|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Alexandra skoro już tydzień nie krwawiłaś i teraz ten skrzep wypadł, to ja bym to jednak skonsultowała, czytałam, że jak przestanie się całkiem krwawić i potem krwawienie powróci, to trzeba to skonsultować, to ten skrzep chyba też
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Houserka, dalej w Tarnowie, pewnie wrócę dopiero w następny weekend, mama nie chce mnie wcześniej puścić
Ale jak tylko wrócę, to na pewno się odezwę i gdzieś się wybierzemy z maluchami Napisz mi koniecznie, jak tam wizyta u pediatry, u kogo w końcu byłaś - ja się wybieram tutaj prywatnie w piątek, tak z ciekawości idę, zresztą jutro mija miesiąc od narodzin kruszynki, więc trzeba zrobić mały bilans ![]() Norniczka, ogromne gratulacje, naczekałaś i nacierpiałaś się kochana, dobrze, że to już za wami i możesz cieszyć się maleństwem !! Niestety nie nadrobiłam ani strony, tylko pojedyncze wpisy, bo mała tak mnie dzisiaj wystraszyła, że odechciało mi się internetu. Wyobraźcie sobie, że spała grzecznie na tarasie w cieniu i nagle otworzyła oczy i tak strasznie zaczęła płakać, drzeć się w niebogłosy, zrobiła się wręcz sina. I tak płakała dobre pół godziny, i nie był to zwykły płacz, tylko całkiem inny niż zawsze. Nie wiem, co się stało, w końcu przestała. Wiecie, co to mogło być? Ja obstawiam kolkę. |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
jakby Was interesowały analizy kosmetyków dla dzieci (i nie tylko)
to tu dziewczyny takie robią : http://kosmea-na-obcasach.blogspot.com/ http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj tez tak czasami ma, ale jak mu sie cos zlego przysni.
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Norniczka gratulacje
My byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. I w sumie nie jestem zadowolona,bo nasza pediatra ma urlop i zastępowała ją jakaś inna (do której nikt nie chce chodzić) . Patryś waży już 3600 ,a 14.07 ważył 2950 pielęgniarka powiedziała,że ładnie przybrał na wadzę .A z wizyty jestem niezadowolona,bo olała temat naczyniaka .Nie wiem czy Wam mówiłam,ale Patryś ma czerwoną plame na klatce piersiowej po lewej stronie i na lewej rączce. Lewa rączka jest czerwona od barku do łokcia. Zapytałam ją o tą plame to powiedziała,że nie wie co to jest. A pani kardiolog u której byliśmy na USG serduszka(Patryś ma jakąś komore w serduszku nie zamkniętą i musimy kontrolnie jeździć na USG),sama zwróciła uwage na to i powiedziała,że to prawdopodobnie naczyniak i zniknie. Ale mimo wszystko martwie się
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
A zdecydowalas sie juz na jakies?
![]() Ja od siebie polecam Bebilon, ten zwykly, gdyby cos sie dzialo to dajesz Bebilon Comfort - ogolnie polecany przy problemach z brzuszkiem, albo nawet ulewaniu. Z tego co zauwazylam, tego Bebilonu tyle jest, ze pediatrzy czesto je zapisuja. A gdyby ew. wystapila alergia na mleko i tak zaczyna sie podawac Bebilon Pepti (na recepte w aptece), wiec nie ma takiej duzej zmiany, bo jednak firma ta sama. U nas nikt nie ma alergi, moja mama ma tylko uczulenie na nikiel,a jednak Michal mial alergie na mleko i dluuugo jechalismy na Bebilonie Pepti Z tego co widzialam kiedys byl nawet Bebilon sojowy
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba lepiej żeby się samo zaczęło niż żeby wywoływali
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze tak do tego podeszla, moze skonsultuj sie jeszcze z innym lekarzem? Nie martw sie, to na pewno nic zlego i zejdzie
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, no właśnie chyba poczekam na naszą panią doktor. Bo wraca za tydzień, a za dwa tygodnie mamy szczepienie. Więc poczekam. Nie chce mi się chodzić z małym do tej przychodni. Bo niby są godziny kiedy przyjmowane mają być dzieci zdrowe, ale i tak nikt tego nie kontroluje. Więc wolę uważać i ograniczyć wizyty w przychodni do absolutnej konieczności.
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę nie ma się co martwić na zapas. Potwierdź tylko, że to naczyniak i odetchnij spokojnie
|
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie takim ludziom powierzamy to co dla nas najcenniejsze... szkoda gadać!!Cytat:
![]() Obiecałam sobie, że poczytam opinię, trochę się poorientuję i dopiero zakupu dokonam ![]() Idzie mąż, do później |
||
|
|
|
#2954 | ||||
|
Zadomowienie
|
W Rosmanie chyba nie ma Ziajki, chciałam kupić i nie widziałam. Na pewno w aptekach DOZ są. Mam płyn do kąpieli z oliwką i krem pielęgnacyjny.
Cytat:
![]() A z imieniem to nic nowego, nadal impas Na razie ciągle funkcjonuje jako "synek"![]() Cytat:
![]() Fajnie, że CI się udało wrócić do naturalnych Nie wiem, może przez Twój nick wydawało mi się że jesteś ruda ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po cc, kiedy rozpoczynacie przytulanki?
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w planie jak tylko przestane krwawic
oj pouzywam sobie, odbije ta koncowke ciazy, kiedy wszystko mnie boli
|
#2957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze aby to nie było nic poważnego ![]() Ktoś tu ma kosmate myśli
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już się dwa razy przejadła, w tym raz tak porządnie. Heh, ale dziś przykładowo odciągnęłam 100ml pokarmu w jakieś dwie minuty... Próbowałaś dać smoka?
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze nawet do tego czasu juz zejdzie?Tez mialam przygody z czyms podobnym, ale to bylo na nozce.
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Martynka też ma coś w tym stylu na oczku - mówią, że samo zejdzie... |
|||
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alemasz duzo pokarmu w takim razie! dziewczyny co na ropiejące oczko? przemywam mu sola fiz ale wcuiaz nachodzi |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nadal ropienie się utrzymuje i tak.Nie mam jakiegoś przepełnienia, nie wiem, czemu tak leci Lepiej tak niż wcale, ale Mała się często krztusi...U nas trzy, cztery razy smoczek pomógł. Czasem jest najedzona i ściemnia wcinając piąstkę Nosimy ją wtedy trochę, ruszamy tak, żeby się czymś zainteresowała -czasem skutkuje.
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Phdwao - Twoje mleczko jest idealne na ropiejące oczko
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blue chyba lepiej za duzo niz za mało miec aczkolwiek nie umiem do konca rozeznac czy maly jest najedzony czy nie ![]() dzieki Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-08-01 o 16:30 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno dużo lepiej jest, gdy maluch ssie piąchę niż smoczek, bo to znaczy, że jest samowystarczalny i uczy się samodzielności. Nasza córcia nie cierpi smoczka! Tylko parę razy faktycznie go ssała, a tak to wypluwa i koniec.
Paula, nie wiedziałam, że takie prozaiczne rzeczy mogą być przyczyną takiego przeraźliwego darcia! Siedzę w ogrodzie, w altanie, jem lody z owocami, mała koło mnie śpi, a ja w końcu mogę się zrelaksować! |
|
|
|
#2966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja póki co nie mam ochoty nawet na buziaki z mężem i dziwi mnie to . Moje libido spadło poniżej zera
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam na pierwszą stronę i składam gratulacje Norniczce.
W końcu odblokowała kolejkę. ![]() Cytat:
Moja córcia prawdopodobnie ma naczyniaka na powiece. Nie wyobrażam sobie, żeby miała z takim "makijażem" chodzić do 6 roku życia! Wydaje mi się, że fiolet już przechodzi w czerwień, ale i tak mnie to martwi. W piątek wybieram się z nią do okulisty i zobaczymy, co powie. Natomiast na wadze córcia przybiera wolno, ale z ostatniego przyrostu pani pediatra była zadowolona. Poza tym obejrzała i osłuchała mojego małego śpiocha. Nakarmię ją, sama coś zjem i spróbuję nadrobić wątek. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-01 o 22:32 |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej jeśli jest to taki naczyniak jak miał SebastianTo miało zniknąć max. do 7 roku życia ale mogło wcześniej. Bastkowi zniknęło jakoś w wieku 6 lat. Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-01 o 16:49 |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takich problemach z malutką też odechciewa mi się internetu, więc nie dziwię się, że nie nadrabiasz. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-01 o 17:24 |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny!
Wybłagałam powrot do domu, bo w szpitalu czułam sie jak w więzieniu. Wciąż mam anemie, ale w domu z pomocą mamy i męża szybciej dojde do siebie. Na szczegółową relacje z porodu nie mam jeszcze sił, z resztą nie wiem czy Wam jej nie oszczędzić... W tej chwili jak sobie to przypominam to na myśl przychodzą mi tylko 4 godziny partych (mój organizm nie reagował na kroplówki potęgujące skurcze), próżnociąg, desperackie pierwsze minuty gdy mój synek nie chciał zapłakać a stado pielęgniarek pomagało mu oddychać... w końcu światła sali operacyjnej, gdy zabrali mnie na zabieg. Szczerze powiem, ze kolejną ciąże będę planować inaczej, nie pójde na żywioł poddając się matce naturze... Na szczęście Natanek jest taki kochany, że wszystko nam wynagrodził. Jesteśmy w nim po uszy zakochani. TŻ tryska miłością do maluszka i był bardzo dzielny podczas porodu. Teraz musimy sie oswoić z naszą nową rodzinką ![]() Zajrze do Was jak dojdę troszke do siebie Gratuluje wszystkim nowoupieczonym mamusiom i trzymam kciuki za te, które nadal czekają na swój wielki dzień ![]() A oto nasz Skarb: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

Ale jak tylko wrócę, to na pewno się odezwę i gdzieś się wybierzemy z maluchami 
,a 14.07 ważył 2950 pielęgniarka powiedziała,że ładnie przybrał na wadzę
.Nie wiem czy Wam mówiłam,ale Patryś ma czerwoną plame na klatce piersiowej po lewej stronie i na lewej rączce. Lewa rączka jest czerwona od barku do łokcia. Zapytałam ją o tą plame to powiedziała,że nie wie co to jest. A pani kardiolog u której byliśmy na USG serduszka(Patryś ma jakąś komore w serduszku nie zamkniętą i musimy kontrolnie jeździć na USG),sama zwróciła uwage na to i powiedziała,że to prawdopodobnie naczyniak i zniknie. Ale mimo wszystko martwie się 

chyba lepiej żeby się samo zaczęło niż żeby wywoływali

Właśnie takim ludziom powierzamy to co dla nas najcenniejsze... szkoda gadać!!

no ale jak oprózni 2 piersi to itak juz nie mam co mu dac