wyprany CO DZIEŃ dywanik w łazience a nawet T. ciuchy robocze?
I dlaczego obce koty tak go masakrują na naszym podwórku?
Wiecznie jakis obgryziony przyłazi,jak szmatka wygląda
super, że jesteś

żeby takie numery z kotem się skończyły trzeba wykastrować
Stary 2012-08-01, 12:20   #2380
zanetaa88
Zakorzenienie

Pieleszko IDENTYCZNIE identycznie tylko, że Ja nauczyłam się wyłączać na jej ryk,bo do głowy można dostać... jeżeli wiem, że wymusza kucam i mówię że tak nie wolno, że jak się uspokoi wezmę na ręce oczywiście to nie pomaga od razu,ale nie podnoszę na zawołanie,bo nie o to chodzi...wcześniej tak robiłam i wzięłam an ręce a zaraz mi się wyrywa, nie ze mną takie gierki.Tłumaczę w sumie jak do ściany,ale wiem że mnie rozumie tylko że jej to nie pasuje ,więc Ja stwierdzam że bunt dwulatka mi się już zaczął

Monika i tych buntów w sumie RYKÓW się najbardizej obawiam;/

Dama na wycieczce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Na rowerku.jpg (62,9 KB, 61 załadowań)

Stary 2012-08-01, 12:55   #2381
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hEJ!

dziubku wszystkiego naj naj najlepszego! i spełnienia marzeń!

z tym czajnikiem, to nie jednorazowe...
i poprzebijały Lenie czwórki a juz widzę,że nie długo jej trójka prawa górna pójdzie...

Lila juz ładnie stoi... i z nią jeszcze w listopadzie do neurologa, a z Lenką juz nie
Stary 2012-08-01, 12:56   #2382
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w temacie wymuszania-żanetka łączę się w bólu bo u nas jest tak samo. Hanka się zrobiła przepaskudnym wymuszaczem. ryczy mi o wszystko. ale najgorsze jest to, że tylko MI tak ryczy mąż mówił, że jak mnie nie ma w domu i on jest z nią sam to jest cudna. nie marudzi, potrafi się super bawić, jest "grzeczna" (nie lubię tego określenia, ale wiecie o co chodzi). niania tak samo mówi, że Hanka jest cudna, ale do momentu, aż ja wrócę z pracy. wtedy jest tragedia. tylko ręce. a spróbuj nie wziąć! albo spróbuj odłożyć! albo w ogóle spróbuj mamo nie dać cyca, spróbuj nie dać pilotów od telewizji, spróbuj nie dać gazety, którą czytasz... wtedy jesteś straszną mamą i trzeba to oznajmić całemu światu wielkim rykiem!!!!
To wygląda na lęk separacyjny, chociaż w sumie powinna płakać i być nieznośna jak Ciebie nie ma, a tu odwrotnie.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Oliweczko postaram się napisac jakikolwiek przepis o ile mi moja córcia pozwoli
Wszystko robię troche po swojemu i "na oko" wiec tak z grubsza Ci napisze..

Zupa gulaszowa:
Mięso kroje w kostkę, chwile podduszę. Dorzucam do tego pokrojoną papryke czerwoną i żółta, cebule, ogórki kiszone/na occie, pieczarki, zalewam wszystko wywarem, gotuje aż wszystko będzie miekkie, daje troche przecieru pomidorowego, doprawiam i gotowe zagęszczam też trochę mąką, ale to jak kto woli. Czasami robię ostrzejszą - dodaje papryki ostrej w proszku.

Zupa fasolowa: z zielonej fasoli.
Do wywaru (jak nie mam to daje po prostu koste rosołową ) wrzucasz posiekaną zielona fasolę (ja ją zawsze tak "ścinam" na palcu - kładę wzdłuż palca wskazującego lewej ręki i scinam pod skos na cienkie plasterki... nie mam pojecia jak to wytłumaczyć tak jakbyś ostrzyła koniec patyka! w każdym razie wychodzą takie cienkie talarki), ziemniaki w kostke i gotujesz aż bedą miękkie. dodajesz białą zasmażkę, doprawiasz, gotowe czasami dodaje do niej parówki krojone w plasterki lub jakieś cienkie kiełbaski.

Zupa ziemniaczana:
Do wywaru (kostki rosołowej) wrzucasz drobno pokrojone ziemniaki, 1 większą marchewkę i gotujesz. podsmażasz cebule tak żeby się zarumieniła i dodajesz do ziemniaków. dorzucasz 1 - 2 listki laurowe i 2-3 kulki ziela angielskiego. kiedy ziemniaki i marchewka będą ugotowane wyławiasz listki i ziele, zgniatasz wszystko tłuczkiem do ziemniaków, doprawiasz. do ziemniaczanej zawsze daje parówke lub kiełbaski w plasterki.

Zupa cebulowa:
Ja robię zawsze z niecałego 0,5 kg cebuli. cebule obrac, pokroic w talarki.
Do garnka wlewasz troche oleju lub oliwy, wrzucasz celubę i dusisz, ma być lekko brązowa ale nie przypalona! dusisz na bardzo małym ogniu ok 30min. pod koniec duszenia możesz dodac ząbek czosnku (posiekany lub przeciśnięty przez praskę) jesli lubicie. Wlewasz ok szklankę białego wina i delikatnie mieszasz żeby odkleić cebule od dna garnka. gotujesz tak długo aż ok połowa wlanego wina "wyparuje". dolewasz wody lub bulionu, doprawiasz pieprzem i odrobina soli i gotujesz jeszcze 20min.
Wlewasz zupe do bulionówek lub większych miseczek. podpiekasz tosty, kladziesz na zupe, na to serek zolty i do piekarnika aż ser sie zarumieni. pycha jedyny minus- dlugotrwale przygotowanie...

szybsza wersja bez wina:
cebule pokroic, poddusić na bardzo małym ogniu aż się zarumieni, dolać wody z kostką rosolową/bulionem lub sama wode, pogotowac, doprawić. do miseczek, tost, serek, piekarnik

Przepraszam że tak chaotycznie ale z moim dzieckiem inaczej się nie da... jak czegos nie zrozumialas to pisz bo z pewnoscia wyszlo mi niezrozumiałe masło maslane
Dziękuję serdecznie

A my jutro rano mamy bioderka. P. idzie z Julcią-już drugi raz sam. Ciekawe ile jeszcze razy trzeba chodzić?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-08-01 o 12:58
Stary 2012-08-01, 13:04   #2383
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou u nas nadal gorączka ja już wymiękam. Mam to pędzlować 7 razy dziennie, a on wyje i nie daje, więc na siłe... ( Jak u Was to wyglądało ?
podobnie..., choć gorączka była chyba tylko z 2 dni, pierwszego dnia taka mega wysoka.
Wszystko trwało z tydzień, w ogóle nie chciał nic jesć, tylko pił mleko i jadł jogurty bo każda prób gryzienia kończyła się płaczem.
Smarowaliśmy mu jakimś antybiotykiem, ale nie pamiętam nazwy...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zacznijmy od tego: I KOSZALIN! a poza tym odradzam mielno, tam w lato pełno dyskotek i pijanej niedorosłości. imprezownia dla poznaniaków (przepraszam poznanianki, ale najwiecej wlasnie jest tutrystow z poznania bo trasa prosta i chyba dla nich najbliżej). polecam jeszcze darłowo, ale nie mam żadnej kwatery do polecenia
monia to widzimy się w koszalinie w poniedziałek? jeszcze nie znalazłam żadnej kwatery bo moja upatrzona nie ma wolnych miejsc noc szukam dalej..
najwyżej pojedziemy w ciemno i będziemy szukac na miejscu

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jańcio właśnie poszedl na drzeme przed wielką eskapadą do Warszawy
moja panna też właśnie śpi, późno usnęła ale mam nadzieję że nabierze sił do spotkania z dwoma przystojniakami

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

kurcze my jeszcze nie byliśmy na MMR , zapomniałam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:11   #2384
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuneczki

ostatnio mam totalny brak weny pisaniowej...
Zauważyłam

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
i poprzebijały Lenie czwórki a juz widzę,że nie długo jej trójka prawa górna pójdzie...
Ale się biedna wymęczy

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A my jutro rano mamy bioderka. P. idzie z Julcią-już drugi raz sam. Ciekawe ile jeszcze razy trzeba chodzić?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
moja panna też właśnie śpi, późno usnęła ale mam nadzieję że nabierze sił do spotkania z dwoma przystojniakami
jeden z przystojniaków też właśnie sił nabiera
Stary 2012-08-01, 13:12   #2385
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumciu podasz mi link do swojego bloga kulinarnego?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-01, 13:13   #2386
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
podobnie..., choć gorączka była chyba tylko z 2 dni, pierwszego dnia taka mega wysoka.
Wszystko trwało z tydzień, w ogóle nie chciał nic jesć, tylko pił mleko i jadł jogurty bo każda prób gryzienia kończyła się płaczem.
Smarowaliśmy mu jakimś antybiotykiem, ale nie pamiętam nazwy...

monia to widzimy się w koszalinie w poniedziałek? jeszcze nie znalazłam żadnej kwatery bo moja upatrzona nie ma wolnych miejsc noc szukam dalej..
najwyżej pojedziemy w ciemno i będziemy szukac na miejscu

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

kurcze my jeszcze nie byliśmy na MMR , zapomniałam
youyou no to właśnie mój nie chce jeść od wczoraj teraz zamiast zupy zjadł danonka dużego, rano kasze, na drugie danie ma potrawke z kurczaka zmieloną oby zjadł. Jestem załamana i zmęczona. Jak mu pędzluje to krew na gaziku jest. On jest i tak mega dzielny, ale ja już wysiadam. Płacze, na rękach ciągle chce być. Nam antybiotyku nie dała. Ale jak do jutra nie przejdzie to mamy przyjść po antybiotyk. Mamy zrobiony płyn do pędzlowania z nystatyną. I nystatyne na zewnątrz buziaka. Aha no i całe dziąsła są tym gówne zaatakowane. (((

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-08-01 o 13:23
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:19   #2387
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ale Wam zazdroszczę spotkania...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Brumku Lena i zęby to lajtowy temat. gorzej Lili przechodzi,
'
a my na mmr za tydzień o ile znów coś nie wyskoczy, tj przeziębienie...
Stary 2012-08-01, 13:24   #2388
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

to dzis spotkaniowo... ja dzis sie ze Stapelka i Zuzia widze....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:28   #2389
DaKaro
Zadomowienie

Witam!

Jesteśmy właścicielami pięknej działki . Cały ranek zszedł nam na załatwianiu spraw, ale w końcu jest. Szkoda tylko, że moje konto prawie puste . Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nadal jestem podekscytowana. A na tych 16 arach będę mieć między innymi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ogrod.jpg (111,2 KB, 75 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:28   #2390
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
to dzis spotkaniowo... ja dzis sie ze Stapelka i Zuzia widze....
O! Fajnie, dawno tu Stapelki nie było-pozdrowienia dla Niej i dla Zuzi

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-01, 13:29   #2391
DaKaro
Zadomowienie

Zaraz ruszam w trasę, jadę z Malwiś do rodziców. Do zobaczenia wieczorkiem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:30   #2392
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!

Jesteśmy właścicielami pięknej działki . Cały ranek zszedł nam na załatwianiu spraw, ale w końcu jest. Szkoda tylko, że moje konto prawie puste . Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nadal jestem podekscytowana. A na tych 16 arach będę mieć między innymi:
Jaka boska Naprawdę MARZENIE. Tam się będziecie budowac, czy to rekreacyjna? W mieście, poza? Pewnie musiała kosztować krocie.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-01, 13:31   #2393
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

a Karo ślicznie!
Stary 2012-08-01, 13:42   #2394
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Ja też wypompowana, ale to żadna nowość. Jadę z tąd na kilka godzin do mamy jak Sara wstanie, może mi się polepszy..

Dakaro wow jak to się stało że ktoś sprzedał działkę z urządzonym ogrodem, kostką? tam nie ma żadnego domku? ślicznie!! mega!!

Brumek
kurcze ale stres tak się przestraszyłaś, wyobrażam sobie, Sara często śliną się krztusi, raz miałam akcję taką nietęgą i mu serce stanęło..

Udanego spotkania dziewczyny!
Stary 2012-08-01, 13:55   #2395
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Pieleszko IDENTYCZNIE identycznie tylko, że Ja nauczyłam się wyłączać na jej ryk,bo do głowy można dostać... jeżeli wiem, że wymusza kucam i mówię że tak nie wolno, że jak się uspokoi wezmę na ręce oczywiście to nie pomaga od razu,ale nie podnoszę na zawołanie,bo nie o to chodzi...wcześniej tak robiłam i wzięłam an ręce a zaraz mi się wyrywa, nie ze mną takie gierki.Tłumaczę w sumie jak do ściany,ale wiem że mnie rozumie tylko że jej to nie pasuje ,więc Ja stwierdzam że bunt dwulatka mi się już zaczął

Monika i tych buntów w sumie RYKÓW się najbardizej obawiam;/

Dama na wycieczce
powiem ci ze artur do dzis ryczy jak mu sie cos nie udaje czy czasem jak czegos mu sie nie da. za to nie odwalal (za czesto) atakow w stylu "rzut na glebe i ryk" co już kinga raz zrobiła! za to chociaz w sklepie siary mi nie robia, nie rycza za jakims zakupem, nie zrzucaja z regałów (no kinga jeszcze by zrzucala ale za to siedzi grzecznie w wózku)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-08-01 o 14:01
Stary 2012-08-01, 13:57   #2396
marzena_S
Zadomowienie

Hej laski, my od wczoraj w Poznaniu.
Najpierw mega radocha z powrotu, a później mega kłótnia z tż- moja konkluzja jest taka, że Hania jest naszym pierwszym i ostatnim dzieckiem.
Do tego branie dwóch antybiotyków naraz (przez mój nieszczęsny stan zapalny dziąseł) przyczynił się do strasznych bóli żołądka, dreszczy, gorączki (głupia zapomniałam brać czegoś osłonowego) no i na dokładkę @ spowodowały u mnie syndrom bomby (nie dotykaj bo wybuchnę).
Jednym słowem humor do dupy...
Jak dojdę do siebie to odniosę się do postów i wstawię jakieś zdjęcia z wyjazdu.
Stary 2012-08-01, 13:59   #2397
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!

wow!!! ja tez tak ładnie chce

Stary 2012-08-01, 14:20   #2398
zanetaa88
Zakorzenienie

Monika moja jak idę z nią do sklepu obuwniczego to każdego buta dosłownie musi dotknąć i zmienia im ułożenia jeden tam drugi tam trzeci koło kasy,ale szczerze pozwalam jej ma radochę a Ja na spokojnie przymierzę buty, a potem podkładam to co poprzemieniała w sklepie raz wysiedzi w wózku, raz nie,ale wtedy jadę po bułkę i siedzi na chwilę cicho, potem wymyślam kawałek arbuza jabłka

Zaraz jedziemy do stomatologa
zapisałam się na kurs fotograficzny

Zmalowana
a możesz zrobić zdjęcia buzi Filipa? chciałabym wiedzieć jak to wygląda aby ewentualnie w przyszłości szybko zadziałać i iść do lekarza

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dekaro to kiedy parapetówką ? ładny ogródek !

Marzena

Stary 2012-08-01, 14:24   #2399
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Eve Zuza też w 90% od razu ściąga spinkę, na zdjęciu te pozostałe 10% . Opaskę, czapkę, chustkę też. No wszystko. Wszystkie buty i skarpetki ściąga, oprócz tych skórzanych paputków.
moja skarpety i czapki rowniez sciaga. Ale nawet do zdjecia nie utrzymalaby sie spinka
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jakbym czytala o sobie i marysi. TZ zrzedzi ze jak mnie nie ma to grzeczna, ja jak wejde rykiem chce wszystko wymusic - ehhh. Na rece a pozniej wykreca mi sie, chce uciec, odloze ja placze. w 90
% nie raguje na to, poryczy i przestanie

Cytat:

Dama na wycieczce
jaka powaga i skupienie slicznota mala

Witam sie po pracy - ehh niby ludzi nie ma ale widmo przyszlego roku w mojej firmie nie nastraja. Chyba czas zaczac szukac czegos innego.

Wczoraj gotowalam kapustke i stwierdzam, ze pyszna ugotowalam

Mery spi jeszcze, wiec ide poloze sie i poczytam ksiazke. Zaczelam w pracy ukradkiem czytac i polecam !!!! Jodi Picoult - przemiana. Kojarzy mi sie troszke z zielona mila, ale nie do konca.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

DaKAro gratki za dzialeczke - moze jakis grill??
marzenka spokojnie przejdzie Wam.
Oliweczko co do fotek, wszystkie z tego szalu sa swietne, reszta na FB zamieszczona

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:27   #2400
zanetaa88
Zakorzenienie

Ale wiecie co lżej mi jak wiem, że nie jestem sama z tym marudzeniem Emilie jakoś utrzymuje mnie to na duchu , zwalam na wiek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości