Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 20:09   #2371
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Ja jadłam wszystkie oprócz wędzonych i mi smakowały baaardzooo! Więc jeśli wędzone jeszcze lepsze zdaniem innych to kupuj śmiało
ok zaryzykuję Jak moja siostra męczyłą mnie z mango i jej kupiłam to potem musiałam wywalić bo nikomu nie smakowało. Mam nadzieje ze z tymi parówkami tak nie będzie Gdzie mam ich szukać ? W lodowce czy na półce ze zdrową żywnością?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:14   #2372
dance makabre
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U:
I jaglanka z wiórkami kokosowymi, nektarynką i wieśniakiem; kawa z mlekiem
II twarożek z cukrem waniliowym, malinami i muesli
III morszczuk smażony na oliwie, ziemniaki z wody, surówka
IV Big Milk, miseczka borówek amerykańskich
V pizza z pieczarkami, cukinią, papryką i szynką

Lecę na dworzec! bawcie się tu dobrze
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:16   #2373
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoka Pokaż wiadomość
Jeśli mówimy o wyrobach firmy Polsoja to jak najbardziej .
Swoją drogą ciekawiło mnie zawsze czemu się nazywają "kiełbaski" wędzone, skoro wyglądają jak parówki.
Ale moim zdaniem wędzone (i chilli) są najlepsze.
Tak Polsoja. ale nie wiem gdzie ich szukac

Stary 2012-08-01, 20:17   #2374
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
ok zaryzykuję Jak moja siostra męczyłą mnie z mango i jej kupiłam to potem musiałam wywalić bo nikomu nie smakowało. Mam nadzieje ze z tymi parówkami tak nie będzie Gdzie mam ich szukać ? W lodowce czy na półce ze zdrową żywnością?
Najczęściej widzę je tam gdzie wędliny, pierogi, krokiety itd. Noooo tam gdzie wędlina sojowa
Stary 2012-08-01, 20:20   #2375
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Najczęściej widzę je tam gdzie wędliny, pierogi, krokiety itd. Noooo tam gdzie wędlina sojowa
w moim kaufie nigdy jej nie było tzn. wędliny sojowej. a pierogi leżą w lodówkach a wędliny mamy tam na wage i w opakowaniach ale obok łososia wędzonego itp.

Stary 2012-08-01, 20:21   #2376
yoka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Tak Polsoja. ale nie wiem gdzie ich szukac
W lodówkach, zazwyczaj są wydzielone miejsca na produkty sojowe - stoją obok zwykłych wędlin, ewentualnie będą gdzieś między normalnymi, mięsnymi wyrobami (tak w carrefourze było ).

yoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:30   #2377
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

W lodówkach, zazwyczaj są wydzielone miejsca na produkty sojowe - stoją obok zwykłych wędlin, ewentualnie będą gdzieś między normalnymi, mięsnymi wyrobami (tak w carrefourze było ).
w tesco lezy obok zwykłych ze trudno znaleźć ale tam jest tylko wędlina a mnie interesują parówki

Stary 2012-08-01, 20:39   #2378
Delli
Zakorzenienie

W Auchanie na 100000000% są
Stary 2012-08-01, 20:53   #2379
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

DZIEWCZĘTA, proszę o zakończenie dyskusji nie dotyczącej tematu, bo się punkty karne posypiOM.

^

witam z powrotem na stanowisku moda

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:56   #2380
Milka1224
Rozeznanie

U

I sałatka z wyłuskanej gotowanej kukurydzy, papryki, chilli, ajwaru i koziej roladki pleśniowej , maca razowa + duża kawa parzona

II serek homo naturalny zmiksowany z zamrożonymi malinami i to posypane crunchy naturalnym Sante

III trofie tricolore z zielonym pesto, tunczykiem, pomidorkami cherry i bazylią

ricore zalane mlekiem sojowym z lodem

IV 2 kiełbaski sojowe z grilla z musztardą z płątkami papryki, kolba kukurydzy z grilla

do picia ponadto: woda i herbata kakao&wanilia

ervisha, granolę robiłam na oko z jakiegos starego przepisu, a parówki sojowe kupuj smiało bo warto. Racja, wędzone najlepsze

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-08-01 o 20:58
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:20   #2381
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
DZIEWCZĘTA, proszę o zakończenie dyskusji nie dotyczącej tematu, bo się punkty karne posypiOM.

^

witam z powrotem na stanowisku moda

Przepraszam i witam z powrotem

Stary 2012-08-01, 21:36   #2382
Monian
Zakorzenienie

moje dzisiejsze R,
moje R to nie jest też jakaś kompletna restrykcja, po prostu musze oduczyć wcinania fast foodów, słodyczy i picia słodkich, gazowanych napojów. Po prostu zdrowiej i lepiej

I - dwa naleśniki pełnoziarniste (mąka orkiszowa, mleko kokosowe, jajko) smażone na odrobinie oliwy z oliwek z całym opakowaniem serka wiejskiego 3%; miseczka truskawek; herbata zielona
II- jajecznica z 1 jajka z kawałkami papryki czerwonej i pieczarek, smażona na teflonie; kolba kukurydzy na parze
III- talerz zupy brokułowej z wkrojonym ziemniakiem i marchewką, zabielany jogurtem naturalnym (od wczoraj); trochę bagietki posypanej oregano podsmażonej na oliwie z oliwek
IV- dwie kanapki z chleba pełne ziarno z żurawiną z szynką z kurczaka i kapustą pekińską i odrobiną ketchupu; kawałek ciasta pełnoziarnistego bez cukru z jabłkiem (wiem, wiem ale wyszło z pieca i taaaaaaaaak pachniało)

1,5 l wody

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2012-08-01 o 21:39
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:38   #2383
Magdalena0603
Rozeznanie

uuuuu
  • 2 parówki z chrzanem, keczupem, grahamka z masłem i jajkiem na twardo, 2 pomarańcze
  • jogurt naturalny, ,mnóstwo borówek (OGROMNAA micha), 2 kostki czekolady
  • rosół domowy- 1/2 talerza głębokiego
  • dorsz w panierce, sos czosnkowy, frytki zapiekane- gotowe , keczup. surówka: pekińska, chrzan, pomidorki koktajlowe, ogórki,cebula czerwona...
  • makrela (1/2 ryby) + 2 pomidory + 1/4 kalafiora gotowanego

i jak?i jak?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 02:47   #2384
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Można i tak i tak .
Moim zdaniem są całkiem smaczne. Chilli, wędzone - najlepsze, classic - ujdą, a śniadaniowe najgorsze.
śniadaniowe z polsoi bardzo mi smakowały -zwarte i soczyste,fajne na białkową kolację
wędzonych nie jadłam, nigdzie takich nie widziałam!

Parówki sojowe to fajny dodatek/urozmaicenie diety ale nie jako regularny zamiennik mięsa za dużo soi (i tak przetworzonej).
Nawet nazwa kojarzy mi się ze spulchnionym mięsem..'parówaaaaa'
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:44   #2385
antidotum89
Wtajemniczenie

Moje wczorajsze R

sniadanie: makaron pełnoziarnisty<nie potrafie powiedziec ile, ale nie duzo:P> i pokrojona w kostke wedlina drobiowa, dziwny mix, ale uwielbiam :P
kawa z 1/2łyz cukru herbata

IISniadanie: nektarynka, mały kawałek arbuza

obiad: udko wedzone z kurczaka, bez skóry, warzywka

Podwieczorek: serek wiejki, 2 małe kromki ciemnego chleba

kolacja jakies 5h przed snem: nektarynka, serek wiejski, kilka plasterkow szynki,

po kolacja<bo myslalam ze padne z glodu a bylam poza domem, jogurt jakis light niecale 100kcal>

do tego jakies 2l wody i 1 litr herbaty

mało warzywek, teraz widze;/

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:56   #2386
mpati86
Zadomowienie

Redukcja:
2 h ćw
Śniadanie:
Owsianka: ( 3 łyżki płatków owsianych górskich ) z mlekiem 0, 5 % z dodatkami( 1 gruszką; 4 śliwkami suszonymi i 1 łyżką wiórków kokosowych )

II Śniadanie:
Kanapka : 2 kawałki chleba razowego zdrowie życia z sałatą, twarożkiem domowym i ogórkiem świeżym; 1 ogórek małosolny; kawa parzona z mlekiem

Obiad:
zupa kalafiorowa z warzywami, piersią z kurczaka i koperkiem

Pomiędzy: kawa parzona z mlekiem

Kolacja:
jajecznica z 2 jaj na oliwce i wędlinie drobiowej; duży pomidor z warzywkami

i jak?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

a i czy ananas i brzoskwinia z puszki odsączone nadawałyby się na R do owsianki. zdrowe to to?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

a i czym najlepiej dosłodzić owsiankę: cukrem trzcinowym; słodzikiem czy fruktozą
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:20   #2387
zielona_zabcia
Rozeznanie

witam bo dłuższej nieobecności, wątpie czy ktoś mnie tutaj pamięta, ale wracam tutaj już jako mama
w ciąży przytyłam nie jakoś specjalnie duuużo, bo 12kg, z tym że trzy już same zleciały,
chciałabym wrócić do mojej wagi 54kg.
nie planuje żadnej redukcji, tylko zdrowe lekkie jedzenie i znów powrót do intensywnych ćwiczeń w miarę czasu i zdrowia małego.

na dziś, jem śniadanie już U/R:
rozgrzewka, 9,34km bieg, rozciągnie,
I.serek wiejski 200g z musem z dwóch papierówek z cynamonem (domowy, jeszcze ciepły bez cukru), i dwiema małymi świezymi śliwkami, oraz kilkoma orzechami włoskimi, jedna kromka razowca z masłem, sałatą, pomidorem i wędlina z kurczaka

II.spore ugotowane i dobrze doprawione skrzydło indyka, dwa młode ziemniaki w mundurku, grillowana , marynowana wcześniej w ziołach , czosnku i oliwie, cukinia i papryka, zimna woda z cytryna

IV.serek homogenizowany bez cukru, zamrożony na lód, z orzechami
i nie wiem co, ale coś będzie bo mi zawsze tutaj cukier spada, pewnie jabłko i śliwki bo mam cały ogród zawalony, muszę zrobić dżemy, ale mi się na razie nie chce,
V. miska sałatki; .sałata zielona, pomidor, papryka, tuńczyk, oliwa, zioła, herbata

+2l wody
+w ciągu dnia jak będzie czas miedzy sprzątaniem, gotowaniem, płaczem i przewijaniem napewno skakanka i hh (te ćwiczenia mogę spokojnie wykonywać przy małym , tak by go nie zostawiać ani na moment, a On się patrzy co mamusia wyrabia i nie płacze

baardzo proszę o ocenę, wiem ze jadło nudne , ale teraz ostatnia robota jaka mi się marzy to wymyślne posiłki...

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:26   #2388
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
witam bo dłuższej nieobecności, wątpie czy ktoś mnie tutaj pamięta, ale wracam tutaj już jako mama
w ciąży przytyłam nie jakoś specjalnie duuużo, bo 12kg, z tym że trzy już same zleciały,
nie planuje żadnej redukcji, tylko zdrowe lekkie jedzenie i znów powrót do intensywnych ćwiczeń w miarę czasu i zdrowia małego.

I.serek wiejski 200g z musem z dwóch papierówek z cynamonem (domowy, jeszcze ciepły bez cukru), i dwiema małymi świezymi śliwkami, oraz kilkoma orzechami włoskimi, jedna kromka razowca z masłem, sałatą, pomidorem i wędlina z kurczaka

II.spore ugotowane i dobrze doprawione skrzydło indyka, dwa młode ziemniaki w mundurku, grillowana , marynowana wcześniej w ziołach , czosnku i oliwie, cukinia i papryka, zimna woda z cytryna

i nie wiem co, ale coś będzie bo mi zawsze tutaj cukier spada, pewnie jabłko i śliwki bo mam cały ogród zawalony, muszę zrobić dżemy, ale mi się na razie nie chce,
V. miska sałatki; .sałata zielona, pomidor, papryka, tuńczyk, oliwa, zioła, herbata

+2l wody
+w ciągu dnia jak będzie czas miedzy sprzątaniem, gotowaniem, płaczem i przewijaniem napewno skakanka i hh (te ćwiczenia mogę spokojnie wykonywać przy małym , tak by go nie zostawiać ani na moment, a On się patrzy co mamusia wyrabia i nie płacze

baardzo proszę o ocenę, wiem ze jadło nudne , ale teraz ostatnia robota jaka mi się marzy to wymyślne posiłki...
Ja Cię bardzo dobrze pamiętam Gratuluję szczęśliwego rozwiązania!
A jadłospis jest w porządku Smaczny, wszystko w nim czego potrzeba.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:40   #2389
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość

+2l wody

Pamietamy pamiętamy No i gratuluję Zdradzisz co się urodziło ? A co do menu to jest zdrowe, smaczne i przemyślane

Stary 2012-08-02, 11:13   #2390
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Redukcja:
2 h ćw
Śniadanie:
Owsianka: ( 3 łyżki płatków owsianych górskich ) z mlekiem 0, 5 % z dodatkami( 1 gruszką; 4 śliwkami suszonymi i 1 łyżką wiórków kokosowych ) mleko może być 1,5%

II Śniadanie:
Kanapka : 2 kawałki chleba razowego zdrowie życia z sałatą, twarożkiem domowym i ogórkiem świeżym; 1 ogórek małosolny; kawa parzona z mlekiem fajnie

Obiad:
zupa kalafiorowa z warzywami, piersią z kurczaka i koperkiem ok

Pomiędzy: kawa parzona z mlekiem

Kolacja:
jajecznica z 2 jaj na oliwce i wędlinie drobiowej; duży pomidor z warzywkami świetnie

i jak?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

a i czy ananas i brzoskwinia z puszki odsączone nadawałyby się na R do owsianki. zdrowe to to?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

a i czym najlepiej dosłodzić owsiankę: cukrem trzcinowym; słodzikiem czy fruktozą
Jak dla mnie bardzo ładne menu. Wydaje się, że nie obcinasz za bardzo tłuszczów i zdrowo się odżywiasz. Co do ananasa i brzoskwini, może nie takie to zdrowe jak naturalne owoce, ale czemu nie? Zresztą, to śniadanie.
Owsianki ja zwykle w ogóle nie słodzę, ale wydaje mi się, że słodzik jest raczej niezdrowy.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:28   #2391
akot80
Zadomowienie

Plan na dziś (powolne R):
śniadanie: nektarynka, pół domowej pszennej bułki, masło, pół dużego pomidora, 3 plasterki podsuszanej żywieckiej, kawa z mlekiem
przekąska: kubek maślanki, kawa z mlekiem (usypiam)
zupa: spory talerz pomidorowej ma maśle, zabielanej śmietaną z makaronem
obiad: 3 naleśniki z twarogiem
kolacja (ok. 20): 2 jajka na twardo, pomidor, kawałek papryki, 2 małe łyżeczki majonezu

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:59   #2392
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
Jak dla mnie bardzo ładne menu. Wydaje się, że nie obcinasz za bardzo tłuszczów i zdrowo się odżywiasz. Co do ananasa i brzoskwini, może nie takie to zdrowe jak naturalne owoce, ale czemu nie? Zresztą, to śniadanie.
Owsianki ja zwykle w ogóle nie słodzę, ale wydaje mi się, że słodzik jest raczej niezdrowy.
niby nie ograniczam tłuszczu, ale mało go.

a dodatkowo pytanie czy np. kakao, owsiankę, budyń itp. słodzić fruktozą, cukrem trzcinowym, słodzikiem? nie słodzę herbaty i innych rzeczy, których nie muszę, ale np. kakao czy zupę mleczną chciałabym do smaku troszkę dać czego do posłodzenia.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:40   #2393
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I serek naturlany (200g) z 2 pełnymi garśćmi fitelii jogurtowej, pestkami dyni, orzechami laskowymi, nektarynką
II 2 podwójne tosty z chleba tostowego wieloziarnistego z serem Brie i pomidorem
III wegetariańskie burito w pełnoziarnistej tortilli z sosem boloniese
IV ok 20 racuców drożdżowych z sosem jagodowym
V pewnie serek wiejski (150g) z 1/3 puszki zielonego groszku, 1/3 puszki ciemnej fasolki, pomidorem, wapno do picia (alergia i muszę pić wapno)

Stary 2012-08-02, 15:51   #2394
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
niby nie ograniczam tłuszczu, ale mało go.

a dodatkowo pytanie czy np. kakao, owsiankę, budyń itp. słodzić fruktozą, cukrem trzcinowym, słodzikiem? nie słodzę herbaty i innych rzeczy, których nie muszę, ale np. kakao czy zupę mleczną chciałabym do smaku troszkę dać czego do posłodzenia.
ja dodaje niskosłodzony dzem własnej roboty ale to raczej nie dla cukru, bo dla mnie owsanka z samym mlekiem jest słodkia.
Stary 2012-08-02, 15:53   #2395
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wróciłam!!!

Przeżyłam i mam się całkiem ok.
Przemęczyłam praktyki których się straszliwie bałam i nawet dałam sobie radę.
Trochę was dziś już podczytuję i witam Izunię znów na stanowisku moderatora, stęskniłaś się czy masz za dużo czasu wolnego?

Co do mojego jedzenia bałam się strasznie że przytyję, schudnę czy cuś bo do końca nie miałam wpływu na swoje jedzenie, gdzieś trafiłam też przypadkiem na post Aniołka , która opisywała swoje jedzenie wakacyjne, miałam podobnie, jak tam Kochana czujesz się po powrocie do "swojego jedzenia"?

U mnie wyglądało to tak:
śniadanie jasne pieczywo do tego były słabej jakości dodatki, jakieś konserwowe szynki, b.tanie żółte sery, coś powidło podobne, raz była jajecznica na mielonce, mortadele, śledziki i jeśli chodzi o warzywa to w ilości niewielkiej wręcz znikomej kilka plastrów pomidora, liść sałaty
z obiadów jestem zadowolona bo jadłam co dziennie dwudaniowy ciepły obiad w knajpie całkiem smaczny i konkretny, kolacje też biały chleb, często tosty, kilka grilli zakrapianych na których się wręcz obrzarłam no i przekąski po mniędzy, owoce, słodycze, lody różnie z tym było, wieczorami wychodziliśmy wspólnie ze znajomymi i był też alkohol, wypiłam kilka razy po kilka drinków, sporo piw jakieś nocne pizze też były. Nie chce mi się tu wszystkiego opisywać, ale przekonałam się po raz kolejny że takie jedzenie mi nie służy, miałam problemy z wizytą w wc, mimo dużych ilości jedzenia czułam wciąż głód, wiem że mam swoje przyzwyczajenia bez których po prostu mi źle. Też zastanawiam się czy nie rozwaliłam sobie metabolizmu chociaż mój i tak nie był super przed wyjazdem, czuję też że troszkę jest mnie więcej ale aż się boję ważyć. Cieszę się, że wróciłam i mogę jeść już co chce!
Taki off-top ale z swojego jadła z dziś jeszcze nie wrzucę bo nie wiem co będę jeszcze jeść

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:21   #2396
Monian
Zakorzenienie

Moja R

I- jajecznica z dwóch jajek z kawałkami czerwonej papryki i pieczarek, smażona na oliwie z oliwek; kawałek ciasta pełnoziarnistego z jabłkami; miseczka borówek amerykańskich; herbata zielona
II- serek wiejski lekki cały
III - pierś z kurczaka w przyprawie gyros pieczona w piekarniku; szpinak z oliwą z oliwek pieczony w piekarniku; gotowane ziemniaki z natką pietruszki
IV - kawałek ciasta pełnoziarnistego z jabłkami
V- 3 roladki z kapusty pekińskiej, chudego twarogu i szynki z kurczaka
2 litry wody
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:29   #2397
fioleciasto
Zakorzenienie

czwartkowe U

śniadanie zrobione przez tż
jajecznica z dwóch jajek (tak na oko, bo całość była z pięciu) z cebulą i ze szczypiorkiem, smażona na maśle
pszenna bułka z masłem
ogórki w curry
2-3 kostki milki triolade

II śniadanie
jogurt fantasia z płatkami czekoladowymi
jakieś ciastko owsiane

obiad
jagnięcina smażona z cebulą i cukinią w sosie
a do tego sobie usmażyłam całą cukinię z przyprawami na oleju, bo tak leżała w lodówce i się patrzyła a uwielbiam
po: podjedzona ta czekolada co do śniadania kostka czy dwie

podwieczorek- słodycze na mamy urodziny
lody cassate
placek ze śliwkami i kruszonką

kolacja

druga porcja lodów
a teraz jem cały serek granii (to tego typu co wiejski) z wkrojonymi ogórkami w curry, szczypiorkiem, koperkiem, papryką, marchewką, cebulą, solą i przyprawą do sałatek

Możliwe, ze wpadną jeszcze jakieś warzywka do pochrupania przy książce wieczorem

do picia: dwie czarne kawy, woda, woda i jeszcze raz woda zielone herbaty

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:52   #2398
Bibiannaa
Rozeznanie

Prosze o ocene jadlospisu

PPPPPP

sniadanie
400ml mleka +3 lykzki kaszy manny
kromka(2cm)razowego z serem zoltym i pomidorem
krom ka rzowego z serem,szynka,ogorkiem,pom idorem

II sniadanie
jogurt naturalny+2garsci rodzynek+2 starte jablka+garsc migdalow

obiad
jakies 8 ziemniakow z maslanka maslem i szczypiorkiem(jutro Iszy piatek)

kolacja
kromka razowego+polowa makreli wedzonej
kromka razowego z szynka serem salata ogorkiem
kromka razowego z serkiem"moj ulubiony"polowa opakowania i warzywkami
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 00:46   #2399
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietamy pamiętamy No i gratuluję Zdradzisz co się urodziło ? A co do menu to jest zdrowe, smaczne i przemyślane
Miłoszek. <----podpis!!
Stary 2012-08-03, 01:27   #2400
Delli
Zakorzenienie

Błagam - żartujesz?! Nie nie nie żabko, synuś mojej siostry to Miniek aleee Iza wie o co kaman xD Boziu!

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości