|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie sie ciesze ze mamy juz wozek i łóżeczko za soba ja bede prac dopiero za miesiac, bo komode mam jeszcze w foli zapakowana i nie bede rozkladac gdyz przeprowadzamy sie do wiekszego mieszkania pod koniec sierpnia to juz tam sie zabiore za pranie, prasowanie i ukladanie
|
||
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
w takim razie powinny starczyć 2 pary. bo półśpiochów to chyba warto mieć trochę więcej, tak by do bodziaków były ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- colds, właśnie patrzę na tego lareta i wiesz co? strasznie mi się spodobał i ta kolorystyka http://allegro.pl/wozek-tako-laret-4...514872751.html |
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam tyle swoich ciuchów do sortowania i przenoszenia że nie wiem czy dam rade poprać dzidziowe rzeczy, a jutro chciałam poprasować
![]() Chyba to znowu przeciągne bo nie wiem czy dam rade... Cytat:
dziękuje My mamy 4 sierpnia rocznicę ślubu i to piątą matko jak to leciiiiiii!!!!Mężul ma urlop więc może coś poświętujemy "romancycnie" ![]() Gdyby nie to że mi psiura ukradli to też bym musiała z nim tyrać, ale nie musze ![]() a u mnie 47 dni do porodu ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35630370]rany mi też.aż sobie z nudów simsy zapodałam ale juz mi sie nie chce grać [/QUOTE]heee, ja szpilam w simsy na fonie bo jakbym siadła do nich na kompie to bym grała do porodu chyba ![]() Cytat:
![]() Właśnie mi ojciec dzwonił no i z prania dzisiaj chyba jednak nic nie bedzie bo przyjdzie z jakimś facetem pomiary robić na szafowe drzwi. Zazdroszcze Wam kochane co sie nudzicie bo ja znowu czasu sie ponudzić nie mam
|
||
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co kraj to obyczaj
. Tez bym sobie lampkę winka wypiła, ale u nas są inne wytyczne i się ich trzymam.Cytat:
. Na 62 mam już tylko dresy i półśpiochy, jak mi dziecko zacznie nosić 62 to już będzie listopad, albo grudzień, więc będzie w kombinezonie .
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
idę mizerię jeszcze zrobić, bo małż za chwilę na obiad wpada.
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam zamiar małego ubierać w domu wygodnie ... jakieś pajace, śpioszki ... choć wiadomo małe dziecko w spodniach i bluzce wygląda czadowo
Dziewczyny z Poznania dzwoniłam do Urzędu miasta no i nie ma jednak tego becikowego samorządowego :/
|
#2857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aga_ton szybko rzeczywiście ale kto wie może i ja szybciej popiore, powstrzymuje mnie tylko to żeby były świeżutkie, nie zdażyły sie zakurzyć spowrotem
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak na razie tylko wózek upatrzony mam
ubranka leżą u siostry po moim siostrzeńcu co prawda ale on był ubierany w takie neutralne rzeczy które pasują też na dziewuszkę komoda mi jeszcze została i zastanawiam się nad lóżeczkiemchciałabym taką jasną drewnianą kołyskę http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-...502155095.html ale dodatkowo łóżeczko do tego to troszkę bez sensu ;/ http://allegro.pl/nowosc-wozek-carin...488801966.html no nie wiem sama:/ ten ten śliczny po co ja jeszcze oglądam skoro już na tamten się zdecydowałam teraz sama nie wiem
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-01 o 13:35 |
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
marzenka no wiadomo, dziecko w kołysce długo nie będzie ...więc to jest podwójny wydatek jak dla mnie
gdybyśmy leżeli na kasie mogłabym sobie pozwolić na kołyskę ale nie nie , są też inne konieczne wydatki
|
#2860 | ||
|
Rozeznanie
|
choco,mamy taka sama kolyske-kosz
cudna,potwierdzam.dostali smy od znajomej-dokupilam do niej tylko posciel nowa.Cytat:
my jutro tez wizyta i usg 3d!tym bardziej jestem podekscytowana,bo ost lekarza widzialam w 20tyg i wtedy tez mialam ostatnie usg.kawal czasu-dzis mamy 31tyg 3dni.no ale tak to tutaj jest...polozna musi wystarczyc.nie wytrzymam jednak dluzej i jutro jedziemy mala podejrzec.ciekawa jestem jak jest ulozona(po zebrach wogole nie wali tylko na srodku brzucha),jak z moja szyjka,ile mala wazy,no wogole musze wszystko wiedziec i sie uspokoic w koncu. Cytat:
![]() ja smaruje brzuch namietnie kremami palmer's na rozstepy,i co?? i ta tylku mi wyszly!! zaczelam smarowac wiec i tylek od niedawna,a nawet uda pociagam..ech..
|
|
#2861 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Marzenka może kupcie łóżeczko z płozami do bujania ?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, podwójny wydatek ;/ ale kołyska jest wygodna bo można pobujać do usypiania zamiast brać na rączki.
Łóżeczka z płozami takie na allegro nie podobają mi się, jakieś takie mało efektywne na dole http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...507035660.html Choco Mademoiselle bardzo ładna ta kołysanka Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-01 o 13:52 |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) brzuch, cycki, dół pleców, biodra, tyłek i uda! Bo widzę, że te rejony są składnią tłuszczyku, który zdobyłam
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja nie rozummiem bo 2 tyg temu bylo wszystko proporcjonalne i odpowiadające 35 tyg. ....a ta lekarka nie prowadzi mojej ciazy,tylko miala byla dzis w zastepstwie za mojego doktora....te badanie mam miec w piatek o 13;30 wiec trzymajcie kciuki za moja malutka ![]() ta lekarka powiedziala,ze nie moze jej calej dokladnie zmierzyc bo ja niby taka jakas drobnej budowy jestem no nie wiem czy 67kg przy 164cm to drobna budowa....no nic....przemecze sie jakos do tego piatku,ale wyc mi sie chce .cala ciaze bylko wszystko pieknie a na sam koniec takie cos wyszlo
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choco fajna ta kołyska My od razu będziemy mieć łóżeczko, bo nie mamy kasy, żeby kupować wszystko co nam się podoba, a z kołyski mały szybko wyrośnie i już się nie przyda, no chyba że na następne dziecko, ale też tylko chwilę w niej zagości... Nawet niektóre rzeczy TŻ stwierdził,że są zbędne, bo przecież za rok, czy dwa już się nie przydadzą.... Faceci.....
|
||
|
|
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]tez tak kiedyś miałam ale odkąd w ciąży jestem to już mi tak nie idą
![]() my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam[/QUOTE] super ta kołyska, bardzo mi sie podoba. moi znajomi tez tak mieli, kupili kolsyke i ona stala w ich sypialni a pozniej jak dziecko podroslo to kupili lozeczko i wstawili razem z dzidzia do osobnego pokoju. ja w sumie sama sie zastanawiam czy nie kupic tej kolyski, a potem dopiero lozeczko rozłożyć ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
no niestety smarowanie samego brzucha nie wystarczy ja smaruje brzuch, te baczki az po plecy, piersi, uda, pośladki chyba nigdy tak o ciało nie dbałam jak teraz w ciazy
|
|
|
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek wersja spacerowa już mi się tak nie podoba. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie rodzimy w ten sam dzień bo ja też równo za 19 dni 20 sierpnia mam stawić sie na oddziale ale ogólnie nie wiem czy dotrwam bo co ś czuj,ę ze jak dotsawię leki po 109 sierpnia będę szybciutko na porodówce bo szyjki prawie brak no i juz brzuszek sie obniżył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jednego rozstępa który poszedł od blizny po kolczyku w pempku, ale w pierwszej ciąży też go miałam i jak już brzuszek spadł to go nawet nie było widać, więc jestem dobrej myśli że przez te nie całe 3 tygodnie już nic nie wyjdzie.
Asiulka no to zobaczymy która będzie pierwsza Ja mam zamiar jeszcze Maggie poznać na położnictwie więc może tak od razu po przyjęciu mnie nie rozdwoją
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na cyckach mam małe, na jednym 3 na drugim 1, ale nigdzie więcej póki co nie mam.
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja smaruje tak samo i z tylu za kolanami nawet,bo mojej kolezance nawet tam wyszly ![]() ja mam brzuchi piersi cale w tym cholerstwie i troche na udach,ale to z pierwszej ciazy.ciekawe jak teraz bede wygladala po porodzie ....pewn ie nieciekawie....
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niegrzeczna boskie kolorki tego wózeczka sojka by malutka spokojnie 2 z przodu na wadze przekroczyła![]() bafi niech Klaudia szybko wraca do zdrówka uważaj byś się nie zaraziła od małejmaggie nie no ja już o 22/23 grzecznie śpię tylko biegam co chwilę siusiu, bo tak to bym jak suseł przespała całą noc
|
|
#2875 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]tez tak kiedyś miałam ale odkąd w ciąży jestem to już mi tak nie idą
![]() my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam[/QUOTE] fajna ta kołyska nas jednak nie stać na taki wydatek. Dostaliśmy łóżeczko po męża chrześniaku
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi niestety rozstępy wyszły mimo smarowania oliwką od początku ciąży, a potem miałam krem Palmers, teraz Parmaceris, mam na boczkach i parę na udach, no ale co zrobić
.Przyszła mi paczka z dzidziowymi rzeczami i jeszcze miś z Bebilonu, chyba po półtorej miesiąca .
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35633883]
my kupiliśmy tą kołyske mojżesza i łóżeczko kupujemy dopiero jak mały bedzie wyrastał z kołyski.w ogóle to wklejam zdjecia jak obiecałam[/QUOTE] choco, kołyska jest prześliczna ![]() na łóżeczko i wózek już mam, brakuje mi jeszcze na tego konika, którego polecałyście (a właśnie od kiedy dziecko może go używać, od samego początku?), leżaczek bujaczek i kosz na pampersy i jeszcze ta kołyska mnie kusi
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anesh 90 dni, mi zostały 43 dni ![]() Ja już też mam poprane to co mama tam przygotowała. Resztę dokupię w przyszłym tygodniu i też wypiorę. Ale to chyba bedą rzeczy typu kocyk, pościel, pieluchy tetrowe. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ech... mnie jakoś kołyski nie przekonują. Jak już dzidzia zacznie się więcej ruszać to bym się bałą, że wypadnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

. Ale facet stwierdził, że ma być laret i koniec. Już nie mam szukać czegoś innego 

strasznie sie ciesze ze mamy juz wozek i łóżeczko za soba 

.
matko jak to leciiiiiii!!!!

by malutka spokojnie 2 z przodu na wadze przekroczyła
.
90 dni, mi zostały 43 dni