Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 13:27   #2401
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Da karo i wcale Ci sie nie dziwie, też bym się podniecała piękna gratulacje!!

Przyszedł czas i na mnie... szukam przepisu na tort, z tym że moje siostrzenice są okropnie wybredne!
Znalazlam w necie mase do tortu z batoników milky way - próbowała któraś?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:47   #2402
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Da karo i wcale Ci sie nie dziwie, też bym się podniecała piękna gratulacje!!

Przyszedł czas i na mnie... szukam przepisu na tort, z tym że moje siostrzenice są okropnie wybredne!
Znalazlam w necie mase do tortu z batoników milky way - próbowała któraś?
Agula ciekawe, rzuć link
Stary 2012-08-01, 13:52   #2403
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Agula ciekawe, rzuć link
: masa z batonikow milky way
Sob Mar 19, 2011 (22:09)
3 Blaty biszkoptowe
Kostka masła
500g milky way lub tańszego odpowiednika
200ml mleka
Śmietana do ubijania 200g
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka żelatyny

Batoniki rozdrobnić nożem. Mleko zagotować, wsypać batoniki. Garnek z mlekiem włożyć do garnka z wrzątkiem i mieszać aż batoniki całkiem się rozpuszcza (ja pomogłam sobie mikserem). Wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce dobrze wystudzonej a najlepiej lekko...

znalazlam taki przepis, niestety bez zdjec

Teraz mi wpadło jeszcze do głowy, że z wafelków princessa kokosowych byłaby dobra masa gdzies je widzialam w sklepie-niedawno byla akcja z polskimi produktami. tylko musze znaleźć jakiś przepis...

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-01, 13:56   #2404
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zauważyłam

ale przeżyłaś z młodym masakrę Ci zgotował brrr
Stary 2012-08-01, 14:04   #2405
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Nie nadrobię. Mam jakiś gorszy okres, jakoś źle mi ostatnio.

Agula, niestety z paszportem nici... Chyba, że pojedziemy do Katowic to wtedy może i na miejscu wyrobić, ale niestety Tż nie ma czasu żeby z nami pojechać, do 16 nie jest w stanie się na tak długo wyrwać. A sama nic nie załatwię... Złożyliśmy o dowód tymczasowy, z pisemną prośbą o przyspieszenie, ale kiedy będzie, nie są w stanie powiedzieć Chyba pojadę tylko na weekend, ten następny
Moi rodzice mówią żeby jechać, ale ja się boję tak bez...

Brumek, Dominik ostatnio też się krztusił "niczym". Miał taki odruch wymiotny, ewidentnie coś mu przeszkadzało. Ja podobnie, myślałam że zawału dostanę, już pakowaliśmy się na IP, ale mąż zachował zimną krew i przeczekaliśmy, obserwowaliśmy, po jakiejś godzinie przeszło Stawiamy na jakiś włos. Do dzisiaj się już nie powtórzyło, ale strach pozostał, jestem teraz bardziej ostrożna.

Dziubku wszystkiego najlepszego!!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

DaKaro, działka piękna i jaka duża
My już mamy cały parter.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:16   #2406
Marina1
Zakorzenienie

no i byliśmy na basenie ( ja i mały) Fajnie nawet było. Ale mały cały czas w wodzie ok1,5 h. A ona nie była zbyt ciepła, powiem raczej, że zimnawa...
Nie dał się wyciągnąć mały miniś... Kurde, mam nadzieję, że nie będzie chory. Nie powinien być raczej, nie?

Zaneta ale masz śliczną córkę... Jaki ona ma kolor oczu?

Boże DaKaro...działka marzeń. Jak z najpiękniejszego snu. Strasznie Wam gratuluję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:24   #2407
83monia
Zakorzenienie

FEJSBUCZYCE - czy mozna dodac np zdjecia zeby na tej osi czasu byly np. w lutym?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:28   #2408
iustyna1
Wtajemniczenie

moje dziecko od 7.50 nie spało. Już jej nie kładę chyba. Ok 20.00 położę ją na noc... Jak wytrzyma.

Wiecie ze u mnie jest taka plaga komarow, ze na spacer nie da sie wyjsc?! Wczoraj biegłam ze spaceru, bo tak nas cieły. Dzisiaj nie ide na sacer, preparaty do psikania nic nie daja
Warszawianki zaraz maja spotkanie!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:29   #2409
jacieeeee
Wtajemniczenie

Marzena_S chyba pierwszy raz "widzę Cię" w tak kiepskim nastroje. Nie smuć się
DaKaro gratuluję zakupu działki i po cichutku zazdroszczę
Brumku a gdzie zamawiałaś bransoletkę? Bo też chcę, ale jakoś nie mam kiedy poszukać na all. Marzy mi się lilou w sumie ...

Udaję, że pracuję

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:41   #2410
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
moje dziecko od 7.50 nie spało. Już jej nie kładę chyba. Ok 20.00 położę ją na noc... Jak wytrzyma.

Wiecie ze u mnie jest taka plaga komarow, ze na spacer nie da sie wyjsc?! Wczoraj biegłam ze spaceru, bo tak nas cieły. Dzisiaj nie ide na sacer, preparaty do psikania nic nie daja
próbowałaś olejku lawendowego? ja pokropiłam lili łóżeczko i nasze delikatnie... i nie wiem czy to zasługa olejku czy tej wtyczki do prądu na komary, ale od kilku dni spokój moze spróbuj pokropić wózek albo co

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-01, 14:45   #2411
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

taaa, na mnie tez nie dzialaja. przez weekend na dzialce mam ponad 20 ugryzien od komarow i much końskich. mam niemiłosierne bąble od tych drugich... kupuje dzis ten olejek lawendowy, zobaczymy czy pomoze, bo wczoraj dwa komary znowu mnie dopadły.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-08-01 o 14:47
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 14:57   #2412
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
próbowałaś olejku lawendowego? ja pokropiłam lili łóżeczko i nasze delikatnie... i nie wiem czy to zasługa olejku czy tej wtyczki do prądu na komary, ale od kilku dni spokój moze spróbuj pokropić wózek albo co
Agula w domu mam wtyczki do kontaktów i dają radę. Tylko na dworze te komary jakieś szalone są i na spraye nie reagują
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-01, 15:05   #2413
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko może my się wybierzemy wspólnie na basen? co? kiedy następny raz?

DaKaro super że macie działeczkę, ja zrozumiałam że będziecie dopiero mieć taką altankę czy już ona tam stoi? superowa może odpatrzę i kiedyś "pomałpuję"

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:08   #2414
dziubek79
Zakorzenienie

Bella , Natka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:11   #2415
Marina1
Zakorzenienie

słoneczko b. chętnie! Ja dziś jak dziecko we mgle się czułam, bo nie wiedziałam co i jak. Może w przyszłym tyg.? może ten poniedziałek co miałyśmy się na placu zabaw spotkać? co Ty na to? Jak będzie ładnie i słonecznie.

dziubku masz urodziny, tak? dobrze zrozumiałam? To w takim razie sto lat kochana nasza Dorotko!!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:43   #2416
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
no i byliśmy na basenie ( ja i mały) Fajnie nawet było. Ale mały cały czas w wodzie ok1,5 h. A ona nie była zbyt ciepła, powiem raczej, że zimnawa...
Nie dał się wyciągnąć mały miniś... Kurde, mam nadzieję, że nie będzie chory. Nie powinien być raczej, nie?

Zaneta ale masz śliczną córkę... Jaki ona ma kolor oczu?

Boże DaKaro...działka marzeń. Jak z najpiękniejszego snu. Strasznie Wam gratuluję!
Zdjęcia porobiłaś?
My wlaśnie wyszłyśmy z basenu który mamy w ogródku.
Dama uwielbia wodę, to nic że piję ją jak szalona, bo się zachłyśnie,
ale "płynie"dalej

Kolor oczu ma brązowy po tatusiu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
FEJSBUCZYCE - czy mozna dodac np zdjecia zeby na tej osi czasu byly np. w lutym?
Nie mam pojęcia

Cytat:
Chyba też zakupię ten olejek lawendowy

DObra jestem nie?
Ubzdurałam sobie że dzisiaj 2 sierpnia i idę twardo do stomatologa,
a tu zonk dzisiaj 1 ! wyobrażacie sobie, 2 tyg sobie wpajałam że w środę jest 02.08 a jutro jedziemy do Szklarskiej i ze stomatologa ku.pa.
A tak w Szklarskiej bylibyśmy już od pon a ze względu na sadystę jedziemy jutro dopiero inteligenta jestem fest...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Moje dziecko właśnie sobie otworzyło lodówkę która mamy w barku w salone i wyciągła sobie Michałki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:02   #2417
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej laski, my od wczoraj w Poznaniu.
Najpierw mega radocha z powrotu, a później mega kłótnia z tż- moja konkluzja jest taka, że Hania jest naszym pierwszym i ostatnim dzieckiem.
Do tego branie dwóch antybiotyków naraz (przez mój nieszczęsny stan zapalny dziąseł) przyczynił się do strasznych bóli żołądka, dreszczy, gorączki (głupia zapomniałam brać czegoś osłonowego) no i na dokładkę @ spowodowały u mnie syndrom bomby (nie dotykaj bo wybuchnę).
Jednym słowem humor do dupy...
Jak dojdę do siebie to odniosę się do postów i wstawię jakieś zdjęcia z wyjazdu.
az strach sie ciebie dzisiaj bać. napsz co się dzieje, jak ochłoniesz
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!

Jesteśmy właścicielami pięknej działki . Cały ranek zszedł nam na załatwianiu spraw, ale w końcu jest. Szkoda tylko, że moje konto prawie puste . Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nadal jestem podekscytowana. A na tych 16 arach będę mieć między innymi:
piękna!!! gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou no to właśnie mój nie chce jeść od wczoraj teraz zamiast zupy zjadł danonka dużego, rano kasze, na drugie danie ma potrawke z kurczaka zmieloną oby zjadł. Jestem załamana i zmęczona. Jak mu pędzluje to krew na gaziku jest. On jest i tak mega dzielny, ale ja już wysiadam. Płacze, na rękach ciągle chce być. Nam antybiotyku nie dała. Ale jak do jutra nie przejdzie to mamy przyjść po antybiotyk. Mamy zrobiony płyn do pędzlowania z nystatyną. I nystatyne na zewnątrz buziaka. Aha no i całe dziąsła są tym gówne zaatakowane. (((
biedactwaa.obydwoje. jak ja nie moge patrzec jak dziecko cierpi. no normalnie płąkać mi się chce
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pieleszko IDENTYCZNIE identycznie tylko, że Ja nauczyłam się wyłączać na jej ryk,bo do głowy można dostać... jeżeli wiem, że wymusza kucam i mówię że tak nie wolno, że jak się uspokoi wezmę na ręce oczywiście to nie pomaga od razu,ale nie podnoszę na zawołanie,bo nie o to chodzi...wcześniej tak robiłam i wzięłam an ręce a zaraz mi się wyrywa, nie ze mną takie gierki.Tłumaczę w sumie jak do ściany,ale wiem że mnie rozumie tylko że jej to nie pasuje ,więc Ja stwierdzam że bunt dwulatka mi się już zaczął

Monika i tych buntów w sumie RYKÓW się najbardizej obawiam;/

Dama na wycieczce
no to u mnie wypisz wymaluj Emil
Cytat:
Zupa gulaszowa:
Mięso kroje w kostkę, chwile podduszę. Dorzucam do tego pokrojoną papryke czerwoną i żółta, cebule, ogórki kiszone/na occie, pieczarki, zalewam wszystko wywarem, gotuje aż wszystko będzie miekkie, daje troche przecieru pomidorowego, doprawiam i gotowe zagęszczam też trochę mąką, ale to jak kto woli. Czasami robię ostrzejszą - dodaje papryki ostrej w proszku.

Zupa fasolowa: z zielonej fasoli.
Do wywaru (jak nie mam to daje po prostu koste rosołową ) wrzucasz posiekaną zielona fasolę (ja ją zawsze tak "ścinam" na palcu - kładę wzdłuż palca wskazującego lewej ręki i scinam pod skos na cienkie plasterki... nie mam pojecia jak to wytłumaczyć tak jakbyś ostrzyła koniec patyka! w każdym razie wychodzą takie cienkie talarki), ziemniaki w kostke i gotujesz aż bedą miękkie. dodajesz białą zasmażkę, doprawiasz, gotowe czasami dodaje do niej parówki krojone w plasterki lub jakieś cienkie kiełbaski.

Zupa ziemniaczana:
Do wywaru (kostki rosołowej) wrzucasz drobno pokrojone ziemniaki, 1 większą marchewkę i gotujesz. podsmażasz cebule tak żeby się zarumieniła i dodajesz do ziemniaków. dorzucasz 1 - 2 listki laurowe i 2-3 kulki ziela angielskiego. kiedy ziemniaki i marchewka będą ugotowane wyławiasz listki i ziele, zgniatasz wszystko tłuczkiem do ziemniaków, doprawiasz. do ziemniaczanej zawsze daje parówke lub kiełbaski w plasterki.

Zupa cebulowa:
Ja robię zawsze z niecałego 0,5 kg cebuli. cebule obrac, pokroic w talarki.
Do garnka wlewasz troche oleju lub oliwy, wrzucasz celubę i dusisz, ma być lekko brązowa ale nie przypalona! dusisz na bardzo małym ogniu ok 30min. pod koniec duszenia możesz dodac ząbek czosnku (posiekany lub przeciśnięty przez praskę) jesli lubicie. Wlewasz ok szklankę białego wina i delikatnie mieszasz żeby odkleić cebule od dna garnka. gotujesz tak długo aż ok połowa wlanego wina "wyparuje". dolewasz wody lub bulionu, doprawiasz pieprzem i odrobina soli i gotujesz jeszcze 20min.
Wlewasz zupe do bulionówek lub większych miseczek. podpiekasz tosty, kladziesz na zupe, na to serek zolty i do piekarnika aż ser sie zarumieni. pycha jedyny minus- dlugotrwale przygotowanie...

szybsza wersja bez wina:
cebule pokroic, poddusić na bardzo małym ogniu aż się zarumieni, dolać wody z kostką rosolową/bulionem lub sama wode, pogotowac, doprawić. do miseczek, tost, serek, piekarnik

Przepraszam że tak chaotycznie ale z moim dzieckiem inaczej się nie da... jak czegos nie zrozumialas to pisz bo z pewnoscia wyszlo mi niezrozumiałe masło maslane
o Bóg co zapłać za przepisy też z nich skorzystam
Cytat:
Monika moja jak idę z nią do sklepu obuwniczego to każdego buta dosłownie musi dotknąć i zmienia im ułożenia jeden tam drugi tam trzeci koło kasy,ale szczerze pozwalam jej ma radochę a Ja na spokojnie przymierzę buty, a potem podkładam to co poprzemieniała w sklepie raz wysiedzi w wózku, raz nie,ale wtedy jadę po bułkę i siedzi na chwilę cicho, potem wymyślam kawałek arbuza jabłka
u mnie to samo. puszczam go ewentualnie w sklepie i zajmuje się darciem gazety albo oblizywaniem półek. a czasme ucisza się biszkoptem albo skórka chleba

Cytat:
Ale wiecie co lżej mi jak wiem, że nie jestem sama z tym marudzeniem Emilie jakoś utrzymuje mnie to na duchu , zwalam na wiek
noe jesteś kochana, nie jesteś. u mnie tez takie hece. ale rozmawiałam dzisiaj z taką przedszkolanką i ona mówi, że to taki etap. mówi że ignorowanie takich zachowań jest ok, ale lepiej odwrócić uwagę dziecka i im cześciej będzie się tak robić tym łątwiej później będzie.
mnie normalnie powala zachowanie Emila. w tych playing groups pani zamknęła drzwi żeby dzieci gdzieś się nie rozłaziły, potem ktoś wychodził i zostawił otwarte. Emil tylko na to czekał, jak wyrwał do przodu to ledwo go złapałam. zamknęłam mu drzwi przed nosem i wielki RYK!!! z tej złości usiadł na podłodze a kant ściany był za jego głową i on go nie widział, i z tej złości chciał w ścianę uderzyć głową a tu kant więc jeszcze większy RYK.
w ogóle RYK to nowy towarzysz Emila
zdejmuję mu spodnie do drzemki Ryk, zakładam po drzemce RYK, przesunę coś na stole by nie dostał RYK..... i tak moge wymieniać bez końca
Cytat:

Moje dziecko właśnie sobie otworzyło lodówkę która mamy w barku w salone i wyciągła sobie Michałki
mój przyniósł dziś pidżamę swoją do prania. wsadził do pralki, przekręcił gałkę i wcisnął STARTZapomniał o proszku
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:06   #2418
marzena_S
Zadomowienie

Dzięki za przytulasy. Trochę ochłonęłam i już mi lepiej.
Agni, nie ma co opisywać. Po prostu mam wrażenie że tylko mój styl życia jest pełen wyrzeczeń wynikających z pojawienia się w Naszym życiu dziecka (które oczywiście kocham ponad życie), tż tak tego nie odczuwa...

Kilka obiecanych zdjęć z działkowania i Natko specjalnie dla Ciebie teściowa Domka z Twoją synową.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (91,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (58,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (107,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (99,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (75,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (69,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (67,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (84,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (72,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (95,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-08-01, 17:08   #2419
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni wow ! muszę Emilie pokazać jak pranie się robi jak z tym Twoim kursem fotograficznym? Ja się dzisiaj zapisałam, w pon jadę dać aparat to wyczyszczenia i jeden obiektyw muszę wysłać do serwisu bo coś mi w nim szwankuje a Ja mówię do damy " pohuśtaj lalę na koniku" - byłam pewna że nie będzie wiedziała o co chodzi,a on pyk bierze lalę i idzie do konika,kładzie ją i huśta...zadziwia mnie co raz bardziej. U mnie RYK jak wezmę jej nektarynę i chce obrać ją ze skóry, Matko Boska siada i ryczy,tak je uwielbia...wiec Ja też zwalam na wiek, właśnie Ja ignoruje kiedy widzę, że moje słowa i moje gadanie nic nie działa, tylko to żę siedzi i ryczy, wychodzę i mówię że wrócę kiedy się uspokoi. Ja piernicze nie złe jaja Nam się szykują w tym całym dojrzewaniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 17:08   #2420
marzena_S
Zadomowienie

Aaaa no i chwalę się moim pierwszym własnoręcznie wykonanym tortem. (próba przed urodzinami Hani)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0172.jpg (83,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0175.jpg (77,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-08-01, 17:14   #2421
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za przytulasy. Trochę ochłonęłam i już mi lepiej.
Agni, nie ma co opisywać. Po prostu mam wrażenie że tylko mój styl życia jest pełen wyrzeczeń wynikających z pojawienia się w Naszym życiu dziecka (które oczywiście kocham ponad życie), tż tak tego nie odczuwa...

Kilka obiecanych zdjęć z działkowania i Natko specjalnie dla Ciebie teściowa Domka z Twoją synową.
: love:
Pięknie zdjęcia
Nie martw się myślę, że większość z Nas ma dużo wyrzeczeń.
Ja dużo sobie odmawiałam,ale o tym nie mówiłam, teraz zaczęłam dlatego min. się kursuję nawet sobie kupiłąm serum wyszczuplające

Stary 2012-08-01, 17:41   #2422
patik87
Zakorzenienie

Marzena jesteś niesamowita z tym tortem! cudo. Jak wyczarowałaś róże? wyglądają jak żywe.
Zdjęcia również love, zwłaszcza to z tż i kwiatuszkiem.
A pochwal sie jeszcze odremontowanym mieszkankiem. Co tam tż naskrobał
Stary 2012-08-01, 18:10   #2423
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hejo

Agni przesyłka doszła. Dziekuje pięknie.

Żaneta moje dziecko tez ryczy o byle go.wno.

Marzena jakbym o sobie czytała. U nas tez ja jestem ta co sie musi wyrzec a tz robi co mu sie podoba. Chce jechać do kolegi - jedzie. Chce wyjść przed dom do kumpli - idzie. Nie ma poczucia obowiązku wcale. Przykre to jest, ale obiecalam sobie ze jak Wiki podrosnie to sobie to wszystko odbije z nawiązką. Zobaczymy co wtedy powie. Ostatnio oznajmił mi ze chce sie wybrać z komplem na jakaś imprezę na Łodzi (oczywiscie sam, beze mnie) Jak mu delikatnie oznajmilam ze mi sie to nie podoba to mi wykrzyczal ze on jest jeszcze młody i nie chce siedzieć w domu jak JAKIS dziad. A gdzie moja młodość ja sie pytam ???? No gdzie ???? (ja wiedziałam ze tak bede musiała sie poświęcić i to była świadoma decyzja i jej nie zaluje. On chyba o tym wczesniej nie pomyślał)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:52   #2424
iustyna1
Wtajemniczenie

Zuza od 7.50 d0 tej chwili nie spała ani minuty...
trzymajcie kciuki żeby o 20.00 łaskawie zasnęła

A jeszcze większe, żeby się nie obudziła o 22.00 zwarta i gotowa

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

edit: padła po 10 minutach walki i dokładnie 12 godzinach bez snu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-08-01 o 18:26
Stary 2012-08-01, 19:40   #2425
Madziulka_17
Wtajemniczenie

DaKaro działka marzeń

Marzena zdjęcia i tort cudo!

Marzena, Stronczek u Nas też ja jestem ta, która musi wyrzec się wszystkiego dla dziecka, poświęcam swój czas Szymonowi w 200 %.. A. widział ostatnio małego w niedzielę, ale wiem, że to była dla mnie jak najbardziej świadoma decyzja i jej nie żałuję.. Tych pięknych chwil spędzonych z moim synem nie zabierze mi nikt

Justyna twardy zawodnik z Zuzi

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:53   #2426
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Tymcio i Jaś wywarli na Lilce takie wrażenie że z tego wszystkiego zasypiała dziś jakieś 40 min... dopiero przed chwilą padła

Spotkanie było baaardzo udane, wiedziałam że się z Brumciem dogadamy
a Adji i Jaś to pięknie wyglądająca mamusia z synkiem jakby prosto z plaży z Lazurowego Wybrzeża

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou no to właśnie mój nie chce jeść od wczoraj teraz zamiast zupy zjadł danonka dużego, rano kasze, na drugie danie ma potrawke z kurczaka zmieloną oby zjadł. Jestem załamana i zmęczona. Jak mu pędzluje to krew na gaziku jest. On jest i tak mega dzielny, ale ja już wysiadam. Płacze, na rękach ciągle chce być. Nam antybiotyku nie dała. Ale jak do jutra nie przejdzie to mamy przyjść po antybiotyk. Mamy zrobiony płyn do pędzlowania z nystatyną. I nystatyne na zewnątrz buziaka. Aha no i całe dziąsła są tym gówne zaatakowane. (((

o właśnie my też smarowaliśmy nystatyną - to chyba antybiotyk jest, czy nie?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:15   #2427
zanetaa88
Zakorzenienie

Iustyna jestem ciekawa teraz na noc

Stronczek
to wychodzi na to że wg Twojego męża, Ty siedzisz jak DZIADÓWA nie lubię takiego podejścia... odbij sobie odbij!

You
a zdjęcia ?

Stary 2012-08-01, 20:16   #2428
dziubek79
Zakorzenienie

MArinko niestety tak dziękuję kochana

Justyna to masz ciężki żywot !!! chociaż nasz już podobnie ma w zwyczaju bo jego drzemki trwają coś ok 30 minut

You You super ,że spotkanko udane , a wyjazdu nad morze zazdroszczę strasznie

Marzenko cudowne zdjęcia i mamusia i córeczka śliczne !!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-01 o 20:26
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:19   #2429
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I dużo tego jeszcze zostało? Boli to?
Same kaszaki nie bolą, chyba, że się zrobi jakiś stan zapalny. Wtedy tak :/
A po wycięciu to wiadomo, jak po zabiegu - trochę boli, ciągnie. Ogólnie mało przyjemne uczucie, ale da się przeżyć
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aha, miałam Wam pisać.
Idę za tydzień do lekarza z małym, bo ma między piersiami, bardziej ku lewej strony ( słoneczko widziała ) taką gulkę pod skórą, to wygląda jak mały ( ok 1 cm, może mniejszy) kamień pod skórą i jest mega twarde, jak kość. Nie wiem co to...
Mój M. ma lekką deformację klatki piersiowej ( tak zwaną lejkowatość )...Mam nadzieję, że malemu nic nie przekazał w "prezencie"...
Ojej, oby to nie było nic powaznego
Cytat:
Dama na wycieczce
Slicznie
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!

Jesteśmy właścicielami pięknej działki . Cały ranek zszedł nam na załatwianiu spraw, ale w końcu jest. Szkoda tylko, że moje konto prawie puste . Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nadal jestem podekscytowana. A na tych 16 arach będę mieć między innymi:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
DaKaro super że macie działeczkę, ja zrozumiałam że będziecie dopiero mieć taką altankę czy już ona tam stoi? superowa może odpatrzę i kiedyś "pomałpuję"
Ja też tak zrozumiałam
Cytat:
Sliczności

Ja padam na pyszczek :/ Gorącao mi Ufff....

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:21   #2430
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Monika moja jak idę z nią do sklepu obuwniczego to każdego buta dosłownie musi dotknąć i zmienia im ułożenia jeden tam drugi tam trzeci koło kasy,ale szczerze pozwalam jej ma radochę a Ja na spokojnie przymierzę buty, a potem podkładam to co poprzemieniała w sklepie raz wysiedzi w wózku, raz nie,ale wtedy jadę po bułkę i siedzi na chwilę cicho, potem wymyślam kawałek arbuza jabłka

Zaraz jedziemy do stomatologa
zapisałam się na kurs fotograficzny

Zmalowana
a możesz zrobić zdjęcia buzi Filipa? chciałabym wiedzieć jak to wygląda aby ewentualnie w przyszłości szybko zadziałać i iść do lekarza

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dekaro to kiedy parapetówką ? ładny ogródek !

Marzena
Tak, proszę , ale to się zaczęło gorączką dopiero 3 dnia wyskoczył pryszcz jeden. A poza tym niekoniecznie musi być coś na zewnątrz bo to głównie w środku buzi.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Tymcio i Jaś wywarli na Lilce takie wrażenie że z tego wszystkiego zasypiała dziś jakieś 40 min... dopiero przed chwilą padła

Spotkanie było baaardzo udane, wiedziałam że się z Brumciem dogadamy
a Adji i Jaś to pięknie wyglądająca mamusia z synkiem jakby prosto z plaży z Lazurowego Wybrzeża

o właśnie my też smarowaliśmy nystatyną - to chyba antybiotyk jest, czy nie?
Tak. Ale my jutro idziem w ogóle po antybiotyk.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0935.jpg (8,2 KB, 42 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości