Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2227 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 20:34   #66781
kat123
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Ma po prostu rozcieram i wgniatam w włosy. mam długie włosy i zdecydowanie 2-3 duże krople to odpowiednia ilość
U mnie sprawdza się bardzo fajnie, ładnie definiuje loki, niweluje frizz i ogólnie rzecz ujmując włosy wyglądaja bardzo ładnie
Na suche czy mokre?

A w ogóle ma on jakieś pielęgnujące właściwości, czy to raczej stylizator?

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:26   #66782
smoothly
Zakorzenienie

własnie ! przypomniało mi się co dzisiaj usłyszałam od babuni..
wiadomo, mam blond włosy, jasne, a że szłam do zdjęcia dowodowego to do tego biała koszula. przychodzę i słyszę - oj, a czemu sobie jakiejś ciemnej koszulki nie założyłaś? taka blada jestes i jasne wlosy i biała koszula?? ja już ciśnienie 220, ale tłumaczę babci, że chciałam ładnie wyglądać do zdjęcia.
szykuję się do wyjścia, włosy spięte dużą żabką niedbale bo gorąco..
,,Natalciu, przeczesz te włoski'' to tłumaczę babci, tak w skrócie, że takich sie nie czesze, żeby ładnie się układały... ,,no ale jak tak można?! wszy się nabawisz!''
popatrzyłam na babcię i mówię... ,,oj babciu, boś Ty wszy widziała..."

kosmos

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:45   #66783
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
wiadomo, mam blond włosy, jasne, a że szłam do zdjęcia dowodowego to do tego biała koszula. przychodzę i słyszę - oj, a czemu sobie jakiejś ciemnej koszulki nie założyłaś? taka blada jestes i jasne wlosy i biała koszula?? ja już ciśnienie 220, ale tłumaczę babci, że chciałam ładnie wyglądać do zdjęcia.
,,Natalciu, przeczesz te włoski'' to tłumaczę babci, tak w skrócie, że takich sie nie czesze, żeby ładnie się układały... ,,no ale jak tak można?! wszy się nabawisz!''

kosmos

Babcia dobra rada Mi też czasem ktoś takimi uwagami ciśnienie podnosi.

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-08-01, 21:57   #66784
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość

Babcia dobra rada Mi też czasem ktoś takimi uwagami ciśnienie podnosi.
taaaaa....
ale co jak co babcia jest cudowna, tylko ma takie akcje czasami... ale ona chce dobrze, ja to wiem, tylko że mnie to już drażni czasami

a ciśnienie mi się podniesie jutro jak zobaczę moje zdjęcie dowodowe....

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 22:38   #66785
Mimi08
Zadomowienie

Hej

Piszę dziewczyny żebyście wiedziały że podczytuje. Kiedyś się tutaj udzielałam, ale jak była IV część wątku, a teraz jest IV. WOW!
Przez ten okres, gdy mnie nie było cały czas prostowałam włosy :/ ale teraz powiedziałam sobie DOŚĆ i zamierzam wrócić do pielęgnacji moich loczków. Długa droga przede mną, musze tyle nadrobić zaległość że szok.

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 23:02   #66786
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Hej

Piszę dziewczyny żebyście wiedziały że podczytuje. Kiedyś się tutaj udzielałam, ale jak była IV część wątku, a teraz jest IV. WOW!
Przez ten okres, gdy mnie nie było cały czas prostowałam włosy :/ ale teraz powiedziałam sobie DOŚĆ i zamierzam wrócić do pielęgnacji moich loczków. Długa droga przede mną, musze tyle nadrobić zaległość że szok.
I mimo świadomości jak powinna wyglądać prawidłowa pielęgnacja i jak prostownica niszczy włosy wróciłąś do starych nawyków? Troche mnie to dziwi, w każdym razie powodzenia
Stary 2012-08-01, 23:05   #66787
smoothly
Zakorzenienie

i ja jestem zaskoczona, ale no cóż.. powodzenia!

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-01, 23:47   #66788
Ignis00
Raczkowanie

U mnie dzisiaj lewa strona pięknie falo-pokręcona, a prawa prosta Wina chyba tego, że nie doschły do końca a musiałam już wyjść.

Moja babcia natomiast mówi, że w prostych wyglądam jak przyliz, ale marudzi ciągle, że tyle rzeczy nakładam na głowę, że mi wszytkie włosy wypadną
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 23:51   #66789
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj lewa strona pięknie falo-pokręcona, a prawa prosta Wina chyba tego, że nie doschły do końca a musiałam już wyjść.

Moja babcia natomiast mówi, że w prostych wyglądam jak przyliz, ale marudzi ciągle, że tyle rzeczy nakładam na głowę, że mi wszytkie włosy wypadną
moja zachwyca się kręconymi moimi, na proste narzeka, ale dzisiaj to nie wiem co jej się włączyło

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-02, 09:14   #66790
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
w naturze widziałam przeceniony
a ja zrobiłam sobie zapas

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
a dziękuję

co do nivei jakoś nie mam przekonania do tej marki, jesli chodzi o kosmetyki do włosów. zawsze szampony mi przetłuszczały włosy. a nie chcę w ciemno kupować odzywki, teraz mam 2 butelki Joanny Naturii
ja generalnie mam podobne zdanie na resztę produktów do włosów tej firmy, jedynie ten balsam jest ok dla mnie

Cytat:
Na suche czy mokre?

na mokre, w drugiej części ugniatania, najpierw ugniatam w celu odciśnięcia wody często z rozsmarowaną na dłoniach odżywką bs, a później ugniatam trochę z nivea fc
Jak nakładam na suche, to robi się puch (bo moje włosy nie lubią tykania jak już wyschną) i potrafi poskejać.
Ale czytałam, ze nie kazdemu odpowiada ten krem

Głównie to stylizator, chociaż w składzie ma coś z aloesem

Cytat:

kosmos

ludzie to by piękne loki najchętniej wielką gęsta szczotą czy grzebieniem wyczesali a później jęki, że miotła
bardzo często ktos na fakt "kręconych nie czesze sie na sucho" robią ogromne zdziwienie i "jak to nie czesze?!"
Ja nauczyłam się omijać uwagi innych ( te negatywne i krytyczne ) zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie marudził a to że ktoś czegos czepia się to zwyczajnie jego sprawa

U mnie wczoraj sls, ooooo jakie fajne włosiska mi się zrobiły, myłam jakas joanna, puszek jest, ale to nic, sa takie czyste i miękkie

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:32   #66791
Martek_
Zadomowienie

Dzisiaj był pierwszy dzień testowy dla mrożącego. Nałożyłam go jak dla mnie niestandardowo, bo poszłam spać z sucharkami. Rano miotełka, odgniecione, gniecione wodą i trochę joaśki. Schnę. Jest średnio, już widzę że to ciężki w obsłudze żel . Na pewno mocno utrwala i na pewno potrzebuję dobrej b/s pod niego. Może joaśka lniana i płukanka? Dziś spróbuję jeszcze raz, bo w piątek mam spotkanie z pewnym panem i muszę wyglądać zjadliwie.
Stary 2012-08-02, 10:48   #66792
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
O to muszę uważać u mnie o suchary bardzo łatwo.
Obserwuj włosy i z niczym nie przesadzaj. Będzie dobrze
Cytat:
Sam żel nie daje mi takiego skrętu dlatego myślałam o mixie
Mogłaś mieć niewłaściwy żel albo użyć go w niewłaściwym momencie lub w towarzystwie niewłaściwych kosmetyków czy z za mała ilością wody. Tu wszystko ma znaczenie.
Co masz za żel i co pod niego kładziesz?
Cytat:
Revalid jadłam przez 2 miesiące i nie zauważyłam nic szczególnego. Ale może trzeba dłużej
By mieć zauważalne efekty potrzeba 3 miesięcy regularnej kuracji. Są suplementy, które mogą podziałać na niektóre osoby szybciej, ale to rzadkość

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
A ja melduję, że Facelle ładnie zmyło olej lniany
świetnie

Cytat:
to chyba to...
naprawdę mam ochotę rzucić to wszystko w kąt i ściąć włosy i mieć to wszystko w nosie...
nie wolno się zrażać. Sadzisz, że ja mam zawsze good hair day? Popełniam błędy i łapię kryzysy. To normalne. Jest jak sinusoida. Faktem jest, że nie muszę już walczyć o skręt jak kiedyś, bo on po prostu jest. Walczę o inne rzeczy - o objętość, mniejszą ilość puchu, zdrową skórę. To wszystko niema końca, a jeśli chcesz mieć piękne włosy, to walcz!

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
a jak myślicie, w górach potrzeba coś na UV? Nie wiem, czy czapka z daszkiem wystarczy
Pisałam Ci o tym wcześniej.

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja to póki co płakać mogę po 85zł straconych po wizycie u dermatologa w związku z włosami
Co się dzieje?

Cytat:
Aj ten Flexible Curls
Kupiłam, użyłam dwa razy i stoi bo nie zauważyłam, by coś robił z moimi włosami, a jak już ma nic nie robić to wolę serum Radicala nałożyć
Jak Wy go używacie? Może ja się za to źle zabieram?
Może.
Trzeba sprawdzać sąsiedztwo kosmetyków, moment nakładania (suche, mokre czy wilgotne), ilość. To wszystko ma znaczenie.
Mnie on juz nie służy i łatwo mogę przesadzić. Jeśli chcę go zastosować (bo skusiłam się ostatnimi czasy i teraz się męczę), to dodaję do odżywki d/s.

Cytat:
Teoretycznie ma, ponieważ jest wiążąca wodę gliceryna i aloes. Stylizacyjnie też działa średnio. Sama widziałabym go bardziej jako właśnie balsam do odświeżania włosów, poprawiania kształtu. Ale to wszystko - przynajmniej u mnie - w odpowiednich warunkach. To nie jest jednoznaczny produkt niestety. Trzeba przetestować warunki użytkowania.

Cytat:
popatrzyłam na babcię i mówię... ,,oj babciu, boś Ty wszy widziała
Gdybym powiedziała swojej babci albo ciotce, co robię z włosami, to mogłaby dostać zawału Dlatego nie opowiadam.

Musiałam rano umyć włosy. Żel z szelakiem zdecydowanie nie psuje mi latem - podobnie zresztą jak z polimerami.
Zatem 3 produkty: Cien Med aloesowy do mycia, Tigi LP&P jako b/s i do rozgniecenia sucharków, Żel aloesowy jako stylizator. I już. Lepiej

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj był pierwszy dzień testowy dla mrożącego. Nałożyłam go jak dla mnie niestandardowo, bo poszłam spać z sucharkami. Rano miotełka, odgniecione, gniecione wodą i trochę joaśki. Schnę. Jest średnio, już widzę że to ciężki w obsłudze żel . Na pewno mocno utrwala i na pewno potrzebuję dobrej b/s pod niego. Może joaśka lniana i płukanka? Dziś spróbuję jeszcze raz, bo w piątek mam spotkanie z pewnym panem i muszę wyglądać zjadliwie.
Nie mam doświadczeń z mrozącym, ale może niepotrzebnie dałaś wodę?
może oprócz płukani i lnianej zastosuj mocno emolientową odzywkę - Garnier z awokado i karite albo Alterrę morelową, Kallos Latte?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:52   #66793
kascysko
Zakorzenienie

Refleksja kryzysowa - ok, włosy wizualnie nie rosną, ale przez skręt wydają się gęstsze.

Coś za coś.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:15   #66794
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
a ja zrobiłam sobie zapas

ja generalnie mam podobne zdanie na resztę produktów do włosów tej firmy, jedynie ten balsam jest ok dla mnie

na mokre, w drugiej części ugniatania, najpierw ugniatam w celu odciśnięcia wody często z rozsmarowaną na dłoniach odżywką bs, a później ugniatam trochę z nivea fc
Jak nakładam na suche, to robi się puch (bo moje włosy nie lubią tykania jak już wyschną) i potrafi poskejać.
Ale czytałam, ze nie kazdemu odpowiada ten krem

Głównie to stylizator, chociaż w składzie ma coś z aloesem

ludzie to by piękne loki najchętniej wielką gęsta szczotą czy grzebieniem wyczesali a później jęki, że miotła
bardzo często ktos na fakt "kręconych nie czesze sie na sucho" robią ogromne zdziwienie i "jak to nie czesze?!"
Ja nauczyłam się omijać uwagi innych ( te negatywne i krytyczne ) zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie marudził a to że ktoś czegos czepia się to zwyczajnie jego sprawa

U mnie wczoraj sls, ooooo jakie fajne włosiska mi się zrobiły, myłam jakas joanna, puszek jest, ale to nic, sa takie czyste i miękkie
warto kupić?
ja też lubię moje włosy po sls ale tylko czasami..

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
nie wolno się zrażać. Sadzisz, że ja mam zawsze good hair day? Popełniam błędy i łapię kryzysy. To normalne. Jest jak sinusoida. Faktem jest, że nie muszę już walczyć o skręt jak kiedyś, bo on po prostu jest. Walczę o inne rzeczy - o objętość, mniejszą ilość puchu, zdrową skórę. To wszystko niema końca, a jeśli chcesz mieć piękne włosy, to walcz!

Gdybym powiedziała swojej babci albo ciotce, co robię z włosami, to mogłaby dostać zawału Dlatego nie opowiadam.

nie wolno, ale czasami naprawdę sie już odechciewa. a może na krótkich byłoby łatwiej?

wiem, ze każdej tutaj zdarzają się kryzysy, ale to moj pierwszy i chyba najbardziej go przeżywam. jeszcze jak myślę, jak mam w sobotę umyć włosy... rozczesać je, iść do fryzjera, dostać końską dawkę lakieru...
mam nadzieję, że przynajmniej będzie dobra zabawa, i przestane na chwile przejmować się włosami... że tu się nie pokręcił, tam się odwinął, a tu mi garść wypadła. a z tym wypadaniem koniecznie musze coś zrobić...
pierwszy kryzys chyba najgorszy co?

och, a te babcie to jednak są... nieziemskie moja zawsze krzyczała że nie wolno mi prostować, że się ładnie wywijają moje, ale jak przyszłam w kręconych to ,,szczotka wiesz gdzie leży..''

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-02, 12:03   #66795
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Refleksja kryzysowa - ok, włosy wizualnie nie rosną, ale przez skręt wydają się gęstsze.
Coś za coś.
zamienię się z Tobą, chcesz? Rosną, ale gęstsze - nawet optycznie - być nie chcą

Cytat:
nie wolno, ale czasami naprawdę sie już odechciewa. a może na krótkich byłoby łatwiej?
Może. Jednak pamiętaj, że fala potrzebuje sporo miejsca. Możesz ją na jakiś czas stracić po cięciu. Przemyśl to dokładnie.
Cytat:
wiem, ze każdej tutaj zdarzają się kryzysy, ale to moj pierwszy i chyba najbardziej go przeżywam
ja przezywam każdy tak samo mocno, bo kocham swoje włosy. Nauczyłam się tylko wtedy jednego: omijać lustra
Cytat:
jeszcze jak myślę, jak mam w sobotę umyć włosy... rozczesać je, iść do fryzjera, dostać końską dawkę lakieru...
Ale po co ten lakier? Masz jakieś wesele czy coś?
Potem je odzywisz, dasz pić i jeść i nie będzie śladu.
A wiesz, co jest najlepsze w tej pielęgnacji? Po pewnym czasie nawet po lakierze nie ma siana. Kiedy używałam lakieru na imprezę po 9 miesiącach pielęgnacji, to włosy były nieprzyjemne w dotyku, szorstkie i potrzebowały pić. Kiedy zastosowałam po jakiś 2 latach - nie było śladu. Włosy pięknie utrwalone, błyszczace, mięsiste, ale nie wyglądały jak siano. Nie musiałam ich nawet specjalnie dopieszczać po imprezie.
Cytat:
pierwszy kryzys chyba najgorszy co?
Myślę, że tak. Mamy spore oczekiwania i na dodatek chcemy wszystkiego szybko, a tutaj tak nie ma. To mozolna praca każdego dnia, nauka, zmiana postrzegania i myślenia. I oczekiwanie, cierpliwość, znoszenie dziwnych prztyczków innych ludzi, dla których to, co robimy jest - delikatnie rzecz ujmując - niebywałe.
w sumie to tylko rzetelna pielęgnacja i cierpliwość mogą nas uratować
Cytat:
och, a te babcie to jednak są... nieziemskie moja zawsze krzyczała że nie wolno mi prostować, że się ładnie wywijają moje, ale jak przyszłam w kręconych to ,,szczotka wiesz gdzie leży..''
Każdy ma swoje postrzeganie piękna i ładu. Ty tez masz własne.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-08-02, 12:16   #66796
kat123
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi odnośnie Flexible Curls Może jeszcze dam mu szansę, bo sumie szkoda, by tak stał i potem wyrzucić... Nawet nie mam komu oddać jak coś, bo wszystkie znajome rasowoprostowłose lub falowane prostujące

Dół od 11.04.2015.
Stary 2012-08-02, 12:32   #66797
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie mam komu oddać jak coś, bo wszystkie znajome rasowoprostowłose lub falowane prostujące
Eh przesądy :P Mi się najlepiej kręciły po produktach prostujących, mają te same polimery a kształt zależy od tendencji włosów i rodzaju zabiegów, a nie napisów na opakowaniu :P
Też czasem mieszam z b/s

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:49   #66798
martikaj
Zakorzenienie

Ja dziś eksperymentuję, umyłam balsamem Potters z aloesem, nałożyłam Garnier z awokado jako odżywka do spłukania i po spłukaniu nałożę jeszcze jej trochę jako b/s, co myślicie? Ostatnio nałożyłam jej trochę po zmoczeniu włosów do odświezenia, nie myłam ich tego dnia, pięknie się zakręciły i ładnie wyglądały.

Edytowane przez martikaj
Czas edycji: 2012-08-02 o 13:16
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:01   #66799
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Co się dzieje?
Włosy strasznie wypadają, miałam robione badania podstawowe, TSH, żelazo, wszystko ok, więc wysłano mnie do dermatologa...
Przepisała szampon Radical, Biotebal i płyn Alpicort.
I wysłała do ginekologa dalej...
Żałuję bardzo, że kupiłam ten Biotebal, bo nie sądzę, żeby mi był potrzebny przy drożdżach...
Mogłyby rosnąć nawet wolniej, byle nie wypadały tak

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:10   #66800
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Ja dziś eksperymentuję, umyłam balsamem Potters z aloesem, nałożyłam Garnier z awokado jako odżywka do spłukania i po spłukaniu nałożę jeszcze jej trochę jako b/s, co myślicie? Ostatnio nałożyłam jej trochę po zmoczeniu włosów do odświerzenia, nie myłam ich tego dnia, pięknie się zakręciły i ładnie wyglądały.
Ja używam Garniera właśnie jako b/s a na drugi dzień do odświeżenia i naprawdę daje radę nie obciąża, wzmaga skręt i dodatkowo pięknie pachnie
Stary 2012-08-02, 13:19   #66801
martikaj
Zakorzenienie

O, to super, ja przez przypadek na to wpadłam, jednak warto eksperymentować, dzięki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

To jeszcze jedno pytanko, nakładasz coś jeszcze czyli piankę lub żel do włosów? Ja mam wrażenie że matowieją mi po żelu, stosuję męską Isanę czarno pomarańczową.
Stary 2012-08-02, 13:29   #66802
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
zamienię się z Tobą, chcesz? Rosną, ale gęstsze - nawet optycznie - być nie chcą
Widziałam Twoje włosy, w porównaniu z moimi prześwitami przyłebkowymi - nie ma porównania

Ale jedno muszę przyznać - włosy odrastają po przygodzie z BD.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:42   #66803
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:

Może. Jednak pamiętaj, że fala potrzebuje sporo miejsca. Możesz ją na jakiś czas stracić po cięciu. Przemyśl to dokładnie.
ja przezywam każdy tak samo mocno, bo kocham swoje włosy. Nauczyłam się tylko wtedy jednego: omijać lustra
Ale po co ten lakier? Masz jakieś wesele czy coś?
Potem je odzywisz, dasz pić i jeść i nie będzie śladu.
A wiesz, co jest najlepsze w tej pielęgnacji? Po pewnym czasie nawet po lakierze nie ma siana. Kiedy używałam lakieru na imprezę po 9 miesiącach pielęgnacji, to włosy były nieprzyjemne w dotyku, szorstkie i potrzebowały pić. Kiedy zastosowałam po jakiś 2 latach - nie było śladu. Włosy pięknie utrwalone, błyszczace, mięsiste, ale nie wyglądały jak siano. Nie musiałam ich nawet specjalnie dopieszczać po imprezie.
Myślę, że tak. Mamy spore oczekiwania i na dodatek chcemy wszystkiego szybko, a tutaj tak nie ma. To mozolna praca każdego dnia, nauka, zmiana postrzegania i myślenia. I oczekiwanie, cierpliwość, znoszenie dziwnych prztyczków innych ludzi, dla których to, co robimy jest - delikatnie rzecz ujmując - niebywałe.
w sumie to tylko rzetelna pielęgnacja i cierpliwość mogą nas uratować
Każdy ma swoje postrzeganie piękna i ładu. Ty tez masz własne.
chyba przestanę na jakiś czas używać stylizatorów i faktycznie, będę omijac lustra, żeby się na wkurzać dodatkowo. a lakier konieczny, właśnie idę na wesele, a żeby nie niszczyć ich przez prostowanie czy kręcenie zażyczyłam sobie dobierany warkocz taką koronę i puszczoną grzywkę, na to lakier żeby się trzymało. a od przyszłego tygodnia będę kombinować z żelem lnianym. i naftą kosmetyczną. może na wypadanie pomoże, już tracę siły.
co do ścięcia, pewnie odpuszczę sobie, za przywykłam do dłuższych i w sumie dobrze mi w nich. nie ma to chyba sensu.
mam nadzieję, że szybko minie kryzys i fale będą po tym tylko piękniejsze.
dziękuję Kochana za wsparcie
a myślisz, że maska kallosa latte da włoskom wystarczająco dużo pić i jeść? zamierzam jutro kupić i odżywiać włoski.

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi odnośnie Flexible Curls Może jeszcze dam mu szansę, bo sumie szkoda, by tak stał i potem wyrzucić... Nawet nie mam komu oddać jak coś, bo wszystkie znajome rasowoprostowłose lub falowane prostujące
masz, masz, ja mogłabym przygarnąc....

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-02, 14:23   #66804
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
O, to super, ja przez przypadek na to wpadłam, jednak warto eksperymentować, dzięki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

To jeszcze jedno pytanko, nakładasz coś jeszcze czyli piankę lub żel do włosów? Ja mam wrażenie że matowieją mi po żelu, stosuję męską Isanę czarno pomarańczową.
Zwykle nakładam Garniera jako b/s i Loton odżywkę stylizującą (do kupienia w Polo Markecie) w spray'u. Też fajnie pachnie i ładnie stylizuje. Mi po żelu włosy jakoś się zlepiają mimo odgniatania i stosuję go bardzo rzadko. Chyba, że mam fazę na mocniejszy skręt. Ale zwykle moje fale się przepięknie układają bez stylizatora. Pianek nie używam. A eksperymenty popłacają
Stary 2012-08-02, 14:42   #66805
martikaj
Zakorzenienie

topsecri, muszę spróbować z tym stylizatorem. Wybiorę się jutro do Polo bo ja po żelu też mam jakieś takie sucharki i odgnieść się dobrze nie dają. Po piance ciut lepiej, ale wolałabym coś lżejszego.
Stary 2012-08-02, 14:45   #66806
Eloe77

Cytat:
Ja dziś eksperymentuję, umyłam balsamem Potters z aloesem, nałożyłam Garnier z awokado jako odżywka do spłukania i po spłukaniu nałożę jeszcze jej trochę jako b/s, co myślicie? Ostatnio nałożyłam jej trochę po zmoczeniu włosów do odświezenia, nie myłam ich tego dnia, pięknie się zakręciły i ładnie wyglądały.
Próbuj. Na moje niestety jako b/s się nie nadaje. Raczej na drugi dzień i to nie za dużo - shea potwornie obciąża mi włosy.

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Włosy strasznie wypadają, miałam robione badania podstawowe, TSH, żelazo, wszystko ok, więc wysłano mnie do dermatologa...

Cytat:
Przepisała szampon Radical, Biotebal i płyn Alpicort.
I wysłała do ginekologa dalej...
Żałuję bardzo, że kupiłam ten Biotebal, bo nie sądzę, żeby mi był potrzebny przy drożdżach...
Mogłyby rosnąć nawet wolniej, byle nie wypadały tak
Ojć Dobrze, że sprawdzasz, co się dzieje. Nie będę na tę chwilę wsadzać kija w mrowisko, bo skoro specjaliści otoczyli Cię opieką, to lepiej będzie zobaczyć, co siedzi w organizmie.
Co do Biotebalu - nie stosowałam, ale przeczytałam teraz kilka opinii. Podobno ma sporo wit. B7, czyli Biotyny, a ta jest też w H-pantotnenie. Czy drożdże wystarczą? Mimo wszystko sięgnełabym po ten środek, bo w drożdżach możesz nie mieć wystarczającej dawki biotyny.
Uważałabym bardziej na Alpicort jeśli masz wrażliwą skórę głowy. Widzę, że dermatolog działa trochę po omacku, ale w sumie nie ma wyjścia Trzeba znaleźć odpowiedzialnego.

Cytat:
Ja mam wrażenie że matowieją mi po żelu, stosuję męską Isanę czarno pomarańczową.
Zwykle będą matowieć po żelu. Tak działają wysychające polimery.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Widziałam Twoje włosy, w porównaniu z moimi prześwitami przyłebkowymi - nie ma porównania
telewizja kłamie. Zdjęcia tez
Cytat:
Ale jedno muszę przyznać - włosy odrastają po przygodzie z BD.
wspaniale!

Cytat:
chyba przestanę na jakiś czas używać stylizatorów
Nie musisz. Rób to samo, co zwykle i się nie przejmuj.
Cytat:
a od przyszłego tygodnia będę kombinować z żelem lnianym. i naftą kosmetyczną. może na wypadanie pomoże, już tracę siły.
Spróbuj na początek określić, co może być przyczyna wypadania.
Pamiętaj też, że nafta nie może być zostawiona na skórze dłużej niż 30 minut. Podrażnia.
Cytat:
co do ścięcia, pewnie odpuszczę sobie, za przywykłam do dłuższych i w sumie dobrze mi w nich. nie ma to chyba sensu.
Uff
Cytat:
mam nadzieję, że szybko minie kryzys i fale będą po tym tylko piękniejsze.
na pewno!
Cytat:
dziękuję Kochana za wsparcie
NIe ma za co Od tego jesteśmy przecież
Cytat:
a myślisz, że maska kallosa latte da włoskom wystarczająco dużo pić i jeść? zamierzam jutro kupić i odżywiać włoski.
Nieco da. To świetna podstawa do wzbogacania - gęsta i dobrze zabezpieczająca. Możesz dodać miód, aloes, keratynę. Co tam sobie zapragniesz Sama jednak na długi czas może nie wystarczyć.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-08-02, 14:52   #66807
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz. Rób to samo, co zwykle i się nie przejmuj. Spróbuj na początek określić, co może być przyczyna wypadania.
Pamiętaj też, że nafta nie może być zostawiona na skórze dłużej niż 30 minut. Podrażnia.
Uff
na pewno!
NIe ma za co Od tego jesteśmy przecież
Nieco da. To świetna podstawa do wzbogacania - gęsta i dobrze zabezpieczająca. Możesz dodać miód, aloes, keratynę. Co tam sobie zapragniesz Sama jednak na długi czas może nie wystarczyć.
będę robić badania, o ile lekarz rodzinny znowu mi numeru nie wywinie.
naftę chcę nakładać max. 10-15 minut przed myciem. myślę że po 2-3 próbach da radę określić czy nafta cokolwiek pomaga, czy jeszcze bardziej wypadają.
a we wrześniu zamierzam zrobić pierwsze zamówienie na ZSK, na pewno kupię aloes i keratynę, będę dodawać do kallosa, na razie pójdzie sam na odżywienie.
a może polecisz coś jeszcze, zeby zamówić i do czego? dopiero uczę się i czytam o półproduktach..

no i jeszcze raz dziękuję

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-02, 15:23   #66808
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
I mimo świadomości jak powinna wyglądać prawidłowa pielęgnacja i jak prostownica niszczy włosy wróciłąś do starych nawyków? Troche mnie to dziwi, w każdym razie powodzenia
Cytat:
i ja jestem zaskoczona, ale no cóż.. powodzenia!
To wszytsko dlatego, że ściełam włosy tak do połowy szyji. I niestety krótkie kręcone włosy na mojej głowie wyglądały okropnie. Widziałam tutaj niektóre dziewczyny mają krótkie włosy i świetnie to wygląda, a u mnie to poprostu tragedia. Żeby wyglądać jak człowiek prostowałam. Liczyłam na to że włosy szybko mi urosną i będe mogła odstawić prostownice i będe miała dłuże włosy. Niestety włosy stały w miejscu, bo miałam popalone końcówki i musiałam często ścinać. To trwało mniej więcej 2 lata A teraz postanowiłam że koniec z prostownicą i musze poprzypominac sobie jak pięlegnuje się kręcone włosy. Niestety nie są już tak kręcone jak kiedyś. Miała 3A a teraz 2A

Stary 2012-08-02, 15:28   #66809
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
To wszytsko dlatego, że ściełam włosy tak do połowy szyji. I niestety krótkie kręcone włosy na mojej głowie wyglądały okropnie. Widziałam tutaj niektóre dziewczyny mają krótkie włosy i świetnie to wygląda, a u mnie to poprostu tragedia. Żeby wyglądać jak człowiek prostowałam. Liczyłam na to że włosy szybko mi urosną i będe mogła odstawić prostownice i będe miała dłuże włosy. Niestety włosy stały w miejscu, bo miałam popalone końcówki i musiałam często ścinać. To trwało mniej więcej 2 lata A teraz postanowiłam że koniec z prostownicą i musze poprzypominac sobie jak pięlegnuje się kręcone włosy. Niestety nie są już tak kręcone jak kiedyś. Miała 3A a teraz 2A
szkoda włosków.. ale ważne że wracasz na dobrą stronę, powolutku włosy wrócą do normy
powodzenia

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-02, 15:41   #66810
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
szkoda włosków.. ale ważne że wracasz na dobrą stronę, powolutku włosy wrócą do normy
powodzenia
Dziękuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości