|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Ja właśnie zastanawiam się nad wyborem prezentu
![]() Zastanawiam się nad tym co wybrać: A) Zestaw noży Gerlach do kuchni, B) Zestaw 6 filiżanek do herbaty, C) Kupić 2 porcelanowe filiżanki, Jak myślcie co wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Nie jestem specjalnie filiżankowa, mam ze dwie, a i tak piję 99% rzeczy z kubków. A noże to u mnie zawsze towar deficytowy, a taki porządny nóż to skarb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! i dobranoc!
Żem się rozgadała dziś. Cytat:
Z filiżankami ciężko trafić (jeśli chodzi o zestaw) a porcelanek ja osobiście nie lubię. Tylko podobno noży na prezent nie powinno się kupować ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35644680]Ja bym chciała noże. Nie jestem specjalnie filiżankowa, mam ze dwie, a i tak piję 99% rzeczy z kubków. A noże to u mnie zawsze towar deficytowy, a taki porządny nóż to skarb.[/QUOTE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Znajomi juz pojechali, dzisiaj pokazaliśmy im miasto. Cały dzień po za domem byliśmy ![]() Anusia mojego szkraba brała na ręce moja mama i kilka koleżanek które mają dzieci ![]() Paniczka ja plamiłam bez przerwy 6 tygodni (od 4 do 10 tc) Agatka ale przeżycia, uważaj na siebie. Trzymam kciuki ![]() Mój Pulpet waży 7kg w wieku 3 miesięcy, a 6kg ważył jak miał 2 miesiące. On taki po tatusiu będzie kawał chłopa ![]() Sprawdzałaś na siatce centylowej wagę Darii?? Ja ostatnio sprawdzałam czy Olek nie waży za dużo jak na swój wiek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hehe, raczej pedicure. Oczka ma prześliczne ![]() Dziewczyny kwas foliowy powinno się brać przynajmniej 3 miesiące przed zajściem w ciążę. W momencie zajścia organizm ma być nim nasycony ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-08-01 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja podobnie, jadłam go nawet nim zaczęliśmy współżyć ![]() ![]() ![]() pani- nie bardzo mam czas... ![]() właśnie sobie uświadomiłam, że mam 1,5 tygodnia... wrzeszczę na chłopa, że nie ma czasu garnituru kupić a tymczasem okazuje się, że ja tez nie bardzo mam w czym iść na chrzest... zrobiłam mierzenie i w jedną kieckę włażę ale ona jest bardzo gruba a jest środek lata... ![]() a Tz-et dzisiaj kombajnem w pole wyjechał więc nie wiem jak to zrobię ale muszę sama pojechać i kupić mu garnitur bo nie ma szans aby on teraz gdziekolwiek na takie zakupy chciał się wybrać, w dodatku 3 miesiąc ma auto u mechanika i jeździ moim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas będzie 21 osób ale impreza w domu, w naszym pokoju się nie zmieścimy więc zrobimy u Rodziców na parterze, siostra Tz-eta popiecze mi ciasta resztę pomogą przygotować domownicy u nas jest Chrzest o 9.30 więc muszę przygotować obiad i chociaż dwa ciepłe dania Cytat:
Cytat:
ja kupiłam dopiero po narodzinach Kasi i żałuję, że nie kupiłam wcześniej, miałam kupić do spania w ciąży ale stwierdziłam, że jakoś przetrwam a nie wiadomo czy mi się przyda później okazało się po cesarskim cięciu, że rogal to najwygodniejszy sposób na karmienie, zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie rogal to chyba bym nie karmiła bo nie mogłam się w żaden sposób ułożyć - brzuch bardzo bolał a Kasia miała trudności ze złapaniem cyca i od początku -podobnie jak alfa -układałam rogal za plecami Kasi gdy ją kładłam na boczku, od kilku dni ładnie się jej odbija więc postanowiłam kłaść ją czasem bez rogala aby mogła ćwiczyć mięśnie- byłam w szoku jak zobaczyłam jak moje dziecko przemieszcza się po łóżeczku ![]() ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-08-02 o 00:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Konto usunięte
|
Hej. Miłego wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Kurcze jestem taka wkurzona na siebie ostatnio!!! Nie potrafię się zorganizować!!!! W domu tyle rzeczy do zrobienia i wszystko sobie czeka i czeka... a codziennie mam postanowienie że coś w końcu zrobię i nic.. lipa ![]() Dzisiaj dopiero po przejściu ok. 200 metrów zauważyłam że wyszłam z domu w dwóch różnych butach!!! i wcale tego nie czułam! po prosty brak słów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
oj termin @ dopiero na 20 sierpnia! ![]() ![]() Fiolusiek ja tez bym noże wybrała bo z własnej kieszeni zawsze szkoda wydać, wiem po sobie....
#3309 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba przez to przestanę chodzić na cmentarz codziennie, tak sobie powolutku myślę, bo naprawdę zaczynam tracić siły, bolą mnie wieczorem bardzo nogi i przysypiam na siedząco. A co do butów - niezła akcja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam, po śniadanku, kawce. Ogarnę się, zaraz ma przyjechać pan na pomiar lustra do łazienki. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35649193]Ja zaczynam powoli wątpić w sensowność niektórych działań. CODZIENNIE rano sprzątam, odkurzam, ogarniam naczynia, ciuchy - i CODZIENNIE muszę to robić. [/QUOTE] ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35649193]a co do butów - niezła akcja
![]() ![]() Najfajniejsze jest to że te buty nie są podobne, bo jeden z odkrytymi palcami a drugi cały tzn.pełny, tylko obcas podobnej wysokości. Ale i tak z TŻ mieliśmy niezły ubaw jak wróciłam je zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fiolusiek a kto to dla Was jest?? ktoś bliski?? czy koleżanka?? Byłam u babci bo przyszła pielęgniarka pobrać jej krew jak co miesiąc i normalnie jak zobaczyłam te próbówki to już mi słabo się zrobiło zatem idę leżeć..... hehe i przynajmniej Tż nie będzie wiedział że przy kompie już siedziałam :P
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Przedwczoraj dostałam pierwszą @ po porodzie, dzisiaj leci ze mnie tak że podkładów poporodowych używam ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mi się wydaje czy ta pogoda dzisiaj jest idealna do całodniowego przysypiania?? zaraz przybiję gwoździa na biurku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() idziemy na wesele do najbliższego kolegi TŻta.. chciałam kupić coś fajnego i dać oprócz kasy. ja dostałam 2 zestawy filiżanek i bardzo mnie ucieszyły, bo sama bym pewnie ich nie kupiła, a jak czasem wpadną goście to podaje w nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny Ostatnio mam mniej czasu chodzimy na spacerki 2 razy dziennie po 2-3 godz mala lubi bardzo zwierzę powietrze
![]() ![]() Ja juz mniej zmęczona w dzień ale koło 22 mmnie scina z nog na szczęście mala też o tej idzie w kime ![]() ![]()
#3317 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Fio ja bym kupiła filiżanki, tak jak piszesz można użyć jak się ma gości ![]() anitaxas ![]() A teraz to chyba taki senny czas wszyscy mówią, że spaliby nawet na siedząco Wczoraj do teściów przybłąkała się mała kotka, ktoś ją wyrzucił i siedziała kilka dni na przystanku autobusowym. Biedna wygłodzona i ma pełno wszy i pcheł, trochę ich wczoraj zabiliśmy, a dzisiaj siostra coś kupi u weterynarza. Jak tak można wyrzucić zwierzę ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Panika jak się dzisiaj czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
FIOLUSIEK skoro znajomi to kup te filiżanki może tylko szt 6......ja dostałam 2 komplety po 2sz. fajne ładne ale nie użyteczne to w ogóle....;/ bo jak ktoś przychodzi to i tak 2 osoby ja 3cia więc lipa....
#3319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() AGATKO to czekam razem bo ja mam na 17,08 i też jak na szpilkach FIOLUSIU ja wybrałabym noże, EWEL ludzie to są bez serca jak tak traktują zwierzęta PRINCE super że Rozalka lubi spacery Zmykam do pracy, miłego dnia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
____________ od wczoraj jesteśmy w Krynicy, zajechaliśmy na popołudnie i tylko poszliśmy na obiad, na chwilę do parku, sklepu i do pokoju leżeć. zmęczyła mnie ta podróż strasznie, ale dzisiaj dobrze się czuję. mamy ambitne plany ![]() ![]() Mąż się dzisiaj obudził i mówi, że śniła mu się nasza kilkuletnia córcia i tak przeżywa teraz, że mu się podobał ten sen ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuski
![]() Ja juz od 8:30 pracuje.... Właśnie mnie wkurzył moj pies bo warczał jak chciałam go zrzucic z kanapy..i siedzi za kare w klatce! Wiem jestem zła..ale warczecz nie może! U nas ładna pogoda..słoneczko świeci. Pani jak sie czujesz? Monia- zazdroszcze urlopu..tylko sie nie przemeczaj za bardzo! ![]() dzieczyny mam pytanko- czy uzywacie tamponów? Mi sie obiło o uszy, ze przez nie tez może być # bo macica sie nie oczyszcza..i tak od 2 cykli ich nie stosuje....koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Rozeznanie
|
kooocur pierwszy raz słyszę, że tampony mogą mieć wpływ na #. Na pewno nie powinno się ich używać zaraz po # i może w kolejnym cyklu, przez tampony jest większe ryzyko wstąpienia nadżerki lub jakiś infekcji, ale żeby przez nie # to nie słyszała
Monika odpoczywaj kochana i się mocno nie przemęczaj. A TŻ może niał proroczy sen i będzie córcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |||
Zakorzenienie
|
HELLOŁ! ale pospałam- nie dawno wstałam a tu większośc juz pól dniówki ma za sobą!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
MONIKA! niech to będzie proprozy sen!!!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() 68 cm, 8340g Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja za to na spacer ostatnio prawie bez butów poszłam ![]() Cytat:
![]() u mnie pierwsza była dwudniowym plamieniem, co miesiąc jest gorzej ;/ na dniach mam dostać więc zobaczymy jak teraz będzie Cytat:
![]() ja używam, na noc podpaski, a przez pierwsze 3 dni tampony, potem wkładki... nie umiem bez tamponów, niby większe ryzyko infekcji czy nadżerek a ja nigdy z tym problemów nie miałam.
![]() |
#3325 |
Rozeznanie
|
KOCURKU nie słyszałam nigdy zeby tampony miały coś wspólnego z #
![]() MONIKA udanego wypoczynku i uważaj na siebie ESESKO ale pospałaś ![]()
#3326 |
Zakorzenienie
|
ANUSIA! i dalej bym poszła spac! hahaha!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak nie będę uzywac tamponów przynajmniej teraz przez jakis czas...zreszta strasznie mocno sie tam wszystko oczyszcza...
![]() To śpij kochana- a co! ![]() Ja mam obiadek zrobiony wiec 10 minutek przerwy, wstawiłam pranie, zrobiłam kawe i dalej do roboty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
|
Fio ja bym kupila dobre noze, ja sama dostalam gerlacha z drewienkiem i jestem mega zadowolona sa super
![]() ![]() ![]() Ja mam dalej l4 do 20.08 ale dzis cos mnie poklowa brzuszek, chyba za duzo chodzilam albo macica pracuje ![]() u mnie goraco choc teraz fajnie wieje... przyszle mamy jest duzo promocji w smyku, mothercare ciuszkow malusich, choc przyznam ze nie w kaznym smyku, nie wiem jak u Was w miejscowosciach np. spiochy dlugi rekaw dlugie nogi - 3 sztuki - 35zl ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- aaa i mi gin dzis powiedzial ze mozna sutki smarowac, najlepiej zelem - zatem szukam w necie...
#3329 |
Zakorzenienie
|
ja dzis mam takiego lenia i taka śpiaczke ze zapowidziałam ze obiadu nie bedzie choc większośc rzeczy kupiłam. Będzie pizza a co od czasu do czasu mozna sobie dzien luzu zrobic!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Kunegunda ja nie jestem przesądna, oni też
![]() Wydaje mi się, że taki zestaw noży to dobry pomysł, bo fakt tanie nie są, a człowiekowi szkoda parę zł na dobry zestaw i męczy się z takimi, tak jest u nas, u nich też, więc wydaje mi się, że powinni się ucieszyć ![]() Esko, a ile już waży Twoja dzidzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.