|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Omg laski święto, chyba @ idzie
plamię.No, 14 ostatni dzień wg instrukcji obsługi lutka ![]() Ale jak jutro @ się nie rozkręci to idę. A jak się rozkręci to chyba nie .. bo i tak będę musiała się wepchać w połowie cyklu na monitoring. Ale mi to spóźnienie plany pokrzyżowało :/ termin starankowy mi wypadnie w dniach, kiedy chciałam pojechać do rodziny, wrrrrrrrr :/
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mi narobiłyście ochoty na tego szaszłyka ![]() Maru- no w końcuuu! Ja jeszcze mam 3 tabletki dupka i też zacznę krwawić (mam nadzieję) ;D heheh.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-01 o 16:52 |
|
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Oj kochane dziękuje Wam za wsparcie....dziś byłam na usg i niby krwiaków nie mam, łożysko też się nie odkleja więc już sami nie wiedzą co i jak....ale lekarz pokazywał mi dziś dzidziusia i już jestem spokojniejsza...urósł i jest bardzo ruchliwy
nie chciał się pokazywac może się wstydził wszystko jest dobrze z dzieckiem jest zdrowy może już jutro wyjdę do domku w końcu
|
|
|
|
#4416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JA !!! Jestem z Płocka. To tylko ok 120 km.
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
A ja z okolic Płocka
tz 40km od Płocka
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim!
![]() Czy ktoras z Was miala moze po tescie negatywnym wynik pozytywny? Moze niepotrzebnie sie nakrecam, ale w poniedzialek test wyszedl negatywny, a @ nadal brak, wedlug cyklu regularnego powinnam dostac wczoraj (a poprzedni cykl byl regularny).. chociaz z obserwacji wydaje mi sie, ze owulacja przyszla 2 dni pozniej - czyli wtedy @ powinna pojawic sie jutro.. aaaaaaa ![]() juz wiem co przezywacie widzac wynik negatywny
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam mialam, robilam test w 27 dc i wyszedl negatywny, w 31 pozniej robilam i 2 kreski od razu, powtorzylam na drugi dzien rano i znow to samo
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
może za wcześnie zrobiłaś test, albo to jednak nie Twoja pora
trzymaj się!
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) A jak planujecie w niach starankowych jechać do rodziny, to chyab na jakąś przejażdżkę w plener się musicie wybrac![]() Cytat:
|
|
#4422 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
![]() Cytat:
Nasze przytulani tez wypadna jak będziemy u moich rodziców jakoś będziemu musieli sobie poradzić![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Ciekawe co słychać u monini2507 i czy udało się jej z pracą? |
||
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ostatnio zabiegana jestem więc mało się odzywam, ale ciągle Was podczytuję. Maru a u rodziny się nie da
?Ja mam dziś 8dc i ze względu że biorę clo i nie wiem kiedy wypadnie owulka już od dzisiaj robię testy Wczoraj już mnie TŻ przyatakował i były przytulanki A w planach mamy po pozytywnym teście owu 3 dni pod rząd intensywnych staranek Mam nadzieję, że tym razem coś się wykluje
|
|
|
|
#4424 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki
Wczorajszy dzień praktyk przeżyłam jeszcze tylko 19 dni pracy + weekendy. Zastanawiam się co zrobić. Bo mam napisane w dzienniczku praktyk, że to są 20 dni pracujące,czyli wychodziło by, że bez soboty. A jak tej baby z praktyk się pytałam to powiedziała, ze w soboty można się najwięcej nauczyć i że to zależy ode mnie czy chcę przychodzić. Powiem szczerze, że mi się nie chce... zwłaszcza, że tżta mam tylko w weekendy. Boję się, że pomyśli sobie o mnie, że jakaś leniwa jestem czy coś i może ocenę będę miałą niższą przez to z praktyk. Głupia jestem, że się przejmuję... wiem. a jednak. Wczoraj spytałam o 18 czy mogę jjuż iść, czy mam jeszcze zostać: ona mi na to odpowiedziała "jak chcesz" No to wyszłam, ale zadręczam się teraz, że źle zrobiłam...
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie da się, bo jadę sama ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() I już sama nie wiem co robić, @ coś się nie rozkręca ... poczekam chyba jeszcze do poniedziałku. Nie chcę taka plamiąca iść do gina :/
|
|
#4426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz plamienia to może daj sobie czas niech sie @ rozkręci i pojdziesz do gina w przyszłym tygodniu. Taka wizyta z palmieniami jest mało komfortowa. |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam kiedyś taki cykl, daaawno temu. Trwał ok 60 dni, ciągle jakieś plamienia itp. I to pewnie był taki bezowulacyjny właśnie. Ale wtedy nie brałam lutka. Do gina chyba też nie poszłam. Byłam mloda i głupia
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł jestem jestem mało Wwas czytam bo siostra cioteczna do mnie przyjechałam tak odwiedzic mnie po prostu żeby mi się nie nudzilo.
A z praca co no du.pa totalna zadzwonili do mnie że niestety przyjęli inna osobe eh życie A na domiar złego to szef powiedziła mojemu Tż że nie wie czy mu przedłuży umowe bo mają mało roboty no jak pech to już na całej linii Gratulacje dla wszystkich zafaslokownych i trzymam kciuku za testujące Ja dziś uderzam na wieś do babci wracam w niedzielę także udanego weekendu życzę |
|
|
|
#4429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie nic nowego, 17dc więc czekania a czekania jeszcze przede mną. Tak sobie myślę, że może to nie jest dobry moment na zafasolkowanie. 19go sierpnia jedziemy w Tatry i mamy zamiar połazić po górach sporo. to duże obciążenie i wysiłek dla organizmu jednak, więc w początkowych tygodniach ciąży raczej nie wskazane. Chyba lepiej, żebym w tym miesiącu nie zaskoczyła jednak... No ale co ma być to będzie. Wczoraj siostrę zabrałam na lody, potem jeszcze mnie przeciągnęła po letnich wyprzedażach, wróciłam do domu o 21-szej padnięta jak nigdy. Ale przynajmniej sobie portki kupiłam za 40 zł, więc nie ma tego złego.
|
||||
|
|
|
#4430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż bardzo się cieszy z tego wyjazdu, a teraz mu się przyda taki reset, bo troche się stresuje pracą. Ale Tatry kocham, tam jest pięknie
|
||
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() co tam? ja od 2 dni nie mog spac, caly czas w nocy jestem jakas niespokojna, na dodatek Tz mnie wczoraj wkurzyl jego siostra.... dzis czuje jakies promieniowanie po sprawej str szyjki, tez tak macie? troche sie martwie, pow mi skoro 27 czerwca mialam ostatnio @ to ktory to bedzie tydzien? do lekarza jeszcze sie nie zapisalam, troche sie boje, wiem glupia jestem i powinnam myslec o dziecku, bo to byla swiadoma nasza decyzja, boje sie tez reakcji rodzicow, bo kiedys slyszalam, jak mama mowila ze ona jeszcze babcia nie chcialaby zostac
|
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A rodzice napewno się ucieszą, że zostaną dziadkami
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg OM masz 5 tydzień. Jeśli liczyć by faktyczny wiek płodu to masz zapewne 3 tydzień, lub 2 i parę dni. A reakcją mamy się nie martw, ma 9 miesięcy na to, aby się przyzwyczaić do nowej roli. Jak zobaczy malucha to zakocha się w nim do szaleństwa. Zobaczysz.. Dzień dobry w ogóle dziewczęta. Jak śliczna pogoda, jak dobrze, że mam wolne, jak dobrze, że jutro przyjeżdża mój małż. Monini - nie przejmuj się, mówią, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. A odnośnie finansów to nam też 40 tys koło nosa...fiuuu, ale za to mąż będzie miał fajnego wspólnika. Także nie martw się kochana, widać - tak miało być i tego nie przeskoczysz, więc tym bardziej nie ma co się smucić. Kasiu - trzymaj się tam i nie pozwalaj aby dzidziusiowi stało się coś złego. Odpoczywaj, odpoczywaj, jeszcze trochę i będziesz tulić swoje maleństwo do siebie. Ale musisz o Was dbać. Dedra - ja też niedługo w góry, ale ja to sobie raczej nie pochodzę. Ciężarnym nie wskazane są wycieczki w góry, bo tam jest rozrzedzone powietrze i można po prostu zemdleć. Także spacery wkoło gór. Co zrobić, wykupiłam wczasy w lutym jak jeszcze nie byłam w ciąży. Ech..będę z okna podziwiać.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Staram sie uspokoic, zeby wszystko bylo ok, ale teraz tez martwie sie co bedzie dalej, kiedy mam zaprzestac pracowac(bo tam tez stres i w ogole praca z klientami) no i przygotowania do slubu
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kathe, nie przejmuj się tak tym wszystkim. A rodzicami tym bardziej, zobaczysz, że się ucieszą z wiadomości o wnuku. Idź umów się do lekarza w końcu, żeby rozwiał Twoje wątpliwości. |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj powtorzylam (30 dc) i pojawila sie slabiutka kreseczka ... ale jest ! jak @ nie pojawi sie w najblizszych dniach to nie bede powtarzac testu . Chyba sie udalo ![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-02 o 11:10 |
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O!!!! Widzę Lunę na wątku! Co tam u Ciebie kochana? Tęsknimy! Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-08-02 o 12:08 |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba teraz jest okres na ciaze moze lato sprzyja temu tak sobie pomyslalam, ze nasze ciaze beda razem przechodzone z angieszka popielwicz czy jak jej tam itp
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam!
I zabieram się do czytania, także konkretna wiadomość pewnie za godzine
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

A kawcki to też bym się napiła, chyba sobie zrobię sobie w domku mrożoną
może mnie postawi na nogi.

plamię.
Wczoraj ok 17 zaczęło mnie boleć podbrzusze, a z czasem ból zaczął promieniować do góry aż do nerki z tyłu. Tak więc najprawdopodobniej bolało mnie od nerek. Jakby mi coś z niej schodziło. Zrobiłąm termofor, wzięłam nospęx2 i się położyłam (po 2 rozmowach z mężem i mamą- co by mnie trochę uspokoili bo ja już wpadłam w panikę..) obudziłam się o 6:30 i już zasnąć nie mogłam. Na 11 idę na praktyki, a jestem jak zwłoki. Na dodatek mam biegunkę i nie wiem czy coś jeść bo boję się, że na tych praktykach to nie dam rady. 

jakoś będziemu musieli sobie poradzić