|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Jak moja siostra męczyłą mnie z mango i jej kupiłam to potem musiałam wywalić bo nikomu nie smakowało. Mam nadzieje ze z tymi parówkami tak nie będzie Gdzie mam ich szukać ? W lodowce czy na półce ze zdrową żywnością?
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U:
I jaglanka z wiórkami kokosowymi, nektarynką i wieśniakiem; kawa z mlekiem II twarożek z cukrem waniliowym, malinami i muesli III morszczuk smażony na oliwie, ziemniaki z wody, surówka IV Big Milk, miseczka borówek amerykańskich V pizza z pieczarkami, cukinią, papryką i szynką Lecę na dworzec!
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Polsoja. ale nie wiem gdzie ich szukac
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W lodówkach, zazwyczaj są wydzielone miejsca na produkty sojowe - stoją obok zwykłych wędlin, ewentualnie będą gdzieś między normalnymi, mięsnymi wyrobami (tak w carrefourze było ).
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
W Auchanie na 100000000% są
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZĘTA, proszę o zakończenie dyskusji nie dotyczącej tematu, bo się punkty karne posypiOM.
^ witam z powrotem na stanowisku moda
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I sałatka z wyłuskanej gotowanej kukurydzy, papryki, chilli, ajwaru i koziej roladki pleśniowej II serek homo naturalny zmiksowany z zamrożonymi malinami i to posypane crunchy naturalnym Sante III trofie tricolore z zielonym pesto, tunczykiem, pomidorkami cherry i bazylią ricore zalane mlekiem sojowym z lodem IV 2 kiełbaski sojowe z grilla z musztardą z płątkami papryki, kolba kukurydzy z grilla ![]() do picia ponadto: woda i herbata kakao&wanilia ervisha, granolę robiłam na oko z jakiegos starego przepisu, a parówki sojowe kupuj smiało bo warto. Racja, wędzone najlepsze
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-01 o 20:58 |
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze R,
moje R to nie jest też jakaś kompletna restrykcja, po prostu musze oduczyć wcinania fast foodów, słodyczy i picia słodkich, gazowanych napojów. Po prostu zdrowiej i lepiej I - dwa naleśniki pełnoziarniste (mąka orkiszowa, mleko kokosowe, jajko) smażone na odrobinie oliwy z oliwek z całym opakowaniem serka wiejskiego 3%; miseczka truskawek; herbata zielona II- jajecznica z 1 jajka z kawałkami papryki czerwonej i pieczarek, smażona na teflonie; kolba kukurydzy na parze III- talerz zupy brokułowej z wkrojonym ziemniakiem i marchewką, zabielany jogurtem naturalnym (od wczoraj); trochę bagietki posypanej oregano podsmażonej na oliwie z oliwek IV- dwie kanapki z chleba pełne ziarno z żurawiną z szynką z kurczaka i kapustą pekińską i odrobiną ketchupu; kawałek ciasta pełnoziarnistego bez cukru z jabłkiem (wiem, wiem ale wyszło z pieca i taaaaaaaaak pachniało) 1,5 l wody Edytowane przez Monian Czas edycji: 2012-08-01 o 21:39 |
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
uuuuu
i jak?i jak? |
|
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wędzonych nie jadłam, nigdzie takich nie widziałam! ![]() Parówki sojowe to fajny dodatek/urozmaicenie diety Nawet nazwa kojarzy mi się ze spulchnionym mięsem..'parówaaaaa'
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze R
sniadanie: makaron pełnoziarnisty<nie potrafie powiedziec ile, ale nie duzo:P> i pokrojona w kostke wedlina drobiowa, dziwny mix, ale uwielbiam :P kawa z 1/2łyz cukru herbata IISniadanie: nektarynka, mały kawałek arbuza obiad: udko wedzone z kurczaka, bez skóry, warzywka Podwieczorek: serek wiejki, 2 małe kromki ciemnego chleba kolacja jakies 5h przed snem: nektarynka, serek wiejski, kilka plasterkow szynki, po kolacja<bo myslalam ze padne z glodu a bylam poza domem, jogurt jakis light niecale 100kcal> do tego jakies 2l wody i 1 litr herbaty ![]() mało warzywek, teraz widze;/
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja:
2 h ćw Śniadanie: Owsianka: ( 3 łyżki płatków owsianych górskich ) z mlekiem 0, 5 % z dodatkami( 1 gruszką; 4 śliwkami suszonymi i 1 łyżką wiórków kokosowych ) II Śniadanie: Kanapka : 2 kawałki chleba razowego zdrowie życia z sałatą, twarożkiem domowym i ogórkiem świeżym; 1 ogórek małosolny; kawa parzona z mlekiem Obiad: zupa kalafiorowa z warzywami, piersią z kurczaka i koperkiem Pomiędzy: kawa parzona z mlekiem Kolacja: jajecznica z 2 jaj na oliwce i wędlinie drobiowej; duży pomidor z warzywkami i jak? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- a i czy ananas i brzoskwinia z puszki odsączone nadawałyby się na R do owsianki. zdrowe to to? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- a i czym najlepiej dosłodzić owsiankę: cukrem trzcinowym; słodzikiem czy fruktozą
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
witam bo dłuższej nieobecności, wątpie czy ktoś mnie tutaj pamięta, ale wracam tutaj już jako mama
![]() w ciąży przytyłam nie jakoś specjalnie duuużo, bo 12kg, z tym że trzy już same zleciały, chciałabym wrócić do mojej wagi 54kg. nie planuje żadnej redukcji, tylko zdrowe lekkie jedzenie i znów powrót do intensywnych ćwiczeń w miarę czasu i zdrowia małego. na dziś, jem śniadanie już U/R: rozgrzewka, 9,34km bieg, rozciągnie, I.serek wiejski 200g z musem z dwóch papierówek z cynamonem (domowy, jeszcze ciepły bez cukru), i dwiema małymi świezymi śliwkami, oraz kilkoma orzechami włoskimi, jedna kromka razowca z masłem, sałatą, pomidorem i wędlina z kurczaka II.spore ugotowane i dobrze doprawione skrzydło indyka, dwa młode ziemniaki w mundurku, grillowana , marynowana wcześniej w ziołach , czosnku i oliwie, cukinia i papryka, zimna woda z cytryna IV.serek homogenizowany bez cukru, zamrożony na lód, z orzechami i nie wiem co, ale coś będzie bo mi zawsze tutaj cukier spada, pewnie jabłko i śliwki bo mam cały ogród zawalony, muszę zrobić dżemy, ale mi się na razie nie chce, ![]() V. miska sałatki; .sałata zielona, pomidor, papryka, tuńczyk, oliwa, zioła, herbata +2l wody +w ciągu dnia jak będzie czas miedzy sprzątaniem, gotowaniem, płaczem i przewijaniem napewno skakanka i hh (te ćwiczenia mogę spokojnie wykonywać przy małym , tak by go nie zostawiać ani na moment, a On się patrzy co mamusia wyrabia i nie płacze ![]() baardzo proszę o ocenę, wiem ze jadło nudne , ale teraz ostatnia robota jaka mi się marzy to wymyślne posiłki...
|
#2388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję szczęśliwego rozwiązania!A jadłospis jest w porządku Smaczny, wszystko w nim czego potrzeba.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratuluję Zdradzisz co się urodziło ?
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owsianki ja zwykle w ogóle nie słodzę, ale wydaje mi się, że słodzik jest raczej niezdrowy.
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Plan na dziś (powolne R):
śniadanie: nektarynka, pół domowej pszennej bułki, masło, pół dużego pomidora, 3 plasterki podsuszanej żywieckiej, kawa z mlekiem przekąska: kubek maślanki, kawa z mlekiem (usypiam) zupa: spory talerz pomidorowej ma maśle, zabielanej śmietaną z makaronem obiad: 3 naleśniki z twarogiem kolacja (ok. 20): 2 jajka na twardo, pomidor, kawałek papryki, 2 małe łyżeczki majonezu |
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dodatkowo pytanie czy np. kakao, owsiankę, budyń itp. słodzić fruktozą, cukrem trzcinowym, słodzikiem? nie słodzę herbaty i innych rzeczy, których nie muszę, ale np. kakao czy zupę mleczną chciałabym do smaku troszkę dać czego do posłodzenia.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I serek naturlany (200g) z 2 pełnymi garśćmi fitelii jogurtowej, pestkami dyni, orzechami laskowymi, nektarynką II 2 podwójne tosty z chleba tostowego wieloziarnistego z serem Brie i pomidorem III wegetariańskie burito w pełnoziarnistej tortilli z sosem boloniese IV ok 20 racuców drożdżowych z sosem jagodowym V pewnie serek wiejski (150g) z 1/3 puszki zielonego groszku, 1/3 puszki ciemnej fasolki, pomidorem, wapno do picia (alergia i muszę pić wapno)
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to raczej nie dla cukru, bo dla mnie owsanka z samym mlekiem jest słodkia.
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam!!!
Przeżyłam i mam się całkiem ok. Przemęczyłam praktyki których się straszliwie bałam i nawet dałam sobie radę. Trochę was dziś już podczytuję i witam Co do mojego jedzenia bałam się strasznie że przytyję, schudnę czy cuś bo do końca nie miałam wpływu na swoje jedzenie, gdzieś trafiłam też przypadkiem na post Aniołka , która opisywała swoje jedzenie wakacyjne, miałam podobnie, jak tam Kochana czujesz się po powrocie do "swojego jedzenia"? U mnie wyglądało to tak: śniadanie jasne pieczywo do tego były słabej jakości dodatki, jakieś konserwowe szynki, b.tanie żółte sery, coś powidło podobne, raz była jajecznica na mielonce, mortadele, śledziki i jeśli chodzi o warzywa to w ilości niewielkiej wręcz znikomej kilka plastrów pomidora, liść sałaty z obiadów jestem zadowolona bo jadłam co dziennie dwudaniowy ciepły obiad w knajpie całkiem smaczny i konkretny, kolacje też biały chleb, często tosty, kilka grilli zakrapianych na których się wręcz obrzarłam no i przekąski po mniędzy, owoce, słodycze, lody różnie z tym było, wieczorami wychodziliśmy wspólnie ze znajomymi i był też alkohol, wypiłam kilka razy po kilka drinków, sporo piw jakieś nocne pizze też były. Nie chce mi się tu wszystkiego opisywać, ale przekonałam się po raz kolejny że takie jedzenie mi nie służy, miałam problemy z wizytą w wc, mimo dużych ilości jedzenia czułam wciąż głód, wiem że mam swoje przyzwyczajenia bez których po prostu mi źle. Też zastanawiam się czy nie rozwaliłam sobie metabolizmu chociaż mój i tak nie był super przed wyjazdem, czuję też że troszkę jest mnie więcej ale aż się boję ważyć. Cieszę się, że wróciłam i mogę jeść już co chce! Taki off-top ale z swojego jadła z dziś jeszcze nie wrzucę bo nie wiem co będę jeszcze jeść
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Moja R
I- jajecznica z dwóch jajek z kawałkami czerwonej papryki i pieczarek, smażona na oliwie z oliwek; kawałek ciasta pełnoziarnistego z jabłkami; miseczka borówek amerykańskich; herbata zielona II- serek wiejski lekki cały III - pierś z kurczaka w przyprawie gyros pieczona w piekarniku; szpinak z oliwą z oliwek pieczony w piekarniku; gotowane ziemniaki z natką pietruszki IV - kawałek ciasta pełnoziarnistego z jabłkami V- 3 roladki z kapusty pekińskiej, chudego twarogu i szynki z kurczaka 2 litry wody |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
czwartkowe U
![]() śniadanie zrobione przez tż ![]() jajecznica z dwóch jajek (tak na oko, bo całość była z pięciu) z cebulą i ze szczypiorkiem, smażona na maśle pszenna bułka z masłem ogórki w curry 2-3 kostki milki triolade II śniadanie jogurt fantasia z płatkami czekoladowymi jakieś ciastko owsiane obiad jagnięcina smażona z cebulą i cukinią w sosie a do tego sobie usmażyłam całą cukinię z przyprawami na oleju, bo tak leżała w lodówce i się patrzyła a uwielbiam ![]() po: podjedzona ta czekolada co do śniadania kostka czy dwiepodwieczorek- słodycze na mamy urodziny ![]() lody cassate placek ze śliwkami i kruszonką kolacja druga porcja lodów ![]() a teraz jem cały serek granii (to tego typu co wiejski) z wkrojonymi ogórkami w curry, szczypiorkiem, koperkiem, papryką, marchewką, cebulą, solą i przyprawą do sałatek Możliwe, ze wpadną jeszcze jakieś warzywka do pochrupania przy książce wieczorem ![]() do picia: dwie czarne kawy, woda, woda i jeszcze raz woda zielone herbaty
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Prosze o ocene jadlospisu
PPPPPP sniadanie 400ml mleka +3 lykzki kaszy manny kromka(2cm)razowego z serem zoltym i pomidorem krom ka rzowego z serem,szynka,ogorkiem,pom idorem II sniadanie jogurt naturalny+2garsci rodzynek+2 starte jablka+garsc migdalow obiad jakies 8 ziemniakow z maslanka maslem i szczypiorkiem(jutro Iszy piatek) kolacja kromka razowego+polowa makreli wedzonej kromka razowego z szynka serem salata ogorkiem kromka razowego z serkiem"moj ulubiony"polowa opakowania i warzywkami |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Miłoszek. <----podpis!!
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam - żartujesz?! Nie nie nie żabko, synuś mojej siostry to Miniek aleee Iza wie o co kaman xD Boziu!
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

i mi smakowały baaardzooo! Więc jeśli wędzone jeszcze lepsze zdaniem innych to kupuj śmiało
Jak moja siostra męczyłą mnie z mango i jej kupiłam to potem musiałam wywalić bo nikomu nie smakowało. Mam nadzieje ze z tymi parówkami tak nie będzie