Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 08:19   #3271
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Kooocurku strach już zawsze będzie nam AM towarzyszyć, zarówno na etapie strań, potem w czasie ciąży i pewnie dopiero gdy uściskamy swojego maluszka to uwierzymy że się udało.. potwierdzą to chyba wszystkie mamy ziemskich dzieci. A przypuszczam że nawet po narodzinach strach o ich życie jest ciągły. Gdzieś czytałam ostatnio że kobiety które poroniły a potem zostały matkami są często nadopiekuńcze w stosunku do swoich dzieci.

Kooocurku trzymam kciuki aby wszystko teraz było dobrze!!!!
Właśnie ten strach jest okropny..ale niestety nie da sie go zatrzymać.

Wiesz ja po # rozmawiałamz kuzynka, która rodzie w październiku i zaszła 3 miesiace po # i tez mowiłam, ze ja już nie chce..a teraz po prostu moj organizm dostaje świra....

Seksu chce mi sie cały czas..nawet podczas@ i czuje, ze muszę!
Moje ciało dąży do tego, zeby być w ciąży to jak jakis zwięrzęcy instynkt..gdyby nie wakacje nie czekałbym....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:25   #3272
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Seksu chce mi sie cały czas..
no w końcu to twój miesiąc miodowy
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:28   #3273
fiolusiek
Zakorzenienie

A ja właśnie zjadłam pół melona

Zamierzam dziś ugotować rosołek
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:34   #3274
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
EWEL Dziś już czuję się dobrze, dziękuję....tak też się strasznie wystraszył aż cały się trząsł a ja jak się ocknęłam to wstałam i poszłam jak gdyby nigdy nic... hehe wszak twardziel ze mnie....
To dobrze, że już jet ok.
Mój TŻ też się przestraszył jak na drugi dzień po # kazali mi zacząć chodzić, a nie chodziłam wogóle 3 tygodnie i zemdlałam w szpitalu, osunęłam się po ścianie i nawet nacisnęłam dzwonek do pielęgniarek. Mówił, że w życiu tak się nie bał tym bardziej, że cały czas miałam otwarte oczy, które na nic nie reagowały. W domu też mi się kilka razy przytrafiło, ale już był na to przygotowany
Stary 2012-08-01, 08:35   #3275
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
juz miesiac minął....zaraz będzie dwa miechy!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:46   #3276
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Poza tym muszę znaleźć chyba nowego ginekologa, bo ten do którego obecne chodzę niby jest ok, ale dziewczyny on nie prowadzi dokumentacji, nie ma kart pacjentek.. wyobrażacie sobie! Dopiero ostatnio zwróciłam na to uwagę! A wkurzyłam się bo powiedział mi że mam "jakiś" pęcherzyk w macicy, ale na razie musimy zaczekać co będzie się z nim dalej działo.. no ok - zaczekać, ale jak ja wrócę do niego za kilka tygodni to on nawet nie będzie wiedział że ten pęcherzyk był ani jakiej wielkości - no dla mnie to jakaś paranoja

mija już 6 tydzień od # a ja nadal bez okresu

Rozpisałam się .. sorki..

A tak poza tym:
Pani super że krwawienie ustaje!!! Hurra leż i staraj się nie stresować!

Monika gratuluję serduszka cudowne uczucie

Zdjęcia WSZYSTKICH MALUSZKÓW są po prostu boskie !!!! Oby było tak jak mówicie - że kiedyś wszystkie doczekamy takich cudów!!!
to rzeczywiście dziwny gin, który nie prowadzi kartoteki
nas na studiach uczyli, że kartoteka musi być czy pacjent chodzi na masaże czy rehabilitacje, ba nawet w szkole kosmetycznej uczą, że ma być karta klienta, co dopiero lekarz ginekolog ?
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
myślę podobnie. uważam, że przytulaniem i noszeniem nie mozna rozpuścić tak maleńkiego dziecka. to najlepszy czas na przytulanie, bo starsze dzieciaczki takie skore do tego już nie są

Paniczka, wszystko ok u Ciebie?
Berbie, odetchnij trochę na tym szkoleniu gdzie wyjeżdżacie?
u mnie ten czas już niestety minął teraz Miki tuli się tylko jak coś chce - jeść, spać, uderzy się. Mam nadzieje, że jak będzie miał 18-stkę to czasem przyjdzie do mamy się przytulić

Cytat:

miesiąc miodowy wcale nie musi trwać miesiąc ;p

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ja właśnie zjadłam pół melona

Zamierzam dziś ugotować rosołek
same dobroci

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:47   #3277
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
maksi - tak właśnie zrobiłam, jak Siostra mi powiedziała, że Bratu było przykro to jak był u nas na piętrze zaproponowałam sama aby Kasię potrzymał na chwilę na rękach i powiedziałam mu jak ma ją trzymać
Mamie tez mówiłam (przewrażliwiona jestem- mają nas trzech i jakoś nas odchowali)
mam młodsze rodzeństwo- Siostra 21lat, Brat 26- ja mam 31 - więc jesteśmy co 5 lat, kiedyś mieliśmy 5-10-15 (pamiętacie taki program?) a rodzice wtedy mieli oboje po 40
moje Rodzeństwo nie ma jeszcze swoich rodzin założonych- i na razie nic tego nie zapowiada...
maksi- a Wy mieszkacie aktualnie z Teściami?

to te parapety od gościa od nagrobków?
ładne?

tak- a ja bym dodała "Dlaczego w ciąży zjadłam więcej leków niż za całe życie- skoro ciąża to nie choroba?"

Natalia- moja kuzynka dzisiaj wyjeżdża do Wrocławia - zapytam gdzie nocowała- wiem, że w jakimś hotelu mają się zatrzymać bo byli u nas po GPS

ja tak mam z Kasią wieczorami od kilku dni...
dajesz Wiktorowi cumel, u nas smoczek ostudził trochę nerwową atmosferę

zdjęcie cudne (dlaczego ja nie robię zdjęć z moim dzieckiem?!)
prawda co piszesz....
nawet jak moja koleżanka z pracy do mnie zadzwoniła po narodzinach Kasi to mi tak powiedziała, że kto jak kto ale ona wie, że my potrafimy docenić narodziny dziecka i cieszyć się nimi bardziej niż inni rodzice...

mdleje....masz mój wzrost i 20 kg mniej...
od jutra nie jem...

amilcia
- jakie cudne zdjęcie... jakie oczy niebieskie i rzęsiory jak "firanki" cudne....
gratuluję spadku wagi (powietrze Ci służy)

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

inutil- czekam na chrzciny jak już diabła wypędzimy to będziemy po wsi śmigać wózkiem
a poza tym to dopiero teraz staje się to realne bo po pierwsze do niedawna ja czułam się fatalnie i nie było mowy o wyjściu gdzieś dalej a po drugie ona od kilku dni przekonała się do wózeczka (pomógł smoczek) inaczej co ją wkładałam był ryk i trzeba ją było wyciągać do cyca przy którym zasypiała po paru sekundach, oczywiście odłożona do wózeczka powtarzała scenariusz....więc nie wyobrażałam sobie wyjechać wózkiem poza ogrodzenie...
a teraz zasypia w wózeczku z cumlem (potem jej go wyjmuję) i np wczoraj spała od 12-17 za domem z małą przerwą na karmienie (a właściwie picie bo zrobiła kilka łyków i spała dalej...)

BERBIE- jak nastrój? lepiej coś?

agusia- robicie chrzciny w domu czy w lokalu? dużo macie gości?[COLOR="Silver"]
robimy w zasadzie pół na pół - moja teściowa jest kucharkąi uparła się że ona robi małemu chrzciny - bez komentarza to zostawię... miała robić w domu ale zaproponowali jej w pracy u siebie że może zrobić bo tam właśnie mają sale i organizujątakie imprezy. także robimy tam ale wszystko na naszej głowie, a w zasadzie na jej głowie bo ja powiedziałam że skoro ona tak chce to ok ale ja palcem nie tknę bo to mojego dziecka święto. także zrobie tylko zakupy w sobotę i przygotuję stoły...ona niech gotuje a do obsługi będą 2 babki, w sumie ok 30 osob się nazbierało

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:06   #3278
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
To dobrze, że już jet ok.
Mój TŻ też się przestraszył jak na drugi dzień po # kazali mi zacząć chodzić, a nie chodziłam wogóle 3 tygodnie i zemdlałam w szpitalu, osunęłam się po ścianie i nawet nacisnęłam dzwonek do pielęgniarek. Mówił, że w życiu tak się nie bał tym bardziej, że cały czas miałam otwarte oczy, które na nic nie reagowały. W domu też mi się kilka razy przytrafiło, ale już był na to przygotowany
Masakra normalnie....cieszyłam się że mnie całe podbrzusze boli i w końcu czułam pracę jajników! ehh.... ale już z niczego się chyba cieszyć nie bedę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:13   #3279
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
Masakra normalnie....cieszyłam się że mnie całe podbrzusze boli i w końcu czułam pracę jajników! ehh.... ale już z niczego się chyba cieszyć nie bedę....
Kochana nawet tak nie mów masz się cieszyć i nie poddawać w końcu i nam się uda
Stary 2012-08-01, 10:09   #3280
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Natalia- moja kuzynka dzisiaj wyjeżdża do Wrocławia - zapytam gdzie nocowała- wiem, że w jakimś hotelu mają się zatrzymać bo byli u nas po GPS

ja tak mam z Kasią wieczorami od kilku dni...
dajesz Wiktorowi cumel, u nas smoczek ostudził trochę nerwową atmosferę

dziewczyny co do wagi dzieci to położna mi tłumaczyła, że do 4 miesiąca dziecko powinno przybierać od 0,5-1kg co miesiąc a po czwartym miesiącu nabiera mniej - ok 0,5kg miesięcznie...
no ciekawe jaki hotel jeden mam praktycznie pod domem

no właśnie sporadycznie Wiktor dostaje smoczka, wtedy kiedy pojedzony niby już śpi a tu go coś wybudzi (czkawka, kichnięcie, własna ręka w uchu, wczoraj ten brzuszek) tyle, że jak już przysypia to mu smok wypada i trzeba siedzieć przy nim i pilnować (śmieję się, że wokół uchu mu smoczek przywiążę) za to jak już uśnie to smoczek wypada i dalej śpi już bez...

to moje dziecko w ciągu 1,5 tygodnia p[o wyjściu ze szpitala 0,5kg przybrało

ja też się ostatnio ważę startowałam z 43kg, kończyłam z 62kg, obecnie od tygodnia stałe 49kg mogło by w sumie zostać, tylko w spodnie żadne i obrączkę nie wchodzę...
i nie wiem teraz jeszcze czekać czy kupować nowe spodnie (w starych brak gdzieś 5-6cm do zapięcia w biodrach)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:10   #3281
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
EWEL Dziś już czuję się dobrze, dziękuję....tak też się strasznie wystraszył aż cały się trząsł a ja jak się ocknęłam to wstałam i poszłam jak gdyby nigdy nic... hehe wszak twardziel ze mnie....
agentka z ciebie

Cytat:
weź nie wmyślaj! wmawiaj sobie że będzie dobrze, ja tak robię i trochę lepiej mi

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 10:10   #3282
eseska
Zakorzenienie

dzien dobry!!!!!!
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja się pakuję... wyjeżdżam na szkolenie w sumie fajnie bo zawsze nowych ludzi się pozna, może się człowiek czegoś przydatnego nauczy (w co szczerze wątpię ) no i co najważniejsze nie muszę gotować, zmywać, sprzątać tylko wszystko pod nos dostanę wracam w piątek w nocy
BERBIE! to udanego szkolenia. ja lubie takie wyjazdowe - bo zmiana miejsca, ludzi i wszystko podadzą. a jak jeszcze jest ciekawe to same plusy!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883]

Ja jestem ekstremistką w tej kwestii i jestem za tym, żeby dziewczyny szły na L4 kiedy chcą.
Jak chcą pracować - i mogą, a mają fajną pracę - to ok, niech pracują. Ale jak nie chcą - niech idą na zwolnienie. Ciążą jest męczącym dla organizmu stanem, już nawet nie wspominam o zagrożonej. A te pół roku niepracowania naprawdę świata nie zrujnuje, na więźniów też idą nasze podatki, to nie rozumiem, dlaczego ciężarne nie mogą iść na zwolnienie.[/QUOTE]
klask i:zgadzam sie w milionie %
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
mam dobre wieści - schudłam 3 kg
Pieknie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
wiecie jak tak sobie patrzę na mojego synka to nie chce mi się wierzyć, że taki cud mnie spotkał chyba nikt poza AM nie potrafi tego małego życia tak bardzo docenić

poniżej zdjęcie: perfekcyjne 5 paluszków (i mistrz 2 planu kropla mleka na policzku)
klask i:Dokladnie!!!!!!!! ! a 5 paluszków- do schrupania!

Cytat:
Spryciula, robi manicure:
ale jest śliczna i jak wugimnastykowana:lo ve:
Cytat:
hello ja wczoraj wstrzyknęłam sobie pierwszą dawkę insuliny, ale rano i tak miałam cukier 98 to chyba za mała dawka jak dla mnie
FIO! moze organizm musi sie przyzwyczaic!
Cytat:
wczoraj wizyta i IUI jak nigdy bolało jak diabli a po wyjściu z gabinetu zaslablam tz mnie reanimowal i nieźle się wystraszył bo w sekundzie cała sina się zrobiłam!
Zaciska m kciuki AGATKO!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627331]A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... [/QUOTE]PERSE! i bardzo dobrze!!!!!!!

Cytat:
Poza tym muszę znaleźć chyba nowego ginekologa, bo ten do którego obecne chodzę niby jest ok, ale dziewczyny on nie prowadzi dokumentacji, nie ma kart pacjentek.. wyobrażacie sobie! ..
ANITA! to juz przegięcie

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:13   #3283
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

ja też się ostatnio ważę startowałam z 43kg, kończyłam z 62kg, obecnie od tygodnia stałe 49kg mogło by w sumie zostać, tylko w spodnie żadne i obrączkę nie wchodzę...
i nie wiem teraz jeszcze czekać czy kupować nowe spodnie (w starych brak gdzieś 5-6cm do zapięcia w biodrach)
pewnie jak karmić przestaniesz to waga w dół pójdzie
możesz jakieś niedrogie na "zaś" kupić sobie, zawsze to będą na jakieś wyjścia, najwyżej w następnej ciąży przydadzą się

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:59   #3284
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
W końcu jestem Mam średnie wiadomości.. Nic nie przytyłam. Dostałam insulinę na noc, bo rano już nie mam takich dobrych cukrów, niby to minimalna dawka, ale jak trzeba to trzeba. Muszę znowu jechać do kontroli za tydzień
Fio bedzie dobrze zobaczysz Kochana kiedy po raz pierwszy badalas cukier z wypisiem glukozy?? zastanaiwma sie w ktorym tc mi gin przepisze te badanie...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883]
Ja jestem ekstremistką w tej kwestii i jestem za tym, żeby dziewczyny szły na L4 kiedy chcą.
Jak chcą pracować - i mogą, a mają fajną pracę - to ok, niech pracują. Ale jak nie chcą - niech idą na zwolnienie. Ciążą jest męczącym dla organizmu stanem, już nawet nie wspominam o zagrożonej. A te pół roku niepracowania naprawdę świata nie zrujnuje, na więźniów też idą nasze podatki, to nie rozumiem, dlaczego ciężarne nie mogą iść na zwolnienie.[/QUOTE]

dokladnie, ja jestem ciekawa co mi jutro gin powie, jest przeciwnikiem l4, choc do chwili obecnej jestem tylko na nim gdyz ciaza podwyzszonego ryzyka, pytanie tylko takie czy lekarze traktuja taka ciaze do 9 miesiaca, czy tylko do 20tc (tak ostatnio mi lekarz powiedzial ze do tego tc jest zagrozenie #) ...

Cytat:
wiecie jak tak sobie patrzę na mojego synka to nie chce mi się wierzyć, że taki cud mnie spotkał chyba nikt poza AM nie potrafi tego małego życia tak bardzo docenić

poniżej zdjęcie: perfekcyjne 5 paluszków (i mistrz 2 planu kropla mleka na policzku)
Cudo alez ma linie papilarne...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35621741]Ja bym sobie z tego zdjęcia zrobiła tapetę.

Bożeeee, jak ja bardzo pragnę takiego cudu......[/QUOTE]

Perse zobaczysz bedziesz miala kiedys takiego Skarba w ramionach przyjdzie ten odpowiedni czas...

Cytat:
Spryciula, robi manicure:
slicznotka, a te oczy ... boskie po mamie czy po tacie ?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

ciekawe co tam u Doliny Nocy na 4 sierpnia ma termin, a moze juz ma malucha przy sobie!? Ktoras ma z nia kontakt?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Fio na kiedy masz tp? bo wnioskujac po pierwszej stronie, we wrzesniu bedzie przerwa, a potem w kazdym miesiacu 1 badz 2

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Esia czy lekarz odstawil Ci juz lutke?? L4 masz do konca ciazy?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:36   #3285
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ciekawe co tam u Doliny Nocy na 4 sierpnia ma termin, a moze juz ma malucha przy sobie!? Ktoras ma z nia kontakt?

Esia czy lekarz odstawil Ci juz lutke?? L4 masz do konca ciazy?
KUNDZIA! z tego co wiem to Dolinka jeszcze nierozpakowana! a Lutke brałam gdzies do 14 tc -juz nie biore. L4 pewnie do konca pociągna jaks nie widze sie w szkole we wrześniu w 7 mc. Zresztą chyba dyrka by sie krzywo patrzyła a tak od wrzesnia albo kogos weżmie albo rozlozy godziny i nie będzie potem żadnych zmian!
Jak sampoczucie?

ZOSIA
Stary 2012-08-01, 12:22   #3286
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KUNDZIA! z tego co wiem to Dolinka jeszcze nierozpakowana! a Lutke brałam gdzies do 14 tc -juz nie biore. L4 pewnie do konca pociągna jaks nie widze sie w szkole we wrześniu w 7 mc. Zresztą chyba dyrka by sie krzywo patrzyła a tak od wrzesnia albo kogos weżmie albo rozlozy godziny i nie będzie potem żadnych zmian!
Jak sampoczucie?
ooo to wczesnie Ci odstawil, ale mialas jakos zmnijeszana czy odrazu odstawienie? ja mam caly czas 2x2 zobaczymy czy jutro gin mi zmieni ta dawke i czy dalej l4...no tak to juz bedziesz miec spory brzuszek . A samopoczucie roznie u mnie, zaczely sie bole plecow, choc prawie wogole nie spie na plecach i ciagnie mnie brzuch od piersi do pepka ale akurat tym sie ciesze - znaczy sie wiem ze maluch i macica rosnie . teraz u nas nadciagaja znow upaly niezbyt dobrze je znosze...Kiedy kolejne usg masz??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-01, 12:32   #3287
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunegunda Mi lekarz zlecił test obciążenia między 22-24 tc Wiem, że jeszcze potem się powtarza w 30 tc czy jakoś tak..
A co do tp to wg OM mam na 14.X, a wg usg 23-31. X
Więc pewnie wrzesień będzie nie obstawiony

Eska a u Ciebie ile już tc

Dziś ze Stasiem zaczynamy 28 tc Czuję, że daleko zaszliśmy i jednocześnie tak dużo nam jeszcze brakuje do terminu
Stary 2012-08-01, 12:36   #3288
eseska
Zakorzenienie

KuNDZIA! no dosyc szybko zeszłam miałam lutka po incydencie z plamieniem dupka potem znowu lutke chyba 2x1. Wizyte mam we wtorek ale czy usg będzie to nie wiem, zobaczymy! Mi tez juz sie cieżko wygodnie do spania ustawic i mysle o zakupue rogala. MAMUSKi czy wy korzystacie z niego dla dzieciaczków - do karmienia, jako koojec tak jak na all reklamują?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Kunegunda Mi lekarz zlecił test obciążenia między 22-24 tc Wiem, że jeszcze potem się powtarza w 30 tc czy jakoś tak..

Eska a u Ciebie ile już tc

Dziś ze Stasiem zaczynamy 28 tc Czuję, że daleko zaszliśmy i jednocześnie tak dużo nam jeszcze brakuje do terminu
FIO! o nie to teraz bede ya glukoze piła? a fuj! a u mnie 23-24tc -Tp koniec listopada początek grudnia (niby cały czas wychodzi koncówka listopada ale ja mam przeczucie ze grudzien załapiemy).
Stasiu juz duzy jest!

ZOSIA
Stary 2012-08-01, 12:39   #3289
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli jeszcze mam czas do picia glukozy

alez ten czas leci za nim sie obejrzysz a Stas bedzie obok Ciebie a nie w Tobie

Cytat:
KuNDZIA! no dosyc szybko zeszłam miałam lutka po incydencie z plamieniem dupka potem znowu lutke chyba 2x1. Wizyte mam we wtorek ale czy usg będzie to nie wiem, zobaczymy! Mi tez juz sie cieżko wygodnie do spania ustawic i mysle o zakupue rogala. MAMUSKi czy wy korzystacie z niego dla dzieciaczków - do karmienia, jako koojec tak jak na all reklamują?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

FIO! o nie to teraz bede ya glukoze piła? a fuj! a u mnie 23-24tc -Tp koniec listopada początek grudnia (niby cały czas wychodzi koncówka listopada ale ja mam przeczucie ze grudzien załapiemy).
Stasiu juz duzy jest!
czyli dupka tez juz nie bierzesz, ja jakos sie biore odstawic lutke a bierzesz inne leki?
Tez myslalam o tym kojcu Motherhood, potem bylby dla malucha.
Oj leci dziewczyny ten czas...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-01, 12:40   #3290
agatkaa1
Zakorzenienie

EWEL chciałam wierzyć że się uda....póki co jeszcze wierzę....

Alonka łatwo powiedzieć trudno wykonać...;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:44   #3291
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Stasiu juz duzy jest!
ja korzystam (mam cebuszkę) najpierw o spania teraz do karmienia (choć ostatnio w te upały na leżąco na boku mi lepiej karmić, nie grzejemy się wtedy tak) no i jak kładę małego na boczku (zwłaszcza na noc i po karmienu go kładę) to rogala daję z tyłu tak żeby podpierał plecki małego, nie ma szans żeby się wtedy odwrócił...

eee mi tam glukoza łatwo weszła
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:47   #3292
eseska
Zakorzenienie

Kundzia! ja tylko witaminy i ostatnio magnez bo mi kurcze łydek w nocy łapią. A propo tego rogala to własnie nie wiem czy taki firmowy czy zwykly tez sie sparwdzi. ALFA! jaki Ty masz? korzystasz z Wiktorem czy nie? o własnie doczytałam ze juz odpisałaś

PANI! jak sie czujesz?

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-08-01 o 12:52
Stary 2012-08-01, 14:17   #3293
fiolusiek
Zakorzenienie

esko ja miałam kupić taką poduszkę, ale zrezygnowałam, śpię z poduszką między nogami
Stary 2012-08-01, 17:17   #3294
pani22ka
Zakorzenienie

kobitki, ktore plamily - jak dlugo u was to trwalo? dupek oczyscil sytuacje?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:40   #3295
eseska
Zakorzenienie

PANI! u mnie pojawiało sie plamienie co jakis czas. potem spokój potem znowu.

ZOSIA
Stary 2012-08-01, 18:20   #3296
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Kochana, u mnie było krwawienie w 6tygodniu, po podaniu luteiny, cyclonamine, nospy przestałam krwawić. brudziłam ok. 3 dni.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:56   #3297
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
maksi- a Wy mieszkacie aktualnie z Teściami?
na piętrze
Cytat:
to te parapety od gościa od nagrobków?
ładne?
tak. jak to pan kamieniarz powiedział "czarne jak bobo"
w łazience mamy czarny granit, a do reszty zamówiliśmy beżowy marmur.
Cytat:
o jeny dochodzę do siebie już chyba! wczoraj wizyta i IUI jak nigdy bolało jak diabli a po wyjściu z gabinetu zaslablam tz mnie reanimowal i nieźle się wystraszył bo w sekundzie cała sina się zrobiłam!
trzymam kciuki i nie puszczam. Kiedy masz termin @?
Cytat:
ja też się ostatnio ważę startowałam z 43kg, kończyłam z 62kg, obecnie od tygodnia stałe 49kg :
to już zostań przy 49 chudzino
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ok. 5 dni
Czyli dalej plamisz?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:05   #3298
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
dokladnie, ja jestem ciekawa co mi jutro gin powie, jest przeciwnikiem l4, choc do chwili obecnej jestem tylko na nim gdyz ciaza podwyzszonego ryzyka, pytanie tylko takie czy lekarze traktuja taka ciaze do 9 miesiaca, czy tylko do 20tc (tak ostatnio mi lekarz powiedzial ze do tego tc jest zagrozenie #) ...
Taa, a potem jest poród przedwczesny zagrażający. Wiem, bo przeżyłam oba. Ciąża zagrożona to ciąża zagrożona, nie ma tak, że po 20 tc nagle przestaje być ciążą wysokiego ryzyka. Ja nie miałam żadnego problemu z L4, i gin na NFZ i prywatnie bez problemu wypisywali. Obyś Ty też nie miała!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:36   #3299
maksikola
Wtajemniczenie

Dziewczynki, bo Nam wątek wymiera, Do roboty!!!
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:43   #3300
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Dziewczynki, bo Nam wątek wymiera, Do roboty!!!
no strasznie cicho sie zrobiło! moze to przez pogode każdy wykorzystuje!

ZOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości