|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Eve Zuza też w 90% od razu ściąga spinkę, na zdjęciu te pozostałe 10%
. Opaskę, czapkę, chustkę też. No wszystko. Wszystkie buty i skarpetki ściąga, oprócz tych skórzanych paputków.
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Jaki macie model paputków? My ten różowy - wiadomkiś z kotkami (czytaj z Hello Kitty |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Laski pokażcie jakie Wasi chłopcy mają sandałki.
![]() Filip właśnie z jednych wyrósł...
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za szczoteczkowe odpowiedzi
A co sądzicie o tej: http://www.ebay.co.uk/itm/Wisdom-Ste...tem5648efd6bb? ![]() Bardzo podobna do tej jordana.
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
ciemnoróżowe z zielonym kwiatkiem (kuba wybrał
) chyba Żaneta ma takie same dla Emilie.
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
brumeczku, adrij czyli widzimy sie jutro ok 15:40/16
![]() brumek współczuję do dziś pamiętam jak Filip zakrztusił się bułką i był cały sino-czerwony i tchu złapac nie mógł ![]() niestety to w głowie zostaje i już ie jestem taka wyluzowana przy jedzeniu ,i jak jedzą coś podejrzanego, to staram się obserwowc czy sobie poradzą... Cytat:
rodzina youyów naawiedza rodzinę iustynówjesteśmy umówione na niedzielę więc jakieś fotki pewnie się potem pojawią. A my jedziemy najpierw do Gniezna, odwiedzić rodzinę tż-ta a potem nad morze - i po drodze właśnie odwiedzimy iustynę ![]() Nad morze dokładnie jeszcze nie wiemy gdzie - trwa dyskusja Mielno, Łazy, Chłopy czy Łeba czy coś innego?Ktoś ma coś godnego i taniego do polecenia? Cytat:
My niby centrum ale to nic fajnego, tylko niziny...... do morza daleko i w góry daleko ![]() Denis braaaaaawo ![]() Zmalowana Filip przechodził opryszczkowe zapalenie jamy ustnej i to była najgorsza rzecz jaka się do niego przyplątała współczuję...
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou miałam iść spać a wiesz co właśnie robię? Pranie wieszam... Zapomniałam że się wyprało... I już masz przyjemniejsza drogę nad morze, bo z noclegiem
.
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wzięła ze zwykłą rączką.
Też chciałam je zamówić, ale kotki wygrały. |
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo będą same myły ząbki, po co udziwniać. Ja właśnie szukam pasty bo Nenedent nam się kończy i chyba kupię jakaś Ziajke bez fluoru. |
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pamiętam, jak kiedyś o tym pisałaś Straszne chwile się wtedy przeżywa Nawet teraz jak to pisze, to się trząść zaczynam.3. Fajnie Gdyby ie to, że jutro się zobaczymy, to by mnie skręcało z zazdrości ![]() Cytat:
Nie wygląda na ZŁOOO
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to nic powaznego. Tyle, że łatwiej to wyciąć , jak jest małe. Mniejsza dziura, mniejsza blizna, szybciej się zagoi.
|
|
|
#2353 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Głodna widownia objada mój supermarketCytat:
Brumku -dziwne to i przerażające. może obserwuj a jakby sie nie daj Boże raz jeszcze zdażyło to może wrato by zapytać jakiegoś lekarza co o tym myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Gwiazdeczki.
Mój syn chyba zacznie spać bez mamy w wieku 18 lat, bo zacznie z innymi babeczkami Ech.Zanetaa my mamy nad morze minimum 600 km i wybieramy się w niedzielę. Wyjedziemy w nocy. Mam nadzieję, że Dominik prześpi drogę ![]() A ja jeszcze nie zaczęłam szczotkować zębów Dominikowi Zła kobieta ze mnie ![]() Lecę do pracy.
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Zuzia, Sarenka, Marysia dzieciaki naszych mielczanek miały widać całkiem niezłą zabawę. urocze Nerolka no jesteś wreszcie kochana brumku Boże padłabym na zawał chyba...co za straszna historia!! dobrze, że umiesz tak od razu prawidłowo zareagować. ja k mi się Hania zakrztusiła ogórkiem kiszonym (też już siniała bo nie mogła tchu złapać..) to spanikowałam i dobrze, że mąż był w domu bo ja kompletnie nie wiedziałam co mam robić! zmalowana, Żanetka żaneta moja Hanka jak chodziła do żłobka jeszcze to też CAŁY CZAS miała katar. i ciągle jej coś od tego kataru spływało do gardła. średnio 2x w tygodniu byłam u lekarza. masakra jak sobie przypomnę. wszystkiego próbowałam, łącznie z inhalacjami kilka razy dziennie i naparami z pędów sosny i majeranku. już też były podejrzenia, że jest alergiczką, bo nie szło go niczym wytępić!! przeszedł dopiero jak przestała do żłobka chodzić..... |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taką:
http://www.rossmann.de/qualitaetspro...oppelpack.html Lili zawsze przykleja ją na ściane w lazience jak skonczy myć ew. np na telewizor![]() Jesli chodzi o paste to używamy Elmex dla dzieci Brumku matko kochana.. jeszcze nie chlonęłaś po ostatnim krztuszeniu się Tymusia bidulko, oby się to nigdy więcej nie powtórzyłoNatka i jak z paszportem? |
|
|
|
#2357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam. Wczoraj byłyśmy z Julką świadkiem jak pies się rzucił na drugiego i chyba go zagryzł...pisze chyba, bo nie mogłam tak stać i patrzeć...wyciągnęłam telefon, ale nie wiedziałam gdzie zadzwonić...ta kobieta tak głośno i przeraźliwie piszczała/płakała/łkała, a potem tamten pies agresor chyba przegryzł tamtemu biedakowi smycz, ale nadal go trzymał za szyję. Jakiś facet go kopał, walił szczotką(poleciał do domu po nią), potem ciągnął za tylne łapy...to była TRAGEDIA...bardzo to przeżyłam, tym bardziej że sama mam psa... potem poszłyśmy na długi spacer, ale to siedziało głęboko...niewiem czy pies przeżył, ale jak się odwracałam z daleka(pełno było gapiów, nawet samochody się pozatrzymywały)to chyba ten morderca targał już sztywnego psa...aj... Teść jeszcze nie wyszedł ze szpitala-ma trochę poparzone płuca jeszcze ze 2-3 dni.Jutro będę w pracy tylko rano, bo potem mam lekarza na 10-ale to tylko żeby aktywować taką kartę medyczną, dzięki której wszystkie wizyty prywatne będą darmowe , a potem na 13 wizyta u ginka i będziemy oglądać Mateuszka |
|||||
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już wymiękam. Mam to pędzlować 7 razy dziennie, a on wyje i nie daje, więc na siłe... ( Jak u Was to wyglądało ? Cytat:
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- nadrobiłam. jestem po szczepieniu mmr. mala dzielna do czasu wyciagania igły. no wtedy byl ryk, ale krótki, choc donośny. dostala naklejke ktora zmiętoliła. wazy 9 200g czyli chuchro mierzy niby 74 cm ale wg mnie zle lezala, bo w ciuchach na 74 to nie daje rady, wszystkie za male.
|
|||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie straszne monia, dlatego podziwiam naszą agulę, że jest w obcym sobie kraju i się nie boi.
Boże, Oliweczko aż mnie za gardło ścisnęło, biedny pies . Okropne.dziewczyny może i Igor wizualnie wygląda jak 2 latek, ale mentalnie to półroczniak jeszcze ![]() Brumku Boże straszne... Poróbcie fot, ok? Tymkowi, Lili i Jaśkowi. Zmalowana biedny Filip. Miałam to samo wiele razy, tragedia a jak boli ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Aha, miałam Wam pisać. Idę za tydzień do lekarza z małym, bo ma między piersiami, bardziej ku lewej strony ( słoneczko widziała ) taką gulkę pod skórą, to wygląda jak mały ( ok 1 cm, może mniejszy) kamień pod skórą i jest mega twarde, jak kość. Nie wiem co to... Mój M. ma lekką deformację klatki piersiowej ( tak zwaną lejkowatość )...Mam nadzieję, że malemu nic nie przekazał w "prezencie"...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam posta monii i mi się skojarzyło, że my wczoraj miałyśmy się szczepić, ale kardiolog zabroniła. min. 3 miesiące od operacji dopiero można. więc mnie wczoraj koncert Hankowych wrzasków ominął
pannica moja od operacji zaczęła ładnie przybierać. waży już 9850 g - w dwa miesiące 700g nabrała jak to pani doktor określiła-"teraz jej nic nie morduje" a dla Kingi za to, że dzielna była!marinko to trzymam kciuki żeby to nic "poważnego" nie było!! |
|
|
|
#2363 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego spotkania dziewczynki widzę moda na spotkanka zapanowała ![]() Cytat:
![]() wyrośnięty ten Twój półroczniaczek a jaki sprytny już Cytat:
![]() ![]() ładnie daje się już uczesać i przestała kręcić sie przy wpinaniu spinek - ładnie grzecznie aż skoncze wpinac a potem idziemy się przegladac w lusterku - a Julka robi mini do lustra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i współczuję że nadal nic nie wiesz co z Twoja praca.. naprawdę tę babę powinni wywalić z uczelni na zbity pysk za te zagrywki.. ciekawe co Ci odpisze jak wróci z urlopu, może wreszcie się weźmie do kupy i cos mądrego powie. Pomyśl że już niedługo bedziesz mieć z głowy babsztyla. ![]() superdzień dobrerek ![]() Marinko - super Avatar
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek jak leżałam z damą w Szpitalu to obok była mamusią z 3miesięcznym dzieckiem które się dusiło właśnie śliną
zostawili je na obserwacji,ale na szczęście się nic nie działo potem. nawet sobie nie wyobrażam co przeżyłaś ![]() You fajnie, że macie nocleg.U nas też wchodziłoby w grę tylko noc,ale boję się jakoś jechać w nocy, że braknie Nam sił ![]() Jacieee powodzenia my myślimy nad morze we wrześniu,ale okropnie mnie przeraża jazda.Jutro jedziemy do Szklarskiej ok4h jazdy już wiem,że to bedzie jazda bez trzymanki ![]() Pieleszka u Nas właśnie z katarem to samo,ale siedzi ponad tyd w domu.Zaraz jak zobaczyłam katar nie puszczałam jej do żłobka,kurczę Ja wiem że to normalne ale mega męczące.Jak nie zdadzwonią do mniej jednej firmy do końca tyg, to raczej podejmuję decyzję że na jakiś czas koniec ze żłobkiem... Czu BUNT DWULATKA się już zaczyna ? Czy dopiero jak skończy dwa lata ? Ja oszaleje z moją damą, powiem tylko " NIE" to ryk, potrafi ryczeć cały dzień bo wszystko się jej nie podoba, wszystko jest brzydkie,nie ładne i wg pomarudzę sobie |
|
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
marina ja mam cos takiego na "klacie". dokłądnie ku lewej stronie taka gulkowata kość.U nas to "rodzinne" razem z bratem mamy bardziej wklesłą klatke piersiową.....nigdy nic z tym nie miałam robione......ale moż eu Igiego to co innego. |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka jakby gulkowata kość. Bo twarde. Uspokoiłaś mnie troszkę...Nie widać tego, tylko trzeba wyczuć. No może trochę widać, jak się wygnie do tyłu małe. mam ochotę jechać z młodym na basen u nas na kusocińskiego ten otwarty, ale się cykam, że nie dam se rady jechać??Laski z mielca: w nowym korso jest kupon od wczoraj do 6 sierpnia na pampersy zielone za 29 zł obojętnie jaki numer. Ale do zrealizowania tylko we Fracach. Ja mam i planuję zużyć
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
No u mnie to bardziej widac już anwet na stojąco tylko ja to mam wszystkie kości na wierzchu. Ale jak leżę czy się wygnę to już razi bardzo po oczach, u małej tez da się takie coś wyczuć...takze chyba taki typ.,.....ale skonsultuj dla pewności to z lekarzem....
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Marina czemu nie dasz rady ? Tylko, że jeżeli o mnie chodzi jechałabym ciut później bo teraz największe słońce. Mały pewnie będzie miał radochę
My mamy basen w ogrodzie,dama co prawda była tylko raz ale taki szał ciał, że aż miło patrzeć jak dziecko się cieszy. Zrób sobie listę co potrzebujesz,zapakuj plecak i jedź nie zapomnij o filtrze !
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszła dziś do mnie bransoletka, którą sobie zamówiłam z wygrawerowanym K,P+T Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za wizytę i Mateuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze to na piersi, to tylko taka konstrukcja anatomiczna Marinko, a jak to jego czarne COŚ?Cytat:
Cytat:
A bunt to chyba bliżej drugich urodzin jednak Teraz to ledwo przedsmak ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

. Opaskę, czapkę, chustkę też. No wszystko. Wszystkie buty i skarpetki ściąga, oprócz tych skórzanych paputków.

zębole

do dziś pamiętam jak Filip zakrztusił się bułką i był cały sino-czerwony i tchu złapac nie mógł 

Zła kobieta ze mnie 
Zakończone: 2
jeszcze ze 2-3 dni.

Obśliniłam laptopa 
nawet sobie nie wyobrażam co przeżyłaś
my myślimy nad morze we wrześniu,ale okropnie mnie przeraża jazda.Jutro jedziemy do Szklarskiej ok4h jazdy już wiem,że to bedzie jazda bez trzymanki