III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 13:15   #2851
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Czym bliżej porodu to też właśnie zaczynam wymyślać. Już nawet w sklepie pokazywałam TŻowi Symbio Graco . Ale facet stwierdził, że ma być laret i koniec. Już nie mam szukać czegoś innego . A w rzeczywistości laret fajnie wygląda, nikt takowego u mnie w mieście nie posiada to się na niego skusimy . I weźmiemy różowo czarnego, a co!

i dobrze że sie na graco nie zdecydowaliście. mi sie ten wózek bardzo podobał i ta raczka przekladana no super. ale spacerowke widzialas? nawet nie wiem czy rok by sie dalo nia pojezdzic, taka wąska.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kochana ja wybrałam taki sam już się nie mogę doczekać kiedy go zamówię, zgrabniutki i lekki wózeczek w jakim kolorze bierzesz? bo ja w turkusie mimo, że dziewczynka będzie
ja tez mam turkus dla dziewczynki strasznie sie ciesze ze mamy juz wozek i łóżeczko za soba

ja bede prac dopiero za miesiac, bo komode mam jeszcze w foli zapakowana i nie bede rozkladac gdyz przeprowadzamy sie do wiekszego mieszkania pod koniec sierpnia to juz tam sie zabiore za pranie, prasowanie i ukladanie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:25   #2852
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
O spodnie, takie na wyjście.

No właśnie w domu, to też mam zamiar ubierać małemu wygodne ubranka, tylko na wyjścia coś takiego bardziej eleganckiego Więc chyba wystarczą 2 pary, bo tak znowu dużo podróżować nie będziemy, a pewnie szybko z tego wyrośnie....

w takim razie powinny starczyć 2 pary. bo półśpiochów to chyba warto mieć trochę więcej, tak by do bodziaków były

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

colds, właśnie patrzę na tego lareta i wiesz co? strasznie mi się spodobał i ta kolorystyka wcześniej nie brałam go pod uwagę ale chyba warto mu się przyjrzeć z bliska. a Ty gdzie będziesz kupowała, przez Internet? bo mi wpadła w oko ta aukcja:

http://allegro.pl/wozek-tako-laret-4...514872751.html
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:25   #2853
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry - witam się i uciekam do prasowania
A ja miałam tyle swoich ciuchów do sortowania i przenoszenia że nie wiem czy dam rade poprać dzidziowe rzeczy, a jutro chciałam poprasować
Chyba to znowu przeciągne bo nie wiem czy dam rade...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Biedna. Też boję się dentysty...

Gratuluję żelazka i szafy. My mamy drugą rocznicę we wtorek, ale tżta nie będzie.
Ale masz dobrze, że nie musisz nochala z domu wyciągać - ja to muszę na spacery z psiurem chodzić.
A tak poza tym nie wiem czy czasem nie dostane drugiego psa pod opiekę, bo mama wyjeżdża i nie ma co ze swoim zrobić... Albo pojadę do mamy ze swoim i tam będę kilka dni... Już same nie wiemy co zrobić.

dziękuje
My mamy 4 sierpnia rocznicę ślubu i to piątą matko jak to leciiiiiii!!!!
Mężul ma urlop więc może coś poświętujemy "romancycnie"
Gdyby nie to że mi psiura ukradli to też bym musiała z nim tyrać, ale nie musze

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam

a u mnie 47 dni do porodu

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35630370]rany mi też.aż sobie z nudów simsy zapodałam ale juz mi sie nie chce grać[/QUOTE]

heee, ja szpilam w simsy na fonie bo jakbym siadła do nich na kompie to bym grała do porodu chyba

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No asystent ciążowy w telefonie krzyczy że 29 dni do terminu porodu.. a z tego co zrozumiałam ostatnio mojego doktorka (jutro się potwierdzi) to za 19 dni witamy się na oddziale
O Boziu

Właśnie mi ojciec dzwonił no i z prania dzisiaj chyba jednak nic nie bedzie bo przyjdzie z jakimś facetem pomiary robić na szafowe drzwi.
Zazdroszcze Wam kochane co sie nudzicie bo ja znowu czasu sie ponudzić nie mam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:25   #2854
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

wino
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i jedza sery pleśniowe
Co kraj to obyczaj . Tez bym sobie lampkę winka wypiła, ale u nas są inne wytyczne i się ich trzymam.

Cytat:
Dziewczyny, czy 2 pary spodni w rozmiarze 62 wystarczą? 56 nie mam wcale, ale jak się nogawki podwinie, to też będą. Trzeciej pary chyba nie dokupywać?
Mi się tez wydaje, że nie ma sensu za dużo spodni kupować, bo nie wiem, czy dziecku jest np. w dżinsach, czy sztruksach wygodnie. Ja kupiłam spodnie na 56 na początku ciąży i coś czuję, że to był bezsensowny zakup . Na 62 mam już tylko dresy i półśpiochy, jak mi dziecko zacznie nosić 62 to już będzie listopad, albo grudzień, więc będzie w kombinezonie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:26   #2855
martusia26
Rozeznanie

idę mizerię jeszcze zrobić, bo małż za chwilę na obiad wpada.
Stary 2012-08-01, 13:27   #2856
weronika_91
Zakorzenienie

Też mam zamiar małego ubierać w domu wygodnie ... jakieś pajace, śpioszki ... choć wiadomo małe dziecko w spodniach i bluzce wygląda czadowo

Dziewczyny z Poznania dzwoniłam do Urzędu miasta no i nie ma jednak tego becikowego samorządowego :/
Stary 2012-08-01, 13:28   #2857
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego że na USG miesiąc temu miała zaledwie 1500gram (33tc).
U nas na początku podejrzewali IUGR czyli hipotrofie, ale mała rośnie symetrycznie i różnica między tp z OM a USG nie rośnie, a nawet się zmniejsza za kazdym razem o kilka dni.
Co nie zmienia faktu że Zosiek jest maleńki, dlatego modle się o tą 2 z przodu
Rozumiem, w takim razie ściskam kciuki. A sama wiesz że waga jest określana na podstawie pomiarów, wystarczy że lekarz zaznaczy np kość udową o mm mniej niż jest naprawdę i już pomiar może wyjść mniejszy. Ale w każdym razem ściskam kciuki
Aga_ton szybko rzeczywiście ale kto wie może i ja szybciej popiore, powstrzymuje mnie tylko to żeby były świeżutkie, nie zdażyły sie zakurzyć spowrotem

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:29   #2858
marzenka1984
Rozeznanie

Ja jak na razie tylko wózek upatrzony mam ubranka leżą u siostry po moim siostrzeńcu co prawda ale on był ubierany w takie neutralne rzeczy które pasują też na dziewuszkę komoda mi jeszcze została i zastanawiam się nad lóżeczkiem

chciałabym taką jasną drewnianą kołyskę
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-...502155095.html

ale dodatkowo łóżeczko do tego to troszkę bez sensu ;/

http://allegro.pl/nowosc-wozek-carin...488801966.html no nie wiem sama:/ ten ten śliczny po co ja jeszcze oglądam skoro już na tamten się zdecydowałam teraz sama nie wiem

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-01 o 13:35
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:35   #2859
weronika_91
Zakorzenienie

marzenka no wiadomo, dziecko w kołysce długo nie będzie ...więc to jest podwójny wydatek jak dla mnie gdybyśmy leżeli na kasie mogłabym sobie pozwolić na kołyskę ale nie nie , są też inne konieczne wydatki
Stary 2012-08-01, 13:35   #2860
Hatti
Rozeznanie

choco,mamy taka sama kolyske-kosz cudna,potwierdzam.dostali smy od znajomej-dokupilam do niej tylko posciel nowa.

Cytat:
Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
bedze trzymac w takim razie za dwojke

my jutro tez wizyta i usg 3d!tym bardziej jestem podekscytowana,bo ost lekarza widzialam w 20tyg i wtedy tez mialam ostatnie usg.kawal czasu-dzis mamy 31tyg 3dni.no ale tak to tutaj jest...polozna musi wystarczyc.nie wytrzymam jednak dluzej i jutro jedziemy mala podejrzec.ciekawa jestem jak jest ulozona(po zebrach wogole nie wali tylko na srodku brzucha),jak z moja szyjka,ile mala wazy,no wogole musze wszystko wiedziec i sie uspokoic w koncu.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja już poprałam, poprasowałam i ułożyłam w komodzie. szybka dziewczyna ze mnie a termin mam dopiero po 20 września.
no faktycznie sie wyrwalas z tym praniem

odpukać niczym się zbytnio nie smaruję, od czasu do czasu kremem bambino i o dziwo rozstępów brak. mogłoby tak zostać
pozazdroscic
ja smaruje brzuch namietnie kremami palmer's na rozstepy,i co??
i ta tylku mi wyszly!!
zaczelam smarowac wiec i tylek od niedawna,a nawet uda pociagam..ech..
Stary 2012-08-01, 13:37   #2861
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
heee, ja szpilam w simsy na fonie bo jakbym siadła do nich na kompie to bym grała do porodu chyba

tez tak kiedyś miałam ale odkąd w ciąży jestem to już mi tak nie idą
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
chciałabym taką jasną drewnianą kołyskę
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-...502155095.html

ale dodatkowo łóżeczko do tego to troszkę bez sensu ;/
my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:37   #2862
Enigmama
Raczkowanie

Marzenka może kupcie łóżeczko z płozami do bujania ?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:45   #2863
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Marzenka może kupcie łóżeczko z płozami do bujania ?
No właśnie, podwójny wydatek ;/ ale kołyska jest wygodna bo można pobujać do usypiania zamiast brać na rączki.

Łóżeczka z płozami takie na allegro nie podobają mi się, jakieś takie mało efektywne na dole
http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...507035660.html

Choco Mademoiselle bardzo ładna ta kołysanka

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-01 o 13:52
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:51   #2864
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
pozazdroscic
i ta tylku mi wyszly!!
Ooo kochana, to ja od samego początku równo smaruję (też Palmersem czasami ) brzuch, cycki, dół pleców, biodra, tyłek i uda! Bo widzę, że te rejony są składnią tłuszczyku, który zdobyłam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:53   #2865
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
to badanie wydolności żył. może chodzi o to żeby zbadac czy krew dociera wszędzie i dostarcza składników odzywczych. a kiedy masz to badanie? skoro 2 tyg temu było w porządku to może nie ma powodów do obaw. nie denerwuj się na razie. a reszta pomiarów np.brzuszek, kośc udowa jak wyszły? tez zaniżone?

.
brzuszek wyszedl jej na 34 a kosc udowa na 37
ale ja nie rozummiem bo 2 tyg temu bylo wszystko proporcjonalne i odpowiadające 35 tyg.....a ta lekarka nie prowadzi mojej ciazy,tylko miala byla dzis w zastepstwie za mojego doktora....
te badanie mam miec w piatek o 13;30 wiec trzymajcie kciuki za moja malutka
ta lekarka powiedziala,ze nie moze jej calej dokladnie zmierzyc bo ja niby taka jakas drobnej budowy jestemno nie wiem czy 67kg przy 164cm to drobna budowa....
no nic....przemecze sie jakos do tego piatku,ale wyc mi sie chce.cala ciaze bylko wszystko pieknie a na sam koniec takie cos wyszlo

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:54   #2866
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie powinny starczyć 2 pary. bo półśpiochów to chyba warto mieć trochę więcej, tak by do bodziaków były
No właśnie półśpiochów planuję mieć kilka na próbę- jeśli się sprawdzą, to jeszcze dokupię, bo tak jak mówisz do body będą w sam raz

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mi się tez wydaje, że nie ma sensu za dużo spodni kupować, bo nie wiem, czy dziecku jest np. w dżinsach, czy sztruksach wygodnie. Ja kupiłam spodnie na 56 na początku ciąży i coś czuję, że to był bezsensowny zakup . Na 62 mam już tylko dresy i półśpiochy, jak mi dziecko zacznie nosić 62 to już będzie listopad, albo grudzień, więc będzie w kombinezonie .
No właśnie też tak myślę, więc chyba zostanę przy tych 2 parach, jak gdzieś w gości pójdziemy, czy na szczepienie, albo na święta żeby były. Ewentualnie dokupię jakiegoś fajnego grubego pajaca, jeśli wśród ubranek po mojej chrześnicy nie będzie, bo ona w maju była urodzona, więc może nie mieć....

Choco fajna ta kołyska My od razu będziemy mieć łóżeczko, bo nie mamy kasy, żeby kupować wszystko co nam się podoba, a z kołyski mały szybko wyrośnie i już się nie przyda, no chyba że na następne dziecko, ale też tylko chwilę w niej zagości... Nawet niektóre rzeczy TŻ stwierdził,że są zbędne, bo przecież za rok, czy dwa już się nie przydadzą.... Faceci.....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:00   #2867
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]tez tak kiedyś miałam ale odkąd w ciąży jestem to już mi tak nie idą

my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam[/QUOTE]

super ta kołyska, bardzo mi sie podoba. moi znajomi tez tak mieli, kupili kolsyke i ona stala w ich sypialni a pozniej jak dziecko podroslo to kupili lozeczko i wstawili razem z dzidzia do osobnego pokoju.
ja w sumie sama sie zastanawiam czy nie kupic tej kolyski, a potem dopiero lozeczko rozłożyć

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
pozazdroscic
i ta tylku mi wyszly!!

no niestety smarowanie samego brzucha nie wystarczy ja smaruje brzuch, te baczki az po plecy, piersi, uda, pośladki chyba nigdy tak o ciało nie dbałam jak teraz w ciazy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:05   #2868
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, nie ma to jak w domu

ja też im bliżej porodu tym bardziej zaczynam kombinować jeśli chodzi o wózek ostatnio spodobał mi się ten:

http://www.ceneo.pl/3437020s?toSpec

ale znając życie i tak pewnie stanie na tako
fajny

Cytat:

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

colds, właśnie patrzę na tego lareta i wiesz co? strasznie mi się spodobał i ta kolorystyka wcześniej nie brałam go pod uwagę ale chyba warto mu się przyjrzeć z bliska. a Ty gdzie będziesz kupowała, przez Internet? bo mi wpadła w oko ta aukcja:

http://allegro.pl/wozek-tako-laret-4...514872751.html
Laret jest świetny. Aczkolwiek wersja spacerowa już mi się tak nie podoba.

Cytat:

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

no niestety smarowanie samego brzucha nie wystarczy ja smaruje brzuch, te baczki az po plecy, piersi, uda, pośladki chyba nigdy tak o ciało nie dbałam jak teraz w ciazy
Dokładnie, ja tak samo.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:21   #2869
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
No asystent ciążowy w telefonie krzyczy że 29 dni do terminu porodu.. a z tego co zrozumiałam ostatnio mojego doktorka (jutro się potwierdzi) to za 19 dni witamy się na oddziale
No to
w takim razie rodzimy w ten sam dzień bo ja też równo za 19 dni 20 sierpnia mam stawić sie na oddziale ale ogólnie nie wiem czy dotrwam bo co ś czuj,ę ze jak dotsawię leki po 109 sierpnia będę szybciutko na porodówce bo szyjki prawie brak no i juz brzuszek sie obniżył
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
marzenka no wiadomo, dziecko w kołysce długo nie będzie ...więc to jest podwójny wydatek jak dla mnie gdybyśmy leżeli na kasie mogłabym sobie pozwolić na kołyskę ale nie nie , są też inne konieczne wydatki
hmm dla mnie zbedny wydatek.. nawet jak sie ma kase ale iwadomo co osoba to opinia
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ale ja nie rozummiem bo 2 tyg temu bylo wszystko proporcjonalne i odpowiadające 35 tyg.....a ta lekarka nie prowadzi mojej ciazy,tylko miala byla dzis w zastepstwie za mojego doktora....
ta lekarka powiedziala,ze nie moze jej calej dokladnie zmierzyc bo ja niby taka jakas drobnej budowy jestemno nie wiem czy 67kg przy 164cm to drobna budowa....
no nic....przemecze sie jakos do tego piatku,ale wyc mi sie chce.cala ciaze bylko wszystko pieknie a na sam koniec takie cos wyszlo
nie martw się. Jak to nie jest twój lekarz prowadzacy to bym troszkde wyluzowała. U mnie Jasiu nózki ma krotsze.. w sensie ze wszystko idealnie a nozka o 2 tygodnie pozniej.. i lekarz mówił że to noralne dziecko rosnie asymetrycznie i mam sie nie martwić.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

smarowałam w pierwszej jak szalona i mi powychdozily teraz to olalam bo i tak mam stare i jak narazie nowych rozstepow brak
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:26   #2870
Sojka1990
Zadomowienie

Ja mam jednego rozstępa który poszedł od blizny po kolczyku w pempku, ale w pierwszej ciąży też go miałam i jak już brzuszek spadł to go nawet nie było widać, więc jestem dobrej myśli że przez te nie całe 3 tygodnie już nic nie wyjdzie.

Asiulka no to zobaczymy która będzie pierwsza Ja mam zamiar jeszcze Maggie poznać na położnictwie więc może tak od razu po przyjęciu mnie nie rozdwoją
Stary 2012-08-01, 14:29   #2871
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie no błagam nie strasz! Ja się teraz smaruję już 3 razy dziennie, co z tego że nienawidzę balsamów w upały stosować. W te wakacje jestem zdesperowana, żeby jak najbardziej uchronić skórę... Już na lewym cycku jest kilka, ale może chociaż brzuch uchronię...
u mnie odwrotnie na prawym cycu pojawiło się kilka rozstępów brzuch jak na razie udało mi się uchronic. Smaruje się dwa razy dziennie, chociaż nie ukrywam, że nie raz mi się zapomni

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:31   #2872
Almariel
Zakorzenienie

Ja na cyckach mam małe, na jednym 3 na drugim 1, ale nigdzie więcej póki co nie mam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:33   #2873
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ooo kochana, to ja od samego początku równo smaruję (też Palmersem czasami ) brzuch, cycki, dół pleców, biodra, tyłek i uda! Bo widzę, że te rejony są składnią tłuszczyku, który zdobyłam

ja smaruje tak samo i z tylu za kolanami nawet,bo mojej kolezance nawet tam wyszly
ja mam brzuchi piersi cale w tym cholerstwie i troche na udach,ale to z pierwszej ciazy.ciekawe jak teraz bede wygladala po porodzie....pewn ie nieciekawie....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:36   #2874
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam pytanie...
pamiętacie zapewne, że u mnie ta szyjka krótka(chociaż położna twierdzi, że taka już jej uroda). Mały już odwróciony główką w dół. Czuje jak się rozciąga w brzuchu i powoduje taki nacisk na moje krocze i pęchcerz przy okazji. Boję się, że ta szyjka puści już całkiem jak on się tam pręży.
Od czasu do czasu czuje też takie dziwne kucie w pochwie.
Już nie wiem, czy bzikuje, czy coś zaczyna dziać się niepokojącego
ja te kłucie też czuję, szczególnie gdy Jagódka się napręża
niegrzeczna boskie kolorki tego wózeczka
sojka by malutka spokojnie 2 z przodu na wadze przekroczyła
bafi niech Klaudia szybko wraca do zdrówkauważaj byś się nie zaraziła od małej
maggie nie no ja już o 22/23 grzecznie śpię tylko biegam co chwilę siusiu, bo tak to bym jak suseł przespała całą noc

Jagódka
Stary 2012-08-01, 14:42   #2875
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
dobrze, że te badania tak szybko i nie musisz długo czekać na nie. rzeczywiście dziwne to wszystko.

Cytat:
No właśnie półśpiochów planuję mieć kilka na próbę- jeśli się sprawdzą, to jeszcze dokupię, bo tak jak mówisz do body będą w sam raz

ja postawiłam głównie na pajace. bedzie małej wygodnie, ale też cenowo bardziej się opłaciło.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
smarowałam w pierwszej jak szalona i mi powychdozily teraz to olalam bo i tak mam stare i jak narazie nowych rozstepow brak
czasami też myślę, że jak mają wyjść to i tak wylezą mimo smarowania. ale jak zobaczyłam tą skórę na brzuchu napiętą to smaruje jak szalona nawet kilka razy dziennie
Stary 2012-08-01, 14:43   #2876
angel166
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]tez tak kiedyś miałam ale odkąd w ciąży jestem to już mi tak nie idą

my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam[/QUOTE]
fajna ta kołyska nas jednak nie stać na taki wydatek. Dostaliśmy łóżeczko po męża chrześniaku

Jagódka
Stary 2012-08-01, 14:44   #2877
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
dziękuje
My mamy 4 sierpnia rocznicę ślubu i to piątą matko jak to leciiiiiii!!!!
Mężul ma urlop więc może coś poświętujemy "romancycnie"
Gdyby nie to że mi psiura ukradli to też bym musiała z nim tyrać, ale nie musze
Ukradli Ci psiaka?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:49   #2878
lilka00
Wtajemniczenie

Mi niestety rozstępy wyszły mimo smarowania oliwką od początku ciąży, a potem miałam krem Palmers, teraz Parmaceris, mam na boczkach i parę na udach, no ale co zrobić . Wydaje mi się, że jak ktoś ma skłonność to dużo nie poradzi .

Przyszła mi paczka z dzidziowymi rzeczami i jeszcze miś z Bebilonu, chyba po półtorej miesiąca . Teraz nie mam gdzie tego wszystkiego upchnąć .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:58   #2879
aga_ton
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]

choco, kołyska jest prześliczna muszę zajrzeć do mojej świnki skarbonki, może coś uzbieram

na łóżeczko i wózek już mam, brakuje mi jeszcze na tego konika, którego polecałyście (a właśnie od kiedy dziecko może go używać, od samego początku?), leżaczek bujaczek i kosz na pampersy
i jeszcze ta kołyska mnie kusi
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:04   #2880
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandra do piątku już niedaleko może ta lekarka poprostu nie umiała zmierzyć. Na pewno będzie ok i nie stresuj się na zapas

Anesh 90 dni, mi zostały 43 dni

Ja już też mam poprane to co mama tam przygotowała. Resztę dokupię w przyszłym tygodniu i też wypiorę. Ale to chyba bedą rzeczy typu kocyk, pościel, pieluchy tetrowe.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ech... mnie jakoś kołyski nie przekonują. Jak już dzidzia zacznie się więcej ruszać to bym się bałą, że wypadnie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości