Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2226 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 00:21   #66751
sheep_zonz
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
woda z jakąś lekką odżywką w buteleczkę z atomizerem i psik psik na włoski?
Ostatnio jak tak robiłam, to wyszło tylko gorzej . Pewnie będę próbować wiele sposobów, ostatecznie może po prostu wykorzystam: głowa pod prysznic i wio, witojcie fale?
Stary 2012-08-01, 00:28   #66752
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Ostatnio jak tak robiłam, to wyszło tylko gorzej . Pewnie będę próbować wiele sposobów, ostatecznie może po prostu wykorzystam: głowa pod prysznic i wio, witojcie fale?
hahahha, może?

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 00:33   #66753
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
hahahha, może?
Może, bo źle będę się czuła mocząc włosy pod prysznicem i nic na nie nie nakładać. Taka schiza włosomaniaczki?
Stary 2012-08-01, 00:37   #66754
smoothly
Zakorzenienie

to odżywka na długość, spłukać i lecisz!

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 00:44   #66755
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
to odżywka na długość, spłukać i lecisz!
ale wtedy nie ma takich fal jak bez!
Metodą prób i błędów na pewno znajdę coś odpowiedniego i takiego super zadowalającego, ale... nie mam czasem cierpliwości czekać. Chciałoby się już i teraz, nie czekać, a tak łatwo nie ma niestety.
Stary 2012-08-01, 07:46   #66756
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Duża cząsteczka...
A ja nie wiem, czy nie lubię Muszę się przyjrzeć. Piszesz o tym na blogu?
No coś Ty Jakbym kiedyś doszła do ciekawych wniosków to pewnie tak, ale na razie jest wielka gdybologia mam na swój uzytek wytłumaczenie, czemu włosy puszą mi się po prysznicu

Cytat:
Parafina to u mnie odpada
No, szkoda

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ponarzekam jeszcze trochę - znów mi ktoś napisał, czy nie myślałam nad zmianą fryzury i grzywki, bo w tej wyglądam "co najmniej dziwnie".
Jak świat światem - zawsze znajdzie się ktoś, kto ma inną opinię albo dogryza dla podniesienia sobie samooceny. Cena pokazywania się w internecie. Nie przejmuj się - albo zmień tematykę bloga i nie pokazuj zdjęć.
Co innego jeśli propozycja była konkretna i konstruktywna, np "widziałabym Cię w postrzępionej grzywce na bok" - wtedy jest co rozważyć, nie?

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Lokaski, podrzucicie mi link do właściwego Nivea Flexible Curls? Czy chodzi o ten? Napaliłam się na niego i muszę kupić (taa...), ale pamiętam, że w Rossmannie z napisem Flexible Curls widziałam tylko balsam/krem w niebieskim opakowaniu
To to samo
W te tropikalna pogode ostrzegam - ma aloes, może puszyć

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Dlaczego za każdym razem, jak tu wejdę, jest lepiej? I jak się święcą, o matko.
Dziękuję
Dzisiaj jest gorzej dla równowagi

Przyciemniłam się nic nie widać

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:36   #66757
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny! Strasznie, strasznie, strasznie potrzebuje Waszej rady.
Otóż kusi mnie nałożenie rozjaśniacza na końcówki, tylko dlatego, że nie ma innego sposobu na uzyskanie kolorowych włosów. Jednak boję się, że wtedy definitywnie pożegnam się i z długością (będą się kruszyć. ) i ze skrętem... Ale z drugiej strony, patrzę na włosy Caskady i one mają nieźle, mimo rozjaśnienia... Błagam, wybijcie mi ten pomysł z głowy, albo doradźcie, cokolwiek...
Proszę nie rozjaśniaj!

Cytat:
Mam wrażenie, że ubrania produkowane są na nieistniejące kobiety - nie znam nikogo, kto by nie narzekał, że tu za luźne, tam za ciasne, albo w ogóle XS-ki za duże czy XL-ki za małe.
No chyba, że to my takie niewymiarowe jesteśmy, za grube i za chude jednocześnie
Hahaha, ostatnio o tym samym rozmawiałam z koleżanką, że rozmiarówki ktore sa na polskim rynku są na jakieś wychodzone bezkształtne kobitki
Noszę rozmiar medium, jestem szczupła, ale jak na kobietę przystało mam zarysowane biodra i biust
A na zakupach, bluzki w cyckach ciasne albo guziki rozłażą się, a spodnie jak przecisnę przez odstający tyłek to są super

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Hej kochaniutkie moje, wpadłam pochwalić się, że na początku sierpnia wyjeżdżam z lubym do Zakopca jestem przeszczęśliwa, bo nigdy tam nie byliśmy. Ale oczywiście już myślę o tym, co z włosowych kosmetyków powinnam zabrać na tydzień macie jakieś typy? Planujemy chociaż spróbować połazić po Tatrach, zobaczyć Morskie Oko itp. Więc za wiele czasu na pielęgnację nie będzie. Macie jakieś sprawdzone specyfiki urlopowe?
Zakopane to niesamowite miejsce !!
Korzystaj z wyjazdu, zrób sobie minimum, żeby włosy pielęgnować, ale będa miały relaks. Jak zakwaterowanie jest w pokoju czy domku to w sumie warunki do pielęgnacji są jak się ma ochotę. Gorzej jak wyrusza sie na wakacje pod namiot czy w warunki gdzie nie ma bieżącej wody, chociaż takie ekstremalne minimum pielęgnacyjne, całkiem sympatycznie sprawdzało się i na moich włosach i koleżanek, wiec, grunt to chyba korzystać z wakacji, wypoczywać, a człowiek od wewnątrz staje się bardziej witalny

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny! nie wiem czy to dobry wątek ale spróbuję od niedawna jestem w UK, nie mam chwilowo możliwości kupienia mojego szamponu Hipp czy odżywki Graniera, czy któraś z Was jest może w UK i stosuje metodę CG? zależy mi na szamponie bez silikonów i sls i bezsilikonowej odżywce...
wskocz sobie na wątek z analizami: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103
tam jest przykładowo lista odżywek dostępnych zagranicą
w UK z pewnościa jest ogromna ilośc bardzo fajncyh produktów do włosów, tylko korzystać z takich zasobów

Cytat:
Lokaski, podrzucicie mi link do właściwego Nivea Flexible Curls? Czy chodzi o ten? Napaliłam się na niego i muszę kupić (taa...), ale pamiętam, że w Rossmannie z napisem Flexible Curls widziałam tylko balsam/krem w niebieskim opakowaniu
Krem do loków FC od jakiegoś czasu jest dostępny w niebieskim opakowaniu (skład jest taki sam jak byl w różowym)

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2012-08-01 o 08:40
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:18   #66758
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli masz możliwość wypróbowania tego kremu wcześniej to radzę to zrobić. Ja miałam do niego 2 podejścia i za każdym razem po jednym użyciu lądował w śmieciach. A dodam, że za taką pojemność nie jest tani (chyba 14 zł). Dla mnie za tępa konsystencja, zapach okropny i nic, kompletnie nic nie robi z włosami. Może na jakiś gładszych, z małą porowatością lepiej by sobie radził. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:22   #66759
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Jeśli masz możliwość wypróbowania tego kremu wcześniej to radzę to zrobić. Ja miałam do niego 2 podejścia i za każdym razem po jednym użyciu lądował w śmieciach. A dodam, że za taką pojemność nie jest tani (chyba 14 zł). Dla mnie za tępa konsystencja, zapach okropny i nic, kompletnie nic nie robi z włosami. Może na jakiś gładszych, z małą porowatością lepiej by sobie radził. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
Niekoniecznie
Nie uważam jej za bubel, ale za tę cenę mógłby być lepszy. Jako lekki krem do reanimacji w zimie, kiedy nie mam (ja nie mam) problemów z pogodą - OK

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:52   #66760
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
To to samo
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Krem do loków FC od jakiegoś czasu jest dostępny w niebieskim opakowaniu (skład jest taki sam jak byl w różowym)
Oo, dzięki dziewczyny Na KWC, na przykład, niebieska buteleczka jest oznaczona jako stara wersja, dlatego się zaplątałam, bo niebieską widziałam, a różowej niet

Cytat:
Ojoj, popytam o niego w takim razie wśród znajomych Dzięki

Zioło, też mam pytanie
O ile czegoś nie przekręciłam, pisałaś, że piłaś rutwicę. Powiesz mi, w jakiej postaci ją kupiłaś? Jako torebkowaną herbatę, suszone zielsko? Bo, owszem, znalazłam formę, która mi odpowiada (na razie tylko via net, popytam jeszcze w aptekach i zielarskich), ale z przeznaczeniem do kąpieli
Stary 2012-08-01, 09:55   #66761
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dobry

Coś żel z szelakiem mnie zaczyna zawodzić. Włosy wyglądają na tłuste

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Zanim ja je zapuszczę to minie milion lat
za przyspieszenie porostu zdrowych i mocnych włosów!
Może nie trafiłaś jeszcze na taki zestaw pierwiastków w tabletkach, który by pobudził wzrost? Ja tez zwykle nie widzę różnicy. Dopiero masaże i Jantar zrobiły swoje. Ale - co najważniejsze - przyrost miał też związek ze zmianą pielęgnacji, ponieważ włosy przestały się łamać

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ale czy ciężar nie powinien ich pociągnąć trochę?
Owszem, powinien. Dlatego pomysł na hennę.
Cytat:
Nie, nie myślałam - kocham swój blond, a cassia ma chyba trochę inne właściwości <nie znam się na hennie>
Trzeba by poszukać niebarwiącej albo pobawić się w gloss

Cytat:
Kompletnie nie wiem, czym jest to spowodowane, to raz, a dwa - jak ja nie znoszę chodzić po mieście z tłustym łbem! I to zaraz po myciu
Najprawdopodobniej Isana jest za ciężka dla Twoich włosów jako b/s, bo choć napisałaś, że zastosowałaś jako d/s, to odnoszę wrażenie, ze jednak nie została spłukana. Dobrze myślę?
Cytat:
Ponarzekam jeszcze trochę - znów mi ktoś napisał, czy nie myślałam nad zmianą fryzury i grzywki, bo w tej wyglądam "co najmniej dziwnie". Chyba mam coś z oczami albo gustem, bo naprawdę nie widzę nic złego w mojej fryzurze... poza tym, że mi dwie warstwy odrastają i wygląda to koszmarnie i tym, że sobie trochę za krótko ostatnio grzywkę obcięłam. Ale bez przesady, tego się tak wszyscy czepiają? To o to ludziom chodzi? Jeśli tak, to dlaczego mi to piszą pod zdjęciami, na których mam włosy spięte w kok?
Gdzieś tu widziałam wątek metamorfozowy, chyba tam napiszę, bo już pomysłów nie mam.
Nie ma co się spinać i przejmować. Ludzie są dziwni. Jeśli Ty się z czymś dobrze czujesz, to nie myśl o komentarzach. wiele osób powie przykrość tylko po to, byś gorzej się poczuła. Jeszcze inni, by podnieść własny poziom wartości. Nie jesteś Barbie. Nie musisz podobać się wszystkim dziewczynkom z problemami osobowościowymi. Masz podobać się sobie.

Cytat:
Ten w niebieskim to dokładnie ten sam produkt. Dzięki bogini producent zmienił tylko opakowanie, a nie skład.

Cytat:
Hmmm, a to nie był po prostu preparat do stylizacji - coś o działaniu żelu tylko o innej konsystencji?
Kremowa konsystencja najczęściej zmniejsza utrwalające właściwości żelu.
Może spróbuj The Body Shop Boost do loków z bawełną

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:55   #66762
natalcia250
sentimental animal

hi girls, wpadłam na chwilę, bo wczoraj wróciłam z obozu tanecznego włosy trochę ucierpiały, bo pielęgnacji nie było żadnej (mycie Isaną z b., krem z biedry i żel), a ostatniego dnia dodatkowo lakier, żeby się wszystko trzymało na pokazie jak tylko przestanie mnie boleć łeb, to idę pod kran

była niestety jedna nieprzyjemna sytuacja z włosami, ostatniego dnia obozu koleżanka, która chodzi do zawodówki fryzjerskiej miała czesać dziewczyny na pokaz. nadeszła moja kolej, ok, siadam, ona bierze mega gęsty grzebyczek i jak nie zacznie mi szarpać tych włosów :O powiedziałam, że sama sobie zrobię ten koczek, dziewczyna oburzona wyszła, a instruktorka popatrzyła na mnie z dezaprobatą. -.-
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-08-01 o 12:04
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:20   #66763
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie na ładny skręt i brak puchu ten w różowym a potem w niebieskim opakowaniu był najlepszy ze wszystkiego co do tej pory stosowałam na włosy. Ale jest drogi a ja dość dużo go nakładałam, wiec narazie nie kupuję, ale jeśli tylko znajdę w promocji zrobię zapasy
Nie wiem czy moje włosy są inne! dużo dziewczyn pisze, że im nie służy
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:29   #66764
Eloe77

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Zaczelam myslec, ze moze nasze fryzury wcale nie sa jakies rzadziej spotykane niz proste i ze moze wcale nie jest to tak duzy atut jak mi sie wydawalo, skoro tyle dziewczyn ma takie wlosy
Jak pisze Lorraine Massey ok. 65 % populacji ma kręcone włosy. Nie, kręcone zatem to nie są oryginalne włosy, ale pęd do niezgody na naturę, do przeciętności w sensie niewyróżniania się w modzie, często też lenistwa, bo przecież kręcone są wymagające (i nie powiem, że proste nie, ale niewiele prostowłosych dba o nie tak, jak to robią wizażanki) jest porażający.
Cytat:
Przedtem mi sie wydawalo, ze posiadanie fal w jakis sposob jednak wyroznia z tlumu
Bo tak jest. Tylko Ty masz właśnie takie fale. U innej osoby nawet bardzo podobne włosy będą całkowicie odmienne.
Cytat:
a teraz dotarlo do mnie, ze nie tylko moze nie wyrozniac, ale tez ludzie moga odbierac to jako chodzenie z nieuczesanymi, nieulozonymi wlosami. Co o tym sadzicie?
Że to bzdurne myślenie. Nie Twoje, ale ludzi
Cytat:
Bo CG jesli do teraz w tym nie pomoglo to juz raczej nie pomoze...
No to analizujemy pielęgnację, cięcie oraz kiedy, w jakim wieku byłaś, gdy miałaś loczki. Chcę tez ponownie tamte zdjęcia oraz obecne.

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja dziś jestem prostowłosa. Po tym jak zobaczyłam jak wyglądają włosy zostawione na całą noc w ślimaczkach. Horror z tragedią. Umyłam szybko odżywką i wysuszyłam na szczotce.
Wiesz, że kręconym często nie podoba się kręcenie na wałki, spinki i inne narzędzia? Mogą odmówić współpracy, bo robisz coś w niezgodzie z ich własnym ułożeniem.
Moje zawsze wyglądają gorzej, jeśli spróbuję je na coś nakręcić. I potrafią się wyprostować, by potem skręcić się na swój własny sposób

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Ale oczywiście już myślę o tym, co z włosowych kosmetyków powinnam zabrać na tydzień macie jakieś typy? Planujemy chociaż spróbować połazić po Tatrach, zobaczyć Morskie Oko itp. Więc za wiele czasu na pielęgnację nie będzie. Macie jakieś sprawdzone specyfiki urlopowe?
Weź to samo, co zwykle używasz, co sprawdzone, bo i tak włosy będą mieć szok w związku z wodą. Żadnych ostrych szamponów, żadnych bardzo ciężkich odżywek. Na pewno dobra odżywka b/s (możesz jeśli myjesz odzywką wziąć całą Joannę Naturię. Umyjesz nią włosy i zastosujesz jako b/s)
Warto też pomyśleć o ochronie przed słońcem - jeśli nie chcesz nosić czapki, to możesz sięgnąć choćby po Jantar.
Wrócisz, będziesz znów mocniej pielęgnować, dasz im protein itp.
Cytat:
Dziewczyny! Strasznie, strasznie, strasznie potrzebuje Waszej rady.
Otóż kusi mnie nałożenie rozjaśniacza na końcówki, tylko dlatego, że nie ma innego sposobu na uzyskanie kolorowych włosów. Jednak boję się, że wtedy definitywnie pożegnam się i z długością (będą się kruszyć. ) i ze skrętem... Ale z drugiej strony, patrzę na włosy Caskady i one mają nieźle, mimo rozjaśnienia... Błagam, wybijcie mi ten pomysł z głowy, albo doradźcie, cokolwiek...
Wybijam Ci ten pomysł z głowy
Pamiętaj, że Caskada rozjaśnia wyłącznie pasemka, a ponieważ robi to już od jakiegoś czasu, to wygląda jakby całość byłą rozjaśniona.
Jednocześnie Stasiek ma rację:
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Szczerze, po jednorazowym rozjasnieniu nie powinny zaczac sie kruszyc tak drastycznie od razu, ale zapewne zobaczysz roznice w kondycji. Przemysl jakie masz wlosy, czy sa grube i odporne, czy raczej cienkie i delikatne. Ja bym nie rozjasniala, bo to zawsze niepotrzebne niszczenie wlosow. A przeciez nie po to o nie dbamy, zeby je niszczyc.
Właśnie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
u mnie na przykład proste wcale się nie sprawdzają, mam podłużna twarz i do tego duże czoło, dużo osób mówi, że w kręconych mi dobrze, więc akurat natura wie, czym obdarza
Dokładnie. W prostych chyba wyglądałabym jak topielica

Cytat:
moje dzisiaj włosy kiepskie, kiepściutkie, z tego co wstawiam, nie zostało praktycznie nic, zaczynam się wnerwiać coraz bardziej
jedyna nadzieja, że ślimaczki na noc coś pomogą, a jak nie to normalnie ja nie wiem już...
Pamiętaj, że zawsze może zdarzyć się kryzys.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-08-01, 13:58   #66765
Ignis00
Raczkowanie

Dziewczyny może, któraś wie jak częstio powinno się robić płukankę cysteinową? Raz na miesiąc?
Jestem nadal w szoku bo zmniejszyło mi się też przetłuszczanie skalpu Zawsze musiałam myć codziennie czasem jak nie było czasu to co drugi dzień ale wtedy drugiego dnia włosy były już do spięcia. A dziś jest 3 dzień od mycia i płukanki i są nadal świeże i lekkie

Mam jeszcze pytanie, jeśli nakładacie i żel i piankę to najpierw pianka potem żel czy na odwrót? Sama pinka chyba u mnie jest za słaba bo pod wieczór włosy są już mocno rozluźnione i zmieniają się w bardzo łagodne fale.

Na porost fundnę sobie chyba Merz Spezial, jeszcze go nie jadłam więc może on w końcu ruszy moje kłaczki...
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:31   #66766
Eloe77

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
No coś Ty Jakbym kiedyś doszła do ciekawych wniosków to pewnie tak, ale na razie jest wielka gdybologia mam na swój uzytek wytłumaczenie, czemu włosy puszą mi się po prysznicu
Szkoda
Ale mogą się puszyć przecież nie tylko ze względu na wielkość cząsteczki, ale i składniki, które dałaś... Wiem, wracam do punktu wyjścia, jednak większośc produktów to humektanty.
Cytat:
To to samo
A ja powiem - ma glicerynę - w tropikalna pogodę i zimą może puszyć
Cytat:
Hahaha, ostatnio o tym samym rozmawiałam z koleżanką, że rozmiarówki ktore sa na polskim rynku są na jakieś wychodzone bezkształtne kobitki
To tak samo jak biustonosze
Cytat:
wskocz sobie na wątek z analizami: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103
tam jest przykładowo lista odżywek dostępnych zagranicą
w UK z pewnościa jest ogromna ilośc bardzo fajncyh produktów do włosów, tylko korzystać z takich zasobów
Musze Was zawieźć, ale w UK wcale nie ma aż takiego wyboru Przynajmniej nie w podstawowych sklepach, w których kręci się większość ludzi.
Za to dostęp do BC nieograniczony

Cytat:
Z tym produktem jest dość dziwnie, bo nie dość, że trzeba znaleźć sposób użycia, to jeszcze tylko pierwsze opakowanie się sprawdza. Dlatego ostrzegam przed robieniem zapasów.

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
hi girls, wpadłam na chwilę, bo wczoraj wróciłam z obozu tanecznego włosy trochę ucierpiały, bo pielęgnacji nie było żadnej (mycie Isaną z b., krem z biedry i żel)
To tez jest pielęgnacja. Nie wysuszałaś włosów, a to już sporo.
A co do sprawy nieprzyjemnej - nie musisz się na wszystko godzić, jeśli Tobie to nie pasuje. Przecież nikomu tym krzywdy tak naprawdę nie zrobiłaś.
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
dla mnie na ładny skręt i brak puchu ten w różowym a potem w niebieskim opakowaniu był najlepszy ze wszystkiego co do tej pory stosowałam na włosy. Ale jest drogi a ja dość dużo go nakładałam, wiec narazie nie kupuję, ale jeśli tylko znajdę w promocji zrobię zapasy
Ponownie - ostrzegam przed robieniem zapasów. Często służy tylko pierwsze opakowanie.

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może, któraś wie jak częstio powinno się robić płukankę cysteinową? Raz na miesiąc?
Próbuj raz na tydzień lub dwa, by nie przesadzić. Może wysuszać.
Cytat:
Mam jeszcze pytanie, jeśli nakładacie i żel i piankę to najpierw pianka potem żel czy na odwrót? Sama pinka chyba u mnie jest za słaba bo pod wieczór włosy są już mocno rozluźnione i zmieniają się w bardzo łagodne fale.
Nakładam tylko żel. Pianki zwykle mają polimery i humektanty stąd dość słaby hold.
Cytat:
Na porost fundnę sobie chyba Merz Spezial, jeszcze go nie jadłam więc może on w końcu ruszy moje kłaczki...
A może spróbuj coś z aminokwasami? Revalid? Jest drogi, ale może on posłuży?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-08-01, 14:45   #66767
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:

Próbuj raz na tydzień lub dwa, by nie przesadzić. Może wysuszać.
O to muszę uważać u mnie o suchary bardzo łatwo.

Cytat:
Nakładam tylko żel. Pianki zwykle mają polimery i humektanty stąd dość słaby hold.
A może spróbuj coś z aminokwasami? Revalid? Jest drogi, ale może on posłuży?
Sam żel nie daje mi takiego skrętu dlatego myślałam o mixie

Revalid jadłam przez 2 miesiące i nie zauważyłam nic szczególnego. Ale może trzeba dłużej
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:45   #66768
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Noszę rozmiar medium, jestem szczupła, ale jak na kobietę przystało mam zarysowane biodra i biust
A na zakupach, bluzki w cyckach ciasne albo guziki rozłażą się, a spodnie jak przecisnę przez odstający tyłek to są super

Zakopane to niesamowite miejsce !!
Korzystaj z wyjazdu, zrób sobie minimum, żeby włosy pielęgnować, ale będa miały relaks. Jak zakwaterowanie jest w pokoju czy domku to w sumie warunki do pielęgnacji są jak się ma ochotę. Gorzej jak wyrusza sie na wakacje pod namiot czy w warunki gdzie nie ma bieżącej wody, chociaż takie ekstremalne minimum pielęgnacyjne, całkiem sympatycznie sprawdzało się i na moich włosach i koleżanek, wiec, grunt to chyba korzystać z wakacji, wypoczywać, a człowiek od wewnątrz staje się bardziej witalny
*Mam identycznie! Dostać fajnie leżące bluzki, szczególnie zapinane na guziki, czy spodnie dopasowane to normalnie cud

*Tak zamierzam zrobić, korzystać z wakacji! Zakwaterowanie mamy w pokoju z łazienką, więc loozik wezmę Isanę z b. do mycia, Barwę żurawinową, bo lubemu przecież też szampon potrzebny do tego Garniera Avocado i wsio. Akurat te produkty mam na wykończeniu, więc opakowania lżejsze i projekt denko zarazem Do końcówek użyję olejku macadamia, którego i tak używam do twarzy, więc dwa w jednym a jak myślicie, w górach potrzeba coś na UV? Nie wiem, czy czapka z daszkiem wystarczy
Stary 2012-08-01, 14:54   #66769
TwojaKokaina
Zakorzenienie

wrzucam Wam w końcu zdjęcie włosów.
co prawda nie tyłem, bo nie ma kto zrobić, ale zawsze coś. od października bd męczyć współlokatorów
w tym miesiącu jest o niebo lepiej, włosy tak źle nie reagują na upały. odrost ma już 11 miesięcy, więc za miesiąc rocznica i naturalnych coraz więcej.
pokochałam też płukankę octową.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg re3tjpg_rqrxenp.jpg (98,2 KB, 52 załadowań)
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:12   #66770
Malwina_89
Zakorzenienie

A ja melduję, że Facelle ładnie zmyło olej lniany

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:21   #66771
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętaj, że zawsze może zdarzyć się kryzys.
to chyba to...
naprawdę mam ochotę rzucić to wszystko w kąt i ściąć włosy i mieć to wszystko w nosie...

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 16:21   #66772
Majka1503
EDUkator

TwojaKokaina śliczne są

smoothly też mam taką ochotę, tylko, że ja średnio mam co ścinać...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:29   #66773
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
TwojaKokaina śliczne są

smoothly też mam taką ochotę, tylko, że ja średnio mam co ścinać...
oj ja mam co ścinać i za czym płakać... ale przysięgam, jak będą mnie tak denerwować jak teraz, to nici z mojego postanowienia nie scinania do konca roku !

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 17:40   #66774
Majka1503
EDUkator

Ja to póki co płakać mogę po 85zł straconych po wizycie u dermatologa w związku z włosami
Od jutra mam nadzieję, że znowu falki, bo teraz (po tylu latach noszenia!) proste mi przeszkadzają

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:05   #66775
kasiaa87
Raczkowanie

TwojaKokaina super jest no! i takie grube te lokaski
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:13   #66776
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Aj ten Flexible Curls
Kupiłam, użyłam dwa razy i stoi bo nie zauważyłam, by coś robił z moimi włosami, a jak już ma nic nie robić to wolę serum Radicala nałożyć
Jak Wy go używacie? Może ja się za to źle zabieram?

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:37   #66777
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Aj ten Flexible Curls
Kupiłam, użyłam dwa razy i stoi bo nie zauważyłam, by coś robił z moimi włosami, a jak już ma nic nie robić to wolę serum Radicala nałożyć
miałam go dzisiaj kupić za 8 czy 9 zł w promocji... ale odpuściłam sobie.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 20:17   #66778
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Aj ten Flexible Curls
Ma po prostu rozcieram i wgniatam w włosy. mam długie włosy i zdecydowanie 2-3 duże krople to odpowiednia ilość
U mnie sprawdza się bardzo fajnie, ładnie definiuje loki, niweluje frizz i ogólnie rzecz ujmując włosy wyglądaja bardzo ładnie

Cytat:
miałam go dzisiaj kupić za 8 czy 9 zł w promocji... ale odpuściłam sobie.
what ?! tutaj jakiś rok temu można było wychwycić ten balsam w okolicach 8 zł, teraz to 14 oby odmieniło im się z cenami, bo w marketach wachają się i czasem rzeczywiście można dostać FC w troszkę dogodniejszej cenie.
Plusem jest to, że kream starcza na dość długo.

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:19   #66779
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Ma po prostu rozcieram i wgniatam w włosy. mam długie włosy i zdecydowanie 2-3 duże krople to odpowiednia ilość
U mnie sprawdza się bardzo fajnie, ładnie definiuje loki, niweluje frizz i ogólnie rzecz ujmując włosy wyglądaja bardzo ładnie

what ?! tutaj jakiś rok temu można było wychwycić ten balsam w okolicach 8 zł, teraz to 14 oby odmieniło im się z cenami, bo w marketach wachają się i czasem rzeczywiście można dostać FC w troszkę dogodniejszej cenie.
Plusem jest to, że kream starcza na dość długo.
w naturze widziałam przeceniony

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 20:32   #66780
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
TwojaKokaina śliczne są
Cytat:
TwojaKokaina super jest no! i takie grube te lokaski
a dziękuję

co do nivei jakoś nie mam przekonania do tej marki, jesli chodzi o kosmetyki do włosów. zawsze szampony mi przetłuszczały włosy. a nie chcę w ciemno kupować odzywki, teraz mam 2 butelki Joanny Naturii
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości