|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Da karo i wcale Ci sie nie dziwie, też bym się podniecała
![]() ![]() Przyszedł czas i na mnie... szukam przepisu na tort, z tym że moje siostrzenice są okropnie wybredne! Znalazlam w necie mase do tortu z batoników milky way - próbowała któraś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]()
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
: masa z batonikow milky way
Sob Mar 19, 2011 (22:09) 3 Blaty biszkoptowe Kostka masła 500g milky way lub tańszego odpowiednika 200ml mleka Śmietana do ubijania 200g 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Batoniki rozdrobnić nożem. Mleko zagotować, wsypać batoniki. Garnek z mlekiem włożyć do garnka z wrzątkiem i mieszać aż batoniki całkiem się rozpuszcza (ja pomogłam sobie mikserem). Wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce dobrze wystudzonej a najlepiej lekko... znalazlam taki przepis, niestety bez zdjec ![]() Teraz mi wpadło jeszcze do głowy, że z wafelków princessa kokosowych byłaby dobra masa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
#2405 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie nadrobię. Mam jakiś gorszy okres, jakoś źle mi ostatnio. Agula, niestety z paszportem nici... Chyba, że pojedziemy do Katowic to wtedy może i na miejscu wyrobić, ale niestety Tż nie ma czasu żeby z nami pojechać, do 16 nie jest w stanie się na tak długo wyrwać. A sama nic nie załatwię... Złożyliśmy o dowód tymczasowy, z pisemną prośbą o przyspieszenie, ale kiedy będzie, nie są w stanie powiedzieć ![]() ![]() Moi rodzice mówią żeby jechać, ale ja się boję tak bez... Brumek, Dominik ostatnio też się krztusił "niczym". Miał taki odruch wymiotny, ewidentnie coś mu przeszkadzało. Ja podobnie, myślałam że zawału dostanę, już pakowaliśmy się na IP, ale mąż zachował zimną krew i przeczekaliśmy, obserwowaliśmy, po jakiejś godzinie przeszło ![]() Dziubku wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- DaKaro, działka piękna i jaka duża ![]() My już mamy cały parter. |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
no i byliśmy na basenie ( ja i mały) Fajnie nawet było. Ale mały cały czas w wodzie ok1,5 h. A ona nie była zbyt ciepła, powiem raczej, że zimnawa...
Nie dał się wyciągnąć mały miniś... Kurde, mam nadzieję, że nie będzie chory. Nie powinien być raczej, nie? Zaneta ale masz śliczną córkę... Jaki ona ma kolor oczu? Boże DaKaro...działka marzeń. Jak z najpiękniejszego snu. Strasznie Wam gratuluję! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
FEJSBUCZYCE - czy mozna dodac np zdjecia zeby na tej osi czasu byly np. w lutym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko od 7.50 nie spało. Już jej nie kładę chyba. Ok 20.00 położę ją na noc... Jak wytrzyma.
Wiecie ze u mnie jest taka plaga komarow, ze na spacer nie da sie wyjsc?! Wczoraj biegłam ze spaceru, bo tak nas cieły. Dzisiaj nie ide na sacer, preparaty do psikania nic nie daja ![]() Warszawianki zaraz maja spotkanie!
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
Marzena_S chyba pierwszy raz "widzę Cię" w tak kiepskim nastroje. Nie smuć się
![]() DaKaro gratuluję zakupu działki i po cichutku zazdroszczę ![]() Brumku a gdzie zamawiałaś bransoletkę? Bo też chcę, ale jakoś nie mam kiedy poszukać na all. Marzy mi się lilou w sumie ... Udaję, że pracuję ![]()
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-01 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Marinko może my się wybierzemy wspólnie na basen? co? kiedy następny raz?
DaKaro super że macie działeczkę, ja zrozumiałam że będziecie dopiero mieć taką altankę czy już ona tam stoi? superowa może odpatrzę i kiedyś "pomałpuję" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
Bella , Natka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
słoneczko b. chętnie! Ja dziś jak dziecko we mgle się czułam, bo nie wiedziałam co i jak. Może w przyszłym tyg.? może ten poniedziałek co miałyśmy się na placu zabaw spotkać? co Ty na to? Jak będzie ładnie i słonecznie.
dziubku masz urodziny, tak? dobrze zrozumiałam? To w takim razie sto lat kochana nasza Dorotko!!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wlaśnie wyszłyśmy z basenu który mamy w ogródku. Dama uwielbia wodę, to nic że piję ją jak szalona, bo się zachłyśnie, ale "płynie"dalej ![]() Kolor oczu ma brązowy po tatusiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DObra jestem nie? Ubzdurałam sobie że dzisiaj 2 sierpnia i idę twardo do stomatologa, a tu zonk dzisiaj 1 ! wyobrażacie sobie, 2 tyg sobie wpajałam że w środę jest 02.08 ![]() A tak w Szklarskiej bylibyśmy już od pon a ze względu na sadystę jedziemy jutro dopiero ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Moje dziecko właśnie sobie otworzyło lodówkę która mamy w barku w salone i wyciągła sobie Michałki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie normalnie powala zachowanie Emila. w tych playing groups pani zamknęła drzwi żeby dzieci gdzieś się nie rozłaziły, potem ktoś wychodził i zostawił otwarte. Emil tylko na to czekał, jak wyrwał do przodu to ledwo go złapałam. zamknęłam mu drzwi przed nosem i wielki RYK!!! ![]() w ogóle RYK to nowy towarzysz Emila ![]() zdejmuję mu spodnie do drzemki Ryk, zakładam po drzemce RYK, przesunę coś na stole by nie dostał RYK..... i tak moge wymieniać bez końca ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zadomowienie
|
Dzięki za przytulasy.
![]() Agni, nie ma co opisywać. Po prostu mam wrażenie że tylko mój styl życia jest pełen wyrzeczeń wynikających z pojawienia się w Naszym życiu dziecka (które oczywiście kocham ponad życie), tż tak tego nie odczuwa... Kilka obiecanych zdjęć z działkowania i Natko specjalnie dla Ciebie teściowa Domka z Twoją synową. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Agni
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
Aaaa no i chwalę się moim pierwszym własnoręcznie wykonanym tortem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pięknie zdjęcia ![]() Nie martw się myślę, że większość z Nas ma dużo wyrzeczeń. Ja dużo sobie odmawiałam,ale o tym nie mówiłam, teraz zaczęłam dlatego min. się kursuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Marzena jesteś niesamowita z tym tortem! cudo. Jak wyczarowałaś róże? wyglądają jak żywe.
Zdjęcia również ![]() ![]() A pochwal sie jeszcze odremontowanym mieszkankiem. Co tam tż naskrobał ![]()
#2423 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Agni przesyłka doszła. Dziekuje pięknie. Żaneta moje dziecko tez ryczy o byle go.wno. Marzena jakbym o sobie czytała. U nas tez ja jestem ta co sie musi wyrzec a tz robi co mu sie podoba. Chce jechać do kolegi - jedzie. Chce wyjść przed dom do kumpli - idzie. Nie ma poczucia obowiązku wcale. Przykre to jest, ale obiecalam sobie ze jak Wiki podrosnie to sobie to wszystko odbije z nawiązką. Zobaczymy co wtedy powie. Ostatnio oznajmił mi ze chce sie wybrać z komplem na jakaś imprezę na Łodzi (oczywiscie sam, beze mnie) Jak mu delikatnie oznajmilam ze mi sie to nie podoba to mi wykrzyczal ze on jest jeszcze młody i nie chce siedzieć w domu jak JAKIS dziad. A gdzie moja młodość ja sie pytam ???? No gdzie ???? (ja wiedziałam ze tak bede musiała sie poświęcić i to była świadoma decyzja i jej nie zaluje. On chyba o tym wczesniej nie pomyślał) |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Wtajemniczenie
|
Zuza od 7.50 d0 tej chwili nie spała ani minuty...
trzymajcie kciuki żeby o 20.00 łaskawie zasnęła ![]() A jeszcze większe, żeby się nie obudziła o 22.00 zwarta i gotowa ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- edit: padła po 10 minutach walki i dokładnie 12 godzinach bez snu
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-08-01 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro działka marzeń
![]() Marzena zdjęcia i tort cudo! ![]() Marzena, Stronczek u Nas też ja jestem ta, która musi wyrzec się wszystkiego dla dziecka, poświęcam swój czas Szymonowi w 200 %.. A. widział ostatnio małego w niedzielę, ale wiem, że to była dla mnie jak najbardziej świadoma decyzja i jej nie żałuję.. Tych pięknych chwil spędzonych z moim synem nie zabierze mi nikt ![]() Justyna twardy zawodnik z Zuzi ![]()
#2426 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Tymcio i Jaś wywarli na Lilce takie wrażenie że z tego wszystkiego zasypiała dziś jakieś 40 min... dopiero przed chwilą padła ![]() Spotkanie było baaardzo udane, wiedziałam że się z Brumciem dogadamy ![]() a Adji i Jaś to pięknie wyglądająca mamusia z synkiem jakby prosto z plaży z Lazurowego Wybrzeża ![]() ![]() Cytat:
o właśnie my też smarowaliśmy nystatyną - to chyba antybiotyk jest, czy nie?
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Iustyna jestem ciekawa teraz na noc
![]() Stronczek to wychodzi na to że wg Twojego męża, Ty siedzisz jak DZIADÓWA ![]() ![]() You a zdjęcia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
MArinko niestety tak
![]() ![]() Justyna to masz ciężki żywot !!! chociaż nasz już podobnie ma w zwyczaju bo jego drzemki trwają coś ok 30 minut ![]() You You super ,że spotkanko udane , a wyjazdu nad morze zazdroszczę strasznie Marzenko cudowne zdjęcia ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-01 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||||
Zakorzenienie
|
Same kaszaki nie bolą, chyba, że się zrobi jakiś stan zapalny. Wtedy tak :/
A po wycięciu to wiadomo, jak po zabiegu - trochę boli, ciągnie. Ogólnie mało przyjemne uczucie, ale da się przeżyć ![]() Cytat:
![]() Slicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja padam na pyszczek :/ Gorącao mi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.