Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 23:12   #2341
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Eve Zuza też w 90% od razu ściąga spinkę, na zdjęciu te pozostałe 10% . Opaskę, czapkę, chustkę też. No wszystko. Wszystkie buty i skarpetki ściąga, oprócz tych skórzanych paputków.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:20   #2342
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Eve Zuza też w 90% od razu ściąga spinkę, na zdjęciu te pozostałe 10% . Opaskę, czapkę, chustkę też. No wszystko. Wszystkie buty i skarpetki ściąga, oprócz tych skórzanych paputków.
U nas tez tylko paputki się trzymają i czapeczki ze sznurkami.
Jaki macie model paputków? My ten różowy - wiadomkiś z kotkami (czytaj z Hello Kitty )

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:27   #2343
Zmalowana
Zakorzenienie

Laski pokażcie jakie Wasi chłopcy mają sandałki. Filip właśnie z jednych wyrósł...

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:29   #2344
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki za szczoteczkowe odpowiedzi

A co sądzicie o tej: http://www.ebay.co.uk/itm/Wisdom-Ste...tem5648efd6bb?
Bardzo podobna do tej jordana.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:34   #2345
iustyna1
Wtajemniczenie

ciemnoróżowe z zielonym kwiatkiem (kuba wybrał ) chyba Żaneta ma takie same dla Emilie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-31, 23:40   #2346
youyou
Zakorzenienie

brumeczku, adrij czyli widzimy sie jutro ok 15:40/16

brumek współczuję do dziś pamiętam jak Filip zakrztusił się bułką i był cały sino-czerwony i tchu złapac nie mógł
niestety to w głowie zostaje i już ie jestem taka wyluzowana przy jedzeniu ,i jak jedzą coś podejrzanego, to staram się obserwowc czy sobie poradzą...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
PW posłane
Fajnie z tym urlopem macie
A gdzie jedziecie dokładnie? I czy dobrze rozumiem rodzina Youyów nawiedzi przy okazji rodzinę Justynów?
Dobrze rozumiesz rodzina youyów naawiedza rodzinę iustynów
jesteśmy umówione na niedzielę więc jakieś fotki pewnie się potem pojawią.
A my jedziemy najpierw do Gniezna, odwiedzić rodzinę tż-ta a potem nad morze - i po drodze właśnie odwiedzimy iustynę
Nad morze dokładnie jeszcze nie wiemy gdzie - trwa dyskusja Mielno, Łazy, Chłopy czy Łeba czy coś innego?
Ktoś ma coś godnego i taniego do polecenia?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

You
a gdzie jedzeicie dokłądnie? Gdybym mieszkała w środku Pl to nie wahałabym się ani dnia ,ale my ze śląska to jazda 12h by Nas czekała...Teraz jedziemy w czw do sob do Szklarskiej podroż trwa 4h i wydaję mi się że przez 4h będzie jedno wielkie smęcenie
dokładnie to jeszcze nie wiemy, jak napisałam wyżej ale że będziemy mieli noclegi po drodze to podróż nie będzie taka zła.

My niby centrum ale to nic fajnego, tylko niziny...... do morza daleko i w góry daleko

Denis braaaaaawo

Zmalowana Filip przechodził opryszczkowe zapalenie jamy ustnej i to była najgorsza rzecz jaka się do niego przyplątała współczuję...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:46   #2347
iustyna1
Wtajemniczenie

youyou miałam iść spać a wiesz co właśnie robię? Pranie wieszam... Zapomniałam że się wyprało... I już masz przyjemniejsza drogę nad morze, bo z noclegiem .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-31, 23:52   #2348
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła ze zwykłą rączką.

Cytat:
ciemnoróżowe z zielonym kwiatkiem (kuba wybrał ) chyba Żaneta ma takie same dla Emilie.
Też chciałam je zamówić, ale kotki wygrały.

Stary 2012-08-01, 00:04   #2349
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła ze zwykłą rączką.
Taką http://www.ebay.co.uk/itm/Colgate-Sm...item3372837b34

Stary 2012-08-01, 00:11   #2350
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, kupiłabym taka zwykła. Mamy juz duże dzieci niedługo będą same myły ząbki, po co udziwniać.
Ja właśnie szukam pasty bo Nenedent nam się kończy i chyba kupię jakaś Ziajke bez fluoru.

Stary 2012-08-01, 00:20   #2351
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
1. brumeczku, adrij czyli widzimy sie jutro ok 15:40/16

2.brumek współczuję do dziś pamiętam jak Filip zakrztusił się bułką i był cały sino-czerwony i tchu złapac nie mógł
niestety to w głowie zostaje i już ie jestem taka wyluzowana przy jedzeniu ,i jak jedzą coś podejrzanego, to staram się obserwowc czy sobie poradzą...

3.Dobrze rozumiesz rodzina youyów naawiedza rodzinę iustynów
1.

2. Pamiętam, jak kiedyś o tym pisałaś Straszne chwile się wtedy przeżywa Nawet teraz jak to pisze, to się trząść zaczynam.

3. Fajnie Gdyby ie to, że jutro się zobaczymy, to by mnie skręcało z zazdrości

Cytat:
Carmela tu masz Zuz na tym leżaku, ładowała się na niego i siedziała jak królowa
Jak rasowa plażowiczka Nie wygląda na ZŁOOO
Stary 2012-08-01, 00:26   #2352
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo a te kaszaki to coś poważnego czy względy estetyczne. Pytam, bo chyba też mam 2-3 i nie ruszam tego. Może powinnam?
Nie, to nic poważnego. Tylko ja miałam już dwa takie duże, że było je bardzo widać, i trzeba było usunąć:/ Niestety, ja mam całą głowę w tym paskudztwie, no a przecież nie wytnę tych dwóch dużych, a reszty nie zostawię - więc poszlam za ciosem i tak mnie kroją

Ale to nic powaznego. Tyle, że łatwiej to wyciąć , jak jest małe. Mniejsza dziura, mniejsza blizna, szybciej się zagoi.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:17   #2353
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie wiem, jeszcze nie ma kompletu uzębienia, ale idź pogadaj ze specjalista.

Wiem tylko tyle żeby był zgryzik ładny trzeba mieśnie buzi trenować, dużo żuć ( żuć pisze się przez ż ??? ) np. kabanoski, skórki od chlebka itp.
o widzisz, to ja tak nieświadomie daje mu piętki chleba,a najbardziej lubi te "wczorajsze"
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Alibany moja Julka tez ostatnio bardzo niegrzeczna-ciagle jęczy, ciągle Jej źle.
Emil tez ostatnio piszczy, krzyczy, pręzy się jak cos nie pojego myśli. no normalnie pokazuje swój charakterek
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

3 godziny wysiedziałam się w kolejce. W posiewie moczu robionym tydz temu wyszła e.coli, znowu mam antybiotyk i w sumie to tyle, lekarz zbył mnie. Powiedział że jak nadal będzie nawracać to dopiero wtedy cystoskopia. IMO już dzisiaj powinnam dostać skierowanie na to badanie. Skoro to tyle czasu trwa i ciągle nawraca, eh szkoda gadać. Chyba tylko naciąganie kasy nfz za 3 minuty wizyty...

Głowa mi pęka, od kilku dni tak mam. Bez leków ani rusz.
Patik, ojej. biedaczku ty. mam nadzieję, że w końcu się wszystko od ciebie odpędzi, wszelkie chróbstwa i też.
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Kto mnie pamięta ręka do góry
My żyjemy.
Iza chodzi,gada kilka słów,ma buzię pełną zębolków,naczyniak nadal duży ale musieliśmy odstawic Propranolol po szpitalu.
Nadal ciągnie cyca.Uwielbia pływać w jezirku.
Tyle u nas.

Pieleszko wybieram sie do Ciebie,kiedy jesteś wolna?
pamiętamy i często pytamay co u was. Fajne te twoje pociechy
Cytat:

Stronczku mąż był wczoraj u dwóch złotników w Slough i obaj nieczynni W ogóle chyba zakłady zlikwidowane.. Nie wiem, czy nie zaczekam do jesieni i nie naprawię tej obrączki dopiero w PL.
ja bym tez zrobiła w Polsce, masz pewność że to ci zrobia dobrze. tutaj jubilerzy to chyba głównie sieciówki - i raczej sprzedają.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dobry

Czekam na tz ze szwagrem bo jadą z lotniska (my jednak zostaliśmy z Wiki w domu) i utknęli na orbicie Londynu. Aj ta olimpiada.
o widzisz a mnie jakoś olimpiada nie dała się specjalnie we znaki, poza tym, że nasz Sainsbury strasznie wykupiony. Głodna widownia objada mój supermarket
Cytat:
Dziewczyny jakie macie szczoteczki do zębów dla maluchów? My jeszcze używamy tej silikonowej nakładki na palec, ale Sz. mnie dzisiaj tak ugryzł w paznokieć..
nuba, czy jakoś tak

Brumku -dziwne to i przerażające. może obserwuj a jakby sie nie daj Boże raz jeszcze zdażyło to może wrato by zapytać jakiegoś lekarza co o tym myśli

Cytat:

ejjj co Wy tu debatujecie o moim klocuszku? hihi jakby co, to waży tylko ok 10kg

Ale serio, to ludzie są w szoku jak pytają o wiek małej a my odpowiadamy, że 13 miesięcy
no a mój klocuszek za niecałe dwa tygodnie kończy 12 miesięcy, a waży prawie 11,5 kg. i jest wysoki. i ludzie częśto na spacerze zaczepiają i dają mu 2 latka
Cytat:
Tak, kupiłabym taka zwykła. Mamy juz duże dzieci niedługo będą same myły ząbki, po co udziwniać.
Ja właśnie szukam pasty bo Nenedent nam się kończy i chyba kupię jakaś Ziajke bez fluoru.
Emil juz sam myje te swoje trzy zęby. rano i wieczorem. ja najpier przeszczotkuje mu buzię, a potem on kilka minut szczotkuje sam. i robi to z chęcią. my uzywamy pasty aqua fresh milky teeth
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:41   #2354
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Gwiazdeczki.
Mój syn chyba zacznie spać bez mamy w wieku 18 lat, bo zacznie z innymi babeczkami Ech.

Zanetaa my mamy nad morze minimum 600 km i wybieramy się w niedzielę. Wyjedziemy w nocy. Mam nadzieję, że Dominik prześpi drogę

A ja jeszcze nie zaczęłam szczotkować zębów Dominikowi Zła kobieta ze mnie

Lecę do pracy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:58   #2355
pieleszka
Wtajemniczenie

hej

Zuzia, Sarenka, Marysia
dzieciaki naszych mielczanek miały widać całkiem niezłą zabawę. urocze

Nerolka no jesteś wreszcie kochana ja ten tydzień do końca mam zawaloy, ale w przyszłym popołudniami mam luz więc napisz kiedy Ci pasuje i przyjeżdżajcie! chłopaki rosną na przystojniaków, a moja ulubienica Izula jak zawsze śliczna

brumku Boże padłabym na zawał chyba...co za straszna historia!! dobrze, że umiesz tak od razu prawidłowo zareagować. ja k mi się Hania zakrztusiła ogórkiem kiszonym (też już siniała bo nie mogła tchu złapać..) to spanikowałam i dobrze, że mąż był w domu bo ja kompletnie nie wiedziałam co mam robić!

zmalowana, Żanetka dla Waszych chorowitków.

żaneta moja Hanka jak chodziła do żłobka jeszcze to też CAŁY CZAS miała katar. i ciągle jej coś od tego kataru spływało do gardła. średnio 2x w tygodniu byłam u lekarza. masakra jak sobie przypomnę. wszystkiego próbowałam, łącznie z inhalacjami kilka razy dziennie i naparami z pędów sosny i majeranku. już też były podejrzenia, że jest alergiczką, bo nie szło go niczym wytępić!! przeszedł dopiero jak przestała do żłobka chodzić.....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:17   #2356
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy taką:
http://www.rossmann.de/qualitaetspro...oppelpack.html

Lili zawsze przykleja ją na ściane w lazience jak skonczy myć ew. np na telewizor

Jesli chodzi o paste to używamy Elmex dla dzieci

Brumku
matko kochana.. jeszcze nie chlonęłaś po ostatnim krztuszeniu się Tymusia bidulko, oby się to nigdy więcej nie powtórzyło

Natka i jak z paszportem?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:12   #2357
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Ponadto u nas nic nowego. Bylismy Marysi chrzestnego prosic na roczek i wlasnie pol godziny temu wrocilismy, TZ dal jej jesc i usnela. A ja siedze z Wami wstawie Wam fotki Marysi z wczoraj
Ale super ta pierwsza fotka
Cytat:
Wtedy robi tylko "ahu ahu", nawet się może łezki pojawią w oczach, ale lekko klepnę w plecki, dam popić i zaraz mija. A te dwa przypadki teraz to istny hardcore Łącznie z sinieniem, bezsilnymi próbami łapania powietrza, wytrzeszczonymi oczkami

Boże, to musiało być straszne...oby już nigdy się nie pojawiło.
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Oliweczko, ja mam na glowie takie guzki pod skórą - kaszaki. I teraz mam serię zabiegów, żeby usunać to paskudztwo
W poniedzialek miałam zdjęcie szwów akurat :/
A w przyszłym tygodniu mam już kolejny zabieg
I dużo tego jeszcze zostało? Boli to?
Cytat:
Carmela tu masz Zuz na tym leżaku, ładowała się na niego i siedziała jak królowa
Czadowo
Cytat:
No właśnie-wszystkie używacie past? Ostatnio P. był u dentysty i tak się zgadali i ta babka powiedziała, że dopóki dziecko nie wypluwa śliny, to nie trzeba używać pasty-sama szczoteczkę szczotkować i przestaliśmy używać pasty, bo Ona właściwie to Ją zjada.

Witam.
Wczoraj byłyśmy z Julką świadkiem jak pies się rzucił na drugiego i chyba go zagryzł...pisze chyba, bo nie mogłam tak stać i patrzeć...wyciągnęłam telefon, ale nie wiedziałam gdzie zadzwonić...ta kobieta tak głośno i przeraźliwie piszczała/płakała/łkała, a potem tamten pies agresor chyba przegryzł tamtemu biedakowi smycz, ale nadal go trzymał za szyję. Jakiś facet go kopał, walił szczotką(poleciał do domu po nią), potem ciągnął za tylne łapy...to była TRAGEDIA...bardzo to przeżyłam, tym bardziej że sama mam psa... potem poszłyśmy na długi spacer, ale to siedziało głęboko...niewiem czy pies przeżył, ale jak się odwracałam z daleka(pełno było gapiów, nawet samochody się pozatrzymywały)to chyba ten morderca targał już sztywnego psa...aj...

Teść jeszcze nie wyszedł ze szpitala-ma trochę poparzone płuca jeszcze ze 2-3 dni.

Jutro będę w pracy tylko rano, bo potem mam lekarza na 10-ale to tylko żeby aktywować taką kartę medyczną, dzięki której wszystkie wizyty prywatne będą darmowe i niewiem czy na dalsza część dnia nie wziąść sobie już wolnego-i chyba tak zrobię, bo mam do wykorzystania wolne godzinki. W piątek rano ide na badania-miedzy innymi picie glukozy, a potem na 13 wizyta u ginka i będziemy oglądać Mateuszka I chyba od końca sierpnia idę już na zwolnienie, bo nawet nie będzie miał kto siedzieć z Julcią w tym ostatnim tyg., a zwolnienie i tak planowałam od września, więc tydzień wcześniej pójdę, jeżeli tak się wszystko ułoży.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:58   #2358
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki w takim razie kupię zwykłą.

Stary 2012-08-01, 10:09   #2359
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
brumeczku, adrij czyli widzimy sie jutro ok 15:40/16

brumek współczuję do dziś pamiętam jak Filip zakrztusił się bułką i był cały sino-czerwony i tchu złapac nie mógł

Dobrze rozumiesz rodzina youyów naawiedza rodzinę iustynów
A my jedziemy najpierw do Gniezna, odwiedzić rodzinę tż-ta a potem nad morze - i po drodze właśnie odwiedzimy iustynę
Nad morze dokładnie jeszcze nie wiemy gdzie - trwa dyskusja Mielno, Łazy, Chłopy czy Łeba czy coś innego?

dokładnie to jeszcze nie wiemy, jak napisałam wyżej ale że będziemy mieli noclegi po drodze to podróż nie będzie taka zła.

My niby centrum ale to nic fajnego, tylko niziny...... do morza daleko i w góry daleko

Denis braaaaaawo

Zmalowana Filip przechodził opryszczkowe zapalenie jamy ustnej i to była najgorsza rzecz jaka się do niego przyplątała współczuję...
youyou u nas nadal gorączka ja już wymiękam. Mam to pędzlować 7 razy dziennie, a on wyje i nie daje, więc na siłe... ( Jak u Was to wyglądało ?
Cytat:

A co sądzicie o tej: http://www.ebay.co.uk/itm/Wisdom-Ste...tem5648efd6bb?
Madziulka ja mam tą jordana i taką zwykłą przyczepianą do wanny. Filip sam myje zęby i tej zwykłej nie chce. Wygodniejsza do rączki dla niego jest ta jordana. No i my już używamy pasty Elmex dla dzieci. Mój dentysta powiedział, że po roku ma być z fluorem. I daje się jej odrobinkę, wciera w to włosie na szczoteczce.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:42   #2360
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
o kurcze agula no to nie za wesoło...Bo epilepsja to padaczka tak? U nas na uniwersytecie na wykładzie pierwszym jakaś studentka miała atak padaczki... I nie dość, że miała atak, to biedna jeszcze (kurde, nie wiem jak to napisać w miarę ładnie ) oddała mocz prz tym nieświadomie. Boże tak mi jej szkoda było, bo wiadomo- pierwszy wykład, każdy chciał się jakoś zaprezentować...Zmieniła uczelnię
kiedys bylam na praktyce studenckiej w niemczech z dziewczyna ktora miala padaczke. miala z dwa ataki podczas tych praktyk, obydwa na ulicy. zwyczajnie usiadla, kazala trzymac sobie głowe zeby nic sie nie stalo. raz rzeczywiscie popuscila, ale miala spodnie na zmiane (akurat wychodzilismy z autobusu, to sie wrocila). potem na nasza prosbe dala nam wyklad jak sie zachowac w takiej sytuacji. mam tez jenda ciocie przyszywana ktora ma padaczke. miala raz atak jak byla u mioich rodzicow - przegladala zdjecia i pod wplywem wzruszenia chyba dostala ataku. ale lekkiego. a ja sama mialam podejrzenie padaczki, bo przez migreny mdlalam i mialam drgawki. eeg nic nie wykazalo. pamietam jak czekalam na konsultacje w poradni padaczkowej i jakas pani siedziala obok, dala swoje wyniki i torebke kolezance, że tak powiem potelepalo ja na fotelu i o skonczonym ataku jak nigdy nic podziekowala za potrzymanie torebki i czekala dalej

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

zacznijmy od tego: I KOSZALIN! a poza tym odradzam mielno, tam w lato pełno dyskotek i pijanej niedorosłości. imprezownia dla poznaniaków (przepraszam poznanianki, ale najwiecej wlasnie jest tutrystow z poznania bo trasa prosta i chyba dla nich najbliżej). polecam jeszcze darłowo, ale nie mam żadnej kwatery do polecenia

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
żaneta moja Hanka jak chodziła do żłobka jeszcze to też CAŁY CZAS miała katar. i ciągle jej coś od tego kataru spływało do gardła. średnio 2x w tygodniu byłam u lekarza. masakra jak sobie przypomnę. wszystkiego próbowałam, łącznie z inhalacjami kilka razy dziennie i naparami z pędów sosny i majeranku. już też były podejrzenia, że jest alergiczką, bo nie szło go niczym wytępić!! przeszedł dopiero jak przestała do żłobka chodzić.....
artur tak mial. dopiero po poł roku jak zrobilismy ponad miesieczna przerwe w zlobku (mial wtedy 1,2 roczku) i dobrze sie wyleczyl i bylo lepiej. oczywioscie alergolog i leki wziewne jeszcze pol roku dostawał. ale dzis juz nic go nie dopada. z kinga zaledwie dwa razy bylam na chorobowym (plus ospa) od kiedy zlobkuje (od marca), a antybiotyk miala raz na ucho.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

nadrobiłam. jestem po szczepieniu mmr. mala dzielna do czasu wyciagania igły. no wtedy byl ryk, ale krótki, choc donośny. dostala naklejke ktora zmiętoliła. wazy 9 200g czyli chuchro mierzy niby 74 cm ale wg mnie zle lezala, bo w ciuchach na 74 to nie daje rady, wszystkie za male.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:47   #2361
Marina1
Zakorzenienie

No właśnie straszne monia, dlatego podziwiam naszą agulę, że jest w obcym sobie kraju i się nie boi.

Boże, Oliweczko aż mnie za gardło ścisnęło, biedny pies . Okropne.

dziewczyny może i Igor wizualnie wygląda jak 2 latek, ale mentalnie to półroczniak jeszcze

Brumku Boże straszne... Poróbcie fot, ok? Tymkowi, Lili i Jaśkowi.

Zmalowana biedny Filip. Miałam to samo wiele razy, tragedia a jak boli

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Aha, miałam Wam pisać.
Idę za tydzień do lekarza z małym, bo ma między piersiami, bardziej ku lewej strony ( słoneczko widziała ) taką gulkę pod skórą, to wygląda jak mały ( ok 1 cm, może mniejszy) kamień pod skórą i jest mega twarde, jak kość. Nie wiem co to...
Mój M. ma lekką deformację klatki piersiowej ( tak zwaną lejkowatość )...Mam nadzieję, że malemu nic nie przekazał w "prezencie"...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:55   #2362
pieleszka
Wtajemniczenie

tak czytam posta monii i mi się skojarzyło, że my wczoraj miałyśmy się szczepić, ale kardiolog zabroniła. min. 3 miesiące od operacji dopiero można. więc mnie wczoraj koncert Hankowych wrzasków ominął pannica moja od operacji zaczęła ładnie przybierać. waży już 9850 g - w dwa miesiące 700g nabrała jak to pani doktor określiła-"teraz jej nic nie morduje" a dla Kingi za to, że dzielna była!
marinko to trzymam kciuki żeby to nic "poważnego" nie było!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:00   #2363
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

No i jeszcze trochę ja posmęcę...
Dziś miałam powtórkę z rozrywki - Tymuś zaczął się krztusić i nie mógł oddychać
współczuję Brumciu, wyobrażam sobie co przezyłaś.... u nas jeszcze takiego krztuszenia nie było na szczęscie...

Udanego spotkania dziewczynki
widzę moda na spotkanka zapanowała

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Fasssoolllkkaaaa Obśliniłam laptopa

Ojej Dobrze, że sobie poradziłaś z tym
ktoś tu pisze o fasolce?? ja kocham

Cytat:

U mnie też szok pełny, bo myślą że ma pół roku
wyrośnięty ten Twój półroczniaczek a jaki sprytny już
Cytat:
śliczna - i jaką ma ładną spinkę - my też w spince chodzimy juz codziennie - bo ma grzywkę dłoga a szkoda mi jej podcinać.

ładnie daje się już uczesać i przestała kręcić sie przy wpinaniu spinek - ładnie grzecznie aż skoncze wpinac a potem idziemy się przegladac w lusterku - a Julka robi mini do lustra
Cytat:
he he a moja nie ściąga już - jak jej wepnę rano to ma do wieczora ewentualnie jej poprawie w ciągu dnia jak jej sie poluzuje.

Cytat:
Wczoraj byłyśmy z Julką świadkiem jak pies się rzucił na drugiego i chyba go zagryzł...pisze chyba, bo nie mogłam tak stać i patrzeć...wyciągnęłam telefon, ale nie wiedziałam gdzie zadzwonić...
straszne... biedny psiak...
Cytat:
hehe dziękuję za miłe słowa odnośnie naszych zdjęć było tak wesoło, że do tej pory nie mogę znaleść pilota od telewizora
doczytałam że się znalazł już

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie boli głowa. Leki nie pomogły, piję kawę. Leżę tylko.
Sara mi tu piszczy na podłodze , nie wiem co chce...na spacer nie mam siły.

Wiecie że ja z pracą mgr nadal w lesie? to co napisałam i wysłałam nie ma odezwu. 20 poszła na urlop i jak dzwonie nie odbiera telefonów, nie wiem do kiedy ma ten urlop. Brak mi słów na tą babę. Pewnie będzie wszystko na ostatnia chwilę. Praca w rozsypce..
mnie tez głowa bolała wczoraj...

i współczuję że nadal nic nie wiesz co z Twoja praca.. naprawdę tę babę powinni wywalić z uczelni na zbity pysk za te zagrywki.. ciekawe co Ci odpisze jak wróci z urlopu, może wreszcie się weźmie do kupy i cos mądrego powie. Pomyśl że już niedługo bedziesz mieć z głowy babsztyla.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Jutro wielki dzień - kupujemy naszą działkę marzeń .
super

dzień dobrerek

Marinko - super Avatar

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:00   #2364
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek jak leżałam z damą w Szpitalu to obok była mamusią z 3miesięcznym dzieckiem które się dusiło właśnie śliną zostawili je na obserwacji,ale na szczęście się nic nie działo potem. nawet sobie nie wyobrażam co przeżyłaś

You
fajnie, że macie nocleg.U nas też wchodziłoby w grę tylko noc,ale boję się jakoś jechać w nocy, że braknie Nam sił

Jacieee powodzenia my myślimy nad morze we wrześniu,ale okropnie mnie przeraża jazda.Jutro jedziemy do Szklarskiej ok4h jazdy już wiem,że to bedzie jazda bez trzymanki

Pieleszka u Nas właśnie z katarem to samo,ale siedzi ponad tyd w domu.Zaraz jak zobaczyłam katar nie puszczałam jej do żłobka,kurczę Ja wiem że to normalne ale mega męczące.Jak nie zdadzwonią do mniej jednej firmy do końca tyg, to raczej podejmuję decyzję że na jakiś czas koniec ze żłobkiem...

Czu BUNT DWULATKA się już zaczyna ?
Czy dopiero jak skończy dwa lata ?
Ja oszaleje z moją damą, powiem tylko " NIE" to ryk,
potrafi ryczeć cały dzień bo wszystko się jej nie podoba,
wszystko jest brzydkie,nie ładne i wg pomarudzę sobie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:11   #2365
alibany
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Aha, miałam Wam pisać.
Idę za tydzień do lekarza z małym, bo ma między piersiami, bardziej ku lewej strony ( słoneczko widziała ) taką gulkę pod skórą, to wygląda jak mały ( ok 1 cm, może mniejszy) kamień pod skórą i jest mega twarde, jak kość. Nie wiem co to...
Mój M. ma lekką deformację klatki piersiowej ( tak zwaną lejkowatość )...Mam nadzieję, że malemu nic nie przekazał w "prezencie"...

marina ja mam cos takiego na "klacie". dokłądnie ku lewej stronie taka gulkowata kość.U nas to "rodzinne" razem z bratem mamy bardziej wklesłą klatke piersiową.....nigdy nic z tym nie miałam robione......ale moż eu Igiego to co innego.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:16   #2366
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
marina ja mam cos takiego na "klacie". dokłądnie ku lewej stronie taka gulkowata kość.U nas to "rodzinne" razem z bratem mamy bardziej wklesłą klatke piersiową.....nigdy nic z tym nie miałam robione......ale moż eu Igiego to co innego.
O, dokładnie alibany...
Taka jakby gulkowata kość. Bo twarde. Uspokoiłaś mnie troszkę...Nie widać tego, tylko trzeba wyczuć. No może trochę widać, jak się wygnie do tyłu małe.

mam ochotę jechać z młodym na basen u nas na kusocińskiego ten otwarty, ale się cykam, że nie dam se rady jechać??

Laski z mielca: w nowym korso jest kupon od wczoraj do 6 sierpnia na pampersy zielone za 29 zł obojętnie jaki numer. Ale do zrealizowania tylko we Fracach. Ja mam i planuję zużyć
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:20   #2367
alibany
Rozeznanie

Cytat:
O, dokładnie alibany...
Taka jakby gulkowata kość. Bo twarde. Uspokoiłaś mnie troszkę...Nie widać tego, tylko trzeba wyczuć. No może trochę widać, jak się wygnie do tyłu małe.
No u mnie to bardziej widac już anwet na stojąco tylko ja to mam wszystkie kości na wierzchu. Ale jak leżę czy się wygnę to już razi bardzo po oczach, u małej tez da się takie coś wyczuć...takze chyba taki typ.,.....ale skonsultuj dla pewności to z lekarzem....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:22   #2368
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina czemu nie dasz rady ? Tylko, że jeżeli o mnie chodzi jechałabym ciut później bo teraz największe słońce. Mały pewnie będzie miał radochę My mamy basen w ogrodzie,dama co prawda była tylko raz ale taki szał ciał, że aż miło patrzeć jak dziecko się cieszy. Zrób sobie listę co potrzebujesz,zapakuj plecak i jedź nie zapomnij o filtrze !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:25   #2369
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

mam ochotę jechać z młodym na basen u nas na kusocińskiego ten otwarty, ale się cykam, że nie dam se rady jechać??

Jedź

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:33   #2370
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przyszła dziś do mnie bransoletka, którą sobie zamówiłam z wygrawerowanym K,P+T

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Brumku -dziwne to i przerażające. może obserwuj a jakby sie nie daj Boże raz jeszcze zdażyło to może wrato by zapytać jakiegoś lekarza co o tym myśli
Jak się jeszcze raz powtórzy (NIE NIE NIE NIE!!!!!), to pójdę.

Cytat:
brumku Boże padłabym na zawał chyba...co za straszna historia!! dobrze, że umiesz tak od razu prawidłowo zareagować. ja k mi się Hania zakrztusiła ogórkiem kiszonym (też już siniała bo nie mogła tchu złapać..) to spanikowałam i dobrze, że mąż był w domu bo ja kompletnie nie wiedziałam co mam robić!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Brumku
matko kochana.. jeszcze nie chlonęłaś po ostatnim krztuszeniu się Tymusia bidulko, oby się to nigdy więcej nie powtórzyło
Dziękuję

Cytat:
Wczoraj byłyśmy z Julką świadkiem jak pies się rzucił na drugiego i chyba go zagryzł...pisze chyba, bo nie mogłam tak stać i patrzeć...wyciągnęłam telefon, ale nie wiedziałam gdzie zadzwonić...ta kobieta tak głośno i przeraźliwie piszczała/płakała/łkała, a potem tamten pies agresor chyba przegryzł tamtemu biedakowi smycz, ale nadal go trzymał za szyję. Jakiś facet go kopał, walił szczotką(poleciał do domu po nią), potem ciągnął za tylne łapy...to była TRAGEDIA...bardzo to przeżyłam, tym bardziej że sama mam psa... potem poszłyśmy na długi spacer, ale to siedziało głęboko...niewiem czy pies przeżył, ale jak się odwracałam z daleka(pełno było gapiów, nawet samochody się pozatrzymywały)to chyba ten morderca targał już sztywnego psa...aj...
O matko

A za wizytę i Mateuszka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

nadrobiłam. jestem po szczepieniu mmr. mala dzielna do czasu wyciagania igły. no wtedy byl ryk, ale krótki, choc donośny. dostala naklejke ktora zmiętoliła. wazy 9 200g czyli chuchro mierzy niby 74 cm ale wg mnie zle lezala, bo w ciuchach na 74 to nie daje rady, wszystkie za male.
I tak jest dzielna

Cytat:
Brumku Boże straszne... Poróbcie fot, ok? Tymkowi, Lili i Jaśkowi.

Aha, miałam Wam pisać.
Pewnie, ze porobimy

Mam nadzieję, ze to na piersi, to tylko taka konstrukcja anatomiczna Marinko, a jak to jego czarne COŚ?

Cytat:
tak czytam posta monii i mi się skojarzyło, że my wczoraj miałyśmy się szczepić, ale kardiolog zabroniła. min. 3 miesiące od operacji dopiero można. więc mnie wczoraj koncert Hankowych wrzasków ominął pannica moja od operacji zaczęła ładnie przybierać. waży już 9850 g - w dwa miesiące 700g nabrała jak to pani doktor określiła-"teraz jej nic nie morduje" a dla Kingi za to, że dzielna była!
Super, że tak ładnie doszła do siebie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek jak leżałam z damą w Szpitalu to obok była mamusią z 3miesięcznym dzieckiem które się dusiło właśnie śliną zostawili je na obserwacji,ale na szczęście się nic nie działo potem. nawet sobie nie wyobrażam co przeżyłaś
Boże
A bunt to chyba bliżej drugich urodzin jednak Teraz to ledwo przedsmak

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
współczuję Brumciu, wyobrażam sobie co przezyłaś.... u nas jeszcze takiego krztuszenia nie było na szczęscie...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości