Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 20:19   #3301
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Ja właśnie zastanawiam się nad wyborem prezentu

Zastanawiam się nad tym co wybrać:

A) Zestaw noży Gerlach do kuchni,
B) Zestaw 6 filiżanek do herbaty,
C) Kupić 2 porcelanowe filiżanki,

Jak myślcie co wybrać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:38   #3302
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja właśnie zastanawiam się nad wyborem prezentu

Jak myślcie co wybrać
Ja bym chciała noże.
Nie jestem specjalnie filiżankowa, mam ze dwie, a i tak piję 99% rzeczy z kubków.
A noże to u mnie zawsze towar deficytowy, a taki porządny nóż to skarb.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:13   #3303
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry! i dobranoc!

Żem się rozgadała dziś.

Cytat:

Jak myślcie co wybrać
noże, dobre zawsze w cenie a samemu na nie żal.
Z filiżankami ciężko trafić (jeśli chodzi o zestaw) a porcelanek ja osobiście nie lubię. Tylko podobno noży na prezent nie powinno się kupować

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35644680]Ja bym chciała noże.
Nie jestem specjalnie filiżankowa, mam ze dwie, a i tak piję 99% rzeczy z kubków.
A noże to u mnie zawsze towar deficytowy, a taki porządny nóż to skarb.[/QUOTE]
Stary 2012-08-01, 21:57   #3304
Dasti80
Zakorzenienie

Hej

Znajomi juz pojechali, dzisiaj pokazaliśmy im miasto. Cały dzień po za domem byliśmy

Anusia mojego szkraba brała na ręce moja mama i kilka koleżanek które mają dzieci pozwalam brać bez problemu, ale denerwują mnie takie sytuacje jak kilkuletnie dzieci (wszyscy nasi znajomi mają dzieci w wieku od 1roku do 8 lat) chcą Olka dotykać, nawet chcą brać na ręce. Boję się że coś nieumyślnie mu zrobią i staram się trzymać Olka z daleka od małych dzieci.

Paniczka ja plamiłam bez przerwy 6 tygodni (od 4 do 10 tc)

Agatka ale przeżycia, uważaj na siebie. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Daria waży 7 kg - czy to dużo na początek 7 miesiąca?
Mój Pulpet waży 7kg w wieku 3 miesięcy, a 6kg ważył jak miał 2 miesiące. On taki po tatusiu będzie kawał chłopa
Sprawdzałaś na siatce centylowej wagę Darii?? Ja ostatnio sprawdzałam czy Olek nie waży za dużo jak na swój wiek
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
wiecie jak tak sobie patrzę na mojego synka to nie chce mi się wierzyć, że taki cud mnie spotkał chyba nikt poza AM nie potrafi tego małego życia tak bardzo docenić

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Spryciula, robi manicure:
Hehe, raczej pedicure.
Oczka ma prześliczne

Dziewczyny kwas foliowy powinno się brać przynajmniej 3 miesiące przed zajściem w ciążę. W momencie zajścia organizm ma być nim nasycony

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-08-01 o 21:58
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 00:09   #3305
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

zeberka

matko a ja się zapytałam czy mogę Kasie zabrać ???????? teraz mi głupio...... bo ja za zawsze muszę takie maluszki wyściskać nie mam żadnego opamiętania
hehe- spokojnie- niech Ci nie będzie głupioTobie Natalia nie bałabym się zostawić Kasi na cały dzień

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
ja kwasu nie przestałam jeść więc nie przeżywałam tego ...
ja podobnie, jadłam go nawet nim zaczęliśmy współżyć-na wszelki wypadek gdyby nas pokusiło kwas foliowy należy jeść cały czas do menopauzy!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak cie kopne... toporka! daj sobie czas!!!!
pani- nie bardzo mam czas...
właśnie sobie uświadomiłam, że mam 1,5 tygodnia...
wrzeszczę na chłopa, że nie ma czasu garnituru kupić a tymczasem okazuje się, że ja tez nie bardzo mam w czym iść na chrzest...
zrobiłam mierzenie i w jedną kieckę włażę ale ona jest bardzo gruba a jest środek lata...
a Tz-et dzisiaj kombajnem w pole wyjechał więc nie wiem jak to zrobię ale muszę sama pojechać i kupić mu garnitur bo nie ma szans aby on teraz gdziekolwiek na takie zakupy chciał się wybrać, w dodatku 3 miesiąc ma auto u mechanika i jeździ moimwięc ciężko to widzę

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam ostatnio że kobiety które poroniły a potem zostały matkami są często nadopiekuńcze w stosunku do swoich dzieci.
prawda

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
robimy w zasadzie pół na pół - moja teściowa jest kucharkąi uparła się że ona robi małemu chrzciny - bez komentarza to zostawię... miała robić w domu ale zaproponowali jej w pracy u siebie że może zrobić bo tam właśnie mają sale i organizujątakie imprezy. także robimy tam ale wszystko na naszej głowie, a w zasadzie na jej głowie bo ja powiedziałam że skoro ona tak chce to ok ale ja palcem nie tknę bo to mojego dziecka święto. także zrobie tylko zakupy w sobotę i przygotuję stoły...ona niech gotuje a do obsługi będą 2 babki, w sumie ok 30 osob się nazbierało
to super, sporo roboty Ci odpadnie
u nas będzie 21 osób ale impreza w domu, w naszym pokoju się nie zmieścimy więc zrobimy u Rodziców na parterze, siostra Tz-eta popiecze mi ciasta resztę pomogą przygotować domownicy
u nas jest Chrzest o 9.30 więc muszę przygotować obiad i chociaż dwa ciepłe dania

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Mi tez juz sie cieżko wygodnie do spania ustawic i mysle o zakupue rogala. MAMUSKi czy wy korzystacie z niego dla dzieciaczków - do karmienia, jako koojec tak jak na all reklamują?
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja korzystam (mam cebuszkę) najpierw o spania teraz do karmienia (choć ostatnio w te upały na leżąco na boku mi lepiej karmić, nie grzejemy się wtedy tak) no i jak kładę małego na boczku (zwłaszcza na noc i po karmienu go kładę) to rogala daję z tyłu tak żeby podpierał plecki małego, nie ma szans żeby się wtedy odwrócił...
dokładnie,
ja kupiłam dopiero po narodzinach Kasi i żałuję, że nie kupiłam wcześniej, miałam kupić do spania w ciąży ale stwierdziłam, że jakoś przetrwam a nie wiadomo czy mi się przyda później
okazało się po cesarskim cięciu, że rogal to najwygodniejszy sposób na karmienie, zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie rogal to chyba bym nie karmiła bo nie mogłam się w żaden sposób ułożyć - brzuch bardzo bolał a Kasia miała trudności ze złapaniem cyca
i od początku -podobnie jak alfa -układałam rogal za plecami Kasi gdy ją kładłam na boczku, od kilku dni ładnie się jej odbija więc postanowiłam kłaść ją czasem bez rogala aby mogła ćwiczyć mięśnie- byłam w szoku jak zobaczyłam jak moje dziecko przemieszcza się po łóżeczku- mogę ją porównać do wskazówek zegara

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-02 o 00:11
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 06:35   #3306
Konto usunięte

Hej. Miłego wszystkim
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 06:44   #3307
anitaxas
Zadomowienie

Cześć

Kurcze jestem taka wkurzona na siebie ostatnio!!! Nie potrafię się zorganizować!!!! W domu tyle rzeczy do zrobienia i wszystko sobie czeka i czeka... a codziennie mam postanowienie że coś w końcu zrobię i nic.. lipa Wracam do domu i jedynie obiad robię i ogarniam to co widać i na nic więcej nie mam siły. A pracy też wszystko po łebkach.. beznadziejnie się czuję z tym.

Dzisiaj dopiero po przejściu ok. 200 metrów zauważyłam że wyszłam z domu w dwóch różnych butach!!! i wcale tego nie czułam! po prosty brak słów.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 06:45   #3308
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry....

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
trzymam kciuki i nie puszczam. Kiedy masz termin @?
oj termin @ dopiero na 20 sierpnia! chyba oszaleje!

Fiolusiek ja tez bym noże wybrała bo z własnej kieszeni zawsze szkoda wydać, wiem po sobie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 06:52   #3309
Konto usunięte

Cytat:
Cześć

Kurcze jestem taka wkurzona na siebie ostatnio!!! Nie potrafię się zorganizować!!!! W domu tyle rzeczy do zrobienia i wszystko sobie czeka i czeka... a codziennie mam postanowienie że coś w końcu zrobię i nic.. lipa Wracam do domu i jedynie obiad robię i ogarniam to co widać i na nic więcej nie mam siły. A pracy też wszystko po łebkach.. beznadziejnie się czuję z tym.

Dzisiaj dopiero po przejściu ok. 200 metrów zauważyłam że wyszłam z domu w dwóch różnych butach!!! i wcale tego nie czułam! po prosty brak słów.
Ja zaczynam powoli wątpić w sensowność niektórych działań. CODZIENNIE rano sprzątam, odkurzam, ogarniam naczynia, ciuchy - i CODZIENNIE muszę to robić. Ja nie wiem, to jest chyba sens i cel mojego życia - sprzątać, sprzątać, sprzątać. A po powrocie z pracy mam to, co Ty - zjem obiad, ogarnę tak, żeby się nie przewracać o ewentualne przeszkody - i leżę.
Chyba przez to przestanę chodzić na cmentarz codziennie, tak sobie powolutku myślę, bo naprawdę zaczynam tracić siły, bolą mnie wieczorem bardzo nogi i przysypiam na siedząco.

A co do butów - niezła akcja Ja nie wyobrażam sobie tego, nie mam dwóch tak podobnych butów, żeby je założyć
Stary 2012-08-02, 07:09   #3310
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak myślcie co wybrać
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Tylko podobno noży na prezent nie powinno się kupować
właśnie też wydaje mi się, że noże nie pasują na prezent ślubny. Ile chcecie wydać na ten prezent? (pomożemy z wyborem)

Cytat:

tylko w snach mi się to zdarza...
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Witam, po śniadanku, kawce. Ogarnę się, zaraz ma przyjechać pan na pomiar lustra do łazienki.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35649193]Ja zaczynam powoli wątpić w sensowność niektórych działań. CODZIENNIE rano sprzątam, odkurzam, ogarniam naczynia, ciuchy - i CODZIENNIE muszę to robić. [/QUOTE]
nie tylko Ty.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:13   #3311
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35649193]a co do butów - niezła akcja Ja nie wyobrażam sobie tego, nie mam dwóch tak podobnych butów, żeby je założyć [/QUOTE]
Najfajniejsze jest to że te buty nie są podobne, bo jeden z odkrytymi palcami a drugi cały tzn.pełny, tylko obcas podobnej wysokości. Ale i tak z TŻ mieliśmy niezły ubaw jak wróciłam je zmienić.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 07:14   #3312
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
właśnie też wydaje mi się, że noże nie pasują na prezent ślubny. Ile chcecie wydać na ten prezent? (pomożemy z wyborem)
a to na ślubny prezent?? tooo yyyy tez mi się wydaje że nie bardzo pasuje....

Fiolusiek a kto to dla Was jest?? ktoś bliski?? czy koleżanka??

Byłam u babci bo przyszła pielęgniarka pobrać jej krew jak co miesiąc i normalnie jak zobaczyłam te próbówki to już mi słabo się zrobiło zatem idę leżeć.....

hehe i przynajmniej Tż nie będzie wiedział że przy kompie już siedziałam :P

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-02, 07:20   #3313
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Najfajniejsze jest to że te buty nie są podobne, bo jeden z odkrytymi palcami a drugi cały tzn.pełny, tylko obcas podobnej wysokości. Ale i tak z TŻ mieliśmy niezły ubaw jak wróciłam je zmienić.
He he dobra jesteś

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Przedwczoraj dostałam pierwszą @ po porodzie, dzisiaj leci ze mnie tak że podkładów poporodowych używam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:34   #3314
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj rano też miałam zwidy, że do pracy wyskoczyłam w domowych papciach , ale na szczęście w porę się zorientowałam
Dziewczyny mi się wydaje czy ta pogoda dzisiaj jest idealna do całodniowego przysypiania?? zaraz przybiję gwoździa na biurku...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:48   #3315
fiolusiek
Zakorzenienie

Hey

idziemy na wesele do najbliższego kolegi TŻta.. chciałam kupić coś fajnego i dać oprócz kasy. ja dostałam 2 zestawy filiżanek i bardzo mnie ucieszyły, bo sama bym pewnie ich nie kupiła, a jak czasem wpadną goście to podaje w nich
Stary 2012-08-02, 07:53   #3316
prince_polo
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Ostatnio mam mniej czasu chodzimy na spacerki 2 razy dziennie po 2-3 godz mala lubi bardzo zwierzę powietrze

Ja juz mniej zmęczona w dzień ale koło 22 mmnie scina z nog na szczęście mala też o tej idzie w kime wlasnie kina na cycu po karmieniu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:03   #3317
ewel28
Rozeznanie

Cześć
Fio ja bym kupiła filiżanki, tak jak piszesz można użyć jak się ma gości i też sama bym sobie jakiś droższych nie kupiła
anitaxas niezła akcja z tymi butami mi się nigdy coś takiego nie przydażyło
A teraz to chyba taki senny czas wszyscy mówią, że spaliby nawet na siedząco
Wczoraj do teściów przybłąkała się mała kotka, ktoś ją wyrzucił i siedziała kilka dni na przystanku autobusowym. Biedna wygłodzona i ma pełno wszy i pcheł, trochę ich wczoraj zabiliśmy, a dzisiaj siostra coś kupi u weterynarza. Jak tak można wyrzucić zwierzę

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Panika jak się dzisiaj czujesz?
Stary 2012-08-02, 09:02   #3318
agatkaa1
Zakorzenienie

FIOLUSIEK skoro znajomi to kup te filiżanki może tylko szt 6......ja dostałam 2 komplety po 2sz. fajne ładne ale nie użyteczne to w ogóle....;/ bo jak ktoś przychodzi to i tak 2 osoby ja 3cia więc lipa....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-02, 09:06   #3319
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Ale to musiało wyglądać

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry....

AGATKO to czekam razem bo ja mam na 17,08 i też jak na szpilkach

FIOLUSIU ja wybrałabym noże,

EWEL ludzie to są bez serca jak tak traktują zwierzęta

PRINCE super że Rozalka lubi spacery

Zmykam do pracy, miłego dnia

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:07   #3320
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Perse ten strach chyba już zawsze będzie nam towarzyszył, my się staramy 6 cykl i czasami nie wiem czy chcę żeby się udało, bo strach mnie paraliżuje
eh, my jak nie pomyśleliśmy wtedy i można było już tylko czekać to miałam mieszane uczucia, sama nie wiedziałam, czy chcę, żeby się udało, czy żeby nie udało się. jak nienormalna, najpierw chce, potem nie chce, albo w ogóle nie wie czego chce. ale myślę, że po stracie jednak są to normalne odczucia..

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jeszcze miesiac albo dwa zaczekamy...obiecalismy sobie zaległa podróz poślubną a pozniej...hulaj dusza!
my też byliśmy w zaległej podróży poślubnej po #, nawet bardzo zaległej, bo wybraliśmy się w nią ponad rok po ślubie.

od wczoraj jesteśmy w Krynicy, zajechaliśmy na popołudnie i tylko poszliśmy na obiad, na chwilę do parku, sklepu i do pokoju leżeć. zmęczyła mnie ta podróż strasznie, ale dzisiaj dobrze się czuję. mamy ambitne plany dzisiaj na jakąś górkę się wybieramy (kolejką linowo-terenową), za parę dni na Jaworzynę kolejką gondolową chyba i to by było tyle jeśli chodzi o góry bo więcej kolejek tu nie mają ale jak popatrzyłam na stronę Krynicy i okolic najbliższych to jest co robić.

Mąż się dzisiaj obudził i mówi, że śniła mu się nasza kilkuletnia córcia i tak przeżywa teraz, że mu się podobał ten sen mówi, że miała długie czarne włoski, czarne oczka i się zakochał, i jak to określił "rezolutna cholera była".
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:23   #3321
kooocur
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuski

Ja juz od 8:30 pracuje....

Właśnie mnie wkurzył moj pies bo warczał jak chciałam go zrzucic z kanapy..i siedzi za kare w klatce! Wiem jestem zła..ale warczecz nie może!

U nas ładna pogoda..słoneczko świeci.

Pani jak sie czujesz?

Monia- zazdroszcze urlopu..tylko sie nie przemeczaj za bardzo!

dzieczyny mam pytanko- czy uzywacie tamponów? Mi sie obiło o uszy, ze przez nie tez może być # bo macica sie nie oczyszcza..i tak od 2 cykli ich nie stosuje....koszmar

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:36   #3322
ewel28
Rozeznanie

kooocur pierwszy raz słyszę, że tampony mogą mieć wpływ na #. Na pewno nie powinno się ich używać zaraz po # i może w kolejnym cyklu, przez tampony jest większe ryzyko wstąpienia nadżerki lub jakiś infekcji, ale żeby przez nie # to nie słyszała
Monika odpoczywaj kochana i się mocno nie przemęczaj. A TŻ może niał proroczy sen i będzie córcia
Stary 2012-08-02, 10:59   #3323
eseska
Zakorzenienie

HELLOŁ! ale pospałam- nie dawno wstałam a tu większośc juz pól dniówki ma za sobą!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ja kupiłam dopiero po narodzinach Kasi i żałuję, że nie kupiłam wcześniej, miałam kupić do spania w ciąży ale stwierdziłam, że jakoś przetrwam a nie wiadomo czy mi się przyda później
okazało się po cesarskim cięciu, że rogal to najwygodniejszy sposób na karmienie, zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie rogal to chyba bym nie karmiła bo nie mogłam się w żaden sposób ułożyć - brzuch bardzo bolał a Kasia miała trudności ze złapaniem cyca
i od początku -podobnie jak alfa -układałam rogal za plecami Kasi gdy ją kładłam na boczku, od kilku dni ładnie się jej odbija więc postanowiłam kłaść ją czasem bez rogala aby mogła ćwiczyć mięśnie- byłam w szoku jak zobaczyłam jak moje dziecko przemieszcza się po łóżeczku- mogę ją porównać do wskazówek zegara
Dzięki ZEBERKA za opinie! a i udanych zakupów na chrzciny!

Cytat:
Cześć

Kurcze jestem taka wkurzona na siebie ostatnio!!! Nie potrafię się zorganizować!!!! W domu tyle rzeczy do zrobienia i wszystko sobie czeka i czeka... a codziennie mam postanowienie że coś w końcu zrobię i nic.. lipa Wracam do domu i jedynie obiad robię i ogarniam to co widać i na nic więcej nie mam siły.
ANITA! jakbym czytała o sobie!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ostatnio mam mniej czasu chodzimy na spacerki 2 razy dziennie po 2-3 godz mala lubi bardzo zwierzę powietrze
PRINCE! to fajnie1 a jak sie Roza czuje>?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mąż się dzisiaj obudził i mówi, że śniła mu się nasza kilkuletnia córcia i tak przeżywa teraz, że mu się podobał ten sen mówi, że miała długie czarne włoski, czarne oczka i się zakochał, i jak to określił "rezolutna cholera była".
MONIKA! niech to będzie proprozy sen!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 12:17   #3324
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej

Mój Pulpet waży 7kg w wieku 3 miesięcy, a 6kg ważył jak miał 2 miesiące. On taki po tatusiu będzie kawał chłopa
Sprawdzałaś na siatce centylowej wagę Darii?? Ja ostatnio sprawdzałam czy Olek nie waży za dużo jak na swój wiek
My dziś byliśmy u lekarza i Mikołaj znów staje się szczypiorem

68 cm, 8340g

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
hehe- spokojnie- niech Ci nie będzie głupioTobie Natalia nie bałabym się zostawić Kasi na cały dzień
i tak dalej mi głupio, ale dziękuję, że masz takie zaufanie do mnie

Cytat:
Cześć

jakbym czytała o sobie
ja za to na spacer ostatnio prawie bez butów poszłam

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

He he dobra jesteś

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Przedwczoraj dostałam pierwszą @ po porodzie, dzisiaj leci ze mnie tak że podkładów poporodowych używam
oj
u mnie pierwsza była dwudniowym plamieniem, co miesiąc jest gorzej ;/ na dniach mam dostać więc zobaczymy jak teraz będzie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

od wczoraj jesteśmy w Krynicy, zajechaliśmy na popołudnie i tylko poszliśmy na obiad, na chwilę do parku, sklepu i do pokoju leżeć. zmęczyła mnie ta podróż strasznie, ale dzisiaj dobrze się czuję. mamy ambitne plany dzisiaj na jakąś górkę się wybieramy (kolejką linowo-terenową), za parę dni na Jaworzynę kolejką gondolową chyba i to by było tyle jeśli chodzi o góry bo więcej kolejek tu nie mają ale jak popatrzyłam na stronę Krynicy i okolic najbliższych to jest co robić.

odpoczywajcie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

dzieczyny mam pytanko- czy uzywacie tamponów? Mi sie obiło o uszy, ze przez nie tez może być # bo macica sie nie oczyszcza..i tak od 2 cykli ich nie stosuje....koszmar
ja używam, na noc podpaski, a przez pierwsze 3 dni tampony, potem wkładki... nie umiem bez tamponów, niby większe ryzyko infekcji czy nadżerek a ja nigdy z tym problemów nie miałam.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:21   #3325
anusia1808
Rozeznanie

KOCURKU nie słyszałam nigdy zeby tampony miały coś wspólnego z #
MONIKA udanego wypoczynku i uważaj na siebie

ESESKO ale pospałaś

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:44   #3326
eseska
Zakorzenienie

ANUSIA! i dalej bym poszła spac! hahaha!

ZOSIA
Stary 2012-08-02, 12:59   #3327
kooocur
Zakorzenienie

Ja jednak nie będę uzywac tamponów przynajmniej teraz przez jakis czas...zreszta strasznie mocno sie tam wszystko oczyszcza...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
ANUSIA! i dalej bym poszła spac! hahaha!
To śpij kochana- a co!

Ja mam obiadek zrobiony wiec 10 minutek przerwy, wstawiłam pranie, zrobiłam kawe i dalej do roboty

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 13:28   #3328
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Fio ja bym kupila dobre noze, ja sama dostalam gerlacha z drewienkiem i jestem mega zadowolona sa super tylko jak sie juz zdecydujesz na nie to powiedz mlodym zeby Ci choc 1grosika zaplacili inaczej beda sie klocic i dojdzie do rzucania nozami podobno taki jest przesad
Ja mam dalej l4 do 20.08 ale dzis cos mnie poklowa brzuszek, chyba za duzo chodzilam albo macica pracuje i dalej 2x2 lutke az do 20.08 potem bede zmniejszac dawke, ufff balam sie ze juz lekarz zacznie mi ja zmniejszac...
u mnie goraco choc teraz fajnie wieje... przyszle mamy jest duzo promocji w smyku, mothercare ciuszkow malusich, choc przyznam ze nie w kaznym smyku, nie wiem jak u Was w miejscowosciach np. spiochy dlugi rekaw dlugie nogi - 3 sztuki - 35zl

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

aaa i mi gin dzis powiedzial ze mozna sutki smarowac, najlepiej zelem - zatem szukam w necie...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:29   #3329
eseska
Zakorzenienie

ja dzis mam takiego lenia i taka śpiaczke ze zapowidziałam ze obiadu nie bedzie choc większośc rzeczy kupiłam. Będzie pizza a co od czasu do czasu mozna sobie dzien luzu zrobic!

ZOSIA
Stary 2012-08-02, 13:35   #3330
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunegunda ja nie jestem przesądna, oni też
Wydaje mi się, że taki zestaw noży to dobry pomysł, bo fakt tanie nie są, a człowiekowi szkoda parę zł na dobry zestaw i męczy się z takimi, tak jest u nas, u nich też, więc wydaje mi się, że powinni się ucieszyć

Esko, a ile już waży Twoja dzidzia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości